Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

Hoinarind prin China

 

Vineri, 19 iulie. Ne-am trezit la 13:00, ora locala, sau 8 a.m., ora Romaniei. 5 ceasuri este diferenta de fus orar. Probabil am mai fi „sforait” un pic, dar alarma telefonului ne-a spus ca nu mai e cazul, ca doar […]

vineri, 19 iulie 2013, 10:43

 508x318_bucataras-hai-hui-prin-china-beijing-ziua-1-246966.jpg

Vineri, 19 iulie. Ne-am trezit la 13:00, ora locala, sau 8 a.m., ora Romaniei. 5 ceasuri este diferenta de fus orar. Probabil am mai fi „sforait” un pic, dar alarma telefonului ne-a spus ca nu mai e cazul, ca doar n-am venit aici ca sa dormim :). Ni se facuse si cam foame, asa ca am iesit intr-o plimbare lejera spre piata Tian’anmen, aflata la mica distanta de stabilimentul nostru.

Invaluit intr-un fel de picla, soarele isi face insa de cap. Este clad, iar in are o umiditate nu foarte comoda. Sint cu simturile ascutite. Am intrat intr-o lume pe care nu o stim, total diferita de a noastra. Blocurile din fata hotelului nostru aduc cu cele ale cartierelor romanesti, semn ca pina la un punct tarile au avut o istorie comuna. Pina la un punct, caci noi de vreo 20 de ani am pierdut vremea intr-un haos democratic chipurile, in timp ce China a mers cu viteza inainte, consolidindu-si menirea de putere mondiala.

Din Tian’anmen am dat intr-o zona pitoreasca, cu casute traditionale in care-si gasisera linistea branduri mari, precum Zara ori H&M, amestecate cu stradute pline de tarabe cu nimicurile chinezesti. Aveam sa constatam zilele urmatoare ca prin singele chinezilor curge comertul mai ceva ca prin al turcilor.

Ne-am oprit in fata unui mic restaurant privind fascinati cum mai multi tineri bucatari invirteau un aluat din care faceau un fel de pungute pe care le umpleau cu carne sau legume. Se numeau Dim-Sum (Dumplings in engleza) si au fost primele pe care le-am comandat, alaturi de vinete si rosii in sos dulce, o bunatate de te lingeai pe degete. Dim-Sum-urile ne-au fost servite intr-un vas asemanator ciurelului cu care bunica cernea faina si malaiul si erau facute la abur. Le apucai cu virful betisoarelor, le treceai printr-un amestec de sos de soia cu vinegrete si le savurai gustul inegalabil. Immm. Setea ne-am potolit-o cu o bere rece, chinezeasca, excelenta!

Am hoinarit apoi prin zona si n-am putut sa nu remarcam ciudateniile culinare (vezi galeria foto – cu frigarui de lilieci, scorpioni ori larve), seara am fost la piscina si sauna hotelului, gindindu-ne daca vom avea probleme de a adormi, tinind cont ca miezul noptii aici insemna practic ora 7 p.m. a Romaniei. Cum naiba sa ma culc de la 7 seara? a fost intrebarea care mi-a revenit in minte de citeva ori. Dar n-am avut nici o problema, iar a doua zi ne-am trezit dis-de-dimineata, la 7, pentru ca urma o zi plina …

Comentează