Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Finaluri încinse

Grecia, cu care vom da piept în preliminariile CE 2016 pe 7 septem­brie, a părăsit și ea Brazilia, învinsă fiind de Costa Rica la loviturile de departajare. Ca și în partida cu Côte d’Ivoire, în care Samaras i-a adus victoria […]

luni, 30 iunie 2014, 2:16
bannercm.jpg

Grecia, cu care vom da piept în preliminariile CE 2016 pe 7 septem­brie, a părăsit și ea Brazilia, învinsă fiind de Costa Rica la loviturile de departajare. Ca și în partida cu Côte d’Ivoire, în care Samaras i-a adus victoria la potou, formația elenă a înscris iar în prelungiri, prin Sokratis în 90+1, după care însă, deși în su­pe­rioritate numerică în urma eliminării lui Duarte, n-a mai reușit desprin­de­rea. Vlăguită, stoarsă, a pierdut la loteria penalty-urilor.

La fel ca în confruntările ante­rioa­re, a pus suflet și ambiție, dar n-a mai avut suficientă forță. De regulă, așa se întîmplă cînd schimbi un mij­locaș de 27 de ani (Maniatis) cu unul de 35 (Katsouranis) și un atacant de 32 (Salpingidis) cu unul de 34 (Gekas). Cîștigi experiență, nu și viteză.  Ne putem bucura că Grecia și-a arătat limitele, dar n-ar strica să rămînem cu picioarele pe pămînt. Adică să admitem, ne place ori nu, că ea va aborda viitoarele prelimi­narii con­tinentale din postura de favorită a grupei.

Ca observație generală, să notăm că multe întîlniri de la actualele Mon­diale, foarte multe, s-au decis în mi­nutele de final: din 52 de întîlniri dis­putate pînă luni, în 15 s-a marcat după minutul 85 și chiar după 90!

Mai exact, pe lîngă dramatismul de la Costa Rica-Grecia, soarta a 7 me­ciuri, Elveția-Ecuador 2-1, Argen­tina-Iran ­1-0, SUA-Ghana 2-1, Por­tu­galia-SUA 2-2, Belgia-Rusia 1-0, Gre­cia-Côte d’Ivoire 2-1, Olanda-Mexic 2-1, s-a hotărît între minutele 86 (gol ame­ricanul Brooks cu Ghana) și 90+5 (portughezul Varela).

Cam ce-ar însemna asta? Că nu trebuie să te consideri niciodată învins, ci să speri și să lupți pînă la ultimul fluier. Să nu bați în retrage­re, să ai încredere și moral. Apropo, întorcîndu-ne la oile noas­tre, știți în cîte partide, oficiale și ami­cale, a înscris “naționala” Ro­mâniei începînd din minutul 85? De la 1 ianua­rie 2009 încoace, într-una singură din 57, la acel 2-2 cu Ungaria din 2013, cînd Chipciu a egalat scorul la Bu­da­pesta în 90+2. O par­tidă din 57, puțin, foarte puțin.

Comentarii (57)Adaugă comentariu

costel (28 comentarii)  •  1 iulie 2014, 7:53

cum, necum, grecia a jucat la cupa mondiala…s-au batut pana in ultimile secunde…ce va fi la toamna e de vazut, dar nu va fi foarte usor, cu ei, ungaria si mai ales finlanda…

gilos (328 comentarii)  •  1 iulie 2014, 8:06

Nea Ovi,

Mai grav decat faptul ca nu marcam dupa minutul 85 este ca nici macar nu putem sa tinem de rezultat si luam goluri aiurea in minutele de prelungiri !

Incepand cu meciul nationalei cu Danemarca (cu celebrul Urs Mayer…), continuand cu meciurile Stelei prin Europa ( vezi partidele cu Napoli ) si ajungand la marele Mircea Lucescu, care spunea ca daca timpul regulamentar de joc ar fi fost de 85 minute rezultatele si performantele sale ar fi fost inzecite !!

Nu putem sa ramanem concentrati pana la capat, meteahna nationala care trebuie sa ne dea de gandit !

pax (36 comentarii)  •  1 iulie 2014, 9:58

Incinse incinse, dar unule si mincinoase ca la Franta-Nigeria, unde arbuitrul trebuia sa il elimine pe Matuidi si nu a facut-o.

tudor mosh (7 comentarii)  •  1 iulie 2014, 10:33

In tot timpul meciului cu Costa Rica, arbitrul australian Ben Williams i-a impins pe greci de la spate, in cea mai perversa, vicioasa, vicleana maniera: a inchis ochii la mai toate faulturile grosolane ale grecilor, n-a vazut un penalty clar pentru Costa Rica, l-a eliminat aiurea pe Duarte (al doilea galben i l-a dat pentru un simplu fault de joc pe la mijlocul terenului, in lateral) plus ca, dupa minutul ’75, de cate ori unt „tico” se apropia de un elen la mai putin de un metru, fluiera fault pentru Grecia. Le-a dat, pentru nimic, trei lovituri libere de la mai putin de treizeci de metri, probabil ca sa-l faca de ras pe Karagounis, care a tintit cel mai aproape la vreo doi metri peste! Pana si la mingi aruncate evident afara de catre greci, a dictat aut tot pentru ei! Penibil si debil… In doi-trei ani vom afla cu siguranta care a fost pretul platit de greci australianului pentru mizeria asta, ca si in cazul lui Byron Moreno, saracul, ala din 2002, care l-a eliminat aiurea pe Totti, si care acum zace printr-o puscarie americana, implicat in trafic de droguri. (Mi-a povestit un prieten ca, undeva prin sudul Italiei, intr-un orasel, cele patru toalete publice poarta numele arbitrului columbian!)
Ce ma mira pe mine cel mai mult este ca nimeni de la „Gazeta” nu a sesizat aceasta tentativa parsiva de furt, mai ales ca este ziarul unde, de obicei, se „dezbate” mai mult despre blaturi decat despre fotbal.

alexutu (4 comentarii)  •  1 iulie 2014, 11:03

buna ziua si o singura intrebare..retorica ce-i drept: cum se face ca mereu noi comentam DE ACASA cat de slabi, batrani, cu joc urat si cu un noroc incredibil sun altii(a se citi grecia in cazul de fata)?
pentru carcotasii vis-a-vis de opinia mea, recomand tot din gsp, articolul ‘unde sunt echipele mici-acasa’ 😉
desi ma doare sa o recunosc ,sustin cu tarie: romania e o nationala jenanta iar viitorul nu suna deloc bine…

nemilosu (5 comentarii)  •  1 iulie 2014, 14:16

fără școală, riscați să rămîneți niște rapidiști nostalgigi

Erllyx (1 comentarii)  •  28 decembrie 2014, 15:30

Barcelona e fotbalul de cuetra scolii, unde toti vor sa fie varfuri,nimeni fundas,copii nebuni care dorm cu mingea sub cap in speranta ca vor visa o fenta noua. Chelsea de azi e inima de leu englez,camerunez,ivorian,barbati pentru care fotbalul e singura misiune in viata timp de 90 de minute.Nu mi-a placut niciodata Chelsea pana aseara,iar maine o sa revin la frumusetea driblingului lui Messi, dar acum sunt inca fermecat de Terry, Lampard si Ballack, gladiatori rapusi de o sageata otravita a unui pitic cu sut viclean.

Comentează