Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Nu pentru Chiricheș!

Așadar, e cert, Vlad Chiricheș nu se mai duce la Tottenham! Cînd afacerea părea încheiată, negocierile au încetat brusc, deși gruparea londoneză agrease suma de 8 milioane de euro solicitată de Steaua pentru eliberarea stoperului de 23 de ani. S-a […]

joi, 1 august 2013, 4:13

Așadar, e cert, Vlad Chiricheș nu se mai duce la Tottenham! Cînd afacerea părea încheiată, negocierile au încetat brusc, deși gruparea londoneză agrease suma de 8 milioane de euro solicitată de Steaua pentru eliberarea stoperului de 23 de ani. S-a zvonit că Gigi Becali ar fi vrut banii într-o singură tranșă, ba chiar la semnarea înțelegerii, în timp ce britanicii ar fi propus eșalonarea plății pe parcursul unui an și jumătate.

Cum varianta s-a confirmat și nu prea, merită crezută aceea conform căreia investitorul aflat în detenție s-a înfuriat auzind că insularii au cerut ca transferul să se facă pe loc, să nu mai întîrzie nici o zi! Victima unei mîndrii nemăsurate, a unui temperament scăpat de sub control, ex-parlamentarul a interpretat ultimatumul ca pe o jignire teribilă, de nesuportat. Întîi a ridicat tonul, “eu sînt Gigi Becali, englezii ăș­tia cine sînt?!”, apoi s-a grăbit să trîntească ușa.

Am citit pe site-ul Gazetei că unii au aprobat reacția patronului închis la Jilava. S-au declarat solidari cu el, chiar s-au simțit răzbunați pentru umilințele și înjosirile la care veroșii capitaliști, inclusiv din UK, ne-au supus de-a lungul timpului pe noi, amărîții de români! Pasămite, după ce am stat destul în genunchi, era momentul să le bată cineva obrazul șmecherilor de occidentali și să-i învețe minte! Cu scuzele de rigoare, evit să comentez asemenea prostii. În rest, sînt de acord cu Becali, tipii de pe White Hart Lane sînt niște neica-nimeni al căror club datează din 1882 și care au cucerit primul trofeu, FA Cup, în 1901, ia să ne mai scutească parveniții ăștia!

Acum, pentru Steaua și pentru “națională”, mai ales pentru Steaua, nu-i rău că Vlad va rămîne. El poate ajuta formația lui Reghe să meargă mai departe în Champions League și pe cea a lui Pițurcă să ajungă la Mondialele din 2014. E bine și pentru că însuși Chiricheș nu pare să acuze foarte tare ratarea transferului la Londra, oraș unde ar fi primit un salariu de 12 ori mai mare decît la București și în care a studiat iubita lui, la Queen Mary University. Vlad va realiza însă curînd că refuzul lui Gigi i-a pus în pericol viitorul imediat, poate întregul destin.

Adevărul e, imposibil de contestat, că un jucător trebuie vîndut cînd există o ofertă tentantă pentru el și pentru club, din care motiv consider că Gigi Becali a greșit în clipa în care, încordîndu-și mușchii degeaba, a blocat transferul lui Chiricheș. Nu-i exclus să-l dea la începutul lui 2014, dar cine-i garantează că atunci va mai apărea un partener dispus să scoată din buzunar o căciulă de bani, fără număr, fără număr, pentru un fundaș central venit din estul Europei?!

Îndrăznesc să scriu că ar fi fost în folosul lui Chiricheș să îmbrace tricoul lui Spurs, dar și al “naționalei” noastre, atît că, din dorința de a nu traversa de unul singur deșertul, Gigi a hotărît altfel. S-a întîmplat așa și pentru că, în ciuda loviturilor încasate, unele sub centură, personajul cu pricina continuă să-și închipuie că e cel mai cel, chiar Dumnezeu pe pămînt! Fals, înainte de a fi orice altceva, el e autorul propriei nefericiri.

Comentarii (134)Adaugă comentariu

daniel (1 comentarii)  •  2 august 2013, 0:03

Domnule Ioanitoaia,dupa cum se intelege din acest material publicat, dumneavoastra nu scrieti altceva decat sa-l condamnati pe Patronul Stelei ,domnul Gigi Becali. Stim cu toti ca nu va e un bun prieten dar eu am impresia ca dumneavoastra ne credeti pe multi dintre noi,poate pe prea multi putin mai „grei de minte” .
DECI ATI SCRIS….investitorul aflat în detenție s-a înfuriat auzind că insularii au cerut ca transferul să se facă pe loc, să nu mai întîrzie nici o zi! Victima unei mîndrii nemăsurate, a unui temperament scăpat de sub control, ex-parlamentarul a interpretat ultimatumul ca pe o jignire teribilă, de nesuportat. Întîi a ridicat tonul, “eu sînt Gigi Becali, englezii ăș­tia cine sînt?!”, apoi s-a grăbit să trîntească ușa. In primu rand de unde stiti ca a zis ceea ce ati publicat dumneavoastra aici. Ati fost de fata?? va rog sa-mi raspundeti la aceasta intrebare. ATI FOST DE FATA?? DUMNEAVOASTRA INCERCATI SA FITI UN FILOSOPF AL SPORTULUI DAR DACA CONTINUATI ASA VA PIERDETI …IN CEATA.

Nistru-Tisa-Dunărea Express (46 comentarii)  •  2 august 2013, 0:48

Chestia cu transferul e inventată.
Scopul?
Să-l scoată pe cioban de la răcoare (cu fugă ulterioară peste hotare?). Chipurile, vedeți ce transfer s-a pierdut pt că nu am putut discuta în voie cu patronul? Ia, se va face transferul, dar cu altă ocazie ce va surveni în curând, numai că trebuie să fie și Jiji printre noi la acel moment și vor curge banii gârlă spre România.
🙂
Dar ”n-a ținut”…

Zack (25 comentarii)  •  2 august 2013, 3:18

Cred ca ne grabim putin. Eu vad ca acest jucator cu adevarat are valoare, iar daca Steaua avanseaza mai departe va fi mult mai bine pentru toti jucatori. Inca noi vindem la sume prea mici daceia suntem dati la o parte, caci suntem ieftini si nu doare prea rau pe nimeni. Sa ramii titular in vest este greu pentru ca nici coechiperi nu te respecta si nu te ajuta fiind unul prea ieftin. Deaceia mereu ajungem pe banca si nu jucam. Trebuie sa devenim puternici in tara, ca cluburi, apoi vom conta cind reusim sa batem noi romani echipe f bune.
Becali a vrut 8 mil si toti au ris de el, insa el a primit 8 mil si inseamna ca la fel de bine poate primi si 15 mil. Cum poti masura valoarea fotbalistului decit invingind echipele bune. Daca vrei bani si sunteti ieftini, mergeti in Arabia, ca alti, caci acolo vin si de 15 mil si joaca la fel ca cei cu 1 mil. Asa ca: nu va mai vaicati are balta peste. Chi fi serios si joaca un fotbal bun. Cind au dat uni pe tine 8 mil fi sigur ca vor veni alti cu mai mult. Dl Becali fi destept iar dupa calificari salta pretul la toti fotbalisti tai, meriti si tu si ei. Ei au nevoie de tine si tu de ei. Felicitari Steaua, sunteti pe drumul bun si ma bucura si alte cluburi care inteleg acest joc al diplomatiei din fotbal din care multi traiesc f bine.
ROMANIE FI SERIOASA SI CREDE IN VIITORUL TAU.
Aici este toata filosofia vietii de fotbalist. Te vinzi ieftin, vesnic nu te vei ridica caci daca si tu crezi ca atit valorezi, inseamna ca atita faci. Cred ca vor investi si alti in fotbal. Este foarte important cum crestem pe acesti tineri. Avem nevoie de pedagogi seriosi la juniori si tineret care TREBUIE SA FIE INVOLVATE MAI MULT IN ACEST SPORT. Se pierd multe talente si este pacat.
Uitati-va la Dinamo, ce fac acolo niste juniori daca li se da responsabilitati. Amestecati pe cei batrini dar seriosi cu tineri. Bravo Hagi, si mai urca si tu pretul la ai tai.

xray (22 comentarii)  •  2 august 2013, 3:49

Pe scurt: Becali si perversa de la Ovi! 🙂

De asta nu mai are tara asta valori. E valabil in toate domeniile, nu doar in fotbal.
De secole, cum e unul foarte bun, fie pleaca el din tara, fie ii canta ziaristi ode sa plece, cum face Ioanitoaia aici. Cand nu mai avem ce, ne vindem si curvele. 🙂

Auzi, frate, ce ne spune: „… consider că Gigi Becali a greșit în clipa în care, încordîndu-și mușchii degeaba, a blocat transferul lui Chiricheș”.
Ce treaba ai, mata, nea Ovi, cu afacerile lui Becali si ale Stelei? De cand dictezi tu pe banii altora? Ai contribuit tu cu ceva bani la club sau la ascensiunea lui Chiriches?
Ti-a zis Becali vreodata sa-l transferi pe Tolontan la Marca, in interesul presei romanasti?

Foarte bine a facut Becali! Daca ne vor valorile, atunci sa plateasca cum vrem noi, nu sa stam ca milogii cu mana intinsa! Prea mult ne lasam in curul gol in fata alora si apoi, jurnalisti ca tine, tipa ca nu avem campionat de valoare. Pai cum sa fie, mai, daca nici nu fac 23 de ani si ii exportam pe „2 lei” sa frece bancile din vest?
Cum nimereste unul un gol, cum il botezati in fitzuici noul Hagi, noul … si il transferati zilnic prin toata Europa de ii zapaciti de cap.

Mai spui: „Îndrăznesc să scriu că ar fi fost în folosul lui Chiricheș să îmbrace tricoul lui Spurs, dar și al “naționalei” noastre.”
Ce castig pentru nationala(cum sustii tu) au adus plecatii Alibec, Daminuta, Ionita, Mitea, Deac, Pantelimon, Radu Stefan, Sapunaru … si lista e f lunga … mai nou si talentatul Torje, plimbat de la Ana la Caiafa?

Iarta-ma, dar ai batut campii. Daca voiai sa-i tragi si tu una puscariasului in Jilava, trebuia sa o faci demn, barbateste, intr-un articol despre el, ca aveai ce sa-i spui/reprosezi, nu sa-ti imbraci „perversa” sub centura ciobanului cu cauza lui Chiriches! Te-ai umplut de penibil!

motanul incaltat (603 comentarii)  •  2 august 2013, 3:55

Se pare ca Gazeta s-a transformat in Can-Can… Eu cred ca este doar o inventie pt. vinzarea ziarelor de sport….Gigi,da,poate o sa-l dea la iarna dar nu in Anglia,Germania,Spania,Italia,la vreo echipa de locul 1-6 ci la nou promovate sau in spatiul care este mai la est de Moldova….Si nu pe 8 milioane ci pe vreo maxim 3….Iar pt.saracul Chiriches,fata aia care a studiat la Queen Mary University nu o sa accepte niciodata un oras din spatiul ex-sovietic…. O sa fie intradevar o mare tragedie pt.el.

xray (22 comentarii)  •  2 august 2013, 4:51

PS
Mai ai si pretentia, ipocrita, sa ne batem onorabil cu granzii Europei.
Te intrebi retoric in articolul anterior: „Steaua vrea, dar si poate?”
Cum, nene? Tu vrei sa le vindem toata „crema” si mai ai tupeul sa ceri sa putem cu ciurucurile lor de prin ligile 2-nshpe?

Tipi pt centre de copii si junori. Pentru ce, frate Ioanitoaia? Pentru a creste forbalul roamanesc?
Nuu! Sa-i exportam „pe 2 lei” ca intr-un trafic de carne vie? Materie prima ieftina si nu ca un produs finit scump!

Apoi ei cu „meleoanele” din CL sau El si noi cu frimiturile de la masa lor, ciugulite pe talentele autohtone.
Cati nemti, italieni, englezi valorosi sunt prin campionate straine? De ce nu multi? Pentru ca ii tin, plus aduna crema de pe la sarantoci ca noi, d’aia au campionate tari si fac performanta!

Atat timp cat nu vom stii sa mai si pastram valorile in tara(in toate domeniile), decalajul, care este de secole intre noi si „ei”, nu se va micsora niciodata! Dimpotriva!

iordache (30 comentarii)  •  2 august 2013, 7:01

Respect domnule Ioanitoaia. Fiecare se gandeste la el si la nimeni altcineva.

Titi (127 comentarii)  •  2 august 2013, 7:03

Foarte multi ipocriti pe acest blog. Pentru mai multi nici nu ar mai fi loc.

Maria Atontolan (871 comentarii)  •  2 august 2013, 8:01

MacMac

sper ca tu sa nu te vinzi ieftin. Cum te simti cind Alexe e vindut pe nimic si la echipa ta apar tot felul de ciudati.

Chiriches este fotbalist, unul din aia care se nasc odata la 20 de ani. Nu e Alexe, Cucudean,Torje, Goga ori alta Potaie care face azi dus la rusi, miine la chinezi, se lauda ca sint liberi si cistiga mai mult decit la Steaua. Astia sint chiar liberi, valeaaa!
Chiriches mai este in urcare, la Steaua poate juca cum stie, poate atinge valoarea maxima. Are echipa, o familie, Tata, Bourceanu, toti, sint alaturi de el, ce nu s-ar intimpa in strainatate, are antrenor, este iubit, toate conditiile ca pe viitor sa puna el conditii, sa mearga ca un Star la noua echipa. Daca te vinzi odata ieftin, greu mai urci. Ce sa faci cu banii, hirtie, aceeasi Pizza o maninci, numai ca nu te mai intereseaza cit costa, trebuie sa te gindesti si la cariera. Ai doar 23 de ani, tot viitorul in fata. Normal ar fi ca aceasta lipsa de oferte serioase sa-i ambitioneze pe toti, sa demonstreze ca Steaua este o forta in Europa.

Iar acesti Bisnitari, sa ne mai lase, ca ieftin poate vinde oricine. Cind un Club risca sa faca 50 milioane cistig, nu are nici o logica sa esaloneze plati. Astea sint fite ieftine.
Ce au facut ei pentru Steaua? Cum de nu vezi ca Vlad Chiriches este in urcare? Ce fotbal ai in Bostan, nu tu MacMac, pe tine te apreciez, daca tu crezi ca nu va mai veni o oferta mai buna? Inteleg poate interesul lui Chiriches, este inca tinar, dar ce interes au acesti Bisnitari? Nu mai pot ei de soarta lui Chiriches si de moralul Stelei. Mai bine Anna-Maria.

Si apropo de nationalism ieftin, nici un stelist nu are ce cauta la reprezentativa tarii hotilor si blatistilor pe care ii votezi.

MacMac?

George 27 (19 comentarii)  •  2 august 2013, 8:26

Răzbat, din cele scrise de dumneata, două trăiri pe care nu ţi le poţi reprima: ura şi invidia faţă de nefericitul Becali şi aversiunea pentru echipa Steaua. Şi încă ceva. Scuzele faţă de amărâţii de români, care îndrăznesc să-l aprecieze pa Becali şi cărora nu catadicseşti să le răspunzi, denotă poziţionare pe care singur te postezi faţă de ei. De ei, cei proşti dar mulţi. Te rog nu mai înjura, subtil după părerea dumitale, cea ce avem noi drag. Altfel, te vei bucura de felicitările noastre binevoitoare. Valabil şi pentru omniprezentul şi nedoritul Tudor Octavian.

andrei (3 comentarii)  •  2 august 2013, 8:27

Cu doua luni in urma asa zisa presa sportiva era cu tunurile pe Steaua pentru faptul ca l-a vandut pe Rusescu si ca urmeaza Chiriches, vai de capul nostru, am avut si noi o echipa mai acatarii si cei de la conducere o distrug, era leitmotivul reluat precum „eu vara nu dorm” de anul trecut. Acum e taman invers – conducerea Stelei e injurata aproape de toti pentru ca nu-i da drumul lui Chiriches. Eu vreau sa va aduc un singur exemplu, relativ recent – Torje a plecat din Romania fotbalist iar acum e doar pitic, poate cineva garanta ca aceasta trista istorie pentru fotbalul romanesc nu se va repeta ? Nu sunt impotriva plecarilor in strainatate, dar ce face acum presa (din pacate asa zis) sportiva e manea 100% – nu se diseaca meciurile Petrolului, Pandurilor, Astrei ci toti se invart in jurul „breaking-news” – ului, adica cate lire ar fi castigat fotbalistul la Londra. Ca sa afli rezultatele concursurilor atletice mari, trebuie sa intri pe site-urile straine, la noi singura stire din atletism este legata de dopajul acelei alergatoare de fond. Cancanizarea presei sportive va duce la falimentul acesteia, cine seamana vant, culege furtuna…

Adrian (12 comentarii)  •  2 august 2013, 8:28

Corect articolul ..dar este altceva …corect din partea lui Becali ar fi ca pana in momentul unui alt transfer Chiriches sa primeasca salariul pe care il primea in Anglia. Ca sa nu mai spunem de toti jucatorii din lot care se vor gandi de 10 ori inainte sa semneze prelungirea contractelor cand au trait si vazut cum sunt tratati. Ideea lui MM ca trebuie sa lupte pentru Steaua nici el nu o crede…acesti jucatori se vor gandi in primul rand la viitorul lor nu a lui MM sau Becali. MARE GRESEALA…MARE DE TOT SI REZULTATELE NU VOR INTARZIA SA APARA…

Adrian (12 comentarii)  •  2 august 2013, 8:36

Citind si ceva comentarii ale articolului …asta se poate face, Chiriches sa fie platit de Steaua cu salariul pe care l-ar fi avut in Anglia…si Bourceanu la fel…all company…Becali sa devina si in acte si in realitate un patron adevarat nu un ,,camatar,, el doar imprumuta clubul de fotbal…este camatarul sef de la Steaua…si pe la alte echipe este cam la fel …numai creditori ..nu patroni adevarati…Au ajuns in fotbal descarcand butelii,vanzand gogosi si au plecat milionari…

Adrian (12 comentarii)  •  2 august 2013, 8:59

NU FITI IPOCRITI!
Da nu fiti ipocriti cat de mult iubiti o echipa de fotbal .30% din forta de munca a Romaniei a plecat la munca afara pentru mult mai putin. Daca maine tu cititorule care ai un salariu de 500 de euro (cel mult) ai primi 5000 de euro lunar sigur nici pe acasa nu ai mai trece ai pleca asa cum esti si nu ti-ar mai pasa nici de Romania …nici de Steaua …nici de Ioanitoaia…de nimeni…hai sa lasam ipocrizia ascunsa si sa traim in secolul asta…

valentin passcu (23 comentarii)  •  2 august 2013, 8:59

Nea Ovi bag seamă că vrei să devii Stelist taman acum la …….Cred că ai vorbit cu Adrian Cristea şi ţi-a explicat cam cum stau problemele la Steaua în comparaţie cu Dinamo sau Rapid şi îţi cam este teamă de acum că cele preconizate de Reghe se vor adeveri. Adică încă un campionat cîştigat încă din tur. Apăi să-ţi spun ceva nea Ovi. Te cred că îţi pare rău de acest transfer refuzat de Becali, chiar mai mult decît lui Chiri dar nu mai o lua pe ocolite şi nu mai lovi un om aflat la necaz. Lasă-l pe Becali acolo unde este şi nu mai tot îl terfeli cum o faci mai mereu cînd ai ocazia. Nu este frumos să loveşti un om căzut la pămînt. Nu uita că acest om indiferent de caracterul său a reuşit de unul singur să aducă şi să menţină Steaua la un nivel european. Adevăratul motiv pentru care mata suferi atît de mult (deşi nu ai voie) este simplu motiv că plecînd Chiri la Totehnham slăbea mult de tot Steaua şi cîinişorii matale de suflet poate poate reuşeau şi ei să termine mai în faţă.
Nea Ovi eşti uns cu de toate pentru a realiza că Chiri nu este de englezi. La ei fotbalul se joacă în forţă, cu N centrări pe fundaşii centrali şi pe loviturile de cap. Nu trebuie să-ţi mai spun eu ce înseamnă un corner la englezi. Jumătate de penalti. Ei în condiţiile în care Chiri nu posedă un joc aerian pe măsura înclin să cred că el era condamnat prin acest transfer. Priviţi vă rog majoritatea golurilor primite de Steaua şi o să observaţi că 80% se datorează jocului aerian a lui Chiri. Ori plasament greşit, ori joc aerian slab, ori şi una şi alta. Priviţi şi la naţională unde tot aşa s-a făcut remarcat. Ei în aceste condiţii el era un veritabil lustruitor de bancă de rezerve, precum Lobonţ, Pantilimon, Nicoliţă, Torje, Marica, Tamaş şi alţii. Era mare păcat ca un fotbalist ca el să fie distrus de gustul banului. În această situaţia afirmaţia dumitale precum ar fi avut de cîştigat şi echipa naţională îmi pare bizară. Întradevăr Totenham este un nume mondial. Dar asta nu conferă un drept . Să privim cum negociază ei transferul lui Gareth Bale. Ce părere aveţi domnule Ovi? Bele se roagă plîngînd de peste o lună să fie lăsat la Real Madrid iar patronii îi fixează un preţ prohibit. Şi patronii de la Totenham se întreabă precum Becali: DAR CINE ESTE REAL NMADRID? Şi haideţi să fim corecţi Real este real. Totenham mă cam îndoiesc că va ajunge vreodată la nivelul lui Real Madrid . În altă ordine de idei. Oare dacă Chiricheş era din alt fotbal valora tot atît? Dacă Chiri era la Totenham tot 8 mil. de euroi valora? Oare Bale este peste Messi sau peste Ronaldo sau peste cel puţin 15 fotbalişti mondiali să-i fie fixată aşa sumă de transfer? Nu cumva patronii de la Totenham sunt mai ceva ca Becali? În concluzie domnule Ioaniţoaia vă spun eu deşi şi dumneavoastră ştiţi Chiri nu este de campionatul englez. Şi nu mai invocaţi banii. Eu aş prefera să fie întrebat Chiri ce preferă? Să joace fotbal şi să cîştige 250.000 euroi sau să frece banca şi să cîştige 700000 euroi? Aşa că Becali a fost salvatorul lui Chiri.

victor (5 comentarii)  •  2 august 2013, 9:40

articol cam manipulator……
Chiriches este sub contract cu steaua si pleaca atunci cand conducerea echipei accepta o propunere. nu opinia publica, nu ziaristii sau impresarii, nci macar suporterii nu decid, ci patronatul. foarte bine ca Becali a hotarat ca ACUM Chiriches este netransferabil. nu poti construi o echipa, nu poti ajunge la un rezultat mare, asteptat si dorit de suporteri, daca incurajezi vanzoleala jucatorilor si le dai false iluzii.
Steaua joaca acum in preliminariile UCL si milioane de oameni o urmaresc cu speranta. pe noi ne intereseaza STEAUA ca echipa, nicidecum un jucator sau altul ca individualitati. il iubim pe Chiriches, dar Steaua este speranta noastra.
bravo Becali ptr fermitate. in viata e bine sa invatam ca uneori trebuie sa spui si NU!

Suporter (40 comentarii)  •  2 august 2013, 9:42

Chiriches trebuia sa plece. Oferta era buna si pentru Steaua si pentru echipa nationala si pentru Chiriches. Becali a facut-o de oaie k de obicei.
Hai sa privim altfel.
Daca, Chiriches e deconcentrat in joc riscul de accidentare este mai mare. Daca se accidenteaza si pierde 1 an pretul lui scade dramatic. Atunci maxim se poate lua pe el undeva in jurul a 2-3 milioane, iar Chiriches va fi bantuit toata viata de salariul pe care l-ar fi putut obtine si de faptul ca ar fi putut juca in cel mai important campionat din lume sub comanda unuia din cei mai mari antrenori. Chiriches … fii tare tata … speranta moare ultima.

Dan (11 comentarii)  •  2 august 2013, 9:49

corect, fiecare din noi e responsabil de propriul destin (nefericit sau nefericit, cum o fi el.. si nimeni altcineva…pina la urma natura le aseaza pe toate la locul lor, cu parere de bine 🙂

martorul (28 comentarii)  •  2 august 2013, 9:54

Suntem in economia de piata, jucatorul are un contract, ori contractul este LEGEA. Nu mai confundati jucatorul de azi sub contract, cu cel amator de dinainte de 89. Gigi are un contract cu orice jucator, jucatorul sa fie matur si sa inteleaga faptul ca trebuie sa-l respecte! Sunt de parte jucatorului, dar fotbalul este afacere pura, la orice echipa si la strainezi! De aia sunt cluburi tari, pentru ca fac contracte beton! Domnule Ioanitoaia, esti sentimental, dar nu ajuta la nimic, doar un articol frumos, fara acoperire in sistemul financiar si social actual!! Felicitari pentru articol, dar contractul e contract, e legea partilor!!! Bine ati reveinit in realitate!!

LEFTER POPESCU (46 comentarii)  •  2 august 2013, 10:36

Domnule Ioanitoaia ,

am sa fac un scurt istorical „vanzarilor” jucatorilor echipei Steaua, ca un argument al acestei mascarade in care sunt complici cei ce doresc eliberarea lui GIGI (apropiatii lui) si mass media.

Ciocoiu – 20. 000.000. dolari
Andrei Cristea – 20.000.000. euro
Vali Badea – 20.000.000 euro
Iacob – 10.000.000 euro
Radoi – 15.000.000 euro
Dica – 10.000.000 euro
Goian – 7.000. 000 euro
Nicolita – 10.000.000 euro
Bogdan Stancu 15.000.000 euro
Tanase – 15.000.000 euro

acestea sunt „preturile” de vanzare ale jucatorilor stelisti, de-a lungul anilor, pe care presa le-a vehiculat „din burta” sau in urma discutilor avute cu finantatorul GIGI. Nimic din toate acestea nu s-a confirmat . Ceea ce s-a reusit vandut pe bani putini ,au fost datorita fostilor antrenori care au trecut pe la Steaua si care , probabil pt un mic comision , au transferat la echipele lor pe unii dintre acesti jucatori „milionari” . Nu trebuie sa reamintesc cum au ajuns Dica si Goian in Italia lui Zenga si pe ce bani . Sau cu Radoi calareste camile cu ajutorul lui „OLI” (6.000.000 de dolari este un pret cu mult mai mic decat visau GIGI si presa sa, sau decat a fost vandut Sapunaru – 6.000.000 euro la Porto – care detine recordul- sau Stefan Radu 5.400.000 euro la Lazio) . Bogdan Stancu 3.000.000 euro (atat a primit steaua) plus comisionul „fratilor ” dar si a lui Hagi cu ajutorul caruia s-a perfectat transferul .
Singurul jucator de la Steaua care a plecat fara ajutorul cuiva a fost Banel dar pentru o suma de 600.000 de euro . In rest ,ceilalti jucatori au plecat doar pe preturi mici sau foarte mici .

Metoda de margheting a lui GIGI si a presei sale ,de a-si „umfla” jucatorii stelei, nu i-a adus beneficii decat mass- mediei care si-a vandut bine ziarele si emisiunile sportive de la tv, ani de-a randul.

Cazul lui Chiriches , FACE PARTE DINTR-UN PLAN DE DOI LEI. Aducerea cu arcanul la tribunal a unor jucatori de catre MIMI si REGHE pentru a arata judecatorilor , printr-o noua presiune asupra lor , ca nimic nu se poate face la Steaua fara FREE GIGI, ca „transferul”lui CHIRICHES- pe 8.000. 000 euro- inventat in opinia mea, nu se mai face pentru GIGI nu este FREE ca sa poata negocia el si nu verii sai ca impresari. Aici as mai adauga noua „momeala” aruncata pe piata de catre MIMI si Reghe, ca la iarna 6 jucatori vor intra in ultimele 6 luni de contract si nu vor sa-si prelungeasca intelegerea in discutii cu MIMI si de aceea GIGI trebuie sa fie din nou FREE. Asa ca, totul nu este decat o mascarada in care se incearca sub toate formele eliberarea lui GIGI .

Tudor (5 comentarii)  •  2 august 2013, 10:42

;Adevărul e, imposibil de contestat, că un jucător trebuie vîndut cînd există o ofertă tentantă pentru el și pentru club; ???? si atunci cum faci performanta ?? Un fundas ajunge la apogeu dupa 27-28 de ani asa ca are timp.

trandafir de la mongolia (72 comentarii)  •  2 august 2013, 10:45

Tot ce se face e spre bine. Chiriches va ajuta si Steaua sa se califice in grupele UCL, dar si „nationala” sa ajunga cel putin la baraj. Daca pleca acum, in timp de doua trei saptamani era iesit total din forma.

gogu (7 comentarii)  •  2 august 2013, 10:51

se adevereste inca o data ca domnul ioanitoaia e impartial si corect in ceea ce scrie …si se mai mira ca le scade tirajul la vanzari.Pai sa dea domnul IOANITOAIA 8 MILIOANE DE DOLARI, DE EURO si sa-l cumpere de la steaua si pe urma sa-l vanda unde vrea si sa primeasca banii in rate……salariul in cate rate il luati domnul Ioanitoaia?…..e greu cu deontologia cand sunt interese

colonelu Voiculescu (10 comentarii)  •  2 august 2013, 11:03

Cine a stabilit ca oferta de 8 mil ( din care raman 4 mil dupa plata impresarilor si pandurilor pt cele 25% ) e extraordinara ? Asa zice inculpatul Giovanni care are interes sa se vanda marfa cat mai repede si cat mai des ca sa incaseze comisioane ? Asa zic ziaristii deontologi care ba indeamna cluburile sa nu vanda valorile , ba le cearta ca nu le-au vandut ?!

gogu (7 comentarii)  •  2 august 2013, 11:11

Domnule Ioanitoaia , Chiajna are echipa in care baga o gramada mare de bani , nu v-am vazut sa comentati acest lucru despre o comuna care are multe, multe lipsuri si unde primaria isi face un capriciu pe seama locuitorilor …..ce ziceti?

ticbis (19 comentarii)  •  2 august 2013, 12:13

Toate discutiile de aici sunt niste aberatii enorme. Intr-o economie de piata exista cerere si oferta. Asta regleaza atat pretul cat si valoarea oricarui produs scos la vanzare pe piata libera.

Sa va dau un exemplu semnificativ pentru acest fenomen:
– Steaua doreste sa-l achizitioneze pe Iorga de la Galati. Aia cer pentru el 1 mil de euro;
– Steaua l-a dorit pe Bokila de la Petrolul. Aia au cerut pe el 2,5 mil de euro;
– Steaua a cerut lui Totenham pentru Chiriches 8 mil de euro;
– Totenham a cerut pentru Gareth Bale 150 mil de euro lui Real Madrid;

Acum sa judecam logic si cu multa luciditate urmatoarele:
– Daca Iorga valoreaza 1 mil si Bokila valoreaza 2,5 mil in campionatul romanesc, cred ca Chiriches valoreaza cel putin 20 mil in campionatul britanic;
– Diferenta de valoare dintre Totenham si Steaua in planul competitiilor europene in ultimii 10 ani este aproape inexistenta. Steaua a avut mai multe reusite internationale decat Totenham in ultimii 10 ani.

Ar fi bine sa ne obisnuim sa nu ne mai vindem ieftin. Altfel o sa ajungem ca Torje, Banel Nicolita sau Bogdan Stancu care din sase in sase luni sunt dati de colo-colo, imprumutati sau exilati pe la diverse echipe anonime sau prin ligi inferioare doar pentru a-si pastra un salariu „mare”.

Pana la urma, cel mai bine a procedat Mirel Radoi care si-a incheiat cariera in stil de mare jucator in campionatul romanesc si de trei ani a castigat in fotbalul arab cam cat vor castiga cei amintiti mai sus in vreo 10 ani frecand bancile de rezerva!

MONA (20 comentarii)  •  2 august 2013, 13:31

DEOCAMDATA GIGI A DECIS RESTU MUCLES.

george (164 comentarii)  •  2 august 2013, 14:24

Iata d-le Ioanitoaia , ca in ultima vreme, nu mai reusesti sa faci o analiza , decat daca esti partinitor cu o stare de suflet meschina. Totul depinde de bani. Chiar daca nu ai performanta banii iti vor aduce fericirea. Daca nu ai bani nu ai valoarea cum ar spune o manea de prost gust.
Am vazut raspunsuri mult mai sanatoase si pertinente cu privire la fotbalul romanesc , vrand-nevrand , mai mult nevrand, de la cititorii matale, decat de la condeiul atat de obosit si tocit pe care il tot folosesti in fraze previzibile, perimate si intortocheate. Este cazul sa-ti vezi trista figura, de cand Steaua calatoreste si joaca la nivel inalt. Daca Steaua nu ar fi avut o politica de stopare a hemoragiei jucatorilor din pepiniera romaneasca, s-ar fi ales praful precum de Dinamo si Rapidul , care in ultimele 2 decenii s-au zvarcolit lamentabil, insotite de bocitoarele de serviciu,
Tolontan si Ioanitoaia.
Ca daca ar fi fost asa era mai bine, ca daca nu ar fi fost asa era mai prost. Fraze sterile fara nici o pronfunzime. Savantlacuri ieftine si lovituri ale unui om frustrat catre un om lipsit de aparare intr-o Romanie nedemna, arata slutenia caracterului unui gazetar profitor si speculativ. Atat am remarcat in acest articol, daca cumva va intereseaza reactia cititorilor , frustrare si un urlet cainesc la trecerea unei ambulante pe langa el. Ca sa facem o metafora.
Eu nu zic ca Becali nu e victima propriul comportament , dar dumneavoastra tot timpul trebuie sa insinuati, sa speculati gura targului, sa divagati plictisitor, sa va lamentati injositor , si nu in ultimul rand sa terfeliti prin stilul dumneavostra orice urma de tresarire de orgoliu.
Daca Romania ar fi condusa de oameni cumsecade, dumneavostra nu ati ramane decat un lefegiu gazetar al culiselor sportului. Apropo de nefericirea unui om.

Concluzia: Daca Chiriches este o persoana serioasa va demonstra si peste un an ca merita mai mult decat acum si ajutand la succesul unei echipe romanesti. Sa nu plangem de salariile unui jucator de fotbal de top, in Romania, care in zece ani de activitate are si masina si casa si un cont baban pentru restul zilelor.
Unde e ipocrizia! Eu cred ca dumeavoastra nu faceti decat sa va autoflagelati cu criticile constante si nu mai putin juste la adresa pamfletelor sportive care le inganati perpetuu de 20 ani. Iar o sa fac o pauza de 3 ani in a citi gazeta nonsportului, desi sunt si gazetar de talent pe-acolo.

Va doresc sanatate!

vasglo (208 comentarii)  •  2 august 2013, 14:59

Nea Ovi,

Ce ar prefera jurnalistul sportiv cu mare experienta, care isi „trage seva” din amaratii astia de romani contaminati de „virusul fotbalului”, sa scrie despre un Chiriches plecat, sau despre o „Stea” care sa ne faca cinste printre cele mai bune echipe ale fotbalului european??…..

LEFTER POPESCU (46 comentarii)  •  2 august 2013, 15:17

Rapidul nostru, chiar dacă-i de toţi furat, are sufletul curat!!!!!

Au avut dreptate suporterii rapidisti care doreau si insitau ca echipa sa nu se prezinte la acel baraj al rusinii . Mircea Sandu a mai copt-o odata Rapidului , spunand ca daca echipa nu se prezinta la acel meci , va retrograda in Liga a III- a. Stia ca Rapid nu are jucatori si va pierde acel meci. Acum la TAS ,FRF nu si-a aparat mojicia. Tacand, nesustindu-si barajul, a incercat sa-l scoata basma curata pe DURU si au trimis Rapidul in Liga a II-a cum au dorit de la inceput . Le fost frica de decizia primita de U CLUJ si de aceea au inventat acel baraj mincinos . Sandu , Mitica si comisiile lor rasufla usurate : „Am reusit , prin tacerea noastra la TAS , sa retrogradam Rapidul in LIGA a II-a !”

PS- LICENTIEREA ( o masura arbitrara) nu este decat o noua arma a FRF in lupta cu cei care le doresc inlocuirea din functii .

„Rapidul nostru, chiar dacă-i de toţi furat, are sufletul curat!!!!!

stresu (16 comentarii)  •  2 august 2013, 15:34

Ovidiule,

Stiam cu mult timp in urma ca ai, nu un dinte, ci o intreaga placa dentara, impotriva lui Jigi…, dar sa te bagi CU TUPEU SI AROGANTA in afacerea lui asta intrece masura.

De cand ziaristii, chiar si unul batran cat lumea, isi dau cu parerea cand Becali, investitorul, poate sa vanda sau nu un fotbalist ?
Daca s-ar baga Jiji in ziaristica ta, pe cale de disparitie, indiferent in ce punct al acesteia, ai spune, pe buna dreptate ca el sa-si vada de STEAUA lui.

Dar asa ? Imi esti scarba de asemenea perfizi si prefacuti.

In alta ordine de idei, mosule, doar in urma cu cateva zile afirmai in editorialul tau: Steaua vrea, dar poate, referire facand chiar la aceste posibile plecari de jucatori.
Iar imi este scarba de contradictiile tale de 2 bani.

Ovidel, Jiji e inchis fara vina la Jilava. Este inchis pentru o vina imaginara data de un judecator care a executat o comanda a lui Basescu. Las-l dracului in pace sau daca scrii despre el fa-o cu discernamant, ratiune si, mai ales logica.

mircea (663 comentarii)  •  2 august 2013, 15:36

@george. ce v-ati mai bucura voi, chibitii din peluza care spargeti seminte, ca Ioanitoaia si Tolontan sa judece ca voi, sa nu nuanteze, ci sa laude si cand nu e cazul. Numai ca Ioanitoaia si Tolontan sunt obiectivi, nu voi. Nu sunteti prosti, numai orbi in pasiunea voastra pentru foarte putin. Iar cat de tare e Steaua mai avem timp sa vorbim.

stresu (16 comentarii)  •  2 august 2013, 15:41

Sunt sigur ca adevarul… supara

Din acest motiv, sunt sigur ca vei sterge si articolul care te deranjeaza.

Nu te-am jignit si ti-am demonstrat ce fel de ziarist esti si cum ai fost o viata intreaga.

Nu ai zis tu, ca „STEAUA vrea, dar , POATE ?

Tu ai voie sa te bagi in afacerea lui GIGI ? Te-ai intrebat, retoric, si invers, daca el s-a bagat in ziaristica ta, SUBIECTIVA ?

Chiar te crezi cel care doar tu ai dreptate ?
Te-ai gandit ca Chiriches are doar 23 de ani si un VIITOR LUMINOS inainte ?

Esti imposibil de corectat si indreptat… cu fapte nu cu vorbe…

Cheetah (2118 comentarii)  •  25 august 2013, 15:53

Daca nenea OVI are rabdarea de a reciti postul #26 de pe pagina 2, precum si alte comment-uri similare, va constata ca are discipoli inteligenti si seriosi pe acest blog 🙂
Am avut dreptate, BRE? 🙂 🙂 🙂

Comentează