Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Jocul de-a vacanţa 

La teatru nu se prea joacă fotbal, dar în fotbal e destul teatru

Permalink to Jocul de-a vacanţa 
luni, 13 mai 2019, 9:17

În 1936, când şi-a scris piesa, Mihail Sebastian nu bănuia că titlul lui va deveni alibi pentru diverse echipe care bat mingea în România. Ce dovadă mai bună că există totuşi legături între literatură şi fotbal? Iată, o comedie romantică ajunge să definească starea de spirit a unor echipe care iau parte, dar nu participă. Jocul de-a vacanţa al celor trei bărbaţi care iubesc aceeaşi femeie din piesa lui Sebastian e acum justificarea lenei şi a dispreţului. Pentru etica minimală a campionatului şi pentru naivii care cască ochii la fotbalul nostru în ideea că-i vor găsi o urmă de miză.

Iniţiala şi finala
În piesa lui Sebastian, Jeff, Bogoiu şi Ştefan o iubesc pe Corina. În teatrul privat al lui Gino Iorgulescu, CFR şi FCSB sunt şapte iniţiale dintre care câteva vor lua titlul şi celelalte vor scrâşni inutil. Iar publicul se va purta la fel. Înainte de prima etapă va exclama: „Să înceapă odată, nu mai avem răbdare!”. Înainte de cea finală, va ofta: „Să se termine odată, ne-am săturat!”.

Meciul dintre o echipă 
Fiecare ediţie de play-off de până acum a avut un trântor mulţumit. El s-a numit, după caz, ASA Târgu-Mureş, Viitorul sau Politehnica Iaşi. Ca dovadă că Liga 1 progresează şi că principalul instrument de seducţie din fotbalul românesc e narcoza, ediţia în curs propune doi trântori: Astra Giurgiu şi Sepsi Sf. Gheorghe. Dacă dicţionarul figurilor stilistice defineşte metafora drept „comparaţia din care lipseşte un termen”, Liga 1 lansează la apă un concept revoluţionar: meciul dintre o echipă. Câştigătoare este, de bună seamă, echipa care joacă în meciul dintre ea. Exista pe vremuri o ghicitoare stupidă, în răspărul logicii şi al zoologiei: „Care e deosebirea dintre un crocodil?”. Răspunsul, la fel de stupid ca întrebarea, era: „Crocodilul e mai mult verde decât lung, fiindcă lung e doar în lungime, pe când verde e peste tot”.

N-o fi crocodilul verde, dar situaţia e albastră
Atlasul animalelor, grădinile zoologice şi în general realitatea infirmă această semeţie cromatică. Crocodilul e „verde peste tot” doar ca jucărie sau plută gonflabilă la plajă. Despre situaţie, în schimb, se ştie că e azurie ca în cântecul lui Celentano. (Panto)mimarea fotbalului pe care o practică Astra şi Sepsi nu poate duce spre altă culoare la sfârşitul campionatului. Beneficiarele de conjunctură ale fotbalului de tip Astra sau Sepsi vor ajunge în cupele europene şi vor primi noi diplome de rahitism. Până atunci, se vor făli în bătătură şi se vor înfoia cocoşeşte după fiecare gol marcat în poarta absentului de serviciu. Vor promite campanii de transferări mai orbitoare decât trilogia lui Cărtărescu. Îi vor linguşi azi pe cei pe care i-au umplut de zoaie alaltăieri. Şi vor crede că povestea asta se numeşte fotbal. Nici vorbă. Se cheamă „de-a fotbalul” şi are în comun cu fotbalul autentic doar regulamentul de joc.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Lenroc (10 comentarii)  •  13 mai 2019, 17:21

De acord, cu unica precizare ca am avut și ghinion sa vedem ultima etapa din Anglia, cu Brighton luptând cu toate puterile cu monstrul City deși salvarea de la retrogradare venise in etapa trecută. Niste nesimțiți, vor să ne pună intr-o lumină proastă.

Nicu (1 comentarii)  •  13 mai 2019, 18:40

Cum s- ar juca dacă ultima formație din play off ar începe următoarea ediție de campionat cu un handicap de 6 puncte???

Chis Alexandru (3 comentarii)  •  13 mai 2019, 19:19

Domnule Par(a)s(ch)ivescu la dvs totul este o batjocura peremptorie. Insasi scrisul dvs este un adagio la butaforie, un fel de... "Da-te la o (c)arte"! Mai aveti ceva sa va mai bateti joc in aceasta viata? Poate numai Rapidul - acest ultim marfar cu sigla Guta-PSD - sa scape de aceste tone de *** pe care le aruncati nonsalant din varful unei "penite electronice" inspre ceea ce dvs considerati ca este "necomestibil, nevandabil, putred, urat mirositor" si plin de dispretul dvs total. incercati o introspectie in viata dvs asceta si parcimonioasa si veti constata ca niciodata nu va veti ridica la nivelul unui Caragiale, desi tanjiti sa va fidice cineva in slavi ca pe Nenea Iancu. De fapt este si foarte greu pentru ca dvs veniti dintr-un loc unde nu s-a intamplat nimic, un fel de Caracal al Banatului unde unde nu a fost razboi, dar Revolutie Slava-Domnului! Am inteles ca va place Roma, desi va balaciti in... Balta Alba. Ma rog, cred ca si pe acolo este noroi, ca sa nu spun namol. Cat despre acest eseu, el este catalogat la... "si altele"!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ManX (28 comentarii)  •  13 mai 2019, 19:29

Oare a ramas Corina fata batrâna? Se pare ca da. Vaduva sigur este. Fotbalul este mort de mult timp în România. Oli si Reghe sunt îndragostiti iremediabil de Sarha ca multi altii, dar nu o sa o duca nici unul dintre ei la altar. Nu pentru ca sunt crestini, dar o iubesc cu totii dintr-un tainic romantic interes. Iar vacanta este de 12 luni nu de o luna. Dan Petrescu, dupa Vacanta De La Cluj se va întoarce spasit la Dao-Ming. Ce conteaza, mai are un campionat pe CV. Era cât pe ce sa o aduca Mutu pe *** la Dinamo cu toata familia. Daca încerca cu ea la Rapid poate nu avea nevoie semnatura lui Eliade sau Budai Deleanu. Singurul care lucreaza din greu etapa de etapa este Gigi. Lui chiar ca i-ar sta bine la arabi, are stofa de seic.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ManX (28 comentarii)  •  13 mai 2019, 19:40

Acum serios, Piranda nu este un cuvânt jignitor. Cu majuscula sau fara. Chiar este un nume frumos. O sa se simta discriminata daca afla ca Dao-Ming si Sahra au avut dreptul sa fie date exemplu. Credeam ca o sa fie o problema cu urmatoarea propozitie din text, deci sunt multumit si asa.

Andrei (57 comentarii)  •  13 mai 2019, 20:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan C. (3 comentarii)  •  13 mai 2019, 21:44

@Chis Alexandru De unde atâta frustrare adunată și vărsată in urma unui simplu articol care constituie un întreg eufemism adresat în cel mai civilizat mod posibil? Ai pierdut vreun concurs de silabisire când erai în clasele primare împotriva d-lui Paraschivescu? E și normal sa încerce sa ne mai descrețească frunțile, având în vedere nivelul întregii ligi românești, în frunte cu mai sus numitele echipe ce simulează joaca de-a fotbalul.

Sableur (1 comentarii)  •  13 mai 2019, 22:30

Stimate domnule Radu Paraschivescu, Cu îngăduința dvs' nu am să comentez articolul dvs' (care, ca de obicei mi-a plăcut foarte mult!), ci, am să vă rog frumos ceva, absolut "out side of the subject "... Știu că nu mai aveți la Digi rubrica de limba română, păcat, mare păcat! Ați putea face totuși ceva, să zicem "in privat " cu domnii comentatori de la Digi sport, în sensul pronunției corecte a numelor jucătorilor și antrenorilor acestora, de fotbal sau tenis, de exemplu. Am crezut că fac o criză de nervi auzind de n ori pronunțându-se "Pocettino ", în timp ce -cred eu- corect este POCHETINO, fiind la origini un nume italian. Acesta fiind doar un exemplu, altfel, aproape la orice transmisie, la fel, până la exasperare! Vă mulțumesc, cu toată stima!

Nica fără frica (21 comentarii)  •  13 mai 2019, 22:54

Încă o dovadă că play out și play off nu-i priește fotbalului românesc! Plus că de când a apărut play off ul a reapărut și....cooperativa!!! Numai la noi se ia campionatul pe "omenie" și am merita să fim descalificați din orice competiție sportivă pentru că în "omenie" nu e nimic sportiv!

pawn (19 comentarii)  •  13 mai 2019, 23:19

@Bogdan C. neprietene, ma uit (fortat de pariul facut) la st. mirren (fondata in 1877) vs. hamilton (fondata in 1874), premiershipu scotian. porecla de fotbal, intrari care ar speria-o si pe lady macbeth (sare spanul din jucatori, ca la strungul carusel). poate refrazezi. sau gandesti mai mult.

Tik (2 comentarii)  •  13 mai 2019, 23:23

La Sepsi rezultatele proaste nu-s generate de relaxare ci de intamplarile din ultimul an: O disputa intre Hadnagy si Neagoe combinata cu accidentarea a ce mai ramasese dintre atacanti a dus la amplasarea unora dintre cei ramasi in posturi nepotrivite. Tandia e talentat dar n-are sanse in fata intre trei aparatori cu un cap mai inalti. Mensah n-a fost pe placul lui Mister desi de cate ori a intrat pe teren a aratat ca merita primul 11. Dupa cum si pe cine aranja in teren in ultimul timp parca si Neagoe se cerea eliberat cu compensatii inainte de sezonul de transferuri. Declinul la Sepsi a inceput inainte de playoff - uitati-va la rezultate, teoria automultumirii nu sta-n picioare. Poate-s eu subiectiv dar jucatorii mi se par cel mai putin vinovati dezastrul din ultimele luni.

Bogdan C. (3 comentarii)  •  14 mai 2019, 6:58

@pawn huh? Cine te pune sa arunci apă în fântână? Și ce ai vrut sa zici, mă? Ca nu suntem cei mai slabi? Probabil. Dar suntem printre ei. În legătură cu ganditul, având în vedere ca ție îți dictează aruncatul banilor la ce sa te uiți (și mai și zici pe ci cât e de urât să privești ), nu știu care dintre noi gândește mai puțin, ca mai mult, cu toții ar trebui să gândim.

Vasile (8 comentarii)  •  14 mai 2019, 9:50

@ Chis Alexandru „Insasi scrisul“?

Vasile (8 comentarii)  •  14 mai 2019, 9:53

ASA Targu Mures si Viitorul au fost trantori in aceeasi editie, prima din istorie, de play off. Iar CSMS Iasi (nu Politehnica!) n-a fost trântor pe de-a-ntregul, bătând FCSB.

vasco (5 comentarii)  •  14 mai 2019, 11:04

@bogdan C.,corect tot ce spui.pentru economisirea timpului,îți propun sa nu mai bagi in seama postări gen @chis alexandru... @pawn.La ce ți-ar folosi? D-le RP,ca de obicei ,articol fain.Doar o întrebare:in afara jurnaliștilor iubitori de can-can,mai știți pe cineva care sa aștepte cu nerăbdare începerea campionatului românesc de fotbal?Poate doar cei câțiva băieți de cartier rămași in țara,autointitulați suporteri.Cu respect!

MZM (31 comentarii)  •  14 mai 2019, 11:15

Domnule Paraschivescu, trantorii ca trantorii, se fac vinovati de de lene si lipsa de valoare, dar aranjamentele „Cooperativei” sunt mult mai periculoase, pentru ca sunt... penale!

Crst (2 comentarii)  •  14 mai 2019, 11:53

Nu cred ca sistemul cu play-off este problema fotbalului romanesc. Am avut un campionat moale si plictisitor si inainte. Haideti sa ne imaginam ce s-ar fi intamplat daca nu era acest sistem. Ultimele etape erau fix degeaba pentru CFR/FCSB. Asa, macar pana-n penultima etapa, lumea a stat putin in suspans. Cat despre ultimele clasate din play-off, da, e trist ca nu joaca nimic, ca n-au motivatie, DAR! Dar oare ce-i de facut? Cred ca singura varianta ar fi ca drepturile televizate sa fie impartite putin altfel. Mai exact, pastrat un procentaj din suma totala, din care sa premiezi victoriile in play-off si play-out. In felul asta cred ca ar trage si echipele de pe locurile 5-9. Una peste alta, n-ati gresit cu nimic. Parerea dumneavoastra este mereu avizata si reflecta 100% realitatea. O observatie personala. Oare credeti ca exista sistemul perfect care ar schimba mentalitatea patronilor/jucatorilor/presedintilor din cluburile romanesti? Oare credeti ca exista sistem care ii poate schimba atitudinea lui Dan Petrescu, Gigi Becali, Denis Alibec, Mihai Rotaru etc.? Eu nu cred ca exista. Singura varianta ar fi ca o echipa, gen Viitorul, sa ajunga in grupele Uefa, pe joc ofensiv, talent si munca!

JFM (14 comentarii)  •  14 mai 2019, 12:16

Un lucru bun, CFR a meritat, nu neaparat pentru spectacolul din teren cat pentru profesionalismul managementului, cum au gestionat perioadele de criza. Nici FCSB n-a aratat fotbal in iarba iar in rest a fost dezastru, n-am mai vazut un club cu asa potential sa-si taie singur craca cu atata pasiune. O sa ma uit cu cea mai mare placere la ultima confruntare, de orgoliu, dintre cele doua. Felicitari celor de la Cluj, oras campion al Romaniei cam in toate domeniile, nu doar in sport.

Bozo (5 comentarii)  •  14 mai 2019, 12:58

Bine punctat, echipele slabe din play-off se vor relaxa mereu pe motiv ca nu mai pot retrograda si ca orice efort in a cuceri vreun punct este prea putin profitabil (sau poate chiar pagubos daca admitem teoria conspiratiei si acceptam ca mai sunt meciuri "controlate"). O idee in a stimula efortul si competitia ar fi sa se reajusteze distribuirea drepturilor din televizari astfel incat sa fie nu numai in functie de locul in clasament ci si de numarul de puncte realizat in play-out si play-off. Cu alte cuvinte echipe ce termina pe primele locuri de play-out sa poata lua mai mult din drepturile TV decat cele ce pierd pe linie in play-off. Sau mai cinic, functie de audientele teve facute in meciuri (dar aici echipele cu bazine mari de suporteri ar fi avantajate). O solutie suplimentara ar fi ca echipele de pe ultimele locuri de play-off eligibile pentru UEFA League sa joace baraj cu primele doua din play-out (mini-turneu) daca punctele acumulate de acestea dupa terminarea play-offului sunt sub o anumita limita (de ex mai putin de 12 puncte acumulate in play-off) .

Bogdan C. (3 comentarii)  •  14 mai 2019, 15:31

@vasco Că bine zici! Și dacă-mi permiți un răspuns la întrebarea adresată d-lui Paraschivescu, cred ca absolut nimeni nu e interesat, nici măcar presa de can can. Doar pare interesată, ca nu are de ales :))

banks (18 comentarii)  •  14 mai 2019, 18:34

@Crst : "joc ofensiv, talent si munca"...nevalidate intr-un campionat macar decent, sunt fix...vorba aia. Sunt spulberate la primul meci cu profesionisti adevarati.

?????? (72 comentarii)  •  14 mai 2019, 21:31

Iată de exemplu domnule Paraschivescu ; în redacția GSP ești dumneata, este Radu Cosașu, mai sunt și alții și sunt și Traian Ungureanu și Tolontan, ? De ce GSP nu a fost performantă și profitabilă și acum aveți management și acționaritat elvețian, parcă așa ziceați, ?

?????? (72 comentarii)  •  14 mai 2019, 21:44

Opinați că numai Tolontan ar trebui întrebat cum de a ajuns GSP pe mâna elvețienilor, ?

?????? (72 comentarii)  •  14 mai 2019, 21:49

Opinați totuși că se poate zice și că elvețienii fac un gest nobil plătindu-vă salariile sau colaborările pentru a populariza mediocritatea sportului românesc, ?

?????? (72 comentarii)  •  14 mai 2019, 21:50

Atât cât vă pricepeți, ?

?????? (72 comentarii)  •  14 mai 2019, 21:51

Remarcați deci totuși că popularizați ideea de sport, ?

stefan (3 comentarii)  •  14 mai 2019, 22:50

felicitări majorității comentatorilor

motanul incaltat (65 comentarii)  •  15 mai 2019, 2:04

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

the_gunner (145 comentarii)  •  15 mai 2019, 16:07

D-lui Sableur .Aveti dreptate numai pe jumatate . Peste 8 milioane de argentinieni au descendenta italiana,ca atare pronunța numele diferit de marea masa a argentinienilor. Povestea un regretat amic ca la un meci al Argentinei a stat in mijlocul galeriei argentiniene si a întrebat cum este corect Mascerano ,De Micelis,sau Maskerano,De Mikelis. Părerile au fost împărțite in mod egal .Totul depinde de descendenta persoanei întrebate .Numai comentatorii italieni pronunța Pokettino ,restul lumii zice Pocettino .Cu Messi ,Di Maria ,Batistuta,Pasarella,Tarantini,Maradona nu exista aceasta dilema.Nu au CH in numele lor .Toti cu descendenta italiana .Deci ,mult zgomot pentru nimic ,cum ar zice un vechi om de teatru .

the_gunner (145 comentarii)  •  15 mai 2019, 16:23

Stimate D-le Paraschivescu . A nu știu a cita oară va citesc articolele si sint si uimit si satisfăcut de felul in care dvs vedeți si tratati fotbalul românesc .Intr-adevăr se joaca de-a fotbalul după,as zice eu ,o regie si un scenariu respectat întocmai.Sint uimit ca la unele jocuri sint peste 1000 de plătitori veniți sa vadă niște "actori pârâți", nu ca Ion Caramitru in rolul sau din Jocul de-a vacanța.

the_gunner (145 comentarii)  •  15 mai 2019, 16:47

Se pare ca mi s-a interzis accesul la blogul D-lui Paraschivescu . Nu văd un motiv viabil . Întotdeauna am respectat regulile si nu am folosit niciodată,repet ,niciodată limbaj indecent,sau injurii la adresa autorului ,sau a altor persoane .Astept un răspuns !

Observator (243 comentarii)  •  15 mai 2019, 21:23

@ the_gunner Arsenal a castigat intr-un moment cand nu mai conta; culmea, s-a intamplat cu o echipa bunicica si in deplasare! Cu toate punctele castigate in ultimele 2 meciuri de pe teren propriu (cu Palace si Brighton) s-ar fi clasat intre primele 4 fara probleme! Nu-mi place Emery, chiar si in eventualitatea ca "tunarii" se vor impune in finala de la Baku! O.

Petro Burgener (23 comentarii)  •  15 mai 2019, 22:02

Bine spus teatru, jocul de-a fotbalul, numai ca asta nu e de de ieri in fotbalul romanesc! Prin acest sistem aiurea cu play off si play out, aceste lucruri sunt mai usor de observat! Dar regizorii asta isi doresc, mai putine echipe, mai multi bani din transmisiile tv si fireste mult mai mult teatru regizat de ei. Din pacate marii pierzatori sunt fotbalul si spectatorii. Am avut, ca si dumneavoastra, rabdare sa urmaresc piesa de teatru Sibiu-Dinamo! Cum sa vii sa declari ca esti multumit de rezultat, e bun un punct, cand tu ramai pe loc de baraj si ai in continuare 4 meciuri grele! Dar vazand repriza 1 dintre Voluntari si Concordia chiar mi-ar pare rau sa retrogradeze Sibiul!

the_guner (145 comentarii)  •  15 mai 2019, 23:07

Observator . Mărturisesc ca nu am văzut meciul live . Am văzut BHA-ManC .Mai apoi am văzut înregistrarea si am devenit nervos . Ma rog ,lotul nu are nici o vina .Gestionarea e baiul .As vrea ,totuși,sa luam cupa EL ,ceea ce e posibil,ba chiar foarte posibil.In acest caz i-am da afara pe Spurs (locul 4) din UCL .Ar fi razbunarea suprema după ce bafta au avut in campionat.Cind Auba a ratat acel penalty am avut o presimțire neagră ca ne va costa scump .Am fi fost pe 3 ,iar Auba ar fi fost singurul golgeter .Vom trai si vom vedea !

Observator (243 comentarii)  •  16 mai 2019, 15:19

@ the_gunner Daca Arsenal castiga EL, Anglia va fi reprezentata de 5 echipe in grupe! Daca n-am trait in Londra (si in Anglia), n-am o antipatie pentru celalalt club important din nordul capitalei, deci as prefera o victorie a lui Tottenham in finala Ch. League! O. Acel penalty al lui Aubameyang putea transa inca de atunci disputa, dar tunarii au pierdut unul din primele 4 locuri si din cauza evolutiei lamentabile din ultimele doua meciuri de pe teren propriu, castigand doar 1 punct din 6! O.

the_gunner (145 comentarii)  •  17 mai 2019, 1:20

Observator .Haide sa lăsam febra finalei pentru un moment si sa ne amintim unele puncte de referința din trecut care au marcat potențialul parcurs al clubului . Malmo,Suedia , prin 2005-06 : Arsenal si Malmo ajung la o înțelegere in privința unui tinar sa dea proba de joc pe Emirate .Totul e pregătit,inclusiv biletul de avion,dar juniorul refuza-eu nu dau audiții.Numele lui,Zlatan Ibrahimovici.2010 după CM : AW vrea sa-l aducă pe Suarez de la Ajax si oferă 12 mil de lire .Ajax cere 12.8 mil .AW refuza ,nici un penny peste .Sare LFC si plătește suma. 2010-sintem in criza de portari.Se caută asiduu un portar bun ,de viitor .Gazidis pleacă la Lubliana sa vorbească cu Handanovic .Tatal acestuia,care ii era si agent,propune 2 milioane pentru club si 200 mii taxa lui .Gazidis accepta ,dar AW se opune si propune 800 mii ,plus 50 taxa agentului .Handanovic ajunge la Inter. 2014 - Un francez tinar,Griezman,impresionează la Real Sociedad .AW il vrea si-l trimite pe același Gazidis la San Sebastian .Griezman țopăie de bucurie ,Arsenal era visul lui.Se perfectează actele pentru 14 mil ,dar apare Kroenke .El nu da atitia bani pt un evreu.Usmanov vrea sa plătească din banii lui.Regulamentul ii interzice interferența.Chelsea e cap la cap cu noi in a-l captura pe Costa de la Atletico .Usmanov ii promite lui Costa 5 mil "mita" din banii lui .Arsenal cade cu 4 mill sub oferta lui Abramovici ,deși se stabilise 40 mil .Kroenke se opune Pe acea vreme Arsenal putea cheltui conform FFP -ului 180 mil. Cu doi ani in urma s-a refuzat aducerea lui Rabiot si Veratti pentru un total combinat de 80 mil. Același Kroenke ! Acum Usmanov s-a retras si Kroenke & Son sint singurii stapâni .Vrea sa vinda clubul pt 2 miliarde ,dar nimeni nu da atit pt un club ce si-a pierdut identitatea.

Observator (243 comentarii)  •  17 mai 2019, 15:58

@ the_gunner Dupa parerea mea, nu trebuie sa avem regrete decat dupa ratarea transferurilor lui Ibrahimovic, Suarez si, eventual, Handanovic; Griezman este bun in fata portii (are un "stang" bun) si interpreteaza bine partiturile tactice, dar nu este bun pentru declansarea si continuarea contraatacurilor! Costa are un caracter infect, nu-i de regretat, in timp ce Veratti si Rabiot sunt supraapreciati! AW s-a opus la unele transferuri, insa a facut si "mutari" care nu-si aveau rostul; dintre titularii actualului lot, nu-mi plac Xhaka (gafeur si dur), Ozil (indolent si lent), Iwobi (imatur) si Mustafi (gafeaza si el deseori). In aparare, un van Dijk ar fi fost exceptional, pentru ca apararea este punctul nevralgic pe Emirates! O.

keepcalm (1 comentarii)  •  18 mai 2019, 0:28

@Sableur, tocmai l-am auzit pe mauricio pochettino intrebat cum i se pronunta corect numele, surpriza, nu e asa cum crezi tu, a spus ca numele lui se pronunta pocettino, adica se pronunta exact cum probuntau cei care spuo ca te-au facut sa faci criza de nervi, pocettino, daca ai vazut azi fotbal european pe digi 1 cu niculescu sunt sigur ca i-ai vazut si pe mauricio si jurgen raspunzand intrebarilor google, printre care ii era adresata si o astfel de intrebare lui mauricio, e o mare figura acest jurgen, probabil ca va mai sta inca ceva ani la cormorani, se potrivesc de minune, club/galerie/jucatori/antrenor 👍

Comentează