Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Olăroiu și șeicul

Fostul internațional Gino Iorgulescu a sărbătorit marți împlinirea a 56 de ani, prilej cu care l-am revăzut pe Cosmin Olăroiu. Încoronat recent campion al Emiratelor Arabe Unite cu Al Ain, echipă cu care a cucerit titlul din primul sezon, deși […]

miercuri, 16 mai 2012, 3:39

Fostul internațional Gino Iorgulescu a sărbătorit marți împlinirea a 56 de ani, prilej cu care l-am revăzut pe Cosmin Olăroiu. Încoronat recent campion al Emiratelor Arabe Unite cu Al Ain, echipă cu care a cucerit titlul din primul sezon, deși a luat-o din zona retrogradării, Oli pare să se fi îngrășat 4-5 kilograme.

Probabil și din pricina renunțării la fumat. Nu se întristează însă, fiind convins că va reveni în scurt timp la greutatea obișnuită. Altminteri, vineri va pleca înapoi la Abu Dhabi. E convins că va continua la Al Ain deoarece i s-a oferit o mărire a salariului pînă la 4 milioane de euro anual, dar și pentru că “lucrez într-un club organizat impecabil, cu mult peste cele pe la care am trecut”.

Între altele, am aflat că Al Ain a recurs și la serviciile unui specialist în analiză psihologică, în evaluare, drept pentru care, vizînd creșterea randamentului jucătorilor, l-a angajat pe englezul Liam Weeks! Cam ca la noi, nu?!  Mărturisesc că multe dintre cele auzite de la Olăroiu m-au impresionat. Sau măcar m-au surprins. De pildă, mi-a mărturisit că, deși lucrează de aproape un an la Al Ain, încă nu l-a întîlnit pe președintele clubului, prințul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, șeful Emiratului Abu Dhabi! Nu l-a întîlnit deloc!

Am consemnat: “Avînd și alte sporturi, clubul e dirijat de un Comitet Director format din 7 oficialități de rang înalt, iar fotbalul se bucură, firește, de un staff conceput și alcătuit în stil european. El cuprinde inclusiv un manager care ține legătura cu președintele și cu care colaborez excelent. Pe președinte nu l-am văzut însă niciodată în persoană, n-am dat niciodată mîna cu dînsul, de aceea mi-e teamă că ar putea apărea neanunțat la stadion și n-am să-l recunosc! Într-adevăr, mi-a transmis felicitări cu ocazia cîștigării campionatului, dar atît”.

Evident că discuția nu s-a încheiat, eu întrebînd de cîte ori i-a făcut prințul echipa, i-a cerut să scoată vreun jucător de pe teren sau l-a criticat la televizor?! Olăroiu a izbucnit în rîs, după care a schimbat subiectul.  Orice comparație cu ce se întîmplă în fotbalul românesc e forțată, trasă de păr. Chiar neavenită.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Freddy RE (15 comentarii)  •  16 mai 2012, 16:10

OK, și…? Nici o alta comparatie nu-si are sensul.
Aia fac jeturi de petridolari de cand se nasc si pana mor, iar ai nostri traiesc in lumea plina de defecte, dar reala. Si vad ca asa perfecti cum sunt ei sunt cei care au avut nevoie de Olaroiu si Radoi, si nu invers. Cand va aplea Steaua la la antrenorul AlCalalb si la mijolcasul ElCainenegru, mai vorbim.

Aral (104 comentarii)  •  16 mai 2012, 16:17

Frumos, dar nu ajuta la nimic. Fotbalul nostru nu se compara cu niciunul. E in coada tuturor.

Freddy RE (15 comentarii)  •  16 mai 2012, 16:32

Si inca ceva:
În privința mizeriilor descrise si total adevarate, campionatul Romaniei seamana si cu al Italiei si cu al Braziliei.
Păi…?

eduard (1 comentarii)  •  16 mai 2012, 16:45

„altminteri” inseamna „in caz contrar”. In al doilea alineat, spuneti ca Olaroiu va reveni in scurt timp la greutatea obisnuita, „altminteri, vineri va pleca inapoi la Abu Dhabi”. Sa intelegem ca se intoarce in Emirate doar daca nu slabeste?!

Emanuel (1 comentarii)  •  16 mai 2012, 16:45

Ioanitoaia nu ne spune câțiva bani au investit in jucatori ,pentru ca nu a folosit mulți din jucătorii ce au fost la retrogradare.Despre bani sa o lase mai ușor,poate vorbește de milioane de dirhami,acolo nu se pune baza pe euro,salariul este plătit in moneda lor si se schimba la banca dacă in contract este trecut in dolari.Nu mai umflati salariile antrenorilor,nu sunt la nivelul asta.Va rog,mai multă sinceritate !

run away (16 comentarii)  •  16 mai 2012, 16:54

nu e nici o surpriza in toate astea. fotbalul romanesc e doar o imagine a intregului sistem, a natiunii. chiar daca nu ne place adevarul e ca noi suntem o natiune de pacalici. intotdeauna vrem sa pacalim orice: democratia, istoria, politica, justitia, europa, business-ul, jurnalismul (sincer, nu in cazul ioanitoaia) si bineinteles ca si fotbalul. sunt foarte putini romani din fotbalul romanesc despre care as spune ca ar fi profesionisti: Razvan Lucescu, Craciunescu, Tudor… si nu prea mai imi vin in minte altii, poate or mai fi cativa. insa cei care conteaza, cei care conduc sau investesc… vai si amar!

John (564 comentarii)  •  16 mai 2012, 16:57

Nea Ovi, pana si arabetii sunt mai normali. Printul ala nu o fi auzit de marele europarlamentar din Pipera?

Carmen (2 comentarii)  •  16 mai 2012, 16:59

Gigi Becali, Nicolae Astra, Porumboiu si ceilalti fazani sa bage la cap aceste randuri. Pentru asta ar trebui sa aiba cap nu doar gura si fite.

Cheetah (2118 comentarii)  •  16 mai 2012, 17:19

Multumim, va rog sa mai scrieti de povestile de succes ale antrenorilor romani de afara, cu siguranta vom avea de invatat numai lucruri bune si la intern.

pase scurte blog (36 comentarii)  •  16 mai 2012, 17:21

ehhh, mare antrenor si olaroiu asta. va reamintesc ca balaci este un fel de mourinho in golf, dar o nulitate in romania ca antrenor.

Unul (1 comentarii)  •  16 mai 2012, 17:26

Seful emiratului Abu Dhabi si presedintele UAE este Sheikh Khalifa si nu Mohammed.Ca face parte din structurile de conducere, este adevarat.

andrei_30 (1 comentarii)  •  16 mai 2012, 18:04

@eduard
Altminteri nu inseamna musai „in caz contrar” ci poate insemna si „in alta ordine de idei”, sau „pe de alta parte”. Ioanitoaia are un stil plat de a scrie, fara forma estetica, insa stie limba romana.

Lulus (70 comentarii)  •  16 mai 2012, 18:06

Mare, nemare, Olaroiu a castigat campionatul!

Batlan (1 comentarii)  •  16 mai 2012, 18:06

Istorie interesanta, e bine ca o evocati. Nu va folosi insa, la nimic, conducatorii nostri nu se vor schimba niciodata.

Mishu (234 comentarii)  •  16 mai 2012, 18:14

Oli e un antrenor serios si unul dintre putinii care nu i-au cantat in struna lui Becali.

Claudiu22 (343 comentarii)  •  16 mai 2012, 19:12

Ioanitoaia chiar stie limba romana. Nu face floricele, rar foloseste metafore, dar stapaneste bine limba. Nu l-am auzit niciodata gresind in zeci de emisiuni de radio si TV. E capitolul lui tare.

Mishu (234 comentarii)  •  16 mai 2012, 19:16

Ma lasati astia care ii reprosati dlui Ovidiu ca e deficitar la limba romana. Voi invatati gaina sa faca oua sau ce? Cred ca omul va citeste si se prapadeste de ras.

Freddy RE (17 comentarii)  •  16 mai 2012, 19:27

„Oli pare să se fi îngrășat 4-5 kilograme.”
Nu era mai normal un titlu ca:

Olăroiu și șoricul…?

White-red-arad (59 comentarii)  •  16 mai 2012, 19:42

Sa fim serriosi,ce pregatire psihologica sa faci ,cind astia tin ramadanul,cind nu conteaza decat in campionatul lor.L-or umple de bani pe Olaraoiu,dar valoarea este sub Tomsani.Cu toata organizarea lor „europeana”. Repet,sa fim seriosi !

Augustin (268 comentarii)  •  16 mai 2012, 21:29

@white red. Sa fii tu serios cat au progresat toti, inclusiv arabii in timp ce noi am jucat leapsa pe ouate. Ca si cu israelienii, cipriotii si maltezii, au fost clientii nostri si nu mai sunt. Acum joaca de la egal cu noi si ne mai si bat. Prietenii stiu de ce, mai ales Sandu si Dragomir.

Razvan I (35 comentarii)  •  16 mai 2012, 22:04

Foarte bine scris, bravo Oli, norocul tau ca ai plecat din marlania de aici. E vorba de alte lume, de o alta mentalitate, de civilizatie.

flo_ax (12 comentarii)  •  16 mai 2012, 22:06

Eu ma sochez cand vad romanasii muritori de foame cum inca traiesc fantezia unui campionat autohton decent! Mai oamenilor, in curand se fac 20 ani de la ultima performanta notabila reusita de noi, USA ’94! Treziti-va! Campioana noastra face 0 ZERO puncte intr-o grupa lejera de UCL, iar candidatele la titlu (exceptie Steaua si Vaslui CATEODATA, Gaz Metan sau Urziceni) sunt ciuca batailor in Europa! Si nu de la nume mari, ci de la no-name-uri gen Vorskla Poltava! Treziti-va, suntem sub Cipru, Israel, Finlanda, Ungaria, Ucraina si tot restul lumii, arabii inclusi

george (3 comentarii)  •  16 mai 2012, 23:13

intamplarea a facut sa ma aflu la muscat (oman) cand s-a jucat meciul decisiv intre al ain si fosta campioana a uae (la vremea jocului, cea din urma era detinatoarea titlului). veti fi surprinsi sa cititi ca am vazut doua echipe care respecta aproape in totalitate disciplina tactica. cred ca aici sta marea victorie a lui olaroiu. sa poti disciplina jucatorii din zona e un lucru extrem de dificil. cu sprijinul lui radoi, care cred ca poate comunica fluent in engleza, olaroiu are o singura grija: sa nu apara alt antrenor care sa disciplineze si sa motiveze jucatorii asa cum o face el. acum il apreciez judecandu-l dupa echipa creata in alta parte, cu jucatori necunoscuti. dupa rezultatele din romania e mai greu sa judeci pe cineva. insa, desi importanta, performanta e sub a lui dan petrescu. acesta este o parere personala, de combatut cu argumente.

george (3 comentarii)  •  16 mai 2012, 23:29

@ unul
al ain si abu dhabi sunt emirate diferite. normal, au stapani diferiti.
@white-red-arad
sharjah, echipa de la coada clasasmentului, e de ras. cele din frunte sunt bunisoare. o spun dupa ce am vazut destule meciuri. insa, fiind o parere personala, are tot atata valoare ca a dumitale.
@claudiu22
„nea ovi” ar cadea sub un anumit nivel daca ar vorbi cu greseli limba romana, prin formatie fiind absolvent de filologie, cu specializarea limba romana – limba poloneza. insa deja a cazut sub un nivel cand a tolerat „lupte” pe deplasarile juranlistilor de sub „comanda” dumisale la onesti, piatra neamt, galati, cluj, bistrita, si altele, la vremea cand slujea la „sportul romanesc” al lui dragomir. exceptie, vazuta cu ochii mei, la un meci la galati (cu bistrita) a fost tolontan. recititi cronica de atunci despre pinguini, cand alt ziarist (nu ii pot numele pentru ca nu mai este dintre noi) s-a purtat si a scris dupa modelul dinainte de ’90. marius stan, presedinte la galati si la acea vreme, poate depune marturie ca in cele doua sacose erau servetele, in caz ca omul transpira pe drum, in miez de martie inzapezit.

Nea Vanea (170 comentarii)  •  17 mai 2012, 0:21

Daca esti antrenor adevarat nu te duci sa muncesti in acea zona!
El s’a dus si se duce pentru bani, din lacomie! Dar nu intelege ca profesional se plafoneaza, se autodistruge.
Ultima performanta in CV-ul lui Oli este si ultimul campionat catigat cu Steaua. Asta daca nu’i trecem acolo si cupa de anul trecut…
Restul este ZERO! Sase ani irositi, dar o basculanta de petrodolari in conturi.
Bravo lui, sa fie sanatos!

Leul Baniei (8 comentarii)  •  17 mai 2012, 0:51

Ma bucur ca v-a reusit operatia. Dar, dupa cat de duplicitar ati scris despre asasinarea Craiovei, ma intreb: v-ati operat cumva de caracter?

TYM (4 comentarii)  •  17 mai 2012, 8:33

mitica de ce ti-ai dat demisia de la LPF i-ti este frida de puscarie?? oricum vei intra,ai profitat ca nasu sandu a propus dezfilierea UNIVERSITATI CRAIOVA este abuziva,si ai fugit?????.oricum este abuziza,ai fugit sa nu fi arestat pt ABUZ IN SERICIU,TOT VEI FI ARESTAT,DE ACEEA TI-AI DAT DEMISIA DE LA LPF????? LA PUSCARIE CU VOI AMANDOI.

suporteru’ (3 comentarii)  •  17 mai 2012, 8:39

Alt subiect pentru editorial nu ati gasit?! Cu mici exceptii, drama prin care trece Universitatatea Craiova, lovita abuziv de conducerea FRF, a fost ignorata de presa sportiva .

livius (17 comentarii)  •  17 mai 2012, 8:41

dl Ioanitoaia,
Ref la Craiova:
– puteti publica lista srl-urilor inscrise in competitia ligii 1 in ultimii 5 ani ? Impreuna cu datoriile si dovada platilor. ar trebui sa fie informatii publice, nu ?
– puteti afla care sunt diferentele de procedura la inscrierea in competitii intre liga 1 din Romania si cea din bulgaria ?
Doar asa putem afla daca mititelu este intr-adevar nebun sau doar s-a dovedit prea curajos pt sistemul din care dorea sa faca parte.
Dar traiti si dvs scriind despre ei, nu? Se poate sa va ejecteze…Nu cred ca sunteti santajabil…
Aveti curajul la varsta dvs, sa renuntati la a scrie despre fotbalul lor si sa comentati discipline cu adevarat sportive ?

Laur (111 comentarii)  •  17 mai 2012, 8:43

@george. Si vrei sa pari mai destept decat esti. Limba se numeste polona, nu poloneza si Ioanitoaia mai vorbeste vreo 4-5.

Karol (22 comentarii)  •  17 mai 2012, 8:51

Fraierii cred ca ziaristii sportivi sunt imaculati. Mai pun si ei botul, nu ca aia bagati in politica. Ioanitoaia are defecte, dar a facut o scoala de ziaristi, i-a crescut si i-a ajutat. N-au iesit toti valori, dar vreo 7-8 s-au impus in frunte cu Tolontan, Vochin, Geambasu, Andries si Berceanu.

dan (1 comentarii)  •  17 mai 2012, 9:22

Nea Ovidiu,

Mata chiar nu mai ai subiecte?

Cana (3 comentarii)  •  17 mai 2012, 14:05

Subiectul nu a fost ales intamplator, dar multi citesc si putini inteleg. El a vrut sa le dea o palma patronilor din fotbalul romanesc care fac si pe antrenorii. Privitor la excluderea Craiovei Ioanitoaia a scris chiar prea mult. Mergea in presa din Craiova nu si in cea nationala.

Urucu (6 comentarii)  •  17 mai 2012, 14:08

Acum il inteleg si pe Oli de ce nu vrea sa mai auda despre Steaua. Cand arabetii il platesc o caruta de bani cum sa mai plece de acolo. PS. Mai lasati-ne cu Craiova ca ne-ati omorat!

Lelia (1 comentarii)  •  17 mai 2012, 15:43

Dragilor, l-am avut acum 1O ani profesor la Scoala Superioara de Jurnalistica si m-a impresionat. Cine zice ca Ovidiu Ioanitoaia nu stie limba romana ori nu il cunoaste ori e rau intentionat. Ii doresc multa sanatate.

Floryn (215 comentarii)  •  17 mai 2012, 15:53

Daca prostia ar durea multi din cei care posteaza aici ar tipa zi si noapte. Poti sa nu fi de acord cu Ioanitoaia, sa zici ca e partizan cu Lucescu, cu Craiova, cu… Dar sa il acuzi ca nu stie limba romana e prea de tot. Poate cineva sa probeze asa ceva?

Francisc (107 comentarii)  •  17 mai 2012, 19:23

Sigur, copiii, daca nu e cu scandal nu va place.mai ales ca Ol aroiu a antrenat-0 pe Steaua. Nea Ovi, da-i inainte cu Craiova pana s-or satura si echipa tot n-or avea! S-o faca altii ca ei sunt numai cu gura si cu aratatul cu degetul.

octavian (1 comentarii)  •  18 mai 2012, 4:23

ma bucur ca esti inapoi, sincer. Dumnezue Sa-ti Dea sanatate. La fel ca si in cazul Craiovei, ai dreptate, chiar daca nu ai avut tot timpul in ultimii ani. Olaroiu este mult prea destept ca sa-l inteleaga Udrea, Radulescu sau Tolo, Bine ai venit acasa, batrane fumator!

fata morgana (39 comentarii)  •  18 mai 2012, 9:06

fotbalul romanesc este decapitat, iar senilul asta ne vorbeste despre seici; tara arde si baba se piaptana!
noroc cu Maria ca mai spala obrazul acestor pupincuristi ordinari.

Mihai (182 comentarii)  •  18 mai 2012, 16:22

@fata morgana. Ori esti prost, ori esti prost, alege. E vorba despre altceva in articol, dar iti trebuie minte sa intelegi si tu nu ai.

george (3 comentarii)  •  19 mai 2012, 20:20

@Laur
multumesc pentru corectura. nu sunt nici profesor, nici nu am pretentia ca stapanesc limba romana, nu sunt nici destept, nici mai destept ca altii. sunt doar un roman care si-a gasit de lucru pe acolo si ma uit la meciurile de acolo. si doar mi-am spus parerea, ca multi altii. e voie?

Comentează