Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Steaua OK, CFR la vale

Campioana a învins pe merit în Gruia, luînd o opțiune serioasă în lupta pentru titlu. Mai omogenă și mai valoroasă, formația bucureșteană n-a acuzat, cum au crezut unii și au sperat alții, arestarea lui Mihai Stoica. Survenită după cea a […]

duminică, 9 martie 2014, 4:19

Campioana a învins pe merit în Gruia, luînd o opțiune serioasă în lupta pentru titlu. Mai omogenă și mai valoroasă, formația bucureșteană n-a acuzat, cum au crezut unii și au sperat alții, arestarea lui Mihai Stoica. Survenită după cea a patronului, încarcerarea managerului general mai degrabă i-a montat pe jucători. I-a îndîrjit, nu i-a demobilizat. Probă că, deși le convenea și un scor egal, roș-albaștrii au forțat victoria. Au știut și au fost capabili să-și atingă scopul.

În prima repriză, ceva mai echilibrată, Steaua n-a reușit, iar CFR n-a putut. După pauză însă, terenul s-a înclinat spre poarta lui Felgueiras și oaspeții au pus stăpînire pe joc. Înlocuindu-l pe Stanciu cu Keșeru și pe Prepeliță cu Piovaccari, adică mizînd mai curajos pe atac, Reghecampf i-a dat un plus de libertate de mișcare lui Chipciu, care avea să înscrie unicul gol al partidei. În condițiile în care Chipciu trebuie considerat cel mai important om al echipei, să mai reținem un aspect. Acela că Steaua izbutește să-și domine adversarii, ba și să-i învingă, indiferent de așezarea ei în teren, cu marcatorul de sîmbătă împins în vîrf ori, dimpotrivă, cu el mai retras. Se cuvine însă menționată contribuția lui Keșeru la gol, Chipciu schimbînd traiectoria șutului expediat de noul său coleg.

Adevărul e că Steaua se prezintă în momentul de față mai bine, fizic și psihic, decît contracandidatele sale. E mai stăpînă pe mijloacele ei, e mai tare, e mai legată. Dacă va păstra actuala cadență, de presupus că va cîștiga campionatul lejer, la pas.

Din păcate pentru fanii ei, ca și pentru întreg fotbalul românesc, CFR a devenit umbra fostei triple campioane, încoronată ultima oară în 2012. Dar nu-i de mirare că se întîmplă așa dacă i-a vîndut, de pe o listă mai lungă, pe Sougou și pe Bastos ca să-i cumpere, plătind sume mult mai mici, pe Maah și pe Ogbu!  Cînd bagi puțin, la puțin te aștepți și cu puțin te alegi.

Declinul CFR-ului, azi o trupă de mijlocul clasamentului lipsită de anvergură și, după părerea mea, de perspectivă, reflectă poziția patronului Paszkany, care refuză să mai investească în ritmul din anii anteriori. Nu mai dorește sau nu mai poate, îl privește. Evident, ca fiecare, face ce vrea cu banii lui, în ciuda faptului că pe unii i-a scos chiar din transferuri.

Această atitudine nu ridică, ci trage în jos o echipă care a ajuns să joace cum a făcut-o Deac cu Steaua, cît să te întrebi dacă vedeta de altădată a fost ori nu pe gazon?! Degeaba se vorbește în Gruia despre reconstrucție și despre viitor. Cu ce are acum în vestiar, Miriuță va izbuti numai printr-un miracol, printr-o minune, să prindă un loc de cupă europeană!

În sfîrșit, cu excepția fazei în care a văzut simulare la Stanciu și l-a avertizat pe acesta, deși Deac îl blocase pe stelist prin fault, Cristi Balaj a condus impecabil un meci dificil, cu probleme. A procedat ca la carte, în spiritul recomandărilor UEFA, inclusiv atunci cînd a oprit temporar întîlnirea din pricina scandărilor bezmetice ale galeriei bucureștene.

Comentarii (69)Adaugă comentariu

AliBaba (223 comentarii)  •  9 martie 2014, 23:57

Frustratul care semneaza CFR sa fie convins ca Ioanitoaia a judecat-o pe CFR cu obiectitate si atunci cand aceasta era campioana Romaniei. Nu i-a ridicat statuie , dar nici nu a urat-o. Acum ar injura-o vartos ca ar avea motive.

coco (401 comentarii)  •  10 martie 2014, 0:12

Bine, si ce e cu asta? Vax albina…

Eu (17 comentarii)  •  10 martie 2014, 0:12

Cum puteti spune ca la CFR nu mai sunt bani? unde sunt banii de pe transferuri? banii din CL? Pazkany si alti patroni care au facut un profit urias din fotbal, ar fi trebuit sa investeasca banii in alti jucatori valorosi, nu sa-i bage in propriile buzunare, daca investesti 10-20 milioane in fotbal si tu castigi 30-40 , de ce nu reinvestesti inca 10 milioane? de ce iti iei banii si nu te mai intereseaza de echipa? In Romania nu se doreste fotbal de performanta, se doreste doar profit.
Inainte se juca fotbal pe sume ridicole, pe saci de cartofi, televizoare, dacii si fotbalul Romanesc era la cel mai inalt nivel, de ce atunci s-a putut si acum nu se mai poate? De ce fotbalisti precum Hagi,Dorine Munteanu, Adrian Ilie,Ienei, Dinu, Dumitrache si lista continua, puteau juca fotbal pe bani putini? si o faceau exceptional de bine, nu ca acum, cand jucatorii au salarii de zeci/sute de mii de euro si joaca balbilici pe teren.

Cun Viorel (113 comentarii)  •  10 martie 2014, 0:51

Clar blat. Cfr ca si chiajna acopera proasta pregatire a stelei din iarna si aducerea lui keseru pe bani grei.

Dle ioanitoaia: kesereru usor, usor, va demonstreaza.
Steaua demonstreaza. Cu toate ca toate echipele mici si oamenii mici viseaza, fac faulturi multe la mijlocul terenului si trag de timp din primul minut, si mingi desumflate si oameni rautaciosi/ ofticosi. Cu toata presa impotriva steaua castiga!

rahan (2 comentarii)  •  10 martie 2014, 3:38

cand il vad pe CORPODEAN la alegeri ma trec toate nebuniile.Ani de xile borcica a cotixat fara nr la ordinarul asta.Cand juca dinamo cu asta la centru,inchideam tv.ul si fugeam la pariuri sa ma imbogatesc….si am facut avere pe soatele astora…………….Asa si cu unguru bulan asta,sper ca ii pregatesc aia patul la puscarie ca tare s-a mai crexut o vreme…..majoritatea arbritilor stiu despre ce vb……LA PUSCARIE,CU TOTII LA PUSCARIE

mircea (3 comentarii)  •  10 martie 2014, 8:38

din fericire pentru steaua,pauza a fost un sfetnic bun,din aceasta castigand ambele echipe…

Adrian (12 comentarii)  •  10 martie 2014, 9:50

D-le Ioanitoaia…gata marele Popescu este acolo unde ii este locul…acolo unde sunt toti borfasii(sau aproape toti) acum asa vrea sa stiu daca ati fost sa-l vizitati sa-i duceti niste chiftele sau apa plata…inca odata ati gresit …meseria d-vstra este sa faceti presa nu lobby dar dupa 25 de ani tot nu ati invatat lucrul asta ..de fapt deformare de scoala si educatie..acolo in comunism de unde va trageti inspiratia

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  10 martie 2014, 10:55

@mosierul. Da, asa e. Dl Ioanitoaia o tine numai intr-un chef de cand CeFuRa Cluj nu mai conteaza in clasament. Prea va credeti voi, ardelenii, americanii Romaniei.

Iulian (190 comentarii)  •  10 martie 2014, 11:04

Adriane, trebuie sa fii foarte prost si foarte negru la suflet ca sa ridici aceasta problema la infinit. Voi astia care va bucurati ca Gica Popescu e in parnaie si regretati ca a luat numai 3 ani va credeti justitiari, dar nu sunteti decat niste frustrati care nu au realizat nimic in viata si ii invidiaza pe toti ceilalti. Si ce daca s-ar duce Dl Ioanitoaia sa il viziteze pe Popescu? Ar trebui sa ceara voie de la un nimeni ca tine?

Mishu (234 comentarii)  •  10 martie 2014, 11:29

@Adrian. Pt ca esti un tip foarte inteligent ai inteles perfect ca despre Gica Popescu e vorba in acest articol. Legat de Gica Popescu nu crezi ca a luat putin 3 ani de detentie si ca merita condamnat pe viata ca sa te bucuri tu si alte nulitati ca tine?

popor (12 comentarii)  •  10 martie 2014, 13:50

ai furat ungurasule titlul Vasluiului .il meritau cu prisosinta avand cel mai bun lot din liga 1 atunci.dar voi i-ati regulat pe la spate cu arbitrii si alte intelegeri.speram sa va desfiintati.

Stralucescu (19 comentarii)  •  10 martie 2014, 15:32

CFR-ul a incercat sa aplice tactica lui Dinamo, aparare supra aglomerata, pe 3 linii, la mijlocul terenului si contraatacuri. Spre deosebire de Dinamo, clujenii au rezistat doar o repriza. Desi Dinamo a fost laudata cred ca daca Tatarusanu prindea mingea la 11m si Steaua castiga ai faceati pref si pe astia. Adevarul e ca la toti le este frica de forta de joc a Stelei si in intalnirile directe paractica antijocul. La unii le iese la alti nu. Dar se gasesc ziaristi , ca cei de la gsp, care spun ca prietenii dau meciurile Stelei. Adevarul ca avem un campionat foarte slab, fara jucatori de valoare, in care de la locul 2 in jos, orice poate bate pe oricine.

lord belial (434 comentarii)  •  10 martie 2014, 16:38

E mai stăpînă pe mijloacele ei, e mai tare, e mai legată. Dacă va păstra actuala cadență, de presupus că va cîștiga campionatul lejer, la pas..

acum citeva articole nu erati de aceeasi pareri
inconsecventa, boala grea

Augustin (268 comentarii)  •  10 martie 2014, 18:38

Lord belial, mint i pentru ca Dl. Ioanitoaia a dat-o mereu pe Steaua campioana.Iar tu te dai iar interesant fara sa fii.

Clau (343 comentarii)  •  10 martie 2014, 18:41

Nea Ovi, Razvanel a semnat cu Petrolul, iar ai despre ce sa scrii in fiecare saptamana ca sa il aperi pe fiul vechiului prieten.

Marcello (83 comentarii)  •  10 martie 2014, 18:47

@Adrian. Din multe puncte de vedere comunismul a educat mai bine decat o face capitalismul, dar cei negri in cerul gurii ca tine nu vor intelege asta niciodata. Prostul pana nu e fudul nu e prost destul.

nicu vaida (275 comentarii)  •  10 martie 2014, 23:07

@17 Nentori. Esti hazliu si m-ai facut sa rad cu sughituri.

Adrian (12 comentarii)  •  10 martie 2014, 23:36

Iulian ..sunt prost sau am cerul gurii negru cum zici tu chiar nimic nu am facut in viata asta sau asa crezi tu..ceea ce am zis ..ca slugarnicia si la nivel inalt este de condamnat si daca Popescu pot fi mandru ca fotbalist ca om este un escroc..oare cand fura si insela statul roman nu se gandea ca lua de la gura parintilor tai?..sau de la copii lasati de cei de teapa ta lasati prin orfelinate?..poate domnule Iulian ..cauta mai bine si vezi cu cine vorbesti ..nu am furat nimic pe lumea asta am lasta mandrie Romaniei lucru pe care tu si ioanitoaia cu toti gazetarii de perete la un loc nu au facut-o.Numele meu este Dragos Adrian Sterpu..cauta si vezi cine sunt idiotule ..si vezi cu cine vb ..esti un doi lei ..unul de ala care merge la mici gratis in perioada electorala..da asa poate il iei de mana pe mentorul tau si va duceti la PUSCARIE sa duceti chiftele

gogu de la Orodel (204 comentarii)  •  11 martie 2014, 13:26

Incredibil,nimeni nu este mai presus de lege!Asta trebuie sa inteleaga Gheorghe de la Calafat!N-a recunoscut nimic,a platit impozitul la ce a smecherit-1 milion dolari!Infractorul trebuie sa-si faca puscaria!

Comentează