Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

FRF, uită-te la FFF!

Meciul contra Franţei din preliminariile CE 2012 va fi PRIMUL OFICIAL pe National Arena după ce marele stadion din Capitală, în curs de finalizare, va fi inaugurat pe 11 august 2011 prin “amicalul” cu Argentina. În vederea partidei cu “tricolorii”, […]

miercuri, 23 februarie 2011, 9:53

Meciul contra Franţei din preliminariile CE 2012 va fi PRIMUL OFICIAL pe National Arena după ce marele stadion din Capitală, în curs de finalizare, va fi inaugurat pe 11 august 2011 prin “amicalul” cu Argentina. În vederea partidei cu “tricolorii”, 4 reprezentanţi ai federaţiei pariziene au sosit luni seara la Bucureşti, pentru două zile, ca SĂ SE DOCUMENTEZE cu privire la condiţiile de aici.

Condusă de directorul sportiv Henri Emile, colaborator apropiat al lui Aimé Jacquet în 1998, cînd Les Bleus au cîştigat titlul mondial, ca şi al lui Roger Lemerre în 2000, cînd Franţa a ieşit campioană europeană, delegaţia a mai cuprins reprezentanţi ai compartimentelor de in tendenţă, de transporturi şi de securitate din FFF.

Însoţiţi de Gheorghe Fodoreanu din partea societăţii de turism Invitation Romania, oaspeţii au inspectat 7 hoteluri, Crowne Plaza, Marriott, Pullman (ex-Sofitel), Golden Tulip, Novotel, Radisson şi Hilton, intrînd în camere, dar şi parcurgînd atent, BA ȘI FILMÎND, bucătăriile, restaurantele, sălile de conferinţe, piscinele etc, etc. Nu însă ei vor alege, vor întocmi un dosar pe care îl vor înainta selecţionerului Laurent Blanc, iar acesta va avea ultimul cuvînt.

Pe lîngă un dialog la FRF şi altul la Rapid, căci francezii preconizează să se antreneze pe Giuleşti în preziua partidei, emisarii FFF au calculat, CU CRONOMETRUL ÎN MÎNĂ, cît durează drumul pînă la stadion de la fiecare dintre hotelurile menţionate şi au sta bilit traseele cele mai scurte, inclusiv cu mai puţine semafoare! S-au interesat dacă în locurile respective se organizează petreceri şi, dacă da, la ce distanţă de spaţiile de cazare se ţin nunţile!

Evident, la National Arena n-au prea avut ce vedea, acolo e încă şantier. S-au arătat im presionaţi, dar au precizat că, o dată încheiate lucrările, vor trimite un specialist să recolteze CÎTEVA MOSTRE DIN GAZONUL CE URMEAZĂ SĂ FIE MONTAT!

Transformat într-o adevărată industrie, evident că fotbalul de anvergură, cu pretenţii, nu mai lasă nimic la voia întîmplării. Obişnuieşte să-şi ia TOATE MĂSURILE SPRE A EVITA SURPRIZELE NEPLĂCUTE, ca să se asigure că, în varianta unei deplasări, cu precădere în estul Europei, nu vor apărea situaţii care să atenteze la liniştea şi, implicit, la randamentul jucătorilor. Nu numai că îşi iau măsuri, dar şi le iau, iată, din timp.

Ca atare, vizita celor 4 poate intra în categoria faptului divers. FFF acţionează aşa deoarece e practica oricărei federaţii care se respectă şi care vrea rezultate. Atît că am omis în mod deliberat să amintesc că România-Franţa se va juca abia pe 6 septembrie, adică PESTE 28 DE SĂPTĂMÎNI, PESTE 196 DE ZILE!

S-ar cuveni ca FRF să tragă învăţămintele nece sare şi, în măsura posibilităţilor finan ciare, să procedeze la fel. Pentru că graba strică treaba cîteodată, dar uneori, precum în acest caz, chiar o ajută.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

gs(p) (22 comentarii)  •  23 februarie 2011, 10:49

Acuma sa nu fim rautaciosi: si neaosa FRF trimite pe Dul Riciu prin Albania cu sarcini de studierea adversarului, numai ca, ghinion, nu nimereste orasul !

Petre (255 comentarii)  •  23 februarie 2011, 10:57

Va raciti gura de pomana domnule Ioanitoaia, cei de la FRF sunt nu numai o gasca de oportunisti ci si niste neprofesionisti care au pus umarul serios la declinul fotbalului de la noi. Singura solutie ar fi o restructurare a federatiei care sa inceapa cu plecarea lui Sandu si a vasalilor lui.

Loti (35 comentarii)  •  23 februarie 2011, 11:48

Pai le pasa astora de la federatie de jucatori, de echipa sau de fotbal? Ei sunt acolo ca sa profite si sa isi faca banii, pe principiul dupa mine, potopul!

Paul Zaharia (1 comentarii)  •  23 februarie 2011, 12:11

Stimate domnule Ioanitoaia,

Mai intai, va multumesc pentru discutia telefonica, pe care am purtat-o in cursul diminetii zilei de azi. Fiti convins ca si staff-ul echipei noastre nationale, implicit FRF, actioneaza de ani buni aidoma FFF si altor federatii de anvergura. Si noi trimitem emisari, cu doua-trei luni inaintea fiecarei partide din deplasare, oameni care se intorc avand asupra lor, alcatuite, dosare complete despre stadion, variante de hoteluri, distante etc. Si nu voi intra in detalii. Editorialul dumneavoastra de azi lauda profesionalismul colegilor francezi, fapt, de altfel, indubitabil. Dar nici nu este normal sa se creeze imaginea unei FRF delasatoare sau lipsita de evocatul profesionalism. Abordand strict latura organizatorica, nu suntem cu nimic mai prejos decat omologii nostri din strainatate, iar munca pe care o depunem este una care merita respect, nu desconsiderare. Lecturati comentariile de fata, si nu numai, si veti constata cat rau pot face articole ce nu beneficiaza de o documentare completa sau care prezinta unele lucruri asa cum nu sunt ele de fapt.

chimir sen (39 comentarii)  •  23 februarie 2011, 12:12

Ar fi prea frumos sa mearga pentru documentare Sandu , Kassai , Dragomir si V. Alexandru in …Franta si sa ramana acolo pana vom juca iar un meci oficial cu ei la Paris . Probabil toti microbistii romani si-ar dori Franta si Romania in aceeasi urna valorica la vreo 3-4 trageri la sorti , pana ne scapa Domnul de ei , ca altfel … nici o sansa .

marin (98 comentarii)  •  23 februarie 2011, 12:22

daca ii trimite (var, unchi, nepot) – de ce ii trimite, daca nu-i trimite – de ce nu-i trimite…. made in romania!

savehof (3 comentarii)  •  23 februarie 2011, 12:48

daca ar trimite atatia gealati rumunija, asa cum face franta-africana, ar urla presa de scandal a turnatorului voiculici, ca se face risipa!!!! daca trimite doi betivi, care dorm la cinci stele, iar nu e bine! nu cred ca in asta sta succesul! franta cumpara si naturalizeaza pe banda rulanta in toate sporturile..aratati-ne d-le ioanitoaia, cati francezi si frantozoaice, au astilea in loturile nationale? maxim 20% in cel mai fericit caz…sunt natioanle la diferite discipline, care nu mai au francezi de ani de zile!!!!

jan pitesti (88 comentarii)  •  23 februarie 2011, 13:23

trebuie facuta o schimbare radicala de mentalitate la f.r.f.speram sa mai vedem fotbal de calitate ca pe vremea lui dobrin si hagi,timpurile se schimba mereu..

laurentiu (8 comentarii)  •  23 februarie 2011, 13:33

Domnule Ioanitoaia trebuie sa va cereti scuze F.R.F.pentru articolul de mai sus.Federatia este foarte profesionista si a trimis de pe acum specialistii spre a culege informatii despre partidele care le vom disputa in 2014-2015 contra BURKINA FASO,TRINIDAD TOBAGO,BURUNDI SI O FRACTIUNE SIITA DIN IRAK,care alaturi de ROMANIA formeaza grupa 57,pentru preliminariile din 2018.Am glumit domnule Ioanitoaia.Cei care trebuie sa-si ceara scuze,noua suporterilor nationalei,sunt OFICIALII F.R.F.care datorita profesionalismului de care dau dovada au dus nationala pe onorabilul loc 57.Domnul ZAHARIA are un nume dulce dar cu care nu ne mai poate duce,asa ca atentionarea mai sus facuta nu-si are rostul.

andrastanciu (1 comentarii)  •  23 februarie 2011, 14:22

nush daca cineva din conducerea fr-fului gandeste ca noi de atatia ani buni jucam numai in mocirla pe cand aia afara joaca pe mocheta plus ca bani multi din drepturi de televizari si multe altele sar putea face 10 stadioane ca astea

Radu Vasile (48 comentarii)  •  23 februarie 2011, 14:29

– D-le Ioanitoia. mai bine voi ziaristii cereti un raspuns dae la FIFA, daca Dragomir, recuperat din puscarie si cu dosare penale pe rol poate fi mentinut in fruntea LPF, pe cand Prunea pentru cercetari penale a fost exclus din FRF ?

Liviu (333 comentarii)  •  23 februarie 2011, 17:18

Vad ca Paul Zaharia, carabusul federatiei, a si sarit cu gura ca ars cu tigara! Atat ca ei l-au trimis la Zenica pe Didi Prodan care si la Bucuresti umbla mai mult beat. In loc sa invete de la francezi, ca au ce invata, federalii nostri se bat cu pumnii in piept ca fac si ca dreg. Noi asteptam rezultate de la Nationala, nu promisiuni si vorbe. Despre asta ce zici, musiu Zaharia?

Caasai (2 comentarii)  •  23 februarie 2011, 17:45

@Paul Zaharia – domnule ma faceti sa rad, chiar aveti indrazneala ca sa nu ii zic tupeul sa afirmati ca si dv procedati precum cei din FFF?!

Bosu (8 comentarii)  •  23 februarie 2011, 19:15

Da, nea Ovidiu, scoatem noi uratii afara din Tara! N-avem nicio sansa, e clar.

Craioveanu (42 comentarii)  •  23 februarie 2011, 20:01

@Paul Zaharia. Daca taceai, filosof erai. Apropos, ala care a merge cu Prodan in inspectie de la ce firma de turism e? Nu cumva de la cea in spatele careia sta nevasta lui Lupescu? Cand imi puteti raspunde, stimate domnule federal?

Toma (148 comentarii)  •  23 februarie 2011, 23:50

D-le Zaharia, e chiar hilar raspunsul dvs. Oare va dati seama cat de penibil sunteti?
Din raspunsul lui Zaharia eu inteleg ca FRF e o institutie foarte seriosa, care munceste pentru binele fotbalului romanesc, iar dvs d-le Ioanitoaia ne bagati in cap numai prostii :))). V-am spus eu ca e hilar comentariul lui Zaharia! Bravo, d-le Ioanitoaia!!!!!

kappa (13 comentarii)  •  24 februarie 2011, 0:54

Da, avem ce invata de la francezi in materie de fotbal si de organizare a meciurilor de fotbal. Organizarea occidentala asta inseamna: 1. Sa nu lasi nimic la voia intamplarii 2. Sa te perfectionezi continuu.

Daca francezii isi iau atatea masuri, oare ce-or fi facand nemtii … Dar despre asta cu o alta ocazie 🙂

un altfel de roman (1 comentarii)  •  24 februarie 2011, 2:06

Am sa ma leg de articol prin a spune doua lucruri:
1. tind sa ii dau dreptate d-lui Paul Zaharia: un articol scris bine, ca de obicei, dar care este tendentios. Nu cred ca FRF nu are astfel de actiuni inainte de meciuri (mai ales cele importante), pot sa cred ca poate exista o mai putina doza de profesionalism. Tendinta romanului de a-si critica natia se pare ca l-a atins si pe dl. Ioanitoaia (pe care, de altfel, il respect foarte mult).
2. faptul ca au venit inainte cu „28 DE SĂPTĂMÎNI, PESTE 196 DE ZILE” nu-mi pare un lucru de laudat: multe se pot intampla in juma’ de an (de la a se inchide unul din hoteluri sau deschide un altul mai avantajos, pana la a se nimeri acest meci intr-o zi de greva neaosa, sindicalista, romaneasca -desi ma indoiesc ca se poate intampla o greva in ZI DE MECI- si ca toata actiunea sa fie degeaba).

Ceea ce as vrea insa sa punctez este insa ca atitudinea unora dintre ‘colegii’ de comentarii nu poate iesi din tiparul autoflagelarii romanesti. Pentru acei ce se simt lezati de faptul ca am ajuns pe locul 57 in lume la fotbal vin si intreb: pe ce loc se afla Romania inainte de generatia ‘de aur’? (includ aici si rezultatele echipelor de club romanesti in competitiile europene: Craiova ’82, Dinamo ’83 si ’89, Steaua ’86 si ’89). Aceste rezultate au fost obtinute intr-o societate ce nu permitea derapaje pe plan social, cu atat mai mult pe plan profesional (il includ aici si pe cel sportiv). Daca-ti faceai treaba in teren aveai de castigat si in plan social. Intr-o democratie prost inteleasa de majoritatea, societatea romaneasca a ajuns (nu numai in plan fotbalistic) sa scoata in fata personaje demne de satira lui Caragiale, dar care, pentru noi (cei putini care au mai ramas cu capi pe umeri) nu ne amuza… din contra, ne demoralizeaza. Astfel, e normal ca astfel de comentarii (ca mai bine de jumatate din cele de mai sus) sa apara si sa-si exprime pareri ‘pertinente’ si pline de argumente.

Sunt convins ca voi avea parte de injuraturi agramate sau/si analfabete pentru acest mesaj. Pentru cei care insa nu sunt de acord cu mine, dar pot sa poarte un dialog civilizat, am rugamintea ca, intainte sa ma ‘contreze’ sa-si raspunda la urmatoarele intrebari:
– m-am dus in Bulgaria la plaja doar pentru ca prietenii mei mi-au zis ca e ‘mult mai tare’ decat in Romania fara a-mi spune insa ca pana in statiune trebuie sa dau 5 spagi politailor bulgari?
– am dat spaga vreunui politist sa scap de amenda desi o comisesem?
– mi-am luat statie sa-mi zica tiristii unde este radar?
– semnalizez cand schimb banda?
– mi-am lucrat vreun coleg la serivici?
– am ars-o pe facebook\youtube\site-uri de bancuri la servici doar pentru ca mi-era sila\lene\teama sa-mi fac treaba?
– folosesc mai mult de 5 englezisme sau expresii corporatiste intr-o discutie la cafea cu un coleg de servici?
– am preferat sa ma duc in Spania sa spal wc-uri in loc sa fiu sofer in Romania pentru ca m-as fi degradat social?
– ascult muzica in masina dand player-ul la mixim, eventual cu geanul deschis, evenutal la 12 noaptea?
– solidarizez cu interlocutorii care spun ca ‘drumarii’ nostri isi bat joc de noi cand ninge Romania, dar, la 10 min, cand vine stirea la jurnal ‘Franta sub troieni’ imi compatimesc pe rudele noastre latine?
– sarbatoresc Valentines Day si Halloween?
– nu m-am dus la vot pentru ca nu mai am incredere in oamenii politici romani (asa cum mi-a zis si marele Mircea Badea -oricum aveam planificare de iesire cu prietenii la munte) si a doua zi ma plang de legile votate in parlement?
– sting lumina in ziua ‘Greenearth’, dar n-am plecat niciodata cu portbagajul plin de pungi de gunoi de la gratar?
– tin cu echipa mea la victorii, dar la infrangeri injur jucatorii?

Traiesc si eu in Romania si am si eu vreo 2-3 raspunsuri de ‘da’ la intrebarile de mai sus, dar cred ca daca nu ne acceptam locul in societate (sau al tarii in lume, din toate punctele de vedere) nu vad cum putea sa intelgem ceva si sa facem ceva sa evoluam pozitiv.

Or sa fie comentarii de genul: @un altfel de roman este un frustrat si le dau dreptate de pe acum: sunt frustrat intradevar… in primul rand ca-s Farist… dar de majoritatea lucrurilor ce raman sunt foarte, foarte dezamagit… si, din pacate, nu vad nicio ‘luminita’.

Jiji B. Good (32 comentarii)  •  24 februarie 2011, 2:07

IN ORICE DOMENIU, DACA VREI SA AI REZULTATE DE TOP, AI NEVOIE DE SPECIALISTI! Dupa ureche nu se mai face nimic iar cei ce pretind ca se pricep la toate, ori nu sint in toate mintile ori nu stiu ce inseamna sa te pricepi cu adevarat la ceva! In München, specialistul responsabil cu gazonul stie tot despre iarba, pina in cele mai mici amanunte; ucenicia si-a facut-o in Wimbledon …!

Nila (3 comentarii)  •  24 februarie 2011, 3:01

Dom’le, ia intrebati-l pe Mircea Lucescu, nu cumva ‘mnealui a fost deschizator de drumuri si cu chestia asta?

Nicu P. (1 comentarii)  •  24 februarie 2011, 4:47

Acuma, sincer, tot respectul pt francezi, doar sunt campioni mondiali si bicampioni europeni…da’ exageram.

Eu personal am mai multe deplasari cu Nationala afara decat in Bucuresti… Am fost si la Euro la antrenamentul lor deschis , am fost si la Klagenfurt la meci…. Acolo ne-am facut rezervarea la Portschach cu vreo 3 luni inainte si in preziua jocului ne-au sunat amici din tara care ne-au informat ca nationala e cazata acolo. credeti-ma era un loc ideal, in oraselul pustiu i-am gasit, am fost la hotel si austriecii nu ne-au lasat sa intram desi era baietii jos in receptie. i-am asteptat linistiti afara unde toti jucatorii pe care i-am rugat sa faca poze cu noi la urcarea in autocar au acceptat, inclusiv Adi Mutu care a fost foarte amabil… recunosc, spre rusinea mea, nu ma asteptam. Despre Paul Zaharia, sincer, am toata stima pt. ca ne-a raspuns amabil la e-mail-urile cand FRF-ul vindea biletele pt Euro. (n-am prins decat la 1 meci din cele 3 la tragerea la sorti, asta e). Eu si amicii mei deja ne-am facut rezervarea pentru Luxemburg (nu e vina noastra daca nationala se va caza acolo si va veni la piscina cu noi :)) pretul e prea bun la 28e/pers cu mic dejun inclus 5 stele aaa(!!!)

Adevarata problema a noastra e la Razvan prin titularizarea acestui numar zece „F…”<< afon de fenomen …si ignorarea vedetelor gen Mutu…

Albert (124 comentarii)  •  24 februarie 2011, 10:12

Ce spui, frate, FRF le stie pe toate si face ca francezii, ba si mai bine! Te apuca rasul…

Loti (7 comentarii)  •  24 februarie 2011, 11:24

FRF este o rusine pentru fotbalul romanesc, este condus de o gasca de oportunisti pe care nu ii preocupa decat imbogatirea, este o Romanie la nivel mic in care abuzul conduce.

atomix (6 comentarii)  •  24 februarie 2011, 18:31

Buna seara, Domnule Ioanitoaia. As avea o intrebare fara legatura cu subiectul propus de d-voastra. De ce ati modificat site-ul GSP ???. Personal cred ca arata mult mai bine inainte. Atunci cand un lucru functioneaza bine ar trebui lasat sa o faca in continuare. Modul in care arata vechiul GSP era OK. Cel nou este cam trist, cam mic, cam sarac. Am sa va rog respectuos un raspuns daca se poate.
Multulmesc anticipat.

Comentează