Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Întîrziere primejdioasă

De ani buni, FIFA luptă din răsputeri împotriva rasismului și a discriminării, pe care a ajuns să le controleze. Nu același lucru se poate afirma însă și despre violența din teren, pe care șefii fotbalului, opinie mai largă, n-o tratează […]

duminică, 6 iulie 2014, 2:39
bannercm.jpg

De ani buni, FIFA luptă din răsputeri împotriva rasismului și a discriminării, pe care a ajuns să le controleze. Nu același lucru se poate afirma însă și despre violența din teren, pe care șefii fotbalului, opinie mai largă, n-o tratează cu destulă fermitate și nici n-o stăpînesc cum s-ar cuveni.

Astfel, din pricina îngăduinței arbitrilor, a complicității acestora, la actuala ediție a Mondialelor s-au produs două accidente grave, al nigerianului Onazi și al brazilianului Neymar.

Tocmai deoarece cavalerilor fluierului nu li s-a cerut să pedepsească drastic intrările dure, agresorii fotbaliștilor menționați, francezul Matuidi și columbianul Zuniga, au fost lăsați să continue partidele! Totuși, după ce i-a fracturat piciorul lui Onazi, lui Matuidi i s-a arătat cartonașul galben, pe cînd Zuniga n-a primit nici măcar un avertisment, în ciuda faptului că Neymar, avînd a treia vertebră lombară strivită, va lipsi de pe gazon între 4 și 6 săptămîni!

Probabil că Matuidi și Zuniga n-au lovit cu intenție. Faulturile lor s-au încadrat în categoria celor de joc, atît că discutăm despre joc violent, la rupere, la desființare.

Scuzîndu-se, sud-americanul a jurat că n-a vrut să facă rău. Din păcate, a făcut, iar dacă genunchiul lui tampona coloana lui Neymar un centimetru mai sus, starul lui Seleçao risca să rămînă paralizat pe viață!

După ce a trecut fluierînd peste intrarea criminală a lui Matuidi și nu l-a sancționat pe francez, deși imaginile video îl denunțaseră ca agresor, FIFA a deschis o anchetă în cazul Neymar. Foarte tîrziu, reclamă comentatorii, reproșîndu-le lui Blatter et Comp. că n-au intervenit mai repede și mai decis.

Că n-au pus piciorul în prag pentru a putea preîntîmpina accidentarea lui Neymar. În general, pentru a evita nu doar traumele de natură psihică provocate de rasism și de discriminare, ci și pe cele de ordin fizic.

Cum sănătatea se bucură de prioritate, sau ar trebui să se bucure, deducem că FIFA are o mare problemă. Ba chiar una pe care și-a creat-o singură și a întreținut-o la fel.

Comentarii (40)Adaugă comentariu

Catalinfb (14 comentarii)  •  6 iulie 2014, 14:59

Radeti de oameni precum Maradona sau presedintele Uruguay, Mojica, pentru ca au tupeu sa spuna lucrurilor pe nume vis-a-vis de FIFA.

Ereb (7 comentarii)  •  6 iulie 2014, 15:17

Catalinfb +1

Nu sunt fan Neymar, deci probabil sunt subiectiv. Intrarea lui Zuniga a meritata cartonas doar prin consecintele avute, contacte ca acela avand loc destul de frecvent pe parcursul meciurilor.

Si este ‘normal’ ca FIFA sa ramana pasiva cand Onazi(cine mai e si asta) a suferit o dubla fractura, si e ‘normal’ sa sara-n sus cand Neymar sta pe tusa 6 saptamani. Cel putin asta e „normalitatea” cu care ne-a obisnuit.
La fel de normal precum neacordarea vreunui galben pt simulare.

Un antrenor (214 comentarii)  •  6 iulie 2014, 15:20

Cea mai mare problema a FIFA e arbitrajul, sunt de acord cu Dv. Problema si mai mare e daca greselile arbitrilor sunt intamplatoare ori au in spate un scenariu.

coco (401 comentarii)  •  6 iulie 2014, 15:21

Si. Bemol.

Liviu (333 comentarii)  •  6 iulie 2014, 15:24

Iar le intoarce Nea Ovidiu din condei ca sa nu intelegi exact daca Matuidi si Zuniga sunt ori nu vinovati. Si daca sunt nu sunt prea tare.

radulian (110 comentarii)  •  6 iulie 2014, 15:28

La experienta dvs ar trebui sa intelegeti ca DFIFA nu are timp de orice amarat de nigerian, dar ca sare in sus cand e accidentat starul nationalei Braziliei, probabil viitoarea campioana mondiala.

Franz (406 comentarii)  •  6 iulie 2014, 15:33

Oamenii cu scaun la cap nu ar trebui sa astepte prea multe de la snapanii care conduc FIFA. Exemplul lui Sandu care e la UEFA e concludent.

Dragos (250 comentarii)  •  6 iulie 2014, 15:43

Nea Ovi, fara suparare, e un articol prea serios pentru caldura de afara…

Popa (11 comentarii)  •  6 iulie 2014, 16:10

Nu se va schimba nimic in cazul Neymar, FIFA zice ca face si nu va face nimc. Ce mafie e la Bucuresti nici nu se compara cu matrapazlacurile penale facute la Zurich.

florin (28 comentarii)  •  6 iulie 2014, 16:16

Fotbalul a devenit un sport acvatic. fiecare jucator plonjeaza in apa sperand sa fraiereasca arbitrul si apoi veniti si spuneti ca arbitrajul e de vina. Normal cand vezi un Neimar care urla de durere la fiecare mini contact te obisnuiesti si atunci cand chiar a patit ceva nu-l crezi. asa ca problema e alta. Stop simularilor si rosu pentru fiecare incercare de simulare. si apoi putem vorbi de corectitudinea arbitrajului. nea ovi ar trebui sa te lasi pensia

dinu (427 comentarii)  •  6 iulie 2014, 16:17

@ereb #2. Te contrazic, a fost un fault dur din spate. Zuniga i-a tras lui Neymar un genunchi in coloana de putea sa i-o rupa ca amaratului de Mihaita Nesu. Arbitrul trebuia sa scoata imediat cartonasul rosu cum trebuia sa procedeze arbitrul si cu Matuidi. Dl Ioanitoaia are dreptate in ce sustine.

Cheetah (2118 comentarii)  •  6 iulie 2014, 16:29

„La asa friptura, asa furculita” a zis odata marele Puskin, la o masa unde prietenii, ca sa faca bascalie, i-au pus in farfurie organul de reproducere al vacii in loc de muschi. Iar omul a folosit furculita de la purtator in loc de cea din argint ca sa se hraneasca 🙂
Asa si despre arbitrii FIFA, la nivelul lor (friptura 🙂 ), asa macelarii nepedepsite pe teren (furculita) 🙂 🙂 🙂

MARCU ANTON cu betonu’.. (50 comentarii)  •  6 iulie 2014, 16:52

FIFA are probleme uriase! si nu una singura! si toate pleaca de la coruptia in care se ,,balaceste” prin ,,larghetea” cu care arbitrii de multe ori din tari fara fotbal, sint adusi pt. a favoriza anumite echipe,de a ,,inchide” ochii la fractura lui Onazi(poate l-a terminat definitiv ca fotbaalist..)de catre Matuidi..Maradona are dreptate!.FIFA cistiga 4 miliarde de euro,iar campioanei mondiale ii da doar 34-35 milioane..e ok?Sa vedem daca o sa fie corect arbitrajul si se va cistiga pe valoare aceasta cupa mondiala si nu pe magarii cum a fost cea din Anglia,cind dopatii au iesit invingatori..

io (1 comentarii)  •  6 iulie 2014, 17:10

se intampla, e sport cu contact…..sa mearga la sah….iar ioanitoaia sa se pensioneze….. la banii aia si eu m-as risca…aaaaaaaaaba chiar ma risc la altele mai grave si sunt platit de un milion de ori mai putin…..hai sictir….

aham (140 comentarii)  •  6 iulie 2014, 18:20

intrarea lui matuidi a fost intentionata si merita rosu direct sau macar suspendare pe baza probei video, totusi, nu s-a luat nici o masura. platini stie de ce. la zuniga nu pare sa fie intentie, in nici un caz acelasi gen de intrare ca la onazi. dar zuniga nu e de-ai lui platini..sau blatter. in plus, neymar simuleaza mult, cum sa-ti mai dai seama cand e lovit sau nu…

Nicsa BZ (1 comentarii)  •  6 iulie 2014, 18:48

Nu doar FIFA are probleme grave, evident ca are si GSP daca ii permite unui dobitoc ca IO #14 sa ii jigneasca directorul postand hai sictir… Asemenea animale nu au ce cauta pe terenul de fotbal, dar nici in spatiul virtual…E lumea plina de cretini insa datoria noastra e sa ne protejam de ei…

gino (513 comentarii)  •  6 iulie 2014, 18:52

@IO#14, daca e sport de contact trebuie sa iti omori adversarul, cum poti sustine o asemenea imbecilitate? Locul tau e in padure sau in staul.

Neluploiesteanu (213 comentarii)  •  6 iulie 2014, 18:55

E ultima oara cand intru aici in cazul in care bolnavi mintali de genul lui IO #14 sunt tolerati cu mitocaniile lor. Ar trebui permise si incurajate parerile, dar nu si jignirile.

Olteanu (478 comentarii)  •  6 iulie 2014, 19:12

io, #14. Uita/te in oglinda si da/ti palme! Urgent, nu intarzia!

Milici (440 comentarii)  •  6 iulie 2014, 20:00

Nea Ovi , ai noştri-şi fac de cap cu licenţierea (Craiolguţa , Rapid , Galaţi, Dinamo…), Naşu , Piţi … tot fotbalul românesc e pe năsălie şi pe matale te preocupă forurile ioropene ?

JJ (98 comentarii)  •  6 iulie 2014, 20:20

Milici, Nea Ovi s-a pronuntat deschis impotriva licentierii Craiolgutei si acum ca vechi sustinator al echipei nu vrea sa mai scurme gunoiul si tace. Desi nu e cea mai curajoasa atitudine discretia lui e de apreciat. Nu zice nici alba, nici neagra, lasa lucrurile cum au cazut.

pensionar militar (6 comentarii)  •  6 iulie 2014, 20:21

Da! mari probleme! Sa-mi dau si eu cu parerea: Sunt de partea celora care ii acuza pe jucatori pentru simularile cu care au inceput sa ne exaspereze! Nu mai intelegem nimic din acest fotbal. Iar daca urmarile acestor faulturi(ca in cazul celor doi) sunt grave,atunci e simplu ca FIFA ar trebui sa-i scoata din acest sport,indiferent daca au facuto cu intentie sau nu! Violenta si patima sunt evidente. Intradevar! FIFA are probleme grave in comportament si luarea deciziilor daca Luis Suarez va juca,peste 4 luni,la FC Barcelona! Il doare-n pix de hotararea FIFA,la banii pe care-i va castiga! Asa trebue „vazut” fotbalul???….

trandafir de la mongolia (72 comentarii)  •  6 iulie 2014, 21:24

Personal am o parere pur subiectiva vis-a-vis de incidentul petrecut cu Neymar in meciul dintre Brazilia si Columbia. Lipsa lui in semifinale va servi ca o scuza in caz de un esec contra nemtilor. Daca vreti, incidentul a picat la `timp`, fiindca cu el sau fara el in teren Brazilia n-are nici o sansa cu Germania. Sper sa nu patit nimic grav starul brazilian si sa revina in teren cat mai curand. Iar jucatorul columbian a comis-o grav, merita rosu direct.

seba (75 comentarii)  •  6 iulie 2014, 23:01

la faza cu neymar nu cred ca e de vina arbitrul. la prima vedere nu mi s-a parut nimic, doar dupa ce am vazut cateva reluari si faptul ca neymar plangea de durere am inteles ca e ceva grav. dupa meci, la proba video, zuniga, ca si matuidi, ar trebui suspendati serios. si nu doar de la nationala. ca acolo ii doare la basca, se bucura ca nu merg, un pic de vacanta nu strica. si de la club, unde ii afecteaza la „cascaval” 😉

Vasile (1 comentarii)  •  6 iulie 2014, 23:21

Intreba cineva de video-ul accidentarii. Aici: https://www.youtube.com/watch?v=BPDsIIn5sTU

Fault intentionat in mod evident

Mos Martin (41 comentarii)  •  6 iulie 2014, 23:39

io, ce-ai risca tu ca de cap nu poate fi vorba pentru ca nu ai, De acord cu cei care acuza permisivitatea adm.

BarfaDinShantz (68 comentarii)  •  7 iulie 2014, 0:26

Deci se ajunge la aceeasi concluzie, FIFA=INCOMPETENTA. Asta din cauza ca nu vor sa bage tehnologia. Deci standardul este destul de primitive la FIFA, mai mare are valoarea controversatiile, manariile, deci jocul murdar, etc…. decat o accidentare sau chiar viata.
Iar FIFA are tupeu sa vina cu Campania FAIR PLAY si NU RASISM? Cea mai mare ipocrizie la nivel inalt, mai este sa fie ales Putin ca presedinte al FIFA.

Cosmin (5 comentarii)  •  7 iulie 2014, 0:45

Aveti dreptate domnule Ioanitoaia,rasismul provoaca mai putine victime decat violenta din teren asta din ce am vazut eu ,dar nu inteleg de ce FIFA nu ia exemplu de la hochei unde arbitru trebuie decat sa ridice ochii la ecranele deja instalate pe stadioane si sa vada faza cu pricina in cateva secunde exact cum vedem si noi pe micile ecrane si sa ia decizia cea mai corecta,acolo se vede mult mai bine daca a avut contact sau nu ,sau daca a fost simulare,multi sunt pacaliti de simulari si dau lovituri libere din preajma careurilor ba chiar mai mult in careul de 16 metri iar daca revad fazele la fel ca noi atunci pot lua decizia corecta iar jucatorii care simuleaza ar fi sanctionati sau ar sti ca sunt sanctionati nu cred ca ar mai incerca sa o faca a doua oara.Sunt jucator de fotbal si mai am alunecari sau interventii intarziate si tot deauna sunt sanctionat cu galben ba chiar cu rosu si visez si noaptea cum arbitru spune CONTACT ,ca a fost contact si e obligat sa ma sanctioneze dar cand vad la nivel de campionat mondial unele arbitraje chiar nu mai pricep notiunea FOTBAL.Concluzia mea e ca viitorul apropiat e nevoie de acceasta tehnologie la fel ca la hochei,tehnologia e ca sunt ecrane pe stdioane doar trebuie O MARE VOINTA din partea FIFA.Macar sa fie acceasta vointa la turneele finale si daca se poate la calificari.

corvette59 (45 comentarii)  •  7 iulie 2014, 1:10

Dupa cum spunea cineva mai jos, la asa friptura ,asa furculita ! Il aveti aici pe blog (ce fucking blog , ca asta nu intra niciodata sa raspunda opiniilor si intrbarilor )pe autor- Ovidiu Ioanitoaia care arunca o piatra in balta . Si-a facut jobul si-si incaseaza leafa !In rest ,D-zeu cu mila .
As vrea ca unii dintre postanti sa arunce o privire pe blogul lui Radu Paraschivescu si sa traga concluziile . Un dialog decent ,in termeni lingvistici mai mult decit decent,la obiect si antrenant cu participarea activa a autorului.Autor care nu ezita sa-si ceara scuze cind isi exprima o opinie mai „peste cal „. Sint acolo comentatori precum „Obiectiv ” ,sau „Genu „ale caror scrieri sint adevarate mostre de literatura buna si decenta .In schimb Ioanitoaia il are pe IO ! La asa friptura …,sau mai pe romaneste,la asa cap ,asa caciula !

Nelu_Antonescu (17 comentarii)  •  7 iulie 2014, 4:58

#10 Florin: Felicitari! Un comentariu excelent.
Apropos, D-l. Ioanitoaia, presa mondiala (si nu ma refer la cea din Franta) anunta ca Onazi nu are absolut nimic. Nici vorba de fractura dubla tibie/peroneu. Chiar ar putea juca maine. Iar daca Brazilia ajunge in finala, nu m-ar mira sa apara si Neymar bandajat in zona toracica in uralele milioanelor de spectatori brazilieni care posteaza bannere cu „Junior for president”(sau cum s-o zice in portugheza). La finala mica sigur nu apare.

larus (1 comentarii)  •  7 iulie 2014, 6:36

In legatura cu atitudinea arbitrilor fata de jucatorii care provoaca accidentari: la acest campionat m-a frapat maniera de arbitraj diferita de cea cu care eram obisnuit in Europa si in fotbalul intern: nu se dau cartonase galbene pentru henturi, trageri de tricou, simulari, cereri de cartonase galbene, comentarii la deciziile arbitrilor si multe altele. Ne intoarcem la o maniera de arbitraj mai veche ? Asa este stilul in America de Sud ? M-am mirat foarte mult ca arbitrii nostri nu au facut comentarii in ziar legate de acest aspect (sau poate nu am remarcat eu).

dc (16 comentarii)  •  7 iulie 2014, 7:37

neymar a fost atacat pe la spate; regulamentul spune ca eliminarea vine imediat in cazul asta; orice atac cu talpa sus este sanctionat cu rosu, orice atac cu cotul la fel; brutalitatile au abundat in turneul asta, vezi australia vs olanda, intrarile la intimidare si atacurile in forta de la spate au fost dese si au raman nesanctionate cu eliminari; poate ca „se strica jocul” daca se respecta regulamentul in litera lui; dar in orice caz agresorul ar trebui eliminat din jocuri, fie si dupa meci si ar trebui sa stea pe banca cel putin tot atata timp cat sta si victima in afara terenului.

ALIN (626 comentarii)  •  7 iulie 2014, 9:36

@corvette59 #29. In locul dlui Ioanitoaia tu ai raspunde tuturor ineptiilor postate aici? Macar dl Ioanitoaia nu foloseste cenzura ca Andries si Geambasu, am experiente nerfericite in acest sens. Dl Paraschivescu scrie o data pe saptamana, nu zilnic ca dl Ioanitoaia, care ar trebui sa raspunda pe tot parcursul zilei. Gandeste-te ca e o mare diferenta intre a fi directorul unui ziar si colaborator la el.

pax (36 comentarii)  •  7 iulie 2014, 10:23

@Nelu Antonescu. Nu stiu acum dar in zilele de dupa meci toata presa a scris despre dubla fractura a lui Onazi, cea engleza, spaniola si italiana. Fiind vorba despre un african nu au mai aparut dupa aceea multe informatii fara ca asta sa schimbe situatia. Indiferent ca a avut sau nu intentie Matuidi merita eliminat pe loc si suspendat.

Hilltroll (1 comentarii)  •  7 iulie 2014, 11:03

Tot meciul Brazilia – Columbia a fost o rusine. Nivelul de agresiune si de violenta au fost de nemaintâlnit, doar în CM din RFG din´74 s-a mai vazut asa ceva.
Brazilienii au început primii, tratând Columbia ca pe fratele mai mic, si Columbienii nu s-au lasat mai prejos.
Arbitrul avea doua optiuni: sa-nceapa sa-mparta cartonase din min.1, si poate prin min. 30 ramâneau amândoua în 7 jucatori – sau sa lasa jocul sa curga …
Am vazut cu totii ce sa-ntâmplat.

Flavius (21 comentarii)  •  7 iulie 2014, 11:23

Beei corvette59, cum adica a aruncat o piatra si…Dumnezeu cu mila? Ai vrea ca Ioanitoaia sa stea toata ziulica pe blog si sa ceara parerea lui x si lui y, apoi sa tina cont de ea? Ia fa-i tu programul lui Ioanitoaia ca poate ajunge vreodata sa se ridice la inaltimea pretentiilor tale, da-i drumul, nu mai pierde vremea! Decenta e si ea o floare din ce in ce mai rara la romanasi.

Mediere Bucuresti (31 comentarii)  •  7 iulie 2014, 14:22

Poate ca violenta din teren face parte din spectacol si de aceea este tolerata !

durden (338 comentarii)  •  7 iulie 2014, 16:42

bine ca l-au executat public pe suarez.cred ca toti fotbalistii rasufla usurati stiind ca pot ramane paralizati sau cu tibiile rupte,dar macar nu ii cearta nevestele acasa ca au urme de dinti pe gat 😐

bazileon (167 comentarii)  •  7 iulie 2014, 18:47

Probabil că Matuidi și Zuniga n-au lovit cu intenție. Faulturile lor s-au încadrat în categoria celor de joc, atît că discutăm despre joc violent, la rupere, la desființare.

Ce ati vrut sa spuneti aici? Cred ca faulturile de joc nu intra in categoria jocului la rupere, deci daca e una, nu e alta.
Cat despre intentie, ambele au fost intentionate. Nu stiu daca a existat si intentia de a provoca fractura, dac asta mai conteaza?

Georges (65 comentarii)  •  7 iulie 2014, 23:33

Durden, sincer mi-a placut, dar nu e frumos sa te joci cu sanatatea altuia.

Comentează