Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Chiar totul se plăteşte?

După Astra-Concordia, pentru înfiinţarea unui Oficiu de Protecţie a Consumatorului de Fotbal românesc

Fotbalul românesc şi limba română au cel puţin un lucru în comun: îndură batjocură după batjocură. Două domenii în care-ar trebui să explodeze talentul gîfîie sub cizma […]

luni, 14 aprilie 2014, 9:51

După Astra-Concordia, pentru înfiinţarea unui Oficiu de Protecţie a Consumatorului de Fotbal românesc

Fotbalul românesc şi limba română au cel puţin un lucru în comun: îndură batjocură după batjocură. Două domenii în care-ar trebui să explodeze talentul gîfîie sub cizma unor torţionari aflaţi mereu în căutare de noi suplicii. La fel ca limba, fotbalul e un martir disponibil. Călcat în picioare, transformat în corvoadă, sluţit fără jenă. Nu poţi să te consolezi la nesfîrşit cu vorbele şi rîndurile lui Nabokov, Galeano, Horny, Camus, Camil Petrescu sau Joyce despre fotbal. Şi e inutil să speri că lucrurile vor ieşi de sub streaşina mediocrităţii. Flecăreala neostoită, ciupeala, vocaţia alibiului, simulările şi arţagul fac din fotbalul ăsta un  rai al nechemaţilor. Rar trece o zi fără să vezi impostura la lucru. Iar în România impostura lucrează pe bază de contract şi nu se lasă dislocată fără despăgubiri.

Astra Giurgiu-Concordia Chiajna e un bun exemplu de zeflemea sistematizată. Lume puţină, apatie densă, fotbal schilav. Ce joacă locul doi din campionatul românesc (omologul Romei, al lui Chelsea, al Realului sau al Borussiei Dortmund) seamănă cu o zi de noiembrie în Ţara Galilor. Florin Marin a adus la echipă ceea ce Daniel Isăilă încercase să alunge: o mohoreală vecină cu depresia. Totul e previzibil, insipid şi trist. Te uiţi şi-ţi pare rău că nu există un Oficiu al Protecţiei Consumatorului de fotbal românesc. Sigur, Astra nu e prima echipă căreia Florin Marin îi impune un fotbal încruntat şi lînced. El a dovedit în timp o anume vocaţie a ofilirii căreia, iscusiţi cum ne ştim în ale cosmeticii, îi spunem pragmatism. Şi n-aş spune că a izbutit să-i scape de blazare şi suficienţă pe răsfăţaţii aduşi pe bani frumoşi ca să joace fotbal urît.

Dimpotrivă. Cînd rămăsese un sfert de oră de joc, Budescu şi Alibec au luat-o agale spre vestiar, semn că sfîrşitul meciului îi interesa la fel de mult ca misterele eleusine sau contracepţia în Vanuatu. Dacă un spectator ar fi avut reacţia asta, ar fi fost de înţeles, după un meci în care au existat mult mai multe cartonaşe decît faze şi în care, ca de obicei, lui Lucian nu i-a fost Rusandu să arbitreze cum a arbitrat. Cînd însă două mofturi bipede se comportă aşa, te întrebi ce aşteptări poţi avea de la competiţia în sine. Şi de ce asemenea forme de desconsiderare trebuie plătite. Chiar merită Astra lui Florin Marin (şi altele ca ea) bani pentru ce oferă? N-ar fi mai normal să fie pusă la plată? Sau să fie remunerată simbolic? Într-o poveste veche şi frumoasă, un muşteriu îl plăteşte cu zornăit de bani pe hangiul care-l servise cu miros de friptură. Pînă la urmă, de ce n-am recupera şi noi înţelepciunea şi farmecul poveştilor?

Comentarii (71)Adaugă comentariu

Buzu (1 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 10:27

Cata dreptate ai, man !

liviu (6 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 11:41

Nu stiu cata rabdare mai are Niculae cu Alibec si Budescu.
Eu i-as da afara sa nu-i mai vad. Dupa ce au si niste „mecle” de cocalari nedormiti , fac figuratie pe teren,sfideaza colegii si publicul . Probabil ca „bidonasul” de Alibec, dupa ce a stat pe la Milano(degeaba) i se pare Giurgiu un fel de tiganie, ca a lui de prin Dobrogea.
Daca Astra termina pe locul 2, eu zic sa ne luam la revedere de la fotbalul romanesc.

Cristian87 (1 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 11:57

Triste zile am prins in legatura cu fotbalul romanesc …

Whiteredarad (1 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 12:13

Dle Paraschivescu,cam aveti (o trista) dreptate !.Avem antrenori de 2 bani (toti ,dar toti, joaca cu 2 inchizatori,defensiv,adica toti joaca „la alibi”),nu-i pot suspiciona de prea mult profesionalism,(din contra „!),mai mult de dorinta de a nu pierde.Jucatorii ? La fel,avem ,la ASTRA explicatia ,limpede de ce aducem straini. Doi romani destul de scumpi,de pretentiosi,cu ifose (Budescu si Alibec) put de lene,de suficienta,antrenorul ii schimba,doar , tarziu, asa ca mai buni aduci niste extracomunitari,oricum mai ieftini,oricum ,care alearga mai mult.Usurarea formalitatilor de „romanizare” a strainilor ar fi o solutie !. Nici macar schimbarea sistemului nu ne ajuta. Este play off si out ,acum, in divizia B si „afacerile” au inflorit,multe meciuri nu se joaca sau sint contrafacute. Asta e fotbalul ,care il putem produce,pentru ca asta este filozofia romanului : cu sudoare putina,spre maxim de profit ! „Bine ca nu-i mai rau” asta gandim,asta avem !. Vorbe multe,fapte bune , putine.

Mihai (2 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 12:18

Este un adevăr trist. Poate la fel de trist e faptul că cei menționați în rândurile de mai sus (și alții ca ei) vor continua să aibă aceeași atitudine în teren și în afara lui.

sorin (4 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 12:32

Ma bucur ca nu mai scrieti de POLI TIMISOARA ! Ma saturasem deja. Apropo, in cultura si in breasla scriitorilor cam care este nivelul ? Asemanator cu ce descrieti a fi Liga 1 astazi sau… ?

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 13:09

Corectie

Trebuie sa indrept o greseala de tipar. In primul paragraf e Hornby, fireste, nu Horny. N-am avut intentia unui calambur erotic. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 13:13

@ Sorin

Ma bucur ca va bucurati. Dar e un pic straniu ca v-ati saturat de un lucru pe care nu l-am facut. Am scris o singura data despre ACS Timisoara, nu despre Poli, cu o luna in urma. Atat. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 13:14

@ Sorin

Am uitat sa va raspund la intrebarea despre cultura si scriitori. Din cele doua variante pe care mi le dati, o aleg pe a doua. R.P.

Adrian (1 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 13:18

Aveti perfecta dreptate domnule Paraschivescu. Din pacate calitatea fotbalului romanesc nu este data doar de jucatori ci in primul rand de calitatea antrenorilor. Cazul Astra este cel mai elocvent. Cu un lot mult peste media campionatului au ajuns sa joace precum o echipa ce incearca sa omoare fotbalul pentru a evita o retrogradare. Un lucru bun totusi pentru actualul antrenor al acestei echipe. Va putea trece si el in sfarsit in CV ca antrenat o echipa care nu a retrogradat. Nu de alta dar toate echipele antrenate de el ca principal pana acum au reusit aceasta „performanta”.

mariuss72 (6 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 13:51

Pacat ca n-ati vazut locul unu impotriva unor grevisti abia veniti de la autogara…

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 13:55

@ mariuss72

Am vazut si asta, dar e greu sa scrii despre mai multe meciuri deodata. R.P.

adra (1 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 13:57

ne tot vaitam ca romanii nu mai au loc in liga 1 din cauza strainilor de valoare slaba…s-a demonstrat ca ”astra cu straini” are doua clase peste ”astra cu opt romani”…

flobits (9 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 14:32

Cat de descriptiva imaginea cu ziua galeza de noiembrie (sau ziua de noiembrie galeza? :D)!
Eu ma uit mai rar la meciurile din liga 1 dar, ori asta e norocul meu, ori nivelul e penibil. Si, cel mai trist e ca vad tribune cu 1000 oameni in ele! Iar, ca nedumerirea sa imi fie completa, citesc in ziare de drepturile TV :). Adica intr-adevar sunt televiziuni care vor sa transmita meciurile? Si care sa si dea bani pt asta?

maria (1 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 15:37

Dle Paraschivescu,va rog, dvs.aveti posibilitatea,atrageti-le atentia celor care transmit meciuri la tv ca:nu se spune,,a pastrat posesia,, ; ,,a verticalizat,, ci a tinut mingea sau a pasat inainte. Ma dispera modul in care este siluita limba romana de acesti transmitatori care,ma intreb, au bacalaureatul luat.

andrei (57 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 17:15

Frumos spus; usoara betie de cuvinte, specialitatea casei, dar prefer asta oricand articolelor agramate si nesemnate din gsp. Imi amintesc totusi (prin 2008?) cand RP a parasit gsp cu un articol jos-palaria pe o tema similara. Azi, as indrazni sa remarc, treaba e mai grava in fotbal (si societate) si totusi RP decide sa revina si sa discute din nou fotbal. Evident, ma intreb, de ce schimbarea de atitudine.

Loxias (1 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 18:41

Intr-o poveste veche şi frumoasă, un muşteriu îl plăteşte cu zornăit de bani pe hangiul care-l servise cu miros de friptură -povestea este Til Buhoglinda

Unu’ (5 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 18:51

Ca sa parodiem putin dupa „Albii nu pot sari”, putem spune ca romanii nu stiu sa atace. Antrenorul echipei nationale selectioneaza jucatorii de atac in functie de cat de utili sunt in faza defensiva, echipele din liga 1 nu stiu sa joace fara minim 2 mijlocasi defensivi si daca observam transferurile din ultimii ani nu avem in campionatele din vest jucatori pe posturile ofensive care chiar sa joace(cu 2-3 flori nu poti face primavara). Dar dam fundasi pe banda rulanta, avem cel putin cate unul in marile campionate, deci ne pricepem sa scoatem jucatori care distrug actiunile adverse.
Nu stiu cine zicea ca apararea iti castiga meciul, dar atacul iti vinde biletele. Noi nu avem atac si nici nu stim sa-l crestem.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 19:22

@ flobits

Si eu am fost nedumerit. Iar nedumerirea mi-a crescut cand am aflat ca la un Sevilla-Bilbao se uita mai putini romani decat la un Otelul-Corona. Cifrele de audienta asta spun. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 19:25

@ Andrei

Am mai explicat. Plecarea mea din fenomen a fost atunci un fel de doliu simbolic dupa sport asa cum il vedeam eu. Am sperat (prosteste) ca miscarea aceea sa produca un lucru pe care, evident, nu l-a produs. Pe urma mi-am spus, consolator si justificativ, ca un doliu perpetuu e o forma de sminteala. Si m-am intors. R.P.

soriniz (14 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 19:40

Am rezistat aproape zece minute la U. Cluj -Botosani. N-au fost intre minutele 30 si 40 mai mult de doua pase consecutive de echipa, dar au fost in schimb trei accidentari . Si totusi, daca ma uit peste scorurile etapei, vad ca e singurul meci in care ambele echipe au marcat. In primele sase meciuri ale etapei sapte echipe nu au inscris, adica au jucat degeaba. Avem campionatul lui zero.

okra (16 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 19:41

haha … dupa articolul anterior unde ai demonstrat, mustaciosule, ca nu ai trecut bacu – fii sigur ca ai dreptate ! Lb romana o fac cei ca tine (fara clase), fotbalul se face pe teren (si nici nu-ti trebuie scoala pentru asta cat glezna fina). uite citez” in cautarea unor noi suplicii” – intrebare, mustacioasule, tu a carui popor lb romana vorbesti, berbecule ?

brazvan (30 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 20:02

articolul ar trebui dedicat domnului patron Nicolae. poate i-l citește cineva…

Taru Ovidiu (1 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 20:28

Bravo! Un articol cinstit si care ar trebui sa puna pe ganduri pe cei care vor sa cumpere drepturile TV ale Ligii pentru urmatorii ani. Am citit un interviu cu dumneavoastra in care spuneati ca actualmente traiti din vorbit si mai putin din scris. Eu cred ca in ambele situatii excelati, doar ca in prima varianta ati fi un fel de Gattuso, adica aveti un stil defensiv, un fel de orator la inchidere. Pentru cea de-a doua varianta e clar ca Dumnezeu v-a dat un har, sper sa continuati sa scrieti . Aici aveti creativitatea si fantezia lui Zidane.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 20:32

@ okra

Aveti dreptate in tot ce-ati sustinut, sustineti si veti sustine. Va tin pumnii. Curaj. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 20:35

@ soriniz

Sorin, te compatimesc daca n-ai vazut golul victoriei. Ti l-as descrie, dar n-am suflul epic necesar. Cauta-l pe Youtube, o sa-ti placa. Radu

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 20:37

@ brazvan

Mi-e greu sa cred ca domnul respectiv n-a observat deja lucrurile despre care am scris. Nu de articolul asta are dumnealui nevoie, ci de altceva. R.P.

flobits (9 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 21:04

Mie cifrele astea-mi miros a „cooking the books”. Nu stiu ce esantioane se folosesc, dar parca odata am citit ca se monteaza ceva aparate televizoarelor unor persoane alese dupa un algoritm pseudo-aleator. Si parca ordinul era pe undeva la 1200 oameni. O fi reprezentativ asta la numarul televizoarelor din Romania? Parca mi-as rezerva dreptul la indoiala :D.

In alta dezordine de idei, la polul opus e o experienta de-a mea cu un meci Liverpool-Tottenham peste care am dat zappand si in care eram convins ca ma uit la highlights, intrucat se juca „like there’s no tomorrow”. Nu erau highlights, meciul era live si a tinut tot asa. Oare ce-or fi mancand aia? Jaratec?

maximuspqr (31 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 21:05

:)) jos palaria maistore (sau daca preferi „chapeau bas”) stii matale cum sa le spui in asa fel incit sa para amuzant numai ca este tragic. Tragic este si ca mi a luat cinci minute pentru a fi sigur ca inteleg bine adjectivul (sper)”schilav”. Inca o bila alba pentru raspunsurile date si o galeata de vin pentru incurajarea data lui okra.
Pace!

flobits (9 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 21:10

@okra
Si eu il suspectez pe R.P. ca nu are bacu’, sa stii. La romana l-a picat, clar. De-aia de-atuncti tot scrie carti, le publica, etc. Sa compenseze. Well spotted!

flobits (9 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 21:12

@R.P.
Horny, Hornby, tomato, tomahto 🙂
Pana la urma „A dirty mind is a joy forever” 😛

Ozzy frumoasa

soriniz (14 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 21:28

Am vazut acum faza golului de 2-1. Frumoasa combinatia!

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 21:38

@ flobits

Multumesc, zile frumoase si dvs. Bacul l-am luat o data la Calarasi. Nu prea mi-a placut.

La Horny Hornby nici macar alibiul unui Freudian slip nu merge. M-am mai uitat o data pe textul trimis Gazetei, sperand sa fie greseala lor. As, e a mea. Guilty as charged. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 21:39

@ soriniz

Stiam ca o sa-ti placa, are tot ce-i trebuie.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 21:40

@ maximuspqr

Multumiri. Vin sa iau vin cu galetusa din galeata. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 21:40

@flobits

Nici Liverpool-City de ieri n-a fost chiar static. R.P.

liviu ardelean (12 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 3:53

Nu mai urmaresc de cativa ani campionatul romanesc,poate si fiindca Stiinta nu e printre combatante,insa la meciurile lui Liverpool simt cum imi creste sufletul de bucurie.La felul cum dialogati cu cititorii tot respectul domnule Paraschivescu.Promit sa nu mai pierd nici un articol scris de dv.

Iulian (1 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 10:13

Am prins si eu un noiembrie in Tara Galilor stiu cum e …dar meciul a fost mult mai penal …va asigur domnul Paraschivescu

flobits (9 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 10:37

@R.P.
Voiam sa amintesc Liverpool – City. Nu am vazut meciul, insa am vazut Match of the day, pe BBC, cu Gary Lineker si Alan Hansen. Emisiunea asta merita pomenita, pentru ca, pe mine cel putin, m-a educat fotbalistic. Spre deosebire de omoloagele ei din Romania, emisiunea se concentreaza pe a prezenta meciul ca strategie, puncte tari, puncte slabe, unde s-a facut diferenta, etc. Despre aribitraj – la inceput au fost 2-3 reluari (cele din timpul meciului, nu prelucrate ulterior in studio, cu atacantul filmat cu incetinitorul plonjand si revenind, si tot asa de 25 de ori, dom’ judecator!). Atat, nimic mai mult.
Invitati ai emisiunii nu sunt. Sunt mereu 2 amfitrioni (Lineker si Hansen) si un al treilea care se mai schimba (ieri a fost Didi Hamann, altadata Shearer). Oameni care stiu fotbal si care ni-l impartasesc si noua. Si, cele mai multe ori e o desfatare sa-i asculti.
Asta numesc eu educatie 🙂

Tudor (1 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 22:46

Respectele mele. Pe langa ca scrieti bine, mai aveti rabdare sa dialogati si cu cititorii, chiar si cu cei mai smintiti. 🙂 Sunteti acelasi RP care a scris „Ghidul nesimtitului”?

popor (10 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 12:22

dinozaurii ca Florin Marin ar trebui trasi pe dreapta.cata vreme nu sunt lasati antrenorii tineri sa faca treaba nu vom da inainte .nici cu rezultate ,nici cu imagine .aveti mare dreptate .

cpt.ahab (20 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 13:54

Eu sufar de boala tragerii la raspundere in solidar. Nu putem desprinde fotbalul din contextul social. Fotbalul e reflexia felului nostru de a fi la ora actuala. Nu mai avem nimic efervescent in noi, mirarea, inocenta, optimismul ne-au fost ucise in decembrie ’89, altfel nu se explica de ce, intr-o societate libera, continuam sa fim la fel de meschini, neproductivi, blazati, invidiosi. Piturcisti. Chiar asa ar trebui sa-i si zicem: Republica Piturcista Romania.
Suntem tot mai mohorati, zambetul ne e tot mai pretios, superficialitatea mai extinsa. Ne lipseste profunzimea. Si in viata si in joc. O criza infinita…
O vreme ne-au mai luminat jucatori precum Eric, care a venit cu o candoare copacabanista. Din pacate, ii pierdem si pe ei. Ramanem cu inghesuitii nostri, care par a-si numara banutii si cand se aseaza in zid. In teren avem fotbal stresat, in tribune populatie putina si incruntat-isterica, conducatori bantuiti de trecutul sau prezentul cu iz de DNA. Fotbal? De unde? Si unii vor sa ne vara pe gat sistemul pay-per-view pentru saracia asta de spectacol! Poate pay-per-boring, sau chiar death.
Si-ti cade pe ochi un Liverpool- City, sau Dortmund- Bayern, sa nu mai zic de cavalcadele din Primera. O alta lume. Oamenii aceia cum reusesc?! Din ce „cometa isi sug laptele”?!
Unde esti tu, nea Marine, cu rasul tau?!

okra (16 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 18:21

mai nene !

dupa articolul de data trecuta nu scapi cu un shut in fund si scuipat in fata ! ai luat bacu sau nu ? ca asa, si portareasa de la voi isi poate rezerva o rubrica !

Sincer,
Billy

okra (16 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 18:32

esti mort … cand folosesti „suspicii”, esti mort ingropat ! intreg articolul este mort si ingropat !

ce sa va fac mai ? daca stateati de vorba cu boii vostri , poate scriati un articol dinamic, fluent in romana ! Sa ne forteze sa gandim !

Iti spun eu ca nu ca ai IQ de 120 ! Ce sapun sa fac cu dumneata ? Ura si la gara !

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 18:41

@ okra

Daca va rog insistent sa cititi mai bine, va suparati? Cuvantul care va provoaca atata indignare e „suplicii”, nu „suspicii”. Un supliciu, doua suplicii, substantiv neutru. Il gasiti si prin dictionare. Dar luati-o usor, pas cu pas. Nu lasati lumea asta rea sa va agite, sanatatea e mai presus de orice. Si nu renuntati la eleganta si la buna crestere. Va definesc cum nici nu va vine sa credeti. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  16 aprilie 2014, 18:47

@ cpt ahab

Foarte bine si plastic spus. Piturcismul e – aveti dreptate – mai mult decat un stil de-a antrena. Multa lume confunda viata cu o criza de colici. Si e pacat. Cat despre pay-per-bore, intru totul de acord. Numai ca, nu se stie cum, fotbalul romanesc s-a instalat in ipostaza raului necesar. Il respingem si-l caricaturizam etapa de etapa, dar la doua saptamani dupa ce se termina campionatul ni se face dor de el. Ma rog, unora, nu tuturor. R.P.

okra (16 comentarii)  •  17 aprilie 2014, 21:33

@RAdu … niciodata nu citesc „mai bine „… prefer informatia virgina, reala si bine dimensionata !!! va dati seama cate gazete sunt in lume de citit ? va dati seama cata informatie este de digerat ? suntem in sec. XXI. Daca Dvs aveti timp sa cititi gazetele din lume (in toate limbile posibile care le vorbiti sau cunoasteti), v-ar lua n.b. cel putin 240 ore per zi ! BEAT THAT MATE !!! Dar daca salivati pe limba romana (vai de capul lor la GSP), cititi 24 ore si tot nu intelegeti ce vor sa spuna ! Vrem profesionalism, nu labareala ! Scuzati-mi franceza ! GSP-ul in frunte cu fanfaronu ala sef, devine SOAP ! Ura si la gara !

okra (16 comentarii)  •  17 aprilie 2014, 21:46

apoi @RADU, facem puscarie ca suspicii nu-i ca suplicii sau mai stiu eu cum ? Ajungem ca-n „Cel mai iubit dintre pamanteni …” unde faci puscarie pentru un singur cuvant (sunt romani care au facut puscarie pentru mai putin) ! Vrem sa citim cuvintele cheie din sport: face, ajunge, este, cucereste, invinge ! La prezent ! Pentru ca numai astfel de cuvinte, la prezent, ne fac sa ne simtim traind ! Diateza activa, nu foiletoane !

okra (16 comentarii)  •  17 aprilie 2014, 21:56

@Radu, e ok, am timp sa inteleg diferenta … intre cele doua cuvinte ! Multmesc pentru mesaj.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  18 aprilie 2014, 8:26

@ okra

Ati invins. Definitiv. R.P.

Comentează