Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Rapid uită de Europa

Deși se preconiza că vor rămîne numai 14 echipe în Liga 1, care se va încheia prin play-off și play-out, modificări pentru care pledase însuși Mircea Sandu, Comitetul Executiv al FRF a hotărît luni să se continue cu 18, inclusiv […]

miercuri, 13 martie 2013, 10:22

Deși se preconiza că vor rămîne numai 14 echipe în Liga 1, care se va încheia prin play-off și play-out, modificări pentru care pledase însuși Mircea Sandu, Comitetul Executiv al FRF a hotărît luni să se continue cu 18, inclusiv în sezonul 2016-2017! Ce va fi după, vom vedea. Cum se zice, să trăim pînă atunci.

În diviziile inferioare însă, numărul participantelor se va restrînge cu fiecare stagiune: de la 2×14 în 2013-2014 la 1×18 în 2016-2017 la Liga a II-a și de la 4×18 la 3×18 în Liga a III-a.

Conform unei păreri mai largi, trebuia să se recurgă mai repede la o serie unică de B cu 18, pentru concentrarea valorilor care mai sînt, dar nu s-a vrut. Greu de explicat din ce motiv, probabil în ideea că graba strică treaba! Adevărat e însă că, la ritmul în care, copleșite de dificultăți financiare, echipele s-au retras într-o veselie din Liga a II-a, Unirea Alba Iulia alăturîndu-se recent lui Callatis Mangalia, FCM Bacău, Poli Timișoara și Voința Sibiu, nu-i exclus ca realitatea s-o ia înaintea ROAF și să se oficiali zeze formula 1×18 chiar mai devreme.

Informat că structura Ligii 1 nu se va schimba, Arpad Paszkany nu s-a abținut, numind decizia de menținere a actualului sistem “aberantă și iresponsabilă”. Moral, patronul CFR-ului are dreptate întrucît un club intrat în insolvență, cu restanțe despre care nu se știe dacă și cînd vor fi achitate, n-ar trebui pus pe picior de egalitate cu unul care și-a plătit toate angaralele. N-ar trebui tratat la fel. Nu-i normal ca, declarînd insolvența, să-ți amîni la calendele grecești plata datoriilor și, paradoxal, să-ți iei la zi banii din dreptu rile de televizare! Logic ar fi ca grupă rile ajunse în asemenea situație să nu primească li cență, numai că una e logica și alta e legea!

Cea a insolvenței, extinsă la fotbal, prevede niște avantaje în cazul în care (nu detaliez) planul de reorganizare judiciară s-a aprobat și se deru lează conform graficului. Astfel, UEFA interzice prezența unei formații aflate în insolvență, gen Rapid, în orice competiție europeană, dar FRF e obligată de legislația internă să-i acorde acesteia licență! Cu alte cuvinte, s-o accepte deoarece ea, ca societate, se găsește sub umbrela legii, pro tejată de lege. Iată ce n-a cunoscut sau n-a înțeles Paszkany, ca și subsemnatul, unul dintre adepții reducerii neagreate de CEx.

Forțînd nota la maximum, ar putea evolua în Liga 1 chiar 18 echipe intrate în insolvență și ele să primească licență pe linie! În acest caz, n-am mai avea deloc reprezentare continentală, am juca noi între noi și ne-am opri. Să sperăm însă că nu întîmpla niciodată așa Fotbalul românesc gîfîie duce de azi pe mîine, dar trebuie să fim conștienți că, nu mai repet din vina cui, poate fi și mai rău decît rău!

Comentarii (46)Adaugă comentariu

GOLOMBIOSCHI ILIE (150 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:04

Pe modelul 16 cu 4 la retrogradare directa ar trebui organizat tot fotbalul romanesc. Divizia B cu 4 serii, Divizia C cu 16 serii si Divizia D cu 64 de serii. In acesta structura sa fie dispuse toate cluburile care pot desfasura o activitate competitionala oficiala regulata.

Tudor (41 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:07

legislaţia europeană prevalează în faţa aberaţiilor legale autohtone, scrie în Constituţie, art.148, care , prin analogie, ar putea fi aplicat şi în fotbal.Dar asta se cheamă voinţă politică.Arpi ştie ce înseamnă Europa iar Mitică, obişnuit cu fofilări şi mişmaşuri, pentru că asta au făcut toată viaţa, el şi cei ca şi el, vor duce de răpâ şi fotbalul.

DORIAN (18 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:26

@GOLOMBIOSCHI ILIE nu este obligatoriu aplicarea progresiei geometrice in fotbal . De unde 4 serii la divizia B daca nu sunt echipe CAPABILE sa joace la acel nivel ?? Ai postat o opinie fara baza reala . In vis este posibil ….

hulk99 (5 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:27

Nea Ovidiu,si Borussia Dortmund a fost in insolventa…si a primit licenta,nu vad ce legatura are una cu alta,adica nu-ti da e Europa licenta inseamna automat ca retrogradezi?Conform acelorasi legi europene Steaua trebuia sa achite 1000000 euro Bacaului dar nu vad vreo intentie de a se achita acesti bani.Despre cazul asta ce mai spuneti?

apox (31 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:27

Una e logica si alta e legea, sa i-o spuneti si lui UEFA, ca ei au modificat formatele si accesul in cupele europene cand au vrut, iar voturile federatilor au cantarit exact cat a spus UEFA ca cantaresc.

La noi sa fie democratie, dar in Europa de Vest, NU. La noi sa domine legea, la vestici sa domine ratiunile finaciare. OK.

speedy (128 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:27

nu cred ca sistemul in care se desfasoara campionatul are importanta prea mare. vreau sa spun ca e un detaliu. un detaliu important, da, dar in fotbalul romanesc sunt mult mai multe lucruri de pus la punct.

@GOLOMBIOSCHI ILIE (2 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:31

aia e ceea mai mare aberatie pe care am auzit-o cu sistemul ala infect…am ajuns ca echipe precum bacaul sa isi cumpere locul in divizia A de la nou promovate sau sa avem echipe care mai sus de turul 3 nu reuseau sa treaca in europa. Toate campionatele puternice au serie unica in ligile inferioare. Anglia de exemplu are serie unica pana in liga a 4-a, si sti foarte bine unde sunt englezii si unde suntem noi acum

romanian_adventure (2 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:32

Liga I trebuie sa ramana cu 18 echipe, marimea tarii si numarul populatiei obliga acest lucru. Sa nu mai punem la socoteala ca multe zone din tara ar fi private de bucuria de avea o echipa in prima liga si implicit multi fotbalisti nu ar avea acces niciodata sa intalneasca echipele mari ale campionatului, iar cei mai valorosi dintre ei, sa faca pasul catre fotbalul mare.
Pentru ligile inferioare trebuie redus numarul de echipe, asta este clar.

moratti (1 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:36

Modelul propus de mitica ( 14 echipe cu play-off si play-out) era o aberatie. Numarul meciurilor trebuie redus nu crescut. Nu exista date disponibile/ stadioane adecvate pentru o prima liga cu 18 echipe ; la fel nici jucatorii nu pot juca lunile aprilie si mai din 3 in 3 zile.
Ar trebui luat exemplul tarilor cu o clima asemanatoare Romaniei ( Rusia, Bulgaria, Serbia) pentru o prima divizie cu 16 echipe . Apoi Divizia B cu 2 serii si-a pierdut sensul; echipe care s-au retras meciuri anulate, etc.
Divizia B cu o singura serie, garantii financiare la inceput de campionat ; altfel fotbalul nu va progresa si va ramane undeva la mila .
Mitica si Sandu , vremea patronilor creditori a e pe cale sa apuna.
Cluburile trebuie sa inceapa sa se autosustina, spectatorii trebuie adusi inapoi la stadion . Nu sunteti capabili !!

ruiz (2 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:38

Singura solutie pentru salvarea sistemului a fost tocmai oferita de Steaua : profitul din vinzarea de bilete.Ca sa vinzi bilete trebuie sa oferi spectacol de calitate.Acest lucru nu poate fi oferit decit prin conditii ( stadion care sa se prezinte in conditii ridicate ) si adversari de calibru ( gen Chelsea, Ajax sau macar Dinamo , Rapid,CFR ).Lipsa unuia dintre aceste lucruri duce profitul in jos.Un meci Chiajna-Severin disputat pe un stadion in paragina NU are in veci cum sa aduca profit.Avem 306 partide intr-un campionat.Scopul este sa facem cit mai multe dintre ele profitabile.Adica sa ducem cit mai multe pe stadioane bune si sa avem derby-uri cit mai numeroase.Cum se obtine asta ? Simplu, eliminind partide de duzina si punind echipele cu nume sa joace intre ele de mai multe ori.Economia nu poate sutine atitea echipe, nivelul este diluat prin aducerea de jucatori de mina a doua, multi straini, banii se risipesc s.a.m.d.14 echipe cu 8 in playoff si 6 in playout ar face ca echipele bune sa joace 40 meciuri in total (de 4 ori intre ele) iar cele din playout (care nu au oricum posibilitati financiare) sa joace 32 de meciuri in total.Cu Mitica si patroni gen Siman e greu insa… In Romania unii chiar nu inteleg…

Mihnea (47 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:44

Am aflat cateva lucruri noi si interesante pentru care multumesc.

Cheetah (2118 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:44

Legea insolventei, a reorganizarii judiciare, aplicata corect si eficient, pune ordine in finantele unei societati comerciale si asta se aplica si la cele din fotbal, evident. Toate au un bilant de venituri si cheltuieli, pe care multi patroni autohtoni il fac praf prin intirzieri exagerate si aminari la plata datoriilor fata de furnizorii de bunuri si/sau servicii, angajati sau Stat, de foarte multi ani incoace.
Aceasta reorganizare, prin stabilirea unei „mase credale” = o lista cu creditorii societatii ce trebuie sa-si primeasca banii, pune ordine in cheltuielile unei societati, acolo unde e, de obicei, marea BUBA.
In consecinta,veniturile trebuie sa ramina intacte, pentru a se putea achita in mod ordonat, militareste, toate datoriile, apoi sa se ajunga la zero si apoi din nou pe plus. Deci licentierea e normal sa se mentina, pentru ca societatea sa poata incasa veniturile si sa-si poata continua activitatea, inclusiv la fotbal. Sub supraveghere legala, evident, pentru a contracara apetitul pentru rulaj perpetuu de bani nemeritati al multor patroni autohtoni. Si, de ce nu, pentru a le reaminti acestora ca lacomia e un pacat si se pedepseste in consecinta.
„Legea ne apara, s-o cunoastem si s-o respectam!!!”, mai tineti minte? 🙂 🙂 🙂

sky (6 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:48

Cred ca in situatia in care se gaseste fotbalul azi, cea mai buna solutie (la care se va adera pana la urma) e cea de campionat cu 14 echipe si sistem play off si play out la prima liga.

Stroe (2 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:50

Bravo ca ii dati dreptate lui Padzkany cand are. Sincer ca nu ma asteptam ori ati batut palma.

Dobre (9 comentarii)  •  13 martie 2013, 11:54

De acord in totalitate cu apox. UEFA canta, iar federatiile danseaza, iar a noastra nici nu misca in front. La asa conducere asa fotbal, noroc cu Steaua…

dan din salajan (1 comentarii)  •  13 martie 2013, 12:01

1. ne trebuie un campionat ca in scotia, 10 echipe, care sa joace de 4 ori intre ele. Asa ar fi bine si pentru televiziune si pentru spectatori. Dar asa e greu pentru Liga si pentru Nationala, ca nu sunt „date” libere ( ar fi 36 de etape ). Liga tot ar trebui sa scada macar cu 2 echipe , sa fie maxim 16 echipe.

2. pentru toti astia care spun de „reprezentarea nationala” sa fie echipe din toate regiunile – cati spectatotori strang Gloria, Ceahlaul, Severin, Gazul pe meci acasa ? 10.000 – 20.000 ??? Poate 10.000 toate 4 intr-o etapa, asa ca acest criteriu, nu e valabil, e expus de fostul comunist dtru dragomir.

pancone84 (14 comentarii)  •  13 martie 2013, 12:14

Vom merge si in B, si in C, numai sa scapam de copos. Vom fi mereu alaturi de Rapid, indiferent de divizie, atat timp cat se va respecta legea, dar sa se respecte de catre toata lumea. Insa cum in fotbalul romanesc sunt doar mizerii, se fac numai manevre, sunt interese enorme, toata conducerea fotbalului romanesc este murdara, cluburile sunt tot mai sarace si din cauza proastei managerieri a primelor divizii, nu vreau ca Rapidul, mereu o echipa de sacrificiu, sa fie data din nou exemplu, iar altii care gresesc sa nu pateasca nimic, pentru ca la noi legea nu este egala. E clar ca trebuie o schimbare din temelii, dar despre asta se vorbeste de ani de zile (mai mult de catre suporterii care sunt obiectivi) si cred ca doar presa o poate face, insa la cat de manjita este si aceasta (cumparata in totalitate de un cioban), cred ca nu mai avem speranta decat sa ne scaldam in continuare in aceasta mocirla.

ramon (127 comentarii)  •  13 martie 2013, 12:22

play-off play-out nu exista in niciun campionat serios din Europa. In 2000-06 noi am avut 16 echipe in A. Cred ca nu a fost an in care sa nu se propuna schimbarea formulei (inca din 2003 se dorea revenirea la 18), revedeti colectia. Insolventa va avea si ea un final, nu poti insela pe altii la infinit. Deocamdata este folosita, dar va afecta firmele furnizoare si acestea vor renunta la contracte pentru a nu falimenta ele insele. S-a urlat impotriva bancilor, dorindu-se finantarea statului dispretuitor. Iata ca bancile inregistreaza pierderi, nu mai dau usor credite si au inceput sa-si inchida sediile (stiu doua sedii alaturate, ambele inchise, iar in zona mai sunt 3 sedii ale altor banci. Dupa ce sughita zdravan anul acesta, cluburile nu vor mai insela multi jucatori buni sa vina si apoi sa li se tranteasca usa in nas.
Daca L2 ar fi trecut de la 2×16 echipe (teoretic, asta vara), la 1 x 18 (agreez si eu 18 sau chiar 16), ar fi insemnat ca echipele de pe 8-16 sa retrogradeze, deci ce vedeti acum sub locul 10 s-ar fi desfiintat deja (mai sunt 2×12 deocamdata). Vedeti cate echipe s-au retras din C in 1991-92, de ex, ramanand primele 4 din fiecare serie. Dar nu mai suntem departe de o singura serie, sper sa nu avem de-a face nici cu play-ofuri.

Lucca (47 comentarii)  •  13 martie 2013, 12:34

Rapidistii sunt dispusi sa mearga in B si chiar in C ca sa scape de Copos. Bravo lor, dar am intrebarea pe banii cui merg? Ii rog sa imi spuna si mie cand vor gasi raspunsul.

colin (39 comentarii)  •  13 martie 2013, 12:52

nu mi se pare benefic un sistem cu 18 echipe. jumatate din echipele din prima liga , sant deplorabile. mai cred ca nu sa produs acum restructurarea, datorita contractului de televizare ( unul extrem de mare financiar fata de valoarea competitiei ), care prevede un anumit nr. de meciuri. sant convins ca atata timp cat sandu si dragomir conduc fotbalul romanesc, nimic pozitiv nu se va intampla.

Alin (2 comentarii)  •  13 martie 2013, 12:58

Nu insolventa trebuie sa fie motivul pt reducerea nr de echipe la max 14, ci lipsa competitiei. Insolventa si apoi falimentul va obliga LPF sa treaca la sistemul de play-off si va fi doar o dovada in plus a prostiei conducatorilor fotbalului de la noi. Legat de obiectiile ridicate de catre unii sustinatori ai sistemului actual: degeaba esti in liga I daca la stadion merg etapa de etapa 2000 de rataciti sa urmareasca un spectacol penibil. Esti din Arad din exemplu si vrei in liga I, atunci iti faci echipa, promovezi, ajuns acolo tragi tare daca vrei o felie de tort, iar publicul va umple stadionul sa vada meciuri cu miza in fiecare sambata. Se vor elimina si calculele meschine de genul: joc cu Steaua, deci pierd, dar recuperez etapa viitoare cand joc cu Bistrita. Va trebui sa dai totul in fiecare joc, altfel esti „play-out”.

laurentiu (15 comentarii)  •  13 martie 2013, 13:19

ar trebui ca un patron care are o societate in insolventa (si nu ma refer doar la fotbal) sa nu mai aiba dreptul de a incheia nici un contract cu STATUL ROMAN pana nu iese din insolventa, sau o masura care sa limiteze cumva „apetitul” bisnitarilor/capitalisti romani pentru umbrela insolventei.
si de ce un simplu cetatean nu are dreptul sa apeleze la protectia insolventei?! si este la cheremul creditorilor?! pentru ca are resurse mai multe decat o firma?! isi poate angaja avocati mult mai usor decat o firma?!

RAPID Uber Alles (2 comentarii)  •  13 martie 2013, 13:19

si in „B” daca ar fi, eu tot Rapid as iubi !

zero (9 comentarii)  •  13 martie 2013, 13:55

Dincolo de a fi un sport – fotbalul este si divertisment (el creaza veniturile cluburilor). Cati dintre noi pratica si cati dintre noi doar privim? Cluburile din vest au inteles ca oferind servicii si spectacol de calitate pot atrage mai mai multi oameni. Ori la noi echipele pe teren joaca un fel de bambilici, jucatori platati prea bine pentru ce stiu sa faca, antrenori depasiti, patroni agramati si cu dosare penale, baze sportive vai de ele, suporteri care isi incurajeaza echipa scandand injurii la adresa celeilalte si lista poate continua. Ce sa-ti placa? pentru ce sa dai banii? Cluburile o sa tot dea faliment si intr-o liga cu 18 si intr-una cu 10, atata timp cat nu stiu sa atraga suporterii si mai ales banii pe care acestia ii pot aduce.

Cipi (11 comentarii)  •  13 martie 2013, 14:01

Intr-o vreme eram si eu adeptul sistemului cu play-off si play-out, insa cand te uiti pe statistici, doar echipe din Rusia au castigat Cupa Uefa,iar la vremea respectiva in Rusia nu se juca cu play-off ca in prezent. Tin minte duelurile din El Clasico, Real Barcelona de anul trecut…cand s-au intalnit intr-o scurta perioada, de mai multe ori, in Champions League, in campionat, etc. Deja nu mai prezentau acelasi interes. Sa vezi Steaua-Dinamo de 4 ori, de 2 ori in play-off, mi-e greu sa cred ca vor fi 50.000 de spectatori la toate cele 4 meciuri. La prima liga singura modificare benefica pe care o vad, ar fi reducerea numarului de echipe la 16, cu 3 retrogradate. Vor disparea echipele de locurile 10-12 fara obiectiv si meciurile fara miza. Echipele de pe locurile 9-16 vor lupta pt evitarea retrogradarii, iar cele de pe 1-8 pt titlul si cupe europene. O alta masura ar fi reducerea baremului la arbitri din prima liga. Arbitrii din liga 1, castiga foarte mult + meciuri internationale, zeci de mii de euro pe sezon. In ligile inferioare sunt multe echipe care au dificultati in achitarea baremului la arbitri. Numai la liga 3-a baremul e de 1500 de ron, iar multe echipe nu incaseaza atatia bani nici macar din vanzarea de bilete. Liga a 2-a ar trebui sa fie identica cu prima liga, deci tot 16 echipe ar fi ideal, tot 3 echipe sa retrogradeze, iar liga 3-a ar putea sa aiba 3 serii de cate 14-16 echipe. Insa sunt de acord si cu parerea altor cititori, nu e chiar atat de important sistemul competitional. Sunt alte lucruri care se pot face pentru un fotbal mai sanatos. Ar trebui redus numarul strainilor, printr-un regulament asemanator ca cel din Ucraina, unde sunt obligati sa aiba 5 jucatori ucraineni (daca nu gresesc).Sunt artificii fiscale ce pot fi facute, firmele care sponsorizeaza sportul sa aiba anumite beneficii fiscale, pe care sa le simta, nu ca cele din prezent.

GOLOMBIOSCHI ILIE (150 comentarii)  •  13 martie 2013, 14:42

@ DORIAN. Sistemul pe care ii propun are aceasta progresie deoarece se bazeaza pe 4 la retrogradare directa, la toate nivelurile, chestiune unica in fotbalul mondial si de mare valoare, care genereaza lupta in evitarea retrogradarii pana spre finalul campionatului ( necesara revenirea la baremul de penalizare -vezi distantarea anormala a Stelei campionatul acesta cand s-a renuntat la baremul de penalizare-). Nu ai inteles ca echipele raman tot aceleasi(la nivelul structurii competitionale) dar sunt dispuse altfel, cu o mai buna zonare geografica, fapt ce le poate reduce cheltuielile si permite sa isi desfasoare activitatea in continuare. Acest sistem e o inventie personala, imi apartine si necesita o discutie mai ampla pentru a putea fi inteles in toata complexitatea lui.

telly (4 comentarii)  •  13 martie 2013, 14:55

un articol scris din sictir ..

GOLOMBIOSCHI ILIE (150 comentarii)  •  13 martie 2013, 15:14

# @ GOLOMBIOSCHI ILIE. Nu e o aberatie e un sistem nou cum nu a mai fost, perfect pentru fotbalul romanesc ca de altfel si pentru celelalte tari, care deocamdata nu il cunosc. Sunt pentru posibilitatea comercializarii locurilor la sfarsitul campionatului, in mod transparent si cu respectarea legislatiei fiscale. Toate tariile au campionate cu serii unice in ligile inferioare deoarece in acest sens a mers gandirea organizatorica pana in momentul de fata. Anglia o tara cu o suprafata mai mica decat Romania si o populatie poate tripla, masata in centre urbane si cu un nivel al veniturilor superior, beneficiaza de o piata de limba engleza si de televiziune adiacenta de cel putin 2 miliarde de persoane. Noi putem sa contracaram asta printr-un sistem competitional, nou, original si superior care sa raspunda din plin provocarilor prin care trece fotbalul romanesc.

Claudiu (52 comentarii)  •  13 martie 2013, 15:18

Domnu Ioanitoaia, dar cand unele echipe calca in picioare regulamente care sunt aplicate pentru altii e ok ? haideti mai bine sa respectam regulamentele si abia dupa aceea sa le imbunatatim. Dau ca exemplu un meci steaua – Rapid cand gazdele nu au dat nici un bilet adversarului. S-a luat vreo decizie? de ce atatea articole fara substanta cand sunt situatii mult mai importante si dureroase care nu sunt rezolvate.
Cand vad stiri de genul acesteia, incep sa ma intreb lantul Caracatita controlat de imbecilii de la steaua, care influenteaza presa, a ajuns pana la dvs ?

octavian (1 comentarii)  •  13 martie 2013, 15:29

mai nenea scriitoru lu peste,ce treaba ai matale cu Rapidu? tie frica sa te iei de stelutza sau de dinamo? lasa frate pe copos sa ai grija de Rapid si nu-i purta matale sambetele clubului nostru drag

stereo28 (8 comentarii)  •  13 martie 2013, 16:21

multa gargara ovidiule si mult slalom,ca sa nu supere pe unul sau pe altul.ca in romania,asta este adevarul gol-golut….

ciobanu’ mioritic (26 comentarii)  •  13 martie 2013, 17:09

@# 30 octavian
Citez:
” ce treaba ai matale cu Rapidu? lasa frate pe copos sa aiBA grija de Rapid”
————————–
Rapandula utecista si-a facut un obicei din A NU PLATI DATORIILE.
————————–
Noi, ziaristii, deja supraveghem poarta. De intrare a lui, la Jilava.

abcde (206 comentarii)  •  13 martie 2013, 18:30

Un text din care unii au inteles ca Dl. Ioanitoaia e impotriva Rapidului. Niste prosti…

Andru (4 comentarii)  •  13 martie 2013, 18:40

Omul explica o situatie mai putin lamurita de mass media, dar unii ca stereo vor cearta, scandal, polemica. Nu v-ati gasit omul cu dl Ioanitoaia.

Micu (84 comentarii)  •  13 martie 2013, 18:43

Titlul e pus ca sa atraga atentia cititorilor insa articolul nu e anti Rapid. Interesant e ca il citeaza pe „dusmanul” Paszkany si chiar ii da dreptate.

Spooky (63 comentarii)  •  13 martie 2013, 20:06

Cat de prost sa fii incat sa intelegi ca articolul este impotriva Rapidului???

janpitesti (254 comentarii)  •  13 martie 2013, 20:23

timpurile se schimba mereu.

Albusibiu (35 comentarii)  •  13 martie 2013, 20:39

Va prefaceti ca nu intelegeti. Raman 18 echipe pentru ca sunt 18 guri de hranit. Bun-rau, nu conteaza, atata vreme cat televiziunile „fraierite” platesc, chiar nu are nicio relevanta ca spectacolul e insipid si ca in tribune sunt 100-200 de oameni, mai rau ca in Islanda. Trebuie sa ramana toate sfert-echipele cu care suntem obisnuiti, sa ia niste bani si „cumatrul” de la Bistrita, de la Neamt, de la Constanta s.a.m.d. Da, acum suma e tentanta, dar niciunul dintre cei care ar trebui sa conduca fotbalul romanesc inspre interesele lui nu se gandeste ca in felul acesta ii asigura stagnarea. Fotbalul romanesc, chiar si asa penibil cum este, aduce audienta facila televiziunilor, aceasta ar fi in stare sa creasca chiar mult mai mult (inclusiv cea de la fata locului), dar pentru asta trebuie sporit nivelul. In loc de 9 meciuri fara sare si piper / saptamana mai bine 5 cu adevarat interesante. Sumele ar fi considerabil mai mari, dar si valorile vor fi mult mai cernute. De ce nu se vrea asta? Fiindca se voteaza cu gandul la propriul buzunar si fiindca cei multi stiu ca in cazul unei divizii de 10-12 echipe ei nu vor mai pupa niciodata primul esalon. Oare e greu de inteles? Lasati-o balta cu modelele altor campionate puternice, care nu au play-off-uri. Da, dar alea au stadioane pline, au valori, au interes. Cine retransmite campionatul Romaniei in Europa?
Mai e un aspect: cata vreme avem legi diferite de Europa fotbalistica nu putem decat sa ne complacem in primitivism. Daca UEFA prevede ca un club care nu e la punct sub aspect financiar nu are ce cauta in competitii, atunci de ce la noi se poate? De ce sa tii in prima divizie o echipa ce nu poate ajunge nicaieri (adica sa joace in Europa)? Iar daca vom aplica reguli stricte financiar, in fotbalul nostru cel acum subventionat din bani publici (fiindca altfel nu stie sa reziste) n-ar mai exista decat vreo 7-8 echipe in prima divizie si vreo 5-6 in a doua. Oare e chiar asa de vazut asta?

Albusibiu (35 comentarii)  •  13 martie 2013, 22:34

@38, Albusibiu. Scuze pentru graba, sunt 3-4 dezacorduri (si cuvinte lipsa) in text. Ce sa-i faci, era un moment istoric la televizor, in timp ce scriam…

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  13 martie 2013, 23:31

Inainte de a zice ca e bine ori e rau sa vedem daca pe seceta adta se vor gasi 18 echipe pentru viitorul sezon. Era mai bine cu 16 sau chisr cu 14.

George (164 comentarii)  •  13 martie 2013, 23:38

Regulamentul nostru e prost si trebuie schimbat. Cine sa il schimbe Sandu i Dragomir?

Edi (23 comentarii)  •  14 martie 2013, 0:44

Imi pare rau de rapidistii care comenteaza aici si care sunt grei de cap. Unii dintre ei il merita pe utecila.

IO (228 comentarii)  •  14 martie 2013, 8:24

In mod cert fotbalul nu este iubit in Romania. In MSL se joaca cu stadioane pline, chiar daca ce joaca ei acolo numai fotbal nu poate fi numit si asta intr-o tzara in care baseball-ul, fotbalul american si basket-ul sunt sporturile preferate. Dinamo, a doua echipa ca numar de suporteri din tzara, abia aduna cateva sute de spectatori la stadion. Rapid, care se lauda cu cei mai infocati suporteri abia daca strange 4-5 mii de spectatori. Cam cat strangea Impact de Montreal cand juca intr-un fel de liga a doua americana. Zic intr-un fel, pt ca in america de nord nu exista, in nici un sport , un sistem de promovari si retrogradari. Apoi va plangeti ca nu primiti licentza pt ca stati prost dpdv financiar.
Cat despre paskany, omul si-ar dori o liga 1 formata dintr-o singura echipa, CFR, asa ar putea ajunge sa joace an de an in CL.

cipy (1 comentarii)  •  14 martie 2013, 10:15

Nu se fac modificari radicale in fotbalul romanesc si pentru ca in urma unor asemenea masuri ar trebui sa scada numarul observatorilor, arbitrilor, tusierilor si a altor categorii de bagatori de seama ai fenomenului. Relatiile de cumetrie/rudenie/prietenie sunt mai puternice decat evolutia fotbalului romanesc!

hi2amr (4 comentarii)  •  14 martie 2013, 10:34

cred ca Copos se roaga sa nu prinda europa league,sa m-ai acorde prime de calificare.

Ramon (127 comentarii)  •  15 martie 2013, 8:51

@ IO reala prima ta propozitie. Fotbalul a fost tocat zilnic, de 23 ani incoace, iar omul a realizat ca in tara asta nu poate trai bine decat daca fura sau da din gura. In aceste conditii, publicul a scazut, iar concurenta TV urilor care ne dau meciuri valoroase plus asaltul zilnic al criticilor de presa si restructurarea economiei au indepartat noile generatii de stadion. Banii putini, raportati la marile cluburi ale lumii au scazut si ei valoarea loturilor. Sportul devine tot mai legat de economie, cum spui in USA stadioanele sunt pline, dar si americanul are bani in buzunar si timp sa vada un meci (sau film, spectacol). Aici 3 din 4,3 mln traiesc aproape de salariul minim si nu mai au de aruncat pentru un meci live. S-au creat si oamenii negri, cei care sunt injurati in permanenta, ceea ce a inlaturat generatiile in varsta, innebunite de lupta mediatica zilnica. Probabil cu sezonul urmator lucrurile se vor stabiliza, la un nivel modest ca si economia tarii.
Ramane sa se dezvolte alta media, in care atacul zilnic sa nu mai existe.

Comentează