Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

joi, 7 noiembrie 2019, 8:33

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a parut suspecta. Managerul giulestenilor, Ovidiu Burca, s-a aratat dispus sa raspunda la 10 intrebari dupa acest meci:

1. Snagovul avea 5 puncte din 42 posibile înaintea meciului cu Rapid, iar pe banca gazdelor a stat un antrenor, Laurențiu Tudor, implicat în mai multe scandaluri de pariuri și meciuri trucate. Dacă ați fi un suporter neutru, ați fi tentat să gândiți că a fost ceva necurat în victoria cu 3-2 asupra Rapidului când cotele erau uriașe? 1 pauză, 1 final cota 25, 1 solist cota 12 …

Înțeleg perfect dimensiunea industriei pariurilor și flagelul meciurilor trucate însă insinuarea că am fi implicați în asa ceva nu are sens în cazul de față. Nu mă pot pune în rolul ”suporterului neutru” pentru că e vorba despre Rapid și despre reputația noastră. Noi suntem la Rapid să realizăm lucruri importante, vrem să schimbăm mentalități să educăm și să creștem o nouă generație de rapidișți în jurul unor valori pierdute în societatea românească și ne frustrează astfel de remarci, mai ales când ele vin din partea unor oameni care au aceleași scopuri ca și noi în domeniul lor de activitate și care urmăresc fotbalul și-și doresc să schimbe lucrurile în bine. La ultimul meci a fost o ”catastrofă” din punct de vedere sportiv și atât.

2. Dar ca manager al Rapidului, cum vedeți această înfrângere, cum o explicați?

Acum 2 ani și jumătate eram în Liga a 4 a. Astăzi ne luptăm să promovăm în Liga 1. Nu e ușor să treci de la un nivel la altul și lucrurile să funcționeze perfect. E aproape imposibil. Cu cât mergem mai sus spre vârful performanței, cu atât totul este mult mai complex. Ca să poți să fii performant ca și echipă ai nevoie, în primul rând, de o stare de spirit, de un grup de băieți valoroși care în cel mai scurt timp să înțeleagă istoria clubului și să se ”împrietenească” cu presiunea fanilor, a mass-mediei, a fenomenului Rapid. Ei trebuie să înțeleagă ceea ce antrenorul vrea de la ei din punct de vedere tehnico-tactic. E un drum lung, anevoios cu suișuri și coborâșuri. Înfrângerile fac parte din proces. Din ele poți trage întotdeauna concluzii care să te ajute să-ți atingi obiectivul final. Am pierdut pentru că în acest moment nu formăm o echipa cu idealuri comune!

3. Victor Angelescu, acționarul principal al vișiniilor, a anunțat la DigiSport „un buget printre primele două, trei din campionat!”, estimat la 2,5 milioane de euro. Unde se vede acest buget, căci lotul pare foarte subțire, ca dovadă rezultatele din utlima perioada.

Bugetul este aproximativ 2,2 milioane de euro. Nu cred că este cel mai mare. Lotul nu este deloc ”subțire”. Individual cred că stăm foarte bine. Avem în lot jucători cu o cotă de piață foarte bună cărora le plătim salarii bune.Valoarea pe hârtie este, de multe ori în discordantă cu randamentul pe teren al sportivilor, jocul de fotbal fiind un sport colectiv . În plus, ceea ce trebuie să știți este că o mare parte din acest buget se investește în Academia de copii și juniori unde aceștia beneficiază de condiții foarte bune pentru atingerea potențialului maxim. Sunt puține cluburi în România care investesc la nivelul copiilor și juniorilor. De asemenea avem costuri enorme legate de infrastructură, neavând o baza proprie de pregătire și nici stadion pentru meciurile oficiale. Buget integral din sursă privată!

4. Cine hotărăște ce jucători se transferă, există o exclusivitate dată impresarului Florin Manea?
Nu există exclusivitate pentru Florin Manea. Florin nu este agentul niciunui jucător de la Rapid. El nu mai este impresar, a venit alături de noi în acest proiect și îndeplinește rolul de manager sportiv și încercăm să beneficiem de relațiile pe care le are. Nu există astăzi, la Rapid, o persoană care să decidă ce jucători transferăm. Suntem un grup de 5-6 persoane care discută înainte să se ia o decizie, în funcție de posturile pe care încercăm să transferăm (ex. dacă vrem portar ne consultăm și cu antrenorul cu portarii, domnul Marian Ioniță!).

5. De ce au plecat Marian Rada sau Mihai Iosif?
Marian Rada este directorul tehnic al Academiei de copii și juniori. Apreciem foarte tare contribuția dumnealui la formarea viitorului Rapidului. Deocamdata, Mihai Iosif Este “detașat temporar”.

6. Actualii lideri de galerie sunt plătiți de club? Se implică în viața echipei? Sunt suporteri vechi care își zic ceva de genul “galeria aia adevărată, pe care o știm noi, i-ar fi alergat pe sine și pe fotbaliști, și pe conducători …
Nu există niciun lider al galeriei pe ștatul de salarii al clubului și liderii galeriei nu au nicio influență în sfera sportivă a gestionării clubului. Avem dialog, le ascultăm punctele de vedere, ne asumăm unele critici și încercăm să construim împreună un nou spirit la Rapid. Suporterul din ziua de azi are mult mai multe unelte să pună presiune pe jucători și conducători, trebuie să fii puternic să reziști. ”Cope with the presure” sau pleci acasă! Rolul nostru este să asigurăm echilibru și un climat sănătos pentru sportivi: frica ”paralizează” sportivii.

7. Este adevărat că Florin Manea dorește să-l aducă pe Marius Croitoru în locul lui Pancu? Dacă Pancu și-ar da demisia, ați opta pentru un antrenor cu experiență sau pentru unul tânăr și fără experiență?
NU. Niciodată nu s-a pus problema. Marius este un antrenor tânăr, cu potențial mare pentru meseria de antrenor dar, cu tot respectul, astăzi, nu întrunește criteriile pentru a fi antrenorul Rapidului. Pancu este antrenorul Rapidului și are” leadership”, viziune tactică, pasiune și ambiție! Experiența este importantă dar nu esențială.

8. Sunt 9 puncte față de prima poziție și 2 față de locul de baraj. Are Rapid planul pentru viitorul apropiat pentru a atacă liderul? Care ar fi acesta?
Avem 2 meciuri mai puțin disputate și sperăm să micșorăm diferența. Planul este ca în cel mai scurt timp să-i facem pe jucători să funcționeze ca o echipa în adevăratul sens al cuvântului și să cultivăm o stare de spirit și o mentalitate de învingători. În iarnă vom face o analiză și vom vedea atunci ce modificări mai putem face. Important este să rămânem în plutonul echipelor fruntașe.

9. Dacă ar fi să dați o notă Academiei de juniori a Rapidului, care ar fi aceea? Ce vă doriți de la acest centru de copii și juniori?
Dorim să îmbunătățim infrastructura în primul rând. Trebuie să controlăm tot procesul dezvoltării micuților în drumul lor pentru a deveni sportivi de performanță. Antrenori specializați, terenuri de antrenament și săli de forță pentru antrenamente complementare, parteneriat cu școli și licee care să-i ajute să se dezvolte din punct de vedere mental și nu în ultimul rând părinți care să înțeleagă adevăratul lor rol. Problema reală a fotbalului românesc este lipsa acestor centre de juniori.

10. Când se estimează finalizarea noului stadion?
Octombrie 2020 dacă nimic imprevizibil nu va apărea.

Un mesaj pentru fanii Rapidului …

„Știu că le cer un lucruaproape imposibil,dar le cer puțin mai multă răbdare pentru că Rapidul a renăscut din cenușă și indiferent de cât de mult ne-am dori unele lucruri, e nevoie de timp. Le cer să susțină Rapidul necondiționat și le promit că nu-i vom dezamăgi!”
Credit foto: Alex Paraschiv.

 

Comentarii (2)Adaugă comentariu

Ioan cosmin (1 comentarii)  •  3 decembrie 2020, 19:25

Bună seara. Sper să nu fie o confuzie dar în urmă cu destul de mulți ani ai jucat fotbal pe post de portar?

Comentează