FRF amînă iar cazul Craiovei!
Repet că n-am nimic de împărțit cu tînărul președinte al FRF, ceea ce nu mă împiedică să observ că acesta nu reușește să miște lucrurile, să le pună în mișcare. Ultimul exemplu l-a oferit reuniunea de ieri a Comitetului Executiv, […]
Repet că n-am nimic de împărțit cu tînărul președinte al FRF, ceea ce nu mă împiedică să observ că acesta nu reușește să miște lucrurile, să le pună în mișcare. Ultimul exemplu l-a oferit reuniunea de ieri a Comitetului Executiv, una care trebuia să hotărască multe și n-a hotărît nimic important în afara noii organigrame federale.
Care va cuprinde la sfîrșitul anului în curs 160 de persoane, 30 în plus față de schema din ultimul mandat al lui Mircea Sandu. Pe lîngă înființarea unor compartimente cu nume pompoase, gen “Politici publice și bună guvernanță” ori “Dezvoltare instituțională”, Răzvan Burleanu va avea 3 consilieri personali. Implicit, asta înseamnă o recunoaștere a faptului că, insuficient pregătit pentru actuala funcție, președintele a venit la FRF mai degrabă ca să învețe decît ca să conducă. Să afle cu ce se mănîncă fotbalul.
Radu Vișan, unul dintre consilierii săi care n-a lucrat niciodată în domeniu, ar urma să-l înlocuiască pe Miodrag Belodedici în Comisia Youth a UEFA, după cum Aurel Țicleanu ar fi succesorul lui Daniel Prodan în Comisia Hat-trick.
Scriu ar urma întrucît e posibil ca variantele respective, de care CEx a auzit în timpul ședinței!, să nu fie acceptate la Nyon în condițiile în care de-acolo se recomandă ca o federație să nu modifice listele de propuneri pentru membrii organismelor UEFA în anul în care a fost aleasă, ci să aștepte minimum un an.
Oricum, pare imposibil de justificat actul de a-l înlocui pe Belo, dublu cîștigător al Ligii Campionilor, cu un no-name! Evident că, ajuns în capul mesei prin alianțe vizibile ori deghizate, Burleanu are o grămadă de obligații, datoria de a-i răsplăti pe cei care l-au ajutat. Iată de ce umflarea schemei la 160 de persoane e de înțeles, deși federația de handbal numără 22 de salariați, iar cea de rugby 26. De neînțeles însă rămîne sacrificarea lui Belodedici, socotit aiurea ca fiind un apropiat al Nașului!
Aparent, dezbătînd 28 de puncte de pe ordinea de zi, Comitetul Executiv a muncit la greu joi. Atît că a lăsat în coadă de pește tocmai cazul CS U Craiova, subiect fierbinte pe care l-a amînat pentru 28 mai. Din păcate, CEx nu va putea decide nici atunci deoarece numai Adunarea Generală, exclusiv ea, e abilitată să se pronunțe dacă formația antrenată de Gabi Balint, după unii clonă, după alții nu, discuție fără sfîrșit, poate promova în Liga 1 sau, din contră, trebuie dezafiliată.
Conform unei opinii mai largi, speța va ajunge în Elveția, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Vom vedea. Cert e că ar trebui convocată neîntîrziat o Adunare Generală, singura în măsură să rupă pisica în două. Să hotărască albă ori neagră. Nu-i normal să se încheie sezonul, iar echipa din Bănie, lider la zi în play-off, să nu știe dacă și în ce eșalon va juca! Din păcate, așa se întîmplă într-un fotbal lipsit de personalitate și, încă mai trist, de competență.