Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Smarald

Un sfert de finală cât o epopee

Permalink to Smarald
luni, 21 octombrie 2019, 10:23

Noua Zeelandă nivelează Irlanda (46-14) în sferturile Cupei Mondiale la rugby şi camerele TV îl caută pe Joe Schmidt, antrenorul învinşilor. Schmidt pare la capătul unei convalescenţe sau al unei spitalizări îndelungate. Ochii sunt mici vulcani stinşi pe harta unui chip supt.

Uniţi sub tăvălug

Joe Schmidt e neo-zeelandez şi tare ar fi vrut să mai treacă o dată de All Blacks. Sâmbătă nu s-a putut. Şi e greu de crezut că s-ar fi putut opune cineva tăvălugului negru manevrat de Aaron Smith. Joe Schmidt coboară de unde a văzut meciul, printre bărbaţi cu tricouri verzi. E aplaudat cu atâta zel, încât ai crede că Irlanda e învingătoarea. Schmidt strânge mâini, se bate pe spate cu spectatorii şi din când în când schiţează un zâmbet. N-a fost aproape nici măcar o clipă de un rezultat mare, dar ştie că şi-a învăţat jucătorii să se bată cu amestecul de forţă, candoare şi entuziasm care a adus Irlandei trei trofee Six Nations în ultimii şase ani. Are cetăţenie irlandeză din 2015, ceea ce înseamnă că i s-a montat un smarald la inimă şi i s-au cântat, în Temple Bar sau în alte liberării unde versurile vin în pint-uri, balade despre foamea de libertate, despre revoltă, despre mirosul ierbii în Galway.

Te cheamă Best? Eşti the best

Când lucrurile erau limpezi, de pe teren a ieşit Rory Best, statuia cu obraji învineţiţi a rugbiului irlandez. Toată lumea din tribune, indiferent de tricou, s-a ridicat şi şi-a înroşit palmele. Când te cheamă Best, ai o condiţionare a destinului din a cărei chingă nu poţi să scapi. Ieri, George Best şi-a meritat numele în fotbalul nord-irlandez. Azi, Rory Best e la înălţimea numelui în rugbiul din Republică, după ce a jucat o vreme pentru Irlanda de Nord. Rory Best îşi anunţase retragerea după Cupa Mondială din 2019 şi a sperat să amâne momentul până spre finală. Noua Zeelandă i-a schimbat planurile, dar n-a avut cum să-i umble la caracter, francheţe şi fairplay.

Cum să respiri sufocat

După meci, Joe Schmidt şi Rory Best au apărut împreună la conferinţa de presă. Au explicat calm cele întâmplate. Au rămas cumpătaţi şi demni în faţa unor întrebări ale ziariştilor din care ţâşneau empatie şi regret, tandreţe şi respect. Schmidt a rezumat meciul simplu: „Indiferent cât de bine am fi jucat astăzi, tot n-am fi reuşit să trecem mai departe”. S-a gândit o clipă şi a adăugat, cu un dram de admiraţie pentru adversarul care-i amintise de ţara natală: „They were stifling”. „Au fost sufocanţi.” E o senzaţie pe care o încearcă mulţi dintre cei care dau ochii astăzi cu All Blacks: că au de înfruntat o alcătuire stranie şi inaccesibilă, o combinaţie de TGV şi constrictor la limita mitologiei.

Pedagogi şi cavaleri

Rory Best şi-a susţinut antrenorul şi i-a mulţumit. Pentru multe, dar în primul rând pentru că şi-a luat jucătorii şi a trecut cu ei peste un obstacol complicat: „the fear factor”. Pentru mulţi, jocurile cu Noua Zeelandă sunt traume care lasă urme de şenile. Pentru Irlanda, înfrângerea de sâmbătă a fost netă, dar n-a avut nimic umilitor. Şi nimeni n-a putut să reproşeze nimănui, la sfârşitul meciului, că a dosit vreun strop de energie în pliurile corpului. Sau că s-a gândit să-şi spună „la ce bun?” şi să-l aştepte pe arbitru să fluiere izbăvirea.

Prezumția de rea intenție nu există

Fiindcă a venit vorba, Nigel Owens şi rugbiştii le-au mai dat neiniţiaţilor o lecţie de pedagogie şi cavalerism. O fi greu să vorbeşti de bune maniere când o treime dintre combatanţi sunt însângeraţi, dar asprimea şi politeţea coabitează în rugbi la fel de bine ca avansarea şi pasele înapoi. Explicaţiile lui Owens şi ale altor arbitri se aud limpede, ceea ce destramă dilemele şi paralizează bănuielile. Iar pedepsele, explicate şi ele, se aplică fără murmur. Chiar şi când arbitrul ia o decizie controversată sau greşită (vezi episodul Matt Todd). Fiindcă prezumţia de rea intenţie nu există.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Joop (2 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 11:09

La rugby Irlanda joaca cu o echipa unita, alcatuita din jucatori din republica si din Irlanda de Nord !

gogu paleologu (2 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 11:44

nu comentez rugby, doar fotbal si numai echipa Nationala, un singur comentariu pe acest subiect : cum a putut Romania sa ACCEPTE acea decizie se a fi exclusa de la Campionatu Mondial si inlocuita cu Rusia, ce-a facut Federatia noastra, ce proteste, ce recursuri, cum a incercat sa schimbe aceasta nedreapta sanctiune...?!... adica Spania joaca cu 12 francezi nascuti crescuti in Franta, jucatori care nici macar NU vorbesc spaniola si ei nu sint sanctionati, noi bagam un fidjian sau samoan care-a jucat UN meci la copii insa rugby in 13 si sintem EXCLUSI desi CALIFICATI pe teren, cum se poate asta sa nu protestezi sa nu faci iures sa nu apelezi la avocati la recursuri la proteste oficiale ?!

JFM (14 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 13:47

Un comentator slab de inger, am uitat de la care televiuziune vrand sa arate cat de arogant este un anume arbitru care l-a atentionat cu un "pleaca de aici" pe marea bijuterie a lui Becali pentru ca acesta l-ar fi apostrofat cu afirmatia "bine mai ca te pricepi si tu la simulari" plus ce-o mai fi zis, acel comentator a venit cu exemplul arbitrajelor din rugby de la Cupa mondiala, cum explica arbitrul fiecare faza, fiecare detaliu, sa plece jucatorul multumit pt explicatia primita. E complicat sa faci la fel si la fotbal cu baietii aia crescuti prin cluburi care n-au nici un respect pentru nimeni si nimic, decat pentru banii patronului. Rugbiul este un sport pentru gentlemani, poate se va constientiza asta, fotbalul este pentru marlani si ***, cu mici exceptii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex (1 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 13:51

Chapeau, d-le Paraschivescu, chapeau....atat

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 14:30

@ Joop Nu vă contrazic, dar când se întâmpla asta, se cântau ambele imnuri. Sâmbătă s-a cântat doar "Ireland's Call", fără "Soldier's Song". R.P.

DanS (3 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 16:38

Toate meciurile din sferturi au fost frumoase. Nu e in spiritul jocului, dar tot m-am bucurat de eliminarea cocosilor, care nu contenesc sa arate ca sunt 'sore losers', comme d’habitude - acum vor sanctionarea lui Peyper pentru un pahar cu suporterii galezi

Bogdan (1 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 17:12

@RaduParaschivescu La meciurile din Dublin se canta ambele imnuri, Amhrán na bhFiann (The Soldier Song) si Ireland's Call. In meciurile din deplasare se canta doar Ireland's Call.

Daniel (1 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 18:47

Excelent comentariul!

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 18:51

@ Bogdan Mulţumesc pentru precizare. R.P.

gigi carabina (3 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 20:19

Și totuși, Irlanda reușise o victorie mare la Chicago, cu NZ, numai anul trecut. Și un egal la Dublin acum vreo 2-3 ani. Erau motive să nu mai fie frică. Apreciez comentariul lui Bogdan. Ireland's Call e in imn neoficial și un compromis respectuos. Uitați aici povestea frumoasă spusă de l'équipe cu ocazia RWC2015. https://m.youtube.com/watch?v=o7J4E-i4hEY

Dorin (1 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 22:55

Clasic. Sobru. Concis. Sunteti foarte binevenit in familia mica si inimoasa a rugbyului, Maestre

stefanita (3 comentarii)  •  21 octombrie 2019, 23:04

Irlanda si Tara Galilor nu sunt in forma. Dar Africa de Sud poate bate Noua Zeelanda. Hai Anglia!

Observator (243 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 6:58

@ the_gunner Nimic nou sub soare, aceeasi atititudine de looser-i la jucatori si aceleasi limite in gasirea unor solutii si in alegerea titularilor la emery! Ati avut dreptate in privinta celor de la Sheffield, dar "tunarii" se complac in aceasta stare de ... mediocritate lucie! O.

Joop (2 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 10:27

@gigi carabina Mii de multumiri pentru link. Emotionant film si o lectie despre de poate face sportul pentru societate.

Ilie (86 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 11:13

Mie in sferturi si Anglia mi s-a părut ca un tavalug. Semifinala de simbata intre cele doua risca sa fie una epica, poate chiar finala avant l'heure. Daca cealalta finalista (Africa de Sud/Tara Galilor) va mai avea o sansa, asta va fi datorata doar faptului ca indiferent de rezultat, cistigatoare dintre Anglia si Noua Zeelanda va ajunge in finala 'şifonata' rău .. Sa ne pregatim deci de o simbata de mitologie, cum spuneti. Sper sa mai comentati acest Rugby WC

aciduzzo (101 comentarii)  •  22 octombrie 2019, 19:37

Comentariu pentru blogul lui Geambasu....legat de Marcel Răducanu.......blog pe care sunt in spam de câteva luni bune....probabil nu-i place lui Geambasu cand il ,,ating" la preferințele lui politice....pe care uneori si le exprima mai fățiș decât i-ar permite deontologia profesionala....asa cum a scapat-o si in articol...recunoscand mai direct ,mai indirect....ca tine cu Dinamo!! Pe Marcel l-am vaxut din 76 pe Ghencea....8-0 cu UTA.....6-0 cu Young Boys de râdea si el cand fundasii au rămas înțepeniti in plasa.....apoi cu Dinamo gol după o,,bicicleta" a lui Iordănescu in peluza din bulevard.....apoi cu Anglia....înainte de șut a plecat după fenta împreună cu fundasii si toată peluza din Muncii.....ce gol....păcat că a plecat....ce linie ar fi făcut cu STOICA, BOLONI, MAJARU, BALINT.....apoi BALACI .....HAGI la Nationala.....a trântit si el....una recunoscută la Cluj...dar mai sunt si altele...in cupa cu Timisoara cand el știa de Lita si s-a ,,razvratit" ....Rainea atat a așteptat si l-a dat afară.......cu Norvegia la 1-0 gol Ticleanu deja juca cu gândul la plecare. Ascultam Europa Liberă ca nebunii sa aflam ce face Marcel...si de bine de rau aflam...de la Mihai Rusu...de la Neculai Constantin Munteanu...aflam si tare mult ma bucuram pentru reușitele lui!! Să ne trăiești Marcele!! Păcat ca nu ne-am bucurat mai mult de clasa ta, de fotbalul tau si de măiestria ta!

Draculea (1 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 1:16

All Blacks sunt favoriti cu orice echipa joaca. Numai o minune ar face sa avem alta campioana mondiala. Si, sa fim sinceri, minunile sunt foarte rare în rugby.

corneliu (1 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 9:59

Cum să îmi explic că GSP nu scrie despre Campionatul Mondial de Rugby? Poate sunt mai importante *** și oierul de apar zilnic în zeci de "articole".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (72 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 10:47

Domnule Paraschivescu ați face un comentariu la observația lui Adrian Năstase , cum că eMag pune "***" în pălăria "magului" Șora, în scop de campanie electorală, ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (72 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 11:58

"mujdei de ustori" , ?

Kerryman (1 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 13:17

Not bad pentru o fosta femeie de onoare. :) .

?????? (72 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 14:56

Lui Țiriac apreciați că ar trebui să i se ,,explice" că, dacă cu Țiriac la conducere FRT nu va mai fi nici tenis, ca gimnasatică după Țiriac la conducerea COSR, că nici nu era nevoie, sau necesar, de Țiriac la conducerea FRT, pentru a rămâne și fără tenis, ?

Dallaglio (1 comentarii)  •  23 octombrie 2019, 17:32

Dle Paraschivescu, you are a breath of fresh air! Multumesc!

the_gunner (145 comentarii)  •  27 octombrie 2019, 0:56

in sfirsit D-l RP abordează si altceva decât fotbal ! Rugby-ul e unul din sporturile mele preferate si nu pe ultimul loc .In special in 13 care se cheamă League .Aseara am văzut cel mai dirz meci posibil.O lupta dusa pina la epuizarea completa a oricărei miligram de energie .Am știut de la început ,cind am văzut răspunsul Angliei la Hakka .O formație in V pt victorie si numai după un minut ei deschideau scorul ! Tăvălugul All Blacks nu a putut sparge zidul de cremene englez .Intotdeauna se găseau cite 3-4 in haita sa le oprească orice intenție de atac .A cistigat Anglia meciul si cred ca nu vor rata in finala împotriva oricărui oponent .Eddy Jones este,intr-adevăr ,miracolul de care avea atita nevoie rugby-ul englez !!! @ Observator .Controversial si inconsistent parcursul echipei in meciurile recente .Emery e bulversat in alegerea primului 11 ,in special a mijlocul terenului .Meciul cu Vitoria i-a demonstrat clar ca împotriva oricărui ai juca Guendouzi si DannyC trebuie sa fie in teren .Si Torreira ,dar in rol de libero in fata fundașilor si nu mijlocaș ofensiv de creație .Xhaka ,deși căpitan,e o frina in echipa .Indisciplina ,pase greșite in zona periculoasa,lipsa de viziune clară .Spiritul de luptător nu ajunge .Cred ca ați observat ca după pauza ,prin introducerea lui Guendouzi si DannyC jocul s-a schimbat radical .Pepe ne face sa credem ca ,in sfirsit, avem un executant al loviturilor libere de pe partea dreapta .Astept sa văd dacă si de pe stinga poate da rezultate .Se spune ca si cu dreptul e la fel de letal .Sa vedem ! Sa avem bucurii viitoare si multa sanatate ! COYG.

Observator (243 comentarii)  •  28 octombrie 2019, 6:47

@ the_gunner Greu este sa fii suporter al "tunarilor" in ultimii ani, dupa esecuri constante (si usturatoare) in fazele superioare ale cupelor europene, esecuri care au continuat si in PL, atat in fata unor contracandidate din "Big six", cat si contra unor nou promovate! Aseara, dupa primul sfert de ora, credeam ca se va obtine, in sfarsit, o victorie clara; din pacate, a fost un 2-2 care te face sa te intrebi daca sunt sanse ca AFC sa mai faca parte din acest grup care domina autoritar campionatul de cativa ani buni! La cum joaca si la ce rezultate obtin Leicester si Chelsea, primele 4 locuri sunt un vis intangibil; mai mult, daca Tottenham si United isi revin pe deplin, s-ar putea sa ajungem pe 7 sau 8, pentru ca si Palace devine o pretendenta! Orice se va intampla de acum incolo, sunt ferm convins ca Emery nu-i de Arsenal; cu Mourinho sau B. Rogers, AFC ar fi fost "in coasta" primelor 2 clasate, de care s-a indepartat in doar 2 etape jalnice! Prin cumpararea unor atacanti de valoare se putea crede ca s-a trecut intr-o alta etapa, in care nu se mai promoveaza cu orice pret tinerii jucatori, ci se cauta recuperarea ... timpului pierdut in ultimele sezoane; din pacate, nu-i asa si rabdarea suporterilor a ajuns la limita! O.

Observator (243 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 12:58

@ the_gunner Asemenea suporterilor din Nottingham, Birmingham si Leeds, dvs. sunteti tentat sa aveti rabdare cu favoritii dvs. si cu antrenorii lor, chiar daca nu este vorba despre niste ani petrecuti in ligile inferioare, ci doar despre niste clasari in PL sub nivelul palmaresului si lotului pe care le are clubul Arsenal FC! Prin opozitie cu dvs., sunt un suporter de la distanta (n-am urmarit vreun meci al favoritilor pe Emirates, cu atat mai putin pe Highbury) si n-am indulgenta pe care o au cei care sunt abonati si urmaresc meciurile "pe viu", etapa de etapa! Sunt ferm convins ca niciun antrenor din PL n-ar fi obtinut rezultate mai slabe decat Emery avand la dispozitie lotul pe care-l are acum AFC; prin urmare, ramanerea acestuia la club n-ar fi decat o prelungire a starii de mediocritate in care se zbate echipa! In alta ordine de idei, m-a surprins lipsa de reactie a unor ziaristi/scriitori care publica materiale pe acest site si iubesc muzica rock la disparitiile (dintre cei vii) ale lui Ocasek (The Cars) si Eddie Monney! Pe primul dintre ei il stiam si-i apreciam compozitiile (nu in aceeasi masura si prestatiile de vocalist, fiind in umbra regretatului Benjamin Orr), insa pe ultimul l-am descoperit, cu regret, abia dupa ce a decedat! Asta nu ma impiedica deloc sa ii apreciez, intr-un tarziu, fara rezerve talentul si muzica! Poate titularul acestui blog si dl. Geambasu le vor acorda mai multa atentie celor 2 valorosi muzicieni! O.

the_gunner (145 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 13:41

@Observator . Așa e d-le,aveți dreptate ! Personal m-am saturat de cum joaca echipa si ce rezultate obține . Orice oponent spera si obține rezultatul dorit .Watford,Crystal,Shefield si mai-mai Aston ne-au capacit .Editia trecută a fost,ca sa spun așa,rodajul lui Emery .Se vede treaba ca n-a învățat nimic si face sistemul si echipa cum pică bobii.A intrat sub papucul lui Xhaka,deși o lume întreaga vede ca asta e un papițoi ce se da fotbalist.Ultima sa isprava a fost sa înjure fanii cind a fost schimbat fiindcă aceștia l-au huiduit . Sint citiva antrenori buni fără contract acum .Mourinho ,Allegri si...Wenger .Oricare ar fi adus echipa pe 3 fără probleme .Zapacitul de Emery ar trebui sa plece de unde a venit.Sa speram ca fanii vor reuși sa-l elimine .El n-are vechimea si realizările lui AW ca sa-i stea propta.Asa ca adio si n-am cuvinte ! Doi buni,Ba chiar foarte buni,sint si in EPL care ar veni la noi alergând . Cel de la Burnley si cel de la B'mouth.In special Dyke ! Aluia nu-i mișca nimeni in front si știe cum sa-si facă echipa si ce sa ceara de la ei .Pacat ca are posibilități limitate Același lucru e valabil si pt celălalt .Ce bine ne-ar prinde acum G Graham ! Cu ce s-o ocupa acum ? Parca are o rubrica la Telegraph .Nu-s sigur ,ca eu nu citesc fițuici .Ar mai fi portughezul de la Wolves ,Duhul Sfint parca ,dar ăla vrea putere totala in club si board-ul nostru nu accepta .Snobi ! Sa vedem in continuare ! Sanatate si numai bine ! COYG .

Observator (243 comentarii)  •  29 octombrie 2019, 16:59

@ the_gunner Aproape in totalitate de acord cu dvs.! Totusi, parca as dori un antrenor galonat si bun la Arsenal, nu unul de genul celor de la cluburile mai slabe; un antrenor galonat se impune mai usor in fata vedetelor echipei decat unul tanar, cum este Eddie Howe! Vom trai si vom vedea ce se mai intampla, insa ultimele meciuri (inclusiv cel cu Guimaraes) m-au pus serios pe ganduri! O.

the_gunner (145 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 0:30

@Observator .Da,un antrenor galonat ar tine in friu eventualii rebeli ,dar de la el s-ar aștepta enorm si orice "alunecare" ar aduce deziluzii mai mari decât normale .Eu cred încă in aducerea unui englez la cirma .L-as prefera pe Dycke in locul lui Howe .Poate deveni noul Ferguson .Nu,serios ! Are cap de tactician si impune o disciplina de fier .N-are cu cine unde este acum .Am rămas plăcut surprins ca va place muzica ! Si mie,dar eu am rămas la vechiul hard rock gen Deep Purple,Led Zepelin,AC/DC etc .La nebunie îmi place Roger Waters,pe care il consider cel mai mare muzician al secolului trecut .Deasemenea ,îmi place Chris Rea si solo-urile lui Prince ( mare instrumentist) .Actualmente am descoperit folclorul țigănesc maghiar .Mari virtuoși instrumentiști si originalitate completa .Va las cu urări de sanatate si mute bucurii ! COYG .

Observator (243 comentarii)  •  30 octombrie 2019, 17:17

@ the_gunner Un antrenor mai galonat si mai bun tactician ar fi de dorit la AFC, nu neaparat un zbir! Oricum, un antrenor din categoria celor buni ar face un pic de curatenie, cedandu-i pe cei rebeli (fara cauza, nu pe cei cu personalitate) si pe cei slabi! Sgur ca-mi place muzica, doar v-am scris ceva despre ultimele decese importante din domeniu! Pana la un punct, avem preferinte comune, insa il prefer pe D. Gilmour lui Waters! Cunosc si slabiciunile in materie de rock ale celor doi titulari de blog amintiti in postarea precedenta ... Sa auzim numai de bine! O.

Observator (243 comentarii)  •  31 octombrie 2019, 6:43

@ the_gunner Chiar si rezervele lui Liverpool n-au fost mai slabe decat o buna parte dintre titularii "tunarilor". Si iarasi s-a pierdut un avantaj de 2 goluri, greu de digerat o astfel de situatie! O.

the_gunner (145 comentarii)  •  2 noiembrie 2019, 22:32

@Observator . Iarăși ! Bulversant sistem are Emery asta ! Ce cere echipei numai el știe .Sper ca nu i se va prelungi șederea si vom scapă de el la vara .Sa te lași dominat de Wolves acasă e peste înțelegerea mea si a multor fani .Pt a treia data sintem egalați pe sfirsit de meci .Ce va fi ? Cred ca vom ajunge ca ManU ,undeva la mijloc si ne vom aminti cu nostalgia de rigoare de vremurile cind eram acolo sus .De ce a fost demis Emery de la PSG ? De asta ! Aia au văzut mai departe de spoiala .Noi am mușcat ! Ar trebui la vara sa facem o alegere minuțioasa a noului antrenor. Nu Murinho. Nu se potrivește cu stilul Arsenal .Nu-si permite boardul salariul si este cunoscuta tactica lui in a fi demis si colecta sume mari de spargere a contractului .Ar trebui facut pe dracu-n patru a-și adus Allegri .Personal ,ramin la opinia ca Dyche ,sau Howe ar fi de adus .Oricare . Sanatate si răbdare ! COYG.

Observator (243 comentarii)  •  3 noiembrie 2019, 8:35

@ the_gunner De ce sa se astepte pana la vara pentru a-l concedia pe "plangacios"? Chiar nu-si permite clubul sa-i plateasca niste sume compensatorii, sa se mai salveze ceva din acest sezon, cu un antrenor titrat si adept al stilului european? Dyche este adeptul stilului britanic, nu-i o solutie, iar Howe mi se pare a fi prea tanar; prin urmare, Allegri ar fi cea mai buna alegere. Sa stiti ca nu sunt de acord cu afirmatia despre Mourinho; la palmaresul lui, mi se pare normal sa puna anumite clauze in contract, sa evite situatii precum cea de la Chelsea, cand Hazard si alti jucatori l-au vrut concediat cu orice pret. Ce a castigat United dupa demiterea lui? Mourinho ar fi pus la punct apararea, care gafeaza in orice combinatie ar fi; Mustafi, pe care-l apreciati in mod deosebit, a ... deschis scorul in meciul de pomina din Cupa Ligii, iar bilantul a fost tragic - 5 goluri incasate! Revenind la Emery, cum sa angajezi un antrenor care a reusit sa piarda un titlu national cu PSG? Iar acum, la PSG este un sclifosit care a pierdut cele doua cupe nationale sezonul trecut si a incasat deja 3 infrangeri in aceasta editie de campionat; la lipsa de inspiratie a board-ului de la Arsenal, nu m-ar mira sa-l angajeze pe Tuchel, dupa ce acesta va fi demis de pe Parc des Princes! Afara cu Emery, nu-i de club mare! Sa se intoarca la Sevilla, unde are mai multe sanse sa joace in Liga Campionilor! In acest weekend trist, m-au "racorit" oarecum infrangerile clare ale bavarezilor (stiti ca nu-i mai suport deloc de la "dublele" cu AFC) si catalanilor; de asemenea, mi-ar mai fi placut si sa se reduca distanta dintre primele doua clasate din PL! Sa auzim de ... mult mai bine! O.

Comentează