Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Dialogul surzilor

Antrenorul Stelei a declanșat conflictul cu antrenorul “naționalei” și tot el îl și alimentează. Deunăzi, după ce a primit un avertisment din partea Comisiei de Disciplină, Reghecampf a anunțat că va depune plîngere împotriva lui Pițurcă, asta și în ideea […]

luni, 31 martie 2014, 8:21

Antrenorul Stelei a declanșat conflictul cu antrenorul “naționalei” și tot el îl și alimentează. Deunăzi, după ce a primit un avertisment din partea Comisiei de Disciplină, Reghecampf a anunțat că va depune plîngere împotriva lui Pițurcă, asta și în ideea că “e la modă să mergi la comisii”! Personal, sper să fi glumit.

Cearta dintre cei doi e mai veche. A început de la Latovlevici și a continuat cu Sînmărtean, dar ruptura definitivă trebuie să se fi produs în clipa în care Reghe a declarat că “mi s-a propus să antrenez Steaua și, în paralel, echipa națională”. Deși n-a mărturisit cine i-a propus și nici nu s-a realizat posibila ofertă, afirmația de mai sus l-a enervat rău pe selecționer. În stilu-i caracteristic, acesta n-a lăsat polița neplătită.

Spre deosebire de adversarul său, Pițurcă a reacționat însă mai puțin vehement. N-a răspuns la fel de țîfnos, de agresiv. Mai vîrstnic, a părut mai înțelept, folosind mai degrabă argumente decît jigniri. În vreme ce Reghecampf a zis că “Pițurcă e ultimul om” și a completat cu “la nivelul băncii, echipa națională a rămas în urmă cu 20 de ani”, Piți nu s-a repezit. A explicat de ce nu i-a convocat la lot pe Latovlevici și, mai nou, pe Sînmărtean, dar n-a recurs nici la amenințări, nici la injurii. Deși a mai ridicat vocea, n-a țipat.

Totuși, observațiile selecționerului, cum că Iancu ar fi peste Stanciu sau că Steaua greșește jucînd fără un vîrf clasic, l-au scos din sărite pe tehnicianul roș-albaștrilor, deranjat că Pițurcă se bagă unde nu-i fierbe oala. Că-și depășește atribuțiile. Convins că e cel mai bun antrenor din fotbalul nostru, Reghecampf s-a simțit călcat pe coadă cu toate că nu era cazul. Putea să treacă peste, fiind dreptul lui Pițurcă să exprime o părere.

Acum, dacă pentru un antrenor pledează rezultatele, numai rezultatele, atunci Reghe merită socotit numărul 1, împărtășesc o asemenea opinie. Atît că asta e frumos s-o spună ceilalți, nu cel în cauză, căruia nu i-ar strica un plus de măsură, mai multă modestie. Lauda de sine, se știe, nu miroase a bine niciodată și nicăieri.

Evident că, dus pînă în pînzele albe, acest dialog al surzilor nu servește nimănui. Nici beligeranților și, ca imagine de ansamblu, nici fotbalului românesc, pus într-o lumină proastă și de gîlceava dintre șeful reprezentativei și cel al campioanei. Nu-i obligatoriu ca aceștia să fie prieteni, însă s-ar impune să colaboreze. Să vorbească una și aceeași limbă, nu să se ia mereu la harță și chiar să se insulte. Tocmai de aceea s-ar cuveni ca schimbul de replici acide să înceteze. Cei doi să se lepede de orgolii inutile, să se întîlnească și să îngroape securea războiului.

Interesant e că, socotit mărul discordiei, ori măcar unul dintre ele, Sînmărtean i-a cerut lui Reghecampf, a mărturisit-o însuși antrenorul, să nu mai discute în contradictoriu cu Pițurcă pe tema chemării sale la lot. Menționînd că “Sînmărtean e un jucător foarte bun pentru echipa națională, dar contează ceea ce vrea selecționerul”, Reghe a ținut-o pe-a lui și a promis, repet, că va înainta memoriu la FRF! Ar comite încă o imprudență, dacă nu o gafă, pe considerentul că, indiferent ce cred unii și alții, inclusiv colegii de breaslă, normal e ca selecționerul să decidă cine vine la lot, numai el, fapt recunoscut pînă și de tehnicianul din Ghencea.

Clar că elevul are acum mai multă dreptate decît profesorul, dar haideți să vedem dacă se va schimba ceva, ce și cînd! Nu-s foarte optimist deoarece viața m-a învățat că vanitatea și trufia sînt boli foarte greu de vindecat. Uneori imposibil.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Cheetah (2118 comentarii)  •  31 martie 2014, 8:44

Asta ar fi o regula generala, acceptata de toti, ca selectionerul sa se inteleaga si sa colaboreze perfect cu managerul celei mai bune echipe din Liga1.
Dar stiti care-i specificul rumanesc, ne certam in public, de ochii lumii, dar la treaba colaboram, asa ca necuratul nu-i chiar asa de negru cum pare.
Si DA, nu excludem in viitor, daca actualul selectioner demisioneaza si FRF scapa de clauza paguboasa cu banii multi de platit in plus, zic nu excludem ca cel de-al doilea sa-i ia locul celui dintai.

chiri (6 comentarii)  •  31 martie 2014, 8:57

Oare Prosport e mai bun decat gazeta??? Asa diferenta ar este si intre Reghe si Piti. Si cum fiecare are suporterii lui lasa vorba romanului sa se cearna graul de neghina.
Sefu trage macazul si mai lasa Steaua sa traiasca si sa joace ceea ce ii <> Reghe si nu mai creea un scenariu butaforic-malefico-gesepian intre antrenorii Stelei. Mai bine incearca sa vezi ce se intampla cu STIINTA si de ce nu ai reusit sa faci lobby sa joace UNIVERSITATEA la sfarsitul acestei saptamani. Care este cauza si de ce s-a ajuns la acest efect???? Dar ura fata de Steaua Bucuresti intuneca culoarele neuronale ale unei gandirii gsp-iste.

xolv (50 comentarii)  •  31 martie 2014, 9:09

Ca sa fim exacti, totul a inceput cand incompetentul de la nationala a spus ca jucatorii Stelei nu sunt pregatiti fizic (adica aceiasi care defilau in campionat si cupele europene). Unul cand ataca e „caracteristic”, altul „jigneste”, nu ? Aroganta e a celui ce-a ratat calificarea la mondial si-si permite sa dea lectii de fotbal.

Godot (40 comentarii)  •  31 martie 2014, 9:23

Reghecampf, ca oricare dintre noi, e facut din bune si rele. Relele nu-i anuleaza bunele, si nici invers.

E un specialist mai bun decat ce exista pe aici in pregatire fizica si metode moderne de recuperare si vitaminizare (aici meritul se imparte cu preparatorul), datorita perioadei din Germania. Practic, echipa lui obliga la un salt inainte al intregului fotbal romanesc. Daca nu, ceilalti vor ramane de caruta.

Stie sa faca atmosfera buna la echipa, sa tina grupul strans (e un merit mare).

Stie sa impuna un sistem tactic decent, fara mari fisuri dar si fara mari veleitati.

In opinia mea, rezultatele lui vin, insa, pe fondul lipsei majore de concurenta din partea celorlalte echipe (care sunt niste epave), ceea ce il face sa se creada/sa para in ochii unora mai mare decat e.

Subliniez: diferenta nu e data de cat de bun e Reghe, ci de cat de slabi sunt ceilalti. Reghe e bun, dar nu atat de bun. Tactic, e un antrenor cel mult mediu. Si are la dispozitie cei mai buni jucatori.

La bile negre, are probleme grave de comportament, de educatie si de caracter – pe fond e o tzatza si un cocalar, si (desi formal pozeaza in dezinhibat), dominanta psihologiei lui e una de permanent frustrat.

E mincinos, intrigant si pervers. La Steaua a creat o atmosfera ostila echipei nationale, prin inducerea unei mentalitati de trib.

Iar daca adaugam favoritismele pe care le practica la echipa si combinatiile cu nevasta-sa, ar trebui sa realizam ca un asemenea om/o asemenea familie nu ar trebui sa conduca niciodata echipa nationala.

bivumu (28 comentarii)  •  31 martie 2014, 9:23

Maestre, ati uitat sa mentionati ca Reghe isi doreste judecata si pedepse egale. Ca era suparat de imunitatea selectionerului in ceea ce priveste suspendarea. El poate fi suspendat in cauza asta, Piti,nu.

Coriolan (5 comentarii)  •  31 martie 2014, 9:26

Nenorocirea nu este faptul ca Rehge a spus ca este cel mai bun ci faptul ca antrenorul echipei nationale este un puscarias,un escroc,un analfabet,cu o morala ieftina,nefiind niciodata un exemplu demn de admirat pentru componentii echipei nationale.Cati jucatori foarte buni au renuntat la echipa nationala din cauza acestui impostor?… Antrenorul echipei nationale trebuie sa aiba obiective imediate,deoarece misiunea lui este de a selecta cei mai buni jucatori ai Romaniei,antrenorul unei echipe de club foloseste jucatorii pe care ii cumpara patronul echiei respective.Piturca nu are nici o opreliste in a selectiona cei mai buni jucatori,atunci unde sunt rezultatele lui?…Da,Piturca este un antrenor modest asa cum a fost si jucator,sa nu dea el lectii de fotbal…

Serban (147 comentarii)  •  31 martie 2014, 9:30

Domnule Ioanițoaia, aveți „rating” și fără stimulente artificiale!
Relația Piți – Reghe este proastă pentru că primul a uitat că a avut mari nemulțumiri, când era la club, privind convocările la lot. Afirmația cu îngrășatul a avut suport real, iar „gura târgului” afirmă că, în general, convocările aiurea își aveau rostul bine gândit.
Nu uitați că Pițurcă-i ranchinos și invidios. Gândiți-vă la reproșul făcut lui Iovan pentru că a acceptat să rămână la Naționala, care nu-și închiase ciclul.

IOAN (11 comentarii)  •  31 martie 2014, 9:35

Putina modestie din partea lui Reghe nu iar strica.
Dinpotriva iar face bine. Nu are rost sa se incarece negativ.

Buta Maximilian (1 comentarii)  •  31 martie 2014, 9:46

Reghe a fost, este si va fi un manelist in adevaratul sens al cuvantului. Manelismul ii defineste caracterul. E prost, are vocabularul foarte redus, arogant, laudaros etc. A castigat un titlu si se crede buricul pamantului. Jocul echipei Steaua insa lasa de dorit si cele mai multe partide nu sunt castigate de superioritatea Stelei ci de inferioritatea adversarului. Reghe e doar un balon de sapun. A prins o conjuctura favorabila si lucrul asta se va vedea in curand. E deja gretos sa-l vezi pe Reghe in interviuri, ce atitudine superioara, aroganta si sfidatoare are, e grotesc. Se va calma el spre toamna, cand incepe fotbalul adevarat.

Steaua-1986-forever (45 comentarii)  •  31 martie 2014, 9:51

Wow, ce argument „solid” aveti in favoarea lui Piturca: „Deși a mai ridicat vocea, n-a țipat”. Bun, mergand pe logica dumneavoastra, Piturca poate sa faca orice (inclusiv sa faca praf o Nationala, asa cum a facut-o la meciul cu Grecia) ca trebuie sa i se tina partea pentru ca „nu a tipat” ? Care sunt argumentele SOLIDE pentru a-i tine partea lui Piturca? Rezultatele? Au fost acum 10 ani. Metodele „moderne” de antrenament? Hai sa fim seriosi. Personalitatea de mare antrenor? Cred ca glumiti…

Ion (10 comentarii)  •  31 martie 2014, 10:04

Si de unde stii mata ma rog cine a inceput ? Nu poti fi sigur. Cearta a inceput mai demult, de pe vremea cand Piturca se buscula cu Prodanca.

Marcus (1 comentarii)  •  31 martie 2014, 10:10

Inca un articol excelent. Reghe promite, dar mai are de demonstrat. Piturca e un capitol demult inchis.

John (564 comentarii)  •  31 martie 2014, 10:13

@steaua 1986. Conform gandirii tale, ii ceri dlui Ioanitoaia sa judece ca un suporter, chiar ca unul al Stelei. Asta nu se va intampla niciodata, ar trebui sa te obisnuiesti cu ideea si tu si cei care judeca asa.

Vasca (166 comentarii)  •  31 martie 2014, 10:19

Nu stiu cine a inceput, dar Reghecampf a avut gura mai mare. Si ar trebui ca un antrenor de club sa nu il jigneasca pe cel al nationalei, asa ca puteati fii si mai dur cu Reghecampf.

DAN (12 comentarii)  •  31 martie 2014, 10:19

In afara de faptul ca a luat steaua intr-o conjunctura favorabila si a castigat un campionat insa facandu-se de ras in Europa ce altceva il face pe reghe bun de nationala?Poate cele 15 minute in care au ingropat-o ca jucator?Nu o fi Piti un mare antrenor insa am fost cu el la un european si intr-un baraj pe care orice antrenor din lume nu il trecea cu gloabele pe care le avem…Reghe sa ia o echipa gen Otelul ,U Cluj sau Timisoara,sa nu ii retrogradeze vreo 3 ani si apoi sa behaie…

coco (401 comentarii)  •  31 martie 2014, 10:21

Ghini, nicio obiectie.

gringo (9 comentarii)  •  31 martie 2014, 10:33

Nu sunt de acord cu multe declaratii date de Reghe…dar, acest conflict a fost declansat de Piti si tot el il alimenteaza.
Cand Steaua defileaza in campionat…nu e posibil ca Piti sa spuna ca jucatorii Stelei nu au conditie fizica.
Selectionerul face anumite declaratii care deranjeaza.

Augustin (2 comentarii)  •  31 martie 2014, 10:42

Toti stelistii judeca la fel, cu omul lor, deci gresit. Deocamdata nimic nu il recomanda pe Regheblat sa preia nationala. Nu ca Piturca ar merita, dar Regheblat nici atat.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  31 martie 2014, 10:48

Eu cred ca voi ne vreti surdo-muti ! Cineva trebuie sa spuna adevarul, sa doreasca schimbari.

De un sfert de secol, 666 de Nasi, Oracole, Corleone, Satane si Barbugii, Mitici patroni de hoteluri si restaurante, claxonind nervosi din camioamele lor, jepanuri si merzanuri inca fara mitraliera montata sus, sofind pe linia de tramvai in goana lor nebuna dupa tunuri si pitipoance, citind carti doar la cazinou, trisind si invocind norocul. Tragerile la sorti sint influentate de Pisica noastra Neagra iar Oracolul a luat locul DNA-ului.

Hai Stimabile O I, ca nu sintem in Africa, pina si militia s-a modernizat ! 2014 ! Democratie tata ! Azi mai risti sa ti se arunce palaria doar daca il critici pe Domnul Victor Piturca, selectionerul Echipei Nationale a Romaniei ! Daca Reghe zicea ceva de blatul autodenuntat dintre Base si Pota, pentru care vor NoBellu spre binele Patriei lor, nu era chemat la nici o comisie ! Comisiile astea te macina totusi. Trebuie sa-ti iei avocat. Timp. Nervi. Poate chiar ai ceva de facut.

Macar sa fim corecti, caci stim istoria.

Cu motanul Anghelache, care degeaba e azi simpatic si muncitor, trebuie chiar sa recunosc ca face treaba buna impreuna cu datornicii anului, a inceput M I-ul comunist si singurul Mister, Cornel Dinu in cartile sale, dar si azi:

http://www.enational.ro/sport/cornel-dinu-dezvaluiri-incendiare-anghelache-blatuia-meciuri-folosind-aparatura-securitatii-298162.html/

Cu Piturca a inceput Ungaria, apoi Grecia, apoi insusi Sandu care spune ca Mister Piti a gresit selectia si tactica, apoi Piti care se ia de echipa lui, de echipa care l-a facut mare.
A inceput in forta capitanul echipei Nationale, Adrian Mutu, care a povestit cu lux de amanunte ce se intimpla la lot. Apoi am vazut noi cum tinerii lui Raducioiu isi bat joc de fete in avion, cum tinerii lui Steleeea umbla noaptea pe holuri de hotel. Am vazut cum sind dusi sa viziteze si sa se relaxeze la magazine, cum manica produse congelate fripte in uliul incins de minimum trei ore. Am vazut cum parinti din Italia isi fac griji, nu stiu daca ai lor sint in miini bune, poate se bea, se fumeaza.
Dar inainte de toate am vazut rezultatele. Am vazut ca tinerii peste 18 ani nu au competitii. Macar pe vremuri existau echipe de tineret-rezerve care in mod ciudat nu stricau gazonul in deschidere.
Am vazut ca Astra, Petrolul, Pandurii, CFR, Dinamo … au o gramada de straini de fotbal. Asta e mostenirea lasata de Gasca tribala africana 666: gazoane ca araturi, ruine si straini de fotbal in numele afacerii, primari transformati in patroni si insolvente.
Am vazut ca se tot schimba antrenori, dar tot aia. Iar au aparut Misterii Razvan, Sumudica iar Ando si culmea culmilor Munteanu care dau tircoale pe la Dinamo iar antrenorii tineri sint facuti praf chiar si de presa. Daca nu reusesc incep cu sotia, cu familia, cu trecutul care n-a fost asa glorios ca al lui Rednic si Multescu.

Vede toata lumea ca Steaua joaca altceva. Ii lipseste doar constanta, ma supara ca n-au fost in stare sa mentina presiunea si concentrarea 90 de minute (ex. cu Dinamo, orice echipa din Anglia, Germania nu s-ar fi oprit nici la 10:0).

Daca nu toata lumea vede, sa se uite la clasament ! Surdo-muti dar nu si orbi !
Astfel Reghe are tot dreptul sa vorbeasca !
Iar Piti ar fi bine sa realizeze ca a ramas singur, ca ar fi bine sa se intoarca la echipa lui ! Depinde doar de el.

razvan (30 comentarii)  •  31 martie 2014, 11:03

Reghe are o mentalitate de manelist.Sunt stelist de mic copil,dar un asemenea caracter…de fapt cine se aseamana se aduna!..
Nu tin partea lui Piturca ,departe de mine asta.Deocamdata ,Piturca a avut rezultate notabile la o nationala care nu (prea) are jucatori de valoare.
Reghe a luat o echipa cu un nucleu format,care a adus cei mai buni jucatori din Romania,a adaugat niste implanturi reusite,repet a avut o sustinere financiara formidabila pt Romania ma refer,zeci de mii de suporteri fanatici in tribune sustinand echipa..plus un preparator fizic care a pregatit echipa sa alerge precum caii..pt ca virgula cam asta face Steaua..alearga.Si cam atat.DIN FERICIRE,pt campionatul nostru este deajuns sa castigam titlul si sa defilam.Cu Rapidul in B,Dinamo la pamant financiar,CFR la fel samd…nici unul din granzi care sa tina piept Stelei.
Beneficiind de conjunctura aceasta favorabila,a avut rezultate bune.A speculat momentul,si asta stie sa o faca bine.Poate unul din putinele lucruri pe care stie sa le faca admirabil,este sa speculeze momentele favorabile lui..
In rest,pe langa infatuarea lui ,si pe langa dezastrul din Liga Campionilor cand am pornit ca si ,,mare echipa” si am sfarsit in genunchi,mai trebuie adaugata si lipsa de tact si educatie cand vorbesti despre echipa nationala.Pt ca Victor Piturca,asa cum este el,bun sau rau,reprezinta echipa nationala.
Inteleg ,probabil ti se inoculeaza acasa in dormitor idei cum ca tu ai fi Julius Caesar sau Napoleon Bonaparte,dar daca vrei sa ne reprezinti tara mai bine decat Piturca,arata ca ai discernamant si autocontrol.
Aaa,da..si mai multa pregatire tactica,unde dai dovada de carente crase in confruntarile cu echipe care pot alerga la fel sau chiar mai mult decat echipa ta.
Sincer,sper si imi doresc ca Reghe sa devina un om modest si cu bun simt,sa lase la o parte aceasta fata a lui care nu ii face cinste..dar vazand de cine este inconjurat,realizez ca sunt slabe sanse.Oricum speranta moare ultima.
O zi buna tuturor!

Maoru (11 comentarii)  •  31 martie 2014, 11:56

Lumea trebuie sa inteleaga un lucru simplu: fara nevasta-sa, pacaliciul asta nu ajungea sa antreneze in prima liga. Se agita degeaba, a fost un jucator modest – nu cum il considera „tezaur folcloric” ca facand parte din generatia de aur. Si blatuitor pe deasupra. Ca antrenor n-a demonstrat nimic. Cu cine se bate el in momentul de fata? Hai sa fim seriosi. Cum da de o echipa care sta bine din punct de vedere fizic are probleme. Tactic e ZERO. Am inteles ca mai are o problema in ultimul timp: nu mai doarme noaptea de cand a plecat Cosmin Contra in Spania. De oftica. Vezi doamne ce bine o duce el aici si ce bine castiga … nu-i trebuie Spania. Nici in visele lui nu va antrena in Spania. De fapt e posibil – in cazul in care ajunge „tezaur folcloric” inaintea lui sa-i pregateasca terenul. Doamne, ce l-a blestemat pe batranul Padureanu cand i-a concediat papagalul in devenire … mare antrenor.

Steaua-1986-forever (45 comentarii)  •  31 martie 2014, 11:56

@John- conform gandirii tale, daca nu il placi pe Reghe (nici eu nu il plac!) esti obligat sa ii tii partea lui Piturca (oare nu erai unul dintre cei multi care ii cereau demisia in zeci de cazuri) ! Mi se pare absolut revoltatoare chestia asta romaneasca cu „cine nu e cu mine e impotriva mea” plus ca mi se pare dezgustator cum toti care il injurau acum cateva luni pe Piturca acum il iau in brate doar pentru simplu motiv ca nu il plac pe Reghe. Este jenant. Este tipic romanesc. De aia au si ajuns presedinti foarte multi dupa 1989 in tara asta. „Frate, nu il suport pe Nastase, votez cu Basescu atunci” in loc sa gandeasca „Il iubesc pe Basescu, nu il suport pe Nastase”. Adica e o gandire de pungas, de mic ciorditor de buzunare, de om marunt care vede ca nu ii iese dar totusi vrea sa ii „ramana si lui ceva”. E tipic romanesc, e o mentalitate care ne trage in jos de vreo 100 de ani. Asta nu o sa suport niciodata. Astia care il injura acum pe Reghe in acest „conflict” il urasc de moarte pe Piti. Dar acum il iau in brate. Asta mi se pare lipsit de caracter. Va spun sincer, eu i-am luat aici apararea lui Piturca dupa multe gafe facute de cand e la conducerea Nationalei insa mi se pare lipist de fair-play sa il condamnam pe Reghe pentru ca a spus ADEVARUL: la Nationala nu e nicio idee tactica, antrenamentele sunt ca acum 30 de ani, unii jucatori sunt practic nonstop tinuti in brate de Piturca desi nu jucau nicaieri, sunt „gasti” facute tot de Piturca, etc. Mi se pare jenant sa nu observam treaba asta si sa ne ascundem dupa deget. Repet, nu imi place Reghe, nu sunt manelist, nu sunt de acord cu felul lui de a se exprima (poate nu era cazul sa o spuna la modul asta) insa IN ESENTA EL ARE DREPTATE.

barbu (74 comentarii)  •  31 martie 2014, 12:18

mă întreb ce s-ar face golanii ăştia dacă presa nu i-ar băga în seamă ci – eventual – în altă parte…

Vesnica Pomenire (3 comentarii)  •  31 martie 2014, 12:39

Romania, singura tara din lume cu o nationala condusa de un infractor.

DAN (12 comentarii)  •  31 martie 2014, 12:40

steaua 86—-ce spui e valabil si pentru tine: nu il placi pe Piturca , e bun si reghe la nationala.Daca era antrenor la Dinamo ii mai luai asa apararea?Ce il recomanda la nationala sau ce are in plus fata de Piturca?

Vili (3 comentarii)  •  31 martie 2014, 12:48

„Reghe are o mentalitate de manelist.”
Si Piturca de barbugiu!
„Nu tin partea lui Piturca ,departe de mine asta.”
Ba ii tii, intrucat unuia ii scoti meritele in fata, iar altuia, defectele.
„Deocamdata ,Piturca a avut rezultate notabile la o nationala care nu (prea) are jucatori de valoare.”
Singurele rezultatate notabile le-a avut cand a avut jucatori de valoare.
„Reghe a luat o echipa cu un nucleu format…”
Predecesorii lui avand cate campionate luate cu nucleul asta???
„repet a avut o sustinere financiara formidabila pt Romania ma refer”
Petrolul si Astra nu au???
„zeci de mii de suporteri fanatici in tribune sustinand echipa..”
Asta a fost dintotdeauna. Deci nu este un plus pentru Reghe.
„plus un preparator fizic care a pregatit echipa sa alerge precum caii..pt ca virgula cam asta face Steaua..alearga.Si cam atat.”
Meritul lui. A deschis ochii si altora, dar se pare ca nu prea tine acolo. Iar, daca tie ti se pare ca una din cele mai combinative generatii ale Stelei din ultimii 20 de ani doar alearga, atunci aici m-ai convins tu pe mine cat de mult intelegi sportul asta!
„DIN FERICIRE,pt campionatul nostru este deajuns sa castigam titlul si sa defilam.Cu Rapidul in B,Dinamo la pamant financiar,CFR la fel samd…nici unul din granzi care sa tina piept Stelei.”
Eu cred ca ar bate o echipa de maratonisti. Hai ca glumesc. Nu are cum sa bata, ar face egal, pentru ca ei doar alearga, nu?
„In rest,pe langa infatuarea lui ,si pe langa dezastrul din Liga Campionilor cand am pornit ca si ,,mare echipa” si am sfarsit in genunchi..”
Dezastrul? Pentru ca a pierdut cu Schalke si Chelsea???
Tu nu erai multumit nici sa batem cu 3-0 sa inteleg.
„mai trebuie adaugata si lipsa de tact si educatie cand vorbesti despre echipa nationala.”
El nu a vorbit de echipa nationala, el a vorbit de Piturca. „Pt ca Victor Piturca,asa cum este el,bun sau rau,reprezinta echipa nationala.”
Piturca este antrenorul echipei nationale. Reprezinta nationala impreuna cu jucatorii, stafful si federatia. El ar trebui sa fie un model pentru toti antrenorii din Romania.
Tie ti se pare fair-play ori inteligent sa acuzi ca jucatorii pana si de tine laudati de tine ca sunt cai de curse, nu sunt pregatiti fizic???
„Inteleg ,probabil ti se inoculeaza acasa in dormitor idei cum ca tu ai fi Julius Caesar sau Napoleon Bonaparte,dar daca vrei sa ne reprezinti tara mai bine decat Piturca,arata ca ai discernamant si autocontrol.”
Un sfert din antrenorii din Liga I ar putea sa reprezinte tara mai bine in postura de selectiner decat Piturca. Si ar sti si sa tina interviuri ori dicursuri elocvente cand ar avea ocazia.
„Aaa,da..si mai multa pregatire tactica,unde dai dovada de carente crase in confruntarile cu echipe care pot alerga la fel sau chiar mai mult decat echipa ta.”
Pai, cum, parca nu era suficient sa alergi?! In scurta lui cariera si aici nu vorbesc numai de Steaua, a dovedit de
atatea ori ca poate sa si castige.
„Sincer,sper si imi doresc ca Reghe sa devina un om modest si cu bun simt,sa lase la o parte aceasta fata a lui care nu ii face cinste…..”
In ziua de azi modestia nu mai este un plus. Nu ma intelege gresit, pretuiesc modestia, insa cand esti intr-o competitie si vrei sa fii cel mai bun, iar istoria sa te tina minte, modestia nu trebuie sa fie pe primul plan. Lasa-l pe Piturca sa moara modest si pe altii, fie ca este Reghe ori altul, sa califice nationala la un turneu final.
Zi buna si tie!

vasco (363 comentarii)  •  31 martie 2014, 13:14

Amindoi,reghe si piti sunt doi manelisti,barbugii si blatisti,oameni fara caracter.

carlos (16 comentarii)  •  31 martie 2014, 13:27

Imi aduc aminte de Michael Schumacher, care pilota un Ferrari in F 1, iesea campion mondial la rand, si toti ziceau : ce pilot genial , cel mai bun, etc. Mimeni nu zicea ce masina buna are in comparatie cu ceilalti concurenti . Asa e si cu Reghe, are cei mai buni jucatori, si obtine rezultate pe masura, dar sa-l ducem la VASLUI, CFR, BOTOSANI, si sa vedem daca cu loturile acestor echipe , mai iasa campion al tarii, nu sa obtina niste victorii, sa ia cupa, campionatul, si sa participe in L.Campionilor.

fanU CR&POLI T. (109 comentarii)  •  31 martie 2014, 13:29

de cand un antrenor de club face nationala???ce jucatori sant buni si ce nu?????numai ala noi la romanii.hai sa-l vad pe reghe ce va face cu steaua cea ce au facut alti in 1986?????s-o duca pana acolo si atunci sa-si spuna parerea despre EL,dar mai bine ar ca altii,si nu el.stau siu ma intreb?????unde sant meritele lui:M.la baia mare,lui R.la resita PIGULEA,iordanescu,care au jucat finale si semifinale in cupele europene??????arges,craiova,dinamo,steaua,uta,etc,etc,etc.

california (349 comentarii)  •  31 martie 2014, 13:50

tanase, bourceanu, chipciu, pintilii, chiriches, tatarusanu, oameni de baza ai nationalei, „prin care piti profita de munca antrenorului stelei”, conform spuselor celui din urma, au fost remarcati si testati la nationala de catre piturca, ca apoi gigi sa-i transfere la steaua, pe majoritatea lor inainte ca cineva sa auda de marele antrenor reghe;
dupa ce fratii procuratori au iesit din peisaj, nesatula cum e, prodanca se gandeste ce bine i-ar fi ei cu reghe si la steaua si la nationala, iar ea sa-i poata „vamui” pe toti cei care aspira la aprecierea lui laur;
piti e criticat de laur ca nu-i ia la nationala pe stanciu, pe care laur insusi il tine deseori rezerva, pe sanmartean, pe care tot el nu l-a vrut la steaua pana nu s-a implicat caracatita, sau pe latovlevici pe care l-am vazut si-l stim;
familia asta trebuie sa fie tare flamanda, mare tupeista dar si proasta pe deasupra ca sa preseze in asemenea hal; astia cred ca lumea nu le vede de la o posta interesul urmarit?
sunt printre cei care au sustinut inlocuirea lui piti, dar cu un selectioner venit dintr-un fotbal avansat si cu rezultate; de capacitatea de tactician a lui reghe nu sunt convins (mi-au fost suficiente cateva meciuri din cupele europene), iar dupa campania asta de proasta calitate, se vede ca nu are nici caracter;
si apoi ce facem, inlocuim o mafie cu alta?

marian (160 comentarii)  •  31 martie 2014, 13:54

Ce paine buna mananca presa de pe urma acestui conflict … Plus ca au si diverse persoane ocazia sa-si faca numarul aici pe blog, ca, de, performantele Stelei din ultimii doi ani sunt importante si daca nu te poti lua de antrenorul echipei pe plan sportiv macar la vrajelile astea asa-zise „etic-comportamentale” sa-si verse oamenii amarul. Corect, asa e show-ul. Pana una-alta, insa, antrenorul de la Steaua cam baga in casa tot ce se poate pe plan intern (doua campionate, o supercupa si, posibil, o cupa anul asta), merge (nici prea-prea, nici foarte-foarte) si prin Europa, in timp ce marele maestru de la echipa nationala da in gropi de performant ce este … Adevarul ca om mai limitat, mai rauvoitor si mai razbunator decat cetateanul asta de la Orodel greu sa gasesti. Duca-se !

corolav (1 comentarii)  •  31 martie 2014, 14:27

Domnule Ioanițoaia, citesc această publicație de (acuși se fac 25 de ani de la ziua de 24 decembrie 1989) de 50 de ani, cînd se numea „SPORTUL POPULAR” și apoi „SPORTUL”).
N-am să vă vorbesc despre ce se numește mizeria de polemică Reghecampf – Pițurcă.
Toți aceia care vă numiți gazetari ai acestei publicații, absolut toți,sînteți atît de avizi de asemenea subiecte de scandal și le iubiți precum (vorba lui Nenea Iancu)„sclavul lumina și orbul libertatea”, încît nici n-ați putea trăi dacă nu ați avea zilnic ( sau cel puțin săptămînal) un asemenea „os de ros”.
Dar, ca să vin totuși la titlul articolului în discuție, între mine și Dumneavoastră ( publicația) s-a prefigurat ( destul de rar din partea mea , totuși) un adevărat dialog al surzilor pentru că „eu vorbesc, eu aud” sau, ca să fac apel la un alt adagio, „vorbesc ca Moise-n pustiu”.
Și cînd zic acestea mă refer la un singur lucru…
Dacă atît de pompos vă numiți „GAZETA SPORTURILOR” ( aici ar fi de făcut o paranteză, titlu pe care în mod fraudulos vi l-ați însușit) de ce scrieți 97 – 98 % despre fotbal și restul despre …altele?
Spre a vă da cel mai recent exemplu, vin cu numărul de astăzi al G.S(31.03. 2014) care ne propune patru (4) pagini despre NEFOTBALUL actual al lui Dorinel Munteanu vis-a-vis de cele 9 rînduri de coloană, ca o știre de categoria a șaptea valorică, (și cu un font 9 sau 10 probabil) despre faptul că -probabil – cea mai mare jucătoare de tenis a tuturor timpurilor, Serena Williams, a mai cîștigat un titlu , la unul din cele PATRU mari turnee mondiale ale anului.
Domnule Ioanițoaia, să ne fie clar!
Nu am nimic împotriva cetățeanului Dorinel Munteanu, acest fotbalist de excepție(rarissim) al plaiului românesc, născut și crescut în „nemțime”, în acea Reșiță, fieful germanilor și cehilor din România, și apoi desăvîrșit, vreme de alți 10 ani în chiar „nemția”, acea Germanie, una dintre cele mai civilizate națiuni ale acestei planete. Dar că să-i cîntați atîtea osanale doar pentru că merge la vînătoare cu Feri Vaștag, de-acum vădește iar o atitudine de „pupincurism ” a politicii publicației pe care o păstoriți, a lipsei de subiecte adevărate, a lipsei de înclinație pentru tot ce este subiectul de sport.
Nu scrieți nimic despre box, canotaj, șah,popice, ciclism, planorism, carate, judo și încă multe altele, iar cînd o faceți e pentru că , probabil, vreo babă a dat ceva acatiste la biserică, sau dacă se întîmplă ceva cu totul deosebit, incriminatoriu, sau mai știu eu cum ( vezi cazul cu acele rente viagere ale unor sportive).
Și, în ultima instanță, aș admite chiar și această caraghioasă proslăvire a fotbalului , în general, și a echipei STEAUA , în special ( se înclină terenul podelei imobilului în care vă aveți redacția, de la o repriză la alta), și a fotbalului românesc , dacă am avea pentru ce.
Dar, am ajuns să ne lăudăm și să proslăvim supervaloarea acestei echipe , care nu are adversar în România, nu pentru că ar fi aceasta cine știe ce teribilă echipă ci , pur și simplu, pentru faptul că celelalte sînt de o valoare care nu admite nici măcar a le mai pronunța numele.
Reprezentantele noastre au ajuns , printre echipele europene, la nivelul acelor echipe de acum 40 de ani din Luxemburg, Malta și Islanda care, erau arhi aureolate în țările lor iar cînd ajungeau în „cuștile leilor” încasau între 10 și 16 goluri ( e adevărat, în duble manșe).
Dar, nu cred că vreuna dintre acestea, la acele momente, își aroga atîtea pretenții valorice pentru ce va fi în evoluția în Cupele Europene. Se mulțumeau doar să participeși era suficient pentru CV-urile lor.
Dar noi, nu!
Se zbat, ca niște disperate, aceste echipe ale noastre, să ajungă la Cupele Europene, de ai crede că acolo e cel puțin raiul pe pămînt , pentru ca, din august pînă prin decembrie, să dea lumii fotbalului de la noi adevărata valoare a lor și a fotbalului românesc, să găsească o mie de scuze pentru neputința lor și să dea din nou ( în fiecare an la fel) apă la moară clămpănitorilor pe taste despre ceva ce e cel mai veritabil „deja vu”, clamat cu atîta pricepere de vajnicii indivizi oploșiți la Gazeta Dumneavoastră, sau pe la niște jalnice posturi TV , de sport, din România.
Îmi pun o întrebare și mă gîndesc, cu milă totuși, dacă în acest ritm, în următorii doi – trei ani, voi mai avea cui trimite aceste mesaje.
Exemplul „PRO – SPORT” nu e greu de imaginat și pentru această extraordinară GAZETĂ a SPORTURILOR.
Să dea Dumnezeu să fiu eu un profet mincinos!

corolav (4 comentarii)  •  31 martie 2014, 15:36

Mă scuzați, am greșit!
Din 1954 pînă în 2014 sînt 60 de ani.

Marius (8 comentarii)  •  1 aprilie 2014, 8:18

D-le Ioanitoaia,
Ne puteti spune si noua o alta calitate a Barbugiului in afara de vanitate si trufie?
Nu imi place nici reghe, dar se pare ca Dv. nu va doriti deloc ca Nationala sa inceapa sa joace fotbal. Bagati zazanie, a juns fotbalul asta un sport al golanilor. Dv. va pricepeti de minune sa-l exploatati. Nu mai zic de sustinerea curioasa pe care o are din partea Dvs Barbugiul. Avea drepatate cineva, fotbalul e MANIPULARE doar in zilele astea. Nu scrieti nimic de fetele alea de la tenis de masa, de simona doar cand castiga vreun meci, nu scrieti de nimic in afara de acesti golani care isi bat joc de noi si de slabiciunea noastra, echipa Nationala. Spuneti-mi si mie, vanitatea si trufia nu il caracterizeaza la perfectie pe Barbugiu? As mai adauga prostia, lipsa educatiei, lenea de a invata o limba straina, bagabonteala etc. Citez: „Sa fim bine intelesi, pe mine ma cheama Barbugiul cel Nesimtit”, Si-n fond cine suntem noi sa batem Franta”, „E bine sa ai doua neveste”, „Hagi a fost smecher ca fotbalist”, „Putem sa si pierdem cu turcia”, „Nu avem jucatori, eu nu sunt de vina”. Barbugiule, esti intr-adevar un norocos. Daca juca Radu II in locul tau, dadea de 3 ori mai multe goluri pentru Steaua.

Comentează