Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Fotbal și fotbărel

A câștigat echipa care are un antrenor. Craiova. FCSB joacă după ureche și din talent, ceea ce nu este suficient

Permalink to Fotbal și fotbărel
duminică, 12 iulie 2020, 11:27

Udrea, Vână, Cr. Dumitru, Perianu, Pantea, Pandele, Istrate, Niță. Știți ce este asta? Lista jucătorilor de rezervă ai FCSB-ului pentru meciul cu Craiova. Știți ce înseamnă asta? Că trebuie să îți pui baza (doar) în primul „11” și să uiți că ai rezerve.

Să pricepi că degeaba îți permite regulamentul acum să faci 5 schimbări dacă pe bancă ai doar juniori. Și mai înseamnă că cineva nu mai are cum să se joace de-a schimbările și de-a antrenorul.

Craiova stă mai bine la capitolul efectiv. În afara lui Ivan, accidentat la un antrenament și înlocuit cu Bărbuț, Bergodi a aliniat o formulă deja consacrată, cu un mijloc solid și creativ – Nistor, Mateiu, Cicâldău – și un atac în care Koljici și Mihăilă urmau să fie soliști.

Printre rezerve, cunoștințe mai vechi sau mai noi. Dar nume care, spre deosebire de FCSB, spun ceva. Vătăjelu, Bălașa, Ivanov, Gustavo, Baiaram.

Craiova stătea mai bine și la capitolul organizare a jocului, ținând cont că, spre deosebire de FCSB, chiar are un antrenor în funcție. Una este să joci după ureche ca Tănase, Florinel Coman sau Moruțan și alta este să pui în aplicare un plan, ca Nistor, Mateiu sau Cicâldău.

Și până la penaltyul transformat de Cicâldău, cam așa se desfășuraseră evenimentele. Craiova chiar pregătită de un italian nu știe să fie pragmatică, așa că prudența a costat-o. A dat aer adversarului.

Iar egalarea a venit cumva firesc după un gol cu capul al lui Iulian Cristea. Fază la care defensiva olteană a arătat rău. Încă o dată. 1-1 un scor logic după 45 de minute.

Repriza secundă a desenat în linii mari tabloul celei dintâi. Greu de spus dacă penalty-ul făcut cadou de intervenția de începător a lui Vlad a pus lucrurile în ordine. Adică dacă a premiat echipa totuși mai bună. Mai echipă.

Nistor a înscris cu siguranță, iar apoi Man și compania au vrut să arate că uneori talentul și tehnica individuală pot compensa lipsa unui antrenor.

Nu pot, mai ales în condițiile în care Florinel joacă un fel de fotbărel, adică face un dribling, două, pierde mingea, apoi nu se sinchisește să își mai urmărească adversarul care l-a deposedat.

Acest fotbal plezirist nu duce departe. De fapt, nu duce nicăieri. În rest, să nu fim mai pretențioși decât este cazul. Acest Craiova-FCSB 2-1 nu a fost cel mai rău meci posibil. Dacă faci comparație cu Dinamo-Poli Iași, disputat mai devreme, derby-ul din Bănie pare din altă galaxie. Ceva Alfa Centauri.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Nilă Oprișan (8 comentarii)  •  12 iulie 2020, 23:52

Rezultat foarte bun pentru Craiova, exact cum trebuia, felicitari oltenilor! Urmatorul pas este ca FCSB sa bata, sau cel putin sa remizeze in meciul direct cu echipa plangaretului Dan Petrescu, pentru a trimite titlul la Craiova. Este foarte bine asa, restul este neant.

Andrei F (698 comentarii)  •  12 iulie 2020, 23:53

Asta este un articol scris de un jurnalist de sport???? Geambasule- trebuie sa muncești pentru,,domnule,, nu ce faci acum-,asta este un meci câștigat de Craiova cu ajutorul arbitrilor,al FRF că doar de aia a fost delegat Bârsan care la singura victorie de până acum îl eliminase gratuit pe Moraes plus penalty...și mai ales trebuie evidențiat și ajutorul presarilor care vă faceți că nu vedeți....Unde ai văzut Geambasule un jucător să încerce să ia sortul în plin meci cum face Aka cu Man sub ochii lui Barsan??? Și văd atâți cunoscători care râd de intervenția lui Vlad!!!! Asta este inca o ocazie in care vă faceți de râs după pumnul luat în cap de Planici de la Arlauskis la Cluj unde portarul nici nu atinge mingea!!!!Atunci Balaj a spus că se putea da penalty!!! Iată că la Vlad care atinge mingea este cică cel mai clar penalty și în plus cică trebuia și roșu!!!! Pai la Planici râșilor...???

Forzza Clinceni! Mister Mihalcea… (43 comentarii)  •  13 iulie 2020, 0:07

In meciul cu Craiova pare ca Fcsb a jucat cu gandul la o valiza. S-a jenat putin cand a egalat dar Vlad a reparat situatia. Insa jocul lui Dinamo cu Iasi l-a plictisit prea repede pe Mihalcea, acest antrenor care o antreneaza pe Dinamo pentru Champions League direct in grupa cu Metaloglobus! Ce se intampla cu Mihalcea?! Dupa ce a uitat sirul infrangerilor si ne asigura ca ,,echipa e schimbata in bine,, dintr-o data maestrul Mihalcea anunta ca s-a plictisit si jocul lui Dinamo e haotic! Cine l-a trezit pe Mihalcea din vis? Se plange Mihalcea ca are putini jucatori. Pai sa-l intrebe pe Prunea de ce i-a imprastiat cu Neagoe pe fotbalistii adusi de Rednic. Ce glumet era Prunea ca s-a dus la el in birou Jaadi-ul ala cu fata simpatica agatata de pe la antena1 si el i-a uschit. Si muppetsii aia doi de la radio dinamo sa continue sa-l sustina pe Mihalcea ca e pe drumul cel bun cu Dinamo. Sa adune bani de la suporteri ca Mihalcea mai are puncte de pierdut pentru Dinamo.

a dica (129 comentarii)  •  13 iulie 2020, 0:08

Eu, printr-un comentariu, cam pe la jumatatea campionatului, spuneam ca anul acesta oltenii sunt alesii. In seara asta nu meritau sa castige si, per total, n-au fata de titlu. Iar jocul asta chiar nu-l mai inteleg. Cand doi jucatori se lovesc cap in cap si se lasa cu sange se da fault? Cica nu, caci vroiau sa joace mingea. Pai in cazul lui Vlad e ilegal sa joci mingea cu pumnul. Te uiti la faza si nu prea intelegi: pumnul lui Vlad a lovit capul adversarului sau invers...

in liga 2 la loc cu verdeata… (43 comentarii)  •  13 iulie 2020, 1:07

Jocul lui Dinamo e ceva... de pijamale...dar nu de spitalul de urgenta ci, de spitalul de dilii. Nici nu se pot analiza schimbarile facute de Mihalcea care l-a antrenat bine pe Serban. S-a vazut cu ce calm a scos Serban mingea din marginea careului propriu si a asezat-o tacticos pe pozitie centrala de sut pentru adversar. Bravo Mihalcea. Bravo Serban. Bravo Anghelache. Dinamo nu moare dar gafaie strasnic!

motanul incaltat (455 comentarii)  •  13 iulie 2020, 5:59

Meciul asta a demonstrat altceva----- ca Man nu face mai mult de 1 milion de euro. Daca el s-ar vinde cu 15 , Koljici ar valora 60, Mihaila 50 iar Cicaldau minim 50. Dupa cum a transformat penalty-ul si Dan Nistor ar face 40......Daca vrea sa ajunga in turul 3 preliminar al Uefa Champions League sau si mai departe-daca ar cistiga campionatul----, atunci conducerea ar trebui sa faca ceva: sa-l puna capitan pe Pigliaceli, sa-l lase pe Bancu sa plece pe orice suma iar toata apararea aia sa fie schimbata....

Ilie (150 comentarii)  •  13 iulie 2020, 6:33

Nimeni nu vrea să vadă că Man nu joacă nimic, nu are forță, nu are viteză, nu are nimic. Tot o dați cu Florinel Coman. Dar prietena lui Ovidiu și a lui Piți Talent bagă spaima în ziariștii de la gsp.ro. Sau altceva.

Analfabetii functional de bune practici! (43 comentarii)  •  13 iulie 2020, 9:35

In lipsa programului de divertisment Vacanta Mare destinat celor functionali care acum ies cu Garcea la protest anticovid se pot citi declaratiile de dupa meci ale fotbalistilor fcsb. Tanase, spre exemplu se mira ca el cu fcsb nu mai impun respect! Dupa cate aruncari a facut Tanase prin careuri ca sa obtina lovituri de pedeapsa acum vrea respect! Fotbal si fotbarel fara zaibar si zaibarel!

Analfabeti functional de bune practici! (43 comentarii)  •  13 iulie 2020, 9:37

In lipsa programului de divertisment Vacanta Mare destinat celor functionali care acum ies cu Garcea la protest anticovid se pot citi declaratiile de dupa meci ale fotbalistilor fcsb. Tanase, spre exemplu se mira ca el cu fcsb nu mai impun respect! Dupa cate aruncari a facut Tanase prin careuri ca sa obtina lovituri de pedeapsa acum vrea respect! Fotbal si fotbarel fara zaibar si zaibarel!

Are tata portarel! (8 comentarii)  •  13 iulie 2020, 10:54

Forbarelului jucat de iechipa proaspat repudiata de Ilie misteriosul ii se potriveste manusa, Vladut, portarelul prea iubit de razboinicul intunericului din Pipera. Tanarul goalkeeper din Targoviste boxeaza capul adversarului cu o precizie infailibila; cand se va fi saturat sa prinda muste, pe modelul Prunea la mondialul din ’94, sportul cu manusi ii va oferi sansa pe care o merita.

Andrei F (698 comentarii)  •  13 iulie 2020, 11:12

@*** functional de bune practici! (11 comentarii) • 13 iulie 2020, 9:37 La faza cu Mihaila daca era Tanase lua sigur galben!!!!Altfel desigur stelistii trebuie sa invete ceva ca sa aiba arbitraje cum a avut Craiova cu Mediasul,CFR si cu Steaua...Man trebuie sa schimbe culoarea chilotilor ca poate asa arbitrul nu inchide ochii!!!!@Man este jucatorul care a parut expres cand Acka la impins in tusa ,a trecut de fundas si a facut din portarul oltean spectator...Tot la un meci cu oltenii a fost dar nu arbitrat de Barsan....@motanul incaltat (404 comentarii) • 13 iulie 2020, 5:59 Daca Koljici valoreaza 60 de milioane pentru un pumn in figura cat o valora Planici care si el a primit un pumn in gura de la Arlauskis fara ca sa atinga mingea?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi (6 comentarii)  •  13 iulie 2020, 13:30

Se stie de ceva etape ca oltenii au cale libera la premiu. Ca joaca slabut nu conteaza, ca sunt ajutati meci de meci de arbitrii si echipe ne facem ca nu vedem. Ca vor merge oltenii in EL si se vor face de cacao asta nici nu mai conteaza, sa nu castige CFR asta ii problema. Ca CFR cu DP pe banca au facut 12p si asta se uita nu este nimic, si nici nu conteaza asa este??? Bergodi este un antrenor mic, o sa vedeti singuri....

Lucian M (3 comentarii)  •  13 iulie 2020, 14:39

În organizarea Craiovei l-ati uitat pe Barsan

Victor (36 comentarii)  •  13 iulie 2020, 18:18

Documentare si iar documentare, am mai zis.Alfa Centauri e un sistem stelar din galaxia noastra.Pe deasupra, contine cea mai apropiata stea cunoscuta, Proxima Centauri ( Alfa Centauri C).Vezi, pe aici citesc si se "instruiesc" massele, e bine sa nu le dam informatii eronate, se trezesc ca spun de astea pe la pub si rade fetele de ei...

?????? (278 comentarii)  •  13 iulie 2020, 18:51

@ A doua etapă ,consecutivă, în care Săndoi este „descălțat” de arbitri, ? De această dată Chivulete, ? Se pare că în arbitraj, o meserie cu bani ca și alte meserii infracțiunile arbitrilor sunt nesancționate, ? La conducerea arbitrajului un grec, ca Tăriceanu, ?

?????? (278 comentarii)  •  13 iulie 2020, 19:09

Remarcați și că jucătorii de fotbal care comit infracțiuni în timpul meciului în care sunt implicați sunt sancționați cu cartonașe roșii , ?

?????? (278 comentarii)  •  13 iulie 2020, 19:57

Ați zice că beizadeaua lui Chivulete , care probabil că se poate închipui cum a devenit arbitru , și în liga întâi, a făcut țăndări meciul dintre Sepsi și Chindia, după ce aproximativ 30 de minute a lăsat liber un joc agresiv de ambele părți și-a intrat în mână și a început să arate cartonașe galbene și chiar un cartonaș roșu, pentru obstrucții sau chiar gratuite însă numai jucătorilor de la Chindia, ?

Nică fără frică (138 comentarii)  •  14 iulie 2020, 3:32

Geambasule diferența a fost făcută de.....arbitru nu de antrenor! A fost penalty la Man de 10 ori mai evident decât primul penalty al Craiovei dar tu ești subiectiv și te mai miri de ce nu te respectă cititorii! ***

Freddy RE (26 comentarii)  •  14 iulie 2020, 20:05

Dl. Geambasu, totalmente off-topic: DE CE Dvs. puteti accepta toate aceste mesaje, si TRADUCATORUL GSP - zis si Catalin Oprisan - are "puterea" de a sterge absolut tot ce nu ii convine? Este mai mult decat penibil sa vezi mesaje civilizate, pardon, UBER-civilizate, dar nu in linie cu traducerile mistocaresti marca Oprisan - sterse, imediat dupa ce apar. Va rog, verificati istoria blogului numitului traducator. Ori sunt zero mesaje, ori sunt aplauze scrise de verisoara nepoatei bunicii domnului O. Asta se urmarese, ca ziar? Sigur, o sa ziceti "stai baiete, de ce imi scrii mie?" - dar asa vede GSP viitorul? Este asta noua directie Riniger (sau cum ii cheama) la zi? Daca ca, de ce nu se aplica si la Dvs.? De ce Oprisan e tratat ca un copil? (Vorba lui Roy Keane: Leave him off, he's French.") Va rog, ajutati-ma sa pricep.

Comentează