Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Gîlceava poliţiştilor

Mergeam spre Ploieşti la un meci al Petrolului cînd mi-a venit ideea, veţi deduce că n-a fost cea mai inspirată, de a intra cu maşina la Selgrosul de vizavi de Aeroportul Băneasa, supermarket aflat într-o zonă care acum vreo 12-13 […]

sâmbătă, 12 aprilie 2014, 9:03

Mergeam spre Ploieşti la un meci al Petrolului cînd mi-a venit ideea, veţi deduce că n-a fost cea mai inspirată, de a intra cu maşina la Selgrosul de vizavi de Aeroportul Băneasa, supermarket aflat într-o zonă care acum vreo 12-13 ani nu se modernizase. Am cumpărat ceva, nu-mi mai aduc aminte ce, după care, călcînd banda continuă, am cotit-o la stînga. Altfel, dac-aş fi respectat indicatorul, trebuia să mă întorc pînă la Fîntîna Mioriţa şi, evident, să pierd timp. Aşa că am privit atent în ambele sensuri şi, prinzînd un moment prielnic, am tăiat-o spre Otopeni. Atunci se putea, azi nu. S-a construit acolo un pod.

Am apucat să parcurg o sută, două de metri pe DN 1 cînd, lîngă Academia de Poliţie, un agent de circulaţie între două vîrste m-a tras pe dreapta. Politicos, mi-a cerut actele, numai că le-a băgat în buzunar fără să se uite la ele. M-a luat însă la rost: „Ce-aţi făcut, domne’, că era să-l loviţi pe comandantul nostru de sector! Mi-a ordonat să nu vă las să plecaţi pînă nu soseşte dînsul!”.

Apoi s-a depărtat niţel şi a început să vorbească la staţie. „Şefu’, permiteţi să raportez, am oprit Fordul negru care v-a blocat drumul, dar e condus de Isopescu de la TV, cum procedez?”, a întrebat. Staţia a huruit, a tuşit şi a strănutat, după care l-am auzit pe celălalt strigînd „Care Isopescu, deşteptul ăla care ne dă nouă, poliţiştilor, lecţii la televizor?! Ţine-l pe loc că vin eu să-l învăţ minte!”.

Pentru cei neavizaţi, Emanuel Isopescu realiza în perioada aceea, ori realizase, o emisiune de succes la ProTV intitulată „Urmărire generală”, cu care s-a mutat ulterior, cu acelaşi generic ori cu altul, la TVR şi la Naţional TV. Deşi prieteni pe vremea în care Procesul etapei se difuza în prime-time, i-am pierdut urma. Ultima oară la Neptun TV, Isopescu s-ar fi retras definitiv din media ca să-şi deschidă o pensiune în Delta Dunării, la Sarichioi. Sperînd că-i merge bine, mă folosesc de prilej pentru a-i ura cele cuvenite.

Revin pe DN 1, unde-l aşteptam pe şeful de sector. Văzînd că mi-am aprins o ţigară, subofiţerul m-a poftit s-o sting. A argumentat că „vă înrăutăţiţi singur situaţia deoarece colonelul nu fumează şi nici nu-i plac fumătorii”. Evident că m-am conformat, ce nu face omul pentru a-şi salva permisul de conducere?

Să se fi scurs vreo 5 minute, poate 10, cînd a apărut dinspre oraş colonelul. A oprit cîţiva metri în faţa mea, a coborît de la volanul maşinii personale şi a pornit-o către Ford. Îmbrăcat civil, era încruntat, iar privirea lui mohorîtă prevestea furtună. Deodată însă, ca prin farmec, chipul i s-a destins brusc. Parcă în glumă, s-a adresat agentului, clătinînd din cap, cu „Florică, Florică, mare incult mai eşti, ce Isopescu, mă, cum nu l-ai recunoscut pe domnul Cristian Ţopescu?! Dă-i imediat actele şi cere-ţi scuze!”.

În final, a salutat cu mîna la un chipiu imaginar şi, în timp ce primeam carnetul înapoi, mi-a dorit drum bun: „Iertaţi, domnu’ Ţopescu, dar ăştia-s oamenii cu care trebuie să lucrăm, unii n-au pregătirea necesară!”.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

m&m (19 comentarii)  •  12 aprilie 2014, 18:55

@Ionut Bals

Spumos-șampanie! sau vin spumant.
Mă scuzi că nu îmi place ceea ce „le place tuturor”. Am fost necivilizat? Nu. Mi-am spus opinia. Cam asta se întâmplă când îți spui părerile în public – te expui opiniilor. Dacă te-ai simțit jignit sau deranjat sau oricum altcumva, este strict problema ta.

Semnat (pentru că e important): Pavel Tavan

P.S. Mai simpatice unele reacții / glume apărute drept comentarii. Vezi? N-am uitat să zâmbesc, e doar o chestie de gust! Weekend frumos!

stan (44 comentarii)  •  12 aprilie 2014, 21:42

@corne #47. Hai sa cautam acul in carul cu fan si sa ne dam mari, Ai masurat cu ruleta distanta pana la scoala de politie? Si daca a intrat la Selgros dinspre soseaua de centura?

Ramon (127 comentarii)  •  12 aprilie 2014, 21:58

din păcate suntem un popor de mielușei (ca să nu ne autoflagelăm cu alt epitet) în fața unora care se cred stăpâni. Democrația eșuează tot mai mult, in fiecare an. Codul ruter ar trebui să înlăture accidentele de pe șosea, dar nu o face. Poate poporul ăsta are o doză mai mare de iresponsabilitate, atât tinerii care sunt neatenți, dar și cei mai în vârstă. Poliția, lucrează, însă pentru a arăta cuiva, vizibil sau ne, că fac tot posibilul să ne cumințească. Fals, mai mult ne enervează, ne montează împotriva lor. Ei nu demonstrează că amenzile lor diminuează accidentele, iar noi nu putem demonstra că existența lor ne face, psihic, rău (a lor, dar și a (ne)aleșilor, fiecare au pus mâna pe funcți bine plătite și de fapt nu-i interesează de ce-și iau banii, nici că noi muncim ca să se laude și să-și bată joc de noi. Poate ar fi mai bine ca tot efectivul poliției să fie zilnic, 6 luni, pe șosele, să dea avertismente și amenzi. Ori ne cumințim noi, ori … Dar așa, pândind 3 zile pe lună, nu se întâmplă nimic, ca și la câinii vagabonzi: ucid 5 dar rămân 5000. Ei amendează 100, dar 10.000 calcă codul rutier. Ei zic că-și fac treaba, codul este la fel ăn Europa, noi zicem că ei ne pândesc. E stilul românesc de muncă, adică se află în treabă, rezultatele sunt, ca peste tot, minore. La așa popor, așa stăpâni!

IO (228 comentarii)  •  12 aprilie 2014, 23:52

Pai vedeti…. ori ne ducem la meci ori nu ne mai ducem.

pensionar militar (6 comentarii)  •  13 aprilie 2014, 5:23

N-are importanta daca sunt autentice sau nu! Avem nevoe de astfel de lecturi hazlii.Populatia Romaniei sa intristat rau de tot! Mai veseli eram pe timpul lui Ceausescu!

Cornel Pumnea (1 comentarii)  •  13 aprilie 2014, 6:27

Si eu care credeam ca seamana cu Gica Petrescu. Si mai are si trabant….buna povestea , dar cam veche, aplicata si de Jean Constantin si de Nicu Constantin sau Puiu Calinescu si multi altii. S-au mai schimbat gusturile la poante de genul asta!

Ionut Bals (23 comentarii)  •  13 aprilie 2014, 7:47

@m&m. Regret, dar nu mi-am schimbat parerea, mi-am intarit-o chiar daca semnezi cu un nume care nu spune nimanui nimic. Cine se scuza se acuza, sa fii sanatos!

tvr (2 comentarii)  •  13 aprilie 2014, 7:49

Uneori imi placeti foarte tare, cazul zilei de azi. Buna propunerea cuiva privind tiparirea un volum de amintiri pe care eu l-as cumpara primul?

petricasilupu (15 comentarii)  •  13 aprilie 2014, 9:57

E de bine.

Vissu (88 comentarii)  •  13 aprilie 2014, 10:25

Respect, domnule Ovidiu Ioanitoaia, toata stima.

Stefan Varga (59 comentarii)  •  13 aprilie 2014, 15:07

Foarte buna!

reformistul (14 comentarii)  •  13 aprilie 2014, 17:36

atat de important e ioanitoaia incat nu il stie nici dracu.

ramon (127 comentarii)  •  19 aprilie 2014, 7:31

@ pensionar militar: poate vesel erați dvs, angajat pe salariu zdravăn la armată. Ne puteți spune și de ce inamici ne-ați apărat, 70 de ani de când am terminat războiul care ner-a aruncat în brațele comunismului ? Dvs, ca angajat al armatei, stăteați la coadă să luați benzină, mâncare, că bani pentru aeroterme sigur vă dădea statul. Nu toată populația a lins regimul pentru a beneficia de salariu MAN. Ceilalți s-au călcat în picioare în autobuze, trenuri, au tremurat în locuințe, au mâncat ce și-au procurat prin relații, chiar și banala pâine.

Comentează