Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

A fost cândva fotbalistul Stanciu 

Mi-am făcut iluzii cu Nicolae Stanciu. M-am înșelat.

Am crezut că el e altfel, văzând cum crește mereu, an de an, de la un joc la altul, de la o echipă la alta. Alba Iulia, Vaslui, Steaua, Anderlecht. Ascensiunea lui […]

Permalink to A fost cândva fotbalistul Stanciu 
marți, 29 ianuarie 2019, 9:09

Mi-am făcut iluzii cu Nicolae Stanciu. M-am înșelat.

Am crezut că el e altfel, văzând cum crește mereu, an de an, de la un joc la altul, de la o echipă la alta. Alba Iulia, Vaslui, Steaua, Anderlecht. Ascensiunea lui era naturală, pe măsura talentului, și mi-l imaginam deja într-un campionat mare, în Top 5 Europa.

Nu Premier League, nici Serie A, dar, la un moment dat, putea fi un loc pentru „tricolor” în LaLiga. La Valencia, poate. Sau Betis. Alavés, Getafe, în prima jumătate a clasamentului. De ce nu? Sunt sigur că ar fi putut.

În primul sezon la Anderlecht, a fost campion al Belgiei și a jucat în Europa League până în „sferturi”, eliminat de Ibrahimovici, Pogba, Rashford și Lingard. Cu ei se duela în primăvara lui 2017, cu cei mai buni, pentru că Man. United avea să câștige trofeul.

În curând, cine îi va fi adversar? Al Quadisiya, Al Batin sau Al Hazm! Oricât de mult mi-ar plăcea zona Golfului Persic, acela nu e fotbal. E ceva care seamănă cu fotbalul. Copie infidelă.

În clipe de cumpănă, la Bruxelles, a ales să nu se mai bată pentru a-i dovedi antrenorului Vanhaezebrouck că merită să joace în echipa bruxelleză. Atunci s-a văzut lipsa lui de ambiție. De curaj. De personalitate.

A cedat, s-a predat. Și-a ascultat impresarul, care i-a promis întotdeauna bani mai mulți, nu un club mai puternic.

A preferat varianta mai lejeră, Sparta, unde i se pregătea și banderola. A făcut un pas înapoi, însă și de la Praga s-ar fi putut întoarce în Vest. Exemplul e camerunezul Ngadeu-Ngadjui. Vi-l mai amintiți? A fost doi ani la Botoșani. Iar acum, sub contract cu Slavia, e curtat de Newcastle, Fulham și Cardiff City.

În timp ce Ngadeu e gata de provocarea Premier League, Stanciu semnează cu Al Ahli. Încă cinci pași în spate, în Arabia Saudită.

Cât câștigă din salariu pierde fotbalistic la Jeddah. Nu mai vreau să aud povestea cu expansiunea fotbalului arab. Mircea Rednic a fost printre puținii care au recunoscut. „N-ai ce performanță să faci acolo, degeaba sunt condiții. Nivelul e slab”, spunea antrenorul lui Dinamo în interviul din Gazetă.

Dar, dacă tot voia să joace în liga saudită, de ce a mai făcut acest ocol, doi ani și jumătate prin Belgia și Cehia? O tăia direct spre Marea Roșie în 2016, când a plecat de la Steaua. Ne-ar fi scutit de o grijă.

La 25 de ani, Nico poate să se mute definitiv în Golf, ca Mirel Rădoi. Să adune multe milioane, dar să rămână cu regretul unei cariere neîmplinite. Sau, când mintea i se va limpezi, poate se va întoarce în fotbalul adevărat. Dacă nu va fi prea târziu.

Comentarii (95)Adaugă comentariu

George (2 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 14:40

Nu am avut loc sa mentionez ca este un transfer fara implicarea vreunui antrenor roman (cred ca primul pentru o suma peste ~4 milioane de Euro). Poate ca asta ar trebui discutat putin ...

miki (2 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 15:00

echipele din Spania bat ca la fasole pe cele din premierm ligue si serie A..dar mru se spune despre campionatele englez si italian, ca sunt cele mai..trofeele le castiga spaniolii!

Zagna (4 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 15:02

Observator (50 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 15:06

Citind articolul si unele comentarii, n-am cum sa raman impasibil! 1. Autorul are dreptate, nu poti alege zona Golfului la o astfel de varsta! 2. Stanciu are o valoare care l-ar impune in orice campionat european, chiar daca nu la echipele de top! Nu cred sa fie prea multi fotbalisti de valoarea lui in campionatul belgian de astazi (mult mai slab decat cel de la finalul secolului trecut), insa antrenorul (un grasan ce crede ca va trai vesnic de pe urma succesului de la Gent, de acum cativa ani) si lipsa de ambitie a fotbalistului au dus la o despartire timpurie de cel mai bun club belgian! 3. Cand era la Aba Iulia, Stanciu era un ardelean timid, la locul lui; a crescut in valoare la Vaslui, insa primele tatuaje au aparut in "era Steaua"; daca esti o persoana decenta si un un bun fotbalist si ajungi sa crezi ca ai nevoie de tatuaje pentru a iesi in evidenta, inseamna ca anturajul a fost prost si ca subiectul are un caracter slab! 4. "Ametiti" precum Dembele, Sterling si multi altii castiga de 10 ori mai mult decat Stanciu, avand insa mai putine calitati decat ardeleanul nostru; jamaicanul de la City are un fizic impozant? Nu, are doar o viteza debordanta, nimic altceva! In plus, cred ca este cel mai mare ratangiu al istoriei fotbalului important! 5. In concluzie, fotbalistul si impresara lui ar trebui sa nu considere acest transfer un punct terminus, ci doar o etapa intermediara. Valoarea jucatorului (ambidextru, sut bun, pase bune) ii da dreptul sa revina in Europa, intr-un campionat mai important decat Belgia, Olanda sau Portugalia! 6. Orice asemanare intre Stanciu si Hagi este fortata, tendentioasa! Hagi a jucat la cele mai bune cluburi din Spania si si-a incheiat cariera in Turcia, unde a ajuns la 31 ani, dupa ce Cruyff l-a marginalizat, preferand fotbalisti-executanti, adica cu mai putina personalitate! O.

Observator (50 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 15:23

@ miki Ati vazut ultimele meciuri din Serie A? Ma refer la Chievo-Fiorentina si Atalanta-Roma? In acelasi timp, meciuri precum Sociedad-Huesca, Bilbao-Betis si chiar Girona-Barcelona au cumulat doar 3 goluri! Campionatele din Anglia si Italia sunt in mod clar peste cele din La Liga! Fara suparare, insa Huesca, Levantes, Alavez, Rayo, Valladolid, Eibar, Girona si Leganes sunt sub Leicester, Burnley, Newcastle, West Ham, Wolverhampton, Palace, Southampton, Bologna, Udinese, Genoa sau Parma, ca valoare! O.

George (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 15:46

Cine ești tu ca să ii ceri socoteala ***. Nu poți tu dirija oamenii fiecare face cum considera ca ii este bine. Numai un *** ca tine piate sa ceara socoteala cuiva nu vod însă motivul... Nu ai bani după care sa bei apa ești un ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo (8 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 16:16

Spune-mi ce impresar ai și-ți spun ce cariera vei avea. Când o alegi pe Amp e clar ce mentalitate ai.

Liviu (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 16:27

Fotbalistul roman, in primul rand e lenes ( deh mostenire de natie) iar daca voi in urma unei pase geniale sau dribling nimerite ii faceti regi, printi, diamante sau mai stiu eu ce generatii de aur care n-au castigat niciun trofeu, atunci cei doi neuroni ai lor gandesc si se cred exact cum i-ati categorisit. Banii castigati usor adica lenea il duc si pe acesta in locul unde nu se intampla nimic, doar curg rauri de galbeni . AFERIM...

scorilo (12 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 16:29

@Observator: Miki are dreptate. Tot auzim povești privind forța campionatelor din Anglia, Germania și Italia, dar trofeele din ultimii zece ani, respectiv UCL și EL au ajuns în Spania( la Real, Barcelona, Atletico și Sevilla) în 13 cazuri din 20, în trei situații fiind chiar finale exclusiv spaniole. Pe lângă cele patru echipe iberice enumerate, au mai prins semifinale în EL și Valencia( de două ori) Celta sau Villareal. Mai mult: în ultimii cinci ani, echipele spaniole au realizat dubla UCL- EL în patru cazuri. Ca atare, a fi un campionat mai echilibrat nu-i totuna cu a fi mai valoros.

Jean-Paul (41 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 17:18

Sa nu ma intelegeti gresit, d-le Theo. Stanciu practica, dupa parerea mea, un fotbal falimentar. Si voi incerca sa explic in cateva cuvinte de ce ii pun astfel de pecete. Stanciu nu e decat un mingicar. El nu are cultura jocului combinativ, absolut necesara intr-un joc de echipa. Lui Stanciu i se potrivesc de minune pretinsele vorbe ale lui Di Stefano spuse celor de la Brescia in momentul in care Hagi s-a transferat de la Real la echipa din peninsula: "Daca vreti sa aveti succes pe viitor, va trebui sa jucati cu doua mingi, una dedicata special pentru Hagi iar cealalta pentru restul echipei". Da, ca orice mingicar, Stanciu are in ADN-ul lui pofta de a tine mingea, incercand sa dribleze cat mai multi. Degeaba i-au spus antrenorii ca nu e necesar sa mearga el cu mingea pana in poarta adversa fiindca nu s-a putut dezbara de acest narav. Si asa cum ati putut constata, dupa ce a driblat 2, foarte greu a reusit sa treaca si de al treilea fiindca ori l-a deposedat, pe bune, ori a fost faultat. Castig minim , ca la rugby, ceva metri mai aproape de poarta adversa Jucand individualist, Stanciu nu si-a atras prietenia colegilor de echipa, dimpotriva, i-a indepartat fiindca a fost prea ostentativa incercarea lui de a le arata ca le este superior. In loc sa-si castige prieteni pe teren si inafara lui, Stanciu s-a vazut silit sa se bazeze doar pe Chipciu. ceea ce s-a dovedit a fi total insuficient si contraproductiv. Degeaba esti talentat daca nu stii sau nu poti sa-ti valorifici calitatile: ca jucator la mijlocul terenului Stanciu n-are calitati de conducator de joc tocmai fiindca tine prea mult mingea si vrea sa dea el golurile, scurtcircuitandu-i pe atacanti. Ati vazut ca nici la nationala, unde selectionerul ii lasa mana libera sa patruleze pe teren unde vrea el, tot nu a facut nici o branza... La Anderlecht, oamenii se asteptau sa rupa gura targului dupa ce au dat o caruta de euro pe el. Si antrenorul raspunde pentru rezultate, deci jucatorii trebuie sa-i asculte indicatiile de joc. Daca el e foarte multumit cu noua situatie de la Ahli(bani mai multi, fotbal cat se va indura el sa arate), e OK, fiecare are dreptul sa-si caute si sa-si gaseasca fericirea. Dar nu vad cum va progresa ca sa poata reveni in Europa la o echipa unde sa poata castiga cam cat ii da acum arabul. Cred ca Gurita se va putea lipsi de Stanciu la nationala: vin din urma tineri care sper sa arate inclinatie pentru jocul de echipa, nu sa aruncam mingile de la mijlocul terenului taman in careu ca sa le prinda atacantii, fiindca va fi o idee falimentara. Cei care au vazut-o pe Steaua din anii '80 au savurat jocul combinativ la care participau cei din linia de mijloc astfel incat atacantii se puteau demarca mult mai usor, taman din cauza ca dinamica jocului era de asa natura.... S-auzim de bine......

Observator (50 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 17:27

@ scorilo OK, asa este, insa nu trebuie sa ne luam numai dupa palmaresul din cupele europene din ultimii ani! In fond, Germania si Anglia au dominat fotbalul din deceniile al 8-lea si al 9-lea, perioada cand spaniolii abia subzistau! Am dat exemplele unor meciuri din ultimele etape, cu un dezavantaj clar (nivel de joc, spectaculozitate, dramatism) pentru cluburile din Spania; cele 6 cluburi din Anglia care compun "big six" sunt in mod clar mai bune decat primele 6 din Spania, cu toate ca Real si-a revenit un pic in ultimele saptamani! Este ridicol sa compari Sevilla, Valencia sau Betis cu Arsenal si United, ocupantele locurilor 5 si 6 din Anglia; nici n-are rost sa mai comparam ridicolele echipe Alaves si Getafe cu cele doua de pe locurile 5 si 6 din Anglia, din orice puncte de vedere (valoare a loturilor, eprimare in teren, traditie, stadioane si ce-o mai ramane)! In duble manse, aproape toate cluburile din Anglia s-ar impune contra ... omoloagelor (adica de pe aceleasi locuri) lor din Spania! Spania ramane cu 2 cluburi castigatoare de CCE/Liga Campionilor (pentru mult timp), in timp ce Anglia ar putea avea, in curand, o a sasea castigatoare a celei mai importante competitii! In materie de argumentare a unor afrimatii, nu cred sa-mi creeze cineva probleme! O.

Mircea (2 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 17:48

Eu unul l-aș lăsa pe Stanciu să-și stabilească singur prioritățile in viață. Dacă aș strimba din nas privitor la traseul profesional al gazetarului de aici, dinsului i-ar plăcea?

Mircea (2 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 17:50

"Mi-am făcut iluzii cu Nicolae Stanciu. M-am înșelat..." Deci, dle Jumătate, nu dumneata ești responsabil pentru caii-ți verzi pe pereți, ci Stanciu, că nu este precum in iluziile dumitale roze...

scorilo (12 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 18:28

@ Observator: Argumentarea afirmațiilor se face cu cifre, nu cu păreri. Spania are patru echipe, nu două, care au bătut la marile echipe englezești pe unde le-au prins și care au cucerit 13 trofee europene din 20. Cifre seci, incontestabile. Scopul sportului e cucerirea de trofee. Nivelul de joc trebuie să se concretizeze în așa ceva. În ultimii zece ani, Spania a cam luat tot. Inclusiv două campionate europene și unul mondial, la nivel de națională.

ene (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 19:25

Nu a existat niciodata"fotbalistul Stanciu". A existat un jucator de fotbal putin peste media celorlalti din campionatul nostru, dar care a fost ridicat artificial in slavi. Mai tine minte cineva episodul cu Iancu, Stanciu si antrenorul Stelea ?

Spaima geambasilor (5 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 19:32

Mai trollule, ca asta ai ajuns si tu Theo tzucal mama pe jumatate de obraz, ca s-a facut intreg baiatul! Ai de mine! Intreg pe jumatate, dar intreg domne! Vaneaza ucigasii mai abitir ca Simon Valea-luncii, ataca la baioneta apoi fuge mancand pamantul la Nicusor, sa il vaneze si pe el, ca i-a calcat visele vanatorului de ucigasi in picioare... :(( Vezi tu nea Theo-draga, noi am spus de la bun inceput ca asta nu e fotbalist, cum il vrdeati voi ca sa il vanda El Comandante pe bani grei. Dar voi v-ati facut ca impachetati pesti. Acum nu te mai smiorcai, vezi ca s-au mai prabusit niste avioane. Cauta vinovatii, pe ei!! :))))))) sunteti ireali, zau asa :)))))))))

Observator (50 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 19:43

Doar cateva meciuri din Spania nu sunt plictisitoare; prin comparatie, cele din Anglia, Italia si chiar Frata sunt mai interesante; ce-i drept, Tottenham n-a fost ani in sir interesata de cupele europene, in timp ce Arsenal a avut de suferit de pe urma unor trageri la sorti nefavorabile (a avut de infruntat in fazele eliminatorii Barcelona si Bayern cu repetitie)! Am dat exemple de meciuri din Spania la care adormi (ultimul a fost aseara, Alaves- Rayo), spre deosebire de aproape orice partida din campionatele mentionate. In timp, am obeervat ca cei care dau dovada de cea mai mare intransigenta sunt suporterii spaniolilor (in special ai Barcelonei si ai lui Messi, fireste), ai lui Bayern si ai "cormoranilor"; pentru ei, niciun argument al "adversaruui" nu-i valabil! Puteti ramane cu convingerile dvs., ale mele sunt altele! M-a mai nedumerit lista de favorite la castigarea Europa League a lui A. Niculescu; el ii crediteaza si pe cei de la Betis cu sanse la castigarea trofeului! O.

ovidiu_3003 (64 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 20:01

...trebuie spus adevarul ...fotbalul arab este cel mai slab din lume ...

Jiji (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 20:32

Tanti jumătate,*** de performante, *** de țară si nationala,dupa ce se lasa de fotbal ramane cu ce a bagat in buzunare

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

california (7 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 21:11

desi nu e nu stiu ce scula de jucator, fotbalistic inseamna totusi cativa pasi inapoi si nu numai fotbalistic dar chiar si financiar; sa ma explic: putea sa ia banii astia de la arabi si peste vreo 5 ani; intre timp putea incerca sa faca cariera si poate si bani in europa; cred ca la varsta lui e naiv, dar peste ani o sa realizeze ca o *** a profitat de el; de fapt daca nu ar fi atitia fraieri, nu ar exista nici atitea ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

SStudentesc (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 21:28

Foarte bn a facut, daca asta fost visul lui ca nimeni din familie lui sa nu mai munceasca, cine suntem noi sa judecam, deja sa ajs prea departe cu, comentariile, sa nu ne mai *** grija de altii si sa ne ocupam numai si numai de noi, sunt alte vremuri care le traim, sa lasam si,,generatia de aur " in urma, ce a fost a fost si cu ce avem acum sa ne spalam pe cap, astea sunt vremurile de acum si nimic mai mult, sunt multe de spus, asa ca Nicolae Stanciu dute copile si ia-le banii la arabi 2,3 5 ani cat poti tu sa stai daca poti mai mult ca Radoi mai bn.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

V (10 comentarii)  •  29 ianuarie 2019, 22:31

Cine e Stanciu?Unul care ne-a mancat o calificare,e condus in viata de una care lauda fotbalul arab din cauza ***(Alexa)Reghe,(***).Sa stea acolo pâna se transforma in beduin...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 0:55

Ferească Dumnezeu! Mai oameni buni, chiar nu găseați alt subiect despre care sa scrieți? Dacă cineva plânge după Stanciu să-și aducă aminte de felul cum a bătut penalty-ul cu Macedonia. Va amintiți cum privea in gol in timp ce șortul începea sa se umezeasca? Tragedic e faptul ca am ajuns sa credem ca Stanciu e vreun lider, un jucător valoros capabil sa facă minuni pe terenul de fotbal. Nu vreau să-l jignesc pentru ca săracul atâta poate, dar nu e altceva decât un produs hiper-umflat al “Ziariștilor” din România. Băiatul asta nu a făcut fata la Anderlecht și îl vedeți salvatorul fotbalului românesc! Ce câini am fost și ce *** am ajuns! România la ora actuala are 4 fotbaliști care merita tricoul naționalei : Răzvan Marin, Andone, Pintilii și Nistor restul sunt sub mediocri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (39 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 2:21

In principal ai dreptate numai ca nu prea esti realist. Nu , n-are valoare de fotbalul mare. Sa fim seriosi Belgia e o super forta in fotbal la nivel de NATIONALA, unde absolut nici un jucator nu joaca in campionatul intern. Deci scurt pe doi campionatul intern e cam jalnic.... Iar Stanciu n-a facut fata..... Crezi ca de vina a fost ca era crestin-ortodox si exista o conspiratie mondiala impotriva ortodocsilor???? sau ca n-avea valoare???? Mergem bineinteles pe varianta 1 . El era un super fotbalist dar flamandul ala nu l-a inteles. OK. A plecat in Cehia....N-a facut absolut nimic. O echipa de frunte a Cehiei se zbate in mediocritate.... Unde putea sa ajunga??? Sigur ca si-ar fi dorit Juve, Barca, Real sau PSG. Dar a ajuns unde ii era locul si unde a meritat ----la arabi..... Cit despre impresarii din fotbalul romanesc ei sunt niste escroci cu toti -barbati sau femei . Dar nu sunt *** si SIGUR vor sa cistige cit mai mult dar tu ca negustor cam stii ce marfa ai oricit de prost ai fi. Normal ca la TV tipi ca pe linga el, Messi e pistol cu apa. Dar stim toti ca nu asa.....O data Giovanii a declarat : Pai ce mie nu mi-ar fi convenit sa am numai jucatorii gen Gica Popescu care nu-i facea greutati iar cind se transfera ii umplea conturile... In concluzie, Stanciu a ajuns EXACT unde merita.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Me (4 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 12:00

Deci a mai esuat un amator de fotbal ridicat in slavi de presa si patroni, oricum picajul incepuse din momentul transferului in Cehia si dupa ce nu reusise la Anderlecht. Asa ca omul si-a dat seama ca nu merge in directia portivita, daca esuezi si la nivelul de genunchi de broasca al fotbalului din vest normal ca a ales sa-si umple buzunarele ... Pana la urma e alegerea lui, ma amuz sa vad cati il vad/vedeau ca pe "noul Hagi" ...

seminte (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 12:13

Acuma, sa stam stramb si sa judecam drept. Fotbalistul este si el om, are si el idealurile, aspiratiile si nevoile lui. In plus, viata de fotbalist are uneori surprizele ei, sta in bombeul lui Arezanov, genunchiul lui Branet sau alunecarea lui AljeSchut. Sunteti dezamagit ca Stanciu a preferat sa-si asigure viitorul in loc sa se straduiasca pentru performante superioare? Si daca facea asa, dar maine-poimaine ajungea intr-un scaun cu rotile? Cum il ajutati dvs si alti dezamagiti pe Mihaita Nesu? Lasati omul in pace, ca e viata lui si nimeni n-o traieste in locul lui. Asa i-a placut, asa a facut, care problema dvs?

aciduzzo (25 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 17:04

Observator.....iar bati câmpii si vii si dai cu oistea in gard....ardeleanul nostru cu calități peste Sterling si Dembele.....iar ma conving ....de data asta irevocabil....ca HABAR N-AI DE FOTBAL....si scrii pe blocurile astea ca n-ai pe unde pierde vremea! Dar ti se poate ierta....nu este nicio problemă...doar esti geniul de la 100 km est de Buzău!!!

lebron (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 18:21

De fapt, Stanciu nu are nicio valoare. Doar voi "jurnalistii" vedeti jucatori de calitate printre gloabele astea din Romania, de aveti impresia ca pot juca pe la echipe bune din Europa. Trebuia sa fie dus cu pluta sa refuze banii aia ca sa joace "fotbal adevarat" prin Cehia sau Romania.

Gabi R (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 20:30

Campionatul Chinei este mult mai puternic decat orice campionat arab . Dovada ca jucatori gen Hulk Witsel Alex Texeira Anelka si altii au jucat pe acolo. Liga Campionilor Asiei e dominata de echipe din China Japonia si Australia...dupa aia vin si arabii . Astia promit marea cu sarea dar amintiti-va de contractul lui Pintilii care s-a rezolvat la TAS ca arabii nu i-au mai dat banii... Un jucator ca Stanciu era bun chiar si in Turcia care este un campionat tare in comparatie cu Cehia sau Romania . De ce a ales sa mearga acolo ... nu stiu ... Al Ahli nu e " Real Madrid " al Asiei asa cum zice doamna P ....mai are mult de progresat pana sa se bata cu greii din Asia . Stanciule imi pare rau pentru tine ....daca trageai pentru cariera aveai si bani ....asa o sa ai doar bani si singurele povesti pentru viitor va fi un gol din penalty contra lui Inter , un penalty scos la Euro 2016 , un gol perfect din lovitura libera contra Spartei , si golulrile contra Legiei la ultima calificare a Stelei in Champions League....pacat...

Sorinache (2 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 21:57

Dacă până la vârsta asta nu l-a vrut Real Madrid sau macar o echipă de pe locul 6 din Premier League nu știu ce așteptări poate să mai aibă de la cariera lui. A ales banii? Dar marii ziariști români ce au ales? E plin spațiul media de ziariști de genul ăsta. Care au lăsat TVR-ul pentru Digi și Telekom. Și care în loc să comenteze meciurile de la World Cup și Olimpiada preferă să comenteze Mămăliga lui Gino sau declarațiile lui Becali. Curat deontologic.

Al-Avés (8 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 23:29

Cunoști asta? https://www.youtube.com/watch?v=_OvuwlNqPmE ¿Sabes eso? N-ai avut șansa să auzi "Quiero ser como Nicolás Stancho"? Nu-i nimic! Nu plânge! De-acum încolo îl vei auzi pe Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud cântând: أريد أن أكون مثل نيكولاي ستانسيو

Demolarii (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 2:35

Pentru cei ce încearcă să identifice care campionat e mai puternic le propun sa compare campionatele, nu trofeele câștigate în competiții organizate de UEFA. Cu 2 ani in urma Leicester, campioană în Premier League , era pe locul 5 ca și încasări financiare din drepturile tv, dar era un nivel comparativ cu câștigătoarea LC. De ce meciurile din Spania sunt mai ieftine pentru televiziuni? De ce disputa Mourinho vs Guardiola in Spania era totul, iar în Anglia doar un duel/derby (după ce Mou a ajuns la Mana U) interesant? In 1983 Dinamo elimina pe Hamburg și pierdea cu Fc Bihor cu 4-1? Steaua câștiga CCE in 1986, și la vreo săptămână pierde finala Cupei României cu Dinamo? Bihorul a preluat performanta europeană a lui Dinamo? Sau Dinamo a devenit câștigătoare a CCE? Nu, pentru că sunt competiții diferite....comparați CL cu NBA, după media spectatorilor sau banii investiți, sau dpv a eficienței publicitare...altfel comparați oile cu gâștele.....

ffvas (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 11:42

”cand a plecat de la FCSB”...

Tyn (3 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 11:57

@Observator - Ne ai spus deja ca "In materie de argumentare a unor afrimatii, nu cred sa-mi creeze cineva probleme!" Dar, te rog eu nu argumenta la sfatul meu absolut gratuit si dezinteresat : *** ! Bro, aberezi la maxim cand susti ca ardeleanul tau de tot rasul are calitati peste Dembélé, Sterling sau altii de la echipe de top...Pai ardeleanul tau nu rezista fizic nici macar o repriza in Belgia... Fugi la doctor bro, negresit fugi !!! :-)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pavel viorel (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 12:20

Lăsaţi-ne cu Stanciu si valoarea lui. La echipa natională de multă vreme nu mai face nimic . De parcă ar fi facut vreodată ceva ! A rămas in istoria echipei nationale cu acel penalti ratat in ultimul minut al partidei cu Muntenegru , care , daca ar fi marcat atunci, ar fi adus victoria echipei nationale. Nu are valoare. Valoare de echipă natională şi de vreun club mai rasarit din Europa. Credeti că dacă ar fi avut valoare nu se gasea vreun club din Europa sa fie interesat de el. Dar nu dadea nimeni din Europa 10 000 000 euro pe el. Nu plangeti după Stanciu pentru că la echipa natională sunt fotbalişti mai buni pe postul lui. Ianis Hagi, Cicâldău, Man ca sa dau numai trei nume. Ei sunt viitorul echipei nationale si sunt mult mai buni ca Stanciu.

Al-Avés (8 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 20:50

@ pavel viorel, 12:20 "... la echipa natională sunt fotbalişti mai buni pe postul lui. Ianis Hagi, Cicâldău, Man ca sa dau numai trei nume."? _____ HAHAHAHAHAHA! Ce ai, mă? Ai băut petrol, contra gălbezei? Ești grav bolnăvior... "Fiul Rejelui" se învîrte pe teren ca o găină beată, dă permanent pase aiurea, și șutează 9 din 10 în tribune, la echipa de club a tăicuțului, unde e titular cu soclu, e ajutat de arbitri să nu fie atins de adversari fiindcă tăicuțul royal șpăguieste arbitrii la fel cum șpăguiește echipe adverse ce pierd meciurile directe în mod dubios, Cicâldău n-a arătat nimic, niciunde, iar Man a devenit rezervă inclusiv la echipa păstorului-selecționer-antrenor care-l admiră fără rezerve... Ce scrii tu aici? Cei din reprezentativa ce a fost la CM din Mexic s-au lăudat că le-au fost ridicate statui acolo, dar nu le-a văzut nimeni. Stanciu măcar se poate lăuda că în Cehia i se cântau ode pe nume propriu. Cine se mai poate lăuda cu așa ceva în Țara Mioriței roș-albastre? Behăiturile tale nu seamănă a triluri la adresa celor 3 pe care-i menționezi...

Ștefan (4 comentarii)  •  2 februarie 2019, 8:10

Ngadeu-Ngadjui? Ai nimerit-o. Și ce echipe....Newcastle, Fulham și Cardiff City. Din punct de vedere valoric, sunt peste cele din Orientul Apropiat. Dar nu pot spune wow. Dacă era mare piesă, îl vedeam titular la Barcelona, Real Madrid, Dortmund, Liverpool, Chelsea, Juventus, Manchester City, Manchester United, Inter Milano, PSG. Fotbalul nu înseamnă numai granzi sau echipe care joacă finale UCL sau EL. Dar dacă ești fotbalist (nu jucător de fotbal!!!!!!), te lupți ca să demonstrezi asta. Ulterior schimbi pase cu Kane într-un derby tare din Anglia sau cu Mbappe. Aceeași chestie o pot spune și despre Stanciu. Sincer mă așteptam la o asemenea decizie. Născut talent și mort speranță.

Observator (50 comentarii)  •  3 februarie 2019, 13:01

Dupa unii "experti" de pe aici, n-ai voie sa emiti vreo idee fara a fi contrat ... visceral, suburban si nepoliticos (prin folosirea singularului)! Stanciu si cei cativa mijlocasi tineri enumerati pe aici au calitati si reprezinta solutii viabile pentru prezentul si viitorul "nationalei"! Decat sa polemizez cu cineva de pe acest site in mod inutil, mai bine imi umplu timpul liber cu lecturi agreabile! Sa polemizeze cititorii cu autorii materialelor, daca tot au chef de cearta! O.

Al-Avés (8 comentarii)  •  16 februarie 2019, 23:08

"...si a zis: Sa fie lumina! Si s-a facut lumina." Si s-a facut 16 februarie 2019: https://www.gsp.ro/international/stranieri/video-nicolae-stanciu-l-a-amutit-pe-reghecampf-gol-magnific-in-stilul-lui-del-piero-impotriva-fostului-sau-antrenor-560175.html

Comentează