Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Oameni şi maimuţe

Nu va trece mult şi vom avea prima naţională de fotbal a unui atol.

Preacinstite feţe, voioasă adunare, megieşi, cheflii, cumetri şi mehenghi, auzit-aţi domniile voastre, ospătaţi cu fotbal de cînd se crapă de ziuă şi pînă cînd ţăndărelul lunii […]

luni, 8 septembrie 2014, 8:52

Nu va trece mult şi vom avea prima naţională de fotbal a unui atol.

Preacinstite feţe, voioasă adunare, megieşi, cheflii, cumetri şi mehenghi, auzit-aţi domniile voastre, ospătaţi cu fotbal de cînd se crapă de ziuă şi pînă cînd ţăndărelul lunii se înfige în catifeaua noptatică a cerului, de Allen Bula, Roy Chipolina şi Kyle Casciaro? Aşa ar putea să înceapă un basm despre felul cum fotbalul, al cărui aluat e ajutat să se umfle de taica Blatter pînă va da pe de lături, creşte întruna, fără să se închine altcuiva decît zeului cunoscut în popor drept „ochiul dracului”. Bula, Chipolina şi Casciaro nu vin din filmele cu gangsteri, ci din naţionala Gibraltarului, unde sînt, în ordine, antrenor, căpitan de echipă şi golgeter. Gibraltarul este o echipă cazată într-un loc care, deşi nu e insulă, s-a ivit în fotbal la Jocurile Insulare din 1993. O echipă care n-are voie în aceeaşi grupă cu Spania. O echipă care, în ciuda amplasamentului iberic, e compusă din jucători obligaţi să deţină paşaport britanic. O echipă care îşi joacă meciurile de-acasă în Portugalia (ieri, cu Polonia, la Faro). O echipă care a pus un picior pe treapta UEFA, iar acum se străduieşte să continue urcuşul, punîndu-l pe următorul pe treapta FIFA.

E de văzut cine va urma pe drumul spre expandarea fotbalului pînă la explozie. Vaticanul pare bine plasat, dar nici Groenlanda sau Madeira nu trebuie scoase din calcul. Kamceatka pare la rîndu-i mereu în blocstarturi, aşteptînd doar dezlegarea unor enigme politico-geografico-strategice înainte de-a ţîşni spre afiliere. Shetland-ul face deja demersuri şi schimbă faxuri de încurajare mutuală cu Pomerania, căci ambele vizează emanciparea şi revolta înainte de a-şi lua soarta fotbalistică în propriile mîini. Padania joacă peste cîteva zile într-un patrulater demonstrativ cu Silezia, Carinthia şi Ţara Bascilor. Falanga ex-sovietică trage tare şi nevăzută de nimeni. Dacă ochiul dracului îşi va desăvîrşi lucrarea, dacă fotbalul şi politica vor continua concubinajul durat pe interese şi sprijinire de mafii mai mici sau mai mari, nu vom mai avea mult de aşteptat pînă la apariţia Abhaziei şi Inguşetiei, Daghestanului şi Ceceniei, Osetiei şi Nagorno-Karabahului.

E caraghios? E ridicol? E distopic spre infantil? Tot ce se poate. Deocamdată însă, Gibraltarul şi-a început preliminariile europene. Iar în timp ce oamenii locului se chinuie la Faro cu polacii, maimuţele din Gibraltar, macaci sau cum le-o spune, fac ce se pricep mai bine: maimuţăresc. Şi se gîndesc cum le-ar sta dac-ar face şi ele o cerere scurtă şi simţită de înscriere în UEFA. Oare ce răspuns ar primi?

Comentarii (101)Adaugă comentariu

Romanul din Romania (1 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 10:00

Pai Grecia aseara a jucat cam ca Insulele Faroe… deci sa apara cat de multe mini-nationale, sa avem si noi sanse sa le batem 🙂

Rictus (8 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 13:02

Din punct de vedere sportiv, e o prostie. E trist ca fotbalul e atat de des folosit in scopuri politice…

Twin Peaks (1 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 13:14

Barbery, Radu. Maimutele se numesc „barbery” 🙂

Dinu (3 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 13:15

Rasism si xenofobie de om care vrea sa faca parte din „elita”.

Donkeypapuas (4 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 13:21

Sunt chstiuni care pot deveni realitate dacă au loc schimbări politice. De exemplu, o Cecenie independentă presupune şi participare sportivă de sine stătătoare. Dar nu e cazul atunci când ne referim la pseudo-federaţii precum acest Gibraltar, colonie a Marii Britanii. Ce urmează? Prezenţa insulelor Man?
PS: dacă nu mă înşeală memoria, Vaticanul chiar are un mini-campionat de fotbal.

Donkeypapuas (4 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 13:24

A! Mai era ceva de adăugat. Cum se face că un Principat precum cel de Monaco are simţul ridicolului şi echipa fanion (AS Monaco) îşi desfăşoară activitate în campionatul francez, iar aceste „invenţii” (Gibraltar, Feroe etc) sunt promovate fără ruşine de UEFA?

Alexandru (1 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 13:28

Se vor extinde pina la nivel de individ. Radu Paraschivescu Fotbal Club. Deasupra tuturor vor trona Galacticii (nu, nu, nu cei din Razboiul Stelelor). Vor stoarce orice banut de la orice Pamintean (nu neaparat dotat cu ambele picioare – exista si campionatele paraliticilor). Pamintul se va transforma in Planeta Placerilor : Loterii, Pariuri si mult, mult Fotbal (micul dejun va incepe cu fotbal desigur, in locul traditionalei piini prajite)

Marcovici (180 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 13:34

Bine anticipam eu cu Tasmania…. In zona europeana, prefer nationala Dobrogei.

radu 1492 bis (1 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 13:46

gibraltarul e ok. imbina perfect traditia britanica cu tiki taka spaniolilor

soriniz (14 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 14:04

Nu e rau. Asa vom avea o sansa de calificare intr-o grupa cu Insula Serpilor, Gagauzia si Tinutul Secuiesc. Un punct in secuime si victorii pe linie la Bucuresti ne vor asigura un binemeritat loc doi. Apoi barajul cu Gibraltarul si suntem la Euro 2050.

liviu (6 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 14:08

Excelent articol. Trebuie adaugat un amical recent:
Kosovo- Iran 2-0

bogdan a (49 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 14:11

este foarte trist ca asemenea pseudoechipe sunt invitate sa participe in competitiile oficiale. pasul urmator e ca un sultan miliardar sa „adopte” Gibraltarul, Insula Serpilor sau Rodos-ul , sa naturalizeze 20 de alde Diego Costa si sa castige un CM. Dislike mare !!!

mircea (2 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 14:29

Bonaire , a invins surinamul cu 3-2 acu 3 zile in cupa Caraibelor

Thernandier (2 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 15:09

La ultima editie a Olimpiadei de Sah, recent incheiata, a participat si Guernsey (un mic arhipelag din Canalul Manecii si nu din Oceanul Pacific). E posibil ca aceasta sa fie urmatoarea federatie afiliata la UEFA.

ciupi (17 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 15:22

da’ donetzku’ ce cusur are?!

Radu (1 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 15:35

Din fericire, UEFA a adoptat o hotărâre prin care nu mai primește în cadrul său „țări” care nu sunt recunoscute oficial de ONU. Această hotărâre trebuia să împiedice Gibraltarul să aplice pentru a intra în UEFA, dar a fost adoptată prea târziu. UEFA chiar nu a vrut Gibraltarul în componența sa, mai ales la opoziția Spaniei, dar a fost obligată de TAS să-i accepte. În cazul ăsta, Platini chiar nu are nicio vină.

claudiu (11 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 15:46

O solutie o reprezinta sistemul existent la handbal. Acolo sunt niste grupe valorice.
E o prostie sa opresti campionatul Spaniei pentru sa zicem un meci cu Andora-Spania.
Un meci Andora-Gibralatar e mai normal. Se poate naste o traditie, e mai echilibrat, un fel de mini-rivalitate, etc.
Daca vrei sa popularizezi fotbalul si nu-ai-ce-face si bla-bla-bla.

kiolk (9 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 16:39

ma mir ca mai aveti grai dupa meciu de aseara … dumneata la servici scrii afise ca, in afara de numere, nu am inteles nimic !

Obiectiv (461 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 17:20

@ claudiu
Andorra, cu doi „r”! Nu este chiar un exemplu bun, intrucat Andorra este un stat al Europei, si nu cel mai mic! Gibraltar este un teritoriu exclav al Marii Britanii, deci n-ar avea ce cauta in preliminariile CE!
Dupa cum se stie, Spania are doua orase pe teritoriul Marocului; daca extrapolam , ne-am putea astepta la o solicitare pentru afilierea la UEFA din partea celor doua orase (Melilla si Ceuta) „africane”! O.

Alex P. (1 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 18:16

Pana una-alta, Gibraltar a facut un egal cu Slovacia, unul cu Estonia si a batut Malta. Mai mult decat onorabil pentru o echipa care joaca la acest nivel de mai putin de un an.

Care e, de fapt, problema ca participa in competitii UEFA? Gibraltar nu e nici Spania, nici (tocmai) Marea Britanie si aia 30000 de oameni poate vor sa fie si ei reprezentati de o echipa.

Aici e o dubla masura. Cand UEFA schimba regulile Champions League in favoarea echipelor mari, e rau. Daca ei vin cu argumentul ca la cele mici nu se uita nimeni, apar critici care spun ca se comercializeaza fotbalul.

Dar cand UEFA accepta o echipa mica in preliminarii, iar e rau. Argumentul acelorasi critici: nu se uita nimeni la meciurile astea…

gigi duru (4 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 19:02

„O echipă care, în ciuda amplasamentului iberic, e compusă din jucători obligaţi să deţină paşaport britanic” bati campii cumetre Paraschivescu, nu i-a obligat nimeni , din contra au facut referendum si au votat de buna voie steagul Union Jack.(mai documentati-va)

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 19:42

@ gigi duru

Exact. In urma referendumului, jucatorii au fost obligati sa detina pasaport britanic. Suntem cumetri? Ma bucur. Campii nu-i bat, sa stiti. Ii iau cu vorba buna. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 19:43

@ Dinu

Asta ati inteles? Pacat. Sunteti foarte sigur ca aveti definitia corecta a rasismului si a xenofobiei? R.P.

Obiectiv (461 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 20:05

@ Radu Paraschivescu
Maestre, ma mira rabdarea cu care raspundeti unor postari in care sunt afirmatii tendentioase!
Din nou, sa aveti o vacanta frumoasa in Italia si sa impartasiti cate ceva din experientele de acolo! O.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 20:13

@ Obiectiv

Din asemenea dialoguri sper sa avem de castigat cu totii. Chiar daca tonul unor forumisti e un pic ridicat. Va multumesc pentru urari si regret ca la articolul de lunea viitoare n-am sa pot raspunde comentariilor pe forum. Foarte bun exemplul dvs. cu enclavele spaniole din Maroc. R.P.

Andrei (57 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 20:57

Salut Radu, ce sa zic…era globalizarii. Unii vorbesc despre epoca moderna a fotbalului refrindu-se la perioada postbelica, eu zic ca epoca moderna e reprezentata de ultimii 20 ani, timp in care s-au reformat, uneori radical, competitiile centrale, CM, CE, CL si EL. Nationalele Frantei si Belgiei au ajuns sa aiba mai multi jucatori de culoare decat caucazieni, Germania (!!) e plina de copiii emigrantilor iar despre echipele de club ce sa mai spunem… Fotbalul e o afacere a bogatilor si cand e vorba de bani, e musai vorba si de politic. Daca vrei sa cauti fotbalul boem n-are sens sa te duci pana in anii 60, il gasesti si in 1990, atat de mari sunt diferentele fata de ce exista azi. E bine, e rau? Cu „progresul” nu te pui.

Mihai Bulica (169 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 21:12

subsemnatu Mihai Bulica, declar ca am fost trimis la munca silnica, ore de labareala aprobate doar cu plan de lucru detailat in scris, fara papica si bauturica, printre tintari, trimis ca sa laud Academia Hagi, tinerii de 14 ani ai Stelei, parintii, rudele si vecinii lor, animalele lor de companie si hrana biologica consumata, juniorii Craiovei si Brasovului, toate orase interzise. Asa ca astept un titlu pe masura de la diversionisti, ca de exemplu Hagi e bun, e cel mai bun, eu in nemercia mea …

Maimute ? Nu cred R P. Cred ca si Vatican ar avea dreptul la o Nationala. Alta e problema. Coruptia. Aici ai dreptate. Fostul FRF, actuala LPF, UEFA si FIFA, par Stat in Stat, pare ca Maimutele pot ajuta academicienii ! Eu te contrazic. Cred ca au dreptul. Dar nu stiu daca e bine. Nu stiu cit de corupt are voie sa fie cineva, in numele unor idealuri.

PS ramine si amestecul cu politicul. Exemplu: Danemarca a cistgat C E. Recunosc ca n-am inteles, dar pe atunci era si greu. Sa lasam sticile sa fie batute de ape sau nu, de crestini polaci, de „secui”, … Egal. Dar ce ne facem cu Rusii, cu Duoniescc, c, cc-ul, cu teroristii. Eu chiar nu stiu, tare as dori sa aflu parerea unor oameni precum R P, G D L si a unor fosti ministri de externe si oameni de cultura precum domnu Pr… . Eu, M. Bulica, care nu-mi place sa zbor, ca doar nu sint cioara, care sint vegan si folosesc borocoli ca ingrasamint, scot cu delicatete legumele din ciorba, tare as dori ca doar domu Mircea si eventual Puradelu sa aiba dreptul sa zboare peste anumite tarimuri. Si invers. Parerea mea e singulara, exprimata doar ca sa nu zica cineva ca nu votez.

De R P, sintem si noi doar niste Lupi palizi, pescuim, Obiectivi, cu Gene asa cum …

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  8 septembrie 2014, 23:00

@ kiolk

Nutresc impresia insuficient decantata ca ati vrut sa spuneti ceva. R.P.

Sorin Munetanu (2 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 0:12

Nici Romania nu a fost departe de jocul Gibraltarului. Cred ca incapind cu Romania si pina la Andora, San marino, etc., ar trebui organizat un campionat paralel, cu promovare si retrogadare. Daca nu imi fac si eu o echipa si, daca demonstrez ca fac parte din Europa (de ex. din estul extrem al Rusiei), ma bag.
Oare cit costa?

corvette59 (172 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 1:48

Salut tuturor ! Am reusit si eu sa vad Grecia -Romania si va spun cinstit ,a fost un meci greu de digerat .Pe de o parte subiectivismul meu,pe de alta impotenta si nenorocul grecilor .Ma rog ! Ramine de vazut in continuare . Celalalt meci, Hungary- North Ireland, a fost mizerabil .Din toate punctele de vedere.Inca e o enigma pt mine cum o nationala ca a Ungariei ,sau fotbalul din aceasta tara, a putut cadea asa de rau ?Cum jucatori mari si celebri nu au lasat urmasi ?Imi inchipui ca micii maghiari inca lovesc mingea pe strazi ,sau tapsane .
@ RP , maestre am vizitat Gibraltarul .Dezolant peisaj ,dar daca intri intr-un restaurant,oricare ,simtul olfactiv e tratat imparateste . Un ciudat amestec de bucatarii te face sa maninci pina nu te mai poti ridica de la masa. Nici o urma de bucatarie engleza,daca,prin absurd,am considera ca exista asa ceva ! Servesc chiar si o varianta de mititei ,iuti si suculenti .Atunci am inteles rostul siestei de dupa prinz.
@ obiectiv , d-le mai asteapta putin. A League inca nu a inceput . Doar citeva amicale pe ici pe colo.Loturile apar in Four Two Four doar cu o saptamina inainte,sau,citeodata ,dupa. Eu am primit ceasul si sint incintat de aspectul sau. Nici nu l-am pornit sa vad daca functioneaza. Azi la Elvetia-Anglia am vazut ca Arsenalul a pus mina pe un atacant de rasa .Danny Welbeck stie unde e poarta .E nevoie mare ca Walcott sa revina.Altfel n-are cine sa-l puna in valoare . Sterling o face la nationala ,la club e nevoie de Theo sau Belerin .

paul.o (5 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 3:46

Gradul de diluare a acestor CM si CE este de-a dreptul absurd ; daca si Germania ar spune ca ea de fapt este o federatie, ar putea si ea participa cu cel putin 16 echipe pentru cele 16 bundesladuri ( ar mai avea dreptul la cateva pentru orasele independente; la situatia de acum ar putea lejer califica cel putin 10 echipe.Daca se va continua aceasta faramitare absurda, vom avea situatia in care : Ori incepem preliminariile cu 20 de ani inainte de turneu ( la care vor juca copiii fotbalistilor din preliminarii ) ori turneul final va dura 2 ani ( caz in care se vor amenaja acolo campinguri, talciocuri , unde cu siguranta vor avea exclusivitate Coca Cola si Mc Donalds).

ginel (1 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 7:38

nu este neaparat un lucru rau. pot fi meciuri oficiale in care se pot lega relatiile de joc pt restul natonalelor, in care pot debuta noi jucatori…
si probabil ar fi singura echipa careia am putea si noi sa ii dam 4-5 goluri. Luxemburg, Feroe etc au intrat, de ceva vreme, in categoria echipelor carora le dam un gol si pe urma ii asteptam sa ii prindem pe contraatac, sa le dam lovitura de gratie: al 2lea gol

Marcovici (180 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 9:15

Diluant universal, curata de tot.

birlic (19 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 9:24

D-le Paraschivescu, daca mai pastrati un pic de patriotism local, daca Papa se ocupa si de fotbal Dumnezeu sai ajute, da de Ragbiul Timisorean si nu de oricine ci chiar de campioana , nu puteti sa va apropiati cu cateva cuvinte ,sau sa mut telecomanda pe Digi 24?

Obiectiv (461 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 12:46

@ Radu Parachivescu
Asa sa fie (sa invatam cate ceva), dar am indoieli serioase in privinta unora!
Multumesc, insa, exagerand, puteam exemplifica si cu teritorii situate la distante enorme fata de Europa, cum ar fi Guyana Franceza, Martinique, Polinezia Franceza etc.!
@ corvette59
Ma bucur ca ati primit ceasul; judecand dupa marca de fiecare zi (Omega), cred ca cel primit prin mijlocirea Gazetei Sporturilor ar trebui sa ramana doar o piesa de colectie!
Grecii au fost lipsiti de sansa doar la acea lovitura trimisa in bara, pentru ca, in rest, n-au jucat nimic! Dimpotriva, au avut mare noroc cu greseala de incepator a lui Marica, datorita careia au putut domina jocul in treimea sa finala!
Daca ne gandim la rezultatele inregistrate de altii (Portugalia, Ungaria – care a pierdut jucand mult mai putin decat noi in inferioritate numerica – si Ucraina), nu trebuie sa avem regrete si vreun complex in privinta manierei (orice s-ar spune, am avut o prestatie decenta cat timp a fost echilibru numeric)! Iar adversarele celor trei tari mentionate sunt inferioare Greciei!
Am inteles, voi avea rabdare in privinta ghidului! O.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:48

@ Romanul din Romania

De acord, echipa Romaniei a parut mai atragatoare doar prin raportare la adversar. Frumusetea victoriilor urate, cum s-ar zice. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:49

@ Rictus

In scopuri politice si electorale. Sigur ca n-ai voie sa te superi pe bani, dar nici nu poti sa dai fiecarui podis dreptul de-a se afilia si de-a avea echipa „nationala”. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:50

@ Twin Peaks

Multumesc, nu stiam. „La zoologie cel mai mult mi-au placut plantele”, cum s-a exprimat un clasic viu. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:52

@ Donkeypapuas

Un campionat al Vaticanului? Iata o chestiune cardinala, ca sa zic asa. Si cum joaca, halebardierii contra custozilor? Corect, AS Monaco putea si ea sa emita pretentii de reprezentativitate nationala. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:54

@ Alexandru

M-ati dibuit. Incepusem sa fac echipa, just in case. Sa-mi trimit autoconvocari. Vreau un meci de deschidere cu trupa lui corvette59. O sa fiu capitan de echipa, antrenor, maseur, preot, portar, patron – de toate. O sa fie bine. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:56

@ Marcovici

Vine si Tasmania, pe turnanta CM. Presimt un baraj cu Piemontul (fara Juve si Toro) sau cu Tara Motilor. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:57

@ radu 1492 bis

Cred ca la asta s-au gandit cand au ales sa joace in Portugalia. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:57

@ Soriniz

Nu uita Kurilele, Sorin. Au un centru de copii si juniori fara seaman. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:58

@ liviu

Multumesc. Radem, persiflam, dar teschereaua jupanilor sta sa pocneasca. Plus ca trebuie refacute listele cu votanti. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 15:59

@ bogdan a

Asta demonstreaza ce se intampla cand interesul electoral-financiar ia fata criteriilor pur sportive. Dislike si de la mine, dar ma tem ca nu ajuta. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 16:01

@ mircea

Multumesc, e-o veste mare. Surinamul a slabit nepermis. Aveti ceva informatii despre Aruba si Curacao? Sunt tot pe-acolo, prin Antile, daca nu le-o fi mutat cineva. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 16:04

@ Thernandier

Am impresia ca vorbiti serios. Noi, frivolii, incepuseram sa glumim in vestitul registru balcanic, dar va simt sincer ingrijorat. Guernsey. Aflu ca e un asa-numit „bailiwick”.Caz de targa, vorba (si gestul) lui Nae Manea. Propun sa trimitem si noi un cnezat sau un voievodat. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 16:05

@ ciupi

Acum mai mult ca oricand, ar fi o afiliere-bomba. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 16:06

@ Radu

Sa bombanim atunci TAS-ul. Ala mic si negru care respira greu. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  9 septembrie 2014, 16:07

@ claudiu

E o asa-zisa popularizare care inseamna de fapt colectare de noi fonduri (si voturi). R.P.

Comentează