Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Dică, ideea fixă a lui Gigi

Părerea mea e că Steaua n-a jucat neapărat mai bine decît Braşovul în returul semifinalei de Cupă, dar a jucat mai mult. După o repriză strînsă, a dominat copios, aşa că a meritat egalul, fie smuls şi in extremis.

Organizată, […]

joi, 12 mai 2011, 5:13

Părerea mea e că Steaua n-a jucat neapărat mai bine decît Braşovul în returul semifinalei de Cupă, dar a jucat mai mult. După o repriză strînsă, a dominat copios, aşa că a meritat egalul, fie smuls şi in extremis.

Organizată, harnică, fîşneaţă, formaţia lui Conçeicao a comis însă eroarea de a se baricada prea devreme în jumătatea proprie şi a plătit pentru asta. Poate că antrenorul a sunat retragerea sau poate că nu, mai contează? Cert e că egalarea, deşi produsă abia în minutul 86, a venit în mod legitim, consecinţa unei presiuni transformate adesea în asediu.

În ciuda bucuriei din final, totuşi Steaua n-a învins. Într-adevăr, a obţinut o calificare foarte preţioasă, capabilă să-i salveze un întreg sezon neconvingător, însă n-a cîştigat. Pentru succes i-ar fi trebuit măcar un om de gol, însă acesta i-a lipsit iar. În schimb, ca şi în campionat, a avut destule mîini moarte, în frunte cu Nico-liţă, Cr. Tănase şi Bilaşco.

Oricum, dacă Steaua a ajuns să se entuziasmeze că a reuşit eliminarea, ba şi fără victorie, a unui adversar din partea inferioară a clasamentului, e clar că s-a schimbat peisajul fotbalului nostru. “Granzii” de odinioară, mai ales bucureştenii, au cedat şi cedează teren. Ei continuă să-şi imagineze că mai sînt ce-au fost, dar realitatea îi contrazice.

Dică a scos-o pe Steaua din necaz, numai că, paradoxal, exact asupra lui s-a năpustit patronul: Gigi Becali a reconfirmat după meci că marcatorul de miercuri nu va fi reţinut în lot pentru sezonul următor! Ciudată optică, în conformitate cu care va fi dat afară jucătorul care înscrie goluri, nu cel ori cei care le ratează

De acord că Dică nu mai e cel de-acum 7-8 ani. Timpul şi-a pus pecetea şi peste el, i-a mai tocit reflexele, l-a mai uzat. Dar s-a dovedit eficient şi, încă mai important, a părut factorul de echilibru în stare să gestioneze vestiarul. Iată de ce un asemenea fotbalist ar trebui păstrat, nu alungat! Să admitem însă că vrei s-o faci şi că poţi. În nici un caz însă, nu-i normal, iar elegant nici atît, să sari la gîtul jucătoru-lui care tocmai ţi-a rezolvat o partidă decisivă! În măsura în care Steaua anunţă construirea unei garnituri tinere, cu atît mai mult aceasta ar avea nevoie de experienţa lui Dică.

În ceea ce priveşte intenţia lui Gigi Becali, izvorîtă dintr-un exces de autoritate vecin cu absurdul, de a muta echipa pe Naţional Arena, prefer să nu comentez. Pentru că inepţiile nu se comentează. Vorba lui Lăcătuş, CASA STELEI E ÎN GHENCEA şi nicăieri altundeva, lucrurile sînt atît de simple încît nu văd de ce am mai discuta. Păcat că europarlamentarul n-a luat aminte la păţania Craiovei, trimisă de Mititelu în exil la Severin, dar nu mă mir. Gigi Becali n-a înţeles nimic din propriile-i greşeli, cum să fi înţeles din ale altora?!

Comentarii (57)Adaugă comentariu

topitzu (11 comentarii)  •  13 mai 2011, 15:19

@sorin86
poate imi spui si mie care jucator a jucat ceva la steaua in primavara asta
pana la urma dica a fost omul meciului cu o bara si un gol
pacat ca oieru strica cea mai buna echipa din tara
ca sa avem un campionat puternic avem nevoie ca steaua si dinamo sa fie puternice, de cand ele nu mai joaca nimic si campioatul nostru a scazut ca nivel

cezi (15 comentarii)  •  13 mai 2011, 15:55

Off topic!!!Nu va suparati ca intreb!Nu are legatura cu subiectul,insa fiind unul din sefi la gsp,nu ma pot abtine!E posibil ca astazi,toata ziua,la gsptv sa fie un domn care vorbeste continuu de un alt club decat al sau!!!Se poate ca presedintele Timisoarei,sa stie toate problemele din curtea altui club?Bani,salarii,prime,parca erau confidentiale!!!Cum isi permite sa vorbeasca de toate astea pe postul d voastra?Nu sunt un suporter al vreuneia din cele trei,dar mi se pare o magarie totala ceea ce se intamppla in aceste momente la gsp!!!Nu inteleg cum pot sta moderatorii sa asculte ca ,nu stiu cum sa i numesc,cum bate un nebun campii!!1Stiu ca de obicei nu raspundeti la mesaje,e posibil ca l veti sterge,insa macar priviti un pic ce se intampla acolo!O zi buna!!!

starchild (32 comentarii)  •  13 mai 2011, 18:24

1. Cluburile nu sunt ale celor care le infiinteaza, ci ale celor care le continua.

2. Administrator e ala care administreaza banii altora, nu banii sai. Ultimul se numeste patron, stapan, actionar majoritar, cum ai tu chef sa-i zici.

3. Plata biletelor si abonamentelor de meci este optionala, si nu creaza obligatii altele decat asigurarea conditilor de urmarire ale unui meci de fotbal, respectiv 17 meciuri de fotbal. Contributia lor la bugetul clubului e neglijabila.

4. Gigi e liber sa plece, dar nu e obligat. Iar daca nu e retardat cronic, atunci nu va pleca. Si eu daca mi-ar cere unu’ pe nume sau pseudo-nume ‘Iancu Jianu’ sa plec de undeva, as sta acolo numai sa-l oftic.

5. Nu auzi asta in fiecare zi, dar ma doare pe mine in cot de Liverpool-ul si de americanii tai. Americanii tai sa vina si sa bage milioanele alea intr-o echipa din Romania, iar Liverpool sa aibe minima decenta de a nu-si mai aranja brigazile de arbitri intr-un meci cu o echipa din Romania, si sa arate macar minimul resopect pe care il aratam noi delegatilor oficale ale echipelor cu care joace, si poate atunci o sa ma doar si pe mine ceva mai putin in cot de ei.

Mai aveti multe exemple din Albion si alte imperii d-astea care s-au cladit prin cruciade, razboaie de cucerire de rasa, colonizari, macelarirea indienilor, dupa care s-au gandit sa legifereze si drepturile omului, ca sa nu vina altii peste ei si sa-i deranjeze? Isi respecta fanii zici? Doar le dau iluzia de respect, ca sa poatea sa-i jecmaneasca linistiti pe la spate … este un respect cumparat cu banii multi si negrii, iar tari precum Anglia si bat joc de competitie (vezi CL), pe care modifica si o schimba supa bunul plac; cu cate echipe vir englezii sa joace in CL, atata joaca … iar voi dati exemplu pe Anglia, vai de capul vostru de ‘Jieni’

bogdanete (6 comentarii)  •  13 mai 2011, 20:50

@vali
nu vreau sa te contrazic, fiecare cu parerea lui, insa dica nu se aseamana deloc ca si caracter cu cristea. ala e numai fite, dica e la locul lui. si ne-extraordinar cum era, facea diferenta, ceea ce nu se poate spune despre „Print”.
viteza nu are, de aia n-a reusit poate in italia, dar preferai sa alerge repede (la kiev) si dupa aia s-o dea in bara ca traore la roma? el cum-necum dar macar a dat gol. adu-ti aminte si de golul de 1-1 de acasa cu kievul. sut de pe loc in vinclu. e prea mult daca spun „a la Ronaldihno”? daca nu gresesc golul ala ne-a asigurat locul 3 in grupa.
cat despre fotbalul modern, campionatul nostru e departe de asta si nu numai dica, dar dupa cum se poate vedea tot mai putini romani pot face fata.
subscriu si eu la ce spunea mihai1986 unde l-as mai adauga pe panduru, galca, filipescu plus generatia semifinalei de europa league. poate mai sunt si altii.

Radu (6 comentarii)  •  14 mai 2011, 12:37

Ar fi bine daca doar Dica ar fi idea fixa a lui Becali .

Din pacate putem vorbi de IDEILE fixe ale lui Becali care ar fi :
1. Cu bani poti sa faci orice
2. Banii inseamna valoare . (Asa se explica transferurile proaste de la Steaua din ultimi 5 ani. Becali a crezut ca daca ia jucatori de 10 ori mai scumpi decit jucatori din Romania ei vor fi si de 10 ori mai buni.)
3. Critica ambitioneaza jucatorii . (Am vazut cu totii cat de mult i-a ambitionat numai el nu.)
4. Prezenta la TV este sensul vietii.
5. Si nu in ultimul rand , in opinia mea cea mai proasta idee fixa ar fi cea legata de Dumnezeu si de interventia divina in fotbal.
Daca Becali ar avea pe cineva in care sa aiba incredere 100% si pe care sa-l asculte , acesta ar trebui sa-i spuna ca Dumnezeu a creat Universul pe cand fotbalul a fost creat de oameni si Dumnezeu NU se ocupa cu lucruri atat de marunte cum este fotbalul .

Din pacate prin comportamentul lui , Becali a ajuns sa faca oamenii ce simpatizau Steaua sa se roage sa piarda echipa doar ca sa-i faca in ciuda lui .
Decat sa se duca la Muntele Athos mai bine s-ar impaca cu oamenii care il contesta si s-ar comporta ca un adevarat suporter nu ca un mahar care face ce vrea el fara sa-i pese de consecinte.

starchild (32 comentarii)  •  14 mai 2011, 17:13

1. Problema e ca fara bani nu poti sa faci nimic. Steaua nu-si permite sa aplice o politica low cost, prin care sa astepte un deceniu, pana a nimeri un antrenor si o conjuctura cu care se poate bate la titlu intr-un sezon (vezi Otelul; vezi Urziceni). Steaua trebuie sa investeasca intr-un proiect si un lot de jucatori care sa o mentina la un nivel de performanta pe un timp mult mai indelungat, inclusiv in cupele europene. Asta isi doreste fandomul.

2. Critica si laudele sunt recompensele prestatilor jucatorilor. Daca nu-i ambitioneaza atunci sa le fie rusine si sa plece in alta parte cu primul avion.

3. Ideile care tin de prezenta la TV si de religie, cat de fixe or fi ele, nu au nici o treaba cu randamentul echipei Steaua si nu fac parte din obiectul discutiei.

Ceea ce e cu adevarat deranjant la Becali, este ideea ca orice implant de jucatori va functiona si la Steaua in aceeasi paramentri in care functioneaza la alta echipa sau in alt context. Cea mai stupida afirmatie pe care a facut-o, a fost dupa un meci terminat 0-0, dupa care a zis ca daca era Bilasco azi pe teren, am fi castigat lejer cu un 2-0, 3-0; in acelasi context: ‘Daca era Tanase astazi pe teren, nu am fi avut nici o problema’. Nici nu vreau sa ma gandesc cata increderea i-a acordat lui Toja. Increderea oarba si nejustificata in anumiti jucatori si antrenori (ca Lacatus), care se resfrange direct asupra alcatuirii lotului si conducerii tactice a echipei in inter-sezon, e singurul fixism a lui Becali care creaza probleme reale si vizibile in prestatia echipei. Restul e netangential, Becali devenind un simplu spectator pana la finalul sezonului, mult mai mediatizat decat altii spectatori.

bogdanete (6 comentarii)  •  15 mai 2011, 10:07

ma mira criticile dese la adresa lui lacatus, iar cele care spun ca e un nimeni ca antrenor mi se par exagerate. din cate stiu a dus brasovul in europa, (ceea ce razvan lucescu n-a putut) si a terminat pe 2 cu vasluiul.
as vrea sa vina la uta din tot sufletul, sa faca impreuna cu roland nagy o trupa de liga 1 din nou, dar cred ca e bine mersi in spania si va avea oferte mult mai bune decat din liga a 2-a de la noi.

Comentează