Fotbal și fotbărel
A câștigat echipa care are un antrenor. Craiova. FCSB joacă după ureche și din talent, ceea ce nu este suficient

Udrea, Vână, Cr. Dumitru, Perianu, Pantea, Pandele, Istrate, Niță. Știți ce este asta? Lista jucătorilor de rezervă ai FCSB-ului pentru meciul cu Craiova. Știți ce înseamnă asta? Că trebuie să îți pui baza (doar) în primul „11” și să uiți că ai rezerve.
Să pricepi că degeaba îți permite regulamentul acum să faci 5 schimbări dacă pe bancă ai doar juniori. Și mai înseamnă că cineva nu mai are cum să se joace de-a schimbările și de-a antrenorul.
Craiova stă mai bine la capitolul efectiv. În afara lui Ivan, accidentat la un antrenament și înlocuit cu Bărbuț, Bergodi a aliniat o formulă deja consacrată, cu un mijloc solid și creativ – Nistor, Mateiu, Cicâldău – și un atac în care Koljici și Mihăilă urmau să fie soliști.
Printre rezerve, cunoștințe mai vechi sau mai noi. Dar nume care, spre deosebire de FCSB, spun ceva. Vătăjelu, Bălașa, Ivanov, Gustavo, Baiaram.
Craiova stătea mai bine și la capitolul organizare a jocului, ținând cont că, spre deosebire de FCSB, chiar are un antrenor în funcție. Una este să joci după ureche ca Tănase, Florinel Coman sau Moruțan și alta este să pui în aplicare un plan, ca Nistor, Mateiu sau Cicâldău.
Și până la penaltyul transformat de Cicâldău, cam așa se desfășuraseră evenimentele. Craiova chiar pregătită de un italian nu știe să fie pragmatică, așa că prudența a costat-o. A dat aer adversarului.
Iar egalarea a venit cumva firesc după un gol cu capul al lui Iulian Cristea. Fază la care defensiva olteană a arătat rău. Încă o dată. 1-1 un scor logic după 45 de minute.
Repriza secundă a desenat în linii mari tabloul celei dintâi. Greu de spus dacă penalty-ul făcut cadou de intervenția de începător a lui Vlad a pus lucrurile în ordine. Adică dacă a premiat echipa totuși mai bună. Mai echipă.
Nistor a înscris cu siguranță, iar apoi Man și compania au vrut să arate că uneori talentul și tehnica individuală pot compensa lipsa unui antrenor.
Nu pot, mai ales în condițiile în care Florinel joacă un fel de fotbărel, adică face un dribling, două, pierde mingea, apoi nu se sinchisește să își mai urmărească adversarul care l-a deposedat.
Acest fotbal plezirist nu duce departe. De fapt, nu duce nicăieri. În rest, să nu fim mai pretențioși decât este cazul. Acest Craiova-FCSB 2-1 nu a fost cel mai rău meci posibil. Dacă faci comparație cu Dinamo-Poli Iași, disputat mai devreme, derby-ul din Bănie pare din altă galaxie. Ceva Alfa Centauri.