Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Allez, Bănel!

Parcă ne-a plăcut să-l ironizăm, să-i scoatem în evidență cusururile. Aproape că ne-am plictisit reproșîndu-i că aleargă ca un apucat și nu prea știe altceva. Că mingile centrate de el își ating rareori ținta, eșuînd de regulă în picioarele adversarilor. […]

vineri, 2 septembrie 2011, 11:45

Parcă ne-a plăcut să-l ironizăm, să-i scoatem în evidență cusururile. Aproape că ne-am plictisit reproșîndu-i că aleargă ca un apucat și nu prea știe altceva. Că mingile centrate de el își ating rareori ținta, eșuînd de regulă în picioarele adversarilor. Deși nu l-am perceput ca pe un rrom, sau nu neapărat așa, l-am socotit limitat. Cu o voință ieșită din comun, dar lipsit de har, de strălucire, de scînteie. Harnic, ambițios și devotat, însă atît, nu mai mult. Un pălmaș, un zilier.

Am convingerea că, judecîndu-l cu exagerată asprime, am greșit față de Bănel Nicoliță. Măcar din pricină că dintr-o carieră de 6 ani și jumătate petrecută în Ghencea am reținut mai ales nefericitul autogol înscris pe Bernabeu în toamna lui 2006, la 0-1 cu Real Madrid.

Ne-am dovedit incorecți și în alte situații. De pildă, neglijînd că a bifat peste 80 la sută din meciurile susținute de formația roș-albastră în intervalul amintit, dar și omițînd, vinovați, că a ajuns, cu 64 de partide, al doilea jucător din istoria Stelei prezent în cupele europene.

După Lăcătuș, însă înaintea unor “monștri sacri” precum Hagi însuși, Bölöni sau Tudorel Stoica. Toți ceilalți au mai obosit, s-au accidentat ori au fost suspendați. Nu și Bănel, care a acceptat orice post în echipă fără să crîcnească. Pe scurt, și-a văzut de treabă ca un profesionist veritabil. Spre lauda lui, n-a rămas niciodată dator, la fel cum n-a uitat unde s-a născut. Într-o familie amărîtă din Făurei și într-o casă de chirpici.

Îndrăznesc să afirm că abia de-acum înainte, deoarece a semnat cu Saint-Etienne, vom realiza ce rol important a jucat Nicoliță în angrenajul și în anturajul Stelei. Pe teren și în vestiar. Modestia și spiritul lui de luptă vor fi greu de înlocuit, foarte greu. În numele serviciilor aduse, și-a cîștigat dreptul la acest transfer, dar există riscul ca atît colegii, cît și suporterii să-i ducă dorul. Să resimtă absența celui care, fără să fie un superfotbalist, a reușit să devină ceva în plus, un personaj, ba încă pitoresc.

Tocmai de aceea, sau și de aceea, consider că e de datoria noastră să-i mulțumim și să-i dorim mult noroc în Franța! Merită cu prisosință toate urările de bine. Chiar toate.

Comentarii (82)Adaugă comentariu

Ghicitoarea [ tanti ] Viagra (1 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 15:26

… omule, Ovidiule, Banel e copchilu lu sora-mea iar daca io imi dau cu parerea aici si tu „citesti” commentul, se cheama ca suntem/avem dreptul cu totii sa trecem prin viata dupa valoare … si noi, din Faurei si tu si cei carcotasi si cei palmasi si cei care nu ne „citesc” ca dezavueaza si etc !!!

Radu Tudor (178 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 15:34

@lyviu. Faptul ca Ioanitoaia e prieten cu Lucescu de vreo 40 de ani si il lauda nu inseamna slugarnicie. Mircea Lucescu e cu adevarat cel mai mare antrenor roman din ultimele decenii. Ce scrii tu inseamna lipsa de minte si de logica de care ar trebui sa iti fie rusine. Toata asta e o discutie care depaseste nivelul tau intelectual inalt pana la genunchiul broastei. Uita ca ti-am acordat atentie.

submarina (32 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 15:40

Banel Nicolita e un luptator adevarat, avand fizic de invidiat, e genul de fotbalist care rar se accidenteaza, a avut meciuri extraordinare la Steaua, dar a avut din pacate si o perioada mai putin reusita, totusi, nu pot sa-i reprosez tare, fiindca atunci toata echipa mergea prost, numeroasele schimbari de antrenori, razboiul dintre fani si patron etc. toate astea au contribuit negativ si la calitatea jocului lui Banel, acum din fericire toate au ramas in trecut, echipa confirma iar Banel e intr-o forma excelenta, fapt care ma face sa regret plecarea lui, oricum vreau sa-i doresc multa bafta la noua echipa! Succes Banele!
Va multumim dle Ioanitoaia pentru articol, faceti foarte bine ca apreciati valorile noastre!

P.S. Totusi, raman la parerea ca acel autogol nefericit din meciul cu Real, a fost mai mult al portarului…

milici (440 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 15:51

@eurel & dolărel
Cine de la Steaua crezi că poate sări pista de alergări? E vreunul care face mai mult de un dribling sau o centrare utilă la 5 meciuri şi nu-l ştie nimeni?Satisticile de care pomeneşti se fac dar tendenţios ca să gîdile micile bucurii ale unora ca tine.Ai ceva umor , eşti oarecum francofon , ca şi bulgarii şi te înscrii liniştit pe linia miştoului balcanic fără niciun chichirez.Dacă sunteţi doi corectaţi voi adresarea.

BELEAdeOM (2 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 15:51

Du-te Banele , du-te Banele !!!! Sa speram ca nu te mai intorci niciodata la STEAUA !!!!!! Nu are niciun merit ca a bifat atatea meciuri in Cupele Europene , simpatia pe care i-a purtat-o patronul a facut posibil acest lucru… in rest nu are niciun merit

BELEAdeOM (2 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 15:55

@Milici , la orice ora din Szekely centreaza mai bine decat Banel , nu are niciun rost aceasta comparatie , mi se pare chiar de prost gust… Szekely nu a vut nicio sansa la Steaua , pe cand Banel a avut postul de titular batut in cuie , stim toti pe baza caror motive

ramirez (1 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 16:02

tot respectul pentru banel!pentru mine a fost si este un jucator adevarat care nu m-a dezamagit nici macar dupa meciul cu real pentru ca mi-a revenit in minte golurile cu betis cind practic i-a batut singur pe spanioli,golul din sferturi cu rapid si altele!!un om modest despre care nu ai auzit birfe,scandaluri si care nu a facut altceva decit sa minceasca la maxim fara sa se plinga niciodata!cred ca si datorita seriozitatii lui nu a fost accidentat decit foarte rar iar atunci cind a fost nu au fost accidentari „casnice”ci doar accidente cu adevarat de munca pentru ca e un jucator care baga capul in gheata!nu pot decit sa-i doresc mult succes si cu toate ca nu sunt fan al fotbalului francez deabia astept sa-l vad la treaba la noua lui echipa!allez banele!!!!!!!

Cruceru (4 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 17:01

Balanel nu era el vreun Hagi, dar face mult pentru echipa, muncea, lupta, transpira. Si eu cred ca I se va simti lipsa. Succes!

Grecu Iulius (2 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 17:30

Felicitari pentru articol! Bravo Banele pentru ce ai realizat (cand muncesti mult si esticinstit lumea te apreciaza chiar daca din cand in cand mai si gresesti).
Succesuri!

PIF (10 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 18:32

Banele, sa ai mult succes !!!!

rsss (8 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 18:54

caine rosu 18 Esti CRETY stimabile .Ai putea lua exemplu dela Banel

euu (2 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 19:22

auzi cica si-a castigat dreptul la transfer haha

nicu (2 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 20:08

Eu de exemplu nu am tinut minte numai autogolul, asta au facut-o rautaciosii si presa de mare valoare. Un ochi atent vedea ca munca lui nu poate fi stearsa oricum. Hai cu talentele din ziua de azi- sa amintim de marea valoare tanase care a marcat 2 goluri intr-un an, ca e vedeta, si altii, la porto sunt jucatori talentati de exemplu dar toti muncesc foarte mult asta nu pricepe romanul. In ziua de azi trebuie munca nu Mutu/ tamas in bar ca sa traga al de banel pentru ei pe teren NU NU NU. In primul rand e vorba de munca in ziua de azi vezi echipele mici care pun probleme Romaniei , Frantei samd. Dar noi nu vedem noi suntem talentati , nu avem nevoie sa alergam ca intra singura. NUsuntem nici prea talentati, a se vedea jucatori in Franta, Spania, Anglia, Portugalia, Italia, si muncitori nici atata deocamdata, deci suntem pe locul pe care il meritam in lume, poate prea sus , si foarte ingamfati.

grig (43 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 20:26

Banel e unic…sunt jucatori greu de gasit asa ca el.
unii chiar nu inteleg ca in fotbal, in orice echipa trebuie sa ai unul care -ALEARGA-indiferent cum…

Alt cetatean (1 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 21:48

Bafta Banele!Ms ca ai plecat!

Campion (11 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 21:59

Un fotbalist adevarat si un articol adevarat. Cred ca are dreptate dl Ovidiu: Steaua il va regreta pe Banel Nicolita cu toate stangaciile lui.

ana popescu (2 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 22:14

„Deși nu l-am perceput ca pe un rrom, sau nu neapărat așa, l-am socotit limitat.” – si daca l-am fi socotit rrom era normal sa fie limitat?
mi se pare penibil sa citesc genul asta de afirmatie pe gsp, intr-un articol al unuia dintre cei mai importanti oameni ai ziarului.

ana popescu (2 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 22:25

“Deși nu l-am perceput ca pe un rrom, sau nu neapărat așa, l-am socotit limitat.” – si daca l-am fi socotit rrom era normal sa fie limitat?
In regulile dumneavoastra despre postarea comment-urilor va amintesc punctul 1c:
c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
A dumneavoastra cum este?

dan ionescu (1 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 22:33

GSP merge atat de departe incat imi taie din cuvinte!!!!
, anuntul precedent era mai lung!
Nu mai modificati continutul mesajului, Imi exercit dreptul meu constitutional la libera exprimare tinand cont ca este vorba de o televiziune,deci mass-media va pot da in judecata sub articolul 10 constitutia Ro!!

lol (1 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 22:57

eu cred ca banel nicolitza a facut mult rau rominiei prin propulsarea lui in vazul camerelor de filmat. destul ne cred vesticii tigani, noi il punem pe tigan la NATIONALA si in prima echipa a stelei… nu cred ca a fost ok ca acest baiat simplu, de admirat pe undeva, sa ne fie ambasador. dar fotbalul rominesc e plin si a fost in ultimele decenii, plin de tigani, aproape toti din bucuresti – oltenia – baragan. e doar o parere. voi cum va simtiti cind stiti ca milioane si milioane de oameni i-au vazut pe petre marin, banel nicolita, razvan lucescu si alti oameni de fotbal de etnie rroma? e doar o intrebare, repet. nu fac judecati de valoare.

daniel (4 comentarii)  •  2 septembrie 2011, 23:21

allez mancatziash…ai ajuns la franta…bravo tzie !!

jos_cenzura (102 comentarii)  •  3 septembrie 2011, 0:34

pentru toti contestatarii lui Banel (sau al lui Chivu de exemplu) – or fi fost atatia antrenori atat de lipsiti de har sa insiste cu ei ca titulari pe durata atator ani daca nu era ceva de ei?

lucian (1 comentarii)  •  3 septembrie 2011, 1:27

allez les verts !

gab (2 comentarii)  •  3 septembrie 2011, 2:14

prefer un salahor care isi da sufletul pe teren in locul briliantelor, printilor sau te mai miri ce fel de fotbalisti ramasi la capitolul talente pierdute.bravo tie, banel Nicolita! cat despre sufletul tau mare care nu si-a uitat familia si mai ales nu-i e rusine cu ea, mi-as dori ca macar jumate omenire sa fie la fel.atunci cu siguranta lumea ar fi mai buna. jos palaria, Banel Nicolita si multa bafta oriunde ai fi.

milici (440 comentarii)  •  3 septembrie 2011, 6:42

@BELEAdeOM
Cum n-a avut sansa Szekely?Cat a jucat n- a facut mai nimic cum nu face nici acum.Chiar daca pe banda dreapta erau celebritati mondiale cui folosea cat timp la primire era Surdu, Stancu sau Elton.Steaua nu avea o echipa cu jucatori de cap.Cu toate astea mai multe goluri s-au dat din centrarile/pasele lui Banel decat ale vedetelor jenante Tanase si Szekely.Incearca sa-ti folosesti procesoru’ nu doar sa nu-ti ploua-n gat!

Dinny (681 comentarii)  •  3 septembrie 2011, 7:18

Iata cum sta cu obiectivitatea…cu corectitudinea…cu deontologia,D-l Ioanitoaia:
-„Transferul lui Torje:o afacere pentru cine?”
-„Allez Banel !”
Asa analizeaza cineva cu pretentii de „number1”,cele doua transferuri importante ale fotbalului nostru.
Curat murdar…coane Ovidica !

Jojo (1 comentarii)  •  3 septembrie 2011, 8:43

Jos palaria pentru munca si efortul pe care le-a depus la Steaua, tin la el mai ales ca suntem de aceeasi culoare,dar creerul lui nu prea se sincronizeaza cu dorinta si devotamentul aratat de el,in rest sa auzim numai de bine si-i doresc mult succes la noua sa echipa.

Stelistul (24 comentarii)  •  3 septembrie 2011, 9:46

@ana popescu. Penibila esti tu, dl Ioanitoaia nu l-a discriminat pe Banel si nici pe tigani. Ia nu mai facei unele pe fetele mari!

rad-tot (2 comentarii)  •  3 septembrie 2011, 9:57

In campionatul Frantei un singur roman a reusit sa se impuna si sa-si faca un nume: Viorel Moldovan. Cu transferuri ca Banel… nu cred ca vom schimba prea mult regula…

Multa bafta Banele!

Cruceru (4 comentarii)  •  3 septembrie 2011, 10:21

@Dinny. Care e legatura cu…prefectura? Textul despre Torje se referea la aspectul financiar al transferului si nu la valoarea jucatorului de nimeni contestata.

Dinny (681 comentarii)  •  3 septembrie 2011, 11:39

@Cruceru
Pai vezi ca n-ai priceput fondul problemei !
Abordarea critica pe de o parte a transf.lui Torje si stimulativa a celui al lui Banel,reprezinta de fapt,atitudinea de fond a d-lui ziarist,fata de cele doua cluburi.
„Dacacati”…aia la prefectura…slabe sanse.

Dinny (681 comentarii)  •  3 septembrie 2011, 11:41

@rad-tot
Inaintea lui Viorel Moldovan,o prezenta deosebita in campionatul Frantei,a avut si Ion Parcalab-„Sageata din Carpati”

Comentează