Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

Fotbalul romanesc pe internet: azi, Pandurii! Nota 4,3!

Pe cei de la Pandurii ii gasim oficial pe www.pandurii-tg-jiu.ro, site monitorizat prin serviciul www.trafic.ro, cu o medie de 4-500 de vizitatori unici pe zi.

Siteul nu exceleaza grafic, are o structura simpla cu 3 coloane, care nu se potrivesc […]

joi, 21 martie 2013, 10:25

Pe cei de la Pandurii ii gasim oficial pe www.pandurii-tg-jiu.ro, site monitorizat prin serviciul www.trafic.ro, cu o medie de 4-500 de vizitatori unici pe zi.

Siteul nu exceleaza grafic, are o structura simpla cu 3 coloane, care nu se potrivesc insa foarte bine cu continutul care le populeaza (exemplu: clasamentul este editat tip text, nu cu formula standard clasica, la fel etapa unde lipsa spatiului afecteaza informatia: ziua si ora meciului lipsesc).

Si deschiderea www.pandurii-tg-jiu.ro este putin ciudata, existind practic doua headere care dubleaza meniul, o alta greseala fiind publicarea a doua sigle, pe care eu unul nu o inteleg.

Din punct de vedere al informatiei,  siteul Pandurilor este mult peste celelalte doua analizate – Steaua si Astra – si scoate in evidenta un club bine organizat inclusiv la capitolul juniori, pozitia pe podium nefiind intimplatoare.

screen-shot-2013-03-21-at-102404-am.png

Sectiunea Club: cuprinde 5 subsectiuni (adresa / organigrama / conducere / album foto / magazin / email), civilizate ca informatie, dar cu carente grafice. Cind intri intr-o sectiune de albume foto ar fi bine sa fii intimpinat cu fotografii spectaculoase, nu cu foldere, nu am inteles de ce se dubleza organigrama cu conducerea (nota 6) 

Sectiunea Echipa: cuprinde 7 subsectiuni. Este updatata la zi, fisele jucatorilor fiind insa modeste atit dpdv al informatiei cit si al imaginilor. Un plus fata de celelalte doua echipe analizate este la capitolul meciuri, subsectiune in care sint inserate (bravo!) linkuri catre imaginile video de la meciurile Pandurilor de pe siteul digisport. (nota 7) 

Sectiunea Juniori: cuprinde 6 subsectiuni. Nu exceleaza in informatii, dar trece in revista loturile fiecarei grupe insotite de o fotografie, organigrama si albume foto care ilustreaza clar interesul clubului fata de aceasta zona importanta. Eu unul am vazut la citeva turnee echipele Pandurilor si se distingeau prin tinuta fata de combatante (echipament civilizat, acelasi pentru toti copiii, etc) (nota 6)

In mod ciudat, siteul isi pierde meniul principal in unele sectiuni .

Sectiunea Stadion: este creata probabil doar pentru ca asa s-a vazut pe siteurile echipelor din vest. Nu contine nformatii utile (numele/nr portilor de acces, locuri, rinduri, unde-s pozitionate toaletele sau alte puncte de interes) (nota 2)

Sectiunea Suporteri: are 2 subsectiuni – imnul si forumul. (nota 5) 

Sectiunea Sponsori: sigle + linkuri (nota 5) 

Sectiunea multimedia: repeta imnul de la Suporteri in subsectiunea audio, folderele cu poze de la club si, un plus, duce catre canalul de youtube al clubului. (nota 5) 

Sectiunea mass-media: are 3 subsectiuni si aici se face updateul zilnic de informatie. Exista si un match center cu fazele minut cu minut ale partidelor (nota 7)

Nu exista sectiune de ticketing, subsectiunea de magazin este primitiva, cu citeva poze neprofesionist facute, siteul nu are elemente de interactivitate (comentarii, sondaje, etc)

screen-shot-2013-03-21-at-102428-am.png

Pagina oficiala de facebook are 2.000 de sustinatori (aici) 

Ca o concluzie, siteul este modest ca platforma si design, dar curat si cu informatie la zi decenta, nu este spectaculos, nu este interactiv si nu ofera generos si jurnalistic informatii despre jucatori (text, foto, video). Impartind la 10, ca si in cazul celorlalte doua cluburi de liga 1, media siteului Pandurilor este de 4,3.

Vezi si mediile siteurilor echipelor Steaua 3,7 si Astra 2,3.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

dan.motru (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 12:40

O legendă, o echipă, două culori, alb şi albastru… Au făcut să vibreze o lume întreagă, uimită de curajul oltenilor care s-au luat la trântă cu Europa. Este povestea „frumoşilor nebuni” ai Craiovei şi a echipei căreia inegalabilul Ioan Chirilă i-a spus Maxima. Aşa i-a rămas numele şi aşa s-a scris istoria plină de farmec şi forţă.16 martie 2013. În urmă cu 30 de ani, Universitatea Craiova reuşea cea mai mare performanţă din fotbalul românesc de la acea vreme, calificarea în semifinalele Cupei UEFA. Peste 40.000 de oameni în tribune, peste 40.000 de inimi alb-albastre. Astăzi, în locul în care odată se scria istorie, au rămas doar amintiri frumoase şi regrete. Stadionul „Ion Oblemenco” este doar umbra gloriei de altădată.

Craiova devenită Maxima vs Craiova izgonită de pe scena fotbalului românesc. O grea încercare le-a demonstrat tuturor, chiar şi celor care nu credeau, că o iubire alb-albastră nu moare niciodată. Chiar şi acum, când prea puţini întrevăd soluţii pentru ca echipa de suflet a oltenilor să renască, oamenii acestor locuri nu şi-au permis să uite.

„Toată lumea era mândră de tot ceea ce realiza Craiova. Aveam simpatizanţi în toată ţara şi la meciurile, care erau meciurile internaţionale, vedeai maşini venite din absolut toate judeţele ţării pentru evenimentul respectiv. Într-adevăr, o mândrie, care tot timpul s-a păstrat”, spune Sorin Cârţu, component Craiova Maxima.

„Acum 30 de ani eram pe Ion Oblemenco, acum suntem pe Extensiv, unde asistam la un joc de Divizia C, singura echipa rămasă în Craiova de fotbal. Asta este. Probabil, promisiunile oamenilor care vor sa faca ceva în acest oras se vor realiza pâna la urmă și sperăm sa ne întâlnim pe Ion Oblemenco”, a explicat Costică Donose, component Craiova Maxima.

Votează-ți județul și comentează pe forum în secțiunea specială „Raport de țară”

O echipa fantastică, născută din sufletul oltenilor. Un public frenetic, cum nu se mai văzuse, până atunci, pe stadioanele din țară, a vibrat la unison, ani la rând, pentru Campioana unei mari iubiri, așa cum i-a spus poetul Adrian Paunescu.

Craiova înseamnă Universitatea, un brand care astăzi, dupa dezafilierea clubului, trăiește doar din amintiri. Un stadion în paragină, o imagine dureroasă pentru cei care, înflăcărați, își susțineau echipa din tribune.

„Pentru mine, a reprezentat totul. Atât pe plan fotbalistic, cât şi pe plan profesional. La Craiova am jucat de copil, tot în Craiova sunt şi acuma şi probabil că aici voi rămâne până la sfârşit”, a spus Costică Donose, component Craiova Maxima.

Povestea continuă astăzi în Sala Polivalentă, renăscută din cenușă dupa 18 ani de la incendiul din 1994. Oltenii și-au demonstrat atașamentul față de sport, chiar dacă Universitatea nu mai există. Peste 4.000 de suporteri au fost prezenți la primul meci de baschet în noua sală.

În lipsa fotbalului, sporturile de sală din Craiova se bucură de mare popularitate, în același spirit alb-albastru.

Nu a existat fenomen mai puternic şi mai plin de forţă care să definească „seminţia” celor care strigau cu sufletul: „Suntem olteni pe viaţă şi moarte!”.

yjutyyttdgfd (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 12:44

grea matematica asta… media e 5.3 …..

Augustin Roman (437 comentarii)  •  21 martie 2013, 13:44

media per club o impart la 10 … scrie in finalul articolului 🙂

hale (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 14:15

naspa

david (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 14:25

Nu are niciun sens aceasta analiza. Site-ul echipei Pandurii va avea intotdeauna mai multi vizitatori decat cel al Stelei pentru ca un suporter gorjean cand doreste sa vada o stire despre echipa lui intra pe site-ul oficial. La Steaua fanii intra pe gsp.ro, sport.ro sau prosport.ro pentru ca doar asta promovati de dimineata pana seara. Pe cand suporterii celorlalte echipe din liga 1 care exista dupa cum le promovati voi doar pentru a avea Steaua cu cine sa se antreneze trebuie sa intre pe site-ul clubului pentru a citi stiri despre echipa pe care o sustine. Analiza pe care ai expus-o ar trebui sa va dea voua de gandit. Castigati vizitatori publicand doar stiri despre Steaua insa pierdeti un public considerabil prin nepromovarea celorlalte echipe.

Neuer91 (5 comentarii)  •  21 martie 2013, 14:28

:)))
De ce ati impartit la 10, este ca si cum la scoala am trei de 10 si profesoara imi imparte acei trei de 10 la 5…:))))

Bogdan (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 14:29

Unde este actualizata sectiunea privind echipa, apare inca Maxim la ei … !?
A intrat macar cineva de la GSP pe site-ul lor?

Neuer91 (5 comentarii)  •  21 martie 2013, 14:31

@Bogdan,
Mijlocasi
07. Cosmin Băcilă
08. Calin Cristea
10. Claudiu Voiculeţ
16. Dan Nistor
90. Mihai Răduţ
28. Alexandru Maxim
19. Paul Anton
20. Cornel Predescu
17. Viorel Nicoara

apox (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 14:35

Felicitari pentru initiativa. Eu zic ca 90% din site-urile echipelor de Liga 1, sunt mai actualizate decat cel al Stelei. Poate asa isi vor da seama si cei de la Steaua, ca trebuie sa ia in serios acest domeniu, si fanii nu vor mai fi nevoiti sa afle despre echipa lor din tabloide. Sectiunea in engleza nu a mers niciodata…

bepp (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 14:35

is curios cand ajungi la cfr, site-u ala de unde aflati voi pe cine a transferat deja campioana

poli.iasi (2 comentarii)  •  21 martie 2013, 14:36

Are perfecta dreptate david, eu de altfel am inceput sa intru f rar pe gsp.ro, de ce?? pentru ca nu ma regasesc, ca suporter al Iasului, nu gasesc informatii despre echipa mea favorita care este DOAR IASI. PUNCT.
Ca o chestie, pagina de facebook a CSMS Iasi are aproximativ 6.000 de sustinatori.

misu (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 14:47

Greu de inteles de ce imparte nota general a siteului la 10 !? Dat fiind faptul ca sunt 8 capitole la care se dau note, corect este ca scorul total sa se imparta la 8, nu la 10!? Ma rog, sa zicem ca diferentele raman, intrucat si la celelalte doua site-uri analizate s-a procedat similar !

Augustin Roman (437 comentarii)  •  21 martie 2013, 15:14

misu, voi pastra regula de impartit la 10 pt toata lumea, indiferent ca siteul are 3 sau 8 sectiuni.

madalin (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 15:15

Bine, acum daca s-a format o metoda de a oferi o nota generala a site-ului e mai greu sa o schimbi. Imparteala ar fi trebuit sa se faca la numarul de sectiuni existente si sa se scada 0.5(zic si eu) din media generala pentru acele site-uri care nu au unele sectiuni.
Ma bucur de initiativa si nu cred ca altcineva decat Gusti ar fi facut asta.
Este un semnal de alarma de luat in seama de catre echipele mari. Marketing nu inseamna doar ca mache, mm si reghe sa se imbrace la fel sau sa faci o sedinta foto de prezentare a noului echipament.
Online-ul ne face de ras cu siguranta in europa. Si daca te gandesti ca ~37% din site-urile .com sunt create de romani iti pui mari semne de intrebare. Nu cred ca printre milioanele de suporteri ai echipelor romanesti nu este cate unul capabil sa faca un site. Dar „sefii” cluburilor de pe la noi se ocupa cu vaci, cu oi, cu ingrasamant etc. iar dezinteresul fata de interfata online se intelege de la sine. Iar daca se gaseste cate unul sa faca ceva pe cont propriu il da clubul in judecata, ii fura domeniul si ii cere despagubiri (vezi PCH).
Ca fapt divers va invit sa intrati pe site-ul unei echipe de liga a4-a din Anglia (league two) si anume CHELTENHAM, site-ul este ctfc.com. Tineti minte, LIGA A 4-A!! Gusti, cred ca i-ai da vreun 8.

Kreger (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 15:30

Domnule Roman, Dar nu inteleg de ce impartiti la 10 cand sunt 8 note? Cei care va citesc acest demers jurnalistic nu vor fi toti atentie sa observe ca de fapt nota maxima poate sa fie 8, si nu 10.

Noi suntem obisnuiti cu un sistem de notare 1-10. Macar precizati ca nota maxima este 8.

@Dan.Motru – frumos dar off topic.

gigel (2 comentarii)  •  21 martie 2013, 15:53

@Augustin: Nu era mai usor sa faci tu 10 sectiuni dupa care sa evaluezi site-ul (gen usabilitate, sectiune de ticketing, meciuri live, etc…)? Asa era mai clar ce nota dadeai la fiecare sectiune, si cum reiesea nota finala. Pana una alta, demersul tau, unul foarte util si interesant, este afectat de faptul ca e facut pe genunchi, fara niste criterii clare.

liga2.info (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 15:54

Fac un pariu cu tine, primele patru locuri vor fi ocupate de :Otelul, Petrolul, Iasi si Brasov.

Ultimile patru locuri vor apartine lui Astra,Concordia,U Cluj si Gloria Bistrita.

Cat despre situl celor de la Pandurii recunosc ca este foarte updatat in ceea ce priveste informatiile despre echipa, in special in intersezon dar are minusuri majore in special in ceea ce priveste prezentarea jucatorilor (lipsesc jucatori din lot, poze mici si vechi, informatii incomplete)

grigore (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 16:04

RUGAMINTE MARE !!!

Analizati site-ul Vasluiului ! si faceti in asa fel incat sa vada si cei de la club analiza !
nu va trebuie mai mult de 10 min

marius (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 17:03

sper sa fie doar inceputul si sa continuati cu baza de antrenament, stadion, grupe de juniori si organiare. Multa bafta in continuare

Neuer91 (5 comentarii)  •  21 martie 2013, 17:12

liga2.info De cel al lui Dinamo ce zici, este de departe cel mai bun.

liga2.info (2 comentarii)  •  21 martie 2013, 17:18

Ai dreptate, aveam in minte vechea versiune, situl celor de la Dinamo va fi in primele 5 locuri.

Din punctul meu de vedere Otelul si Petrolul (ordine aleatoare) au cele mai complete situri.

andrei (1 comentarii)  •  21 martie 2013, 18:25

Foarte tare Gusti! Imi place ideea, insa nu poti face 2 cluburi pe zi? Dupa aceea mi-ar placea sa vizitezi site-urile federatiilor, nu cred ca sare unul de 1,00 🙂 As vrea te rog sa fixezi un benchmark de afara pentru site-uri. Personal imi place contentul de la top 5 din Anglia si Bayern Munchen. Cel putin magazinele on-line sunt de vis…

Tulceanul (3 comentarii)  •  21 martie 2013, 20:28

e o chestie buna ceea ce faci, Gusti . nu stiu cati conducatori de club sau manageri vor citi analiza ta ..si daca o vor citi nu stiu cati vor intelege…

dan (3 comentarii)  •  21 martie 2013, 22:50

Nu e corect sa analizezi site urile in mai multe zile, o zi e de ajuns sa isi puna la punct site ul cei care vor urma.

Georges (1 comentarii)  •  22 martie 2013, 18:26

domnule Gusti, inainte de a remarca plusurile sau minusurile unui site, ar trebui sa va „aplecati” cu mai multa grija asupra felului in care scrieti dumneavoastra…La mai bine!

vb (1 comentarii)  •  23 martie 2013, 13:46

Foarte inspirata initiativa!Sunt curios ce nota va primi fcp.ro,care are sectiuni in lucru de vreo 2 ani,mai mare rasul!

Neuer91 (5 comentarii)  •  23 martie 2013, 15:10

Gata, v-ati plictisit, nomal, ati scris despre cine trebuia…
Halal presa!!!

qwerty (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 13:41

campionatul Romaniei este alcatuit din trei echipe. e bine.

Augustin Roman (437 comentarii)  •  25 martie 2013, 16:46

E bataie mare din ce vad pe ultimele locuri :). Azi am analizat siteul Petrolului, vedeti concluziile …

Scuze, am sa incerc sa public unul pe zi, sa vedem daca-mi permite timpul 🙂

Fotbalul romanesc pe internet: azi, FC Brasov: nota 1,8! — Gusti Roman (64 comentarii)  •  8 aprilie 2013, 20:59

[…] 4. Pandurii – nota 4,3 (vezi aici analiza) […]

Fotbalul romanesc pe internet: azi, Gaz Metan! Nota: — Gusti Roman (64 comentarii)  •  19 aprilie 2013, 16:02

[…] 4. Pandurii – nota 4,3 (vezi aici analiza) […]

Fotbalul romanesc pe internet: azi, Otelul. Nota: 3,8! — Gusti Roman (64 comentarii)  •  22 aprilie 2013, 15:31

[…] 4. Pandurii – nota 4,3 (vezi aici analiza) […]

Fotbalul romanesc pe internet: azi, U Cluj. Nota 2,2! — Gusti Roman (64 comentarii)  •  14 mai 2013, 14:11

[…] 4. Pandurii – nota 4,3 (vezi aici analiza) […]

Dinamo pe net — Gusti Roman (64 comentarii)  •  21 decembrie 2013, 7:57

[…] 3. Pandurii – nota 4,3 (vezi aici analiza) […]

CFR pe net — Gusti Roman (64 comentarii)  •  21 decembrie 2013, 7:58

[…] 4. Pandurii – nota 4,3 (vezi aici analiza) […]

Petrolul pe net — Gusti Roman (64 comentarii)  •  21 decembrie 2013, 8:02

[…] 2. Pandurii – nota 4,3 (vezi aici analiza) […]

Comentează