Regal Atletico Madrid de Bucuresti – academia de juniori care a vandut 31 de jucatori in 2017!
25 de jucatori cumparati de CSA Steaua, 4 de FCSB si 2 imprumutati la Otelul Galati! O performanta de punctat pentru o Academie de juniori din Romania!

La nivel de seniori, singurul club pozitionat clar ca „pepiniera” de jucatori este Viitorul lui Gica Hagi. Organizarea gruparii din Constanta urmeaza pasii corecti ai strategiei pe care Regele nu ezita niciodata sa o spuna, indiferent ca ia campionatul sau joaca mai modest, cum se intampla acum. Hagi a pornit pe un drum si s-a pozitionat corect, muncind si pastrandu-si luciditatea chiar si in momentele de glorie: ati vazut ca a recunsocut fair ca a fost o minune castigarea campionatului. Ceea ce reprezinta o pozitionare corecta, caci in nici un campionat sanatos nu se pot impune cluburile care cresc fotbalisti tineri. Dar, cum in Liga 1 valorile s-au nivelat in jos, Hagi a prins un culoar si a iesit castigator! Bravo lui, e important un titlu de campion in vitrina cu trofee pentru un club pepiniera.
25 de jucatori cumparati de CSA Steaua, 4 de FCSB si 2 imprumutati la Otelul Galati!
Daca aruncam o privire la nivel de juniori, observam ca 2017 a fost anul celor de la Regal Sport Bucuresti. De ce zic asta? Pentru ca dupa un cliclu de 4 ani de pregatire, clubul bucurestean a cedat nu mai putin de 31 de jucatori in aceasta vara! Tot ca si titlul castigat de Hagi, si Regal a prins o situatie extrem de favorabila, e clar. Dar daca nu avea calitate in procesul de instruire al tinerilor fotbalisti, nu ar fi putut bifa acest succes: 25 de jucatori cumparati de CSA Steaua, 4 de FCSB si 2 imprumutati la Otelul Galati!
Regal s-a născut în 2011 dintr-o pasiune boemă. Aveau atunci o mână de copii, care erau crescuți altfel. În 2013, strategia clubului s-a schimbat. Au fost preluate 3 grupe de copii de la Sportul Studențesc și s-a început construirea unei Academii care să producă jucători, totul sub motto-ul: „Fotbal, familie, educație”. Drumul nu a fost ușor, doar că și-au respectat principiile și au construit corect, fără să ardă etape. La un moment dat chiar au desființat grupa de 2003, care devenise un butoi cu pulbere din cauza unui antrenor greșit ales și a unor părinți mult prea vulcanici. Cum zice președintele Mihai Badea, „am încercat să ne ferim de tot ceea ce înseamnă ‘om de fotbal’ în înțelesul autohton”.
În paralel, clubul a investit și în diverse proiecte de finanțare pentru sustenabilitate, iar una dintre idei a fost dezvoltarea unor colaborări cu platforme moderne, inclusiv siti casino online, care au început să atragă resurse importante în sprijinul infrastructurii sportive. Cu fondurile generate, au reușit să își modernizeze baza sportivă.
Au apelat doar la antrenori tineri, au preluat licența de la Atletico Madrid pentru a deveni prima Academie din Europa de Est a acestora, au primit know-how și sprijin tehnic de la celebrul club spaniol, iar nu în ultimul rând, și-au construit propria bază. Apropo de bază, în România ai de așteptat un an și 3 luni pentru a primi aprobările ca să poți demara amenajarea unei baze sportive în paragină și de încă 6 luni pentru a o aduce la standarde civilizate. Din iarnă, proiectului i s-a alăturat Florin Răducioiu, coordonatorul corpului tehnic, care a venit cu entuziasmul său să-i învețe pe cei mici drumul spre performanță.
Ca sa rezumam, in 2017, Regal Bucuresti a reusit sa castige Cupa Romaniei faza pe Bucuresti, sa ia doua titluri nationale la juniori U13 si U15 si sa vanda nu mai putin de 31 de juniori! „A fost anul nostru si aveam nevoie de aceasta confirmare pentru a sti ca facem lucrurile corect, sunt convins ca multi copii din generatiile urmatoare pe care le crestem vor confirma”, concluzioneaza presedintele Mihai Badea.