Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

CFR ajutată iar de arbitri!

Luni seara, ultimul meci al etapei a doua s-a încheiat conform aştep­tărilor: CFR Cluj a învins-o la pas pe Victoria Brăneşti, 2-0. Deşi ­dîrză şi curajoasă, nou-promovata n-a rezistat decît o oră în Gruia, cedînd pînă la urmă în faţa […]

marți, 3 august 2010, 6:03

Luni seara, ultimul meci al etapei a doua s-a încheiat conform aştep­tărilor: CFR Cluj a învins-o la pas pe Victoria Brăneşti, 2-0. Deşi ­dîrză şi curajoasă, nou-promovata n-a rezistat decît o oră în Gruia, cedînd pînă la urmă în faţa unui adversar mai bun, superior. Ca şi în egalul cu Craiova, CFR n-a sedus. Dar s-a dovedit încă o dată puternică, solidă şi organizată, ceea ce mă îndeamnă s-o consider printre principalele candidate la cîştigarea campionatului. Cînd ai un lot de valoare, un antrenor priceput şi o condu­cere serioasă, eşti îndreptăţit să speri că îţi vei păstra titlul.

Asemenea aprecieri nu mă ­împiedică să observ că, inclusiv luni, CFR şi-a ­croit drum spre izbîndă, altfel, una pe deplin ­meritată, cu ajutorul arbitrilor. Concret, în minutul 40, la 0-0, “centralul” Mugurel ­Drăgănes­cu din Breaza ­i-a refuzat Victoriei un penalty în clipa în care Panin a ­intervenit neregulamentar la V. Simion.

Penalty Branesti

Într-adevăr, o fază limită şi un fault greu de sesizat la viteza jocului. În consecință, Drăgănescu nu trebuie arătat cu degetul. Acestui arbitru corect şi de perspectivă i se pot reproşa însă graba cu care l-a avertizat pe V. Simion pentru simulare şi, spre sfîrşitul întîlnirii, lipsa de reacţie la agre­siunea comisă de G. Mureşan. Priviţi cu atenţie secvenţa postată pe www.gsp.ro şi vă veţi convinge: îmbrîncit discret din spate de Kivuvu, atacantul din Brăneşti a căzut după ce a fost călcat pe picior de fundaşul clujean (captura de mai sus). ­Fault clar, 11 metri evident. Cu mai mult fler, Drăgănescu ar fi sancţionat împingerea lui Kivuvu din afara careului şi ar fi închis orice polemică. Din păcate, a ales soluţia greşită.

Probabil că şi dacă Victoria ar fi primit penalty şi l-ar fi transformat, tot CFR s-ar fi impus în final. A întors ea rezultatul de la 2-0 pentru Craiova la Turnu Severin, ba şi cu un om în minus, de ce să nu fi reuşit în fieful propriu? Pe de altă parte însă, chiar şi susţinătorii campioanei trebuie să accepte că aşa s-a desprins mai uşor.

Fanii din Gruia vor sări iar ca arşi. Mă vor acuza că, avînd un dinte împotriva formaţiei someşene, nu fac altceva decît să-i caut noduri în papură. Fals. Clasa CFR-ului e una şi mă număr printre cei care o recunosc. Mai departe însă, mă simt dator să ­remarc ­faptul că arbitrii tranşează de fiecare dată,invariabil, fazele discutabile în favoarea CFR-ului, mereu în aceeaşi direcţie! Deoarece situaţia se repetă, încep să cred că nu mai e vorba numai despre o întîmplare.

Comentarii (116)Adaugă comentariu

poli tm (59 comentarii)  •  4 august 2010, 15:29

de ce nu ati spus de steaua,penalty clar pentru u facut de lato iar acuma gol anulat si multe altele in favoarea stelei cu stinta.

poli tm (59 comentarii)  •  4 august 2010, 15:31

ii clar ca se incearca destabilizarea cfr-ului de catre presa centrala si nu numai ca sa castige titlul steaua sau dinamo findca stiu ca doar cfr cluj le pot pune probleme.

cluj (7 comentarii)  •  4 august 2010, 15:51

Stie toata Romania ca CFR este blatista. Nu ai spus nimic nou stimabile domn. Asa au gastigat 2 campionate, prin blaturi.

m68 (61 comentarii)  •  4 august 2010, 15:54

paskany si muresan nu stiu daca au fost vreodata la „butoane”.ei au invatat bine lectia si legile ligii lu MITI(TI)CA ,si inca de cand activau in div.C si-au luat „butonul lor” pe care il manevreaza direct de acasa din gruia. Cine are curajul sa spuna ca nu e asa, sa o faca. Borcea, Jiji, Iancu,Porumboiu si Mititelu toti impreuna nu fac nici jumate din cuplul paskany+muresan cand vine vorba de „butoane” ,DNA-URI, BILICA+CETATEANUL BULGAR+viera + etc,etc ,cacai lista nu se mai termina.P.S. Pe arbitrii romani cine ii pregateste? nu cumva paskany+muresan ca prea fluiera toti aceeasi melodie?

Clujean (2 comentarii)  •  4 august 2010, 16:30

Recunosc ca sunt suporter al CFR-ului si simpatizant al Stelei. Din pacate asa se castiga in Romania, cu arbitrii.
Pana acum era evident in ultimele 5-6 etape. Anul acesta Steaua si CFR au inceput din prima etapa. Asta are efecte negative pana la urma: Mentalitate de invinsi, incapabili de a obtine ceva prin forte proprii (de atst vb Dan Petrescu), nationala slaba, jucatorii romani in afara sunt de categ a-II-a etc. Pe Dambovita nu se face nimic cum trebuie. Si la blaturi Ardelenii sunt mai buni. Pana una alta ma uit la Premiere League.

Man (5 comentarii)  •  4 august 2010, 16:37

Si din cauza acestor comentarii nu avem fotbal. In loc sa se scrie despre greselile unor echipe, ziaristii se ocupa de greselile existanta, dar de multe ori inexistenta a unor arbitrii. Arbitrii roman nu fac nici mai multe, nici mai putine greseli decat cei straini. Si Stelistilor, deci Ov. Ioanitoaia and Co, CFR-ul castiga campionatul si in 2011.

Ingerul Negru (9 comentarii)  •  4 august 2010, 16:55

Ca e ajutata CFR Cluj nu e un secret pentru nimeni. Si asta se vede si acum. Toti stiti cum au castigat titlurile pe care le au. Nimeni nu greseste impotriva lor. Ma intreb cum de Contra a fost eliminat iar Muresan „atentionat”?Nu cumva se urmareste ceva?Nu e o intamplare ca meciul urmator e Timisoara-CFR. Si daca ar fi singura greseala, ar fi ceva. Sunt insa multe si nu numai in meciurile cu echipele mici. Cu Craiova CFR a fost „blagoslovita” cu un punct tot de „fluierasi”. Un fapt si mai „ciudat” e ca nimeni nu s-a sesizat cand Bilica a povestit cum CFR a „umblat” la jucatorii lui U Cluj in meciul cu Steaua, practic meciul care a decis titlul. Nimeni nu s-a sesizat la evolutia penibila si cu „dedicatie” a jucatorilor imprumutati de CFR la alte echipe in meciul acelor echipe cu CFR. Nu e o intamplare! Vor fi si alte „intamplari” pana cand cineva se va sesiza!Si Steaua vad ca e favorizata acum. Insa e cam altceva! Astept sa vad si cum vor fi favorizate Steaua, Dinamo, Rapid, Timisoara si Vaslui sau Urziceni in meciurile lor cu CFR. Singura „cu sanse” este Steaua, restul…pot spune de acum ca mai mult de 1 punct nu vor scoate. „Cineva” la FRF, Liga si CCA ii „iubeste” pe cei de la CFR, altfel nu stiu de ce se procedeaza asa. Un lucru e clar: Nu e o intamplare!

isti (6 comentarii)  •  4 august 2010, 17:06

De acord! Cei de la CFR sunt hoti. Fara arbitrii ar inota pe la mijlocul clasamentului!!!!

Dingauanu (57 comentarii)  •  4 august 2010, 17:06

articol cu doua fetze:
1. respect valoarea cfr ului
2. cfr e ajutata mereu de arbitrii
prin articol se doreste mentinerea parerii ca cfr a fost si ramane ajutata de arbitrii

slab articol
si v-am mai spus-slaba emisiunea in care dumneavoastra si invitatii dumneavoastra incercati sa analizati ceea ce se intampla in meciurile de fotbal cu amatori nu cu persoane specializate.

pillgrim (5 comentarii)  •  4 august 2010, 17:39

Domnule Ioanitoaia de ce doriti sa perpetuati ideea ca cfr-ul a castigat campionatele pe care le-a castigat cu ajutorul arbitrilor.Nu ar mai trebui sa vb. de asemenea chestiuni atata timp cat dinamo si steaua lu-au campionate pe banda rulanta cu ajutorul arbitrilor in vremuri de mult apuse..Mai bine ati aprecia proiectul serios de la Cluj pe langa care nu se poate compara nici Steaua nici Dinamo.

milici (440 comentarii)  •  4 august 2010, 17:48

@poli tm
Ai lasat-o mai moale cu postatul dupa ce te-ai hotarat sa mai studiezi gramatica;acum e mult mai bine , n-ai gresit decat 50% din cuvinte.
Cat despre continut incearca tu sa-ti recitesti capodoperele poate intelegi ceva.
Cel mai tare esti cand reclami menajarea Stelei in comentarii tocmai dupa un articol despre Craiova (stinta cum ii zici tu) pagubita.
Schimba-ti nick-ul ca am impresia ca Poli Tim joaca atat de pr@st ‘finca’ (cum zici tot tu) asa scrii tu -poli tm.

Albert (124 comentarii)  •  4 august 2010, 18:12

Care amatori vin mai, fratioare, la recursul etapei?! Hagi si Ienei, Ionut Badea si Dorinel Munteanu, Lita Dumitru si Stoichita, Razvan Lucescu si Gica Popescu, pai daca astia sunt amatori, voi aia care muriti de grija CFR-ului sunteti profesionisti?! Ma apuca si rasul…

bigbelly (11 comentarii)  •  4 august 2010, 18:29

Pe langa penalty-ul asta, e frumoasa foc si faza cand ii Muresan ii muta falca aluia de la Branesti cu un pumn care ma face sa cred ca atunci cand s-o lasa de fotbal, o sa-l vedem in MMA cu Sora, Zmarandescu sau Szony Lungu. Arbitrul, saracu’, parca era politia din Craiova cand se alearga clanurile de tigani pe strazi cu pistoalele: s-a facut mic-pitic, nu cumva sa si-o ia si el…
Iar cel mai haios a fost Avram-tatal acu’ cateva minute la Contraatac: „Greseala lui Onicas a fost impardonabila. La CFR-Branesti? Cateva scapari normale…”
E clar, frumoasa poveste de dragoste dintre arbitri si CFR care dureaza de vreo 4 ani, e departe de a se fi stins. E un fel de Valentine’s Day perpetuu…

Chuck Norris (4 comentarii)  •  4 august 2010, 22:17

D-le nea Ovi, inca nu v-ati prins de faza? Nu se va da niciodata penalty impotriva CFR-ului atunci cand e Nuno Claro in poarta, pentru ca Nuno oricum il apara!
In rest sanatate si pensie lunga!

m68 (61 comentarii)  •  4 august 2010, 22:40

Pt INGERUL NEGRU: Sant de acord cu tine 100%.Doar atat vreau sa-ti spun:CFR are prieteni la federatie doar pe MIRCEA SANDU, MITICA DRAGOMIR, IONUT LUPESCU in rest cred ca ei nu mai cunosc pe nimeni de pe acolo :))……..

stresu (14 comentarii)  •  5 august 2010, 10:43

Scor greseli pro / contra CFR:
3 – 0 ( au deschis scorul in Supercupa si l-au majorat in primele 2 etape, cu Craiova si Branesti).

Comentează