Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Celularul din taxi

 

Din palpitantul meci Uruguay-Anglia, 2-1, nu m-au impresionat atît golurile lui Suarez ori ratările lui Rooney, cît faza petrecută în minutul 61. Atunci, Sterling l-a izbit cu genunchiul în tîm­plă pe Alvaro Pereira, sud-americanul care în sezonul 2008-2009 a […]

vineri, 20 iunie 2014, 3:36

 bannercm.jpg

Din palpitantul meci Uruguay-Anglia, 2-1, nu m-au impresionat atît golurile lui Suarez ori ratările lui Rooney, cît faza petrecută în minutul 61. Atunci, Sterling l-a izbit cu genunchiul în tîm­plă pe Alvaro Pereira, sud-americanul care în sezonul 2008-2009 a pur­tat tricoul lui CFR Cluj. Deși n-a avut intenție, Sterling și-a șifonat rău ad­versarul, l-a lovit serios!

Inconștient, evident comoționat, Pe­reira a fost scos în afara gazonului, moment în care, constatînd că funda­șul e în stare de șoc, unul dintre membrii echipei medicale urugua­yene, cel mai probabil doctorul, a făcut semn de schimbare către banca tehnică.

Văzîndu-l, cel accidentat și-a ieșit însă din fire. A început să gesti­cu­leze și să dea de înțeles că, sub nici o for­mă, nu va accepta înlocuirea! De altfel, ținîndu-se de cap, și-a reluat locul în echipă și a jucat pînă la fluierul final.  Și nu oricum, ci foarte bine.

Reacția bravului Pereira mi-a rea­mintit o întîmplare trăită acum 2 ani și ceva la Montevideo. Ajuns cu un vas de croazieră în capitala Uruguayului, oraș în aria căruia locuiește ju­mătate din populația întregii republici, 1,7 mi­lioane de oameni, am uitat celu­larul în taxiul cu care m-am întors din centru în port. Dar am reușit să de­pis­tez te­lefonul cu ajutorul dispe­ce­­ra­tului, așa că nu m-am mirat cînd, peste un ceas, taximetristul a apărut la navă cu ce­lularul în mînă. Am în­cercat să-i plă­tesc cursa efectuată exclusiv în folo­sul meu, circa 10 dolari, însă m-a refu­zat categoric! În ciuda insistențelor, zîmbea și  repeta “Nu aveți nimic de plată! Eram dator să vă aduc telefonul și vi l-am adus!”.

Fără legătură cu fotbalul ori, poate, și în strînsă legătură cu acesta, aflați că Transparency International consi­deră Republica Orientală a Urugua­yu­lui a doua, după Chile, cel mai puțin co­ruptă țară din America de Sud. Nu-i vorbă că, exceptînd Surinamul, ea e și cea mai mică de pe continentul res­pectiv ca supra­față.

Comentarii (58)Adaugă comentariu

liuba (2 comentarii)  •  21 iunie 2014, 17:02

Brazvane, Guyana Franceza e teritoriu francez, nu e tara. Deci ai luat teapa.

corvette59 (45 comentarii)  •  22 iunie 2014, 9:10

@ Angheliu , nu neaparat in aceiasi repriza ! Consecutive ,da . Cel putin asta a fost definitia pina nu de mult . Acum daca un jucator a dat trei goluri se spune ca a facut hat trick chiar daca intre ele s-a intercalat golul altui jucator coechipier, sau autogolul unui adversar .

nos (14 comentarii)  •  22 iunie 2014, 9:11

Nea’ Ovidiu,
chiar inainte cu cateva ore de Anglia-Uruguay am vazut un documentar pe BBC (Road to Rio parca se numeste), in care 2 englezi nebuni se duc prin tarile care joaca la CM. De data asta au fost in Uruguay. Au luat interviu cuiva din Montevideo intreband despre spiritul lor de invingatori. Replica respectivului a fost memorabila: ” Noi cand ne nastem nu plangem, strigam Gooool”. Cam asta zice multe despre spiritul lor, si de ce ei au 2 titluri mondiale (dintre care unul in fata Braziliei chiar pe Maracana), iar noi, cu tot cu generatia noastra de aur abia am ajuns prin sferturi la CM.

fidel castro (1 comentarii)  •  22 iunie 2014, 9:57

Tot ce pare absolut normal in alta parte , in Mitichigan e ceva iesit din comun. 🙁

mihai (5 comentarii)  •  22 iunie 2014, 10:48

Confuzia cu hattrick cred ca a introdus-o Topescu acu multi ani. Parca tin minte ca era ceva cu consecutiv fara alti marcatori. Dar asa era atunci, le inghiteai ca nu aveai de unde sa afli altceva. Definitia e mult mai simpla http://www.oxforddictionaries.com/definition/english/hat-trick si cum jocul e inventie engleza cred ca-i corect sa folosim termenii lor.

Alexe (17 comentarii)  •  22 iunie 2014, 11:09

De data asta ai dat-o bine, Nea Ovidiu, mi-a placut. PS.@corvette #52. Se spune, dar se spune gresit.

bazileon (167 comentarii)  •  23 iunie 2014, 7:01

Faptul ca tatal dvoastra era medic nu v-a impresionat, se pare! Caci daca facea Pereira un hematom epidural, putea sa joace bine mersi in continuare, sa ia si masa, sa mearga la culcare si dimineata sa se scoale mort! Ce am vazul a fost o scena de film din anii 50-60, dar nu un moment sportiv din noul mileniu. Pereira trebuia schimbat, supreavegheat medicat si eventual trimis la RMN / CT.
Dar stiu ca dvoastra va place sa elogiati jucatorul gata sa intre si intr-un picior, ori incomplet refacut, ca sa-si „ajute” echipa!

andrei (2 comentarii)  •  23 iunie 2014, 11:19

prin situatia asta se confirma inca odata ca noi nu aveam ce cauta acolo. toti fotbalistii care joaca, se daruiesc pana la epuizare, pun suflet.

ai nostri..niciodata

Comentează