Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Criză de timp, timp de criză

Pe unde or fi românii în clasamentul fericirii?

Permalink to Criză de timp, timp de criză
luni, 16 decembrie 2019, 12:24

„Nu am timp să fiu fericit.” Declaraţia e a lui Dan Petrescu şi vine după victoria cu Celtic. Cele şase cuvinte au ceva din percuţia unei replici de teatru bun. Apropo de teatru. Despre George Bernard Shaw se spune că mergea întotdeauna grăbit, ca şi cum n-ar fi vrut să rateze o întâlnire cu el însuşi. Pe Dan Petrescu tot graba îl animă, plus un calendar pe care singur şi l-a aglomerat.

Mania probozelii

Un antrenor fără valoare şi proiect n-ar fi avut parte de criza de timp în care se zbate Petrescu astăzi. Sunt pline România şi lumea de antrenori care şi-ar putea duce viaţa trăgând din narghilea sau admirând uscarea vopselei pe pereţi. Petrescu nu e aşa. În filmul lui cu balauri şi miracole, destinderea nu are loc. N-a avut nici joi, când la 2-0 cu Celtic şi cu un 2-0 comod în Rennes-Lazio, îl muştruluia pe Omrani pentru o greşeală care i se păruse gravă. Ăsta e omul şi n-ai ce să-i faci. Nu cere să fie iubit, nu se livrează galanteriilor de conjunctură. E ţepos, uneori răstit, are obiceiul de-a dilata meritele adversarilor şi de-a face până şi dintr-un meci intern fără probleme o încleştare cosmică. Vă sună fals reţeta? Posibil, dar când luaţi la cercetat palmaresul intern al lui Petrescu descoperiţi că puţini sunt cei care, la vârste comparabile, îi pot sta aproape.

„Relax? Can’t do it”

Cu fericirea însă e mai delicat. Marfa asta e atât de rară încât parcă ar merita să-i faci concesia pe care i-o refuzi atacantului ratangiu sau fundaşului gafeur. Sunt pline antologiile şi site-urile de definiţii ale fericirii. Platitudini alături de vorbe spirituale. Melasa gândului laolaltă cu ascuţişul lui. Jules Renard, de pildă, are un sughiţ filosofic şi spune că „fericirea rezidă în însăşi căutarea ei”, pe când Montaigne, om trecut prin zemurile vieţii, vede în ea „suma nenorocirilor şi necazurilor de care nu ai avut parte”. Lui Dan Petrescu nu-i poate cere nimeni să definească lucrul pentru care nu are timp. Ar fi o aiureală. Iar dacă-l inviţi la mici şi periodice relaxări, rişti o privire chiorâşă: „Relaxări? Chiar azi îmi cereţi aşa ceva? Azi, când am, în decurs de câteva ore, tragerea la sorţi pentru Europa League şi meciul pentru recapturarea locului 1 în campionat? Când mă uit să văd cum se mai simte Boli? Când rămânem fără Culio? Relaxaţi-vă voi, dacă puteţi! Eu n-am cum. Viaţa nu mă lasă.”

În extazul acalmiei

Lumea face clasamente ale fericirii chiar şi aşa, în criză de timp. Şi într-un timp de criză. Scandinavii ies întotdeauna bine în poveştile astea, chit că fericirea e de găsit şi în Périgord Noir sau în miezul Toscanei. Dar fericirea din clasamentele mondiale nu ţine de şarmul turistic sau gastronomic, ci de numărul mic de riduri şi de destinderea cu care întâmpini fiecare zi. Aici, da, danezii şi ceilalţi par excelent echipaţi. Şi ar trebui să fii plecat cu sorcova ca să-i propui lui Dan Petrescu să asume ipostaza daneză – poate doar infuzată cu un strop de frică şi cutremurare luate de prin Kierkegaard.

Al lui arţagul, tot al lui succesul

Putem face, în schimb, altceva. Putem să fim noi fericiţi în numele lui. Pentru unii e greu, fiindcă nu poţi deveni ambasadorul cuiva pe care-l veştejeşti tot anul. Pentru ceilalţi e la îndemână. Vulcanic şi uneori vulgar în raporturi, arţăgos şi repezit, cu un surâs la suta de încruntări, Dan Petrescu e omul căruia nu i-a amestecat nimeni cu polonicul în ciorba proiectului de echipă. CFR nu va lua premii de estetică, dar e croită în orizontul succesului, cu sau fără focuri de artificii. CFR înseamnă bani investiţi de alţii şi munca de forjă din atelierul Petrescu. Ar mai fi Viitorul, veţi spune. Da, dar acolo loja oficială şi banca tehnică sunt totuna. Aici, la CFR, separarea puterilor nu e vorbă goală. Loja plăteşte şi banca tehnică produce.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

?????? (72 comentarii)  •  16 decembrie 2019, 13:03

Ce faci bă Paraschivescule, mai publici bă comentarii sau te-ai dau cu "cenzură", ca securiștii de stil vechi, ?

Clujcampion (1 comentarii)  •  16 decembrie 2019, 13:59

Domnule Paraschivescu, va admir dulcea inconstienta. Sa scrii despre Renard si Montaigne intr-un articol publicat intr-un ziar citit majoritar de suporteri inculti de-ai ciobanului, este ceva absolut remarcabil. Poate cei cu un pic de bun simt vor fugi la biblioteca, dar sunt convins ca majoritatea isi inchipuie ca vorbiti despre antrenori straini. Oricum, mi-a facut o placere deosebita sa citesc si altceva decat balbaielile penibile transformate in ode pentru un personaj extrem de toxic caracteristice acestei pubblicatii. Sper sa citesc cat mai multe astfel de articole.

victor L (69 comentarii)  •  16 decembrie 2019, 15:07

Suficient un cuvint: frumos.

Dan (2 comentarii)  •  16 decembrie 2019, 15:54

felicitari, sunt fascinat de felul in care scrieti, d-le Paraschivescu. Un articol cu caracteristici de poezie

?????? (72 comentarii)  •  16 decembrie 2019, 17:12

@Remarcați și că de când scriu Paraschivescu , Cosașu , Tolontan despre sport nici performanțe nu mai sunt ca pe vremea când scriau Ioan Chirilă, Eugen Barbu, Adrian Păunescu ,? Niște "birjari ai condeiului" ăștia de scriu în aceste vremuri cronici sportive, ?

victor L (69 comentarii)  •  16 decembrie 2019, 17:34

"Remarcați și că de când scriu" unii ca @ ?????? , comentariile sint birjaresti?

Vali (7 comentarii)  •  16 decembrie 2019, 17:44

Măi nene,cine e ciudatul ăsta cu 6 semne de întrebare?????? Zici ca e 3003,sau e ? Prea atotstiutori se dau ,sau numai proști?

I.C. (4 comentarii)  •  16 decembrie 2019, 18:55

Dan Petrescu face ce poate în condițiile date. Și are rezultate. Îi doresc să antreneze cît mai în Vest și să aibă succes! C.F.R. nu este o exponentă a fotbalului românesc, e o grupare multinațională în care s-au integrat și cîțiva români. Iar antrenorul doar înjură pe românește. De gîndit mi se pare că gîndește altfel.

Lulu (17 comentarii)  •  16 decembrie 2019, 19:11

#???? Ma nila, raspunsul meu ar fi atat:!!! Da esti. Esti teribil de…. Oricine poate complet. E usor.

di livio (16 comentarii)  •  16 decembrie 2019, 21:53

Cosașu, Paraschivescu și Tolo scriu la fel de bine ca Ioan Chirilă, părerea mea...îs alții p-aici care scriu zilnic și n-au pic de talent...cît despre Renard și Montaigne io credeam că-s antrenori machidoni, adică străini...da dacă erau machidoni nu puteau da așa definiții pt fericire...suma nenorocirilor și necazurilor de care nu ai avut parte, asta-i fericirea la români, clar...fericirea rezidă în însăși căutarea ei, asta-i fericirea la danezi...numa că danezii n-au pic de umor, părerea mea...o fi Danez Petrescu?...oricum, superb articol...să fim fericiți c-am auzit și de Montaigne și de Șumudică

motanul incaltat (65 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 1:28

Si Klopp e vulcanic dar totusi vedeti diferenta intre un antrenor genial si unul de duzina????

andrei (1 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 5:07

un comentariu,o clipa de ceva frumos in aceasta lume gri !

Observator (243 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 6:32

Orice s-ar spune, Petrescu este un antrenor extraordinar, care ar putea face mult bine fotbalului romanesc! Daca ne raportam la nivelul fotbalului romanesc, se poate spune ca el este o garantie a succesului, ca-i suficient sa-i satisfaci cerintele pentru a ajunge la liman. Speram sa ajunga si la "nationala", insa dupa ce amelioreaza deja importanta performanta din Europa League! Sevilla din meciul cu Villareal nu-i chiar de speriat, insa are avantajul ca este in plin campionat in februarie si ca joaca pe terenuri impecabile. @ the_gunner De acord cu dvs.; greselile (aducera lui Emery a fost una dintre ele) si inertia conducerii clubului au facut destul rau si vor mai face, daca nu se iau urgent masuri. Totusi, o vina au si jucatorii, care n-au reactionat asa cum au facut-o altii mai modesti, de la alte cluburi, la numirea unui interimar! Olympiakos nu-i un adversar de temut, dar trebuie tratat cu atentie, pentru ca doar castigarea Europa League ar mai putea face ca AFC sa evolueze si anul viitor in cupele europene! In fine, Highbury apartine altor timpuri, arenele noi fiind din toate punctele de vedere de preferat; in mod normal, acestea atrag o crestere a afluentei si stimuleaza performantele! O.

Dacia Automobile (1 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 8:05

bernard shaw ha ? ce idoli ai si matale dom nule Paraschivescu

Piru (2 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 10:11

Tot sportul romanesc, din acest an, se poate lauda cu performantele Simonei Halep si calificarea CFR-ului in primavara europeana, iar presa sportiva de la noi nu are alte framantari decat sa-i analizeze, de multe ori intr-un mod isteric si exagerat, comportamentul lui Dan Petrescu, uneori deplasat, ce-i drept, dar cu performante profesionale de netagaduit. Cand o sa-i vad pe marii analisti sportivi, din studiourile TV si presa online, dand dovada de un profesionalism la un nivel decent, macar pana la genunchii celui al lui Dan Petrescu, atunci poate as accepta cu mai multa ingaduinta analizele lor, dar pana atunci imi este greu sa vad cum acesti analisti isi iau la tinta pe unul dintre cei doi performeri ai anului.

Birlic (2 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 13:30

Articolele speciale ale domnului Paraschivescu ne mai clătesc mintea și ochii și ne fac uneori să credem că presă mai înseamnă și altceva decât angoasă și can-can. Sper să rezistați cât mai mult în ''hățișul'' acesta al presei sportive!

aciduzzo (101 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 13:53

Una peste alta Dan Petrescu va ramana un antrenor foarte bun doar pentru Romania. Mi-e teama ca daca se duce afara la o echipa mai cu ștaif...o da-n bara...dupa cum de altfel a mai facut-o fara sa fie neaparat vorba de echipe de prima mana. Iar faza cu antrenor de Premiere League...sa stea in banca lui ca varsa cerneala! Mai marii fotbalului european l-au mirosit de multisor ca n-are nic clasa, nici stofa si nici pregatire de mari echipe in mari campionate. Daca-l miroseau...era luat pana acum fara doar si poate! In alta ordine de idei....m-a bucurat teribil ,,subordonarea'' ( ca sa folosim un termen a la Ilie Dumitrescu despre care stim cu totii ca n-are in vocabular mai mult de 400 de cuvinte dupa cum bine a precizat Cornel Dinu!!!!) pe care City i-a administrat-o lui Arsenal in week-endul trecut. Si City daca ar fi vrut sa le dea 8...8 le dadeau tunarilor...ca sa-i tina minte! Ideea e alta acum...si incepe sa bantuie mintile mai mult sau mai putin infierbantate ale iubitorilor de fotbal...adevarat...City - Real Madrid...in U.C.L.!! Ce ziceti de asta??? Abia astept....sa-l vad pe Zidane ,,subordonat''...dupa cum aproape l-au subordonat liliecii duminica ....si s-au trezit egalati ca mucea!!! La ultima faza....cred ca nimic nu e mai frustrant pe lumea asta in fotbal decat sa iei gol la ultima faza .....si aia fixa...cred ca e mai frustrant decat un penalty pe care-l dicteaza impartialul impotriva ta absolut nemeritat! Ca titlul in Premiere League e deja amanetat! Klop e campion...si merita si este si cel mai bun in acest moment! Guardiola daca vrea sa mai salveze ceva la City nu are decat sansa UCL....altfel....paraseste orasul Manchester asa cum a parasit si Munchen...fara nici macar o ,,urecheata''!! Pana atunci....avem maine El Clasico...sa ne bucuram de fotbal.....

silviu (1 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 15:32

banuiesc ca textul e in doi timpi!

mg (227 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 15:58

Nu ştim ce este fericirea pentru Dan Petrescu, poate nici el.. Dar nu te poţi declara nefericit după ce baţi Celtic cu 2-0 şi ieşi pe doi dintr-o grupă-n care-ai mai dat piept cu Lazio şi Rennes. Îngijorat da, mai ales după ce-ai aflat că te aşteaptă Sevilla, iar Rondon rămâne un jucător modest, Traore încă nu seamănă cu cel descoperit de doctorul Mureşan, iar Omrani pare să fi fost (doar) o vreme sub aripa Sfântului Sisoie. Nu "Cel Mare" din calendar, ci tizul lui cel mic, nebăgat în seamă şi care, după cum povestea George Topârceanu, tânjeşte după recunoştinţa pământenilor. Acum nu e clar, ori i s-a ridicat Preasfinţei Sale darul minunilor, ori i s-a scârbit de pământeana lipsă de recunoştinţă, dar l-a cam lăsat de izbelişte pe indolentul atacant. Poate Arlauskis să mai facă vreo minune.. Iar Super Dan a cam rupt-o-n fericire..

Paul (5 comentarii)  •  17 decembrie 2019, 17:20

cititori de criză

Liviu12 (7 comentarii)  •  18 decembrie 2019, 9:46

Domnul I.C. ... Dan Petrescu nu va antrena in Vest, deoarece pt. el Vest inseamna Anglia, Italia, Spania etc. In momentul actual esti mare daca ai ceva rezultate in Belgia spre ex. Dar lui Dan ii plac prea mult banii si va fugi cu prima ocazie ba la arabi, ba la chinezi (la rusi s-a cam compromis cu circul de pe banca). Nu-l condamn pana la urma, ca asa-i cand platesti pensii alimentare, cand pe la 40 de ani te-nsori cu una de 20.... Spre deosebire de alti crai asemanatori, Balint sau Stelea, macar munceste. Dar in Vest nu se permite circul de pe banca. Numai daca esti vreun Conte, Mourinho sau Simeone. Acolo nu ameninti ca pleci daca nu primesti penalty in meciul urmator.

mg (227 comentarii)  •  18 decembrie 2019, 12:21

..nu afişaţi cu zilele comentariile ca să ne agasaţi, sau asta e singura voastră satisfacţie ? Suflete mici, demne de milă..

Observator (243 comentarii)  •  18 decembrie 2019, 14:35

Este usor sa ironizezi pe cineva pentru faptul ca echipa preferata a acestuia nu mai obtine rezultate; recomand celor ce practica aceasta metoda (infantila) sa revada palmaresul clubului favorit in ultimii ani, mai ales in Europa! Citesc despre dialogul dintre un patron de club si un fost jurnalist sportiv, Grigore Cartianu; dialogul este despre marketing, insa amandoi n-au vreo legatura cu acest domeniu! Vorbim despre marketing-ul sportiv, nu despre cel general, la care s-ar pricepe si habarnistul din fruntea FRF; nici Cartianu, care a abandonat sportul pentru politica (cu performante in aceeasi nota, una mediocra, suparatoare) si nici Buzarin (cu care am avut un dialog telefonic pe vremea cand activa pe la Clinceni) nu sunt calificati pentru asa ceva, o afirm in cunostinta de cauza! Fara lipsa de modestie, ii surclasez pe amandoi, cel putin in acest domeniu (al marketing-ului sportiv) si gazda acestui blog stie ceva despre acest subiect! O.

mg (227 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 12:31

..vi se par periculoase comentariile mele , că scandaloase nu sunt? Dacă mi s-ar întâmpla numai mie, m-aş gândi că am o problemă, dar văd că se mai plâng şi alţii. În cazul ăsta voi aveţi o problemă, ca Ceauşescu atunci.. în decembrie.. Şi a dat el legea marţială, care interzicea circulaţia grupurilor mai mari de două persoane, mai întâi la Timişoara şi apoi.. dar nu i-a folosit la nimic.. La 30 de ani de-atunci, voi călcaţi în picioare o libertate pentru care-au murit nişte români. Se vede că nu vă leagă nimic de-acei martiri, ci mai degrabă de călăii lor.. Oricum, sunteţi doar profitorii de după.. Aveţi tupeul ipocrit să protestaţi, în numele aceleiaşi libertăţi, faţă de embargoul FRF. Să vă aducă Moş Crăciun şi Noul An, embargou din partea tuturor federaţiilor, începând cu cea de handbal.. Şi-aşa scrieţi din auzite şi vă lăudaţi între voi sub diverse pseudonime.. Eticheta pusă de Daum s-a lipit bine.. Mirosul ***..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator (243 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 13:02

Ciudat, mi-a fost cenzurata postarea de ieri! N-am scris nimic vulgar si jignitor (in afara de faptul ca un fost jurnalist sportiv mediocru a tradat sportul pentru politica, fapt detestabil)! Am mai scris ca m-as pricepe mai bine decat patronul FCSB si decat acel jurnalist la marketing-ul sportiv; este greu de crezut asa ceva? KlopP a gresit strategia in meciul de aseara si acest fapt era sa-l coste; nu era mai bine sa inceapa cu "tripleta" care i-a adus satisfactie si abia apoi sa-i odihneasca pe 2 dintre ei? O. In fine, Zidane nu numai ca n-a fost subordonat, ci merita chiar sa castige. Am vazut aseara una dintre ecele mai modeste versiuni ale Barcelonei intr-un "clasico"; nu-i vad capabili pe catalani sa se impuna in C.L.!

the_gunner (145 comentarii)  •  20 decembrie 2019, 22:03

@ Observator . Deci este Arteta ! In prima sa conferința de presa afirma ca el știe cauza principala a comportamentului echipei si ca va caută sa o elimine .Moral defect si lipsa de unitate in gindire a jucătorilor .Si-a adus cu el si secundul ales din rindul staff-ului de la Everton .A fost omul ce l-a familiarizat cu limba si jocul in PL .Problema afinității fiind rezolvată,ramine de văzut ce a învățat de la Guardiola .Daca raportatam la ce gindire si atitudine a avut ca jucător cred ca este omul potrivit la locul potrivit . In problema efectivului am fixațiile mele .David Luiz este definitiv depășit de virsta ,lent si nepăsător la ce se întîmplă in sectorul lui.Ba mai recurge si la faulturi daunătoare echipei .Unele involuntare din lipsa de gindire tactica.Ozil are încă multe de oferit,chiar dacă trece acum printr-un moment de criza de identitate ca om si jucător.Chiar săptămana aceasta ne-a oferit o mostra de PR .Ne-a alienat clubul in China prin declarațiile sale despre cum e tratat musulmanul acolo .De altfel crede (si este adevărat) ca musulmanii sint priviți cu reluctanta oriunde in țările creștine .Nu si-a pus întrebarea de ce .In privința lui Thierny m-am înșelat .Este un jucător de duzina .Cind e înlocuit de Kolasinac se înviorează jocul pe acea parte.In bine !In privința centralilor ,încă nu am găsit perechea potrivită care sa instituie încredere in acel sector foarte important.Inca sint de părerea ca Holding trebuie titularizat meci de meci .Acum citiva ani,in iarna,Arsenal l-a semnat pe Iarmolenko de la Kiev,dar l-a lăsat acolo pe restul campaniei plătindu-i 75% din salariu .In vara acesta a refuzat sa mai vina ( in dreptul lui si legal) .Oare nu se va intimpla la fel cu Saliba ?Ar trebui sa li se interzică dreptul de a-si da acordul ulterior .Nici acum Arsenal nu si-a recuperat cei 8 milioane de la Kiev in salarii plătite si bani de transfer .Guendo e pe drumul cel bun dacă va ramine la noi .Inainte de primul lui meci am afirmat ca la Arsenal va avea șansa sa ajungă in naționala Franței fiindcă fiecare francez de la noi a ajuns acolo .S-a întâmplat si a debutat anul acesta.Barcelona a pus ochii pe el ca înlocuitor pentru Busco .Ar fi dispusă sa dea £40 mil .Si cind te gândești ca noi am plătit numai 7 mil.Unai l-a adus ! Cred in continuare ca Torreira nu face fata de loc la duelurile cu jucatori masivi .E prea subțire fizic si duelul e inegal. O diferența de 20kg si 10 cm contează .Inca sint convins ca Pepe va fi o perla in atacul nostru.Dealtfel,si Martinelli . Toate cele bune ! COYG .

Observator (243 comentarii)  •  23 decembrie 2019, 9:31

@ the_gunner Nu ma asteptam sa reveniti in cursul acestui an, chiar daca s-a iesit din acea stare de inertie care a caracterizat board-ul clubului in ultimele multe luni! Stiam ca este Arteta inca din timpul meciului cu City; desi echipa lui de atunci defila in fata unor "tunari" abulici, pe chipul sau se putea citi ingrijorarea, in conditiile in care constientiza ca misiunea sa avea sa fie extraordinar de grea! Sincer, nu ma multumeste numirea sa tarzie; niste antrenori cu personalitate si cu experienta aveau mai multe sanse de reusita. Despre interimarul de pana acum cateva zile vreau sa spun ca si-a cam batut joc de unii jucatori (de Lacazette, de exemplu), preferandu-i pe cei foarte tineri (nu ma refer la Martinelli), pe care nu-i vad capabili sa redea clubului stralucirea de altadata! S-ar cuveni facuta o "curatenie" la nivelul efectivului, care sa-i implice pe Ozil, Torreira, Chambers (era unul dintre favoritii domnului John) si nu numai; de asemenea, ar trebui imprumutati unii dintre foarte tinerii jucatori, care nu prezinta deloc siguranta in stadiul in care se afla! In fine, ar trebui ca atacantii sa fie motivati si folositi in mod inspirat si constant, pentru ca valoarea nu le lipseste! Am citit ca Auba nu-i multumit cu solutia alegerii lui Arteta si ar vrea sa plece; il inteleg pe deplin, pentru ca si el a observat ca patronatul a actionat impotriva intereselor clubului in ultimele 18 luini (de la numirea "plangaciosului")! Craciun Fericit si un Nou An cu bucurii si sanatate va urez! O.

17 Nentori Tirana (169 comentarii)  •  24 decembrie 2019, 20:24

Craciun fericit Domnule Paraschivescu ! Craciun fericit tuturor comentatorilor !

lit (1 comentarii)  •  24 decembrie 2019, 20:36

Excelent scris! Este o placere sa va citesc!

Observator (243 comentarii)  •  27 decembrie 2019, 11:33

@ the_gunner Nu stiu cum va fi in continuare cu Arteta, dar aseara a fost cam la fel ca pe vremea lui Emery (din acest sezon) si a lui Freddie! Nu ma leg de formula de start, dar sa-i tii in teren pe Nelson si pe Saka atata timp este de neiertat, mai ales ca Pepe a fost apt de joc. Toti tinerii jucatori englezi utilizati aseara au evoluat dezastruos; daca Arteta se incapataneaza sa-i tot foloseasca, atunci Championship va fi onorata sa aiba printre competitoare sezonul viitor un club de un asemenea nivel! Cu acesti tineri intr-o forma ca aseara si folositi cu regularitate, viitorul lui AFC arata groaznic! Arteta s-a agitat in van pe marginea terenului, n-a fost inspirat in alegerea lui Lacazette si a recurs foarte tarziu la inlocuiri; in opinia mea, spaniolul/bascul a avut un debut complet ratat, chiar daca n-a pierdut! O.

Observator (243 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 9:26

@ the_gunner Unii comentatori (ma refer la cei de la Eurosport) au remarcat o schimbare de atitudine (chiar si Ozil a fost implicat intr-o masura mai mare in joc) din partea jucatorilor in meciul de acum 2 zile; Dumnezeule, cum sa nu ai o atitudine corespunzatoare cand castigi zecii de mii (sau peste 100000) de pounds pe saptamana ca sa-ti practici meseria, sa-ti faci datoria? Pe la noi poate lipsi atitudinea cand jucatorii sunt prost platiti si cu intarziere, dar in ... raiul financiar din Anglia asa ceva n-ar trebui sa intre in discutie! Inca ma framanta faptul ca doar la AFC schimbarea (schimbarile, de fapt) de la nivelul conducerii tehnice n-au avut efectele (victorii, adica) constatate pe la alte cluburi - Tottenham, Everton, United (anul trecut, dupa plecarea lui Mourinho). Cum am mai spus, daca se doreste o schimbare/improspatare a efectivului printr-o promovare masiva, fortata a jucatorilor din Academie, atunci adio rezultate pentru foarte mult timp! In fine, ce antrenor spaniol a obtinut rezultate foarte bune in afara Spaniei, in afara de Guardiola? Au esuat Enrique (la Roma), Emery si altii si nu cred sa faca mai mult acest basc care a fost asistentul lui Guardiola la City! O.

Observator (243 comentarii)  •  28 decembrie 2019, 14:42

L-am omis pe Rafa Benitez, scuze! O.

victor L (69 comentarii)  •  29 decembrie 2019, 14:45

@ motanul incaltat (48 comentarii) • 17 decembrie 2019, 1:28 "Si Klopp e vulcanic dar totusi vedeti diferenta intre un antrenor genial si unul de duzina????" E aceiasi difernta intre spectatorii din tribune la meciuriel din Anglia si Romania

Comentează