Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Decizia amînării

Mai întîi a bătut în retragere Fe­de­rația, al cărei Comitet Executiv a hotărît luni la amiază ca turul semifinalelor Cupei, fixate pentru 12 decembrie 2012, să se amîne pentru primăvară, e vorba despre meciurile Oțe­lul-Petrolul și CFR-Astra. În ultima clipă, […]

marți, 11 decembrie 2012, 5:29

Mai întîi a bătut în retragere Fe­de­rația, al cărei Comitet Executiv a hotărît luni la amiază ca turul semifinalelor Cupei, fixate pentru 12 decembrie 2012, să se amîne pentru primăvară, e vorba despre meciurile Oțe­lul-Petrolul și CFR-Astra. În ultima clipă, s-a evitat comiterea unei gafe de proporții în condițiile în care partidele retur fuseseră anunțate pentru 17 aprilie 2013, adică urmau să se desfășoare ­după 4 luni!

Ar fi fost aberant să rămînă așa, ­asta întrucît, fiind prevăzută o perioadă de trans­ferări în intervalul amintit, teoretic se putea întîmpla ca un fotbalist să evolueze pentru o formație în tur și pentru adversara acesteia în returul aceleiași faze a aceleiași competiții! O fi la noi ca la nimeni, dar să nu exagerăm!

În ciuda timpului nefavorabil, a prognozelor meteo ce amenințau cu ninsoare și cu viscol, ­Liga Profesionistă refuza însă discret, fără să ridice valuri, amînarea rundei a 20-a de campionat. Luni seara, într-o intervenție la ­Recursul etapei, pe GSP TV, Dumitru Dragomir mai degrabă sugera, în fugă, printre altele, că meciurile din finalul săptămînii ar trebui jucate indiferent dacă vremea se va înrăutăți  ori nu. Părea că nu insistă, însă insista.

Propunîndu-și să sensibilizeze opinia publică, președintele LPF invoca două argumente principale și, după părerea sa, imposibil de contrazis. Pe de-o parte, lipsa datelor libere în calendarul primei jumătăți a lui 2013, an ce va fi rezervat și campaniei de calificare la CM a “naționalei” lui Pițurcă. Pe de altă parte, voința expresă a televiziunilor, care își vor fi stabilit deja grilele, de a transmite acum și etapa cu numărul 20.

Obișnuit să convingă, Dragomir s-a trezit însă într-o poziție incomodă, presat din ambele direcții. Evident că nu voia să supere trusturile TV deținătoare de drepturi, dar nici nu putea, reversul medaliei, să ignore voința cluburilor care îl plătesc și îl țin în funcție. Era între ciocan și nicovală.

Amănuntul că Liga nu mișcă în fața televiziunilor e ușor de înțeles dacă menționăm că LPF le-a solicitat recent partenerilor media să verse în avans din sumele stipulate în contractele pe 2013. Lesne de înțeles, la mintea cocoșului, de ce Dragomir și oamenii săi se poartă frumos cu DigiSport, cu DolceSport și cu Antena 1. Pentru că, fără banii dați de ­posturile respective, multe cluburi care abia mai respiră s-ar asfixia!

Pînă la urmă însă, deoarece 12 din cele 18 divizionare A au cerut în scris să nu se mai joace, Liga s-a văzut nevoită să cedeze. De presupus că nu i-a plăcut lui Dragomir, deși personal n-avea nici ce pierde, nici ce cîștiga. A înghițit în sec și s-a supus majorității. Cu observația că, deși logică în contextul unei ierni geroase, din pricina căreia la meciul Viitorul Constanța-Concordia Chiajna au asistat numai 200 de spectatori!, decizia în discuție nu rezolvă problema, doar o amînă. Sigur că la primăvară se va găsi o soluție, trebuie să se găsească!, însă e greu de spus dacă ea va fi cea mai bună.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

bogdan_andrei (2 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 17:44

Pai si normal ca e greu sa gasiti un loc liber in calendar,avand in vedere cum se disputa o etapa in tara noastra….de vineri pana luni!!!Asa ceva chiar numai la noi se intampla!Si nu e normal!

Nicolae Petre (39 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 17:46

Doamne, ce se mai vaita cluburile astea de pe la noi, de zici ca joaca 100 de meciuri pe sezon. Echipele din Anglia nu au nici pe naiba sa joace non-stop, cel putin cu 50% mai multe meciuri ca la noi, pe ploaie, pe ninsoare, nu comenteaza, doar joaca. La noi campionatul, desi are 34 de etape, incepe cel mai devreme si se termina cel mai tarziu, prin cupe cam facem figuratie (cu 2 exceptii), mai e putin si echipele mari vor juca in Cupa Romaniei direct in semifinale si cu toate astea, tot ele se vaita ca e programul incarcat. Pe bune, pe ce lume traim? Cum se face ca numai la romani e programul incarcat, cand, de fapt, e cel mai lejer?

mistik (4 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 17:57

In opinia mea,este mult mai bine ca s-a amanat etapa 20 din retur,deoarece fotbalul nu mai are nici un farmec,pe un teren inghetat,si plin de zapada.Domnul Dumitru Dragomir,trebuie sa se gandeasca la binele fotbalului,si la frumusetea jocului de fotbal.si sa mai lase naibi odata ambitiile astea personale,ca ne-am plictisit de ele.

Vlad (9 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 18:02

Dragomir este un sclav, nu-si supara niciodata patronii din fotbal. pe langa asta, avea dreptate… cu ce e mai buna o etapa pe 24 februarie? cu terenurile deja distruse dupa o iarna grea???

Petre Vlaicu (32 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 18:03

Bine ca se mai intampla si ce nu vrea marele Dragomir!

Mircea (663 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 18:07

Un articol la locul lui. Va felicit ca nu laudati normalitatea pentru ca nu mai trebuia jucat in conditiile astea.

Niku (275 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 18:13

Un lucru e cert ca nu se mai joaca. Daca e o decizie buna sau gresita vom vedea abia in februarie in functie de conditiile in care va putea incepe returul sau se va amana iar. Bun articol.

Tudor (1 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 18:16

Corect Nicolae, fug 90 de minute dupa o minge si se plang ca au meciuri din 3 in 3 zile. Si mai au si salarii mari pentru ce fac. Dar muncitorul de rand cum sta si peste 8 ore daca e nevoie cu salariu de mizerie? Asta e lumea in care traim.
In cazul de fata e normal sa se amane, pentru ca nu se paote juca pe vant si ninsoare, daca sunt nameti etc. Toate acestea afecteaza jocul. Tin sa te contrazic, in vest mai rar sunt zapezi mari, sunt sigur ca si la ei s-ar amana.

Tudorache (179 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 18:16

Subiect neinteresant, dar tratat cu arta si dibacie, profesionist. De fapt articolul il lauda pe Dragomir, nu il critica. Cititi mai atent si o sa imi dati dreptate.

groparu (41 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 18:23

Am urmarit meciul de fotbal dintre CSMS Iasi si Dinamo. A fost orice vreti dv numai fotabl nu desi jucatorii celor doua echipe s-au straduit. A existat in permanenta pericolul ca un jucator sa se accidenteze grav in conditiile in care terenul nu a putut fi curatat de zapada. Pot apare accidente care sa distruga cariera unui jucator. Cine il plateste pe urma , televiziunile sau liga? Televiziunile sa o lase mai moale deoarece cistiga din publicitatea afisata in timpul meciurilor sume imense. Iar Liga si FRF traieste tot pe spinarea jucatorilor. Buni sau rai pe astia ii avem in momentul de fata . Asta nu inseamna ca trebuie sa ne batem joc de ei. Pina cind infrastructura nu va fi finalizata iarna nu se poate juca.Nu ne comparam cu Anglia unde infrastructura este de nota 10. Daca au bani, cei de la Liga si FRF sa ajute cluburile sa-si faca terenuri cu instalatii de incalzire a gazonului si atunci jucatorii vor putea sa joace si in plina iarna. Si asa fotbalul de la noi e amarit. Sa il mai bagi in namol si zloata e o prostie.

avalon1 (6 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 18:33

Sa se joace o etapa miercuri , urmatoarea vineri si cealalta duminica, aceeasi saptamana . Si s-a rezolvat problema datelor . O zi libera, cealalta joci . Nu conteaza daca joci pe zapada sau polo ( prietenii stiu de ce ) . :O)

Macovei (52 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 18:41

@Tudor, Nicolae. Voi sunteti telespectatori, dar pe vremea asta nu e de mers la stadion de la 9 seara. Inainte de a va gandi la echipe, ganditi-va la iubitorii fotbalului de aceea din ce in ce mai putini.

un oltean din bucuresti (3 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 18:53

Din cate stiu eu in primavara vor fi doar doua meciuri de calificare pentru mondialul din brazilia.
Meciuri amicale s-au mai jucat miercurea iar sambata si duminica se juca etapa.

Murmurel (32 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 19:17

Pt. nivelul fotbalului romanesc, sint definitiv prea multe echipe in prima liga. Cu un numar restrins de echipe n-ar mai apare problemele programarii meciurilor. Cit despre posturile TV, inoata in bani si stiu si ele ca o marfa mai buna ca fotbalul nu exista, din punctul lor de vedere! La fotbal se uita toti, de la vladica la opinca!

Willi (1 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 19:18

Are dreptate no 1, nu e normal sa se joace etapa de vineri pana luni. Prea comanda televiziunile si Dragomir face sluj.

matei (93 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 19:57

Daca se vor reduce numarul de echipe nu vor mai fi probleme cu programarea meciurilor. Dispare Rapid, Bistrita se duce, nici cu Dinamo nu imi e rusine, curand se va ajunge la 14 echipa si se rezolva.

GOLOMBIOSCHI ILIE (150 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 20:08

Un numar de 16 echipe si 30 de etape ar fi o formula perfecta pentru fotbalul romanesc si ar rezolva toate aceste probleme de programare intr-un mod eficace. O formula cu 12, 14, echipe si play-off, play-aut, va dati seama ca va crea probleme similare celor de acum daca nu si mai mari.

Iordachei (1 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 20:57

Bine Ioanitoaia, si ce daca? Ce vrei sa spui ca nu am priceput?

Ducu (121 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 21:08

Nea Ovi, ninge de rupe si matale iti arde de prostii. Bine ca s-a amanat, rau ca s-a amanat, parca ar conta ceva la ce mizerie de campionat avem.

gica marafet (45 comentarii)  •  11 decembrie 2012, 22:59

si daca da bomba peste „trusturile” de televiziune, se…da in direct?!!! aceasta-i intrebarea

Edi (23 comentarii)  •  12 decembrie 2012, 2:57

Unde naiba ar fi vrut Dragomir sa se joace fotbal pe vajgaraia asta, la el la Balcesti?

apox (31 comentarii)  •  12 decembrie 2012, 6:15

De ce se face atata tam-tam cu datele competitonale? Eu inteleg ca respecta regulile si datele Uefa si Fifa, dar totul are si o limita, si in cazul asta se numeste FORTA MAJORA. Uefa, Fifa sunt doar organizatori nu sunt zei, si nu trebuie tratati ca atare. Obiectivul nostru e sa jucam fotbal, sa vedem fotbal, nu hokei pe gheata , si daca nu suntem respectati, putem oricand sa le dam un sut in dos celor 2 organizatori, daca sunt nerezonabili. Asa creem o noua data competitonala, cand vrem noi si cand ne permit conditile meteorologice sa practicam acest sport, si antrenamentele necesare dinaintea lui.

Nici aceasta etapa nu trebuia sa se dispute, ca numai fotbal nu s-a jucat, iar terenurile au fost un hazard pentru jucatori, o bataie de joc pentru cluburi si pentru cei care PLATESC sa vada fotbal, nu bataie cu bulgari si patinaj artistic. Daca, mai are Mitica probleme cu datele, puneti-l in legatura cu MINE, ii gasesc eu date cate vrea si il pun si in legatura cu niste firme de avocatuura internationale, dispuse sa o puna pe UEFA (organizatia cu trasaturi de zeitate) in banca ei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Regulamentele si legile care reglementeaza aberatii, si nu iau in considerare cazurile de forta majora si caz fortuit, sunt inaplicabile dpdv juridic, iar legea nu a fost creata ca sa reglementeze absurdul, si nu va fi aplicata niciodata in absurd, decat cei care ii suporta efectele sunt la fel de absurzi.

Albert (124 comentarii)  •  12 decembrie 2012, 7:16

Nu am nimic impotriva formulei cu 16 echipe propusa de nr. 17 dar e posibil sa nu se adune nici macar atatea la startul viitorului campionat daca Rapidul moare, Bistrita se duce, Dinamo tremura plus alte 5-6. Si cine o sa vina din B? Saracanul de Sportul, Botosanii si alti necajiti. Cred ca un campionat de 14 ar fi cel mai aproape de posibilitatile actuale ale fotbalului romanesc.

Alegz (33 comentarii)  •  12 decembrie 2012, 10:13

In toamna (4 luni august – noiembrie) s-a jucat turul (17 etape) + 2 etape din retur, s-a jucat cupa pana in sferturi inclusiv, s-au jucat cupele europene, Steaua si CFR avand 10 meciuri (6 grupe + 4 calificari) si nationala inca 5 meciuri. Deci s-au gasit destule date in calendar sa se joace toate partidele.
Cum poate sa spuna Dragomir ca pentru la primavara nu mai gasesc zile in calendar sa puna meciurile de fotbal.
Se joaca doar 15 etape din retur, doar 3 meciuri mai are cupa si doar 2 meciuri ale nationalei in tot 4 luni martie – iunie.
Atentie cele 2 meciuri europene (desi toti speram la cat mai multe) pe care Steaua si CFR precum si cele 2 amicale ale nationalei sunt programate in februarie 😉
Daca noi nu gasim zile in calendar sa programam returul ramas .. va dati seama cat scandal va face Dragomir dc cele 2 echipe ramase in competitiile europene se califca si mai departe!!! O sa le puna sa joace 2 in 1 !!!

geo (76 comentarii)  •  12 decembrie 2012, 11:41

smiorcaielile referitoare la vreme sunt puerile. Atata vreme cat in Rusia s-a jucat inclusiv alaltaieri, in Ukraina, Danemarca, Polonia nici nu mai pomenesc, e penibil sa ceri amanarea campionatului inca de pe la 1 decembrie. Da, nu sunt date, sezonul de toamna inseamna 4 kuni jumate disponibile iar primavara ai mai putin de 3 luni. Si nici nu mai merge la primavara sa suprapui etapa de campionat peste cupele europene, Digi, Dolce transmit si europa si nu pot si campionatul in acealsi timp. Nici nu mai pomenesc ca daca Steaua sau CFR merg pana in sferturi ce faci cu programul?

GOLOMBIOSCHI ILIE (150 comentarii)  •  12 decembrie 2012, 12:12

Acum la ora 12 , 12 minute si 12 secunde din 12 -12-2012 urez GSP-ului, domnului Ovidiu Ioanitoaia, colegilor dumnealui, participantilor si cititorilor acestui blog, romanilor si tuturor oamenilor, urari numai de bine, sanatate si „La multi ani”! Golombioschi Ilie, Craiova.

injineriu (1 comentarii)  •  12 decembrie 2012, 14:10

O sa ajunga sa programeze turul dupa retur.

Iancu (20 comentarii)  •  12 decembrie 2012, 17:42

@geo. Confunzi grav, rusii au obligatia prin regulament sa faca gazoane cu incalzire. Altfel nu sunt primiti in campionat.

Dorin (166 comentarii)  •  12 decembrie 2012, 17:52

Si tie, Golombioschi Ilie, sa fii sanatos!

GOLOMBIOSCHI ILIE (150 comentarii)  •  12 decembrie 2012, 18:34

@ Dorin. Multumesc.

Cheetah (2118 comentarii)  •  13 decembrie 2012, 10:35

E normal ca au luat decizia de aminare, fotbalul e spectaculos pe gazon, nu pe zapada, ghiata sau polei!
Corect si cu televiziunile care au negociat sa transmita fotbal din intern, in fond avem de-a face cu un business profitabil care trebuie organizat si tratat ca atare.
Multumim Maestrului pentru analiza precisa si bogata in infomatii reale despre organizarea si deciziile FRF + Liga. Asa hulite cum sunt, aceste entitati ajuta un fenomen al fotbalului mult iubit la noi si nu numai.

Comentează