Gusti Roman

Am pasit in gazetaria sportiva in 1995 si am parcurs pas cu pas etapele ei, din era printului in era digitala

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Gusti Roman
Marti se va lansa Dieta cu ciocolata, o carte de nutritie in care Diana Artene explica si principiile unei activitati sportive sanatoase

Diana Artene lanseaza marti, 18 mai 2021, impreuna cu editura BookZone, probabil cea mai bine informata carte de nutritie: Dieta cu ciocolata. Diana Artene este doctor in nutritie oncologica, cu dubla licenta in fiziokinetoterapie si nutritie-dietetica, master in stiintele nutritiei […]

...

LPF cere redeschiderea stadioanelor, dar in conditii de siguranta! O initiativa foarte buna, care merita macar discutata!

Justin Stefan, secretarul general al LPF, a anuntat ieri pe facebook ca a cerut MTS sa analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor: „Intrebare fara raspuns: de ce partiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt inchise? Ambele sunt facilitati sportive. […]

...

10 intrebari pentru Ovidiu Burca dupa Snagov – Rapid 3-2

Sincer, stiind povestea echipei din Snagov, citind despre antrenorul ei, acuzat la randul sau de meciuri trucate,si vaznd cotele dinaintea meciului direct cu Rapid (12 la 1 solist, 25 la 1 pauza, 1 final), victoria gazdelor 3-2 (2-0) mi s-a […]

...

Mesaj pentru Ionuț Lupescu!

Draga Ionut! Ultimii ani ai carierei tale iti dau dreptul de a fi privit ca un candidat ideal pentru alegerile FRF din aprilie. Esti sobru, serios, dedicat fotbalului si ai acumulat o experienta interesanta in structura de conducere a fotbalului […]

...

Cum mi-a redat Botosaniul sentimentele de suporter!

Constatare:

FC Botosani a fost permanent in top 7 in clasamentul primei ligi in acest sezon si pastreaza sanse matematice la play off.

FC Botosani este calificata in sferturile Cupei!

FC Botosani a vandut in acest sezon de aproape 1,4 […]

...

#Copiisijuniori. De retinut citeva idei!

Il admir sincer pe George Ogararu. In iarna, a dat prilejul unor antrenori tineri sa viziteze Academia lui Ajax, este implicat in multe proiecte caritabile, iar, de curind, a pus umarul pentru versiunea de limba romana a siteului www.ajaxonlineacademy.com/ro, un  real […]

miercuri, 4 iunie 2014, 12:47

Il admir sincer pe George Ogararu. In iarna, a dat prilejul unor antrenori tineri sa viziteze Academia lui Ajax, este implicat in multe proiecte caritabile, iar, de curind, a pus umarul pentru versiunea de limba romana a siteului www.ajaxonlineacademy.com/ro, un  real ajutor pentru cei care s-au dedicat muncii la nivel de copii si juniori (800 de exerciţii de antrenament pentru copii între 7 şi 15 ani sînt detaliate în această bază).

„Platforma este dedicată cluburilor, antrenorilor, jucătorilor. Cunoştinţele, experienţa şi gîndirea inovatoare de la Ajax sînt aici. Pentru noi, e ca o mană cerească, fiindcă putem învăţa şi aplica acum ceea ce olandezii cercetează de ani la rînd”, spune George in interviul realizat de Theo Jumatate (aici).

Citeva idei foarte bune:

– olandezii nu trec direct de la jocul 7 vs 7 la 11 vs 11, ci au interpus intre aceste faze un 9 vs 9 

„Pentru că e dificil să treci direct de la minifotbal, unde se joacă 7 la 7 pe teren mic, la 11 la 11. Şi atunci au creat un fotbal intermediar, 9 la 9, pe un teren mai mic decît cel clasic. Dintr-o dată, juniorii se adaptează mai rapid, schimbarea e lină, în trepte. Ideea a fost a lui Patrick Ladru, la Ajax. A transmis-o şi altor cluburi, ulterior şi federaţiei olandeze, care a înţeles mesajul, s-a inspirat din ceea ce crease Ajax şi a făcut şi competiţii 9 la 9”.

– Antrenorii se schimbă la fiecare 6 săptămîni!

O idee stil Ajax, care inovează mereu: un antrenor stă doar 6 săptămîni la o grupă de juniori. După, schimbă echipa în cadrul academiei. „Înainte, un tehnician pregătea o generaţie de la început pînă la sfîrşit. Apoi, perioada s-a micşorat la doi ani, la un an, iar acum durează şase săptămîni”, dezvăluie Ogăraru: „Ei cred că astfel va exista o permanentă cunoaştere a jucătorilor, legătura între antrenori se va întări, iar fotbalistul se va dezvolta mai bine”.

– „Nu se ţine cont de rezultate. Pun presiune inutilă la puşti”
Ogăraru observă o diferenţă clară între şcoala noastră şi cea olandeză. „La noi, la copii şi juniori, se pune prea mult preţ pe rezultate, de aici rezultă o permanentă agitaţie în jurul terenului, a antrenorilor şi a părinţilor. Dar acest lucru pune o presiune mare şi inutilă pe umerii puştilor. Îi face să joace crispaţi, să-şi piardă plăcerea. Pentru olandezi, rezultatul nu e important la juniori, ci să crească jucători”.

– Fiecare exerciţiu tehnic în 5 paşi
La Ajax, un puşti nu este învăţat niciodată un exerciţiu tehnic nou tot dintr-o dată. „Fiecare are cinci paşi”, spune Ogăraru. „Ţi se arată cum atingi mingea, cum începe fenta, cum eviţi adversarul, iar după ce poţi face fiecare dintre cei cinci paşi exersezi trucul complet. Aşa îl vei învăţa fără greşeală”. Toate aceste exerciţii tehnice sînt detaliate pe ajaxonlineacademy.com/ro, avînd inclusiv imaginile video pentru 5 paşi.

Comentarii (2)Adaugă comentariu

17 Nentori Tirana (22 comentarii)  •  4 iunie 2014, 8:31

mai simplu: sa-i fi dus la muzeul orasului. Asa cum s-a construit orasul, asa se construieste si o echipa.

A zis ceva si de seriozitate, ca trebuie gasit un coordonator, ca se bea dupa antrenament ? Pina pe la 16 ani e usor. Apoi ai nevoie de competitii iar jucatorii descopera si alte interese. Burleanu ar trebui sa le organizeze campionate, sa gaseasca baze sportive si finantari. Alaturi de oameni precum Ogararu.

Dr. Victor Stanculescu (1 comentarii)  •  5 iunie 2014, 22:28

1. Imi face mare placere sa va citesc articolele, imputernicite de fotografia D-vs. ~ In termeni poplari, psyhologia spone ca „uite-te la foografia cuiva si nu ai nevoie de CV (Autobigrafie)!
2. D-l Ogararu, este scolit IN FOOTBALL, IN EUROPA DE VEST! Sincer nu-l cunosc dar, Arsenie Boca spune” ca la inceput (nota noastra-cand inveti), dai din ce ai, penru ca mai trziu, sa dai din ceea ce esti”(nota noastra= adica cand esti profsionis”: Stii, vrei si poti” sa dai oamenilor ce ei au nevoie!
3. Aeasta afirmatie a D-tale, este poanta swecolului al 21-lea pentru fotbalul romanesc: D-TA, afirmi ca in tote trei DIVIZIILLE, sunt mai putini jucatori decat copii si juniori, plecati la MUNCA SILNIA-ZILNICA DE LA 10 ANI, LA -SCOALA NOROCLULUI SI TALENTULUI – IN LUMEA MAGICA – DREPTA A FOTBALULUI EUROPEAN DE VEST!
4. FOTBALUL DISTINSI MEI FRATI BUNI ESTE:
4.1. STIINTA: facuta de antrenori intelectuali – in football),
4.2. FOOTBALL ESTE MAGIC-ART, facuta de supr-staruri-jucatori;
4.3. FOTBALUL ESTE UN FORTE MARE BUSINESS facut de super-staruri ANTRENORI, si super-staruri JUCATORI!

Restul este istorie: cu dar mai ales fara GLORIE!
Dr. Victor Stanculescu-ROMANIAN, ASIAN & FIFA Instructor for coaches’ education!

Comentează