Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

Fotbalul romanesc pe internet: azi, FC Brasov: nota 1,8!

Si iata-ne ajunsi la FC Brasov, echipa de pe locul 9 la ora cind scriu aceste rinduri, deci sintem practic la jumatatea analizelor.

Cu surpriza constat ca acest site nu are link pe titluri, ci se deschide direct cu textul […]

luni, 8 aprilie 2013, 8:16

Si iata-ne ajunsi la FC Brasov, echipa de pe locul 9 la ora cind scriu aceste rinduri, deci sintem practic la jumatatea analizelor.

Cu surpriza constat ca acest site nu are link pe titluri, ci se deschide direct cu textul intregului articol. Din start acest lucru este pagubos, caci un link si o trimitere catre o pagina clasica si sanatoasa de articol iti pot da o multime de avantaje. Spre exemplu, sa poti share-ui articolele in social media (facebook, google+, etc) sau sa permiti comentarea informatiei.

Siteul este impartit in doua coloane, dar era de preferat ca in partea dreapta sa se pastreze un colonaj de 300 pixeli (am mai explicat ca dimensiunea este una standard pentru formatele publicitare).

In baza, intilnim citeva titluri care se deschid in pagina de articol, http://www.fcbrasov.ro/component/content/article/1-ultimele-stiri/1109-de-miercuri-se-vand-bilete-pentru-meciul-cu-ceahlaul, din care observam amatorismul celor care au dezvoltat siteul, linkul nefiind prietenos cu motoarele de cautare prin constructia sa. Dar sa nu intram in foarte multe detalii tehnice si sa trecem la structura.

Prima sectiune se numeste Echipa (nota 3 ): are doua subsectiuni – seniori si juniori. Cea de seniori este ingrijita, in sensul ca gasim ordonati pe posturi jucatorii din lot, apoi staful tehnic, cu fotografii si, la unii jucatori, trecut inclusiv numarul de pe tricou. La unii, la altii, trebuie sa avem clementa. Va dati seama cit de greu este sa afli numerele propriilor jucatori si sa le treci in dreptul fiecaruia. Da, sint ironic. :).

Altfel, observam citeva „fineturi” tehnice (spre exemplu gasesti o sagetuta care la click te ajuta sa revii usor in partea de sus a paginii), dar inutile.

Subsectiunea juniori a fost creata, gandita binisor, dar abandonata. Pe coloana a 2-a gasim aici un sondaj tooocmai din 18 martie, deci proaspat, care ne spune ca mai multi suporteri o dadeau pe FC Brasov invingatoare cu U Cluj.

Sfat: daca aveti rubrici de sondaje in siteuri si nu le puteti tine „in priza”, macar fixati un sondaj cu bataie mai lunga, spre exemplu „Pe ce loc credeti ca va termina Steagu’ campionatul?” si se rezolva problema :).

Sectiunea Club (nota 3): are 6 subsectiuni. Haideti sa va explic o chestie elementara in constructia unui site. Daca nu ai un „homepage” de sectiune  in care sa grupezi informatii din toate subsectiunile, atunci corect este este sa pui linkul pe prima subsectiune. Astfel, daca dau click pe Club ar fi bine sa mi se deschida direct subsectiunea „Conducere”. Aici informatia este decenta, fara valente spectaculoase in plasarea ei in pagina. Toata istoria de 76 ani (1937 – 2013) este ingramadita si la propriu si la figurat intr-o amarita de pagina. Rusinos, nu? Subsectiunea stadion are o schita a arenei, destul de incompleta ca informatie … Urmeaza o subsectiune numita sigla, care-mi arunca direct in calculator emblema echipei, iar sponsorii sint pusi intr-un box asa … ca sa nu se spuna ca n-au fost pusi :).

Sectiunea Meciuri (nota 2): subsectiunea meciuri este de fapt un listing de rezultate care incepe de la meciul 0 (de tot risul) si se opreste la meciul 22, desi sintem in etapa a 25-a. Fara ancore catre alte informatii … modesta cit cuprine. Subsectiunea clasament este si ea in urma, doar cu citeva zile. Adica rezultatul Stelei, spre exemplu, nu este pus, desi au trecut aproape 24 de ore de cind s-a terminat partida din Ghencea.

Sectiunea Multimedia (nota 3): are 3 subsectiuni foto / video / imn, una mai schioapa decit cealalta. Cea mai proaspata galerie foto e din august 2012, la fel informatia video, culeasa de pe youtube, dar nu de pe un canal oficial al clubului! Imnul e de top pe linga aceste subsectiuni.

Pauza pentru o observatie. Analizind pina in acest moment, intuiesc ce s-a intimplat. La un moment dat, clubul a fost pus pe fapte mari si a luat decizia sa-si cosntruiasca un site maret. Apoi, ca in majoritatea cazurilor, s-a produs o ruptura cu firma care l-a construit, moment in care a inceput peticirea conform spiritului romanesc „lasa ma ca merge si asa”. Acum, nu stiu detalii, poate ca siteul a fost supraevaluat initial si de aici a aparut conflictul …

Sectiunea de bilete (nota 1) ma surprinde un pic. Nu ca ar fi legata de o platforma online in care ti-ai putea alege locul in tribuna si cumpara tichetul, ci pentru ca aici gasesc stiri care au propria pagina … Seaca, chelioasa, dar aici exista pagina de articol! Dar, ghiciti cu ce se deschide azi, 8 aprilie 2013, aceasta sectiune? Cu o stire din iulie 2012. Senzatieeee!

 Sectiunea Magazin (nota 2) ne anunta ca de la 1 martie 2013 s-a deschis in shop oficial in incinta stadionului, fara alte detalii (ce pot cumpara, la ce preturi, etc) si ne pune la dispozitie citeva fotografii de la lansare, in care intilnim personaje blatiste a la Romica Pascu, dar si foste glorii ale echipei.

 Sectiunea Parteneri (nota 3) este pusa in meniul principal si diferita de subsectiunea sponsori … Nu prea inteleg, dar nu-i bai. In nota de pina acum a siteului, dar cu plusul linkurilor catre siteurile partenerilor.

Sectiunea contact (nota 4). Simpla, gasesti adresa, un nr de telefon si un formular in care poti scrie un mesaj text.

Coloana a 2-a a siteului este la fel de schioapa ca si siteul per ansamblu. Aflam cu cine joaca FC Brasov in etapa viitoare, mai gasim trimitere catre o pagina de facebook updatata prost si rar, clasamentul este ne-updatat, iar sondajul a prins pinze de paianjen, atit este de vechi.

Impartind la 10, ca la toate siteurile analizate, rezulta o medie de 1,8.  Ce mai e de spus?

Iata si topul in acest moment:

1. CFR 5,7

2-3. Dinamo si Petrolul – nota 5

4. Pandurii – nota 4,3 (vezi aici analiza)

5. Steaua – nota 3,7 (vezi aici analiza)

6. Astra –  nota 2,3 (vezi aici analiza)

7. FC Brasov – nota 1,8

8. FC Vaslui – nota 1 (vezi aici analiza)

9. Rapid – nota 0,8

PS. Completez cu un mesaj primit la alt articol, dar il postez aici pentru ca aminteste de 2 siteuri dedicate echipei, dar sustinute de fani adevarati. Daca vreti ceva despre FC Brasov, atunci cititi-le, pentru ca au calitate editoriala, nu va pierdeti vremea cu siteul oficial.

Salut Gusti. Va urma cu siguranta, analiza siteului clubului FC Brasov. Iti recomand ca, in afara siteului oficial, sa iei in calcul si cele ale suporterilor. Vreau sa amintesc doar doua dintre ele. Primul este blogul “La Stegaru’ ” de pe wordpress, blog castigator al concursului organizat de GSP, la inceputul anului trecut (il stiu, caci eu am organizat la vremea respectiva concursul 🙂 ).” La Stegaru’ ” trateaza aspecte de cultura si istorie stegara.http://steagulrosu.wordpress.com/ Al doilea ar fi http://steagu.ro/, site de analiza a actualitatii stegare.Articolele de aici, apar zilnic, via Mysport, pe manseta din stanga a paginii principale a GSP sub semnatura “FC Brasov Online”. Ar fi interesant si un clasament al siteurilor suporterilor.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

micsunicazone (2 comentarii)  •  9 aprilie 2013, 0:39

Mulţumim pentru publicarea linkurilor.

galben-negru (1 comentarii)  •  9 aprilie 2013, 11:35

analiza absolut competenta si ok, dar… daca se analizeaza ceva, se dau sfaturi, uneori ironice (pe buna dreptate), cu alte cuvinte se critica (iarasi pe buna dreptate), nu ar fi bine sa citim propriul articol inainte de publicare?
„in sensul ca gasim ordonati pe posturi jucatorii din lor”
jucatorii lor sau jucatorii din lot?
„Haideti sa va explic o chestie elementara in constructia unui siteu” expresie protugheza pentru site?
„aici chiar un sondaj tooocmai din 18 martie” ghici care litera e in plus?

Augustin Roman (437 comentarii)  •  9 aprilie 2013, 11:52

:)), corect, nu l-am mai recitit si l-am scris la o ora destul de tirzie. Fac modificarile … Merci

io (1 comentarii)  •  9 aprilie 2013, 19:33

esti un om rau si nu vrei sa vezi progresele facute de cei de la club in legatura cu site-ul.de exemplu acum 2-3 luni au schimbat si ei pozele de pe pagina principala in care apareau cristescu,voicu ,r.ilyes jucatori plecati de la noi de 1 an un an jumate.

Augustin Roman (437 comentarii)  •  9 aprilie 2013, 21:40

io – :))))

madkat (1 comentarii)  •  11 aprilie 2013, 20:56

Nu stiu cum poti sa spui ca media e 1.8? Ce matematica e asta? In primul rand cum poti compara doua site-uri intre ele folosind mai multe sectiuni la unul decat la altul? Daca la rapid ai folosit 5 sectiuni, aici folosesti 8 si imparti la acelasi 10. Asta se numeste medie? Daca un site are doar 4 sectiuni si toate de nota 10, i-ai da nota 4 nu?!
Sau daca e stufos si are 20 de sectiuni fiecare cu nota 5, media e 10, caci asa se face o medie profesionista.
Felicitari pt un clasament irelevant!

Fotbalul romanesc pe internet: azi, Gaz Metan! Nota: — Gusti Roman (64 comentarii)  •  19 aprilie 2013, 16:11

[…] 7. FC Brasov – nota 1,8 (vezi analiza aici) […]

Fotbalul romanesc pe internet: azi, Otelul. Nota: 3,8! — Gusti Roman (64 comentarii)  •  23 aprilie 2013, 14:37

[…] 8. FC Brasov – nota 1,8 (vezi analiza aici) […]

Comentează