Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Minciună şi prostie

Fără îndoială că arbitrii noştri au avut un 2011 prost, dezamăgitor. Au făcut greşeli peste greşeli cu precădere în sezonul de toamnă, astfel că s-a discutat chiar varianta înlocuirii lor cu străini. Deşi i-a mai păsuit pe Balaj, Tudor et […]

duminică, 26 februarie 2012, 4:05

Fără îndoială că arbitrii noştri au avut un 2011 prost, dezamăgitor. Au făcut greşeli peste greşeli cu precădere în sezonul de toamnă, astfel că s-a discutat chiar varianta înlocuirii lor cu străini. Deşi i-a mai păsuit pe Balaj, Tudor et Comp. încă 5 etape din retur, Comitetul Executiv al FRF a hotărît să-i ardă la buzunare. Să le înjumătăţească baremurile de la 4.800 lei de meci la 2.400 pentru „centrali” şi de la 3.600 la 1.800 pentru tuşieri. Tăierea cu pricina s-a pus pe seama gafelor cavalerilor fluierului, într-adevăr, destule strigătoare la cer, dar şi pe seama crizei economice. În principiu, corect. În fapt, mai degrabă nu, deoarece fotbalul şi-a vîndut totuşi drepturile de televizare cu mai mulţi bani ca altădată.

Cel care a dirijat campania anti-arbitri a fost vocalul preşedinte al LPF, portavocea conducătorilor de cluburi, majoritatea nemulţumiţi, unii chiar înfuriaţi. Ca să monteze opinia publică împotriva arbitrilor, Dragomir a mers pînă acolo încît, cabotin perfect, şi-a declarat surprinderea că un arbitru a ajuns să cîştige lunar, cruciţi-vă, români necăjiţi!, şi 12.000 lei!!! Fals, minciună sfruntată deoarece şeful Ligii a omis să menţioneze că din 4.800 de lei un arbitru suportă săptămînal toate cheltuielile de transport, de cazare şi de masă. La fel, şi pe cele legate de procurarea echipamentului, deplasarea la consfătuiri, plata vizei, a vizitei şi a tratamentelor medicale, a indemnizaţiei acordate preparatorului fizic personal etc., etc.
În medie, după îndeplinirea tuturor acestor obligaţii, mai costisitoare în cazul arbitrilor domiciliaţi departe de Bucureşti, gen Haţegan, Balaj, Kovacs, Şovre ş.a., un component al lotului A rămînea cu 1.000 de lei pe lună, maximum 1.500, adică echivalentul a 300-350 de euro! Oricum, trebuie să fii un mare demagog precum Dragomir ca tu să ai, conform propriei mărturisiri, 15.000 de euro salariu lunar, dar să te indignezi că un arbitru de centru, care aleargă cît un fotbalist, poate duce acasă de 50 de ori mai puţini bani!!! Iar un asistent, nici măcar atît!

Veţi zice că nu-i momentul să apăr cauza cavalerilor fluierului, să le plîng de milă unora care nu-s muritori de foame. La urma urmei, au tot comis-o în turul campionatului şi e logic să tragă consecinţele. Da, de acord, însă cu rezerve, asta în ideea că, împiedicîndu-i pe arbitri să trăiască decent, nu-i ajutăm. Dimpotrivă, îi expunem, îi întărîtăm, îi facem mai vulnerabili, din care motiv consider decizia CEx o exagerare. Chiar o prostie. Cu cît se va renunţa mai repede la această măsură, menită şi să-l discrediteze pe Crăciunescu în ochii subalternilor, „uite ce vi se întîmplă dacă-l susţineţi pe Gică Contra!”, va fi cu atît mai bine. Pentru că e grav să greşeşti, dar periculos să persişti în greşeală. Răzbunarea nu-i arma deşteptului.

Comentarii (67)Adaugă comentariu

Moro (2 comentarii)  •  26 februarie 2012, 23:10

Ca de obicei..pareri pro si contra-doar suntem o tara „democrata”,nu???In esenta tot ceea ce se intampla in fotbalul romanesc s-ar putea rezuma la binecunoscutul vers:”Noi vrem egalitate/Dar nu pentru catei….”Sau altfel spus nea Mitica(mai omule…si numele e perfect:))vrea sa…respecte regulamentul dar nu chiar asa pentru oricine… de preferat cei cu drept de vot.La asta se rezuma tot…Dle Ioanitoaia ca de obicei un articol ce pune degetul pe rana,felicitari!

Dragos C. (78 comentarii)  •  26 februarie 2012, 23:30

Pentru ads,
De ce te-ai facut arbitru daca muncesti atat de mult si esti platit atat de prost? De ce nu iesi din arbitraj sa muncesti ca ceilalti oameni! Toti stati in arbitraj pentru ca luati spagi la greu! Orice om normal face o alta meserie daca nu este multumit de retributie. Ce scoala ai facut? Ocupa o slujba in calificarea obtinuta la liceu sau facultate. Toti va plangeti de salarii dar toti fostii arbitrii au odraslele tot arbitrii! daca e asa de rau, de ce l-a facut Craciunescu pe fiu-sau arbitru? Si Avram de ce si-a facut copiii arbitrii? Si ceilalti…

Dragos C. (78 comentarii)  •  26 februarie 2012, 23:34

Peste tot in occident arbitrii au si alte meserii, sunt politisti, ospatari, ingineri, lucratori bancari sau mecanici. Ai nostri ce fac atunci cand nu arbitreaza? Cheltuie spagile luate la meciuri…

Iulian (190 comentarii)  •  27 februarie 2012, 0:22

Fotbal fara Sandu si Dragomir! Felicitari pentru articol!

fcdinamobucuresti (23 comentarii)  •  27 februarie 2012, 0:35

cat de naiv esti ioanitoaia…

Zane (1 comentarii)  •  27 februarie 2012, 3:09

Baietii nu stiu cu fluieru si trebuie penalizati. Ce-i asa de greu de inteles?

Against Referees (1 comentarii)  •  27 februarie 2012, 8:47

Stimate Domnule Ioanitoaia,

Rationamentul Dvs. prezinta foarte multe neajunsuri. Fiindca este greu de inteles cum ajunge un arbitru de la suma de 2.400 RON (barem redus!!!) x 5 meciuri = 12.000 RON la suma de 1.000-1.500 RON/luna?!!! Ne faceti o demonstratie si noua?!

Domnule Ioanitoaia, pledoaria Dvs. este scandaloasa. Articolul trebuia sa prezinte un calcul detaliat, realist al articolelor de cheltuiala ale unui arbitru insotite de suma aferenta fiecareia dintre acestea!!!

Pe buna dreptate, unii de intreaba cum ajunge arbitrul Kovacs (un copil altfel foarte sarac din familie) sa isi cumpere masina de 30.000 Euro si casa…

LocalKombat (1 comentarii)  •  27 februarie 2012, 10:38

Unii nu inteleg sau nu vor sa inteleaga ca un arbitru arbitreaza in medie 19-20 de meciuri pe an cu accidentari, suspendari etc, iar asta doar 8 luni si jumatate pe an. Cheltuielile lor se impart la 12 luni si calculul lunar nu e 2400×5. Demonstatia articolului e clara, dar unii refuza sa fie de acord.

rapi (6 comentarii)  •  27 februarie 2012, 10:40

Nu stiu cati dintre cei care acuza arbitrii au arbitrat vreodata.E greu. Cei de acum arbitreaza cu greseli,unii sunt chiar diletanti,altii arbitreaza cu „dedicatie”( sub obladuirea cui?),insa nu poti sate infurii pe un mincinos,un demagog precum D.Dragomir.Altfel,de ce nimeni nu-i trage la raspundere pe el si M.Sandu ca nu mai avem centre de copii si juniori la toate nivelurile,mai ales la ligile I si II?Au facut economie cu arbitrii?Fraieri sunt ca nu fac greva si sa aduca altii de afara care sa-i coste mai mult!

rapi (6 comentarii)  •  27 februarie 2012, 10:42

„..insa nu poti sa NU te infurii pe un mincinos…”,mea culpa

bănățanu (5 comentarii)  •  27 februarie 2012, 11:43

Domnule Ioanițoaia,
Chiar nu e momentul să apărați cauza acestor ”cavaleri” ai fluierului. La felul cum arbitrează, numai cavaleri nu se pot numi. Trăim, totuși, într-o țară în care, optimist vorbind, majoritatea cetățenilor au câștiguri lunare de 1.000 de lei. Și cu banii ăștia își plătesc întreținerea, mâncarea, îmbrăcămintea, transportul. Trăiesc, adică… Cât de decent, vă las să spuneți dumneavoastră… Și pentru a câștiga acești bani se trezesc în fiecare dimineață cu noaptea în cap ca să meargă la muncă… Zi de zi, lună de lună, an de an… În același timp, un arbitru de fotbal arbitrează prost (într-o fabrică asta se numește rebut, și te alegi cu penalizări dacă ”reușești o așa ”performanță”) un meci de fotbal o dată pe săptămână iar în restul timpului merge la ”consfătuiri”, se ”antrenează”, sau eventual freacă menta și se mai și plânge că ”rămâne” doar cu 1000 de lei (maxim 1500) câștig net. Apăi, mergeți la fabrică domnilor arbitri, dacă nu vă convine salariul!…
Cu mult respect, domnule ziarist.

bănățanu (5 comentarii)  •  27 februarie 2012, 11:54

Mai adaug un calcul simplu: 2400 lei pe meci/90 de minute=26,6 lei pe minutul de muncă. Un salariat cu salariul minim pe economie câștigă 4,1 lei pe oră. Și ăsta mai și produce ceva. Arbitrii de fotbal ”produc” numai nemulțumiri și nervi pentru noi, spectatorii, care mai și plătim ca fraierii jalnicul lor ”spectacol”. În rest, promit să nu mai comentez subiectul.

Against Referees (2 comentarii)  •  27 februarie 2012, 15:13

Domnule Ioanitoaia,

De ce va revoltati Dvs. in locul arbitrilor?! Haideti sa-i lasam sa isi exprime ei nemultumirile!

1. V-as sugera sa solicitati publicarea castigurilor realizate din arbitraj declarate la autoritatile fiscale si suma impozitelor platite pe acestea;

2. Sa publicati in detaliu cheltuielile arbitrilor (fixe si variabile) pe parcursului unui an pentru a ne putea da seama daca concluziile prezentate de Dvs. sunt reale.

In lipsa acestor elemente (1-2), va pierdeti credibilitatea, inducand in eroare cititorii GSP.

Red (36 comentarii)  •  27 februarie 2012, 22:53

@Against referees
Ioanitoaia a dat un exemplu de calcul. Chiar daca nu este exact- si nu are cum sa fie din moment ce exista cheltuieli si intrari variabile. Cu fiscul esti ridicol.
Un lucru e cert: chiar daca mai gresesc, ca sa castige banii, arbitrii alearga, se antreneaza, dau teste, au obligatii, responsabilitati, etc.
Pe cand Mitica ia 15 000 euro pe luna, creste burta, manevre la greu, da interviuri si-l doare in palarie.
Ai aterizat cumva din Balcesti in LPF ?

Against Referees (2 comentarii)  •  28 februarie 2012, 11:44

@Red
Domnule Red,

Cu intrebarea formulata la finalul interventiei, tu esti cel care devii ridicol impreuna cu opinia prezentata de dl. Ioanitoaia.

Nu ai prezentat niciun argument logic bazat pe cifre. Numai vorbe…

Nu am „aterizat din Balcesti”, sunt unul din acei necunoscuti care urmaresc fotbalul si am invatat in clasa I sa adun si sa scad. Atat. Daca le-ai invatat si tu pe astea, te rog sa prezinti cititorilor GSP demonstratia ta matematica in sensul celor spuse de dl. Ioanitoaia.

Vei avea in vedere, obligatoriu, cel putin urmatoarele elemente: baremul redus pentru un central in divizia A, nr. meciuri arbitrate si detaliere cheltuielilor (sume) fixe si variabile. Asa, ca sa vedem ca nici tu nu ai „aterizat din Balcesti”.

Hanns (3 comentarii)  •  4 martie 2012, 13:24

Nu sunt de acord cu articolul, , sunt de acord ca masura luata este o aberatie, dar exista un DAR, .Daca esti albitru si reprezinti ca in justitie dreptatea, trebuie sa dai dovada de OM INTEGRU.Nu cred ca exista albitru care sa nu aiba vreo legatura cu vreuna din echipele esalonului divizionar de Fotbal, lucruri desvaluite de presa, as merge pina la interventia ANI , in materie de incompatibil ptr albitraj,Ori ce dezvaluire de legaturi interzise ,sa fie opriti de la delegaripina la rezolvarea cazului.Aplicarea legi Lustratiei chiar , din excluderea din viata sportiva a celor care au fost implicatiiin materie de penal din SPORT, ( vezi cazul Constantin Vilcea , acum presedinte de club la Gazmetan Tr Severin, sau Avram……, Salomir…….)Eliminarea acestor fosile sustinute chiar de FRF, si , LPF, sunt cazuri clare de CORUPTII,prezenta acestor oamenii, in sport indiferent de pozitia lor prezinta un pericol , ptr viitorul SPORTULUI , avem foarte multii oameni care ingroase rindurile SOMERILOR in romania, care au facut prin munca mult bine SPORTULUI, iar dupa ce au trecut de virsta atractiva sportului au deve nit necunoscuti , ne gasind de munca .MOTIVUL , GUNOAIELE DIN POLITICA SPORTULUI ROMANESC

Bankkamo (1 comentarii)  •  28 decembrie 2014, 15:19

2… 😀 cam cum s-a dovedit a fi molara si competenta data si de selectia presedintilor alesi intr-o democratie stre2mbă, cu reguli eencălcate de cei puternici şi cu un corp electoral grav afectat de ciuma comunistă

Comentează