Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

De partea lui Gică Hagi

Spre deosebire de ceea ce cred unii, nu-i port sîmbetele lui Răzvan Burleanu. Dovadă că m-a deranjat profund faptul că Didi Prodan l-a numit “fătălău securist”! Indiferent ce-ai de împărțit cu cineva, ești obligat să păstrezi măsura, să fii decent.

[…]

marți, 8 aprilie 2014, 3:39

Spre deosebire de ceea ce cred unii, nu-i port sîmbetele lui Răzvan Burleanu. Dovadă că m-a deranjat profund faptul că Didi Prodan l-a numit “fătălău securist”! Indiferent ce-ai de împărțit cu cineva, ești obligat să păstrezi măsura, să fii decent.

Noul șef al FRF merită o bilă albă și pentru că i-a potolit pe jucătorii Stelei care n-ar fi vrut să vină la lot pentru “amicalele” cu Albania și Algeria, ambele programate pe teren neutru, în Austria. Ei ar fi preferat să înceapă mai odihniți pregătirile pentru Champions League. După ce s-a întîlnit cu Reghecampf și cu Pițurcă, Burleanu a decis ce trebuia. I-a lăsat mînă liberă selecționerului, acesta urmînd să-i desemneze pe roș-albaștrii pe care îi va chema. Atît că nominalizații vor fi datori, a avertizat președintele, să se prezinte la “națională”, nu să se dea loviți. Burleanu a dezamorsat bomba la timp.

Nu-s de acord însă cu Burleanu, și nu mă sfiesc s-o spun, în privința numărului de echipe din Liga 1. Cînd șeful Casei Fotbalului susține menținerea sistemului cu 18 participante, mă alătur taberei adverse, cea care apreciază că numărul formațiilor din eșalonul de elită trebuie redus. Poate la 16, poate chiar la 14, cu play-off și cu play-out, s-ar impune elaborarea grabnică a unui studiu amănunțit și abia apoi luată hotărîrea.

Oricum, la problemele financiare cu care se confruntă campionatul, cu atîtea dificultăți în obținerea licențelor, 18 echipe sînt multe, prea multe!  Plus că, numai concentrînd la maximum puținele resurse ale Ligii 1, Burleanu va reuși să-și țină promisiunea făcută lui Platini că fotbalul românesc va ajunge între primele 10 din lume în următorii 8 ani. Această declarație demonstrează că președintele posedă, pe lîngă alte calități, și un dezvoltat simț al umorului.

Altfel, resping ferm atitudinea înaltului oficial federal față de Hagi, căruia i-a reproșat, pe un ton răstit, că “e misogin” și “gîndește periferial” deoarece “a calomniat o doamnă foarte apreciată în domeniu”. Trimiterea la Marketa Haindlova fiind subînțeleasă, mă întreb prin ce s-o fi distins într-atît persoana respectivă pînă la 30 de ani încît să-l transforme pe Burleanu într-un admirator entuziast și necondiționat?! Surprinzător e că nu s-a găsit o româncă, ori un român, în stare să preia, ce termen pompos! , “politicile europene” ale FRF și ar trebui apelat  la o cehoaică devenită indispensabilă!

Tocmai pentru ce a reprezentat și reprezintă Hagi, unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, dacă nu cel mai mare, iar acum un om care bagă bani în fotbal din buzunarul propriu, nu care ia, Burleanu n-avea voie să-l atace. Sigur, Maradona din Carpați nu stăpînește limba ca un academician, dar să nu încurcăm borcanele, ci să-i cerem fiecăruia numai ce și cît poate. În el, în Nadia Comăneci, în Gabi Szabo, în Ilie Năstase, în Elisabeta Lipă și în Ivan Patzaichin, valori unice, campioni de legendă, nu-i e nimănui îngăduit să lovească.

Personal, asumîndu-mi riscul de a fi considerat de unii nostalgic și de alții depășit, voi rămîne alături de Gică, recunoscător pentru bucuriile fără preț pe care ni le-a adus. Și dacă era adolescent în vremea aceea, tînărul președinte al federației ar trebui să-l respecte pe Hagi, nu să-l persifleze. Aruncatul cu pietre în monumente e un sacrilegiu.

Comentarii (87)Adaugă comentariu

antimafia (103 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 15:37

Pana acum, adica de cand a preluat functia de pesedinte FRF, inteleg ca Burleanu este vinovat ca respira sau ca mananca. Dvs, d-le Ioanitoaia, va adresati unui public de genul celui care-l sustin pe Mazare sau pe acel Duicu, adica va adresati unor oameni care-i sustin pe cei care fac „bine”. Petre Tutea spunea la apus ca in Romania, plina de prosti si de hoti, ca la varsta intelepciunii trebuie sa fii de dreapta, adica sa nu dai credit vesnicelor si ieftinelor inselotarii sociale. Imi pare rau ca va mentineti jos, imi pare rau ca Hagi ramane tot jos in sensul ca nu s-a maturizat. Eu sunt in continuare admirator al marelui Hagi si sper ca echipa sa, care nu este mai slaba decat Sageata sau U cluj, sa ramana in prima liga fara vreun blat cu Steaua ca acel din editia trecuta .

gogu de la Orodel (204 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 15:38

Maestre ma asteptam sa treceti de partea celor cae pregatesc puciul debarcarii noului presedinte!Rusinos maestre!Nu uitam cit de bun conducatora fost regele la Steaua si nationala,la Viitorul Voluntari,ori cun ii zice!O-ZERO!Cum a tras el sforile cu hotelul primit moka,cu Piti ca n-a primit bani ca ceilalti,etc!Mare fotbalist,zero caracter regele din Sacele,spunem lucrurilor pe nume!Da GHPopescu este un infractor,un oltean prost,dar cumnatu are tupeu maxim!Rusinos cumnate!!!!!

Birou de mediator (31 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 15:48

Respect Gica Hagi ! Este singura persoana care ne-a facut mandri de faptul ca suntem romani. Si numai pentru atata lucru si tot merita respectul nostru !

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 16:15

Eu sint pentru Hagi + Burleanu ! Ar fi cea mai buna echipa. Par insa singurul.

Ce are unul, nu are altul. Sint convins ca Burleanu intelege, din pacate Hagi nu pare sa inteleaga, nu crede ca a fost si este doar folosit de toti. Sa citeasca comentariile. Nu sint toti dinamovisti. Sa-si aminteasca ca a preferat sa demisioneze le la Steaua dar si de la Nationala. Multi au asteptat sa greseasca. Eu nici azi nu stiu ce-a gresit, stiu doar ca a fost facut praf pina si de stelisti. A trebuit sa-si mute echipa din Constanta. Nici acolo nu avea spectatori. Sint convins ca si la Chiajna vor incepe problemele. Nu-l ajuta nimeni. Ma mira foarte tare ca e lasat sa lucreze, sa baga bani si sa-si piarda timpul. Ce echipa a avut el pentru sefia FRF, caci era pe nicaieri si era deja acuzat ca fura jucatori, ca e incompatibil si nu dura mult pina sarea „generatia de aur“ pe el. Azi e iar folosit. Eu stiu de Didi, Vava, Pele, Mane, … , de Didi Prodan n-au auzit multi. Dupa Dobrin a venit Hagi, dupa Hagi n-a mai venit nimic. Hagi e „generatia de aur“, restul ar trebui sa stea drepti in fata lui. Dar el nu intelege. El crede ca au fost arestati niste valori, ca la federatie si liga lucreaza oameni. Au fost arestati niste hoti ! Iar Burleanu a cistigat alegerile organizate de Sandu si Gasca lui ! Oamenii care se ocupa de loturi, de fotbal, care stau in birouri, ar trebui sa primeasca ajutoare sociale ! Atit ! Daca astia ar sti macar sa conduca un camion n-ar fi acolo. Iar Raducioiu, doamne Hagi, astuia nu i-as fi dat nici pisica sa aiba grije de ea. Hai fara nume, caci sint unul si unul, de parca au facut box si au primit lovituri grele la cap. Asta e realitatea pe care, probabil, caci altfel nu pot sa-mi explic, Hagi nu vrea ori nu poate sa o recunoasca. O sa vada el ce-o sa faca astia cu Ianis al lui. Daca vrea sa faca ceva trebuie sa plece in Turcia ori sa puna mina pe Putere in Romania, el, nu prin intermediari. In nici un caz sa faca jocul unor Gica Contra, care nici nu stiu altceva, decit sa dea cu gura in Putere.

Eu sint pentru Hagi, dar zic ca aici greseste.
Ziaristii nu gresesc. E imposibil sa nu vada ca Hagi ar trebui sa ajute.

PS mare noroc aveti ca nu sint sef la DNA. L-as fi arestat pe loc pe „Didi“ asta cinstit. A tainuit furtul lui Burleanu, urmarind avantaje, iar cind a fost inlaturat i-a revenit si constiinta ! Tirziu. Trei ani cu executare !

Vio (188 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 16:19

@antimafia. Du-te nene de te plimba ca debitezi numai nerozii. De unde draq aveti atata tupeu in voi nulitatilor?

Florin (67 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 16:31

Nea Ovi,

tineretul nu mai are respect, bre, se fac toti „manageri” si iti mananca ficatii cu obiectivele lor „de haz”.

Burleanu a dat un raspuns unui atac la propria angajata, era dator sa o faca, dar mata mergi la sigur pe reteta respectului fata de batrani si modestiei obligatorii a tineretului…

Nea Ovi, te crezi mai bun decat esti, esti un administrator si nu un lider si ne obosesti cu bun-simtul asta mimat.

Lasa-ne si pe noi sa fim pe locul 10 in lume, pe mine m-a dezamagit Burleanu ca nu a zis un loc dintr-o singura cifra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Florin (67 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 16:35

@17 Nentori Tirana

Ma enerveaza nick-ul tau (hai Boro ;))!), dar zici lucruri pertinente.

Hagi nici eu nu cred ca a gresit mult la nationala (cu Slovenia a fost ghinion si un pic de nepotism cu Mutu), iar la Steaua ne-a mancat ficatii anti-stelistilor cu calificarea in CL, e intr-adevar folosit de toti si el intra cu capul in gard…

Nene Hagi, lasa modestia si iesi in fata la treaba, nu doar la lupta!

Freddy RE (17 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 17:04

Ce uită să ne explice domnul cu poză, este cam ce nivel de pretenții ar fi avut Domnia Sa de la pușcăriașul Popescu, după exact o lună și două zile de domnie. Cu observația evidentă că fosta mână dreaptă a lui Giovanni nu ar fi pierdut 33 de zile parând atacuri suburbane, din presa scrisă și nu numai.
You can’t teach an old dog new tricks. But, can you ask him to shup up?

Chelaru (10 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 17:14

Cine naiba e Burleanu asta ca sa deschida gura in fata lui Hagi. Ar trebui sa ii ceara autografe lui Gica nu sa ii faca morala.

Cainepanalamoarte (121 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 17:17

Antimafia, fa ce iti zice vio ca e bine intentionat si te-ar putea ajuta. Inainte de orice pune mana pe carte si nu te mai da asa rotund ca nu esti. Dupa cat tupeu ai pe tine cred esti un stelist coclit.

Abcd (58 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 17:20

Ma apuca rasul-plansul cand vad ca niste nimeni pe lume isi dau cu parerea despre Hagi si Popescu. Alo, nu ati auzit niciunul dintre voi de rusine?

MUGUREL (3 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 17:34

Desi nu simpatizez cu Dl. Ioanitoaia, sant de acord 100%
cu punctul dumnealui de vedere in acest conflict. Nu uit nici faptul ca Hagi ar fi avut locul lui bine stabilit in echipa loserului Popescu ;de asemenea admit ca Hagi oricat se forteaza nu prea face casa buna cu exprimarea in limba romana in relatiile cu media. Totusi asa este domnule Ioanitoaia. Nu-i de dat cu pietre nici in Hagi nici in statuia lui.

Doru (127 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 18:28

FREDDY, inainte de a face pe englezul, nu mai pune virgula intre subiect si predicat ca nu se recomanda. Altfel esti pretios ca o mina de uraniu si ma faci sa rad ca Ciacanica de la circ.

milica (53 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 18:33

Mai obiectiv decat atunci cand o atacati pe Steaua si pe Reghe. De data asta va dau dreptate in tot si mai ales in treaba cu reducerea numarului de echipe.

fotbal italian (1 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 19:08

hagi este disperat datorita faptului ca nu mai are asigurat locul in liga 1 in sezonul viitor. nimeni nu mai pare dispus la gesturi de omenie pentru tineri batrani pastoriti de hagi.

ardeleanul (1 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 19:38

AM VAZUT LA CLUJ ACUM 4 ANI NISTE SMECHERI DE VREO 17 ANI ,CARE SE CREDEAU FOARTE TARI,PANA IN MOMENTUL…………CAND AU AJUNS IN FATA LUI HAGI AU INCEPUT SA TREMURE ,PARCA VEDEAU UN ZEU.HAGI LE-A DAT AUTOGRAFUL VISAT SI AUPLECAT LINISTITI .D-ULE BURLEANUL CRED CA AR TREBUI SA-TI FIE RUSINE .

Mihai de Mihai (28 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 20:08

Cine a aruncat domnule cu pietre? Iar faceti afirmatii care sa manipuleze!
Burleanu a spus ca Hagi este recunoscut pentru misoginismul sau. Asta nu e o insulta si nici un atac. Este o realitate si declaratiile lui sustin aceast fapt.
A fi nostalgic, domnule Ioanitoaia, nu este in sine, un pacat. Nu va poate, si nici nu va cere nimeni sa fiti de acord cu tot ce e modern. Problema este ca, da, sunteti depasit. Sunteti depasit in sensul in care nici macar nu vedeti ceea ce a declarat Hagi, si felul in care a facut-o, dezgustat de aceasta doamna, ca si-ar fi aratat costumul de baie in poze. Mare lucru! Zeci si sute de campioane in diferite sporturi pozeaza in bikini sau costum de baie, chiar si nud pentru anumite reviste. Faptul ca Hagi nu s-a referit la experienta in domeniul de lucru al doamnei Haidlova, in schimb facand comentarii despre si numai despre poza in costum de baie a acesteia, ESTE comportament misogin.
Asa ca, va rog sa explicati cum, in ce fel, a aruncet Burleanu cu pietre in monumentul national?

yoyo (1 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 20:30

Eu il apreciez si il respect pe Hagi pentru ceea ce a facut ca jucator, dar asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa ii stea la picioare . Burleanu nu l-a jignit deloc pe Hagi, dimpotriva a facut afirmatii pertinente, argumentate. Hagi este cel care a avut o iesire necontrolata, si absolut deloc fundamentata la adresa membrilor FRF si mai ales a respectivei doamne. Nici nu a trecut o luna de cand a fost instalat Burleanu si Hagi deja are pretentii sa se schimbe fotbalul romanesc peste noapte. De ce nu a fost atat de virulent la adresa lui Sandu pana acum? Si ma intreb…oare daca ar fi castigat Popescu alegerile Hagi ar fi reactinat la fel?

Mircea (97 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 20:59

Ok, deci pt ca Hagi a fost un fotbalist extraordinar acum tb sa-i acceptam orice iesire si nu avem voie sa fim critici ?? Ce fel de gandire este asta ??? Hagi, mare fotbalist ramane totusi un simplu om cu defecte si calitati si nu este un zeu ! Tb admirat acolo unde este de admirat si criticat acolo unde tb criticat.
Un articol extrem de slab 🙁
Da, este un misogin, da, este un homofob, da, discrimineaza, da, a fost un fotbalist de exceptie; acelasi Hagi .
Mai scutiti-ma cu admiratia asta idioata fara nici o noima.

Tudor (301 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 21:21

Va cred si va sustin pentru ca si eu gandesc la fel. Burleanu are 50 de ani lumina pana sa se compare cu Gica Hagi.

Olteanu (478 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 21:24

Nea Ovi, mie in suta cu dumneata pana in panzele albe. Astept ceva despre ce a zis Burleanu despre CS Universitatea Craiova. Va juca sau nu in liga 1?

Mihai Diaconu (1 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 22:18

Riscul asumat, domnule Ioanitoaia, nu este nici de a fi depasit si nici de a fi nostalgic; este cel de a fi acuzat de a judeca diferit doua situatii identice.
Va citez: „Tocmai pentru ce a reprezentat și reprezintă Hagi, unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, dacă nu cel mai mare, iar acum un om care bagă bani în fotbal din buzunarul propriu, nu care ia, Burleanu n-avea voie să-l atace. ”
Dupa aceasta logica, noi, cititorii, reprezentam sursa d-voastra si a colegilor de venit; datorita noua, existati deci, dupa aceasta logica, de ce va permiteti sa atacati anumiti cititori?
Va spun eu de ce: pentru ca d-voastra considerati (nu ca neaparat aveti si dreptate) ca gresesc. Ei bine, injura ei, oamenii, si zeii (ca se numesc dumnezeu, alah, buda, etc. nici nu mai conteaza), daramite un muritor, oricat de merituos ar fi fost el. Ca exemplu, muritorul Giga Popescu a fost merituos ca jucator si hapsan ca om si d-voastra insiva ati decretat ca „cine greseste, plateste”.
Pai… la fel sa fie si cu Hagi: cand o ia razna, sa-i atragem atentia, precum dl. Tolontan.

O seara frumoasa!

okra (17 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 22:32

Domnu meu …

momentan stam pe ce am sadit. Manchester pica rau acum si sper ca si Barca ! Si doua motive am sa spun asta: pentru ca fotbalul in mileniul xxI nu se joaca ca o miuta (gen barca), ci este o devotare totala ! Barca va ramane un club mic … Bayern, este legenda deja !

g (27 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 22:48

cu tot respectul, dar didi prodan are dreptate cu jignirea…asa cred si eu, si daca as fi in locul lui prodan, i-as mai spune-o inca odata. respect prodan, respect hagi. voi sunteti valorile noastre, nu burleanu…un cetatean ue…vai mie!

romeo (17 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 22:59

@Milica. Esti bolund daca pretinzi ca dl Ioanitoaia e anti Steaua. Eu cred ca e exact invers decat sustii tu.

dice (14 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 23:28

Domnule Ioanitoaia,
Nu sunteti obiectiv, din pacate.
Sunt mari sportivi, unii exceptionali, care n-au avut si n-au nicio treaba cu scoala/limba/exprimarea.
Este si cazul unor exceptionali sportivi romani (Ilie Nastase, Hagi si altii).
Insa nu l-am auzit niciodata pe Patzaichin vorbind in felul lor, ba chiar e o placere sa-l asculti vorbind. Este fascinanta modestia si pasiunea cu care face lucrurile.
Sa-i apreciem pentru ce-au facut dar sa nu le dam senzatia ca-i ascultam si ca luam in serios orice traznaie pe care o scot pe gura in calitate de cunoscatori in diferite probleme. Talentul si munca inseamna una iar cunoasterea si invatarea alta.
Hagi a facut ASE, e corect, ce ziceti?
Ce punctaj credeti ca ar lua Hagi la testele PISA?

Freddy RE (17 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 23:29

Bine Dorule,
„Sa” fac-ut!

Talpaiadului (54 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 3:44

Acest Burleanu are un tupeu fantastic, si-a facut campanie insultandu-l pe Gica Popescu, acum il jigneste pe Hagi, care a facut mai mult pentru fotbalul romanesc decat oricine altcineva: a carat nationala in spate ani de zile, iar apoi, cu banii castigati in strainatate, a facut ceea ce nici unul dintre miliardarii de carton patroni de cluburi in divizia A nu a facut: o academie de fotbal careia i-a construit o baza de pregatire si a infiintat o echipa de fotbal pe care a dus-o in divizia A pornind din esaloanele inferioare. Hagi nu a preluat echipe, nu a facut fuziuni, el a construit acolo unde era cea mai mare nevoie si unde se castiga cei mai putini bani: la juniori si tineret. Da, Hagi nu vorbeste precum un profesor universitar, dar faptele sunt mult mai importante decat vorbele.

titidinmagura (15 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 4:07

„În el, în Nadia Comăneci, în Gabi Szabo, în Ilie Năstase, în Elisabeta Lipă și în Ivan Patzaichin, valori unice, campioni de legendă, nu-i e nimănui îngăduit să lovească.”
Ati pierdut toate reperele realitatii!! Ar trebui sa va retrageti, sa va odihniti.. Cum puteti compara un „sportiv de echipa” cu un „sportiv individual”?? S-o pui pe Nadia Comaneci – ca performante sportive – la acelasi nivel cu Gica Hagi??!! E de batjocura!! Si de ce sa nu-i reprosam lui Nastase, si sa nu uitam, ca si-a aratat curul publicului??!! Doriti sa creati „sfinti”!!?? Retrageti-va la manastire! Si pictati-i! Renuntati la scris!

burebista dacul (5 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 4:23

Domnule Ioanitoaia,

Va amintiti cand Hagi a scuipat un jucator irlandez? Si atunci trebuia aparat!?
Exact cum spuneti in articol: SA NU INCURCAM BORCANELE! Burleanu nu s-a luat de felul in care Hagi joaca fotbal si nici nu avea de ce, s-a luat de derapajele verbale si de comportament ale lui Hagi.

E cu totul alta branza!

burebista dacul (5 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 4:28

si apropos de amintiri:

Ovidiu Ioanitoaia (2014, despre Hagi):”Aruncatul cu pietre în monumente e un sacrilegiu”

Hagi (1998, despre el insusi):”Meritam statuie”

Hm…no other comments

Acciduzzu (108 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 7:51

Nea Ovi, Frumos articol si de bun simt. Echilibrat. Raman insa cu un gust amar generat de actiunile lui Burleanu. Inteleg ca e tanar dar m-as fi asteptat, cand a preluat comanda federatiei, sa spuna presei stop doua luni. In care sa stea la Federatie si sa inteleaga situatia. Sa vorbeasca cu oamenii. Sa vada cine are ceva in cap si cine nu. Cine are calitati care sunt utile si cine nu. M-as fi asteptat sa mearga in teritoriu sa vada si sa vorbeasca cu oamenii. Iar dupa doua luni abia sa vina, stiind legea, contractele celor importanti din federatie si sa spuna pe cine tine si pe cine da afara. Calm si exact. El a avut insa un aventurism si arbitrariu care denota lipsa de profesionalism. Habar n-am cine e domnisoara cehoaica dar cred ca sunt destui de ai nostri cu care se poate lucra foarte bine. Reactia fata de Hagi a fost alta gafa data de lipsa de experienta. nu dai in oamenii care te pot ajuta. Eu l-as fi invitat pe Hagi sa-l ascult, sa vad ce vrea sa spuna, sa-mi dea un sfat. Asa era normal. Si poate si pe altii indiferent de toti istericii care tipa ca Hagi e nu stiu cum, ca Gica Popescu e la puscarie. Asta le reduce experienta din fotbal si relatiile pe care le-au construit in timp? Pot sta linistiti toti frustratii care sunt azi fericiti ca Gica e inauntru. Da, omul plateste greseala dar v-a iesi. Cei de dincolo nu au fanatismul asta idiot de la noi: e puscarias. Ei si? Valoare omului conteaza nu greselile.
Revenind, Burleanu ar trebui ajutat. Pare ca are o palarie prea mare pentru capul lui. Doar cu bune intentii nu vine primavara. E evident ca omul e depasit de situatie. Ar trebui ajutat. Daca si el intelege ca are nevoie sa fie ajutat. Dupa un an ar trebui facut un bilant si vazut ce a realizat. oricum trebuie rabdare cu el dar daca si el e constient ca are nevoie de ajutor.

simplu suporter (37 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 8:07

imi pare rau ca stilul dvs nu ma ajuta sa va citesc opinia pana la capat.
o parere despre numarul de echipe. important nu e numarul ci calitatea fotbalului. la noi calitatea e scazuta din motive care tin de selectia si antrenamentul deficitare in scolile de copii si juniori. e destul de simplu. jucatorii straini de la noi sunt in general mediocri spre slabi.
asa ca pot fi si 50 in prima liga, ideea e sa promovam numai pe cei valorosi din romania (indiferent cat de scazut e nivelul lor) si sa ii platim. jucatorii nu trebuie platiti cu sute de mii pe an. Un club de oras poate exista cu 2-3 milioane pe sezon. orase mari ca iasi, bacau, galati, timi, craiova, cta, cj, sb, etc. pot sprijina o echipa municipala la acest buget. crescand doar tinerii locali cu salarii decente dar nu nesimtite, vom avea un ftbal mai curat si mai demn. si asta poate fi suficient ca oamenii sa aprecieze destul. nu avem banii din alte tari asa ca sa nu ne asteptam sa fim peste tari ca rusia sau olanda unde banii sunt ultima problema

Suporter (32 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 9:02

Burleanu vorbeste si vorbeste prost. Cam atat.

qpax (59 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 14:59

Vedeti ce se intampla … stilul asta de a scrie … genereaza cometarii de genul … ‘Si daca Hagi a fost, cine a fost … asta inseamna ca acum trebuie sa-i aceptam […]’ … pentru ca d-voastro nu ati spus ca Hagi nu a gresit in aceasta situatie … ci ati lasat sa se inteleaga ca desi a gresit, el fiind Hagi, trebuie iertat (ceva de genul asta)!

Repet inca o data, Hagi nu a jignit, Hagi a criticat o situatie, pe care este indreptatit sa o critice … mai indreptati decat noi, d-voastra sau Tolontan … pentru ca face parte din aceasta situatie … si decizile sau indecizile FRF se rastrang si asupra clubului sau. Nu l-a jignit pe Burleanu, a criticat lipsa de rezultate … pentru ca nu asa se comporta cineva care sustine initial ca schimba din radacini forbalul romanesc, si face reforma … intr-o luna de zile nu are sa arate nimic, decat: o poza neinspirata si neprofesionista postata pe site, sejur la Roma pe banii federeatiei, o conferinta de presa in care se anunta alte conferinte de presa … Mai nou Burleanu se pronbunta despre dreptul de joc al CSU in LIga 1, substituindu-se unei comisii de lincentiere care judeca dupa regulament … si in mod normal nu trebuie sa existe puncte de vedere ale presedintelui federaiei, de genul … ‘Din punctul meu de vedere, iarna nu-i ca vara, iar apa e uda’!

qpax (59 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 15:15

Daca pot sa elaborez ultima parte … o exprimare corecta (tot cliseeistica, dar corecta) si consistenta cu un mod profesionist de a conduce o institutie publica, in acest caz, era … ‘Din punctul de vedere al regulamentului, CSU nu are drept de joc in Liga 1, in sezonul 2014/2015’. Nu poti sa te substiuti, ca si punct de vedere regulamentului … sau in alte cazuri, mai importante … dupa cum stim Constitutiei Romaniei, si legilor tarii.

Loulou (274 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 17:51

@titidinmagura. Mai rar unul mai prost ca tine.

Comentează