Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

„Moare presa scrisă, domnule Meneses? Şi dacă moare, ce punem în loc?”. „Presa scrisă nu moare …”

Mihai Mateas (eu l-am cunoscut pe MySport, apoi la GSP Cluj, acum sustine editorial adevarul.es) a realizat un interviu foarte interesant cu Enrique Meneses, un jurnalist spaniol in virsta de 82 de ani, foarte activ pe twitter si blog! Am sa […]

marți, 27 decembrie 2011, 9:08

Mihai Mateas (eu l-am cunoscut pe MySport, apoi la GSP Cluj, acum sustine editorial adevarul.es) a realizat un interviu foarte interesant cu Enrique Meneses, un jurnalist spaniol in virsta de 82 de ani, foarte activ pe twitter si blog!
Am sa retin aici citeva dintre parerile domnului Meneses, iar tot interviul va invit sa-l cititi pe blogul lui Misu:

* La 82 de ani, Enrique Meneses continuă să muncească şi să vorbească tinerilor despre presă. Nu se tânguieşte, nu îşi plânge de milă şi nu vorbeşte cu “Pe vremea mea…”. S-a adaptat din mers noilor tehnologii. Acum zece ani şi-a creat un blog, pe care scrie şi azi şi care este printre cele mai cunoscute din Spania: “Jurnalismul nu va fi ucis de niciunul din instrumentele nou apărute. Presa nu va fi ucisă de Twitter. Ce? Telegraful a ucis-o când a apărut? Eu am început să scriu cu o pană. Twitterul este doar un alt instrument care poate fi folosit în jurnalism”

* La 82 de ani, Enrique Meneses preferă să deschidă fereastra spre lume de pe laptopul său, să citească presa pe iPad şi să comenteze pe blogurile prietenilor săi: “Un jurnalist, în ziua de azi, trebuie să se priceapă la toate: video, internet, fotografie, text”

* La 82 de ani, Enrique Meneses este cel mai in virsta utilizator de twitter din Spania: „Eu utilizez toate noile tehnologii care apar. Jurnalismul se adaptează noilor instrumente care ies pe piaţă. Toată viaţa am schimbat camerele foto cu cele mai noi apărute, mai bune şi mai performante, care aduceau ceva în plus. Este la fel şi aici: trebuie să mergi, să vezi, să asculţi, să înregistrezi, să te întorci şi să povesteşti”

Ce înseamnă pentru dumneavoastră acest “2.0″?
– Înseamnă că am trecut de la un monolog la o comunicare multiplă.

– Moare presa scrisă, domnule Meneses? Şi dacă moare, ce punem în loc?
Presa scrisă nu moare. Nu trebuie să o confundăm presa pe hârtie cu presa scrisă. Presa tipărită pierde greutate deoarece noile tehnologii şi criza financiară reduc volumul publicităţii. Faptul că tinerii citesc ştirile mai mult pe Internet decât pe hârtie ne arată calea, iar publicitatea este conştientă de acest lucru. În plus, ştirile apar continuu, timp de 24 de ore. Se păstrează cele care interesează, care au video, care au o infografie activă … Cât despre publicitate, eu am mai explicat cum evoluează. Jurnalismul digital poate vinde spaţiu publicitar la ora la care vrea clientul, ştiind unde locuieşte cititorul şi dacă este bărbat sau femeie. Aceste avantaje fac ca tot mai multă publicitate să se mute pe online şi mai puţin în ziarele tipărite sau în reviste.

Cititi tot interviul AICI

De citit si:Despre sinuciderea ziarului tiparit + Despre jurnalisti si curve

Comentarii (4)Adaugă comentariu

Madalin Blidaru (1 comentarii)  •  27 decembrie 2011, 17:05

Este un interviu de nota 10. Enrique Meneses dovedeste ca presa nu moare, ci se transforma, iar el este una dintre dovezi.

Tavi (1 comentarii)  •  27 decembrie 2011, 17:55

In Romania sigur ea a murit de mult. De atunci decand in prim planul stirilor nu sunt sportivii si atletii ci spalatorii de bani autointitulati creditori, toti impresarii de cea mai joasa speta , dar mai ales pr0nografia si prst gustul promovat pana la grotesc.
(ne)Sincere condoleante!

Augustin Roman (437 comentarii)  •  28 decembrie 2011, 14:19

Madalin – asa este, foarte bun interviul!

Tavi – „Presa scrisă nu moare. Nu trebuie să o confundăm presa pe hârtie cu presa scrisă. Presa tipărită pierde greutate deoarece noile tehnologii şi criza financiară reduc volumul publicităţii. Faptul că tinerii citesc ştirile mai mult pe Internet decât pe hârtie ne arată calea, iar publicitatea este conştientă de acest lucru. În plus, ştirile apar continuu, timp de 24 de ore. Se păstrează cele care interesează, care au video, care au o infografie activă … Cât despre publicitate, eu am mai explicat cum evoluează. Jurnalismul digital poate vinde spaţiu publicitar la ora la care vrea clientul, ştiind unde locuieşte cititorul şi dacă este bărbat sau femeie. Aceste avantaje fac ca tot mai multă publicitate să se mute pe online şi mai puţin în ziarele tipărite sau în reviste”

Iris (1 comentarii)  •  16 decembrie 2014, 5:55

diz:Gostei muito do trabalho. Como sou detcendense de Constantino Jose9 de Faria, Portugueas que veio ao Brasil e se casou com Ana Teresa de Jesus Ladeia, faleceu em Caetite9 Baia no ano de l816. Gostaria de saber alguma coisa a seu respeito para acrescentar em nossa istf3ria.

Comentează