Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Ce lecție, Simeone! M-ai cucerit, Cholo!

Pot eu să-l laud pe Diego Simeone? Să fiu fericit cu jocul lui Atlético? Să-i spun Cholo, să-l alint, când în urmă cu trei ani simțeam și scriam că argentinianul duce fotbalul mult înapoi în timp, în Evul Mediu, sfâșiindu-l, […]

...

A fost cândva fotbalistul Stanciu 

Mi-am făcut iluzii cu Nicolae Stanciu. M-am înșelat. Am crezut că el e altfel, văzând cum crește mereu, an de an, de la un joc la altul, de la o echipă la alta. Alba Iulia, Vaslui, Steaua, Anderlecht. Ascensiunea lui […]

...

Ucis de un Gigi Becali! 

De trei zile, de când Emiliano Sala a dispărut, cu avion cu tot, în valurile de gheață ale Canalului Mânecii, jucătorii lui Nantes sunt distruși. Nu mai pot face nimic, nu se mai gândesc la fotbal, nici nu le mai […]

...

Ziua când analistul Henry nu-l iartă pe antrenorul Henry 

Mai ales pe Arsenal. Era necruțător cu fostul său club, clubul vieții sale, la care jucase opt ani. Nu-l ierta pe Arsène Wenger pentru strategia prea curajoasă, prea riscantă și fără succes la acea vreme. Iar atacanții de atunci ai […]

...

Privirea verde a victoriei

Nu era nicio legătură cu fotbalul. Tenisul învingea în acea zi. Ea. Simona Halep. În sfârșit, după ani de muncă, de victorii și de înfrângeri, după multe trofee mângâiate cu lacrimi de fericire, dar și după trei finale de Grand […]

...

Moartea sufletului

A fost un seism de proporții. Dintr-o dată, după investigația New York Times, marea putere a lui Harvey Weinstein s-a prăbușit. Influentul producător de la Hollywood era în sfârșit demascat. Peste 80 de femei din industria filmului îl acuzau de […]

Permalink to Moartea sufletului
marți, 9 octombrie 2018, 7:38

A fost un seism de proporții. Dintr-o dată, după investigația New York Times, marea putere a lui Harvey Weinstein s-a prăbușit. Influentul producător de la Hollywood era în sfârșit demascat. Peste 80 de femei din industria filmului îl acuzau de viol, agresiune sexuală sau abuz sexual. Toate au fost victimele monstrului în ultimii 30 de ani.

Kathryn Mayorga a prins curaj văzându-le pe ele. N-a mai ținut suferința, umilința, disperarea sub tăcere. A trecut peste gândurile sinucigașe, a învins depresia care i-a făcut viața praf. A vorbit, s-a eliberat de coșmarul ascuns un deceniu. Povestește cum a violat-o Cristiano Ronaldo într-o cameră de hotel din Las Vagas, în 2009. A spus NU, a spus STOP, dar protestele ei n-au ajutat-o. Era singură atunci. Acum, nouă ani mai târziu, vrea să meargă până la capăt. Nu mai e singură. Mulți o susțin.

Și ea a ajuns la lumină după ancheta unor jurnaliști. Der Spiegel a dezvăluit totul, inclusiv ce presiuni a făcut portughezul, cum a angajat o echipă de juriști „aranjori” care să obstrucționeze investigația, s-o sperie pe tânăra de 25 de ani și să-i cumpere tăcerea cu 375.000 de dolari. Bani de care nu s-a atins, susține Spiegel, și pe care i-ar fi acceptat la presiunea părinților.

La fel de mulți însă o atacă. Brutal, odios, dezgustător. Printre ei, un impresar român. Când o aud pe Anamaria Prodan vorbind la DigiSport despre Kathryn Mayorga, nu simt decât repulsie:
„Știi cum e cu femeile astea care își aduc aminte după 20 de ani că au fost violate de un bărbat? I-a plăcut atunci violul și și-a adus aminte după 20 de ani, când ăsta e Ronaldo. Dacă era neica-nimeni pe stradă…”.

Acestea au fost cuvintele ei. Râdea perfid. Este posibil? Atât de jos am ajuns? Asta e lumea noastră?
Îngrozitor e că sunt atâția în jur care cred și afirmă același lucru, chiar dacă nu la televiziune. Mayorga e vinovată! Pentru că s-a dus cu el în cameră și pentru că n-a spus nimic imediat. Ea e o profitoare, o târfă care vrea să-l stoarcă de bani.

S-a dus cu el în cameră? A zis NU! Și, după NU, orice discuție se oprește. Și, după un deceniu, violul e mai puțin grav? E la fel, și atunci, și după o zi, și după cinci, zece sau douăzeci de ani.

„I-a plăcut atunci violul”. O femeie despre o altă femeie. Un om despre un alt om. Înfiorător de crud. De murdar. Prăpastia sufletului. Moartea sufletului.

Comentarii (105)Adaugă comentariu

daniel849t (1 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 9:04

Vad ca nu suflat o vorbă din ce a deditat Alina Dumitru. Spre aducere aminte bătăile luate de sportive ce au trecut de un anumit număr de ani sa se uite si sa nu mai vina nimeni sa reproșeze sau sa aducă aminte cumva ca este o blasfemie sa aduci aminte ca ai luat bătaie. Deci cum ramane spunem doar când suntem violate sa si când suntem bătute ca nu prea am vazut nimic despre Aliniat cea pozează niciun comentariu da mai mult stiti publicat aberațiile actualei mămică.

Comentează