Kassai românul
După 1-1 de miercuri seara, uruguayenii au declinat invitața de a participa la un cocktail împreună cu românii. Erau supărați din pricină că arbitrul le refuzase un 11 metri la scorul de 1-0 pentru ei, așa că au zis nu […]
După 1-1 de miercuri seara, uruguayenii au declinat invitața de a participa la un cocktail împreună cu românii. Erau supărați din pricină că arbitrul le refuzase un 11 metri la scorul de 1-0 pentru ei, așa că au zis nu și s-au retras la hotel.
Nu-i de lăudat gestul sud-americanilor, dar n-ar strica să le dăm dreptate. Deoarece, agăţîndu-l în careu pe Cavani în minutul 37, Tătărușanu a comis un fault ce trebuia sancționat cu penalty și cartonaș roșu, ambele indiscutabile! În ciuda revirimentului din repriza secundă cînd băieții lui Pițurcă au fost mai inspirați și mai insistenți, pare greu de crezut că pornind de la 0-2 și cu un om în minus, “tricolorii” ar mai fi reușit egalarea. Nu c-ar fi contat cine știe ce rezultatul, dar orișicum.
Înregistrările video au demonstrat că arbitrul Kassai s-a păcălit în clipa în care n-a indicat punctul cu var. Poate că a vrut să ne facă un cadou sau mai degrabă n-a văzut faultul, cert e că a greșit rău, ba și, surprinzător, într-o fază deloc complicată
La 36 de ani, ungurul Viktor Kassai e socotit “centralul” number one pe plan mondial. Deși a condus, printre altele, finala olimpică de la Beijing 2008, semi-finala Germania-Spania la CM 2010 și finala 2011 de UEFA Champions League, iată că i se mai întîmplă și lui, ca oricărui alt arbitru, indiferent de naționalitate, să fluiere strîmb!
Imaginați-vă ce scandal ar fi ieșit dacă n-ar fi acordat un asemenea penalty, clar ca lumina zilei, într-un meci din Liga 1! Ce i-ar fi auzit urechile și cît s-ar fi discutat, săptămîni la rînd, pe marginea erorii lui! Plecînd de aici, nu-i cazul să fim mai îngăduitori cu arbitrii noștri, dar măcar putem aprecia, chiar s-ar impune, că ei nu-s mai slabi decît colegii lor de-afară și nici nu greșesc mai des decît aceștia. Păi, dacă gafează ditamai Kassai, ce pretenții să ai de la, să zicem, Tudor ori Colțescu?!
Pentru că vorbim din nou despre cavalerii fluierului, să notăm că ultimul Comitet Executiv al FRF a redus baremul “centralilor” din lotul A, dar nu la 2.400 de lei pe meci, cum se zvonise, ci la 3.200 lei. În condițiile în care, fără nici o explicație și fără nici o logică l-a mărit pe cel al arbitrilor de rezervă CEx a confirmat decizia de micșorare a indemnizației destinate asistenților, care vor primi sume mai mici decît observatorii! Așadar, unul va alerga pe tușă de-i vor sări ochii, iar federalul ce va moțăi în tribună va lua mai mulți bani, ciudate sînt legile din fotbalul românesc! Tocmai de aceea unele ar trebui schimbate!