Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Industria repatrierilor

E înghesuială la terminalul „Sosiri”

Permalink to Industria repatrierilor
luni, 27 ianuarie 2020, 11:42

Ni se tot trimite marfă înapoi. Ambalată frumos, cu fundă şi toate cele. Uneori coletul conţine şi două-trei cuvinte de la expeditor: „Ne-aţi păcălit”, „Nu e cum ne-aţi spus” sau altceva din acelaşi registru. Fotbaliştii români plecaţi cu pieptul bombat spre alte zări continuă să se întoarcă în ţară. Şi fiecare revenire e o dublă înfrângere: a celui care se întoarce şi a fotbalului românesc. Un fotbal de artificiu cosmetic, de calcul pe termen scurt, de vremelnică păcăleală.

Ganea şi Haaland, o chestiune de minute

Cristian Ganea se numără printre fotbaliştii care fac obiectul acelui procedeu de subtilitate tranzacţională prin care vânzătorul îl împrumută de la cumpărător pe cel pe care i l-a vândut (ambalat frumos, cu fundă şi toate cele). Prin asta, cumpărătorul recunoaşte că s-a înşelat, iar vânzătorul admite că e posibil să-i fi vândut un produs cu defect de fabricaţie. Şi că, vorbă veche, dacă nu deschizi ochii deschizi punga. În contul milionului cheltuit de Athletic Bilbao, Ganea a jucat 67 de minute în două meciuri, fără altă consecinţă decât o detaşare ineficientă la Numancia. Vestea repatrierii lui vine în aceeaşi perioadă în care norvegianul Erling Haaland, abia ajuns la Dortmund, joacă 59 de minute în două meciuri la rând în campionatul Germaniei şi înscrie cinci goluri.

Fălănguţă, fălănguţă

Sigur, e nedrept să compari un neadaptat român de 27 de ani cu un mânz de 19 ani, care muşcă din duşmani mai ceva ca murgul lui Andrii Popa. Însă Cristian Ganea, reprimit la Constanţa cu îndemnuri mobilizatoare, e doar un nume din falanga eşuaţilor. Lângă el stau, în orice ordine vreţi, Steliano Filip, Dan Nistor, Florin Gardoş, Alexandru Chipciu, Aurelian Chiţu şi alte zeci. Li se alătură o falangă ceva mai mică, o fălănguţă („Fălănguţă, fălănguţă”, ar cânta Dan Spătaru) din care fac parte fotbalişti români care încep prin a decepţiona la o echipă şi continuă doar schimbând domiciliul unde fac antireclamă fotbalului nostru: Benzar, Chiricheş, Ianis Hagi, Florin Andone.

Realitate, iluzie, iluzionism

De fapt însă, nu e deloc o antireclamă, ci mai degrabă un episod de sinceritate involuntară. Departe de băltoacele şi smârcurile Ligii 1, transferaţii noştri se arată lumii aşa cum sunt, nu aşa cum îi vopsesc impresarii: suficienţi, plafonaţi, retractili, incapabili să se instaleze în altă cultură. Cazul Răzvan Marin e aici printre cele mai triste şi cele mai grăitoare, date fiind speranţele investite, bună-cuviinţa fotbalistului şi valoarea şcolii Ajax. Despre cazul Băluţă îţi vine şi greu să vorbeşti.

Noi suntem divini, alţii sunt de vină

Partea la fel de delicată ţine de repartizarea vinovăţiilor pentru fiecare eşec. Pe tuşă sau în afara lotului, fotbalistul român se consideră în general fără vină şi fără pată. Buba e mereu în altă parte. De obicei, la antrenor, care fie e ranchiunos cu esticii, fie nu vorbeşte română, fie are accese sentimentale faţă de un protejat. Motivul persecuţiei nu circulă de azi, de ieri printre refuzaţii noştri. La întoarcerea de la ilustra echipă Evian, Dan Nistor şi-a explicat nereuşita motivând că antrenorul avea ceva cu el fiindcă era român. De parcă în ziua transferului ar fi fost patagonez, slovac sau italian. La rândul lui, Mugur Guşatu se plângea cu peste douăzeci de ani în urmă că Foppe de Haan, antrenorul lui Heerenveen şi un naţionalist feroce, îl nedreptăţeşte şi-l subutilizează, preferând, din cine ştie ce motiv, un plăvan fără virtuţi. Plăvanul era, după cum ne amintim, Ruud van Nistelrooy.

La trecutu-ţi mare, zero viitor

Înfrângerile continuă în fotbalul românesc, chiar dacă echipele naţionale şi de club încă nu joacă. Industria repatrierilor măsoară, cu fiecare caz în parte, două distanţe: 1. Cea dintre noi şi profesioniştii adevăraţi. 2. Cea dintre cine suntem şi cine am fost.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Andrei (25 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 11:54

Asa este domnule Radu Paraschivescu. Multa reclama facut acestor pseudo-fotbalisti care, odata ajunsi in campionate tari, dezamagesc crunt. Ma asteptam la Razvan Marin sa nu fie de nivelul lui Ajax, dar nu la Cristi Ganea, intrucat Bilbao nu mi se pare o echipa europeana de prim rang, precum "lancierii" lui ten Haag, aflati, dupa cum ne amintim, la cateva secunda de o finala Champions League anul trecut ! Zburdalnicul si impetuosul Ganea, un spiridus in teren la meciurile Viitorului, cu executii bune de lovituri libere, nu a prins prea multe meciuri in Tara Bascilor, la o echipa (totusi) foarte restrictiva cu jucatorii straini, din cate stiu. Poate totusi nu i-au oferit prea multe sanse cei de la Bilbao, iar "cazul Ganea" ar putea fi incadrat la "cazuri particulare" de cluburi care nu prea iubesc strainii...dar atunci de ce ii mai cumpara? Incurcate sunt caile fotbalului, insa ideea dumneavoastra de baza ramane in picioare.

Fane (26 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 12:13

Curat-murdar! Felicitări pentru o analiză fără cusur, după umila mea părere.

Vlad (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 13:00

E clar vina sistemului cand nu exista nici macar exceptii care sa reuseasca. Ne bucuram ca unii au facut niste Academii dar adevarul este ca si astea produc tot ***. Bine... nici sa nu fim prea duri cu ei pt ca atatia altii nu produc chiar nimic.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dumitru (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 13:07

100% adevarat ... jos palaria MAESTRE !

Cosmo (22 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 15:12

Eșecurile în masă ale jucătorilor plecați din campionatul nostru afara denota și gradul de pricepere al antrenorilor, preparatorilor etc. Nu e numai vina lor ca nu fac față dpdv fizic, tactic, de multe ori și tehnic. Iar aici erau zmei. :)

itu52 (40 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 16:34

Șuguiți d_le Radu, șuguiți, parcă nu știți cine-i diVină, cine feștește și pune pănglicuțe coletelor. Vinde orice numai să picure, își vinde și imaginea de miss „pentagenară” numai să rămână primadona de coloratură a fotbalului românesc. Numai să aveți grijă, e apucată rău, la nevoie vă poate blogoslovi cu o semipereche de palme, sau la dumneavoastră o întregește că i-ați umblat la bătături. Din câte am văzut v-a făcut scăpat pentru că „cine-l mai citește pe R. Paraschivescu”. Fără să vrea a pedalat pe stilul sficiuitor, de sub mustață pe care-l aplicați tarelor și nepotriviților vremii. De aia sunteți greu de citit, nu le dați pe șleau, pe gustul plebeilor. A, am uitat, vă trageți din zona haiducului pomenit și a celui botezat la Giurgiu, așa că, s-ar putea să vă treacă la supliment. Ea, sfinții din Pipera, reîncarnații cuprinși temporar de febra „creației și a bunei purtări”, cârdășesc cu țepari fruntași din lume și anesteziază naivii din zona cluburilor bogate. Oamenii lui „eu cu ce rămân”, sfârnarii fotbalului, scot pe bandă rulantă unicate așa cum România odiosului scotea „ghete de aur”. Atunci ne-a potolit reactualizarea regulamentelor competiționale, acum ne pedepsește piața și legile ei nescrise. Furatul propriei căciuli a fost o îndeletnicire de plictis, de tăiat frunze la câini. Mai apoi după ea s-au aciuit bravii noștri întreprinzători, gânditorii în arta șmenului, poleitorii cu ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alin (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 16:44

La dta se potriveste si distanta dintre cine sintem in realitate si cine credem noi ca sintem in mintea noastra.

aciduzzo (101 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 16:55

De ce ne miram?? Repatrierea acestor fotbalisti sau jucatori de fotbal arata clar diferenta dintre doua sisteme total total diferite. Cand ataci un subiect atat de sensibil trebuie obligatoriu sa te duci spre baza! Adica la copii si juniori! Baza materiala, conditii de pregatire, mentalitate, munca , seriozitate, profesionalism in randul antrenorilor de copii si juniori, meserie daca vreti .....educatia cu care vin copiii sa faca sport de performanta, in speta fotbal.....mentalitatea parintilor, educatia parintilor, frustrarile parintilor.... ,,Daca eu n-am ajuns fotbalist atunci sa ajunga fi-miu....cu orice pret....vand tot si ma sacrific numai sa ajunga el ca Mutu....mananc paine cu ceapa doar sa-l vad in prima divizie si apoi la Nationala!!!!!''...Cati parinti care-si trimit copiii la fotbal nu gandesc asa?? Stai omule...ca nu-i place tu nu vezi?? Nu vezi ca sare mingea din el ca din coltu mesii??? Nu vezi ca iti cere bani nu de ghete si aparatori...iti cere de tableta si ultimul smart phone!!!! Avea Halagian o vorba, le-o spunea antrenorilor de copii si juniori la Pitesti .... ,, Ba ....la fotbal sa-i opriti p-aia care vine ma-sa dupa ei cu vatraiu de la soba sa-i trimita la scoala, nu p-aia care-i aduce tac-su la antrenament cu masina mica!!!!'' Duceti-va la un meci de copii sa vedeti scandal....intre copii...intre parinti...intre parinti si arbitri...intre antrenori si parinti...antrenori si arbitri....in toate combinatiile posibile. Si cu toate astea ...se mai ridica cate unul..cand si cand...rar....si hop prima divizie...da un sut mai bunicel la poarta si vrea direct la Barcelona sau Real Madrid.....vin impresarii, mai nou impresarele si tup cu el...afara ...oriunde...nu conteaza...poate nu poate....stie nu stie..... se adapteaza nu se adapteaza...e in stare nu e instare.... e capabil nu-i capabil...COMISIONUL SA IASA!! Stai frate ca ne trezim cu el inapoi dupa 6 luni!!! Si ce daca...ne-am luat banu...si-l ia si el.... si s-a aranjat pe viata!!! Si ne miram??? De ce sa ne miram domnule Paraschivescu??? Spunea Cristi Chivu ca inebunise de cate ori oprea antrenamentul antrenorul lui Ajax cand a ajus el acolo...datorita lui...asta nu ne spune nimic??? Fotbalistul romana nu poate....sau mai corect nu mai poate sa faca fata rigorilor fotbalului puternic dezvoltat din vestul Europei!! CLAR SI INCONTESTABIL!! Si lasati-ma cu Nicusor Stanciu.. Chipciu....Puscas....Andone.....Ionut Radu.....si mai ales Radu Stefan.....sa stea la Lazio 1000 de ani, n-are ce cauta la Nationala.....lasati-ma!! Nu vor calca niciodata pe urmele celor dinaintea lor....Mutu, Chivu, si mai inainte......componentii generatiei de aur......never!! Si ...apropos.....sa terminam cu iluzia ca nu stim ce sa alegem intre Ungaria si Bulgaria!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..............Nu trecem de Islanda ....asta e de fapt problema!!!

Marius (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 17:22

Un popor care nu-si cunoaste istoria este condamnat sa o repete. Uitam ca defapt noi asa facem treaba: noi producem ceea ce strainii numesc "one-season wonder". Sa ne aducem aminte ca moda repatrierilor nu e noua: Dinamo era celebra pt repatrieri si revanzari , dar nici ceilalti nu aplicau metode prea diferite. Dintre "marile sperante" din generatia actuala sa nu-l uitam pe Ivan,pe Cr. Manea(cel mai bun jucator roman in anchetele voastre), pe Vatajelu, pe Razvan Popa, pe Calcan, sau pe "Messi "Florentin Matei . E clar ca nu e vb doar de valoare. Nici unul din astia nu e om serios, adica nu munceste suficient.

Emilian (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 17:25

Nu cred ca e vina impresarilor sau a sefilor de club ca ambaleaza frumos "produse cu defect". Ei isi fac meseria, incearca sa-si vanda marfa. Asta fac toti sefii de cluburi si toti impresarii de pe tot globul. Problema e alta: de ce nu avem "produse de calitate"? Cred ca raspunsul asta e mai greu de dat, nu-i asa d-le Paraschivescu?

Observator (243 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 17:29

Din cate stiu, Ganea a inceput fotbalul chiar in Tara Bascilor, deci ei l-au format, asa ca l-au cumparat in cunostinta de cauza, nu pe baza descrierii pe care i-au facut-o vanzatorii! De asemenea, campionatul Belgiei nu-i nici pe departe de un nivel inaccesibil lui Stanciu, Chipciu si Ianis Hagi; daca Ianis are mai putina forta, nu acelasi lucru se poate spune despre Chipciu, care a ramas, totusi, 2 ani si jumatate in Belgia, la care s-a adaugat un imprumut de 12 luni in Cehia! Cluburile care i-au repatriat pe jucatorii nostri n-au investit prea multi bani in ei, cum au facut-o, de pilda, cei de la Real, care l-au cumparat pe Jovic pentru 60 mil. Euro, dupa un Euro U21 lamentabil!! Bilantul sarbului - doar 1 gol in jumatate de sezon! O.

Sergiu (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 17:35

Nu l-as include aici, totusi, pe Florin Andone care a jucat in Primera cu brio atat la Depor cat si la Cordoba. Sigur, au fost cativa ani, nu multi, dar nu poate fi inclus intr-o categorie cu niste persoane care au bifat doar cateva minute.

ManX (28 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 17:58

Domnul Paraschivescu, pai " au facut bani si si-au asigurat situatia financiara pe viata". De la *** fotbalului românesc citire. Va las pe dumneavoastra sa interpretati sensul cuvântului *** în acest caz. Se potriveste de minune "...de ***". A facut Stanciu bani de nu stie unde sa cumpere cufar sa-i ascunda pe toti. Toti vorbesc de bani. Bani, bani, bani. Singurul care vorbeste despre fotbal este Hagi, dar toata marfa pe care o livreaza este rebut, trecuta pe la stâna sau nu. Toti vor bani. Fotbalisti, patroni, impresari, interpreti. Brânza-i pe bani. Brânza nu se strica indiferent de pret. Stie bine Becali. Fotbalistii, ambalati perimati si trimisi la export. Nu o sa mai vindem nici în Asia având în vedere situatia actuala. Oricum, vaccin pentru fotbalul românesc nu exista.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Polilula (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 19:00

Starea fotbalului românesc este reflectată de pleiada de portughezi, francezi, spanioli sau italieni veniți de prin ligile 3 și 4 din țările lor, propuși direct pentru naturalizare și echipa națională

Golombioschi Ilie (5 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 20:25

O mare problema pentru jucatorii romani e caracterul. In mentalitatea romaneasca impamantenita in mai toate domeniile acesta e subsidiar talentului, tehnicii, mingicarelii in cazul de fata si asta se pare ca in occident e mirosit imediat de colegi si de antrenori, vezi cazul lui Ianis Hagi si penaltiul de la U21 din Italia. Echipele profesioniste nu trec peste asta si chiar daca la cumparare nu au date suficiente cand jucatorii ajung in ograda proprie nu ezita sa ii treaca pe linie moarta. Acolo chiar se joaca pe bani.

corneliu (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 20:31

Mutu și Ilie Dumitrescu doi fotbaliști mari, dar români tipici: fără caracter și fără ambiție și-au bătut joc de cariera lor. Și de asta nu vor jucători români cluburile serioase. Dan Petrescu a jucat 10 ani la Chelsea cu ambiție, caracter și disciplină germană și nu a avut talentul celor doi. Acum în România fotbalul e mort. Ce mai vreți de la el?

Cuz (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 22:14

Da si totusi noi ROMANII ar trebui sa fim ce-i mai buni ca facem parte din gradina maicii domnului. Noi suntem miezul, suntem inteligenti etc buricul planetei... suntem nedreptățiți.. :( as zice sa dam vina pe politicieni.. nu pe *** de lângă noi gen alt român pardon aproapele nostru. Oameni de toată cinstea peste tot. De aici și liga lui mitică. O bășcălie cu iz de.. nush maruta+ acces discret ***.. deh...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

divinii (13 comentarii)  •  27 ianuarie 2020, 23:59

Cata vreme o industrie e pe plus, responsabilii ei nu au de ce sa-si faca griji! (si NU-SI FAC!)

motanul incaltat (65 comentarii)  •  28 ianuarie 2020, 0:47

In afara de un comentariu super pertinent si realist, imi permit sa observ o mica nuanta.... Jucatorul de fotbal ce vine din Romania, cu toate ca are cel mai mic pret costa cluburile din strainatate cel mai mult....Ex: Ganea-la spanioli---plateste clubul 1 milion si el joaca 67 minute hai maxim 90 intr-un sezon. Cit plateste clubul pe secunda care e pe teren Ganea???? O avere....De ce ???? Degeaba. Pe de alta parte, Juventus plateste pe Ronaldo 120 milioane si isi scoate bani pina cind asta sa intre pe teren. Din vinzarea tricourilor de ex. Lumea asta fotbalistica e total nedreapta dar se poate remedia usor: UITATI-I PE ROMANII---veti pierde sigur....

dr (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2020, 11:36

nu stiu cum naiba ziaristii au intotdeauna dreptate ...

lenroc (10 comentarii)  •  28 ianuarie 2020, 11:45

absolut de acord, totusi intrebarea ma bantuie: niciunul nu e in stare sa joace meci de meci, doi-trei ani, la echipe de rangul doi din Europa??? Sunt convins ca antrenorii vor rezultate si nu origini nobile, scuza cu persecutia e penibila.

florin (2 comentarii)  •  28 ianuarie 2020, 15:04

OK. Moda acestor repatrieri nu este deloc noua, se tot practica de vreo 20 de ani si, dupa cum se vede, niciun sef de club/ echipa nu s-a invatat minte. (Re)aduce un "nume" (fost jucator cat de cat mai rasarit), ii incheie un contract baban si cand crede ca a dat lovitura se convinge, dupa un joc, doua ca marfa e expirata si cauta, disperat, sa o plaseze macar in banii platiti la achizitie (asta cand nu are ghinionul ca trebuie sa-l si plateasca niste luni in care respectivul nu joaca). Dar aceasta moda nu e singura, la ea adaugandu-se "trendul" tot mai pagubos de cumparare/ imprumutare/ aducere "gratis" a unor jucatori straini, dar de mult timp expirati. Si asta doar pentru ca in CV-ul lor scrie ca "s-au scolit" pe la cluburi de prestigiu, fara sa si ajunga sa joace pe acolo (exemplele sunt multiple, se cunosc), ca sa nu mai vorbim de cei care vin de la cluburi "super", maestru in aceasta directie fiind Rednic, care aduce permanent, "gratis" (desigur, cu ajutorul absolut dezinteresat a "celebrei" impresare Luana), cohorte intregi de jucatori care, dupa o luna, doua sunt impachetati si trimisi in cele patru zari. Ce a facut sezonul trecut la Dinamo se stie, iar acum a luat-o de la inceput la Iasi, unde au ajuns jucatori de la cluburi"imense", de care a auzit si... microbistul nou nascut. Asa-i ca toti stim despre performantele echipelor Rafaela, Olimpo, De Irlondo, CD Moron etc.? Si toate aceste practici unde duc? La slabirea performantei fotbalului romanesc!

Ccvtips (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2020, 19:04

Un articol superb, cum rar mai găsești.

Mozzie (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2020, 9:23

Dupa ce FCSB a repatriat ani de zile cu nemiluita si nu s-a auzit nici o simpla remarca iata ca acum, la repatrierea "lotului Hagi", s-a scandalizat lumea, lumea buna. Sigur ca este doar o intamplare dar am vrut sa o mentionez.

Alex One (17 comentarii)  •  29 ianuarie 2020, 11:23

@Observator, justa analiza .Transferuri ratate si pe sume uriase, nu frimituri cat s-au platit in general pe jucatorii romani, au existat intamplat si la case mult mai mari. Completez, pana acum ni s-a spus, de cunoscatori evident, ca echipele din strainatate nu transfera asa la plesneala dupa doua -trei jocuri reusite si cateva goluri marcate, noo ,acestea aveau scouteri, observatori, spioni care urmareau jucatorul timp indelungat inclusiv in viata privata, astia sunt oameni seriosi dom'le, nu pun botu' la comision sau parandaraturi. Iar acum ce constata d-l RP ? Ca Marfa e returnata ambalata cu fundita si eventual cu urari de bine gen "ne-ati pacalit sau "nu e cum ne-ati spus" ! Pai cum dom'le l-au luat de pe DVD sau pe vorbe, vrajeli, asezonate poate cu niste niste sprituri si ceva folcloriste "Balerinele lui Viscreanu" ? Nu se leaga !

Observator (243 comentarii)  •  29 ianuarie 2020, 15:39

@ Alex One Cand ai o atitudine critica, se poate spune ca nu gresesti, ci ca doar exagerezi cateodata! Repatrierile sunt o realitate, dar se pare ca exigenta in cazul alor nostri este ceva mai mare decat in cazurile altora! Oricum, se pare ca nu exista leac pentru pesimismul nostru, mai ales cand ne referim la compatriotii nostri! O.

Sibelius (4 comentarii)  •  29 ianuarie 2020, 21:36

@Sergiu: Florin Andone a jucat la doua echipe submediocre din Primera si de acolo a aterizat la una de aceeasi categorie din Anglia...unde nu a facut fata. Se lipeste de gol cateva meciuri dupa care sperie mingea cateva luni. La Nationala a fost zero absolut...iar el e format 100% afara.

Bogdan 82 (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2020, 22:30

Domnule Paraschivescu , care este filmul la care ați renunțat sa va uitați pt a vedea meciul Simonei Halep din sferturi AUS OPEN ?

Denis (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2020, 0:38

O adevarata placere sa citesc un articol semnat de dumneavoastra sau sa va ascult la digi. In afara de dumneavoastra si Panduru, imi este greata sa ma uit la "analistii" emisiunilor de sport care sunt in proportie mare lingaii lui Becali si/sau Hagi.

mg (227 comentarii)  •  30 ianuarie 2020, 12:28

..could this be Industrial Disease? Cu toate astea, pe vremuri, eticheta "Refuzat la export" avea căutare. Amatorii de chilipiruri știau prea bine că era vorba totuși de ceea ce produceam noi mai bun. Iar fotbalul, sportul în general, era interzis la export, deși "aveam cu ce".. După revoluție, industria țepelor e, pe zi ce trece, tot mai înfloritoare.. E benefică cică pentru fotbaliști și familiile lor, dar mai ales pentru impresari..

Jucatori umflati (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2020, 13:07

Salutare, Dupa ce multi dintre noi ne-am entuziasmat de rezultatele de la Euro, ale nationalei U21, acum vedem adevarata ''valoare'' a acestor fotbalisti umflati de media si de anumiti oameni din fotbal: - Ionut Radu (a pierdut locul de titular, isi cauta disperat o echipa unde sa apere in anumite circumstante, ex. portarul titular accidentat - Parma - Cristi Manea (nu are loc in prima echipa la FCSB, cel mai probabil urmeaza sa plece inapoi in Cipru...) - Pascanu (nu are loc in prima echipa la CFR, se cauta varianta de imprumut in tara..) - Florin Stefan (a ramas la Sepsi, echipa care va activa in play-out...) - Tudor Baluta ( dupa o experienta esuata in Anglia, i s-a gasit varianta penultimului loc in Olanda, desi dupa meciul cu Croatia, de la Euro, deja era vazut titular la o echipa cu pretentii intr-un campionat puternic). - Cicaldau ( a ramas la Craiova, avand un sezon modest pana acum) - Man (dupa un Euro sters, si fara meciuri in cupele europene, te apuca rasu-plansul cand vezi ce sume se cer pe el, este in continuare la FCSB... ) - I. Hagi (dupa episodul Fiorentina vine episodul Genk, unde Hagi Jr. nu prinde echipa si este criticat... E clar ca are o problema de atitudine/valoare, diferenta mare fata de capitan la ''academia lui tati'' la fotbalul din occident. ) - F. Coman (un jucator cu potential ridicat, ramane de vazut unde ajunge dar nu cred ca ofera nimeni mai mult de 9-10 mil Euro). - Vlad Dragomir (desi evolua la echipa a 2-a a lui Arsenal, era comparat de presa noastra cu Fabregas dar a ajuns in liga a 2-a din Italia, la o echipa fara pretentii..) - Puscas (dupa Euro, a trecut de la Inter la Reading, locul 15 liga a 2-a din Anglia, de parca ar fi avut 33 de ani si nu 23 si ar fi spre final de cariera. La Reading cat si la nationala, dupa Euro, a avut meciuri slabe cota lui prabusindu-se...) -Petre (pierdut prin Danemarca...) - A. Ivan (revenit in mamaliga 1, dezamageste la Craiova) Daca mai pomenim si de Razvan Marin, D. Dragus, Tatarusanu, Chiriches, F. Andone, Benzar, toti cu probleme la echipele de club, constat ca avem o nationala mai mult decat slaba... Nu avem jucator constant la nicio echipa din primele 5 campionate ale Europei!!!! (Anglia, Spania, Italia - Chiriches a fost accidentat in ultimele luni, I. Radu mai mult rezerva, Germania si Franta - Tatarusanu mai mult rezerva la Lyon). Vorbim de 98 de cluburi... Fotbalistii romani sunt praf, dupa atatea tepe luate, cluburile nu mai au incredere si noi ne mitam ca spaniolii si suedezii ne dau cu terenul in cap.. Pentru postul de fundas dreapta, as merge pe Boboc de la Viitorul, pare un jucator promitator dar depinde de evoultia lui, daca va ajunge pe la arabi/chinei, la un offshore de prin Cipru/Malta sau intr-un cmapionat puternic, din vestul Europei.

the_gunner (145 comentarii)  •  3 februarie 2020, 0:46

@Observator. Eh , a trecut si Burnley-ul . N-am luat gol ,dar filozofia nu s-a schimbat cu nimic .Aceiasi indolenta după 15 min bune .Geniala mutarea lui Dyke in al aduce pe Cook aproape de Ozil .In primul sfert de ora Mesut avea libertate in teren si chiar juca bine .Perioada de dominare s-a terminat cu aducerea lui Cook linga Ozil si împingerea lui Tarkovski mai in fata inversând rolurile cu Mee .Burnley a început sa domine ,iar ocaziile au început .In mod normal ei ar fi trebuit sa termine jocul in prima parte,dar am avut noroc si Mustafi a jucat magnific pe postul lui.In a doua trendul a continuat,pina in ultimul sfert ,cind ne-am trezit din pumni .Noroc ca Rodriguez a vrut sa rupă plasa altfel o simpla atingere i-ar fi adus golul .Martinelli a jucat in afara poziției ,iar Aubameyang si Lacazette n-au fost in zi buna .Sutul din prima a lui Aubameyang pare cel mult hilar ,iar capul lui Lacazette nici la antrenament n-are vreo scuza .Pacat ca torpila lui Torreira a suferit o deflectie .Arsenal nu a mai fost pe aceasta poziție si cu acest punctaj de 117 ani . Mai are de adunat 9 puncte mari de undeva sa fie sigura ca nu retrogradează .Se poate ,altfel ar fi o jignire capitala .Noile achiziții încă nu sint "bune" de joc .Mizerabil jocul lui Bellerin ! L-a pus in constant pericol pe Mustafi .Pe cealaltă parte Xhaka a facut un joc de specialist in locul lui Saka .Am spus eu o data ca Sam Dyke e ANTRENOR si merita o echipa mai buna .Stie fotbal si tine lotul strâns unit cu o mina de fier .A obținut primul lui punct împotriva lui Arsenal si,după meci,era furios ca nu le-a luat pe toate .Merita ! Va reamintiți ca anul trecut,in vara ,îmi doream ca perechii Tarkovski -Mee sa ii fie acordată o atenție specială nu 18 mil pt ambii .Ei bine, datorită lor ,după LFC, Burnley are cele mai multe foi albe si cele mai putine goluri primite in deplasare .Inca nu știu,nu-mi pot imagina,ce se petrece in managementul clubului .Ati văzut cum joaca Gabriel Paulista la Valencia ?Ce mare nevoie am fi avut acum de el ! Si de Kos ! Multa Sanatate !

Observator (243 comentarii)  •  3 februarie 2020, 17:21

@ the_gunner Un meci jalnic, in care Arsenal a avut noroc ca n-a pierdut! Arteta are un fix cu Willok, Saka (sa zicem ca a fost acidentat Kolasinac) si, mai nou, cu Nketiah, care a marcat un gol (in cupa) dintr-o pozitie din care nici eu n-as fi ratat! Dar ce tot are cu Pepe, pe care putea sa-l introduca spre final? Un impiedicat a fost ieri si Guendouzi, iar Ozil a stat cam mult pe teren. Pot fi exonerati de critici doar vreo 2-3 jucatori, printre care si Leno! In tot acest timp, Everton si Tottenham au acumulat mai multe puncte decat genialul Arteta! Mourinho l-a invins pe Guardiola cu 2-0, in timp ce AFC a incasat un sec 3-0 cu City inca din prima repriza! Nu stiu ce-i de facut, insa nu vad nimic bun in jocul echipei. In fine, Martinelli marcheaza cand i se ofera ocazia, insa nu-si poate crea situatii de gol fara sprijinul celorlalti! O.

Teacher12 (56 comentarii)  •  22 februarie 2020, 15:26

Când, acum vreo 4 sau ani, cineva pe la emisiunea Special de la Digisport declara că nu crede în ciorba reîncălzită, toți aşazişi oameni de fotbal au sărit ca loviți de streche. Erau dintre aceia care au făcut, făceau şi aveau să mai facă asemenea repatrieri tip țeapă. Şi, din păcate acest fenomen este doar o cărămidă din edificiul prăbuşirii fotbalului românesc. O cărămidă mică.

Comentează