Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Sărut mîna, Doamna Ioli!

Ne-am obișnuit s-o numim Marea Doamnă a atletismului nostru, dar nu spunem destul. Deoarece Iolanda Balaș înseamnă infinit mai mult, e una dintre figurile legendare ale istoriei sportului mondial. A avut o carieră nepereche, cu adevărat excepțională, marcată de realizări […]

marți, 13 decembrie 2011, 1:41

Ne-am obișnuit s-o numim Marea Doamnă a atletismului nostru, dar nu spunem destul. Deoarece Iolanda Balaș înseamnă infinit mai mult, e una dintre figurile legendare ale istoriei sportului mondial. A avut o carieră nepereche, cu adevărat excepțională, marcată de realizări parcă de domeniul basmului, nu al realității.

A cucerit titlul olimpic la Roma 1960 și la Tokyo 1964, abordînd finala din îndepărtata Japonie în momentul în care toate celelalte săritoare de înălțime ieșiseră din competiție! A bătut de 14 ori recordul lumii și, performanță neegalată pînă astăzi, a cîștigat 142 de concursuri la rînd, rămînînd neînvinsă pe parcursul unui deceniu! Niciodată vreun alt sportiv, indiferent de disciplină, nu și-a trecut în palmares atîtea izbînzi consecutive!

Așa cum gospodărește în prezent treburile Fundației Atletismului Românesc, cu rîvnă și vigoare, le-a condus vreme de 15 ani pe cele ale federației de specialitate, căreia i-a dăruit, printre altele, un sediu modern și o revistă de calitate. În semn de recunoștință, stadionul bucureștean de la Șosea îi poartă numele.

Sigur că ar trebui să ne reamintim mai des de unica Iolanda Balaș. Să ne mîndrim că sîntem contemporani cu dînsa și să-i mulțumim pentru ce a reprezentat și reprezintă. Din păcate, vinovați, găsim rareori timpul necesar.

Acum, cînd împlinește 75 de ani, Gazeta și cu mine încercăm să reparăm această greșeală, făcînd o reverență în fața unei supercampioane cum puține au fost. Sărut mîna, Doamna Ioli, vă dorim viață lungă, ani mulți, frumoși și liniștiți! Pentru că dacă dumneavoastră nu-i meritați, nu-i mai merită nimeni!

Comentarii (21)Adaugă comentariu

groparu (41 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 4:26

Asa da maestre! Iolanda merita toate laudele pentru activitatea sa sportiva. Am vazut-o acum 50 de ani sarind pe Republicii. 40.000 de spectatori au urmarit spectacolul sportiv. Atunci Ioli a doborit propriul record mondial. Azi la atletism daca mai vin 100-200 de spectatori. Ca si in alte sporturi nu au ce sa vada. La multi ani doamna Iolanda Balas!

Veverita Catalin (22 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 7:00

In vidul de performanta ce ne intristeaza de multa vreme (poate prea multa), performantele Doamnei de Aur a atletismului romanesc par de domeniul fantasticului ! Acum este mai important ce declara Becali dupa ce-si serveste cafeaua…Vad ca incet-incet, precum manelele, lumea s-a saturat de can-can. Va multumesc pentru inca un astfel de articol, adevarata hrana pentru suflet !

fan craiova (10 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 8:48

Ce frumos. N-am stiut niciodata ca acest om a cistigat 142 de concursuri consecutiv. Pacat ca nu se promoveaza aceste lucruri . Probabil ca este mai important sa stim ca mihai costea s-a gasit compatibil cu cruduta cea vestita. LA MULTI ANI ! D-NA IOLANDA BALAS

adicristea (2 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 9:25

La multi ani, doamna Iolanda!

igic (1 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 9:33

„SARUTAM MANA”doamna IOLI din partea tuturor iubitorilor sportului in general dar din partea iubitorilor atletismului in special Nu stiu sa mai existe sau sa fi existat in istoria sportului o asa mare diferenta intre campion si cel de pe locul doi,poate la box Cassius Clay,la curse auto Schumacher,saritura cu prajina Bubca si poate vor mai fi cateva exemple dar DOAMNA IOLI este peste toti tinand cont de perioada si de conditiile de la noi.Se face atata caz de performanta regelui Hagi (rege DOBRIN) si-l pune alaturi de Nadia si de Ilie,dar acestia cred ca se simt jigniti din punct de vedere al performantei fata de ce a facut Hagi.Cred ca Hagi ar trebui lasat in pace la nivelul lui.Pentru doamna IOLI inca odata „SARUT MANA” si sa ne traiti „La multi ani”

what4 (2 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 9:33

Totul ar fi in regula daca i-ati scrie corect numele: Balazs Jolan.

Ancu (35 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 11:21

@what4. Se putea ca intr-un moment frumos sa nu apara si un prost? Multumesc pentru articol, domnule Ovidiu, bine ar fi sa scrieti mai des pe astfel de teme, nu doar fotbal, ofsaid, JJ si Dragomir.

Enescu G. (1 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 11:38

Doamna Balas face parte dintre oamenii adevarati care au adus Romania (chiar daca un comentariu ii modifica numele ,doamna Balas merita din toata inima stima romanilor) in cunostiinta lumii.
Iar felul cum munceste acum este nu numai exemplar ci minunat.
(Si sa nu uitam si de sotul doamnei Balas ,marele campion si antrenor ,Ion Soter)

Mymy (76 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 11:59

Ia sa ne gandim de ce ar scrie dl Ioanitoaia sau alt ziarist despre altceva decat despre fotbal si Becali? Ca sa ia 5-6 comentarii! La multi ani doamnei Balas.

Lucian (206 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 12:05

Cu adevarat o mare campioana care ar merita sa I se acorde mai multa atentie. Dar asta a Romania de azi, nu vinde gloria doamnei Balaj, vinde mitocania lui Gigi Becali.

Cucu (25 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 12:56

La multi ani doamnei Ioli. Un articol care ii face cinste lui Ioanitoaia.

Franz (406 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 13:02

Domnule Ioanitoia, apreciez ca recunoasteti ca nu scrieti cat ar trebui si despre alte sporturi in afara fotbalului, dar ma intreb cine va impiedica sa o faceti? Tot Becali, tot Dragomir, tot… pana cand si de ce?

what4 (2 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 15:59

Sunteti idioti multi dintre voi. Intrebati-o personal care este numele real si nu cel romanizat de propaganda comunista cu care vad ca mult ati ramas infestati. Numele real este Balazs Jolan. La fel cum nu exista nici un Ladislau Boloni, ci Boloni Laszlo, la fel cum nu exista Robert Ilies, ci Ilyes Robest (citit IIesh), la fel cum exista Sepsi Laszlo (citit shepshi), cum nu exista Satmareanu, ci Szatmary samd.

SAMMIBV (10 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 16:59

LA MULTI ANI FERICITI SI NUMAI BUCURII IN VIATA.
frumos articol dar prea scurt Ss nu uitam ca pe linga viata sportiva de exceptie este o mare doamna,achitindu-se cu mare corectitundine de toate sarciniile de conducere pe care le-a avut poate fi trecuta cu litere de aur in cartea recorduriilor.
ne mindrim cu asa ROMANCA.
SA NE TRAITI MULTI AINI FERICITI.SARUT MINA.

gilos (328 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 17:19

Nea Ovidiu,

Ale naibii regulile astea de exprimare !
Ori zici Doamna Iolanda Balas ( sau, mai simplu, doamna Balas ) ori, daca ti se permite, spui Iolanda sau Ioli, dar niciodata nu te adresezi ca o coafeza, cu „doamna Ioli”.
Avem pretentii, bre, de la dumneata !

Cosmo (12 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 17:53

Minunat personaj, frumos articol. Degeaba insista what4 si ne face comunisti. Conteaza numele „de scena” al doamnei Ioli, nu cel cu care s-a nascut. Amanuntul e derizoriu, de neluat in seama chiar daca what4 insista sa ne plictiseasca.

RipensiaVenus (20 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 19:03

what4, scrim cum shitim, la voi in hungaria e mult mai rau, voi desfigurati numele conlocuitorilor si strainilor dincolo de orice bun simt, adaptandu-le cu forcepsul la frumoasa voastra limba uralica.

Ioan (1 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 19:23

@ what4
N-ai uitat să scrii ceva? – „Kezicsókolom, Joli néni!” (rom. „sărumâna, tanti Ioli!”) Eu interpretez altfel: românii – știu sau nu știu numele maghiare – îi spun cu drag Iolanda Balaș, o consideră de-a lor! La mulți ani, Doamnă!

eugen (1 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 20:47

LA MULTI ANI ,DOAMNA BALAS !!!!!!!!……AVETI TOT RESPECTUL SI RECUNOSTINTA NOASTRA CUVENITA UNUI MARE ROMAN!

Dorin (48 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 23:11

Respect pentru performantele sportive si pentru o viata inchinata sportului…

Cei care sunt cat de cat apropiati de sport stiu ca stadionul care ii poarta numele este de fapt in mare parte opera ei :).

Ar fi interesant nea Ovi sa scrii un articol despre cum a muncit doamna Balas pentru a aduce finantari pentru stadion si sediul FRA… sa vada toti ca daca vrei SE POATE!

La multi ani, doamna Balas!

Bouda Francisc (5 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 7:48

Pentru what4: că pe buletinul acestei mari doamne, care a dus faima României în sportul pe care l-a practicat, scrie Balasz Jolan sau Iolanda Balaș eu personal nu cred că are o mare importanță. Și pe mine ar trebui să mă ”cheme” František Bouda” (asta fiindcă strămoșii mei au origini cehești) dar m-am născut în România, chiar dacă de foarte multe ori nu îmi place asta, și mă numesc Francisc… Lasă te rog falsele naționalisme de-o parte, asta dacă ai pretenția să fii respectat în țara în care te-ai născut și care este, de fapt, țara ta și a noastră… La mulți ani Iolanda (sau Jolan) … Îți mulțumesc pentru multele clipe în care m-ai făcut fericit pentru că am avut șansa să îți fiu contemporan…

Comentează