Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

Fotbalul romanesc pe internet: azi, Astra! Nota 2,3!

Am deschis ieri seria de articole „Fotbalul romanesc pe internet” in care am trecut in revista siteul echipei de pe primul loc, Steaua (vezi aici), si care a primit nota 3,7 (din maxim 10). Mentionez inca o data ca voi […]

miercuri, 20 martie 2013, 11:40

Am deschis ieri seria de articole „Fotbalul romanesc pe internet” in care am trecut in revista siteul echipei de pe primul loc, Steaua (vezi aici), si care a primit nota 3,7 (din maxim 10). Mentionez inca o data ca voi analiza siteurile oficiale ale gruparilor din Liga 1 in functie de locul in clasament. Astfel, astazi a venit rindul celor de la Astra Ploiesti, locul 2.

Sincer, mi-a fost greu sa citez din memorie adresa siteului oficial, astfel ca l-am gasit doar printr-un search pe google sub denumirea de www.afcastragiurgiu.ro (domeniu in care este redirectat si www.fcastraploiesti.ro). Domeniul este destul de complicat, unul mai simplu www.astragiurgiu.ro apartinind insa fanilor.

Intr-un cuvint, clubul Astra este „praf” in ceea ce priveste deschiderea catre new media. Siteul este foarte modest ca si imagine per ansamblu, iar ca update de informatie rivalizeaza cu al Stelei: foarte, foarte slab. Deschiderea este dedicata unui amical pierdut, 1-2, cu Valerenga!!! :))))

screen-shot-2013-03-20-at-111300-am.png

Sectiunea Club: contine 3 subcategorii/pagini, modeste in continut. Cea de istoria clubului se opreste cu povestirea in 1997, iar la capitolul contact troneaza o adresa de yahoo :). (nota 3)

Sectiunea Echipa: contine 3 subsectiuni – Prima echipa / Colectiv tehnic / Echipa medicala.  Fisele de prezentare a jucatorilor sint foarte modeste si prost ilustrate, pagina colectivului tehnic este „in constructie”, iar cea a echipei medicale are valente penibile. (nota 2)  

screen-shot-2013-03-20-at-111954-am.png

Sectiunea Stiri: este alcatuita dintr-un listing prost pus in pagina, iar cea mai proaspata informatie dateaza din 3 iunie 2012! Penibil! (nota 1 – din oficiu)

Sectiunea Liga 1: prezinta clasamentul, care este la zi, dar pus altfel in pagina, nu clasic, cu punctele la final. La fel, rezultatele sint la zi insa dublate pe doua subsectiuni: meciuri si rezultate :)). (nota 6)

Sectiunea Galerie foto: aceeasi imagine de site primitiv, cu citeva poze aruncate ca „galerie”. Are marele avantaj ca gasim urme de „2013” in ea! :)). (nota 4) 

Sectiunea sponsori: cea mai bogat ilustrata, cu logo-ul partenerilor pus oarecum simetric, fara banalul link in spate … (nota 4) 

Sectiunea arhiva: cu 3 subsectiuni – Stiri (ultima stire arhivata in februarie 2013), Rezumatul meciurilor (un listing cu echipele din meciuri) si un sondaj clasic pe meciul cu Dinamo in care userii alex pronosticul 1, x, 2. (nota 3)

Nu exista sectiune pentru Fani, pentru ticketing sau magazin online. Voi imparti nota finala tot la 10, ca si in cazul Stelei, astfel media in cazul siteului Astra este cea a unui repetent prin definitie: 2,3.

Astfel, ocupanta locului 2 din Liga lui Mitica incheie scurtul review al siteului cu nota 2,3, iar daca Steaua se poate lauda cu o pagina oficiala de facebook in care are aproximativ 400.000 de fani, Astra n-a descoperit inca social media la nivel oficial!

 

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Florin (2 comentarii)  •  20 martie 2013, 12:01

Super fain articolul. Chiar mentinoez ca am intrat pe toate site-urile echipelor din Romania si sunt „praf” cum a-ti mentionat si dvs. Un exemplu de site-uri foarte frumoase si de nota 10 gasiti in Japonia. Chiar si echipele din Liga a II a si a III a au niste site-uri foarte bune. Se numeste marketing iar noi stam foarte prost cu asa ceva. O sa citesc si urmatoarele articole. Multumesc frumos.

PacientFaraTratament (2 comentarii)  •  20 martie 2013, 12:10

Salut!
Foarte buna ideea, insa mi-e cam greu sa cred ca vei gasi site-uri care vor „trece”. Ca suporter al Rapidului cred ca fcrapid.ro este la retrogradare.
Oricum felicitari! Poate asa vor intelege si asa-zisii nostri conducatori de fotbal ca Internetul le poate aduce un plus daca nu financiar, macar de imagine.
Astept recenzia site-ului fcrapid.ro. 🙂

albusibiu (3 comentarii)  •  20 martie 2013, 12:21

@Florin, „a-ti mentionat”? Si tu incerci sa evaluezi alte scrieri?

Name (73 comentarii)  •  20 martie 2013, 12:26

Pentru site-ul Steaua – grupa 98, aveti aici detalii :
junioridefotbal.ro

Ce nota merita acest site ?

Mihai (1 comentarii)  •  20 martie 2013, 12:38

ideea destul de buna. Daca nu prezentati statistici ale meciurilor, jucatorilor,(NU A PRESEDINTILOR DE CLUB ca nu ma intereseaza), prestatia arbitrilor, etc macar e un inceput. Poate va mai upgradati pe viitor. Daca voi(presa sportiva) il promovati pe Becali, Borcea,Copos si alti indivizi care nu au legatura cu fenomenul ce asteptari aveti de la niste siteurile cluburilor?

Gabriel (1 comentarii)  •  20 martie 2013, 12:39

Nici nu vreau sa vad ziua cand o sa scrii despre site-ul Vasluiului 🙂

ala (2 comentarii)  •  20 martie 2013, 12:52

Ce ziceti de http://www.ripensiatimisoara.ro echipa care evolueaza in ultimul esalon,municipiu. E superior site-urilor din liga1.

Marele Albastru (1 comentarii)  •  20 martie 2013, 13:06

Domnula Roman, as dori sa mentionez o bila alba pentru site-ul Astrei. In presezon, am pariat pe un meci al acestei echipe. Toate site-urile de specialitate dadeau „FT only” pentru meciul respectiv, iar eu eram foarte interesat sa aflu cum s-a terminat. Dupa finalul meciului inca nu afisase nimeni rezultatul. Totusi la 15-20 de minute pe site-ul asta de nota 2,3 a aparut stirea: rezultat final, marcatori , plus un mic comentariu despre ce s-a jucat. Pentru 2-3 ore a fost singurul site pe care puteai afla rezultatul final. In presezon a fost actualizat destul de bine. In rest… arata asa cum l-ati descris : de nota 2,3. Multumesc.

Neuer91 (5 comentarii)  •  20 martie 2013, 13:08

@Florin, ai intrat vreodata pe site-ul lui Dinamo, dupa parerea mea, este cel mai bun site al unei echipe din Liga 1.

Florin (2 comentarii)  •  20 martie 2013, 13:12

@albusibiu Multumesc pentru corectare. Dar asta nu inseamna ca nu am voie sa imi dau cu parerea. Nu am spus ca sunt profesionist in a evalua site-uri. O sa am grija de acuma sa scriu cat mai corect (corect). O zi frumoasa in continuare.

Dani (2 comentarii)  •  20 martie 2013, 13:43

Pai termenul „fan” deriva din expresia „fanatic”, iar fanatismul inseamna ” Atașament pătimaș pentru o convingere, pentru o credință etc., însoțit de o totală intoleranță față de opiniile altora.” Adica o doza mare de nebunie si prostie, o lipsa de echilibru intre convingeri si comportament. Inseamna ca ei au suporteri adevarati, civilizati. Se prea poate ca cei din Ploiesti ori Giurgiu sa fie mult mai echilibrati decit noi, bucurestenii. Adevarul este ca au parte de mai putin stres…:p

alali (1 comentarii)  •  20 martie 2013, 14:03

Am si eu o … sugestie sa spun asa. Cred ca ar trebui intrerupt pentru o zi aceasta inlantuire de prim divizionare si sa se arunce un ochi asupra unui caz unic in Romania. http://www.sspolitehnica.ro/ ——– liga V

cristi (1 comentarii)  •  20 martie 2013, 15:32

Incearca si http://www.fcpetrolul.ro

Junior De Fotbal (10 comentarii)  •  20 martie 2013, 18:33

Pentru „Name”, imi pare rau ca acest site este perceput ca un site „Steaua – grupa 98”. Am incercat sa prezint pe cat posibil situatia fotbalului juvenil la nivel national si in special al juniorilor C (1998). Priviti cata informatie exista in fotbalul romanesc vis-a-vis de juniori. Am incercat sa „adun” toate clasamentele din tara ale „juniorilor C” dar nu a fost posibil. Sunt AJF-uri care nici macar nu au sectiune privind juniorii.

flo (1 comentarii)  •  20 martie 2013, 18:38

ia cauta aici ba smechere…bate multe din liga lu mitica…tata mica

http://www.fortuna-covaci.ro/

Junior De Fotbal (10 comentarii)  •  20 martie 2013, 18:46

Pentru domnul Gusti Roman, singurul site care actualizeaza in mod rapid informatii despre juniori (rezultate, clasamente) este cel al Academiei „Hagi”. Un site care „munceste” in acelasi timp cu echipele de juniori. Bravo lor, adminilor !!! Priviti site-ul AMFB (Asociatia Municipala de fotbal Bucuresti) si o sa vedeti rezultate neactualizate de peste 3 luni. Copiii angrenati in competitii nu cunosc pozitia lor in clasamente, e incredibil.

Chisca O. (1 comentarii)  •  20 martie 2013, 19:36

Pentru „name”:
Stiti cat este de greu e sa ti un clasament de fotbal la zi? Proprietarul acestui blog http://www.junioridefotbal.ro e singur in intretinerea lui si cred ca nu-i este usor. Daca s-ar da o nota as da nota 4.

Dobrin (2 comentarii)  •  20 martie 2013, 22:05

stati sa ajunga la situl Vasluiului. va lua nota 0.50 :))))

Ion Ion (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 1:45

site-ul celor de la arsenal mi se pare modernsi intuitiv in acelasi timp, nu inteleg de ce nimeni nu se inspira din cele de afara. toate siteurile echipelor in liga 1 sunt jenante, si cum poti sa te lauzi cu siteuri precum cele din comentariile de mai sus cand exista asa ceva ??? http://www.arsenal.com/first-team/players

@ gusti de la dam (3 comentarii)  •  21 martie 2013, 22:52

Nu e corect sa analizezi site urile in mai multe zile, o zi e de ajuns sa isi puna la punct site ul cei care vor urma.

Augustin Roman (437 comentarii)  •  25 martie 2013, 22:06

Dam, nu mai sint angajatul GSP, asa ca analizez in masura timpului meu 🙂

Fotbalul romanesc pe internet: azi, FC Brasov: nota 1,8! — Gusti Roman (64 comentarii)  •  9 aprilie 2013, 11:56

[…] 6. Astra –  nota 2,3 (vezi aici analiza) […]

Fotbalul romanesc pe internet: azi, Otelul. Nota: 3,8! — Gusti Roman (64 comentarii)  •  22 aprilie 2013, 15:37

[…] 7. Astra –  nota 2,3 (vezi aici analiza) […]

Comentează