Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Inimile noastre toate

Cît de frumos e, de fapt, orizontul la Belo Horizonte?

Cum treci de o cumpănă, cum devii filozof. Se întîmplă şi după ce scapi dintr-un accident de maşină, şi după ce te desparţi de un prieten. Reflexul trestiei gînditoare e […]

luni, 30 iunie 2014, 12:23

Cît de frumos e, de fapt, orizontul la Belo Horizonte?

Cum treci de o cumpănă, cum devii filozof. Se întîmplă şi după ce scapi dintr-un accident de maşină, şi după ce te desparţi de un prieten. Reflexul trestiei gînditoare e acelaşi peste tot – în Sumatra unui tsunami, în Africa unui abuz tropical sau în Brazilia unui meci de fotbal. Sigur, cînd simţi că-ţi fuge covorul destinului de sub tălpi, adulmeci o infamie şi acuzi fără temei. Sub o formă sau alta, te întorci bombănind la vorba lui Schopenhauer: „Viaţa este o afacere care nu-şi acoperă costurile”. Însă după ce valul trece, încep pansamentele retorice,  mulţumirile şi privirile ridicate spre cer, pentru perierea unui sfînt binevoitor, a unei lumini care-a strălucit, a unui ochi care n-a uitat să vegheze.

„În inimă e loc pentru toate”. Aşa grăit-a nu Zarathustra, ci Júlio César după optimea de sîmbătă, cînd Chile a dat-o în bară la propriu şi Brazilia era s-o facă la figurat. Júlio César plîngea copios, cum fac copiii cînd dau în mintea bărbaţilor. Încerca să-şi dreseze vocea pentru un mesaj patetic („S-au întîmplat atîtea lucruri, numai Dumnezeu şi familia mea ştiu prin ce-am trecut”), dar mintea tocmai îi fusese săgetată de cîteva fulgere negre. Abia după ratarea lui Jara portarul s-a considerat absolvit de vina de-acum patru ani, cînd Olanda se cocoţase în sferturi pe boacănele lui. Plînsul său de după meci a însemnat exorcizarea unui rău care măcinase adînc, cicatrizarea unei răni ce refuzase să se închidă. Lacrimile nu sînt doar prologul suferinţei. Ele pot fi şi postfaţa unui tratat despre supravieţuire.

E de presupus că şi fostul atacant Robbie Rensenbrink a văzut meciul de sîmbătă. Ce va fi simţit el în minutul 120 nu-i greu de ghicit. Iar Pinilla a trăsnit bara Braziliei în cea din urmă clipă a optimilor, pe cînd el, Rensenbrink, a lovit-o în ultimul minut al finalei din 1978. Al unei finale pe care Olanda lui avea s-o piardă, după ce în finala din 1974 se înclinase tot în faţa gazdelor. Atunci, la Buenos Aires, s-a jucat pe 25 iunie, acum a fost 28. Diferenţa de trei zile nu dizolvă, ci mai degrabă întăreşte impresia că roata fotbalului se învîrte la fel ca a istoriei şi a vieţii. Exilat într-un Toronto care l-a expus judecăţilor pripite, Júlio César a renăscut alaltăieri, după ce un zeu complice i-a făcut cu ochiul. Nu se ştie cum se va învîrti roata de-acum încolo şi cît de repede va deconta portarul înlăcrimat norocul de la Belo Horizonte. Dar oricînd s-ar întîmpla asta, el a dat deja asigurări: „În inimă e loc pentru toate”. Aşa este. Inimile noastre strînse în jurul mingii o confirmă.

Comentarii (110)Adaugă comentariu

Obiectiv (461 comentarii)  •  2 iulie 2014, 18:52

genu:
Oricum, aveti fire de artist!
Don Atico n-are preferinte rele in materie de literatura romana, dar l-ati indrumat sa vada si filmele dupa nuvelele sale? Combinatia Agarbiceanu-Dan Pita-Dorin Liviu Zaharia mi se pare extraordinara, cu nimic mai prejos decat trio-ul Kazantsakis-Mihalis Kakogiannis-Quinn si – de ce nu? – decat filmele lui Kusturica!

Obiectiv (461 comentarii)  •  2 iulie 2014, 18:58

Genu:
Formularea este eliptica, dar era vorba despre Agarbiceanu…

Obiectiv (461 comentarii)  •  2 iulie 2014, 19:28

Radu Paraschivescu:
Multumesc pentru precizari, vreau sa va urmaresc si in acele pastile de literatura; daca la fotbal se pricep toti si multi citesc (inca, sper) literatura, opiniile avizate ale unei persoane din bransa sunt binevenite!
Da, belgienii si americanii ne-au captivat si-i asteptam pe primii sa se exprime inca si mai bine contra argentinienilor!
Relativ la Rodriguez, mi se pare foarte bun, iar comparatia cu Ozil il dezavantajeaza: ca suporter al lui Arsenal, am fost oripilat un intreg sezon de lipsa lui de imlicare, inspiratie si eficienta! Nici aici n-a facut mai nimic, in timp ce columbianul are un stang magic, este mai rapid si are un grad superior de …versatilitate!

Obiectiv (461 comentarii)  •  2 iulie 2014, 19:30

Radu P.:
Iertare pentru un „p” lipsa!

genu (110 comentarii)  •  2 iulie 2014, 20:13

Sincer, nu prea am vorbit despre Agarbiceanu si nici n-am fost la film impreuna. Acolo se ducea cu un fel de secretar personal, Celestin, care avea o patalama de bolnav psihic-Atico avea un fel de respect magic pentru nebuni. Credea ca noi, cei asa zis sanatosi la cap, suntem foarte vinovati pentru decaderea lor; ii reducem la statutul de paria si nici macar nu vorbim cu ei. Astfel, sunt condamnati sa graviteze toata viata in jurul unei idei fixe. Singuri. Tot timpul singuri.
Putin am vorbit despre literatura-el insusi era o fictiune vie, nu era niciodata comun, predictibil doar intru bun simt. Era o bucurie faptul ca intalneam un tip care nu seamana cu altcineva. Tocqueville spunea ca „dupa o perioada de regim autoritar oamenii tind sa semene intre ei”. Cam asta observa orice om normal, cred eu, care se uita la tv sau in jur.
Dorin Liviu Zaharia e vocea cea mai stranie din muzica romaneasca. Un duh. Daca nu stiati, gasiti 18 melodii cantate de el pe Radio 3 net. Le-a pus raposatul Pittis-sunt inregistrate artizanal, la Buftea, la un sprit. In 1997, la 10 ani de la moartea sa, Andrei Oisteanu i-a dedicat un numar din suplimentul „Dilemei” de atunci, numit „Vineri”. Au fost colegi in trupa „Olimpic ’64” ce a inregistrat un singur disc single rarissim. Profesorul canta la bass. Vremuri.

Obiectiv (461 comentarii)  •  2 iulie 2014, 20:32

Genu:
Am inteles, dar cred ca i-ar fi placut ecranizarile dupa Agarbiceanu; sunt rare ocaziile in care ti-e greu sa alegi intre un film si cartea care a stat la baza ecranizarii!
V-am si citat exemplele care mi se par potrivite in acest sens!
Da, Zaharia a fost o personalitate si o voce distincte in arta si muzica din Romania!

genu (110 comentarii)  •  2 iulie 2014, 20:39

Iertare pt confuzie-ultimul mesaj de era pt Obiectiv

nene (1 comentarii)  •  2 iulie 2014, 23:19

…lasa-ne

corvette59 (172 comentarii)  •  3 iulie 2014, 9:44

@ RP, bine v-am gasit gazda buna si primitoare ! Personal ma simt inca in stare de calatorii de la Ana la Caiafa .Mai am inca 5 zboruri inainte de cel mare ,transoceanic .O data acasa voi sta linistit cu undita in mina pina incepe EPL .Imi spune fiul meu ca a inceput un sezon la tailor (peste migrator rapitor )care promite mult . In August isi va lua si el 2 saptamini vacanta ,ne vom urca in rulota si ne vom petrece timpul pe insula Frazer cu alte sute de inraiti in ale pescuitului .Am pe rulota antena satelit asa ca nu voi pierde etapele de inceput.
Actualmente,stau la hotelul Galant si astept Franta- Germania gol de orice presentiment. Nu stiu cine va cistiga si nici nu am vreo preferinta . Am uitat definitiv episoadele Battiston ,sau Platini ’86 . Simt ,totusi , ca voi fi trist pt oricare dintre ele .Cu siguranta !
Mai apoi va fi Belgia- Argentina . Ala da meci ! Vom vedea daca „pustii ” Belgiei ii vor face pe „vulpoii ” argentinieni .De Bruyne e cutia de viteze, Witsel e motorul si Hazard e computerul.Forta de foc ar fi sniper-ii Lukaku si Origi . Cinstit vorbind , nu vad locul lui Vertonghen acolo .Baiatul musca cel putin o data pe meci , orice extrema cit de cit rapida il trece si calitatea paselor sale e deplorabila,ca sa fim ingaduitori . E o liabilitate ! Nu ma pot pronunta inca asupra lui Curtois . Calitatea apararii imediate si a inchizatorilor l-au facut sa someze aproape. In meciul cu USA Tim Howard a fost eroul ! Ca sa poti trage 15-16 suturi pe poarta si vreo 6-7 pe linga trebuie sa fi ceva echipa ! Asta a fost Belgia . Ma indoiesc ca Argentina le va da aceeasi libertate de joc , dar asisderea si ca Romero e in clasa lui Howard .Desigur , imi pare rau ca Messi va parasi competitia ,dar ,totusi, va exista o sansa ca Wilmots sa-l foloseasca pe Vertonghen impotriva lui Di Maria
In celelalte doua sferturi totul e posibil . Columbia a mai batut brazilia pe Maracana pe vremea lui Asprillia si Valderama , iar in 2001 era sa o faca sa stea acasa,sa nu mearga in Japonia si Koreea.Fara ajutorul voit al Paraguay-ului , si cel nevoit al Uruguayului ,Brazilia ar fi stat acasa si numai 4 stele pe tricoul lor ! A fost Brazilia celor 3 R , Ronaldo ,Ronaldinho si …da, Rivaldo ,cel mai mizerabil simulant. Dupa Robben ,desigur !
Am lasat la sfirsit Olanda – Costa Rica fiindca nu stiu ce sa cred despre acest meci,sau, mai precis , o presimtire imi spune ca vom asista din nou la o magarie de arbitraj .Dupa meciurile cu Spania,Australia si Chile mi-am zis ca Olanda si-a consumat portia de bunavointa din partea arbitrilor .Dupa meciul cu Mexic sint aproape convins ca sacul e spart la fund .Costa Rica de azi e Australia 2006 . Va amintiti Croatia – Australia ?Graham Poll nu da Austrliei doua penaltiuri in a doua repriza ,anuleaza acelorasi un gol pe motiv de fault in atac ,si ,culmea ,uita ca Simunic are galben si-i mai da unul fara a-l arata si pe evidentul rosu.Cind realizeaza ce gafa a facut ii mai arata un galben ,un rosu si fluiera sfirsitul ! In urmatorul Australia se bate cu Italia .Toate bune ,egal pina in ultimul minut, aussies au un om in plus,italienii abia mai sufla si vor urma prelungirile . Toti sint convinsi ca asa va fi ,mai putin Grosso ( era sa spun Robben) si arbitrul spaniol . Primul simuleaza un fault in careu ( Lucas Neill nici nu l-a atins ), iar ultimul fluiera fericit penalty . Nenorocitul nici nu a realizat ca a schimbat soarta intregii competitii ! Ca a furat titlul …Germaniei !In sferturi Australia ar fi maturat podeaua cu ucrainienii ,iar in semifinale ,ca de obicei ,am fi pierdut cu nemtii. Ar fi urmat finala Franta -Germania . Asa am avut campioana mondiala regina antijocului si Balon d’Or un distrugator de joc, Canavaro .Se spune ca atunci cind i-a fost inminat balonul prima lui grija a fost sa-l suteze in aut .
De asa ceva mi-e frica miine la Olanda – Costa Rica ! Cine e fluierasul ?

corvette59 (172 comentarii)  •  3 iulie 2014, 12:17

Oooh ,se da la TV Brazilia -Romania ’70. Ce frumos aratau baietii nostri in bleu-ciel ! Ce cot incaseaza Dinu in ochi de la Pele ! Il razbuna Dumitru . Ce bombe lanseaza Tataru ! Golul lui Dumitrache e de kinograma . Tamango topaie de bucurie ca intra in joc . Nu trebuiau acolo Satmareanu si Nunweiler.Ca o manusa i s-ar fi potrivit jocul lui Dobrin,ca o manusa ! Eh , prostul daca nu-i fudul ,cica nu e prost destul !

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  3 iulie 2014, 13:48

@ Obiectiv

Ozil mi-a placut inainte sa ajunga la Real, era la Werder si in nationala de tineret a Germaniei. Rodriguez e mai proaspat si mai la moda, Ozil are – insist – o cultura fotbalistica mai mare. Nu stiu ce-a patit la Arsenal, si pe mine m-a mirat. Va multumesc pentru intentia de a-mi urmari pastilele de literatura si de limba. Sper sa va placa. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  3 iulie 2014, 13:52

@ Genu

Intru in vorba. Am prins candva niste inregistrari cu vocea lui Zaharia. Stranie, plamadita undeva intre lumi, cu un subton sideral. Nu stiam ca Zaharia fusese coleg cu Andrei Oisteanu la „Olimpic ’64”. Daca memoria nu rade de mine, il tin minte pe Oisteanu din Ceata Melopoica a lui Mircea Florian. O alta celula remarcabila. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  3 iulie 2014, 14:00

@ corvette59

Nu-l inghititi pe Robben nici cu o livada de lamai rodnici, nu-i asa? Va inteleg. Dar parca e cam aspra compararea lui cu Grosso din 2006. Robben e fotbalist adevarat, cu toate simularile lui (mai putine decat ii numarati).Tin minte penaltiul gratuit din Italia-Australia, dar mai stiu un lucru. Ca pariorii lucrasera intens pentru Italia-Ucraina 3-0, unde se stiau scorul si marcatorii cu mult inainte de minutul 1. Sa stiti ca eu n-am uitat episodul cu Schumacher si Battiston din 1982 si am rezerve ca as fi in stare sa-l iert vreodata pe neamt. In ce priveste Argentina-Belgia, acesta mi se pare meciul cel mai complicat al sferturilor (cred ca Franta va trece de Germania, nu stiu de ce). Vad in Axel Witsel pe unul dintre jucatorii insuficient observati de la CM. Omul a jucat bine toate meciurile, chiar daca ii lipseste aura. Romania-Brazilia 1970. Ehe, situatia nu era albastra, era doar bleu. R.P.

genu (110 comentarii)  •  3 iulie 2014, 16:19

Dl Oisteanu si Dorin Liviu Zaharia au fost colegi de facultate-parca la „Constructii”. Era o gasca hippie in toata regula, cel mai dedicat mersului pe ape fiind fratele lui Andrei Oisteanu, Valery. Acesta a plecat demult din tara, mai intai in India, unde a stat vreo zece ani intr-un templu. Actualmente e la New York, poet. Zaharia statea in zona Popa Nan, Mircea Vintila si poate Bodolan(un cantautor cu o sensibilitate aparte) au fost initiati de el. Fiind un om liber, n-a putut suporta comunismul decat beat. Venea la concerte la Sala Palatului ca un zeu-in picioarele goale.
Nu stiu tot despre Andrei Oisteanu, va cred in legatura cu Ceata Melopoica. Mircea Florian a practicat un fel de revolta zen, putin accesibila unui public mai larg,ea nu se putea transforma intr-un cult.
Argentina traieste numai prin eforturi individuale. Pacat de asa echipa,-cel mai bun lot al „Mondialului”-, ca nu are antrenor. Demult. Belgia promite, cu SUA baietii si-au reglat ceasurile inaintea atacului decisiv. Cea mai buna pregatire fizica.
Franta si Germania-echipe de locurile 3-4. Cel mult. Bine ca Franta a iesit de sub blestemul lui Aime Jacquet, jucatorii sai pareau salahori la piramide. Pentru Olanda meciurile adevarate inca n-au venit, Costa Rica nu e o surpriza ci un rezultat al asaltului egalitarismului, pe care societatea noastra il suporta tot mai greu. Brazilia nu poate juca mai prost decat cu Chile, de asta cred ca va ucide la pas Columbia.
Nu cred ca vom mai avea acel suspans de tip Bollywood, pe care l-am trait in optimi. Altfel, fotbalul intertari inseamna ca a ajuns o cacialma cu iz turistico-mafiot.

mihail (50 comentarii)  •  3 iulie 2014, 17:37

Domnule Paraschivescu , nu stiu de ce toata lumea plange pe umarul Olandei : ca vezi doamne a jucat doua finale consecutive ( Germanii au jucat trei !), ca au avut echipa frumoasa si ca n-a luat nimic ( si ungurii au avut echipa si mai frumoasa si in ’54 si in ’66 si n-au luat nimic , romanii in ’38 au avut echipa frumoasa si au mancat bataie de la Cuba , de brazilienii din ’82 si ’86 ce sa mai zic ) , ba ca a dat baiatu’ ala bara in minutu’ 90 ( bara nu e gol , e bara , daca era ca golul anulat lui Chihaia ala micu’ in meciul cu OM , sau ca golul Braziliei cu Spania in ‘ 78 ?) adica Haan si Johnny Rep dau goluri de la Piata Victoriei si ala nu e in stare sa dea de la 10 m. Vorba lu’ Toma Caragiu : „stiu ca unora nu le plac vorbele mele” (Operatiunea monstru ) dar asta e realitatea imi pare rau ca-ti jignesc amanta , dar s-a cam invatat metresa matale sa fie consolata si ampetata !!! De onoarea ei nereperata , are grija domnu’ Radu (sic!!). Cu salutari cordiale si Hai Germania , astia macar nu jelesc !!

Marcovici (180 comentarii)  •  3 iulie 2014, 20:27

Nu plangem pe umerii Olandei, ne bucuram ca joaca altfel de fotbal, ca nu inchide jocul, ca nu baga autobaza, ca sunt poeti. Chiar daca nu merg prea departe, mor frumos.

Obiectiv (461 comentarii)  •  3 iulie 2014, 21:24

Radu P.:
M-am lamurit cu Ozil, cu tot cu a sa cultura fotbalistica! Penalty-ul ratat contra celor de la Bayern si ceea ce a (mai curand n-a) facut duoa, m-au dezamagit cumplit. Desi se poate intampla oricui, nu-l mai suport si pace! Pentru cat s-a platit pentru el, a avut mult prea putine realizari!
Voi urmari pilulele cat mai des posibil, promit!
Robben este mult mai mult decat un „fotbalist adevarat”; este „arc si sageata” in acelasi timp, pe cand altii, cu niste exceptii cunoscute, sunt sau una, sau alta!
Detractorii sai se tot leaga de faptul ca mai simuleaza, insa uita ca poate hotari de unul singur soarta unui meci!
In alta ordine de idei, Olanda n-a jucat numai trei finale, ci a lansat si un nou (pe atunci) concept – fotbalul total; chiar daca n-a mai castigat vreun titlu dupa 1988, a dat lumii (si continua s-o faca) mari fotbalisti (generatia din ultimul deceniu al secolului trecut a fost exceptionala, desi n-a jucat vreo finala)!
Se anunta „sferturi”interesante, sper sa triumfe cei mai buni!

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  3 iulie 2014, 22:41

@ Genu

Acum, citindu-va, imi amintesc de episoade cu Valery Oisteanu, evocate la suete nocturne. Ma bucur ca pomeniti de Mircea Bodolan, a fost una dintre vocile pe care le ascultam cu incantare in anii saptezeci. Avea un timbru care ma fermeca si cantece ravasitoare. Revenind la ale noastre, salut intoarcerea Belgiei la fotbalul marinimos si astept meciul cu Argentina cea fara de antrenor (aici subscriu mie la suta). Inca nu stiu daca e prudent sa punem cruce Frantei – mai degraba nu. Brazilia, da, cred va trece fara sughituri de Columbia. La Olanda tac superstitios pana dupa meci. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  3 iulie 2014, 22:47

@ mihail

Va inselati, nu plange toata lumea pe umarul Olandei. Iata un exemplu: dvs. Sper totusi ca am voie sa consider Olanda ghinionista, mai ales ca n-a castigat niciuna dintre cele finale si n-a fost niciodata mai slaba decat invingatoarea (ca sa nu mai spun ca a jucat doua finale pe terenul gazdelor – pentru edificare, revedeti arbitrajul lui Gonella la finala din 1978). In rest, Germania a pierdut finale, dar a si castigat, Brazilia la fel. Doar Ungaria cea veche merita compasiune si regrete. Nu stiu daca v-ati propus sa-mi jigniti „amanta”. Daca da, n-ati reusit. Nu-i atat de simplu. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  3 iulie 2014, 22:48

@ Marcovici

Multumiri pentru sprijin. De acord cu dvs, cu amendamentul (nesuferit, stiu) ca in 2012, la Euro, Olanda a murit devreme, urat si saraca lipita, cu zero puncte. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  3 iulie 2014, 22:51

@ Obiectiv

Nu va place Ozil – perfect. Mie imi place – sa-mi fie de bine. A jucat slab in primul an la Arsenal? Da, asa e. Dar va rog sa va amintiti de un fotbalist mult mai mare decat Ozil: Zidane. In primele zece luni la Real a fost jenant (cum fusese de fapt si la Juventus). Exista greutati de adaptare la noua echipa, cum bine stiti. Robben e unul dintre jucatorii cei mai buni ai CM, n-am dubii. Iar Olanda lui Michels a propus fotbalului un sistem care nu trecuse nimanui prin cap pana atunci. R.P.

corvette59 (172 comentarii)  •  4 iulie 2014, 1:35

Maestre ,descopar o atlta „fata ” a personalitatii dvs ,melomanul . Vorbiti aici despre trupe si solisti de care n-am auzit niciodata .Eu am ramas la anii cind in Romania nu se stia decit de Sfintii (Phoenix) la T-soara, Carusel la Arad, Stelele la Lugoj si Rosu si Negru la Iasi .A trebuit sa treaca ceva vreme pina bucurestenii s-au convins ca ghitara electrica ,totusi , nu electrocuteaza.Pot sa afirm aici ,fara falsa modestie , ca sint mindru de cultura mea muzicala in ale rock-ului,blues-ului si altor genuri mai putin agreate de melomani . Pe linga numeroase CD-uri si benzi de mag mai am o Ipod library de vreo 80 GB cu peste 40,000 de piese .As vrea sa gasesc o modalitate sa v-o transfer. Poate imi dati dvs vreo sugestie .Preferinta mea nr 1 este ,desigur, Pink Floyd . Il consider pe Roger Waters ca avind cea mai mare minte muzicala a secolului trecut ! De acord ?Am toata discografia lor,incluzind aici si incercari dinainte de publicare pe disc . Pare ciudat ,dar favoritul meu nu este „Dark Side Of The Moon”, „The Wall „,sau ,mai nou, compilatiile actuale. Nu , „Animals” este capodopera lor in opinia mea . Nu am cuvinte sa redau ce simte unul care intelege ce spune RW ,asculta discul singur intr-o camera la lumina unei luminari pilpiitoare .Magnific ! Incercati asta ,merita !

genu (110 comentarii)  •  4 iulie 2014, 4:15

Bodolan a fost intotdeauna un tip special. Neatins de acel sindrom Mesia, care face ravagii intre artisii romani. „Ranitul dintre linii” ma ravaseste, la fel ca la la prima ascultare.
Apropos de trecut, Paunita Ionescu-ce voce, domnule! Mahalia Jackson. Aura Urziceanu in perioada Oschanitzki. Romica Puceanu, Dona Siminica. Cristi Minculescu in anii ’80. Tudan si „Rosu si Negru”-„Controversa muzicala”; preluata fara ghilimele de fetele de la ASIA(„In garsoniera ta”).
„Pentru ce se duc, Nichita, trenurile lungi pe linii,/Tremurand de infinita gingasie a luminii”. Brumaru.

Obiectiv (461 comentarii)  •  4 iulie 2014, 6:48

Nu cred ca Ozil va reusi sa se ridice la nivelul asteptarilor, cel putin nu la Arsenal, unde si altii au dezamagit!
Olanda este o certitudine in fotbal (la fel ca si alte campioane mondiale) si va avea si consacrarea binemeritata, poate – de ce nu? – chiar acum! In schimb, am impresia ca Ungaria nu va mai fi niciodata ce a fost; cam la fel vor sta lucrurile cu Uruguay si, am impresia, chiar si cu Argentina, care nu vor dobandi si un al treilea titlu, cel putin nu in timpul vietii mele! Au sanse sa-si imbogateasca palmaresul Franta, Olanda, poate si Anglia, cand va mai gazdui un turneu final (lucru probabil si firesc, avand in vedere traditia, infrastructura, publicul), plus „eternele aspirante’ (Italia, Brazilia si Germania)!
Belgia are toate atu-urile sa surprinda, dar, daca trece de Argentina (si-mi doresc mult sa se intample asta), sper sa cedeze in fara olandezilor mei (nostri, daca-i adaug pe dl. R.P. si pe Mihail)!
Din peisajul muzicii romanesti nu pot lipsi si nume precum Mondial, Celelalte cuvinte, Cargo si Nicu Alifantis (cu voia dumneavoastra, nu numai din patriotism local).
In privinta muzicii rock, exista trupele legendare, insa si multe grupuri nu indeajuns de bine apreciate si respectate!
M-am prins, Corvette59 (de la anul nasterii?) traieste, probabil, in SUA sau in Australia, de aici lejeritatea cu care ne povesteste despre supliciile (multele deplasari cu avionul, hoteluri cu care n-are timp sa se obisnuiasca, mesele la „botul calului”) unui fan in Brazilia! M-as fi supus cu placere unei asemena „corvoade”, daca mi-as fi putut-o permite!

corvette59 (172 comentarii)  •  4 iulie 2014, 8:59

@ obiectiv
Stimate domn , vreau aici sa-ti dau citeva informatii certe, sa nu te mai fac sa ghicesti .
-59 . Anul de fabricatie al masinutei mele .Un Corvette vintage ,acum .Culoare- silver cu alb . V8 -283 cubic inches,cam 4.6 litri motor .Consum minim -15 lt/100km,asta in caz ca e reglata perfect .Maxim 20 lt .Putere- aproape de 300CP .Sunetul e magnific !
– Anul nasterii -cam indepartat in timp dupa gustul meu .Se spune ca de la o anumita virsta,dai in mintea copiilor . Perfect adevarat ! 1940 .
-Resedinta . Australia-Gold Coast . Cel mai bun loc de trait din lume ! Plaje magnifice cu cel mai fin nisip ,iar la 25 km departare Muntele Tambourine cu o jungla tropicala aproape virgina .Spun aproape fiindca din loc in loc au fost amenajate carari de umblat si poienite pt un gratarel ,sau locuri de joaca pt copii. Salariul unui ranger (padurar ) ,ceva peste 1500 dollari pe saptamina . Am facut cea mai buna alegere cind am emigrat din London-GB in Australia la 1982 fortat de decesul matusii sotiei mele care i-a lasat ei totul ,printre care si un RealEstate business .
– Definitiv asta e ultimul WC la care asist ca spectator. Nu ma incinta de loc Rusia si virsta incepe sa-si ceara drepturie ! Ma gindesc serios sa incep sa construiesc corabioare inchise in sticle . Asta asa sa treaca timpul mai repede intre meciurile Arsenalului . Sa auzim de bine !

Obiectiv (461 comentarii)  •  4 iulie 2014, 10:04

Corvette59:
Multumesc mult pentru informatii si scuze pentru indiscretie! Am fost pe aproape, nu? Am gresit doar varsta… Sa inteleg ca ati activat ca ranger?
Australia imi evoca placute amintiri, cu o emisiune dedicata pescuitului, prezentata si realizata de catre Rex Hunt (extraordinar personaj)! Cei care au continuat serialul nu au carisma lui Rex…
Mi-as dori sa vad Australia (pentru natura, civilizatia aborigenilor si vinurile sale), insa m-am exprimat deja in legatura cu posibilitatile mele materiale!
In perioada londoneza a vietii dumneavoastra ati vazut, banuiesc, multe meciuri de-ale Arsenalului; obiectivul de vedea si eu unul sper sa se materializeze (am fost o singura data la Londra si n-am vazut macar un stadion, daramite sa vad vreun meci) candva! Apropo de vizita mea la Londra: aveam un corespondent chiar acolo, l-am anuntat de venirea mea, insa nu a dorit sa ne intalnim; in schimb, m-am intalnit in mai multe ocazii cu trei corespondenti din Italia si, probabil, se va intampla acelasi lucru si cu un amic francez! Morala: diferenta mare intre ospitalitatea anglo-saxona si cea latina!

Obiectiv (461 comentarii)  •  4 iulie 2014, 10:58

Corvette59:
N-am facut nicio referire la masina dumneavoastra pentru ca nu-s un pasionat dupa detaliile tehnice (remarcabile, inca zul dumneavoastra); stiu, in schimb, cam totul despre productii, absorbtii si sediile firmelor producatoare!
Revenind la ospitalitate, trebuie sa remarc si faptul ca primele mele calatorii in strainatate (cand era nevoie de invitatii) au fost posibile prin bunavointa unor latini (italieni, francezi, elvetieni din Romandie si belgieni din Wallonie). In 2004, pentru a merge in Portugalia, un amic mi-a trimis invitatie (se cricula deja liber, insa erau niste masuri sporite de securitate la frontiere) si mi-a achizitionat biletul pentru un meci!

corvette59 (172 comentarii)  •  4 iulie 2014, 12:09

@ obiectiv
Nu d-le , n-am fost niciodata ranger ! La Londra am avut casa ( de fapt socrii mei ) la Gillespie Parc ,la o aruncatura de piatra de vechiul Highbury . Era vremea cind un abonament anual costa 200 pounds .La prima mea zi de nastere in Anglia tata socru mi-a facut cadou o carte de membru AFC cu cotizatia platita pe un an si un abonament anual pe Highbury .De atunci sint Arsenal in totalitate .
– Ma mir ca vorbiti de lucruri inexistente,in speta ospitalitatea britanica. Eu n-am auzit de asa ceva . Irlandezii nu sint britanici .Scotienii ,in schimb,sint crema .Incearca sa ceri ceva intr-un restaurant din Edinburgh (Edinboro ) si sa nu fi in stare sa rigii accentul scot ! Platesti triplu ! Urit si sovinist caracter de oameni .
-Natura Australiana e magnifica ,in special natura maritima. Diversitatea speciilor e de neinchipuit .Padurile din Victoria de brazi si fagi fac concurenta celor din Bucovina ,iar cele tropicale din Queensland nu au egal.
Desi nu sint vre-un cunascator in ale vinaritului ,afirm aici ca nimic nu bate Pinotul Gris,sau Noir de Murfatlar al anilor 60-70 .Deasemenea,Chardonay-ul .Nu mai vorbesc de Feteasca Regala de Cotnari, vinul negru de Recas ,sau Grasa de Tirol . Ce le lipsesc vinurilor de aici e muscatura brumei in struguri.
Cultura aboriginala ? Hmmm , au ramas doar cu digirri -doo si dansurile . In rest , asteapta cecurile de guvern o data la doua saptamini .Ei consdera o ofensa daca ii trimiti la un job pe care l-ai gasit pt ei . Singura cultura pe care o mai au si de care se tin cu disperare e cultura alcoolului .
Rex Hunt a fost un produs al TV-ului si al firmei Shimano ! In exclusivitate ! Fost jucator de AFL ( fotbal australian ) si comentator la canalul7 .Datorita usurintei cu care mima si debitului verbal in a inventa glume si poante a fost ales de Shimano sa fie frontman-ul lor aici.Cinstit sa spun nu sint un admirator al sculelor Shimano . Bune de nimic,in special mulinetele. Betele pe care le am (vreo 30 ) sint toate facute de mine in functie de tipul de pescuit . Mulinete folosesc Penn ,foarte sigure si care nu te lasa balta .
Sa nu fi chiar asa de sigur de ospitalitatea latina de aici din Australia . Mai indata de cea a comunitatii grecesti,vietnameza (se au ca fratii) ,sau malteze . Comunitatea romana ? Ei bine, sint lucruri care mai bine ramin nespuse . Toate cele bune si sa auzim de bine !

Obiectiv (461 comentarii)  •  4 iulie 2014, 13:09

Multumesc pentru detaliile oferite!
Am scris ospitalitate anglo-saxona, insa trebuia sa fac referire strict la englezul din Londra, care este… „ciocanar”! Nu prea am avut timp sa-mi fac o idee reala despre londonezi pe durata celor doua zile petrecute acolo; pana si la hotelul la care ne-am cazat am dat peste o maghrebiana, cu care am vorbit in franceza! Oricum, vreau sa merg din nou in UK, inclusiv in capitala Scotiei!
Chiar si daca este frontman-ul celor de la Shimano (in legatura cu produsele carora nu ma pot exprima in mod … obiectiv), Rex Hunt este/era (s-a retras) simpatic foc! Desi sunt de pe malul Dunarii, nu prea pescuiesc, si asta pentru ca acolo merg doar in vacanta de vara, pentru din ce in ce mai putin timp, din pacate! Oricum, imi place la nebunie pestele, ceea ce nu-i valabil in cazul „gazdei” noastre, dl. Radu!
Vinurile australiene sunt renumite, alaturi de cele ale altor tari intrate destul de recnt pe aceasta piata (Africa de Sud, Noua Zeelanda, Chile, SUA – California). Aborigenii au fost primii acolo si, pentru ca au fost marginalizati, ei cred ca sunt indreptatiti sa astepte totul de-a gata!
Hm, Gold Coast: n-am fost acolo, dar stiam si m-am convins, cel putin partial, ca Toscana este cel mai bun loc de trait in lume! Mai stiu cateva zone, chiar si un pic mai la nord (Umbria, Ticino, in jurul Lacului Leman etc.)!
Sa stiti ca am inceput sa fiu mare fan al Arsenalului datorita lui Wenger si Henry; au mai contribuit Bergkamp si Overmars, jucatori exceptionali!
Din pacate, astazi n-o sa vad decat franturi din meciul Franta-Germania, care ma intereseaza mai mult decat al doilea „sfert” al zilei!
Sa va mearga toate din plin in Brazilia!
O.

Obiectiv (461 comentarii)  •  4 iulie 2014, 13:12

Corvette59:
Umbria este mai la est de Toscana, nu m-am exprimat corect sub aspect geografic, scuze! Si am omis Catalunya, ca loc agreabil de trait!

mihail (50 comentarii)  •  4 iulie 2014, 14:34

Domnule Paraschivescu , nu stiu de ce toata lumea plange pe umarul Olandei : ca vezi doamne a jucat doua finale consecutive ( Germanii au jucat trei !), ca au avut echipa frumoasa si ca n-a luat nimic ( si ungurii au avut echipa si mai frumoasa si in ‘54 si in ‘66 si n-au luat nimic , romanii in ‘38 au avut echipa frumoasa si au mancat bataie de la Cuba , de brazilienii din ‘82 si ‘86 ce sa mai zic ) , ba ca a dat baiatu’ ala bara in minutu’ 90 ( bara nu e gol , e bara , daca era ca golul anulat lui Chihaia ala micu’ in meciul cu OM , sau ca golul Braziliei cu Spania in ‘ 78 ?) adica Haan si Johnny Rep dau goluri de la Piata Victoriei si ala nu e in stare sa dea de la 10 m. Vorba lu’ Toma Caragiu : “stiu ca unora nu le plac vorbele mele” (Operatiunea monstru ) dar asta e realitatea imi pare rau ca-ti jignesc amanta , dar s-a cam invatat metresa matale sa fie consolata si ampetata !!! De onoarea ei nereperata , are grija domnu’ Radu (sic!!). Cu salutari cordiale si Hai Germania , astia macar nu jelesc !!

mihail (50 comentarii)  •  4 iulie 2014, 14:40

Nu asta mi-a fost scopul , sa jignesc , si , intr-adevar ,in Argentina totul a fost facut sa castige echipa gazda (sa mai uite de dictatura militara ) , vezi Argentina -Peru !

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  4 iulie 2014, 17:49

@ mihail

Am glumit, chiar nu ma gandisem c-ati fi vrut sa jigniti. Ne-am alintat un pic, amanta si cu mine. Atata tot. Da, Argentina-Peru, alias meciul cerealelor, a fost o rusine. Si n-a fost singura de la CM 1978. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  4 iulie 2014, 17:52

@ Obiectiv

M-ati starnit pentru un scurt elogiu al Toscanei, acum, inainte de Franta-Germania. Am strabatut-o de patru-cinci ori, m-as intoarce de-a busilea o data pe trimestru si i-as saruta pamantul. Orasul meu e Roma, dar Toscana este cu adevarat, cum i-a spus un disparut drag mie, „parterul paradisului”. Din Siena in Montepulciano si din Pienza in Radicondoli. Nu mai vorbesc de Florenta, uneori e cuviincios sa-ti reprimi cuvintele sau sa pui in locul lor un extazul unui oftat. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  4 iulie 2014, 18:54

@ Freddy RE

Am cateva motive: Cruyff, Rep, Haan, Krool, van Hanegem, van Basten, Vanenburg, Gullit, Robben, Neeskens etc., etc. Imi pare rau ca v-am contrariat ca optiune. Dar ce-a facut Michels in anii ’70 are raza lunga de actiune. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  4 iulie 2014, 18:56

@ Johnnyferus

Tin minte CM din 1978, mai ales ca nu l-am vazut la televiziunile altora, ci la a noastra. Olanda de atunci a jucat cam ca in 1974 si, din pacate, cu acelasi rezultat. Pacat. Despre Franta si eu am banuit ca ar putea incurca planurile altora si chiar am considerat-o favorita neglijata. Acum, insa, dupa o jumatate de meci cu Germania, nu prea mai stiu ce sa zic. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  4 iulie 2014, 19:00

@ costel

Am crezut ca puteti subintelege „in minutul 120 al meciului Brazilia-Chile”. Iertati-ma, m-am inselat, greseala e a mea. Olanda norocoasa in 1978? Tineti minte meciurile ei cu Italia si Argentina? Dar pe cel cu Austria lui Krankl, Pezzey si Prohaska (scor 5-1)? Dar arbitrajul din finala? Ma opresc aici. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  4 iulie 2014, 20:40

@corvette59

„Meloman” e mult spus, va asigur. Am preferinte si piese care mi s-au incolacit pe viata si pe suflet, asta da. Stelele din Lugoj? Ati trecut pe-acolo? Eu ii tin minte pe cei de la Betta si de la Logic (cu Freddy Stauber vocalist). Am vibrat la Phoenix si cand au coborat, dar muzicianul meu din pop-rock-progresiv e Dan Aldea – pe deasupra, un om cum mi-ar fi placut sa mai aiba Romania vreo cateva sute. Pink Floyd ramane si pentru mine trupa care, chiar daca nu mai canta, anunta cumva directia in care se indreapta muzica. PF mi se pare, intr-un fel straniu, omologul lui Arsenal in campionatul Angliei: echipa care a arata mereu ca vrea sa tatoneze zone noi, sa imprime alte tendinte de joc. Insa acum o sa va contrariez: figura mea tutelara e David Gilmour. Gilmour e vinul alb dulce (am o obsesie, stiu) asezat langa rosul sec. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  4 iulie 2014, 20:42

@ genu

Sunt incantat nu doar fiindca il citati pe Brumaru, ci si fiindca o faceti pe un forum de sport, iar lucrul asta pare cum nu se poate mai natural. Va multumesc inca o data.
Da, Bodolan e asa cum spuneti. Apare rar, pe la festivaluri folk, corpolent si calm, cu un zimbru in timbru(l vocii) si barba inspicata. In adolescenta visam sa iau lectii de muzica de la el. Si cred c-as fi putut s-o fac daca mi-as fi luat inima-n dinti. Numai ca aveam, inca de atunci, mai mult conformism decat curaj. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  4 iulie 2014, 20:45

@ Obiectiv

Atentie, va rog, Mihail nu e din grupul nostru de suporteri ai Olandei. In rest, da pentru Celelalte Cuvinte si celelalte cuvinte (ale dvs.). Nicul Alifantis e unul dintre oamenii cei mai modesti si atasanti pe care i-am cunoscut, dincolo de muzica pe care-o compune si-o canta. R.P.

genu (110 comentarii)  •  4 iulie 2014, 21:52

V-am marturusit convingerea mea-sportul este cultura. Numai cateva exemple-„Top tenis” de Radu Voia, „Viata la puls 200” de Ioan Chirila sau articolul lui TRU dedicat lui Bobby Fischer, „Hotel Tarantino…”. Cartile sunt nereeditate, cred. Ar fi extraordinar daca „Gazeta” sau altcineva s-ar ocupa de recuperarea lor din anonimat.
Ceea ce faceti pe acest blog e nemaipomenit. O reverenta e prea putin.

bogdan a (49 comentarii)  •  4 iulie 2014, 22:00

Dle Paraschivescu, fac putin off-topic.
Va rog, faceti o mica sesiune de training cu Sendre si ceilalti „pamfletari” (ca sa nu zic „panglicari”), invatati-i cate ceva din arta umorului subtil. Poate – poate se prinde putin, desi am dubii mari. Dar, incercarea moarte n-are.

Obiectiv (461 comentarii)  •  5 iulie 2014, 5:51

Radu P.:
Ma bucur ca sunteti de acord cu numele mentionate (mai ales in cazul lui Alifantis), insa am omis inca unul – Doru Stanculescu!
Mircea Bodolan: sunt un pic derutat de cele citite relativ la activitatea sa de director al Teatrului Maria Filotti, din Braila, daca nu-i vreo coincidenta de nume!
Toscana este superba si mai am multe de descoperit acolo; daca stiu relativ bine Florenta (unde am fost de 3 ori, fara insa sa fi putut vedea Galeria Uffizi), Siena si Pisa, sunt celelalte zone de descoperit, inclusiv Grosseto, Livorno si, desigur, Montepulciano, fericita imbinare intre constructiile medievale si celebrele sale vinuri (nicidecum dulci)! Visez la un sejur de vreo 2 saptamani, cu familia, intr-o vila inconjurata de livezi de maslini si de podgorii. Nici in Umbria nu-i prea rau, va asigur, Orvieto, Amelia si Assisi (n-am vizitat inca Urbino si Gubbio) fiind alte trei orase magnifice!
Sperantele mele la CM sunt legate acum numai de olandezi, care sper sa se impuna, desi nu mai in componenta atatea nume mari ca in trecut! La tenis, sper sa triumfe Federer, cel mai bun la Wimbledon si pe iarba! Pacat ca n-a castigat si titlul olompic, insa, la felul cum se prezinta in acest an, ar putea s-o faca in Brazilia, peste 2 ani!

corvette59 (172 comentarii)  •  5 iulie 2014, 7:19

@ RP
Pe Betta eu nu i-am mai prins . Depinde de gusturi maestre .David ,cu improvizatiile sale, e ceva out of this world. Destule dintre ele insa au fost scrise de Roger, „Comfortable Numb”, „Time „etc. Textele ,in schimb, sint in totalitate opera lui Roger . Ascultati LP-ul lui David „On an Island „si veti vedea ca lipseste sarea si piperul.Mesajul maestre nu e acolo ! Roger Waters e unic ,e gardianul care te trezeste in dimineata executiei ,e cel ce iti da sec vestea ca ti-a murit sotia .Adevaruri spuse brutal cu un cinism vecin cu mirlania .Ascultati „Mother ” va rog si spuneti-mi care mama poate sa-i dea asigurari fiului in asa maniera ? O fi vinul alb dulce o licoare Dumnezeiasca dupa o masa copioasa ,dar eu prefer apa tulbure din oaza din mijlocul desertului ! Ma rog , chestiune de gusturi si perceptie . Strict muzical vorbind ,Dave e inegalabil . Fara chitara lui te simti ca la un cenaclu in care unul isi recita poeziile .Melodicitatea si virtuozitatea interpretarii sale deschid canalul catre sentimentalismul din fiecare inima , la fel cum AC/DC desteapta bestia din fiecare.
Multe de spus maestre, multe . Si putin timp . L-as parafraza pe Dabija Voievod , ala cu”cind eram voda la Moldova,haladuiam pe la Cotnari”, si as zice -in lume tot,nimic aici !

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  5 iulie 2014, 7:38

@ genu

Tocmai in ideea ca sportul e cultura am coordonat o colectie de carte de sport la editura unde lucrez. „Manifestul fotbalist” al lui TRU a aparut atunci. Insa publicul n-a consimtit la amoarea noastra, asa ca dupa doi ani a trebuit sa inchidem colectia. Pacat. Aveam pregatita chiar si o carte despre Bobby Fischer, tradusa de cineva de la „Gazata”. Ma bucur totusi ca vedem lucrurile la fel si va multumesc. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  5 iulie 2014, 7:59

@ bogdan a

Imi cereti un lucru delicat, peste mana. Cred ca o stiti si dvs. In plus, miza unui ziar e data, printre altele, de diversitatea registrelor de exprimare. (Asta lasand la o parte informarea prompta si corecta, desigur.) Va garantez ca o publicatie in care toti scriu in acelasi stil si la acelasi nivel ar ajunge pana la urma sa va plictiseasca si sa va amorteasca spiritul critic. Ca sa nu mai spun ca fiecare dintre noi are variatii de nivel. Oricum, va multumesc pentru incredere. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  5 iulie 2014, 8:05

@ Obiectiv

Nu e coincidenta, MB chiar a fost director la Teatrul Maria Filotti. Insa nu pentru asta tin la el. Va urez sa stati tihnit in Toscana si sa-i descoperiti cat mai multe comori, puse acolo si de oameni, dar si de Dumnezeu. Am fost si in Umbria, in locurile de care amintiti, plus altele (Foligno, Spello, Bevagna, Spoleto, Citta della Pieve, Montefalco, Trevi, Todi etc.) Nu ma satur de Italia si sper sa n-o fac niciodata. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  5 iulie 2014, 8:09

@ corvette59

Sa acceptam ca avem de-a face cu doi giganti, pana la urma. La RW trec ceva mai greu peste unele stridente (si inconsecvente) ideologice, poate de asta il pun pe DG in fata lui. Stiti, evident, ca n-are importanta. „The Wall” a aparut in anul cand eram in armata – va dati seama ce potriveala urata a fost. Iar daca ma intrebati ce piesa a lui RW (am fost la concertul de la Bucuresti si mi-a placut enorm) mi-a ramas la suflet, o sa va dau un raspuns care-l tradeaza pe sentimentalul din mine: „When the Tigers Broke Free”. Tatal meu a supravietuit miraculos unor intamplari din razboi. R.P.

corvette59 (172 comentarii)  •  5 iulie 2014, 12:01

@ RP,
Stimate maestre ,amintind de When The Tigers Broke Free mi-ati rascolit o durere mocnita in rana care incepuse sa se cicatrizeze . Piesa a fost marul discordiei si a dus la destramarea grupului . RW o voia in „The Wall”,restul s-au opus categoric . Era prea personala ,in opinia lor .La realizarea filmului RW nu si-a dat acordul decit daca piesa e inclusa.Si a fost ,iar restul grupului nu l-au iertat . Se pare ca RW nu i-a iertat pe comandantii incompatibili ai GB din timpul WWII .A compus piesa The Bravery Of Being Out Of Range. Merita ascultata ! Un argument serios la afirmatia mea despre comandantii britanici – Un Pod Prea Indepartat .
Toata admiratia si stima pt tatal dvs care a inteles ca datoria fata de patrie e sfinta si trebuie platita chiar cu pretul suprem , viata . Al meu a fost un dezertor ! Timp de 6 ani a batut toate padurile si hatisurile Semenicului . M-a vazut prima oara dupa ce implinisem 5 ani . Pentru asta nu l-am iubit mai putin ! El considera atunci ca nu merita sa mori pt furer si nici pt stalin . Ma rog,o fi avut dreptate.
Azi e Olanda- Costa Rica . Fiti linistit ,Olanda are de platit niste polite Argentinei ,nu-i asa ?

corvette59 (172 comentarii)  •  6 iulie 2014, 7:06

Nu intentionez sa merg la Brasilia pentru meciul de locurile 3-4. Poate fi Germania-Olanda ,sau Argentina Brazilia .Orice combinatie e perfect posibila la acest stagiu .Personal , consider ca agest meci nu-si are rostul si ar trebui radiat de pe calendarul oricarui CM. Consolare ? Ce consolare mai poate fi cind ratezi prezenta in finala ?
In alta ordine de idei,nu cred ca Olanda va fi acolo,vreau sa spun Maracana . Intilneste in premiera o echipa cu fundasi adevarati nu jaloane pt Robben si Kuyt .Amintiti-va de meciurile Bayern- Man City cind Robben a fost complet anihilat si redus la postura de manechin cu miinile in solduri de Zabaleta si Clichy .Pe cealalta parte revine Rojo ,un fundas ce nu face compromisuri si nu stie de mama ,sau tata .Desi argentinienii l-au pierdut pe Di Maria ,il au ,totusi, pe Messi . Messi care vrea sa-i rupa gura lui Maradona si sa-l faca sa-si inghita criticile . Si poate , credeti-ma poate !
In cealalta semi nu cred ca Brazilia va avea un cuvint greu de spus . In ciuda complexului lor brazilian ,Germania de azi functioneaza ca un mecanism de ceas de precizie . Nu cred ca Low il va reintegra pe favoritul meu,Mertesacker,the big fucking german .Boateng e mai direct si rapid si stie bine meseria de ultim om in aparare. Ar fi strigator la cer sa-i ia locul lui Hummels dupa ce a facut pina acum omul lui Klopp.Intr-un cuvint Germania e o trupa de meseriasi incercati ,experimentati ,disciplinati si cu un moral vecin cu aroganta.
Daca prognoza mea se implineste si vom avea in finala Germania si Argentina ,D-zeu fie cu noi iubitorii de spectacol. Va fi cea mai urita finala cu ambele echipe terminind cu oameni mai putini pe teren . N-as vre sa fie asa ,dar ar trebui sa fiti aici,racordati direct la tensiunea mob-ului.
A propos de mob ! Politia si ambulanta au primit citeva call-uri dupa ce s-a anuntat ca Neymar a pus capat campanie sale la CM. Trei tentative de sinucidere nereusite pina acum . Metoda preferata, lamele de ras si venele de la incheieturi .Toate trei ,fete sub 20 ani !

Comentează