Beatrice Romanescu despre performantele fetelor la tenis de masa
O prezenta puternica. Beatrice Romanescu, PR si marketing manager al FR Tenis de masa. Blonda, cu ochi albastri si o silueta de invidiat. Intr-un numar al revistei Tango spunea ca „frumusetea este o Fata Morgana, o compozitie perfect subiectiva, o […]
O prezenta puternica. Beatrice Romanescu, PR si marketing manager al FR Tenis de masa. Blonda, cu ochi albastri si o silueta de invidiat. Intr-un numar al revistei Tango spunea ca „frumusetea este o Fata Morgana, o compozitie perfect subiectiva, o realitate prelucrata si recreata in codul unic al ochiului fiecaruia”. Se observa fara efort ca a fost sportiva de performanta. In 1981 a ratat alaturi de Olga Nemes aurul European, tot in Polonia. Locul unde si echipa feminina de tenis de masa a cucerit argintul in urma cu putin timp.
„Nu am luat aurul, dar raminem cu niste victorii importante la acest Campionat European. Cu Belarus, cu Germanina, care ne-a condus cu 2-1, formatii grele in tenisul de masa european. Sper sa fie o lectie din care sa invatam multe. Iar finala nu este reflectata in acel scor de 3-0. Doar o partida pe care am pierdut-o fara drept de apel, celelalte doua au fost pe muchie de cutit. Eliza a avut 2 mingi de meci ….”, marturiseste Beatrice Romanescu.
Crede ca cel mai mare dusman al nostru a fost inconstanta la CE recent incheiat, insa performanta acestei echipe este demna de toata lauda si aprecierea noastra. Spune ca in tenisul de masa romanesc este o traditie ca fetele sa obtina performante mai bune.
Avem deja doua sportive calificate pentru Jocurile Olimpice, Daniela Dodean si Eliza Samara, „dar speram sa mai calificam inca o sportiva si un baiat, caci mai sint 2 criterii care ne pot ajuta”. De altfel, ne putem prezenta la Londra cu un maxim de 3 fete si 3 baieti, in cazul ultimilor Adrian Crisan are deja biletele in buzunar, iar Andrei Filimon se lupta pentru ele.
Marian Codirla, gazda emisiunii MYSPORT si cel care a transmis la radio minge cu minge jocurile fetelor noastre, a fost curios sa afle care-s diferentele in tenisul din perioada in care Beatrice il practica si cel de acum. „Cea mai importanta schimbare este reducerea setului, de la 21 la 11, facuta acum 2 ani. A crescut dinamismul, clar”, afirma Beatrice Romanescu.
Bernadette Szocs, una dintre performerele noastre de la acest CE, la doar 16 ani!, a intervenit telefonic. Era in drum spre casa, la Bistrita. E simpatica. Marian i-a cerut sa strige ca in timpul meciurilor, dar a evitat rizind. A invins-o pe Noskova, adversara despre care zice ca „de cite ori o bat ma incarc cu energie” :))).
Pentru tenisul de masa romanesc, urmatoarea confruntare este in Bahrain, cu Bernadette in atentia noastra. Beatrice afirma sigura pe ea ca avem foarte multe talente in generatiile de cadeti si juniori. „Generatia de 11-12 ani este campioana europeana! 8 medalii avem anul asta la juniori, 4 de aur si 4 de argint! Insa, va spun sincer, am un sentiment de jena fata de antrenorii acestor copii. Mii de ore de munca pe foarte putini bani”. Are o voce buna de radio. Genul celei a Lianei Stanciu, pe care o ascultam pe vremuri la Radio Contact.
Discutia aluneca spre lipsa de sport a copiilor nostri. Marian o intreaba daca tenisul de masa e scump. „Nu este!”. Ascultatorii intra in joc. „Pina la ce virsta poti practica?”. „Si pina la 40 de ani poti face performanta”. „Este un sport in care fetele joaca de la egal la egal cu baietii?”. Aceasta a fost o intrebare cu raspuns foarte interesant! „Da, categoric. Stiati ca Li Jiao, asiatica naturalizata de olandezi – nr 1 mondial acum, joaca in campionatul lor masculin? Pentru ca nu mai avea adversara la feminin! Si fetele noastre, Eliza, Dana au sparing parteneri baieti!”. Nu va asteptati, nu?
Cel mai bun sfat pentru o buna partida de tenis de masa. „Sfatuiesc pe toata lumea sa-si cumpere mingi de calitate, care nu-s scumpe, insa conteaza foarte mult. Influenteaza mult in bine calitatea jocului”.
Dialogul curge cu o multime de informatii, ofuri si chiar date inediate despre acest sport: „Tenisul de masa a fost inventat de englezi, iar pe vremea Angelicai Rozeanu, de 7 ani campioana mondiala, chinezii au trimis reprezentanti la noi sa invete secretele acestui sport! Acum au un milion de jucatori legitimati! Noi avem optzeci si ceva de cluburi, dintre care un sfert care fac treaba cu adevarat. Un adevar care doare. La noi e un paradox. Ne lipsesc multe, dar avem performante. In Franta si Italia federatiile au bugete de milioane de euro”, spune Beatrice.
Si uite asa s-a nascut un articol despre un sport si o echipa a Romaniei care merita mult mai multa atentie. Clar! Promitem sa va mai aducem in studioul RadioGSP oameni si sportivi de o asemenea calitate!