Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Psihoza Halep

Pentru fulminanta ascensiune din actualul sezon, cînd a urcat pe locul 3 în ierarhia mondială, Simona Halep merită o reverență, o plecăciune. Finalistă la Madrid și, deunăzi, la Roland Garros, constănțeanca de 22 de ani a dovedit talent, ambiție și […]

marți, 10 iunie 2014, 8:43

Pentru fulminanta ascensiune din actualul sezon, cînd a urcat pe locul 3 în ierarhia mondială, Simona Halep merită o reverență, o plecăciune. Finalistă la Madrid și, deunăzi, la Roland Garros, constănțeanca de 22 de ani a dovedit talent, ambiție și perseverență. A adunat din aceste concursuri de elită o căruță de puncte și o căciulă de bani, dar a reușit și altceva, să-l impresioneze pe foarte greu de impresionatul Ion Țiriac. Alături de legendarul Becker și de reputatul Wilander, Țiriac și-a manifestat public prețuirea pentru Simona, o adevărată campioană. Căreia se cuvine să-i mulțumim.

Pe de altă parte, analizînd lucrurile mai atent, constatăm că Halep a pierdut la Paris prima ei finală de Grand Slam. La mustață, după o bătălie lungă și frumoasă cu rusoaica Șarapova, dar a pierdut-o. Ca atare, în ciuda remarcabilului salt amintit mai sus, Simona n-a cîștigat pînă acum nici un trofeu important. Fiind înzestrată și, cum s-a văzut cu ochiul liber în week-end, pregătită să nu renunțe la luptă, se anticipează că va obține curînd una ori mai multe izbînzi răsunătoare. Asta-i numai o prezumție, nu o certitudine. Sigur e că pînă azi n-a cîștigat nici un superturneu.

Iată de ce mă tem, cu scuzele de rigoare, că exagerăm cînd scriem și vorbim la superlativul absolut despre Simona, bătută de Șarapova în toate cele 4 întîlniri directe. De acord, rusoaica a învins sîmbătă și pe mîna unui arbitru ce i-a permis să icnească precum un tăietor de lemne și să tragă șmecherește de timp, dar ea a cîștigat ca de fiecare dată, nu românca.

Detaliul că unii dintre noi au tratat înfrîngerea Simonei ca pe o victorie constituie, îmi cer încă o dată scuze, o mistificare, un fals. Cu precădere în sport, victoria și înfrîngerea se află la mare distanță una de cealaltă. Nu pot și nu trebuie sub nici o formă confundate fie și pentru că fanfara cîntă exclusiv în cinstea locului 1.

Printre cei care au vorbit la reîntoarcerea lui Halep în țară după dramatica încleștare de la Paris s-a numărat și George Cosac. Și el prizonierul unei excitații paroxistice, înfrățită cu psihoza, cu delirul, tînărul președinte al Federației de tenis s-a încumetat să declare că “am privilegiul să fiu contemporan cu acest minunat sportiv care este Simona Halep”! În ciuda amănuntului că și Cosac e constănțean, complimentul de mai sus trebuie socotit forțat, tras de păr, de-a dreptul deranjant. Dă rău, zgîrie urechea. Sigur că George Cosac avea doar 4 ani cînd Năstase învingea la Forest Hills în 1972 și împlinise 5 cînd Ilie triumfa la Roland Garros, dar mă întreb cum ar fi reacționat el fiind martor la izbînzile nepereche ale predecesorului său la conducerea FRT? S-ar fi aruncat în mare de fericire?!

Iată de ce consider că, pentru a suplini absența altor vedete de calibru, tot ne grăbim ridicîndu-i statuie Simonei, altminteri o jucătoare valoroasă, de primă mînă și de reală perspectivă. Respectul și simpatia față de ea se justifică, mai puțin însă, în opinia mea, și venerația, sentiment transformat parcă într-o obligație patriotică în sensul în care fără s-o admiri pe Simona riști să nu mai fii recunoscut ca bun român! E mult prea mult. Procedînd așa, greșim față de noi înșine și, mai grav, față de Simona.

Comentarii (127)Adaugă comentariu

xus (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 21:05

ioanitoaia: a castigat in qatar, nu se poate spune ca nu e un turneu tare. da, nu e ca roma sau madrid, dar nu e nici ca brd open. si mai are alte 7 titluri, deci ceva ceva a facut.

dan.p (2 comentarii)  •  10 iunie 2014, 21:08

articolele dl`ui ioanitoaia mi se par din ce in ce mai slabe in ultimii ani, dar de data asta trebuie sa admit – o opinie echilibrata, exact ce avem nevoie intr`un ocean de extreme.

Dan Mihaescu (3 comentarii)  •  10 iunie 2014, 21:22

Domnule Ioanitoaia, Simona nu trebuie protejata de media. O mare campioana trebuie sa stie cum sa reactioneze atat la critici exagerate cat si la laude exagerate, sau pur si simplu la laude. Nu e neaparat exagerat faptul ca o laudam pentru o performanta care e cel putin echivalenta cu ce a reusit nationala in ’94. Nu zic echivalenta cu ce a reusit generatia de aur in total, dar daca izolam campionatul mondial din 94′, cam de acelasi nivel, daca nu mai mare chiar, este performanta Simonei. Merita toate laudele, noi avem dreptul sa le exprimam iar pentru ea este un test de caracter felul in care va evolua dupa aceasta faza. Ceea ce exprimati dumneavoastra in acest articol este teama ca Simona nu va trece acest test. Eu cred insa ca ea este intr-adevar o mare campioana si va trece cu brio peste aceasta etapa, e adevarat, foarte importanta.

cosmin (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 21:35

Psihoza e doar in capul dvs domnule Ioanitoaia.

Sunt mandru de performantele acestei jucatoare si chiar daca o sa castige Wimbledonul in cateva saptamani tot nu o sa fie psihoza, pur si simplu vom fi si mai bucurosi, iar daca va pierde in primul tur nici o problema … nu o sa fie tragedie nationala.

NU inteleg de ce sau unde vedeti dvs psihoza in atitudinea pe care o avem fata de rezultatele Simonei. Lipsa de performante in celalte sporturi nu este problema Simonei.

Ar fi fost extraordinar sa avem nationala calificata la mondial sa ne bucuram si pt asta .. dar nici o psihoza…

Moise (5 comentarii)  •  10 iunie 2014, 21:35

Asa suntem noi romanii, nu avem simtul masurii! Nimeni nu a negat performanta Simonei, insa ceea ce s-a intamplat dupa meci se numeste isterie colectiva, delir al maselor, bine sprijinit de politruci ieftini ca cei de la A3. Din pacate o victorie sportiva se transforma intr-o manipulare a maselor, iar reactia majoritatii, aceea de idolatrizare fara limite ne situeaza acolo unde din pacate suntem, jos…foarte jos!
PS. Felicitari dl Ioanitoaia, sunteti printre putinii care nu v-ati pierdut uzul ratiunii!!

emiramar (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 21:48

Deci, pe scurt: să se vorbească laudativ despre Simona Halep, merită ! însă mass-media românească și importanții din România să se exprime ponderat.

marius (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 22:24

Daca traia Nea Vanea te lua de urechi nea ovi….dumneata ai creat „briliantul” fara stralucire, regele fara coroana si „Generatia de aur” fara sa ia vreodata medalia de aur…dar astia „este ” fotbalisti asa ca nu se pune…….ai ceva in gena prin care iti place sa omori valorile. Din pacate esti un vandut al vremurilor cotidiene, un ahtiat de rating si un domn numai ca porti costum (te confunda lumea).

dan max (3 comentarii)  •  10 iunie 2014, 22:31

Aici ii dau dreptate dlui Ioanitoaia.Daca dupa o finala jucata si pierduta,chiar daca frumos,tot pierduta e,consumi toate superlativele,atunci cand va castiga ce mai folosesti?Dar daca va lua 2 Slam-uri sau 3 ori 5?Am toata admiratia pt aceasta fata,care se dovedeste a fi cu mult bun simt si o adevarata minune a sportului de la noi,date fiind conditiile,dar mai are mult pana departe.V Ruzici din pacate de abia acum a ajuns cu adevarat in atentia presei.Ana Maria Branza care este locul 1 mondial la spada,poate ca ar merita mai multa atentie,desi nu are expunerea tenisului si cu atat mai putin a fotbalului,asa cum se scuza M Mironica la un moment dat.Cine a pornit sarabanda hiperbolizarii Simonei? – presa.Cine permite anonimatul unor adevarati campioni si campioane?pai tot presa.Simona are expunere si vinde.Si e atat de convenabil sa faci rating cu costul a 10 min de convorbiri in retea.Deunazi,cel mai mare tenisman dintre ziaristi,spunea ca „domne toti neavenitii isi dau cu parerea acum,despre Simona,dintr-o data.Cu tot respectul,dar neavenitii sus-pomeniti sunt de multe ori mai informati si mai pregatiti decat colegii dlui.Ii doresc Simonei sa castige nenumarate Slam-uri si sa ajunga cea mai mare tenismena a tututor timpurilor dar in tot acest timp sa ramana mereu aceeasi fata modesta si cu picioarele pe pamant.Am incredere ca parintii sai vor sti sa o ghideze si sa o sustina si pe mai departe,mai ales ca maica-ca stie ce inseamna tacerea de dupa infrangeri.

vlap (54 comentarii)  •  10 iunie 2014, 22:32

@radulian & altii

Te cam intregi cu gluma! Ai citit, spui? Nu zau, unde, in „traista cu povesti”? Si eu ce sa fac acuma, sa te cred? Pai de ce-as face-o cata vreme emanatiile astea vin din partea unui lingau, iar scriiturile gazetaresti sunt, (cu cateva exceptii), de nivelul liceului? Ma mir ca ai tupeul sa-mi vorbesti mie despre „impresia artisitica” a „profesorului” tau.

Decenta sa ai tu si jurnalistii tai care se iau de-o fetita ce si-a cladit viata pe o munca simpla si curata, nu pe lins dosuri sau profitand de ignoranta unora ca tine. Singura ei vina este vesnic aceeasi: ca s-a nascut intr-o tara de oameni rai si lipsiti de o morala minima!

N-am inteles rolul tau (si al „alias”-ilor tai) in interventiile pe care le faci, de ce simti nevoia sa-i iei apararea d-lui Ionitoaia, crezi ca nu o poate face si singur? Sau serpuiesti sub nume false cum bine spunea cineva mai jos.

Si acum hai sa-ti spun si parerea mea despre ‘scrierile” d-lui Ioanitoaia. Nu sunt nici pe departe de inalta calitate….si da, am constatat nu odata, ca are probleme de fond cu gramatica limbii romane. Ramanand in aceasta nota spun ca eu, ca forumist, imi permit sa dau drumul unui comentariu fara sa-l verific insa dumnealui, nu! De fapt, sunt sigur ca o si face ca doar „scrie pt popor”, dar nu-si identifica greselile, lucru grav pt un jurnalist. Nu mai dezvolt nimic acum pentru ca risc sa devin total nepoliticos si nu-mi sta in caracter acest lucru; dar totul are o limita, totusi!

Hai pa, ramai in noaptea ta, ca m-ai plictisit!

radu (11 comentarii)  •  10 iunie 2014, 23:13

Domnule Ioanitoaia, intr-o tara in care nonvaloarea tinde spre culmi si incultura este la ea acasa, intr-o tara in care sportivii adevarati ii numeri pe degetele de la o mana, intr-o tara in care aproape totul sta impotriva performantei, ei bine intr-o astfel de tara, infrangerea Simonei in finala de la RG trebuie vazuta exact ca o victorie. Ca si cum ar fi castigat-o. Fiindca fata asta este un produs 100% romanesc, s-a ridicat dintre toti ceilalti, in conditiile pe care le-am amintit mai sus si a fost in stare sa faca performanta. A fost in stare sa se masoare de la egal la egal cu adevaratii campioni. Ea este exemplul care trebuie urmat de toti tinerii care vor sa faca performanta in sport si in viata si de aia trebuie scris si trambitat aceasta performanta peste tot in toata mass-media romaneascaa. Altfel, cu ce v-ati putea lauda si ce exemple ati putea da copiilor care vor sa faca sport si care vor sa ajunga cu adevarat buni? Le puneti iarasi caseta cu Steaua din 1986( de acum 30 ani), sau meciul castigat in sferturi de generatia pe care tot voi ziaristii, din lipsa de alte performante, ati numit-o de ”aur”.Cu Nastase nici macar nu exista secvente de la vreun turneu castigat, sau daca exista, eu unul nu le-am vazut niciodata si chiar urmaresc tennisul de vreo 30 de ani. Categoric nu faceti bine incercand sa temperati acest boom al Simonei Halep. Nici macar incercand sa va ascundeti dupa gestul de bine, chipurile facut vis-a-vis de Simona, deoarece ea are o echipa de profesionisti in jurul ei care trebuie sa stie sa o tina cu picioarele pe pamant. E treaba lor nu a d-voastra, a presei. Simonei nu-i fuge pamantul de sub picioare, cum se intampla in cazul mai tuturor fotbalistilor, pentru ca ea de ani de zile se pregateste cu profesionalism si indarjire pentru a face performantza si nu s-a trezit peste noapte intr-un loc intrebandu-se oare ce cauta acolo…
Asa ca, puteti continua linistit cu elogiile, in afara de faptul ca nu va mai amintiti cum se elogiaza un adevarat sportiv, insemnand ca a trecut ceva timp de cand asterneati epitete pe o foaie de hartie, caz in care va inteleg pe deplin si va doresc sa aveti cat mai multi sportivi de genul Simonei ca sa nu ramaneti in pana de cuvinte frumoase.
Cu respect.
Radu.

alin (1 comentarii)  •  10 iunie 2014, 23:32

Mda,de ce sa o ridicam in slavi pe Simona care joaca(chiar daca o pierde)o finala cu adevarat importanta cand putem elogia ani la randul o nationala masculina de fotbal care…a fost la un pas de o semifinala mondiala…dar o numim de aur.Ei ce medalie au castigat? De ce pe ei inca ii veneram la 20 de ani dupa acest episod si pe Simona nu o putem venera macar acum atat timp cat „chestiunea” e foarte fierbinte…d-le Ioanitoaia?

vasile (9 comentarii)  •  10 iunie 2014, 23:44

Articol foarte bun ca îniţiativă dar hai să nu fim balcanici şi să mergem până la capăt . Arbitru a fost perfect, nu încercaţi să aruncaţi vina, îi regulamentar să ţipi nu văd care îi problema(toate ţipă, erau şi glume între băieţi în timpul lui Sampras şi Graf,a fost întrebat dacă Graf ar putea juca la băieţi, a spus ca da fiindcă nu ţipă) , acolo îi o luptă, campionii câştigă prin orice metodă.
Probabil a făcut un duş să se răcorească şi a luat rochie alta , cea ce a ajutat-o dar nu-i neregulamentar, şi Halep putea face.
Apoi referitor la „tragerile de timp” ,nu-i nici o tragere de timp , că nu-i timp ca la fotbal :), apoi acele trageri au ajutat-o enorm pe Halep, dacă vedeţi meciul, cu atenţie, a noastră a fost grogy la începutul setului 2, acele „trageri de timp” au ajutat-o să-şi revină mental şi fizic, de atunci a început revenire.
Ezitările la serviciu avantajează adversarul care te crede că eşti nesigur pe tine, apoi ezitările te conduc la greşeli, asta îi confirmat de statistica turneelor cât şi de meciul respectiv în sine ,rusoaica greşind enorm la serviciu.
Deci ezitările alea sunt o ieşire din ritm(se mai întâmplă), dacă nu apăreau, setul doi se termina 6-1 . Aşa Halep a putut să îşi revină şi a avut minge de dublu break în decisiv, doar că a dovedit că înălţimea contează(lipsă de serviciu şi alonjă), iar a noastră când domină nu ştie să dea lovitura decisivă ,nu are nici o tactică de cum să câştige un meci, de asta nu bate jucătoarele mari.
Şi sincer cel puţin cu Serena nu are şanse fiindcă, nu are corp pentru tenis(picioare ok , tehnică acceptabilă, încheietură a mâini de fier dar înălţimea îi groaznică, nemaivorbind că acum 30 de ani ea nu ajungea niciodată aici, fiindcă ştim mărimea naturală a sânilor).
Deci a noastră nu îi campioană ca mentalitatea încă (îi tremura piciorul în setul 2 şi la şfărşit), insecuritatea rusoaicei a ajutat-o ,arbitru respectiv îi cel mai bun din lume şi orice contestare a câştigat-o la proba video, rusoaica a dovedit că-i campioană dacă mai trebuia, să nu uităm ca a câştigat la 17 ani Wimbledon ,bătând-o pe Serena Wiliams(dublă campionă consecutiv la Wimbledon după ce a bătut dubla campioană anterioară , pe sora-sa Venus) în finală.
Deci ok iniţiativa dar hai să o spunem până la capăt, a jucat ok, cel mai bine de până acum dar încă nu îi acolo, 2 nu a furat-o nimeni , campion însemnă să învingi în ciuda oricăror greutăţi.
Trebuie să aiba o tactica şi să aibă instinct de ucigaş(poate supăr pudibonzii, dar asta au campionii, ştie cum să încheie o luptă şi când), iar Hagi ca model, nu-i ok ,Hagi a fost un jucător bun ,dar nu un campion ,îi zero în istoria fotbalului ca trofee. Avem alţi campioni , Gaţu, Nadia, Lipă, Amânar, Covaliu, Patzaichin, puţini dar Hagi nu-i unul din ei.
Deci nu găşiţi scuze că aici nu-i campionatul pionieresc,aici îi o luptă, răsplătită.
Simona are viitor, poate ajunge campioană dar încă nu-i, iar scuzele nu o ajută.

Gelu (2 comentarii)  •  11 iunie 2014, 1:03

As putea sa scriem si noi un articol „Psihoza Piturca”, vizavi de simpatiile D-lui Ioanitoaia. Ce turnee finale a castigat orodelul? Nici macar un campionat al ROmaniei nu a fost in stare sa ia.
„Nu pot și nu trebuie sub nici o formă confundate fie și pentru că fanfara cîntă exclusiv în cinstea locului 1.”
Ce logica perversa! Pentru mine e clar ca rusoaica a fost mai buna, dar daca nu era Simona nu era nici aceasta frumoasa finala. De ce d-nul ziarist este asa de deranjat de aceasta, urat ii mai si zice, psihoza. Aceasta a fost declarata de colegii de breasla ai lui nea Ovidiu, ziaristii. Ce, ne forteaza Simona sa facem plecaciuni in fata ei? Ziaristii romani sunt mereu inculpatii. Ca sa va dati seama cat de invidiosi sunt acestia(iar d-nul ioanitoaia mereu e interesat f mult de sumele castigate de sportivi) nu aveti decat sa va uitati la conferinta de presa din 98 tinuta de hagi si iordanescu. Sa vedeti ce sunt ziaristii si cum vorbeau ei cu Gicuta. Io l-am vazut de multe ori si am retinut cum f umil Hagi ii ruga pe ziaristi sa ii ajute, iar ei se dadeau suparati ca i-a zis lu un garoi mai baiatule.

Suporter (32 comentarii)  •  11 iunie 2014, 8:01

Simona daca este sanatoasa va castiga cu siguranta si superturnee.
Felicitari Simonei !

jean (4 comentarii)  •  11 iunie 2014, 9:12

Astept d-le Ioanitoaia , sa vad cum comentati zicerile lui Banciu. Aveti curajul unei opinii sau e mai comod sa-l ignorati pe individ ?

daniel (1 comentarii)  •  11 iunie 2014, 9:14

D-le Ioanitoaia,
Dvs faceti o confuzie care este foarte putin scuzabila. Motivele pentru care Simona Halep este apreciata nu tin de turneele castigate sau de asteptarea intru castigarea lor, ci de altceva. Acest „altceva” este ceea ce o face o mare sportiva si un om cu totul deosebit, cum nu prea am mai vazut in ultima vreme.
Din motive similare, de exemplu, il si includem pe Hagi alaturi de Nadia si de Nastase, pentru ca altfel din punctul dvs. de vedere, cel al trofeelor, alaturi de Nadia nu poate sta nimeni.
In alta ordine de idei, dati-mi voie sa va intorc putin logica, cu riscul de a parea rautacios, lucru pentru care imi si cer scuze. Ca dvs. sunteti un mare si respectat ziarist este bineinteles o mistificare si un fals. Pana la urma nu ati castigat un Pulitzer sau ceva echivalent. Oti fi avut niste articole bune de-a lungul timpului, dar ceea ce „se stie” sigur este ca nu ati castigat nici-un superpremiu care sa justifice atare aprecieri. Deci ar fi bine sa o lasam mai usor cu adulatia catre marele gazetar de reala perspectiva, ca nu face bine nimanui. Ei, cum va place?
Iar daca veti citi acest comentariu pozitionandu-va drept persoana cu oarecari merite versus un anonim, sa stiti ca gresiti din nou. Discutia este despre un mod de gandire deplasat, nu despre varsta, merite anterioare sau mai stiu eu ce.

radulian (110 comentarii)  •  11 iunie 2014, 9:48

@vlap. Ia zi, Einstein, care sunt greselile dlui Ioanitoaia de limba, cu exemple, nu cu pareri? Pentru ca esti asa doxat, apelez la maximum de respect ca sa iti reamintesc ca la ziare functioneaza niste servicii de corectura, dar cel de la GSP nu te multumeste. Se ridica oare cineva la nivelul pretentiilor tale, Napoleoane?

sorin-arges (5 comentarii)  •  11 iunie 2014, 10:20

@vasile
… gresesti total; Simona ii deja mare campioana.

Spre ciuda si disperarea celor care urasc tot ce e romanesc (urmare a starii de lucruri generate si intretinute la nivel de politica de stat din 2004 incoace) noul superstar al tenisului feminin (spunea asta prin toamna lui 2013 un comentator britanic de pe Eurosport!) este din Romania si se numeste Simona Halep. Ba mai mult spune ca s-a format 100% in Romania si ca e onorata sa joace pentru tara sa. Mai spune si ca ne iubeste pe toti.

Cateva chestii punctuale:
– arbitrul nu e cel mai bun din lume; a mai avut controverse, dintre care una grava si ,,inexplicabila” pentru experienta lui; cauta pe internet daca esti curios.
– timpul se cronometreaza de adevaratelea la tenis (corect, nu ca la fotbal !!); printre dotarile centralului la loc de frunte sta cronometrul !!! e drept ca daca bate vantul sau sunt alte impedimente se poate mari timpul dar nu si daca totul e OK; timpul a fost depasit regulat si sistematic de rusoaica pentru a taia ritmul Simonei; a completat si cu repetarea serviciului prin neatingerea mingii aruncate de multe, pana a fost luata serios la fluierat de spectatori; metoda a aplicat-o si La Madrid; in alte meciuri nu face asa; fata s-a pregatit special si probabil ca a vazut meciul de la Tokyo al Simonei cu Venus cand aia a intrerupt serviciul de vreo 30 de ori !!! cerandu-si scuze mereu !!!
-la mingea de la scorul de 4-4 totul e clar: tusierul striga aut !! punctul trebuie repetat daca mingea se dovedeste totusi buna ! centralul greseste grav dand punct rusoaicei INCREDIBIL (daca n-ai inregistrarea meciului iti dau eu un site s-o descarci )
-greseli multe apar atunci cand fortezi, fie serviciul, fie puterea loviturilor, fie plasarea lor cat mai aproape de linii; Sarapova de aia agresit (si nu a deranjat-o asta !!) multe servicii, nu ca a jucat slab
-analiza ta privind fizicul Simonei este incredibila !!! pentru tine jucatoarea de tenis este doar o namila ? Henin, Clijsters, Hingis, Evert – inseamna ceva pentru tine ?

Ramai pe b1 focusat, citeste asiduu articolele lui ioanitoaia si andries, vezi ca si pe ziarecom mai scrie ce-ti place tie. Fac pariu ca nu-ti place si te-ai saturat de Romania ! Urasti ,,Miorita” (capodopera incontestabila a liricii universale), nu iti place precis ca Ziua Nationala e pe 1 Decembrie si ai vrea-o prin iulie ca e mai cald sa te duci la gratar, iar Imnul Romaniei ti se pare invechit si desuet … N-am ce sa-ti fac !! Cat de curand Simona, de pe cel mai inalt podium de GS te va face sa-l asculti.
Esti produsul perfect al epocii incepute in 2004 !

Acciduzzu (108 comentarii)  •  11 iunie 2014, 10:21

Nu am putut sa ma abtin, nea Ovi, sa nu scriu chiar daca mi-am spus parerea mai devreme. Scriind ce ai scris ai batut recordurile de trafic ceea ce pt. matale e ok. De ce insa trebuie sa fii scortos la adresa fetei asteia minunate doar pt trafic frizeaza logica si bunul simt. Asteptam de mult, de cand nationala de fotbal a pierdut calificarea la CM, o aditudine cel putin la fel de scortoasa si agresiva de la matale referitor la „performantele” acestui specimen numit piturca.
Spui matale: „Detaliul că unii dintre noi au tratat înfrîngerea Simonei ca pe o victorie constituie, îmi cer încă o dată scuze, o mistificare, un fals. Cu precădere în sport, victoria și înfrîngerea se află la mare distanță una de cealaltă.” Daca in cazul Simonei esti atat de intransigent despre performantele marelui antrenor Pitzurca si a nationalei sale cam cum ar trebui sa scrii nea Ovi? In cazul „marii contraperformante”a nationalei de fotbal cat de duri ar trebui sa fim? Daca intre victorie si infringere e asa o mare distanta, inpotenta de a te califica la un turneu de Grand Slam, cum e campionatul mondial, plaseaza cele doua cazuri la antipozi. O fata tanara, talentata si muncitoare ajunge sa joace finala unui „campionat mondial” iar amarata de nationala de fotbal nu ajunge nici sa intre in turneu darmite sa mai ajunga pana in finala! Intreb, pe matale, pe incompetentul de Burleanu si ceilalti din federatie de ce mai exista inca in functie aceasta rusine nationala numita Piturca? Despre el si ei in ce tremeni ai scris si scrii nea Ovi? De ce sa nu ne bucuram si sa apreciem performanta remarcabila a acestei fete minunate cand la nationala de fotbal (la care vin 40-50 de mii de romani) nu avem motive nici sa ne uitam macar, basca sa vorbim frumos? Nea Ovi, astept sa-ti vad intransigenta si luciditatea la fel de agresive si in ceea ce priveste catastrofa numita Piturca. Pt ca si acolo se pot obtine performante dar cu oameni gen simona cu rateuri numit Piturca.

karembeu (25 comentarii)  •  11 iunie 2014, 11:39

Articolele lui Diu au inceput sa ma plictisesca …si nici nu are curaj sa posteze toate comentariile …chiar daca il vizeaza uneori ca pozitie luata vis a vis de provocarile pe care le lanseaza. Nici nu le voi mai citi pe viitor…

Perken (20 comentarii)  •  11 iunie 2014, 12:09

Fiecare are dreptul la o parere, la fel si dl. Ioanitoaia. O singura nedumerire am: „Iată de ce mă tem, cu scuzele de rigoare, că exagerăm cînd scriem și vorbim…”
Cui isi cere dl. Ioanitoaia scuze: cititorilor sau d-rei Halep pentru aceasta parere proprie si personala?

stan (7 comentarii)  •  11 iunie 2014, 14:11

Da’ cand te referi la generatia de aur din fotbal, despre cine vorbesti? Brazilia, Argentina, Italia, Spania etc ??? esti ambasadorul lui dublu standard.

koko (2 comentarii)  •  11 iunie 2014, 14:31

Foarte CORECT a subliniat cineva in legatura cu „briliantul fara stralucire” ,”regele fara coroana”si ”generatia de aur”.Ce mare briliant e Mutu?Ce mare rege e Hagi?Ce mare generatie de fotbal am avut cand ei nu au obtinut nimic?Doar calificari…..si?Si alte state mai amarate au calificari la mondiale.Nu?Ca doar asta e meritul,calificarea, ca medalii,premii,ioc.

sosoka (1 comentarii)  •  11 iunie 2014, 22:09

+1

Cheetah (2118 comentarii)  •  12 iunie 2014, 0:01

Din pacate sportul din Carpati e mult mai sarac acum, in secolul 21, decit a fost in minunatii ani 70-90.
Nu-i meritul nici unui presedinte de stat dictator, nici al analfabetei sale sotii, ci al minunatilor oameni de sport activi atunci, precum si al unei pregatiri fizice de exceptie dublata de militarie in antrenamente si un sistem informational impecabil.
Simona reuseste performante din ce in ce mai bune in conditiile in care sufla vintul in Romania la talente sportive, de-aia e asa laudata, incurajata si uneori exagerat apreciata la superlativ, asa cum ziceti. E o chestie psihologica si atit.

lebateauivre (20 comentarii)  •  12 iunie 2014, 9:44

se pare ca halep isi vede de treaba ei; noi, nu !

Stefan Varga (59 comentarii)  •  14 iunie 2014, 16:10

Bine ca a intervenit campionatul de fotbal, sa fie lasata in pace Simona Halep. Treaba ei este sa se antreneze si sa se concentreze si nu sa asculte interminabilele comentarii pro si contra ei. A ajuns unde a ajuns prin munca grea si banii enormi cheltuiti de parinti. Turnee mici sau mari, uite ca a jucat bine si a fost apreciata de specialisti, de public si a inspirat publicul si toata diaspora. Citim cu uluire comentariile critice la adresa ei de catre unii! Lasati-o in pace. daca acesta va fi atitudinea presei romanesti fata de ea, in curind se va muta la Monaco, sau altundeva.

Comentează