Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Moartea sufletului

A fost un seism de proporții. Dintr-o dată, după investigația New York Times, marea putere a lui Harvey Weinstein s-a prăbușit. Influentul producător de la Hollywood era în sfârșit demascat. Peste 80 de femei din industria filmului îl acuzau de […]

Permalink to Moartea sufletului
marți, 9 octombrie 2018, 7:38

A fost un seism de proporții. Dintr-o dată, după investigația New York Times, marea putere a lui Harvey Weinstein s-a prăbușit. Influentul producător de la Hollywood era în sfârșit demascat. Peste 80 de femei din industria filmului îl acuzau de viol, agresiune sexuală sau abuz sexual. Toate au fost victimele monstrului în ultimii 30 de ani.

Kathryn Mayorga a prins curaj văzându-le pe ele. N-a mai ținut suferința, umilința, disperarea sub tăcere. A trecut peste gândurile sinucigașe, a învins depresia care i-a făcut viața praf. A vorbit, s-a eliberat de coșmarul ascuns un deceniu. Povestește cum a violat-o Cristiano Ronaldo într-o cameră de hotel din Las Vagas, în 2009. A spus NU, a spus STOP, dar protestele ei n-au ajutat-o. Era singură atunci. Acum, nouă ani mai târziu, vrea să meargă până la capăt. Nu mai e singură. Mulți o susțin.

Și ea a ajuns la lumină după ancheta unor jurnaliști. Der Spiegel a dezvăluit totul, inclusiv ce presiuni a făcut portughezul, cum a angajat o echipă de juriști „aranjori” care să obstrucționeze investigația, s-o sperie pe tânăra de 25 de ani și să-i cumpere tăcerea cu 375.000 de dolari. Bani de care nu s-a atins, susține Spiegel, și pe care i-ar fi acceptat la presiunea părinților.

La fel de mulți însă o atacă. Brutal, odios, dezgustător. Printre ei, un impresar român. Când o aud pe Anamaria Prodan vorbind la DigiSport despre Kathryn Mayorga, nu simt decât repulsie:
„Știi cum e cu femeile astea care își aduc aminte după 20 de ani că au fost violate de un bărbat? I-a plăcut atunci violul și și-a adus aminte după 20 de ani, când ăsta e Ronaldo. Dacă era neica-nimeni pe stradă…”.

Acestea au fost cuvintele ei. Râdea perfid. Este posibil? Atât de jos am ajuns? Asta e lumea noastră?
Îngrozitor e că sunt atâția în jur care cred și afirmă același lucru, chiar dacă nu la televiziune. Mayorga e vinovată! Pentru că s-a dus cu el în cameră și pentru că n-a spus nimic imediat. Ea e o profitoare, o târfă care vrea să-l stoarcă de bani.

S-a dus cu el în cameră? A zis NU! Și, după NU, orice discuție se oprește. Și, după un deceniu, violul e mai puțin grav? E la fel, și atunci, și după o zi, și după cinci, zece sau douăzeci de ani.

„I-a plăcut atunci violul”. O femeie despre o altă femeie. Un om despre un alt om. Înfiorător de crud. De murdar. Prăpastia sufletului. Moartea sufletului.

Comentarii (102)Adaugă comentariu

daniel849t (1 comentarii)  •  5 decembrie 2018, 9:04

Vad ca nu suflat o vorbă din ce a deditat Alina Dumitru. Spre aducere aminte bătăile luate de sportive ce au trecut de un anumit număr de ani sa se uite si sa nu mai vina nimeni sa reproșeze sau sa aducă aminte cumva ca este o blasfemie sa aduci aminte ca ai luat bătaie. Deci cum ramane spunem doar când suntem violate sa si când suntem bătute ca nu prea am vazut nimic despre Aliniat cea pozează niciun comentariu da mai mult stiti publicat aberațiile actualei mămică.

Comentează