Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Înapoi la 16 echipe ori la şi mai puţine?

Entuziasmat de cucerirea Cupei, competiţie pe care, aidoma lui Gigi Becali, o considera a loserilor cînd Steaua mai lua titluri, Mihai Stoica abordează o temă de maxim interes. Propune reducerea numărului de participante din prima divizie, implicit, terminarea stagiunii regulate […]

vineri, 27 mai 2011, 3:55

Entuziasmat de cucerirea Cupei, competiţie pe care, aidoma lui Gigi Becali, o considera a loserilor cînd Steaua mai lua titluri, Mihai Stoica abordează o temă de maxim interes. Propune reducerea numărului de participante din prima divizie, implicit, terminarea stagiunii regulate prin play-off şi play-out. Susţinută de mulţi alţii, între care şi de însuşi preşedintele Mircea Sandu, varianta merită studiată, cîntărită, dezbătută.

Pare o idee bună fie şi pentru că ar duce la concentrarea valorilor unei întreceri aflate în mare suferinţă, în pierdere de viteză. Din păcate, elementul de bază al pledoariei lui MM, că se vor disputa astfel 4 meciuri Steaua-Dinamo într-un singur sezon, nu-i cel mai convingător. Să mă scuze managerul general al roş-albaştrilor, dar se referă la două echipe care, clasate pe poziţiile 5 şi 6, n-au reuşit nici măcar să prindă podiumul Ligii 1! Evident, tradiţia joacă un rol important, ca şi palmaresul, însă numai ele? Deşi pe unii îi necăjeşte, iar pe alţii chiar îi deranjează, trebuie ţinut cont, obligatoriu, de ascensiunea impetuoasă a provinciei, cîştigătoarea ultimelor 4 ediţii de campionat. Ne place ori nu, capitala fotbalului românesc s-a mutat de pe malurile Dîmboviţei, nu mai e la Bucureşti!

Să ne reamintim că sistemul actual, cu 18 formaţii, a fost introdus în 2006-2007. L-a precedat, începînd cu 2000-2001, cel cu 16. La momentul respectiv, în sprijinul noii formule, dezavuată însă de mass-media, ni s-a servit argumentul că valorile s-au înmulţit şi că e logic să fie reprezentate la nivel înalt. Timpul a demonstrat însă că lucrurile nu stau aşa, dovadă că se discută în prezent despre nevoia de a se modifica schimbarea!!!! Deoarece aceiaşi oameni care se găseau atunci în fruntea FRF şi a LPF conduc şi azi, s-ar cuveni ca ei să admită că au greşit. Dar e sigur că nici unul dintre ei nu-şi va recunoaşte vreodată public vinovăţia!

Apreciez că şi din pricina crizei, căreia i-a căzut victimă inclusiv ex-campioana Unirea Urziceni, s-ar indica să recurgem la un sistem cu mai puţine echipe. Eventual, de ce nu?, cu play-off şi cu play-out, aici sînt de acord cu Mihai Stoica.
O decizie în acest sens trebuie adoptată urgent pentru ca formula cu 16 participante, cu 14 ori chiar cu 12, să poată fi aplicată cît mai repede. Doar că, în loc să trateze serios chestiunea, şefii fotbalului nostru preferă să-şi dea cu părerea la TV, de parcă nu de ei, ci de Sfîntul Sisoe, ar depinde rezolvarea problemei. Totdeauna e însă mai uşor să vorbeşti decît să faci, postură în care federalii se simt ca peştele în apă.

Comentarii (91)Adaugă comentariu

Nick (24 comentarii)  •  27 mai 2011, 19:14

@t.rex. Cum nu aduce nimic nou acest editorial cat provoaca o asemenea discutie aprinsa? Si cei care il mai contesta pe Ioanitoaia trebuie sa accepte ca isi alege subiectele cu multa abilitate. Asa si face foarte multe commenturi. Omul chiar e scula.

Sibelius (30 comentarii)  •  27 mai 2011, 19:16

@chris_gali: perioada Luceafarul nu se va mai intoarce prea curand(poate niciodata).
Ideea de play-off poate ca nu e stralucita, dar, in conditiile in care arbitrajul este cum este poate ca ierarhiile s-ar stabili ceva mai echitabil. Repet- poate.
Avem prea multe echipe care fac figuratie in ambele ligi.

Gabriel (8 comentarii)  •  27 mai 2011, 19:30

Nu cred ca se va obtine ceva cu micsorarea ligii 1. Solutia este in diviziile inferioare si la juniori. Cert este ca Liga a 2-a trebuie sa aiba o singura serie, iar a 3-a cel mult 3. Exemplul trebuie luat din campionatele puternice nu din Austria sau Elvetia care au si orase mai mici, spectatori mai putini, iarna lunga. Un nr de 12 echipe ar reduce interesul in opinia mea, in conditiile in care provincia castiga teren. Sa vedem de 4 ori meciuri Steaua-Dinamo, m-ar umple de greata cand ma gandesc la toate declaratiile sefilor acestor cluburi inainte si dupa meci asa de tare ca as renunta sa mai urmaresc. Mai bine ma uit la liga de handbal, ca acolo baietii sunt mai fair play un pic. Apropo, m-am saturat de Olaroiu asta, parca ar fi Dumnezeu venit pe pamanat. De vreo 3 saptamani numai despre el scrieti. Nu aveti masura, un personaj chiar si iubit, devine agasant daca este tot timpul pe prima pagina.

roman (8 comentarii)  •  27 mai 2011, 19:38

Sistemul cu 12 echipe, play off si play out, a fost propus de multa vreme in Romania.NU S-A VRUT PENTRU CA LA NOI SE DORESTE „LOC DE INTORS”!!!Cu 6 echipe care se lupta la evitarea retrogradarii si 6 care se bat pentru titlu si cupe europene e foarte greu sa mai aranjezi ceva, pentru ca fiecare punct conteaza in clasamentul final.Daca ai terminat de la locul 6 in jos, joci meciuri directe cu contracandidatele la un loc in B!Daca termini de la locul 6 in sus ai toate sansele la titlu jucand play off-ul!
Ar fi si mult mai spectaculos si mult mai corect, iar numarul de jocuri nu ar scadea semnificativ, cum incercau sa minta adversarii ideii in urma cu cativa ani!Fiecare echipa ar juca 11 etape in tur si 11 in retur + 5 x 2 meciuri (tur-retur cu fiecare adversar) in play off/play out.In total 32 de meciuri.Acum sunt 34 dar multe fara miza si fara „nerv”.
IN ROMANIA NU SE VREA ASA CEVA!

caesar (3 comentarii)  •  27 mai 2011, 19:39

Liga I
steaua, dinamo, rapid si o echipa din bucuresti (si/ sau ilfov), stabilita prin tragere la sorti (anual).
Nu retrogradeaza/ promoveaza nimeni.
Nu se participa in cupele europene.
Foruri tute…: FBF, LBF, …Mitica, Mircea….

Liga II
…PROVINCIA. 16 Echipe.
Se participa in cupele europene.
Foruri tutelare: FPF, Liga Provinciala,

Parca ar fi OK.

SELECTIONERUL SI NATIONALA SE VOR TRAGE LA SORTI.
JUCATORII STRAINI VOR FI NATURALIZATI SI VOR PRIMI CETATENIA IN 48 de ore.

roman (8 comentarii)  •  27 mai 2011, 19:42

Acum vad si postarea lui starchild.Bravo, foarte bine punctat!!!

Rooney (1 comentarii)  •  27 mai 2011, 19:45

20 de echipe,de ce nu? supravegheate, evident, de DNA ! La fel si in liga a 2-a… cu 4 retrogradate direct.

DARA 2501 (50 comentarii)  •  27 mai 2011, 19:55

E bine ca s-a gasit si „inventatorul” sistemului cu 14 sau chiar 12 echipe. Sistemul cu play off. Putem sa-l botezam „SISTEMUL mm”. Mai trebuie sa inventeze (vorba aia) apa calda si mersul biped (pe jos) si vom iesi sigur si din criza si din recesiune. Acum ce mai ne trebuie? Ce mai se-asteapta? Raspuns: Sa vina cineva sa ne penetreze in diferite pozitii (vezi manualul KAMA SUTRA).
In afara de acest sistem mai trebuie doua masuri de bun simt.
1. Obligativitatea ca sa nu poti avea decat max 3-4 jucatori de alta nationalitate pe teren.
2. Fiecare echipa din LIGA I sa prezinte si formatii de tineret-sperante.
Dupa aceste lucruri mai se pot adauga: Stadioane la standarde acceptabile. Arbitraj profesionist. Si patronii sa fie lasa-ti in pastele ma-sii. Acelor echipe la care ziaristi le canta in struna nu se vede ca le merge cum nu se poate de PROST? Aia se cred atotstiutori (era sa spun treaba aia cu stivuitorul) dar in fond sunt prostii-prostilor.
SUCCES!

state de romania (1 comentarii)  •  27 mai 2011, 20:00

din cate vad eu mai sunt oameni care se mai uita la campionatul romaniei !!
un campionat condus de hoti in care investesc alti hoti

misu (1 comentarii)  •  27 mai 2011, 20:50

deci …sa va explic: daca ar fi fost cu playoff anul asta automat steaua ar fi putut iesi campioana pe locul 6…ori nu mi se pare corect…stoica isi da seama cat de slabi sunt…si dinamo la fel…si asa poate la playoff mai cumpara doi arbitri..si iau titlul…daca dupa primul an ar juca playout ar cere iar schimbarea …niste jigodii domnule Ioaniţoaia!!! oricum bucurestiul o sa mai planga mult timp dupa titlul de campioana…parerea mea ca fc vaslui si timisoara …plus brasov u cluj o sa se intareasca…astra iar…o sa fie nebunie mare…steau si dinamo o sa se piarda pe la retrogradare in cativa ani daca nu investesc….

GOLOMBIOSCHI ILIE (150 comentarii)  •  27 mai 2011, 21:05

Propun modelul de serie unica de 16 echipe cu 4 la retrogradare direct pentru toate diviziile,ligile A,B,C,D,respectiv 4 niveluri, liga 1,2,3,4. Deci liga 2 ar avea 4 serii, liga 3 ar avea 16 serii si liga 4 ar avea 64 de serii, prima promoveaza ultimele 4 retrogradeaza. Ar fi 30 de etape, s-ar elimina meciurile strategice si mai mult, s-ar face o zonare mult mai buna geografica cu cheltuieli considerabil mai reduse de transport, cazare, masa, pentru toate echipele din structura aceasta piramidala a fotbalului romanesc. Propun de asemenea o noutate deosebita: barem de penalizare de 40 de puncte,fie ca echipa retrogradeaza fie ca ramane in A,chestiune valabila pentru toate ligile. Propun si un barem de premiere de 60 de puncte, punctele peste bonus in anul urmator.

milan6 (29 comentarii)  •  27 mai 2011, 21:29

maestre,
PROBLEMA nu este NUMARUL de echipe , ci CALITATEA FOTBALULUI PRESTAT de echipele romanesti !
La Finala Cupei am vazut o echipa care A INCERCAT sa joace si cealalta A REFUZAT jocul !
vor fi 4 Dinamo – Steaua si daca vor fi meciuri cu miza cum se va juca ?
EVIDENT LA REZULTAT !
DECI SPECTACOL IOC !

@akkiller (2 comentarii)  •  27 mai 2011, 22:03

Merita citit comentariul lui akkiler, de aceea il „lipesc” aici. Este o mostra a „devoratorului” de gsp.tv, sport.ro, prosport etc.
„daca echipele din rominia nu au o structura puternica in spate si traesc numai din drepturi tv normal ca e greu nu sunt de acord cu play off dar daca sar ajunge la 16 echipe ar fi minunat sar aerise calendarul am avea 4 etape mai putin nimeni nu ar plinge nici in iarna nici in primavara ca sunt terenurile inghetate oricine ar intra in liga 1 ar trebui sa aiba o structura puternica si nu ar mai aparea echipe care sa incerce doar sa faca figuratie de ce nu sunt adeptul play off parca competitia nu ar mai fi atit de frumoasa cel putin prima parte eu ca stelist as sti din start ca oricum ajungem in playoff si ce farmec ar mai avea un meci cu o nou promovata si asa prefer sa nu merg pe stadion de dragul lui behekali asa nici la tv nu mas mai uita”.
Bravo baiete!

aldrin (70 comentarii)  •  27 mai 2011, 22:04

Delir total!Inclusiv coment-uri!
Mult zgomot pt nimic. Chiar asa am ajuns sa ne luam dupa mm stoica???

neamt (1 comentarii)  •  27 mai 2011, 23:05

ca sa facem si noi un campionat mai competitiv intradevar mai putine echipe poate 14.cu sistem play off sau nu… nu stiu cum e mai bn.asta in prima liga.in liga a doua intre 16 si 18 echipe ar fi perfect.ca sunt si in liga a doua niste echipe care vai de mama lornu stiu ce cauta pe acolo si sa facem si liga 2 competitiva.numai in romania in liga 2 sunt cate 2-3 serii.(vezi germania anglia italia …)nu sa se ia cele mai bune 8-9 echipe din liga 2 ambele serii si gata.
asa ar deveni si fotbalul romanesc mai la mal plus ca o sa vina si oameni mai multi la meci in liga 2.(ganditiva ca acolo ar fi echipe ca craiova, petrolu, sportu, arges, faru, ceahlaul, dunarea galati, oradea, poli iasi, uta, ar fi chiar ca liga 1.dar mafia e mare nu vor decat sa fure pt ei si atat nu performanta

excalibur90 (1 comentarii)  •  28 mai 2011, 0:56

numai prostii vb, cu play off-ul vostru. imaginati=va ca otelul lua campionatul acuma , nu la 4 pct, ci la 14-15 puncte distanta.tot nu era buna de campioana??? trebuia sa joace inca 10 meciuri dupa ce ii suspenda 3 sferturi de echipa cu mitica si sulica arbitri?si dupa play off ajungea pe locul 4 din 6 de nu mai prindea nici uefa, ca lua astra cupa romaniei. comunisti ati fost, comunisti ati ramas, comunisti o sa muriti. si aici va incadrati toti, de la ala care scrie articolul pina la pres. liga, frf, al romaniei.dupa voi steaua, dinamo si rapidul exista.

CHibitzu (1 comentarii)  •  28 mai 2011, 5:10

Sa fim seriosi, cui ii pasa de campionat? E finala ligii si nu vad pe niciunde o analiza profesionista a meciului. Numai povesti despre Gigi, Rapid, Dinamo si restul anonimilor.

Holostencu (3 comentarii)  •  28 mai 2011, 5:44

14 echipe cu play off e perfect pt. tara asta; nu conteaza cine il propune, conteaza cine il pune odata in practica

Dani (78 comentarii)  •  28 mai 2011, 6:17

Eu ma gindesc sa avem o liga principala din doar doua echipe, Steaua si Dinamo…poate asa vor reusi sa cucereasca si ei un campionat. Restul echipelor sa intre intr-o superliga cu echipele din tarile vecine. Ori chiar sa se afilieze la alta federatie, daca la noi(sau la voi, la gsp) e loc doar pentru echipele departamentale de „trista amintire”. Un campionat cu 12 ori 14 echipe ar fi un mare regres, chiar un dezastru al fotbalului romanesc, care oricum nu sta chiar bine. Ar fi o schimbare fara pic de logica. Argumentul asa-zisei crize nu sta in picioare: din B vin alte echipe in care s-au investit destui bani, iar destule echipe „de mina a doua” din A au inceput sa aiba pretentii pentru sezoanele viitoare. Un campionat cu 4 pseudoderby-uri intre echipele de locurile 5-6(cu tot cu blaturi) poate fi o afacere in publicitate ori pentru imaginea patronilor, iar daca incurajati aceasta schimbare inseamna ca nu va pasa deloc, de sport, ci doar de conturile din banci. In rest, statistica este cit se poate de clara si fara echivoc: cu cit un campionat gazduieste mai multe echipe, cu atit acel campionat este mai puternic.

P.S.: Unirea Urziceni nu este o victima a crizei, ci este victima acelui monstru caruia in faceti o reclama desantata. Nu este nici prima si nici ultima afacere murdara a cuplului becali-Bucsaru.

stresu (41 comentarii)  •  28 mai 2011, 8:39

Domnule Ioaniţoaia,

Este adevărat, în ultimii ani provincia a luat faţa capitalei.
Întrebarea este însă alta: Cum a luat faţa, prin ce mijloace ?
Să ne reamintim:
1. CFR Cluj, a avut parte (în ambele ediţii de campionat când a „furat” titlul) de multe arbitraje PRO, a avut parte, în multe jocuri, de ajutorul unor jucători din tabăra adversă, a avut parte de non-combatul adversarelor etc.
În acest an, fără ajutor „extern” s-a văzut adevărata faţa a fotbalului din Gruia.
2. Unirea Urziceni, a avut şi ea parte de arbitraje „favorabile”, este adevărat mult mai puţine decât CFR, dar îmi amintesc duelul decisiv cu Dinamo…, care a înclinat, decisiv, balanţa.
3. Proaspăta campioană… Oţelul Galaţi… Câte greşeli de arbitraj PRO şi CONTRA a avut ?
Răspunsul este elocvent, spune totul.

Domnule Ioaniţoaia, sunteţi răutăcios când faceţi afirmaţii gratuite la un joc Steaua – Dinamo. Oriunde s-ar juca acest meci, indeferent de condiţiile meteo ar umple la refuz orice stadion, chiar dacă, adevărat, la final cele 2 echipe au ocupat locurile 5 şi 6.

Sunt multe de comentat, dar prefer să mă opresc aici, nu înainte de a trage concluzia că, după un articol fără rost, menit doar să umple un gol, sunteţi de acord cu ideea lui MM.

Victor (4 comentarii)  •  28 mai 2011, 10:49

Da un campionat fara vechile echipe Ceausiste . nu se poate????

Nick (24 comentarii)  •  28 mai 2011, 11:39

Da, stresule, ai descoperit apa calda! De cate ori au castigat campionatul Steaua si Dinamo au facut-o curat, fara sa le ajute arbitrii, fara sa aranjeze meciuri etc. Cand te citesc ma apuca rasul! Articolul de ce nu ti-a placut? Pentru ca nu a laudat destul echipele bucurestene. A vorbit Meme despre 4randuri de meciuri Steaua-Dinamo, dar a uitat de cele 4meciuri posibile intre Otelul si Timisoara de exemplu. Va ustura ca nu mai sunteti primadone si nu intelegi ca vremea voastra, a pilosilor, a apus si nici nu va mai veni.

TARALUNGA (204 comentarii)  •  28 mai 2011, 11:50

Cine e meme?Ce rol are el cu adevarat?Gigi ii va spune curind…ce merita…PA!Ce maimutareli la finala,ce atitudine…il intrece pe micul mititel…vai si amar de asa zisii domni din fotbal…!iN REST ..SANATATE MAESTRE OVIDIU..!Piti are dreptate…meme ..un neavenit in fotbal…

TARALUNGA (204 comentarii)  •  28 mai 2011, 11:52

Meme, Mitica,MSandu..lasati fotbalul in pace..Mititelule si tu…!

groparu (52 comentarii)  •  28 mai 2011, 16:49

Relansarea fotbalului romanesc nu consta numai in numarul de echipe. Ioanitoaia stie ca in anii 50 ai secolului trecut pentru titlu se bateau 12 echipe apoi in anii 60 erau 14 echipe, numarul lor crescand ulterior la 16 si apoi 18. Nivelul fotbalului practicat a crescut incet incet ajungand la cote internationale in anii 80-90. Apoi s-a stins treptat. Nici interesul publicului nu mai este acelasi numarul de spectatori reducandu-se continuu.Dupa mine aceasta cadere se datoreaza factorilor de conducere atat la nivel de federatie cat si nivel de liga si club. Interesele financiare sint peste cele de ordin sportiv. Asa se face ca peste noapte la formarea ligii lui MD au aparut conducatori de cluburi neavizati, privilegiati ai perioadei de tranzitie si jocurilor de culise care au reusit sa puna mina pe echipe. Au aparut si samsarii care impreuna cu sefii de cluburi au reusit sa scoata profituri colosale prin vinzarea afara a unor jucatori de valoare.Treptat fotbalul romanesc a devenit din ce in ce mai sarac in valori in conditiile in care nu mai conta ce loc ocupi in clasament ci cum sa dai un tun ca sa mai vinzi un jucator . Si tot treptat in locul golului lasat de fotbalistii plecati samsarii au inceput sa aduca jucatori straini. Mina doua mina treia , nu conta ca 99% erau nonvalori, dar trebuia sa iasa bani. In situatia asta a prins criza economica si financiara fotbalul romanesc. Cum valori la export nu prea mai erau unele cluburi au renuntat la intrecerea fotbalistica si au iesit in decor iar in ziua de azi majoritetea au probleme financiare. In plus (poate cu exceptia ultimei finale de cupa) nu mai vezi pe stadioane nici fotbalul de alta data. De aceea nu mai vin nici spectatorii. Foamea de bani e asa de mare incit pentru a elimina concurenta MD s-a gindit sa-si faca televiziune proprie pentru a profita de banii incasati din reclame. El zice ca face acest lucru ca sa poata avea mai multi bani pentru liga dar aceasta afirmatie e falsa deoarece la nivelul scazut la care a ajuns fotbalul nostru lumea nu se va mai uita la meciuri nici la TV iar sponsorii nu se vor mai inghesui. Pentru revitalizarea fotbalului eu vad ca solutie eliminarea de la conducere a celor care au pus monopolul pe federatie, liga si cluburi. Apoi renuntarea la a mai aduce fotbalisti fara valoare din afara. Revitalizarea poate fi adusa de un campionat cu mai multe echipe si trebuie facuta in interesul fotbalului national. Eu vad o intrecere in prima liga si cu 24 de echipe. Poate asa mai apar jucatori cu care sa formam ulterior o echipa nationala. Trebuie sa primeze interesul national in pofida celui de clica (samsari, conducatori de cluburi etc).

taio (6 comentarii)  •  28 mai 2011, 18:19

ciudat,

J o h n s o n (4 comentarii)  •  28 mai 2011, 21:42

Zece echipe cu cate doua duble intre fiecare.Asta inseamna 9 x 4 = 36 etape meciuri unul si unul.

dj.-nik (7 comentarii)  •  28 mai 2011, 21:58

Dl. Ioanitoaia, sistemul cu m-ai putine echipe ar fi un esec total.fiindca ,siar aduce ,asa zisele echipe cu bani,cati-va jucatori m-ai grozavi de pe afara si chiar nu o sa m-ai aba jucatorii autohtoni unde evolua.suntem totusi o tara cu vre-o 23 de mil. de loc. Cat despre sistemul cu play off si play out. nu are succes deloc pe unde se aplica,uitativa prin Belgia,Grecia si al. deja vor sa renuntela el.Noua ne trebuie m-ai mult,mult m-ai mult, PROFESIONALISM in toate,investitori,manageri,juniori,antrenori,baze sportive si al.nu uitati ce a realizat Otelul anul asta,cu jucatori destul de modesti (aproape toti Romani) ,sa impus in fata multor straini de mana a2ua si a3ia. Ne trebuie Stadioane cat de cat la standardele europene,care sa ofere macar minimum de comfort spectatorilor,si pe urma …….. Totusi marile campionate …ravnim si noi. Bravo Otelul,Bravo Dorinele si Marius.

giorgio (3 comentarii)  •  29 mai 2011, 0:56

Mircea Sandu,Dumitru Dragomir,Mihai Stoica,Gigi Becali,Victor Piturca,Jean Padureanu,Cristi Borcea,Adrian Mititelu,Giovanni si Victor Becali,Gigi Netoiu si inca multi altii.Daca trebuie extirpat ceva,daca trebuie schimbat ceva in fotbalul de la noi, ei bine ,cu scoaterea acestora din fotbal si de pe langa fotbalul romanesc ar trebui sa se inceapa.De asemenea,mai este nevoie si de ziare CU ADEVARAT DE SPORT SI DE JURNALISTI PROFESIONISTI,DE CALITATE .In concluzie,cat timp va mai exista GSP,Ioanitoaia dar si celelalte „ziare de sport” iarasi vom ramane in afara fotbalului.Sper din suflet ca veti disparea mai repede cu totii.Pana atunci..continuati sa va bateti joc de fotbalul romanesc.Voi „jurnalistii” de astazi impreuna cu interlopii conducatori,patroni ,presedinti la cluburile romanesti trebuie sa dispareti mai repede ca fotbalul romanesc sa renasca.Lasati campionatul cu 18 sau cu 16 echipe si vedeti cum faceti sa va duceti mai repede la dracu.

vilmaristul (1 comentarii)  •  29 mai 2011, 7:09

ar fi super!
vezi alte campionate(scotia de ex.)
intr adevar, banul vorbeste,dar vorbeste frumos
ati vazut aseara finala LC!?

gika (1 comentarii)  •  29 mai 2011, 10:28

ar fi bun un campionat cu 12 ekipe

submarina (32 comentarii)  •  29 mai 2011, 11:06

Liga 1 din 14 echipe cu play off e o mare absurditate pentru Romania, o tara cu peste 22 ml de locuitori! In RM evolueaza 14 echipe in primul esalon si acest fapt a facut ca campionatul sa fie mult mai disputat. Formula perfecta e cea cu 18 (poate 20) echipe, dar cu doua sau maxim trei retrogradate, patru socot ca e prea mult. Numarul mai mare de echipe nici cum nu poate dauna fotbalului, ba din contra, apar mai multe oportunitati pentru tinerii fotbalisti care se pierd tot asteptand sa li se ofere o sansa…
Cand Steaua va merge pe primul loc in Liga, va spulbera fiecare adversar cu scoruri de proportii si va avea un avans de 15-17 puncte fata de locul doi, doar atunci MM ar putea emite careva pretentii fata de formula campionatului, acum fiind pe 6 mai bine ar tacea…

stresu (41 comentarii)  •  29 mai 2011, 11:12

Pt.Nick (72)

„Dragule”, ai dreptate: VREMEA NOASTRĂ A TRECUT !

Acum, cu voi la putere, naţionala a ajuns pe un excelent loc 54, vecină în acest clasament cu nu ştiu ce ţară mediocră (la fotbal) din Africa. Cu voi la putere, naţionala se bate (cu şanse) să nu ocupe ultimul loc în grupele de calificare.
Acum, cu voi la putere, echipele noastre vor juca nu ştiu câte tururi preliminare pt. a mai ajunge în grupele C.L. sau E.L.
S-a terminat cu dominaţia echipelor din Bucureşti, s-a terminat cu „recolta” de puncte. Cu o singură excepţie (Urziceniul) nici o altă echipă provincială nu a confirmat în competiţiile europene, competiţii în care nu te mai ajută arbitrii sau jucătorii adverşi.

Dragule, să-ţi reamintesc de vremurile, nu foarte îndepărtate când Steua şi Rapid jucau un sfert de finală în Cupa UEFA sau cînd S., D., R. jucau an de an în grupele cupelor europene ?

Aceste 3 echipe (S., R., D.) au adus punctele care ne+au trimis DIRECT în grupa C.L. Dar…, a trecut: să vedem provincia când va mai trimite direct o echipă în C.L.

Hai pa, că mă scârbeşti cu ideile tale de… provincial !

puiu (3 comentarii)  •  29 mai 2011, 14:41

Liga1 cu 18 echipe , retrogradează direct locul 17 și 18 , locurile 15 și 16 au șansa unor meciuri de baraj cu echipele din liga 2. Argumente: locul 17 și 18 luptă până în ultima clipă pentru evita retrogradarea directă, locul 16 și locul 15 luptă pentru a nu cădea pe locurile de retrogradare directă, pt. a avea șansa unor meciuri de baraj sau chiar de a urca pe locurile salvatoare, locul14,13,12,11 luptă pentru a nu își periclita rămânerea în ligă, de la locul 10 în sus există șanse pentru locurile europene.
Liga 2
O singură serie de 20 de echipe ;promovează direct locurile 1și 2 , locurile 3 și 4 au șansa unor meciuri de baraj cu echipele de pe locurile 15 , 16 din liga 1 și retrogradează direct ultimele 2 clasate locul 20 și 19 , locurile 15 , 16 ,17,18 au șansa unor meciuri de baraj cu echipele din liga 3.. Argumente: locul 20 și 19 luptă până în ultima clipă pentru evita retrogradarea directă, locul 18 la locul15 luptă pentru a nu cădea pe locurile de retrogradare directă, pt. a avea șansa unor meciuri de baraj sau chiar de a urca pe locurile salvatoare, locul14,13,12,11 luptă pentru a nu își periclita rămânerea în liga 2, de la locul 10 în sus există șanse pentru locurile de promovare prin baraj (3,4) sau direct 1 și 2
Echipele ce doresc să promoveze în liga 1 trebuie să-și permită cheltuielile de deplasare în țară un sezon înainte de promovare (vezi cazul Brănești care în retur nu mai avea motorină nici pentru a merge cu autocarul la meciuri de pregătire) și cred că o ligă a2 a cu echipe precum cele aflate acum în primele 10 locuri în cele două serii ar oferii alt nivel de joc benefic și jucătorilor români tineri.( Sportul, Urziceni Ploieşti, Craiova, Piteşti, Târgorviste, Bacău, Buzău Constanţa Tulcea, Galaţi Botoşani Iaşi Baia Mare,Alba-Iulia Sibiu Oradea, Arad, Slatina, Râmnicul Vâlcea, )
Nu cred că noi românii trebuie să reinventăm roata, germanii au în mod cert mai mult de 20 de orașe mai mari decât noi în afara celor din liga 1 a lor și totuși au doar o serie în liga a doua.
Liga 3
Doua serii de 20 de echipe ;promovează direct locurile 1și cele de pe 2,3 au șansa la baraj și retrogradează direct ultimele 2 clasate locul 20 și 19 , locurile 15 , 16 ,17,18 au șansa unor meciuri de baraj cu echipele din liga 4.. Argumente:aceleași
Fotbaliștii din ligile 1 și 2 dacă sunt angajați ca orice profesionist la privat ar trebui să muncească minimum 52 săpt. – concediul legal21-30 zile(max. 4săpt) = 48 săpt. pe an. Dacă scădem 38 de etape(1 pe săpt.) mai rămân 10 săpt. de pregătire, (1lună și 1 săpt. pe tur și retur) Eu cred că pentru contracte de sute și respectiv zeci de mii de euro nu s-ar cere prea mult când salariul mediu pe an în țara asta e de 5000 de euro. Se știe că unii,vor jocuri puține să nu se vadă ca aruncă bani mulți pe nulități de afară. Plătiți jucătorilor români minim 12 000 euro pe an, pe real, la liga a3a și minim 24 000 (2 mii pe lună) la liga a2a și se va vedea alt fotbal, restul care nu pot să treacă la amatori și să joace de plăcere ca bucătarii din Luxemburg, sau poftim Austria.

jan pitesti (88 comentarii)  •  29 mai 2011, 15:58

speram sa mai vedem fotbal de calitate ca pe vremea lui dobrin si hagi,timpurile se schimba mereu.mai bine facem stadioane moderne.

aditarta (2 comentarii)  •  29 mai 2011, 20:00

varianta lui puiu cea mai buna

Dj.-nik (7 comentarii)  •  29 mai 2011, 21:21

pt.Stresu, ai dreptate, dar nu e de vina Otelul pt. DECADEREA fotbaluli Romanesc….asa ca chiar i-mi doresc sa ramai la ideile tale.eu sunt TARAN si ma mandresc,dar sunt totusi plecat din Tara de vre-o 18 ani si am jucat 3 ani la Otelul in prom.69.a lui nea ZOLi,pacat ca a decedat si nu a apucat sa vada perform. astea,(recunosc ca am fost un pic ,AVANTAJATI ,nu ajutati de arbitri, dar istoria se scrie si cu greseli ,voite sau nu.P.S.-sper ca Otelul sa depaseasca performantele Unirii,bineinteles cu Dorinel antrenor.

Dj.-nik (7 comentarii)  •  29 mai 2011, 21:31

pt. stresu (ti-o indica si numele)nu te m-ai stresa, m-a adresam ,totusi Dl. Ioanitoia, nu tie, (comunist convins) nu uit cum La luat Steaua pe Lucian Mastacan(daca i-ti spune ceva numele asta) sau Dinamo pe Lupu,Somn usor ,vise placute (de la taranu )actual campion al Romaniei.

GOLOMBIOSCHI ILIE (150 comentarii)  •  30 mai 2011, 10:42

Trecerea la 4 serii in divizia B, liga a II ,ar ajuta echipele sa supravietuiasca financiar prin cheltuieli mai reduse la transport, masa,cazare,efortul necesitat de deplasari ar fi mai mic.Pentru echipele care ar urca din C in B acest efort ar creste relativ putin,dar prestigiul in plus pentru acestea ar fi important. Liga a II,divizia B s-ar transforma intr-o pepiniera pentru tinerii jucatori si o rampa de lansare pentru acestia spre liga I,sau poate chiar spre echipele nationale.Aceste considerati sunt valabile pentru toate diviziile,ligile in cazul in care se aplica modelul unic de serie de 16 cu 4la retrogradare ,prima promoveaza direct ultumele 4 retrogradeaza direct.

stresu (41 comentarii)  •  1 iunie 2011, 13:39

Vai de „ar_tmetica” ta…

stresu (41 comentarii)  •  1 iunie 2011, 13:40

pt. Dj.-nik

Vai de Ar_metica ta…

Comentează