Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

DA, Ribery!

Cei 53 de jurnaliști, cîte unul din fiecare ţară UEFA, au votat cel mai bun fotbalist de pe continent în sezonul precedent: francezul de la Bayern a cîștigat, Messi s-a clasat pe doi, iar Cr. Ronaldo a completat podiumul

La […]

vineri, 30 august 2013, 12:18

Cei 53 de jurnaliști, cîte unul din fiecare ţară UEFA, au votat cel mai bun fotbalist de pe continent în sezonul precedent: francezul de la Bayern a cîștigat, Messi s-a clasat pe doi, iar Cr. Ronaldo a completat podiumul

La 30 de ani, Franck Ribery a fost susţinut aseară de cele patru trofee cîștigate în sezonul precedent cu Bayern, titlul în Bundesliga, Cupa și Supercupa Germaniei, trofeul Ligii Campionilor. Alegerea lui a fost, astfel, cumva anticipată, cu atît mai mult cu cît L’Equipe de joi a titrat: “Pour Ribery, c’est aujourd’hui!”

Adică ziua cea mare pentru mijlocaș, ceasul la care merită să primească trofeul. În plus, pentru aceeași publicaţie, selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a declarat: “Ribery e de departe cel mai autorizat să cîștige”.

Am mizat pe oamenii lui Bayern
Din lista iniţială de 10 propuneri, eu am mers pe mîna lui Robben, dar acesta s-a clasat abia pe locul 4. Dintre Messi, Cr. Ronaldo și Ribery, am votat cu francezul. Și așa au făcut cei mai mulţi din cei 53 de jurnaliști adunaţi aseară în Grimaldi Forum din Monte Carlo.

Cristiano Ronaldo s-a supărat
Spre surprinderea organizatorilor, UEFA și European Sports Media, Cristiano Ronaldo a absentat de la gală, confirmînd astfel informaţiile publicate ieri de cotidianul spaniol AS. Fotbalistul lui Real s-ar fi supărat că nu a cîștigat nici de data aceasta trofeul, după ce la precedentele două ediţii s-a clasat abia pe 3.

Ronaldo a preferat să plece spre La Coruna și să dispute cu Real, aseară, trofeul Teresa Herrera împotriva lui Deportivo. Asta deși acum cîteva săptămîni fusese în Monte Carlo, la Hotel de Paris, pentru lansarea unei colecţii de bijuterii a creatorului american Jacob.

Banchet în Sala Stelelor
La finalul ceremoniei, președintele UEFA, Michel Platini, și Prinţul Albert II de Monaco au oferit un banchet în Sala Stelelor de la Sporting Club, complex celebru în Principat, destinat sportului și distracţiei. Numai în această vară, aici s-au relaxat personalităţi precum actorii George Clooney și Jean-Paul Belmondo, cîntăreţii Bono și Rihanna.

Franck Ribery a plecat însă imediat după festivitatea de premiere înspre Praga, acolo unde, astăzi, va disputa Supercupa Europei împotriva englezilor de la Chelsea. Alături de el va ajunge în Cehia Michel Platini, care în această dimineaţă susţine o conferinţă de presă la Grimaldi Forum, înaintea tragerii la sorţi pentru Europa League, după care va zbura spre orașul-gazdă al Supercupei.

Cifrele lui Ribery în sezonul 2012/13
52 de partide jucate: 27 în Bundesliga, 3 în Cupa Germaniei, una în Supercupa Germaniei, 12 în Liga Campionilor şi 9 pentru Franţa

13 goluri a marcat în toate competiţiile şi a reuşit 27 de pase de gol

4 trofee a cîştigat: titlul în Bundesliga, Cupa şi Supercupa Germaniei, Liga Campionilor

O singură femeie la vot
Între cei 53 de jurnaliști adunați aseară la Grimaldi Forum, a fost o singură femeie: Giorgia Berdozzi, reprezentanta statului San Marino. Vor fi mai multe jurnaliste însă week-end-ul viitor, la Niyon, unde se va vota UEFA Best Women’s Player 2012-2013, trofeu acordat celei mai bune jucătoare de fotbal de pe continent în sezonul trecut. Manifestarea se va desfășura pe 5 septembrie, înaintea tragerii la sorți pentru Liga Campionilor la fotbal feminin.

UEFA BEST PLAYER IN EUROPE
2011 – 1. Messi, 2. Xavi, 3. Cr. Ronaldo
2012 – 1. Iniesta, 2. Messi, 3. Cr. Ronaldo
2013 – 1. Ribery, 2. Messi, 3. Cr. Ronaldo

Comentarii (34)Adaugă comentariu

alex (1 comentarii)  •  30 august 2013, 8:54

din cate stiu supercupa Germaniei a castigat-o Borussia Dortmund…si stiu bine. scorul fiind 4-2

ovidiu (2 comentarii)  •  30 august 2013, 9:05

Anticipam ca si dumnevoastra l-ati fi preferat pe Robben. Pacat. In rest, dintre cei trei, da, Ribery a avut argumentele realizarilor alaturi de echipa, Messi si Ronaldo mai mult pe cele individuale

dan (2 comentarii)  •  30 august 2013, 9:24

@alex: atentie….supercupa castigata de Dortmund cu 4-2 se contabilizeaza in sezonul 2013-2014!(abia inceput)
in sezonul trecut(2012-2013)Fc Bayern a invins pe Dortmund cu 2-1 pentru acest trofeu….august 2013

Milici (440 comentarii)  •  30 august 2013, 9:24

Decizie discutabilă!
Apreciez viteza de reacţie a maestrului Ioaniţoaia , mai ales că precedenta capodoperă-Ne dăm zmei şi nu suntem!- s-a cam perimat de când zace pe perete!
Nu mai vorbesc de cea anteioară . despre manevra nereuşită a găştii FRF , care apăruse mult prea târziu şi era cât pe ce să reuşească . cu batista pusă pe ţambal de presă!
Noroc cu Ionuţ Chirilă . şi mai ales cu interesul lui , că ilegalitatea reperat-o el , dom’ Mitică!
Maestre , tot mai interesant e un articol pertinent despre cele două strălucite continutoare ale Craiovei Maxima , numite sugestiv Mititica şi Olguţa , sau cam aşa ceva!
Nu cumva să greşiţi şi să pomeniţi ceva despre Astra Giurgiu!

Nick (1 comentarii)  •  30 august 2013, 9:48

Daca oameni atat de bine informati ca dvs. voteaza cel mai bun jucator european al anului, imi imaginez deja cat de important este acest premiu.

Sorin (19 comentarii)  •  30 august 2013, 9:56

trofeul trebuia acordat celui mai bun jucator (nu pe baza performantelor cu echipa de club)…si acela este Messi.
50 de meciuri/ 60 de goluri / 20 assisturi

Vlad (2 comentarii)  •  30 august 2013, 10:05

Eu consider ca aceste criterii au devenit stupide. Un jucator poate sa fie cel mai bun chiar si daca echipa lui nu a castigat trofee. Cine stie, poate a avut echipa un portar slab sau un ghinion teribil. Sunt atati jucatori foarte buni si pana la urma acesta ar trebui sa fie un trofeu individual pentru ca altfel toata lumea va sti anterior castigatorul care 80% vine de la castigatoarea UCL. Sunt de acord, Ribery a meritat trofeul dar la fel de bine meritau si altii, inclusiv CR7 sau Messi dar si jucatori precum Bale care nu au luat trofee dar au avut un sezon incredibil. Oricum si cu aceste voturi sunt destul de scarbit pentru ca e usor de inteles ce aranjamente se fac si aici. Trofeul asta e un fel de „hai sa alegem cel mai bun jucator de la echipa cu cele mai multe trofee in acest sezon”. Rusine presei si conducatorilor fotbalului.

bogdan (7 comentarii)  •  30 august 2013, 10:08

parerea mea este ca cei care il contesta pe Ribery sunt aceia care au auzit doar de campionatul spaniei ca deh… asta a prins la romani. Sau cei care cred ca numarul de goluri trebuie sa primeze in acordarea unui astfel de trofeu ceea ce este complet eronat. Oricum jurnalistii nu s-au pripit si asta e un lucru bun. Ei nu fac parte dintr-o tara cate tine cu messi si cu barcelona, ca asa e moda la romani. Treziti-va si nu va mai dati cu parerea dupa ce i-ati vazut si voi pe bayern in finala CL si gata….

Sorin (19 comentarii)  •  30 august 2013, 10:20

Bogdan,
Nu primeaza numarul de goluri. Sunt multe criterii pe baza carora se pot masura performantele individuale, si cumulate, pot oferi o idee despre cine ar merita un astfel de trofeu. Cred ca pe baza acestor criterii ar trebui stabilit castigatorul (nu pe baza performantelor cu echipa de club)

v (2 comentarii)  •  30 august 2013, 11:00

Bine ca nu a iesit din nou Messi!!!!! Era penibil daca iar iesea el…Si asa din alea 4 trofee doar 1 merita…primul,in rest a fost marketing,deh nu putea sa primeasca Snjeider trofeul,nu are lipici la toti suporterii de carton.Oricum pe acele trofee ar trebui inscriptionate 2 nume,Xavi Hernadez si Andreas Iniesta…Fara ei se vede la Nationala Argentinei ce „mare” jucator e Messi.

lord belial (434 comentarii)  •  30 august 2013, 12:48

cr7 ronaldo, cel mai bun din lume
eu, de fapt, am intervenit cu un comentariu off topic. ce voiam sa zic, dl ioanitoaio, e ca am avut dreptate cind am comentat pe postul tau in care dadeai de pamint cu formatiile romanesti in europa ca atit steaua, cit si pandurii se vor califica.

am avut dreptate: singurele echi[pe romanesti inca angrenate in cupel europene sint steaua si pandurii

Cheetah (2118 comentarii)  •  30 august 2013, 12:50

Cr. Ronaldo sa fie multumit ca e constant prezent in topul ultimilor 3 ani, asa cum bine aratati in articol.
Si mai e ceva: care sint criteriile de vot/departajare, si cu ce pondere?
De ex, este cumva cit de spectaculos joaca, sau cit de iubit e de fani,sau cit de iubit de fani din afara granitelor tarii de origine si a celei in care joaca? 🙂

ahile (3 comentarii)  •  30 august 2013, 13:02

Hai lasati-ma cu Ribery, este sub Ronaldo si Messi, la ani lumina departare.

bogdan (7 comentarii)  •  30 august 2013, 14:46

@Sorin
Foarte adevarat, dar nu uita ca si Messi a castigat pe nedrept (daca judecam dupa criteriile tale ) o groaza de trofee, impins de la spate de echipa. Sincer cred ca trofeul ar trebui sa se numeasca „cel mai bun jucator de atac al lumii” pentru ca mi-e greu sa cred ca va lua vr-odata vr-un portar sau aparator acest trofeu…. si vorba lui „v” , de ce la nationala messi nu mai e asa sclipitor?!

kaka (1 comentarii)  •  30 august 2013, 15:34

ma bucur ca nu a castigat lessi sau cr ronaldo fake , jucatori umpluti cu pompa de ziare

tzipirig (1 comentarii)  •  30 august 2013, 15:51

Jurnalistii au la dispozitie foarte multe statistici si ar fi interesant sa aflam cat de important a fost Messi pt Barcelona si Ribery pt Bayern.Eu cred ca Messi a fost vital iar Ribery un jucator foarte bun intr-o echipa foarte buna.Cred ca Robben a fost mai util decat Ribery.

Talpaiadului (54 comentarii)  •  30 august 2013, 16:41

Bayern a castigat totul si castigatorul a venit de la Bayern. Nu inseamna insa neaparat ca e cel mai bun. Ribery e o gluma de jucator pe langa Messi. E bun, dar Messi e pe departe cel mai bun.

janpitesti (254 comentarii)  •  30 august 2013, 17:53

TIMPURILE SE SCHIMBA MEREU…

F (2 comentarii)  •  30 august 2013, 20:11

si eu ma incurcam in trofee 🙂

arh. Gheorghe Petrescu (486 comentarii)  •  30 august 2013, 20:23

Messi si Ronaldo raman dupa mine cei doi mari jucatori ai planetei. Daca UEFA face politica in fotbal e treaba ei. Ribery e un miel pe langa cei doi berbeci in fotbalul mondial, MESSI SI RONALDO. Eu nu sant de accord sa faci politica, in FOTBAL. HAI STEAUA!

dtru (268 comentarii)  •  30 august 2013, 21:53

@Nick. Data viitoare o sa te cheme pe tine sa votezi ca esti cel mai informat.

stefy (1 comentarii)  •  30 august 2013, 23:24

e atat de bun messi incat argentina castiga campionate mondiale

ciupi (128 comentarii)  •  31 august 2013, 5:13

n-a fost ales cel mai bun jucator al anului in bundesliga, insa in europa da! ce vrea sa reprezinte asta? ca nemtii au o competitie deasupra tuturor celorlalte de pe continent? mira-m-as…

vjz (1 comentarii)  •  31 august 2013, 7:30

Robben has been robbed.

A fost omul cheie in atacul lui Bayern.

Vlady (150 comentarii)  •  31 august 2013, 9:21

Nea Ovi, si eu as fi votat la fel si mi-ar fi placut mult sa ma plimb la Monte Carlo pentru asemenea formalitate.

Ambrus (15 comentarii)  •  31 august 2013, 9:29

Adevarul e ca Ribery nu se bucura de simpatia lui Messi si Ronaldo, de axceea sunt asa putine commenturi la un text scurt si simtit. Eu cred ca merita onoarea in discutie.

Gino (513 comentarii)  •  31 august 2013, 9:53

Prea v-ati invatat voi sa posteze Ioanitoaia un articol pe zi, dar drumul si „oboseala” la Monte Carlo nu le puneti a socoteala. Omul are o varsta si nu e masina…

Un antrenor (214 comentarii)  •  31 august 2013, 10:15

Uitati-va si voi ca decanul Ioanitoaia nu pune pe net tot ce baga in ziar asa ca e cotat ca dusmanul celor care asteapta totul sa fie la liber, mocaciune. Cum nici nu raspunde la postari evident ca pustanii nu il agreeaza.

Vally (1 comentarii)  •  31 august 2013, 12:52

Succesul lui Ribery se justifica. E prima oara cand sunt de acord cu niste ziaristi.

Franz (406 comentarii)  •  31 august 2013, 12:55

Pana si fanii lui Cristiano, trebuie sa judece ca idolul lor a facut un gest urat. Mare chestie sa jace un meci amical, Messi de care multi rad ca e incult i-a dat o lectie de educatie.

alungati zmeii (23 comentarii)  •  31 august 2013, 15:42

atentie piturca

fara sapunaru, sinmartean, rusescu, antal, mutu, pantelimon,herea, deac,etc vei plati f scump indiferent de rezultate. esti obtuz, cinic, rigid, ingust, cu ochelari de cal si va trebui sa fii responsabil tu cu sandu.

Bocanci (11 comentarii)  •  1 septembrie 2013, 11:18

iata cum trofeul asta e mai just decat Balonul de Aur. Acolo sunt interesele care fac clasamentul, aici doar specialisti.

joy division (14 comentarii)  •  1 septembrie 2013, 16:49

Cand toata lumea vorbea de Messi si Ronaldo v-am zis ca s ignorati Robben si Ribery…iara anul asta va exploda Hazard

Marean (270 comentarii)  •  1 septembrie 2013, 17:15

O optiune realista, capitol la care Nea Ovidiu e foarte tare. Nu se imbata cu apa.

Comentează