Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Reghe, nota 10

Numită fabuloasă, uluitoare, splendidă, istorică etc., calificarea Stelei în dauna Ajaxului trebuie cu atît mai tare lăudată cu cît părea, după 0-2 la Amsterdam, un demers fantezist, o utopie. Să reţinem rezultatul sondajului întreprins de GSP chiar în ziua returului […]

sâmbătă, 23 februarie 2013, 9:51

Numită fabuloasă, uluitoare, splendidă, istorică etc., calificarea Stelei în dauna Ajaxului trebuie cu atît mai tare lăudată cu cît părea, după 0-2 la Amsterdam, un demers fantezist, o utopie. Să reţinem rezultatul sondajului întreprins de GSP chiar în ziua returului de la Bucureşti, conform căruia doar 25 la sută din 4.600 de răspunsuri au mers pe varianta calificării roş-albaştrilor!!! Cu alte cuvinte, numai un suporter din patru a mizat că echipa din Ghencea va continua cursa!

A cîntărit greu, ba a şi înclinat decisiv balanţa, faptul că, încrezător în el şi în Steaua lui, Laurenţiu Reghecampf n-a dezarmat. Refuzînd să bată în retragere, a reuşit să-şi motiveze băieţii astfel încît să creadă şi ei, să fie convinşi şi să lupte în consecinţă. Aceia care s-au îndoit că Steaua poate merge mai departe, între care şi subsemnatul, trebuie să admită că s-au înşelat. Pe de altă parte, să se bucure că a ieşit aşa.

În cazul obţinerii oricărei performanţe răsunătoare, fireşte că primele felicitări li se cuvin jucătorilor. Ei au dus greul, ei au suferit, ei au triumfat. Şi dacă, ierarhizare personală, îi consider pe Chipciu, Chiricheş, Latovlevici, Ad. Popa şi Tătăruşanu protagoniştii meciului, apreciez că nici unul dintre coechipierii lor n-a rămas dator joi.

Dimpotrivă, inclusiv Tatu şi Nikolici, şterşi în ultimele partide, au avut realizări notabile. În acelaşi timp, deşi socotit fiind prea crud pentru o bătălie la baionetă, mijlocaşul-închizător de 22 de ani Lucian Filip s-a numărat printre remarcaţii serii. Practic, cei 5 enumeraţi mai sus, în frunte cu Chipciu, Chiricheş şi Latovlevici, impecabili, fără ezitare şi fără eroare, s-au dovedit cei mai buni dintre cei mai buni. Toţi au muncit ca nişte salahori: se scurseseră 90 de minute, se apropiau de final prelungirile, iar steliştii păreau neobosiţi de parcă avea fiecare cîte 3 plămîni!

Cum spuneam, Reghecampf trebuie lăudat pentru că a ştiut să-şi monteze elevii într-un moment crucial. Nu-i însă unicul lui merit. A nimerit la fix formula de start, cu Szukala pe bancă, dar cu Tatu împins în faţa lui Rusescu.

A mutat perfect şi cînd l-a înlocuit pe Prepeliţă cu L. Filip. În absenţa suspendaţilor Bourceanu şi Pintilii, a început cu Prepeliţă fiind silit de împrejurări. Nu l-a obligat însă nimeni să-l arunce în foc, încă în ce foc!, pe neexperimentatul L. Filip al Stelei din 2007, dar dat cu împrumut la Urziceni, la Snagov şi la Chiajna pînă în vara trecută!!! Reghe a îndrăznit şi a cîştigat, jos pălăria!

În urma eşecului din Olanda, destui s-au întrebat dacă nu cumva, convocînd 4 cantonamente şi organizînd 10  „amicale”, Reghecampf n-a greşit şi, în loc să fortifice echipa, a stors-o şi a pus-o pe butuci?! Întîlnirea de pe Arena Naţională urma să clarifice lucrurile, să le lămurească. Şi le-a lămurit în sensul în care, ignorînd presiunea mediatică legată de speculaţiile privind eventualul său amestec în afacerea pariurilor, antrenorul Stelei şi-a păstrat sîngele rece şi, cu mintea limpede, a pregătit returul cu Ajax ca un profesionist de clasă. El nu numai că a luat joi seara un examen foarte pretenţios, dar l-a luat cu notă maximă. Cu magna cum laude.

Comentarii (74)Adaugă comentariu

Vasi (17 comentarii)  •  23 februarie 2013, 18:59

Asa a fost, in tur CFR s-a prezentat mai bine decat Steaua pentru ca Steaua a jucat slab. Ioanitoaie a facut bine ca a criticat-o ca asa s-au mai trezit i baietii si Reghe.

Alex (13 comentarii)  •  23 februarie 2013, 19:23

Cine se uita la un rezumat al partidei: inaintea golului 2 (al lui Chiriches), vedeti inca 2 faze IDENTICE (Lato arunca lung de la margine in careu, un jucator de la Ajax respinge), ambele finalizate cu sut din aceeasi zona (Ad Popa – bara si Chiriches – sut pe langa poarta). Vorbim aici de 3 faze consecutive cu aceeasi finalizare. Vorbim de un Poulsen retras in careu pe linie cu fundasii si de alti doi mijlocasi centrali care raman prea in fata si lasa spatiu mare intre cele doua linii. Acolo apare un jucator nemarcat (fie un fundas central, fie o aripa scunda care ii lasa loc in careu unui jucator mai mare si mai puternic, cedandu’i astfel si omul de marcaj) si finalizeaza la poarta. DE 3 ORI! Ei bine, asta inseamna sa’ti studiezi adversarul si sa observi gauri. Asta inseamna sa stii sa exploatezi, iar dupa Oli, Reghe este primul antrenor al Stelei care chiar stie meserie si cu ce sa mananca treaba asta cu antrenoratul. Iar pt asta, nota 11. Sa mai continuam. Chipciu retras mijlocas central cand si’a epuizat puterile si evident datorita acestei miscari schimbat usor sistemul – mutare de aur. Nota 12.
Exemplele pot continua. Nu trebuie sa fim euforici. Oricand poate veni ziua cand lucrurile nu iti mai ies. Sau poate ziua cand studiul tau si planificarea se naruie din diverse motive. Am asistat cu totii la un meci cu Stuttgart pe Arena Nationala. Am asistat si la o infrangere cu Chiajna!!! in cupa. Daca olandezii marcau la unul din cornere? Ce ar fi titrat oare ziarele? Cu un meci IDENTIC pana in minutul 75. Steaua s’a daruit, s’a luptat dar diferenta de valoare a inclinat balanta. Cine ar mai fi zis ceva bun despre Reghe? El este mereu eroul din umbra. Bun sau rau – e responsabil de rezultatele echipei. Nu Georgica, ciobanel de meserie, care face un circ ieftin la TV dupa meci si minimizeaza meritele echipei si ale antrenorului. Pentru ca „nu era el de vina” nici cand Steaua termina pe 6-7 an de an. Daca atunci ataca anternorii si jucatorii, dand vina pe ei, acum trebuie sa taca si sa nu’si mai atribuie merite. La fel de bine, daca pe banca nu era Reghe, steaua putea sa fie OUT din EL inca din faza grupelor sau a preliminariilor si pe 3-4-5-6 in campionat!

kop (1 comentarii)  •  23 februarie 2013, 19:31

Dar se poate domnul ioanitoaia sa nu vorbiti de cum arbitru a fost clar in avantajul Stelei?? Nu mai scrieti cum dinamo trebuia sa fie in locul Stelei ???

m&m (19 comentarii)  •  23 februarie 2013, 19:58

Este un comentariu ce are legătură cu unul din articolele precedente ale d-lui Ioanițoaia, așa că îmi cer scuze celor care ar putea să nu fie interesați. Totuși, aș dori ca acesta să nu fie trecut cu vederea de dl. Ioanițoaia.

Aș dori ca dânsul să comenteze ultimele declarații ale lui Radu Voina (nu e nevoie să mă refer la el cu ”dl.”), date la încheierea meciului de astăzi dintre CSM București și Oltchim Rm. Vâlcea. Mă refer la declarațiile date la adresa antrenorului secund Steluța Luca și la adresa Cristinei Neagu.

Da, e vorba de ”cavalerul” Voina, maestrul handbalului și al bunelor maniere, același care o făcea pe Marta Mangue ”cioroaică” la un TO în timpul unui meci de turneu final.

O reacție sub forma unui articol ar fi foarte indicată. Știm de ce nu o mai are la suflet pe C. Neagu, dar mă întreb:
1. Ce are împotriva Steluței Luca?
2. De ce simte nevoia să comenteze acolo unde nu-i este treaba?
3. De ce este lipsit de cel mai elementar respect, când o face?

În speranța că veți urmări până la capăt să redați cât mai fidel imaginea unui om controversat pe care acum puțin timp l-ați elogiat, vă mulțumesc!

Dani (19 comentarii)  •  23 februarie 2013, 22:45

Chestia cu Hai Steaua si Hai CFR merge la suporteri, nu la ziaristi care trebuie sa fie neutri si nu partizani. Pot fi asa doar cand e vorba despre meciurile echipei Romaniei.

Willi (5 comentarii)  •  23 februarie 2013, 23:14

@m&m. Zi-ne frate ce a zis Voina ca Nea Ovidiu o fi fost prins cu inceperea returului si nu o stii ce a declarat Radu Voina. Spune tu ca sa aflam toti.

Dragos (250 comentarii)  •  24 februarie 2013, 0:44

Aveti aceiasi parere cu Cartu ca, Chipciu a fost cel mai bun. Cred ca, Chiriches si Lato au fost peste Chipciu dar va respect parerea. Sunt curios ce sanse ii dati Stelei in meciurile cu Chelsea. Probabil ca niciuna…

arh.Gheorghe Petrescu (486 comentarii)  •  24 februarie 2013, 8:36

Nota 10 pentru antrenor, jucatori, staff-ul echipei Steaua in frunte cu patronul ei,”gigi becali-mielul din Ghencea”.A fost o seara de vis, si deosebit de frumoasa. Steaua a dat o lectie de fotbal TUTUROR.
BRAVO STEAUA. HAI STEAUA!

Radu (1 comentarii)  •  24 februarie 2013, 9:42

Chirirches mi s-a parut slab, ca si la Amsterdam, pe postul pentru care e titularizat. E adevarat ca a marcat un gol antologic, dar nu pentru asta e el pe teren, nu asta e fisa postului. Jucatorul olandez care a trimis mingea cu capul in bara a facut-o de langa Chiriches; la fel la o alta lovitura cu capul in prelungiri, cand mingea s-a dus peste, ca daca era cumva pe poarta, era imparabila.
Baiat educat, simpatic, dar cam visator, dupa parerea mea. Mai are mult de invatat pana sa ajunga un fundas central de valoare!

Vic_tor 58 (3 comentarii)  •  24 februarie 2013, 11:16

Ce este asa uluitor,fabulos,…bla,bla,bla,..ca o echipa de pe primul loc din Romania sa invinga o echipa de copii chiar fie ea din Olanda?Haideti, reveniti-va si nu va mai prostiti atata! Se pare ca nu mai aveti subiecte de lauda si l-ati gasit pe asta. Sa fim seriosi Ioanitoaia,a fost un meci inspirat si atat, sa vadem cate vor mai fi.Norocul a fost ca cei mai ratati mijlocasi din tara au fost suspendati.Ma gandesc in primul rand la acest Pintili care nu are nici macar fata de fotbalist. Am vazut un Filip cu cinci clase mai sus decat suspendatii.Acest antrenor are ochi.

nichi (31 comentarii)  •  24 februarie 2013, 12:45

Nota 10 si pentru comentariu. Cand e chiar e…

ionut (1 comentarii)  •  24 februarie 2013, 13:47

VIK_TOR TU AL CARUI SUPORTER ESTI?Cum poti numi acest meci -noroc?Sa-ti reamintesc ca aceasta echipa de copii a batut pe mancester city si real…sa-ti reamintesc ca toata echipa lor valoreaza undeva la 150 milioane euro…Ce a jucat steaua in acea seara,nu o sa mai vedem prea curand…Probabil inteleg frustrarea ta,caci esti suporterul altei echipe,dar sa nu umbrim acest memorabil joc al STELEI…si daca iti pui intrebarea „DACA SUNT SUPORTERUL STELEI?”-DA SUNT ,SI MULTUMESC LU DUMNEZEU CA-S NU-S DINAMOVIST :)))

Dani (78 comentarii)  •  24 februarie 2013, 14:25

Era mai aproape de adevar daca ii acordati lui Frank de Boer nota 3…

Tibi (14 comentarii)  •  24 februarie 2013, 18:08

Imi displac exagerarile…Deci: daca victoria cu Ajax este fabuloasa, cum ar fi o victorieI in fata lui Chelsea sau Manchester sau alta echipa cu adevarat valoroasa ??
Acordand atata atentie acestei calificari, implicit recunoasteti ca nivelul practicat in Romania este slab si ca inca nu se stie daca aceasta victorie a fost o intamplare sau este inceputul unei continuitati… Vom vedea..
Apropos de continuitate: imi place cfr cluj; este o echipa tanara care in cativa ani de cand functioneaza are niste realizari de toata lauda… A reusit in nici 10 ani ceea ce echipe ca Steaua, Dinamo, Rapid, etc. le-au trebuit aproape un secol….
Pare straniu dar: motorul performantelor nu este Steaua ci CFR Cluj….
Daca la CFR te astepti sa vezi o crestere in valoare si performante iar asteptarile sunt in mare masura realizate, la Steaua stai cu inima la gura ca nu cumva din urmatorul sezon sa dispara din nou in anonimitate cativa ani buni… Cred ca toata lumea stie de ce…:)
Deocamdata au batut Ajaxul care la ora actuala nu reprezinta nimic pe plan international inafara de pepiniera de jucatori ( constructia financiara a clubului este complicata, clubul tb sa faca profit…), sa vedem daca nu cumva a fost doar o intamplare…

Decebal (8 comentarii)  •  24 februarie 2013, 19:01

Sunt unii pe aici , delirant de imbecili , cu niste ineptii mari cat China , sa dau cateva exemple : Dinamo ar trebuit sa fie in locul Stelei , ca arbitrul a fost „pro” Steaua si cine este Ajax de o ridicam in slavi pe Steaua dupa un meci cu ea

Iordache (30 comentarii)  •  24 februarie 2013, 19:19

Nea Ovidiu, cred ca iti e frica de gura nevesti-sii si de aceea il lauzi asa pe Reghecampf. Parerea mea e ca merita, dar fara exagerari. Daca Reghe ia 10, Sir Alex cat ar lua?

Caligula (2 comentarii)  •  24 februarie 2013, 19:25

Cea mai mare prostie e aia ca nu trebuie laudat pentru ca a batut NUMAI pe Ajax si sa il judecam dupa dubla cu Chelsea. Aiurea, merita 10 pentru Ajax si Chelsea e alta treaba. Dle Ovidiu, sunt de acord cu punctul dv de vedere.

ovidiu (5 comentarii)  •  24 februarie 2013, 19:27

@tibi

Da ai dreptate…pfff sigur.Viseaza in continuare.

Vio (188 comentarii)  •  24 februarie 2013, 19:43

Observatii de bun simt. Nimic desore Meme si de ce? Sunteti cumva prieten cu impostorul? Daca da nu ar trebui sa va laudati cu el.

Cheetah (2118 comentarii)  •  24 februarie 2013, 19:48

Sincere felicitari echipei si managerului Reghe! Daca pastreaza stilul de pregatire fizica si psihica, cu adaptarea strategiei, ajunge sa joace finala ligii Europa. Bafta! Maestrului i se cuvin multumiri pentru articolul motivant de dinainte de minunatul meci retur cu Ajax.

Vic_tor 58 (3 comentarii)  •  24 februarie 2013, 21:48

Nu te interesaeza pe tine cu ce echipa simpatizez eu.Nu vezi ca Steaua a ajuns o afacere de familie, cu toti jucatorii luati cu japca cu sprijinul Cooperativei,iar voi suporterii facuti peste noapte sunteti prostii care bagati banii in buzunarul lui Becali.Voi saraciti iar el se imbogateste. Asa sa faceti, mergeti inainte!

nici vorba (140 comentarii)  •  25 februarie 2013, 3:31

eh, criticile sunt de asteptat de la rivali, delireaza si ei ca de obicei. e si normal… sunt subiectivi si limitati. e o claificare imensa la care alte echipe nici nu pot sa viseze, de-aici si prostia plina de ura cu care e atacata aceasta performanta. maretia naste invidie

Marian (40 comentarii)  •  25 februarie 2013, 7:54

La primul esec mai rasunator, ziaristii vor da cu pietre la figurat,iar suporterii cu pietre adevarate ! Si totusi, tot cronicile afuriste ale regretatului Fanus Neagu, din Romania Literara, erau mai interesante!

trandafir de la mongolia (72 comentarii)  •  25 februarie 2013, 8:59

Steaua a castigat pe merit desi anterior am postat ca nu se va califica (numai din motive de superstitie), bineinteles ca in adancul sufletului eram optimist deoarece e greu sa nu observi progresul din jocul echipei dupa venirea lui Reghecampf. Steaua a avansat la toate compartimentele, in deosebi la cel fizic, tactic si mental. Reghecampf e un antrenor mai mult decat serios. Urmatorul examen e mult mai dificil pentru el, Chelsea e un adversar de alt calibru, daca eventual trece si de londonezi, ar putea, de ce nu, nimeri si pe lista de viitori potentiali antrenori ai clubului. Pare paradoxal, dar la moment, drumul lui de a ajunge sa antreneze Chelsea e mai scurt ca al lui Dan Petrescu. Are culoar, sper sa profite din plin.

Comentează