Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

De ce cred că n-a fost blat

Sînt din ce în ce mai zgomotoase vocile ce pretind că Steaua-Vaslui, 0-1, a fost meci trîntit. Susținătorii versiunii pe care nu mă sfiesc s-o consider inventată vehiculează mai multe scenarii. Conform unuia dintre ele, Vasluiul ar fi luat din […]

marți, 15 aprilie 2014, 8:46

Sînt din ce în ce mai zgomotoase vocile ce pretind că Steaua-Vaslui, 0-1, a fost meci trîntit. Susținătorii versiunii pe care nu mă sfiesc s-o consider inventată vehiculează mai multe scenarii. Conform unuia dintre ele, Vasluiul ar fi luat din Ghencea cele 3 puncte pe care le-a cedat în etapa precedentă, pe teren propriu, Viitorului Constanța, asta în ideea că, după ce a ajutat anul trecut trupa lui Hagi să scape de retrogradare, Steaua n-a vrut să se facă iar de rîs pierzînd meciul direct și a recurs la un intermediar.

Fără s-o exclud, căci fotbalul românesc e capabil de orice surpriză, ca țara însăși, nu împărtășesc varianta de mai sus. Pentru că nici un blat nu așteaptă pînă în minutul 86, cel în care a marcat Temwanjera. Plus că, din cîte cunosc, Reghecampf și Hagi nu-s așa prieteni încît primul să-i ofere puncte celuilalt, ba și cu prețul ratării ocaziei de a termina neînfrînt stagiunea! Raportarea față de frații Becali, incluzînd aici și impresariatul soției lui Reghe, i-a poziționat în tabere adverse, chiar vrăjmașe.

Veți zice însă că respectivii nu erau apropiați nici în sezonul trecut, cînd Viitorul a învins-o pe viitoarea campioană cu 5-2 la București!  Da, numai că Gigi Becali, nașul lui Hagi, n-ajunsese pe 19 mai 2013 după gratii și încă avea un cuvînt hotărîtor la echipă. Deși de-atunci lucrurile s-au schimbat, mă îndoiesc că foarte orgoliosul Reghecampf, care ținea morțiș să încheie neînvins campionatul în curs, ar fi acceptat un compromis. Chiar dacă, alt prilej de suspiciune, Tătărușanu, Ad. Popa și alți 3-4 colegi ai lor au contractat subit un virus de care se aude însă că se vor vindeca înaintea returului semifinalei de Cupă cu Dinamo programat joi!

Mai afirmă unii, și ei destui, că Steaua i-a permis Vasluiului să cîștige, și să mai spere la un loc în Cupa UEFA, deoarece ar intenționa să mai ia de-acolo cîțiva jucători. I-a luat pe Varela, pe Stanciu și pe Sînmărtean, dar ar mai dori. Dificil de spus pe cine cîtă vreme Celeban, socotit ținta numărul 1, n-a participat la victoria de vineri. Fanii blatului interpretează însă absența acestuia ca un semn în favoarea lor. Pasămite, polonezul ar fi urmărit să-i facă prin forfait un serviciu liderului. La fel de bine se poate judeca însă și invers, căci Celeban ar fi reușit s-o ajute pe Steaua mai degrabă jucînd decît lipsind. Jucînd slab, firește.

În sfîrșit, o ultimă versiune e aceea că partida s-a încheiat printr-o surpriză de proporții ca să-i îmbogățească pe anumiți pariori. Cei care au mers pe mîna Vasluiului vor fi primit, funcție de casa la care au depus buletinele, de 19 pînă la 25 de ori mai mult decît au mizat! O căciulă de bani, nu glumă, o afacere!

Personal, nu agreez nici această opinie, iar mutilarea numelui antrenorului stelist în Regheblat, cum scriu unii pe site-uri, mi se pare o răutate inutilă și un afront gratuit. L-am criticat pe acesta de cîte ori am crezut de cuviință, dar asta nu înseamnă să plec urechea la orice zvon și la orice jignire. Întrucît nimeni n-a putut aduce vreo dovadă că Reghe a participat la asemenea tărășenii în țară ori afară, n-avem voie să-l acuzăm. Cine procedează astfel nu riscă să se compromită, ci chiar se compromite.

Comentarii (74)Adaugă comentariu

Alex (53 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 14:00

Asta-i culmea! Joaca si Steaua un meci „pe bune”si va gasiti sa spuneti ca e blat?!?!? Explicatia esesului EPOcalilor este simpla: stiind ca vasluienii au probleme cu carul, au considerat ca pot face economie la plata arbitrilor si la doping, crezand ca pot castiga un meci pe teren! Le-au bagat unii ziaristi in cap ideaa ca ar fi fotbalisti!? Ce tampenie…

Serban (147 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 14:24

Nu cred că merita deranjul să comentați aberațiile vânătorilor de rating.
Reproduc un pasaj din alt articol din GSP: „Mititelu, în schimb, a afirmat că a securizat însemnele echipei. Le-a scos din patrimoniu şi le-a înregistrat pe numele copiilor săi.”
L-ați susținut pe acest nemernic îngâmfat și astfel i-ați dat credibilitate de s-a ajuns ca unii suporteri să-i fie alături până mai ieri, deși el voia numai niște bani de la Primărie și atât!!!

Jojo (390 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 14:37

Domnule Ioanițoaia, unii spun că tactica aceasta a presei de a acuza tot timpul Steaua și oamenii acesteia este perdeaua de fum în spatele căreia Dinamo să-și poată face în liniște blaturile ei (ultimul exemplu e cel de la Piatra-Neamț). Cu un lot de Liga 3, Dinamo e pe locul 4 în Liga 1! Nici un ziarist nu face nici cea mai mică aluzie la blaturile evidente ale echipei fostei securități! Oare de ce?!

antinevralgic (11 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 14:45

dar de meciul U Cluj – Botosani ce parere aveti domnu’ Ioanitoaia ?!?!

redshow (10 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 14:47

dar la PANDURII SAGEATA ?????????????????????????????????

Dan (1 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 14:49

Domnule Ioanitoaia vedeti ca se supara pe dumneavoastra Mironica si restul bulucilor care spuneau ca Vasluiul se prezinta in ziua meciului cu echipa mare pentru a favoriza victoria Stelei cand bulucii au vazut ca delirul lor a dat gresi au trecut pe pariuri saracii de ei cred ca din ura pentru clubul Steaua nu mai stiu pe ce medicamentatie sa treaca in rest sunt de acord cu dumneavoastra.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 16:23

Steaua n-a jucat cu prima echipa la acel 2:5. Daca asta se numeste blat, atunci da. Cind insa echipa secunda a Stelei a fost eliminata de Chiajna din Cupa a fost la fel. La fel cind Steaua a pierdut puncte la Medias si Corona. Altfel a fost doar ca, in aceste cazuri, nimeni n-a vorbit de blat. Nici marele Il Luce n-a vorbit de blat cind a batut Barca trei si a ajuns sa produca daune in EL. Ca un Leu si 25 de bani era pe margine.
Viitorul a prins atunci o zi fantastica. Ce goluri imparabile ! Dar marii portari Pruneeea si Steleeea strigau BLAT alaturi de pisicutii lor. Noroc ca Viitorul a calcat in saptamina urmatoare si pisicile. Ce mai miorlaituri ! Dar de Negoblat n-am auzit. De curind i-a mai batut si Mitrita cu 2:1. N-am auzit de Negoblat nici cind vasluienii au STAT cuminti la 3 m de pisicuti la acel 3:0 din toamna.

Steaua – Vaslui 0:1 a f ost o surpriza pentru Reghe ! Pentru mine plutea in aer, la fel ca Urziceni – Steaua 1:0. Atunci le-a completat chiar Steaua lotul,caci n-aveau 11. Tot n-aveau chef de joc. Steaua n-a facut blat nici cu Buzaul. Dar in aceste cazuri pisicutii rideau fericiti: „ce blat, atita pot“. A invatat poate si Reghe ca meciurile care par 100% cistigate vor fi cel mai probabil pierdute.

Foarte ciudat ca in timp ce Steaua pierdea cu Urziceni, Buzau si chiar pisicutii cu Lobonz in poarta ne-ar fi lasat sa dam gol, dar noi n-am vrut, CFR si U Cluj se tot intreceau intr-o veselie.

PS dar hai stimate OI, sa fim cinstiti. In ultimii ani n-au mai fost. Eu cunosc doar unul: blatul dintre Base si Pota, care de fapt s-au si autodenuntat. Daca, pentru blatul dintre U si CFR, saracu Jijinio a luat 3 ani, oare citi ani or primi ASTIA ? Dar Tariceanu pentru blatul cu Pota ? Dar cei care au primit mandatul de la votanti pentru un anume partid si s-au vindut altuia ? Mie mi se pare ca Base si puii lui de comunisti inventeaza blaturi in fotbal, contracte dubioase ale manelistilor, doar ca sa uitam noi de ale lui. Acum 6 ani ridea de blaturile din fotbal, ha, ha, ha. Acum ii prind bine. De trei ori a umplut trenurile spre Bucuresti cu minerii furiosi care agitau rangi de metal. Acum este impresionat, i se face pielea gainii, cind un hot e dus cu limuzina, bagat acolo unde mai era loc, dus la morala cu bauturi fine si apoi lasat liber. Liberi sint si ministrii si generalii care au obligat un cioban sa faca un schimb de teren. E invidios ca el, prin regele asfaltului, i-a donat doar o vila in Baneasa ficei Ioana si a ramas doar cu maruntis (dupa Doru Cobuz, 15 mai 2007). E invidios ca EL si-a tras cinstit mosie si v-a trebui sa sape cu sapa. Glumeam. Cine sapa cu sapa? Tiriac a studiat la Academia Ilie Nastase ca sa aiba voie sa-si traga banca. Base se mira impreuna cu fostul ministru al agriculturii ca din saminta iese ceva verde si culmea, are voie sa-si traga mosie. Pai sa-si traga si combinat chimic, ca el le stie pe toate.

Paste fericit blatistilor, pastele… !

http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/stiri/duminica-18-00-la-romania-te-iubesc-locul-din-romania-care-arata-ca-un-cataclism-nici-cautatorii-de-fier-vechi-nu-au-curaj-sa-vina-in-aceasta-zona.html

breazu (10 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 18:08

Daca nu a fost aranjament Steaua e o echipa de doi lei iar marele Reghecampf un pigmeu care se crede.

sundance kid (49 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 18:33

Nu inteleg de ce va pierdeti timpul sa explicati ce !! Pai cine mai e nebun in ziua de azi sa mai riste sa intre la „bulau” pentru nimic ! Pai sunt unii care ar fi in stare sa plateasca milioane bune sa fie gratziatzi . In momentul actual nici PRIMUL MINISTRU al Romaniei nu mai e in siguranta in ce priveste mai ales convorbiriile telefonice . Regimul Basescu a instaurat teroarea la nivel national. Nu mai niste jucatori sau conducatori cretini la cap si-ar risca anii de libertate si un cazier pe viata pentru citeva zeci, sute , milioane de dolari . Sa terminam odata cu isteria asta la nivel national !

Ficus (2 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 20:52

Mie in suta de acord .

Toni (11 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 20:59

Mie personal suporterul roman in masura de 75% imi provoaca scarba, deci nu se merita sa-ti pui mintea cu paranoia. 😉 De saracie si de hotia la toate nivelele, poporul roman a devenit un popor de suspiciosi si barfitori!

Afita (1 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 22:40

Aha, stergeti pana si postarile de lauda, dar aveti pretentii de la noi.

Olteanu (478 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 22:42

Am scris ca Burleanu are mutra de pacalici, de ce nu poste aparea asemenea comentariu, cine il sterge?

murgoci (2 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 23:10

Va impartasesc punctul de vedere desi am impresia ca faceti prea mare discutie in jurul unui subiect inventat.

Cataiasi (15 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 23:15

Pai cam asa-i, nea Ovi!

Freddy RE (20 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 23:34

Ca de obicei,
Comentariile fac articolul. Tot ce scrie OI e un fel de teaser generator de multe de-alea multiple – cum ar zice Vanghelie…
Personal, dășchid (licenta Nea Puiu) pagina asta din doua motive: sa ma scarpin dupa cașcheta, si ca sa vad ce zice Nentori Tirana. Si nu neaparat in ordinea asta.

Cinezan Vladimir (99 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 4:46

Vorba lui nenea Iancu, „dacă e blat, blat să fie, dar s-o ştim şi noi” ! Dacă suntem subţiri în fotbal, e bine că suntem „meşteri făurari” în a bate fierul suspiciunii calde pe ilăul meşterit în culisele bunului simţ. Acum, orice rezultat pare a fi fost trânteală, şi vedem pe sticlă doar zâmbetele siropos-maliţioase ale comentatorilor de tot neamul, bucuroşi că au cu ce momi interesul anonim. Că o fi, că n-o fi, plutim undeva între alb şi negru, cotropiţi de acel gri al fotbalului românesc ce se hrăneşte doar din performanţa de a nu fi performant. Cu echipe fără stadioane, cu antrenori pasageri, cu finanţatori având singura grijă să se finanţeze amânând „scârţ-scarţi, până marţi” plata către jucători care nu joacă nimic, ne bălăcim într-un campionat guvernat de o ceaţă ferefisto-lepefistă, anume împrăştiată de zvonaci şi întreţinută de toţi „factorii de răspundere” din fenomen şi susţinută de zâmbetele cleioase ale comentatorilor tv. De acolo, măcar se pompează bani care se înnegresc subit odată intraţi în sistem. Oare chiar e sistem sau o sistematică joacă de-a v-aţi ascunselea ?! DNA ştie de ce !

radu (60 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 6:55

Chiar crede cineva ca nu s-au facut bani negrii la pariuri?Nu a fost blat in adevaratul sens,cand o echipa are nevoie de puncte;s-a facut tam-tam cu Vasluiul ,ca ba vine cu juniorii ba nu vin de loc,cotele la pariuri au ajuns unde au vrut zvonacii si rezultatul dorit s-a vazut pe tabela .Ura si la casierie,Pun pariu ca nu se va mai auzi nimic de bani la Vaslui,jucatorii vor fi platiti;si la Steaua niste bani in plus nu strica.

Laviniu (4 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 7:44

asta e un fel de articol de PR?

ride bene chi ride ultimo (5 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 7:50

Domnule Ioanitoaia, nici daca echipa „regelui” bate Steaua in urmatoarea etapa n-o sa credeti in varianta unui blat jegos intre cele 2 grupari ? Mai mult decat atat, de data asta Regheblat va ceda amarastenilor 6 puncte, nu 3 ca anul trecut: 3 in meci direct si 3, pe ocolite, la Vaslui ! Ca si dumneavoastra, ma uit de o gramada de ani la fotbalul „mioritic” si-l inteleg, aproape, la fel de bine.

gogu de la Orodel (204 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 8:47

Blat!Fam REGHE nu scapa nimic!Rusine lor!Nu se mai satura!Atita aroganta si nesimtire nu exista la cei 2 !Saracu Gigi,ii fura tot !

offside (2 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 13:13

Ar trebui sa-i suspectam si pe nemti dupa Bayern-Borussia Dortmund 0-3. Astia suntem, carcotasi de parca Steaua e vreo superechipa! Daca pierd=BLAT, daca e sa castige=INVINCIBILII. Sper sa nu castige si Cupa Marele Antrenor.

RaduC. (46 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 20:35

Imi place teoria asta a conspiratiei, imbratisata mai ales de dinamovisti, suparati ca le este pusa in discutie clasarea pe locul 4 de o echipa fara obiective pe termen lung, nu ca ei, „New Dinamo”. Merge ca unsa, in toate directiile, depinde cum iti convine. Daca, unu, batea Steaua Vasluiul, au platit meciul („Blat clar ca lumina zilei! 3 puncte incluse in pretul lui Sanmartean”). Daca doi, batea Vasluiul, era ajutat de Steaua sa mai ia puncte, „care Regeblat toata lumea stie care s-a inteles cu moldovenii pentru ca sa ia niste jucatori”. Pacat ca n-a fost egal. In fine, ar trebui sa reamintim ca sezonul trecut atat Steaua cat si Dinamo au luat bataie de la Viitorul „cand a trebuit”, cf. teoriei conspiratiei, dar numai Steaua a fost acuzata.

adi (1 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 0:24

blat pe fata ,blat care vad ca imbraca forme complexe.nu cred ca Ioanitoaia este un naiv ,desigur manipuleaza ,nu ar fi prima oara .cat despre bayern-dortmund 0-3 ,sa fim seriosi ,este cu totul altceva .problema este ca sute de alte meciuri din diferite campionate au fost ,sunt si vor fi trucate si pe bani foarte multi nu pe sume modice ca la noi.atat timp cat casele de pariuri sponsorizeaza cluburi de fotbal nu poate fi altfel.una peste alta nimic din acest capitalism planetar nu este corect fara interese ,de ce ar fi la noi altfel?

Comentează