Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

Video: Nicolas Popescu a marcat in week-end din lovitura libera!

Duminica la amiaza am fost in Stefan cel Mare pentru a urmari partida DimSoft – CSS1 Pajura. Inainte de acest joc, se disputa pe terenul sintetic meciul ProLuceafarul – FC Voluntari (categoria 2002 II). Dintre pustii in rosu se remarca […]

duminică, 24 martie 2013, 11:50

Duminica la amiaza am fost in Stefan cel Mare pentru a urmari partida DimSoft – CSS1 Pajura. Inainte de acest joc, se disputa pe terenul sintetic meciul ProLuceafarul – FC Voluntari (categoria 2002 II). Dintre pustii in rosu se remarca un blondut, atit pe teren, cit si prin faptul ca din tribune fiecare reusita a sa era marcata de incurajari: „Bravo, Nico, asa Nico!” …

Inaltut, dar slabut, pustiul era dispus la efort. Alerga peste tot, iar cind prindea mingea o zbughea aproape invariabil pe patrundere frontala, in dribling, dar fara a neglija pasa cind era cazul. Tot timpul cu capul sus, Nico a fost cel mai bun jucator al echipei sale.

iesireabaciului.JPG

Am aflat ca Nico este fiul fostului mare international Gica Popescu, iar proverbul „aschia nu sare departe de trunchi” prinde valoare si in cazul sau. ProLuceafarul a invins cu 5-3.

Iata un gol marcat din lovitura libera de Nicolas:

Partida dintre DimSoft si CSS1 Pajura n-a mai avut 8 goluri, ci doar 4 (2-2), dar a fost foarte indirjita. DimSoft a mizat pe pusti de 2003 (unul chiar 2004), micii fotbalisti depunind un efort considerabil desi afara erau cel mult 2 grade! Unul dintre golurile DimSoft a fost reusit de Filip Ilie Dragomir (foto al 3-lea pe rindul de sus), baiatul fostei mare jucatoare de tenis Ruxandra Dragomir, care este unul dintre cei mai talentati fotbalisti ai generatiei 2002.

In acest an, Dimsoft va reprezenta Romania in 2 turnee puternice: primul in Franta, unde este in grupa cu Toulouse (vezi aici), iar celalalt in Portugalia, la Estoril, unde si-au anuntat prezenta nume mari din fotbalul european (Manchester City, Atletico Madrid, etc).

dimsoftblogsport.jpg

Tot in acest week end, este de amintit o competitie desfasurata la Oradea si dedicata copiilor nascuti in 2005. Organizatorii de la Viitorul Oradeamerita felicitati, iar daca doriti sa vedeti un album foto il gasiti aici 

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Blaustein (2 comentarii)  •  25 martie 2013, 12:43

Se vede ca nu pune prea mare pret pe Scoala de Fotbal Gica Popescu. Pe langa faptul ca e are interzis la competitii e si executata de ANAF, dar fiu-su joaca la ProLuceafarul. Uite, a lui Hagi joaca la Academie la el si au toate conditiile. Nu cred ca Hagi e mai bogat decat G.Popescu dar asta s-a bagat mai tare la magarii decat sa faca ceva in fotbal.

PS: Felicitari pt articol!

bizzy (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 13:02

mama ce picioare schiloade are 🙁 nu e vorba de varsta…vad ca colegii lui sunt mai grasuti. o sa fie cu fizic de Sergiu Radu asa…

Augustin Roman (437 comentarii)  •  25 martie 2013, 13:05

hai, ma, bizzy. copilul are doar 9 ani … o sa se dezvolte bine, caci Gica Popescu avea fizic excelent de fotbalist. La virsta asta nu trebuie decit sa gaseasca placerea de a juca, sa socializeze cu grupul si sa lupte impreuna cu ceilalti pentru o cauza comuna: victoria. Asta e important!

Augustin Roman (437 comentarii)  •  25 martie 2013, 13:07

Blaustein, intre Hagi si Gica Popescu este o diferenta de abordare a investitiei. Dar sa stii, ca la 2003 spre exemplu, Scoala Gica Popescu a castigat campionatul, invingind Sportul 2003 in finala … Deci probabil se face treaba buna si acolo, din pacate mai putin mediatizata.

gabriel p. (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 14:03

se vede ca nu prea va duceti la meciuri de pitici, sunt o gramada de pusti mai talentati decat Nicholas. sa-i vedeti pe pustii de la sportul cei de 10 ani, cred ca bat fara probleme orice echipa mai mare ca ei cu 2 ani.

Blaustein (2 comentarii)  •  25 martie 2013, 14:13

@Augustin Roman
Da, probabil se face treaba buna si acolo, nu e mediatizata dar poate trebuie mediatizate, eu legat de subiectul asta am vazut in ziar doar faptul ca e executata de ANAF, ca le-a ridicat 2 calculatoare..etc, ceea ce chiar nu ma intereseaza. Ca fapt, stiu ca a transferat vreo cativa pusti prin Italia doar ca se cearta cu cluburile de provenienta pentru cota parte din transfer :). Eu stiu ca Scoli de fotbal foarte bune sunt Ardealul si LPS Banatul dar si la Arad. Ar fi interesant un articol de asta, macar categoria de varsta si campioana.
Ex: copii nascuti in 2000: Viitorul Constanta, 2001:Ardealul Cluj, etc…

Mihai (6 comentarii)  •  25 martie 2013, 14:17

Nico este nascut in 2003 si joaca la o categorie mai mare. Este un copil foarte talentat.

Mihai (6 comentarii)  •  25 martie 2013, 14:42

Gusti, Gabriel P. are dreptate cu grupa 2oo3 Sportul Studentesc. De fapt, toate grupele lor merita atentie in media, mai ales ca antrenorii de la grupele de copii si juniori muncesc din pasiune (sunt neplatiti de aprox 2 ani, din ce stiu eu) iar conditiile de antrenament sunt precare.Pe langa echipele enumerate de Bleustein, as mai adauga Atletico Arad si l-as sfatui sa urmareasca evolutia Clubului Dimsoft.

agb87 (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 14:51

„Unul dintre golurile DimSoft a fost reusit de Filip Ilie Dragomir (foto al 3-lea pe rindul de sus)…” cand am citit aceasta sectiune, instictiv mi-am pus intrebarea „Dar asta al cui mai e de se vorbeste despre el?!”. Apoi am citit continuarea… Poate va ganditi si la colegii de generatie mai talentati si mai…necunoscuti decat Nicolas, Ianis si Filip

gabi (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 15:55

din pacate, ca si la actorii de la Hollywood, daca esti deja „fiul lui tata” ai din start 500% sanse mai mari ca oricare alt pusti talentat. Asta se petrece de mult timp in Romania. daca nu esti fiul lui tata, trebuie sa dai spagi la antrenori sau impresari. Asta e Romania!

Mihai (6 comentarii)  •  25 martie 2013, 16:34

Eu zic sa mergeti si sa-i urmariti pe acesti copii (Nicolas si Filip) si pe urma mai vorbim pe acest subiect.

Augustin Roman (437 comentarii)  •  25 martie 2013, 16:36

Gabriel P. – Merg in fiecare week end la meciuri de pitici :). Nu fi rau, n-are legatura echipa buna a Sportului, pe care o stiu, cu stirea despre Nicolas.

Augustin Roman (437 comentarii)  •  25 martie 2013, 16:39

AGB87 – aceeasi observatie ca si in cazul lui Gabriel. Faptul ca remarc aici cite un copil care are talent si o legatura cu un fost mare sportiv al Romaniei nu trebuie sa stirneasca invidie si nici sa aduca jigniri copilului in cauza. Face parte fireasca din meseria mea de ziarist sa transmit informatii cu „cirlig” pentru cititor. No offense!

Augustin Roman (437 comentarii)  •  25 martie 2013, 16:43

Mihai, ai dreptate, as vrea si eu ca parerile acestea mai veninoase din partea celor care comenteaza sa vina dupa ce ii vad la lucru pe acesti copii.

Si in cazul echipei de la Sportul ai dreptate. Din pacate, conditiile de la Sportul lasa mult de dorit. Acest club traieste la copii si juniori doar pe spatele parintilor. Nu e de mirare, vazind ce se intimpla la echipa mare … Doar ca haosul nu are cum sa duca la ceva bun. daca ai fi junior la Sportul, ti-ai dori sa ajungi la echipa mare? Daca da, ce jucator ai putea avea ca lider? … Se leaga multe, iar la Sportul drumul duce in infundatura.

viorel (2 comentarii)  •  25 martie 2013, 18:00

echipe bune la 2002

Daniel (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 18:15

Nu mai dati anunturi eronate DimSoft a jucat cu copii nascuti 2002 si2003 Filip Dragomir este nascut 2002( are foarte multe calitati pentru varsta lui )
Despre echipa C.S.S.1 nu ati scris nimic
Ati scris doar de echipele unde joaca copiii unor mari fotbalisti Asta nu inseamna ca ei sunt cei mai buni pentru varsta lor.

viorel (1 comentarii)  •  25 martie 2013, 18:19

Am fost la joc C.S.S.1 a jucat mult mai bine decat cei de la Dim Soft si au avut si ei in echipa 5 jucatori nascuti 2003 si unul 2004

Augustin Roman (437 comentarii)  •  25 martie 2013, 22:00

Viorel – DimSoft a avut in teren 7 jucatori nascuti 2003: Matei (portarul din repriza a 2-a), Cosmin, Alin (fundasii laterali), Andrei, David Polivanov, Razvan, Voicu (mijlocasi) si unul 2004 (David Ojoghin). Crede-ma, cu o zi inainte, DimSoft 2002 a spulberat pe CSS1 pe teren mare cu 5-1, desi se juca la grupa de virsta 2001.

Vezi ca stiu ce vorbesc 🙂

Augustin Roman (437 comentarii)  •  25 martie 2013, 22:04

eu am scris ca s-a jucat indirjit, nu poti spune ca CSS1 a jucat mult mai bine …

Augustin Roman (437 comentarii)  •  27 martie 2013, 9:57

Am o rugaminte: nu mai scrieti aceeasi persoana sub diverse nicknameuri. Sustineti va argumentat parerile, caci este o dezbatere libera (aviz viorel, daniel …)

rapidistul (10 comentarii)  •  27 martie 2013, 12:06

dimsoft au ajuns aici si cu ajutorul copiilor care au venit de la sportul 2002 si 2003 au si sustinere financiara foarte buna

rapidistul (10 comentarii)  •  27 martie 2013, 12:16

Augustin te rog scrie si de Juniorul 2002 si de Sportul 2002 sunt echipe foarte bune … Juniorul a luat locul 3(parca) pe tara Sportul de vreo 3 ori campioana pe Bucuresti pacat ca nu-si indreapta nimeni ochii si asupra lor…

Augustin Roman (437 comentarii)  •  28 martie 2013, 0:43

Si eu am auzit cuvinte frumoase despre Juniorul si Sportul. Cu siguranta voi scrie!

rapidistul (10 comentarii)  •  28 martie 2013, 14:22

Multumesc frumos, astept cu interes urmatoarele comentarii (relatari) despre echipele de copii si juniori

rapidistul (10 comentarii)  •  8 aprilie 2013, 10:37

Augustin ai fost la turneul de la Buftea , ce impresie ti-au lasat copii de acolo, sportul 2003 si 2002 in finale, ceva evidentieri .
Astept in continuare sa scrii despre copii,ca o faci f. bine

rapidistul (10 comentarii)  •  8 aprilie 2013, 10:43

Salutari de la tatal copilului care a facut o dedicatie pt. mama lui intr-o finala!!!! cu respect

Comentează