Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

„Nu privesc înapoi cu regret, dar nici înainte cu speranţă”

Interviu cu scriitorul Radu Cosaşu  după o convorbire de două ore şi jumătate purtată într-o cafenea din centrul Bucureştiului

– Nea Radule… – Te rog să nu insişti! Nu dau interviuri, nu mă fotografiez, nu apar la televizor şi nu […]

marți, 27 aprilie 2010, 3:56

1p.jpgInterviu cu scriitorul Radu Cosaşu  după o convorbire de două ore şi jumătate purtată într-o cafenea din centrul Bucureştiului

– Nea Radule…
– Te rog să nu insişti! Nu dau interviuri, nu mă fotografiez, nu apar la televizor şi nu zbor cu avionul!

– N-ai zburat niciodată?
– Rar, foarte rar. Ca şi lui Dobrin şi lui Gaţu, mi-e frică. Şi din acest motiv, n-am prea ieşit din ţară. O dată în Germania, să-mi văd sora la Frankfurt, de 2-3 ori în Israel, în vizită la mătuşi, surorile mamei. Înainte, Mazilu, Fănuş şi Băieşu circulau mult, inclusiv însoţind echipele de fotbal. Nu şi eu, care n-am văzut nici măcar Parisul!

– Ce mai fac mătuşile din Tel Aviv, principalele personaje ale cărţii tipărite în 1993?
– S-au dus amîndouă, Silvia şi Anicuţa. De la cea dintîi mi-a rămas moştenire o expresie interesantă: „eu nu mă laud, eu povestesc”!

– E şi deviza dumitale?
– Una dintre ele. Alta am notat-o pe peretele biroului, „Fiecare epocă îşi zăpăceşte contemporanii”, ai idee cui aparţine?

– Nu.
– Lui John Steinbeck, romancierul american laureat al Premiului Nobel în 1962.

– Aha. N-ai ascuns că eşti evreu şi că ţi-ai schimbat numele din Rohrlich în Cosaşu, de ce?
– Nu mi-a fost şi nu-mi e ruşine nici cu originea, nici cu numele, doar că Rohrlich era greu de pronunţat. Uneori mi-e dor de el, poate că voi semna o carte Rohrlich. Nostalgii de om bătrîn şi suferind.

– Te alinţi, arăţi excelent la 80 de ani!
– Ei, nu mai aud ca altădată, de-aia şi port, uită-le, buburuzele astea în urechi. Sînt din Danemarca şi mă ajută. Totuşi, nu mă plîng, Camil Petrescu a surzit la 40 de ani!

– Apropo de epocă…
– Deşi cu destule lucruri strîmbe, nepotrivite, lumea de azi nu mă deranjează. În linii mari, e OK. Mai suporţi un citat?

– Evident.
– „Viaţa îi iubeşte pe cei care o iubesc”, Arthur Rubinstein, celebrul pianist care, paradoxal, a încercat în două rînduri să se sinucidă! Dar ce notezi?! Opreşte-te, te-am avertizat că nu acord interviuri!

Ipohondru? Da, recunoaşte
– Colegi de-ai dumitale pretind că eşti ipohondru, că fugi de televizor spre a nu fi recunoscut pe stradă şi, eventual, atacat!
– Sînt un pic ipohondru, parcă Fănuş Neagu nu e? Toţi sîntem mai mult sau mai puţin. Dar nu de asta evit micul ecran.

– De ce?
– Pentru că televiziunea a modificat totul şi rareori în bine, şi pentru că sînt timid. Camerele TV parcă mă înstrăinează de mine însumi. Dacă nu mă plac eu, cum să mă placă alţii?! În plus, nici n-am conştiinţa autorităţii. Îmi recunosc limitele, mă bazez pe creionul meu şi numai pe el.

– Ce creion?!
– Am scris totdeauna numai de mînă şi cu creionul. Fără pix, fără stilou. Cu cît creionul se toceşte, cu atît mă ataşez mai tare de el. Cînd îl înlocuiesc, mi se rupe ceva în suflet.

– Să înţeleg că dispreţuieşti tehnica modernă, că nu lucrezi pe calculator?
– N-o dispreţuiesc, dar aşa m-am obişnuit şi, la vîrsta mea, la ce mi-ar folosi să mă adaptez?

– Trecem la sport?
– De acord, îmi produce o imensă bucurie să discut despre sport. Îţi împărtăşesc un secret, de copil am visat să fiu cronicar de fotbal. În stilul lui Vanea Chirilă, să descriu cum se marchează ori se ratează un gol. Teribil mi-aş fi dorit să fiu gazetar sportiv! M-a apucat pe la 8 ani ascultîndu-l pe Radu Vasilescu. Ştii cine a fost Radu Vasilescu?

– ?!
– Ginerele lui Liviu Rebreanu, transmitea meciuri în direct la radio.

– Numai că, în loc să devii crainic, ai ajuns cel mai mare nuvelist român, distins cu premii, onorat şi aşa mai departe. Pe scurt, un clasic. Ai tras lozul cîştigător!
– Exagerezi. Sîntem neam de romancieri, dar cu nuvelişti excepţionali, D.R. Popescu, Fănuş Neagu, Nicolae Velea, nişte giganţi. Şi lista poate continua.

– Nea Radule, mai mergi la meciuri?
– De cînd s-a desfiinţat Progresul, nu prea. Am ţinut cu Progresul 45 de ani, iar acum mai ţin doar cu jucători, nu şi cu echipe. Patronii au desfigurat fotbalul, în care există mai multă bîrfă şi mafie decît în oricare alt domeniu. Poate că nu-i chiar aşa, dar ele se văd cel mai tare în fotbal, te copleşesc!

2p.jpg„Aţi rămas un ziarist onest”
– L-ai admirat pe Dobrin, aşa-i?

– Fireşte. N-a fost însă singurul pe care l-am iubit, ci şi pe Petschovschi. Pentru Bazil Marian am simpatizat cu Carmen. La moartea lui, am publicat un text, după care m-a sunat doamna Mociorniţă, soţia lui Ionel şi mama lui Marie Rose. „Dacă nu s-ar fi prăpădit, Ionel ar fi lăcrimat citind articolul dumitale!”, mi-a zis. La fel m-am bucurat şi cînd, cu ceva ani în urmă, mi-a telefonat Tache Macri din străinătate. Nu l-am cunoscut personal, dar am reţinut mesajul lui, „Domnule Cosaşu, aţi rămas un ziarist onest”.

– Mai tîrziu, ce jucători te-au impresionat?
– Destui, deşi nu m-aş avînta să-l declar pe vreunul cel mai mare. Asemenea ierarhizări mi se par deşertăciuni, vanităţi inutile. M-au mai emoţionat Jenei, Băcuţ II, Mircea Lucescu, Dumitrache, Boloni, Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu şi nu numai. Formidabili toţi, adu-ţi aminte că Gică Popescu, un oltean din Calafat, a ajuns fără pile şi fără intervenţii căpitanul Barcelonei! Cu excepţia lui Mircea Lucescu, nici cu cei enumeraţi n-am vorbit vreodată faţă-n faţă. Am scris despre ei şi atît.

– Nea Radule…
– Ăla ce e, reportofon?!

– Nu, e celular.
– Să nu înregistrezi nimic!

– Pele sau Maradona?
– Pele, un monument.

– Cristiano Ronaldo sau Messi?
– Categoric, Messi. Am susţinut asta şi cînd Ronaldo era evaluat la 92 de milioane de euro şi Messi încă nu explodase. Nici Messi nu-i însă galactic, e doar un muritor. Dăruit cu un har aparte, dumnezeiesc.

– Cu sănătatea?
– Nu mă laud, am şi un pui de diabet, dar îl îngrijesc, sînt disciplinat. Dacă pot să-mi fac treaba de cronicar şi de nuvelist, mă declar mulţumit cu ce mi se întîmplă. Evit să mînii viaţa, s-o mîhnesc. Sînt împăcat cu ea. Ba chiar mă cred un tip norocos pentru că am făcut mereu ce mi-a plăcut.

Şomer vreme de un deceniu
– Totuşi, între 1956 şi 1968 n-ai avut serviciu!
– Te-ai documentat, nu glumă! M-au dat afară de la Scînteia tineretului şi din presă fiindcă m-am pronunţat împotriva cenzurii. Dar nu m-au eliminat ca evreu, ci ca javră mic-burgheză! Într-un fel însă, m-au eliberat, ca şi pe Mazilu, pe Fănuş, pe Ţic şi pe alţii, pentru că m-au silit să fantazez, să mă dedic literaturii. Culmea ironiei, m-a scos din presă Leonte Răutu, şeful de-atunci al propagandei, el însuşi evreu!

– Ce timpuri!
– Comuniştii clasificau oamenii în două categorii, erai de-al lor sau erai împotriva lor! Nu conta că eşti creştin sau evreu, te supuneai ori te considerau duşman şi te striveau! Am suferit, dar să zicem că am uitat şi, în parte, am iertat. N-am putut şi nu pot trăi în indignare, cu atît mai puţin, în ură. Am traversat o perioadă cumplită, pe care însă n-o reneg. Inclusiv cu greşeli, trecutul şi prezentul îmi aparţin. Mi le asum în egală măsură.

– Cine va cîştiga campionatul?
– Aş dori să-l ia Unirea Urziceni, o versiune mai nouă a Progresului meu şi al frizerilor. Altfel, mi-e drag Stoichiţă, dar nu şi Gigi Becali, care a împins fotbalul într-un cerc vicios. L-a urîţit. Mai ţin şi cu Gaz Metan, pentru că „nu-i echipă în Ardeal ca echipa Gaz Metan”! Pot să-ţi spun cine n-aş vrea să cîştige titlul!

– Cine?
– Becali! Steaua da, el nu! Şi hai, gata, închide caietul!

– Nea Radule, mulţi susţin că ai fost prea blînd în ce-ai scris, prea elegant, prea concesiv.
– Mulţi m-au îndemnat să sar la beregata lui x sau a lui y! Nu i-am ascultat deoarece nu mă încadram. N-am suportat niciodată să linguşesc şi să jignesc. Nici să fiu cinic.

– Mai un pahar de vin, mai două?
– Exclus, apă plată şi o cafea pe zi, singurul lux. O cafea, nu două. A treia nevastă, cu care sînt de 22 de ani, îmi reproşează că fumez pipă. Am renunţat la ţigări după armată, dar din 1982 fumez pipă. Mă mint căci şi ea e o amăgire. Tot tutun.

– Scriitori mai beau, dumneata…
– Bietul Nichita era pătimaş, nestăvilit. Se şi mira Fănuş: „Fraţilor, noi sîntem pulbere, iar Nichita nu se predă, e tot pe metereze! Mărturisesc, am fost şi sînt un băutor incorijibil de apă.

– N-ai obosit?
– Am făcut toată viaţa doar ce mi-a plăcut, cum să fi ostenit?!

– Cum te-ai caracteriza într-o frază?
– Un om normal într-o lume anormală.

– Chiar e anormală România de azi?
– Întorcîndu-mă la povestea cu cel mai mare nuvelist, cred că sîntem un popor cu vocaţia exagerării. Dar trebuie că lumea a luat-o razna din moment ce un cetăţean e omorît în bătaie pe zebră numai pentru că nu s-a grăbit să traverseze!

– Nu te-a tentat niciodată să pleci în Israel? În America, în Patagonia?
– Glumeşti? M-am născut într-o limbă şi n-aş putea funcţiona în alta. Pentru că n-aş putea gîndi şi nici scrie în ea. Am supravieţuit aşa şi nu privesc înapoi cu regret, dar nici înainte cu speranţă.

Încă nu s-a plictisit pe pămînt
– L-am întrebat pe Fănuş Neagu, te întreb şi pe dumneata, ţi-e teamă de moarte?
– Important e că nu m-am plictisit pe pămînt. Îţi răspund printr-o parabolă. Un prelat bulgar a fost întrebat cîndva ce aşteaptă de la Judecata de Apoi. Şi-a mîngîiat tacticos barba, a privit în zare, şi-a mai mîngîiat o dată barba, apoi a decis: „Cred că se exagerează foarte mult!”. Iată, şi alţii exagerează!

– Te-ai simţit bine în rolul lui Belphegor?
– Nelu Valeriu mi-a îcredinţat rubrica respectivă prin ’80, cînd a transformat Sportul popular în Sportul şi a adus în redacţie cîteva condeie de calitate, în frunte cu Bănciulescu şi cu Bonifaciu, tipi stilaţi. Am ţinut-o 5 ani şi a avut succes. Oricum, îmi pare rău că n-am slujit mai mult sportul. Aş fi vrut să fiu cronicar de fotbal, nimic altceva, dar am izbutit numai pe jumătate.

– Ai practicat vreun sport?
– Evident. Am jucat excelent belotă, nu şi bridge. La belotă sînt competent, la bridge, un guguf. Jucător de duzină, uşor de păcălit.

– Nea Radule, totuşi după ce-ţi pare cel mai rău?
– Că nu i-am convins şi pe unii dintre prietenii mei să preţuiască mai tare  valorile în care am crezut eu. Ce pierd, domnule, mă hărţuia subtilul Radu Albala, portretist fără pereche al Bucureştiului de odinioară, ce pierd dacă nu mă uit la fotbal? Nu pierzi nimic, îl linişteam, numai că eu, uitîndu-mă, ies în cîştig. Simplu ca bună ziua, ce mare filosofie!

– Cred că am terminat.
– Ce-ai terminat?

– Primul interviu din cariera nuvelistului şi comentatorului de fotbal Radu Cosaşu.
– Dacă m-ai dus cu zăhărelul, îţi urez să nu-ţi iasă interviul, să fie un rateu!

– Ba o să-mi iasă! Mulţumesc frumos şi multă sănătate!

CV
» Radu Cosaşu (Oscar Rohrlich), născut pe 29 octombrie 1930, la Bacău, e unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori români contemporani, fiind apreciat mai ales ca nuvelist.
» A publicat peste 20 de volume, „Maimuţele personale”, „Un august pe un bloc de gheaţă”, „Poveşti pentru a-mi îmblînzi iubita” etc., 5 dintre ele incluse în ciclul „Supravieţuiri”.
» Distins cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei (1975), cu Premiul Uniunii Scriitorilor (1971, 1989), cu Premiul Naţional pentru Literatură (2007).
» Fost rubricant al ziarului Sportul, al revistei Cinema (inclusiv redactor) şi al României literare, fost redactor-şef la Fotbal plus, e în prezent redactor al revistei Dilema veche şi  colaborator permanent al Gazetei Sporturilor.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

timisoara (10 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 16:19

Respect maestre.Acest interviu e lectie de viata si cine nu l citeste poate nu pierde nimic,dar cine la citit sigur a castigat ceva.

Nea Caisa (222 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 16:20

Pariem ca nu este primul interviu?

chiarasha (1 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 16:20

de fapt, iata un alt interviu cu radu cosau, din 2003…asadar nu acesta e primul. doar ca nu v-a interesat sa aflati daca a mai fost vreunul…

aha (1 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 16:37

ciudat, ii spune sa nu scrie ca nu da interviu, dar accepta invitatia jurnalistului si mai este si fotografiat…

atari (7 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 16:47

Excelent.

Ovidiu Ioaniţoaia (118 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 17:02

N-a pretins nimeni că e primul interviu, doar că e primul interviu de amploare, fapt recunoscut de însuşi Radu Cosaşu.

stelistu (113 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 17:07

respect! ce poti sa zici mai mult dupa un ALTFEL de articol sportiv.

Inclusiv Dumneavoastra Domnule Ioanitoaia mai scrieti si ALTFEL de articole sportive care numai de sport nu se ocupa si aici ma refer la scandaluri si la promovarea „valorior” gen clanul becali la tv si in ziar. nu mereu ca alti ziaristi care numai SUPERSENZATIONALISME au in cap.
– in schimb va felicit pentru „copii” care mai scriu despre fotbal si sport gen Vochin

bytza (1 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 17:11

Foarte frumos interviu …si adevarat timisoara ….”cine nu il citeste poate nu pierde nimic, dar cine la citit sigur a castigat ceva”

Bond (2 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 17:17

Sanatate maestre!
De la un bacauan cu vreo 50 de ani mai tanar…

Nick (255 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 17:22

Extraordinar interviu, poate peste cel cu Fansu Neagu, sau cel putin mai profund. Felicitari!

ekeke (2 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 17:30

eu chiar ma intrebam de ce a disparut de ceva vreme Radu Cosasu din paginile Gazetei, am suspectat ca l-ati abandonat. prin urmare, este sau nu in continuare colaborator permanent al ziarului?

vlad (309 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 17:50

Exceptional, inca o lectie de gazetarie pentru tinerii ziaristi. Bravo, nea Ovi, jos palaria!

andrei (11 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 17:51

superb interviu, multumesc!

original sin (1 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 18:02

e asa placut sa asculti ( ma rog, sa citesti) cum vorbesc asemenea oameni! parca nu-i din lumea asta tembela in care traim…

claudiu95 (343 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 19:02

Noi, cititorii, ii suntem datori dlui Cosasu, dar si dlui Ioanitoaia. Frumos, emotionant

Je (1 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 19:03

Superb, multumim!

mircea (22 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 19:04

Fanus Neagu, Radu Cosasu, cine mai urmeaza?

decebal70 (2 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 19:39

Radu Cosasu este editorialistul meu preferat pt ca atunci cand ii citesc articolele nici nu stiu cand se termina,la fel cum s-a intamplat si cu acest interviu.Asta inseamna sa ai un har aparte,un adevarat profesionist.

Valentin Andrei (2 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 19:55

Nimic senzational. ATUNCI CIND STAU DE VORBA DOI CORIFEI CA „BELPHEGOR” SI IOANITOAIA

Valentin Andrei (2 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 19:56

Totul e perfect normal. Nea Ovi la cit mai multe inainte! Iar lui „BELPHEGOR” sanatate maxima!!!!!!!

Eddie (1 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 20:45

Excelent! Dl. Cosasu a fost idolul meu intr-ale scriiturii sportive si ma bucur ca am avut onoarea sa-l cunosc si sa lucrez cu dinsul in perioada Fotbal Plus (unde, ca o mica rectificare, nu a fost redactor sef ci senior editor). O persoana minunata si un manchesterist de clasa!

baixinho (2 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 21:28

Nea Radule, o să vă stimez toată viaţa. Nici nu aş avea cum, altfel. „Nu o să-mi arate nimeni vreodată un articol decupat despre Baggio. Însă acum câteva zile un tânăr a intrat pe uşa redacţiei şi a deschis un caiet plin cu decupaje despre Romario. Este argumentul meu suprem pentru 1. Romario, 2. Baggio…”. Vă mai amintiţi? Se întâmpla spre sfârşitul anului 1993.

Toate cele bune şi multă sănătate!

Robert (9 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 21:45

Superb, multumim maestrilor!

adrian (4 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 22:38

mai oameni buni, jos palaria.

explorish (35 comentarii)  •  27 aprilie 2010, 22:57

intr-adevar, n-a fost rateu 😉

ws (8 comentarii)  •  28 aprilie 2010, 0:48

prin ’85-’86 se juca un meci de cupa in urbea mea, si in pliantulu care venea odata cu biletul era un articol de-al lui radu cosasu. era o oda geniului din tribuna care numea mingea „cotofana”, celui care striga „nu te mai da hamlet” unui jucator care se da accidentat, celui care striga „plecati ba d-acolo, ca se rastoarna terenul cu voi” cand jucatorii se ingramadeau toti intr-o zona a terenului.

apoi a fost dilema. am citit sute de articole de-ale domniei sale. despre matusi, despre fiul inexistent, despre jurnalul lui sebastian. cum a devenit taxicoman. despre oximoron.

de cativa ani buni il citesc in gsp. mi-a ramas in minte articolul dupa 2 la 2 cu danemarca la copenhaga. lasase la sfarsit loc pentru lacrimile lui dorinel dupa pierderea calificarii.

mai nou imi confirma admiratia pentru messi.

asta e relatia mea cu radu cosasu.

ws

Bogdan Enescu (1 comentarii)  •  28 aprilie 2010, 1:16

Ce sa spun? Am avut doi scriitori contemporani preferati: Constantin Chirita (cand eram in clasa a 2-a) si Radu Cosasu (cand eram deja trecut de 20 de ani).
Regret ca nu stiu daca seria „Supravietuiri” a trecut de volumul 3 la editura Pro. Am toate cartile publicate cu acest „keyword” inainte de 90. Exista „Supravietuiri 4”?
Toamna asta fac 50 de ani. Mi-ar placea sa am colectia „Supravietuiri” pentru anii de pensie 🙂

emg (79 comentarii)  •  28 aprilie 2010, 1:38

bravooo 🙂

Chefere (25 comentarii)  •  28 aprilie 2010, 3:05

Superb. Multumim.

Andreas (1 comentarii)  •  28 aprilie 2010, 10:08

Sanatate, maestre!

Crissa (2 comentarii)  •  28 aprilie 2010, 16:23

Superb, minunat, m-a emotionat profund acest interviu si ma bucur ca mai exista si lucruri de calitate in presa din tara noastra, sper sa continuati seria interviurilor, le astept cu sufletul la gura.

duru (31 comentarii)  •  28 aprilie 2010, 19:20

Nu inteleg ce politica aveti la Gazeta, ati tinut asa o minunatie de interviu doar 5 ore pe blod si apoi l-ati incalecat cu un articol fara cine stie ce importanta, de serviciu! Pacat, mare pacat, poate va revizuiti atitudinea!

tudor(gt) (43 comentarii)  •  3 mai 2010, 13:09

Noroc ca am primit prin posta e-maill de la gsp , noroc ca va mai citesc pe voi blogarii , mai ales pe tolo dar cind nu scrie despre fotbal , altfel nu mai intru pe ziarele de sport de cel putin 7 luni de zile , noroc de asta zic , altfel poate as fi pierdut definitiv acest INCINTATOR INTERVIU CU MAESTRUL .
Jos palaria !
Mi-a incintata copilaria cu scrierile sale si ma incinta incontinuare acest om modest .
Nultumesc dle Ioanitoaia ati fost genial !

Din Cotroceni (1 comentarii)  •  4 mai 2010, 14:44

Maestre, noi progresistii, atatia cat am mai ramas, iti multumim ca esti unul dintre noi. Caci numai un talent urias ca al dumneavoastra a putut surprinde esenta…Progresului: „Nicio a alta echipa romaneasca nu mi-a dat, prin suferinta, atata forta morala, atata putere nervoasa ca aceasta din Doctor Staicovici”. Sa auzim si de bine si multa sanatate, Maestre! Si sa nu uitam, HAI PROGRESUL! Cat s-o mai da.

Comentează