Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ce atrocităţi, dom’le?

Sepsi plusează cu un comunicat autocompătimitor şi vag ameninţător, plin de clişee despre discriminare. Scopul? Prozaic. Un loc în play-off

Permalink to Ce atrocităţi, dom’le?
marți, 12 februarie 2019, 6:49

Etapa s-a terminat, scandalul continuă. Penaltyul dictat de Colţescu împotriva ardelenilor aprinde flăcările mocnite ale maghiarismului şi ale românismului. Prin vocea lui Bokor Janos, oficialii clubului Sepsi Sfântu Gheorghe incriminează presupusa xenofobie a dinamoviştilor. Şi emit un comunicat în care pomenesc despre nişte atrocităţi. Inexistente, din fericire. Să fie de vină o stăpânire aproximativă a limbii române? Din partea cealaltă, dinspre Dinamo, li se răspunde cu acuzaţii de separatism şi şovinism. Meci pe muchia de cuţit a naţionalismului?

Au şi pâine, şi cozonaci

Ingredientele conflictului sunt cunoscute, ca o reţetă tradiţională de la bunica. Sau de la domnul Dioszegi, pitorescul patron-paravan al lui Sepsi, cu ale sale faimoase pâini şi ai săi dulci kurtoskalacs. Aşadar, secuii se pretind discriminaţi de majoritarii români, iar românii susţin că în zona aceea atât de poetic numită HarCov miroase de la o poştă a şovinism unguresc şi a tendinţe separatiste, ambalate elegant în poleiala dreptului la autonomie. Autonomie administrativă, trebuie precizat, nu teritorială. Nu ne îndoim, asta ştie foarte bine şi dl Janos Bokor. Şi toată lumea de la Sfântu Gheorghe şi de la Miercurea Ciuc. Sau nu?

„Ria, ria, Ungaria!” versus „Ţiganii, ţiganii!”

Vor obiecta unii că aţâţăm focul. Că generalizăm pornind de la un fapt minor care se petrece pe un stadion de fotbal. Unul provincial, patriarhal. Fără sistem de încălzire a gazonului, cu tribune micuţe şi cu vestiare cochete amenajate din containere care se folosesc pentru sezonierii din construcţii. Ce dacă acolo bubuie în boxe imnul secuiesc? Ce dacă sunt fluturate steaguri ale aşa-numitului Ţinut Secuiesc?, răspund nedumeriţi oamenii de acolo.

Atmosfera este frumoasă, continuă ei, iubitorii fotbalului vin cu plăcere la arenă pentru că se simt reprezentaţi de această echipă. Lumea este curată, civilizată, stadionul la fel, iar atunci când localnicii sunt provocaţi de suporterii lui Dinamo, numai de aceştia ni se precizează, strigă şi ei nevinovatul „Ria, ria, Ungaria!”. Cei cu auzul mai fin, aşa ca directorul sportiv dinamovist Ionel Dănciulescu, susţin că o scandare favorită a suporterilor din Sfântu Gheorghe ar mai fi şi „Ţiganii, ţiganii!” Urât, dar nu credem.

David între patriotism şi amnezie

Replica de la Bucureşti nu a întârziat. Preşedintele dinamovist Alexandru David, care conform promisiunii a devenit portavocea clubului, se întreabă cum de sunt permise pe stadioanele din Sfântu Gheorghe şi din Miercurea Ciuc simboluri interzise la întruniri publice. Apelul lui David la respectarea Constituţiei, care precizează caracterul naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al statului român, este binevenit. Ciudată amnezia oficialului din Groapă, care ignoră că steagul României Mari este la fel de interzis de legea fundamentală ca steagul Ardealului alipit la Ungaria sau cel al Ţinutului Secuiesc. În rest, m-aş feri să calific discursul lui Alexandru David ca fiind „extremist-naţionalist”. De când este un delict a-ţi afirma/apăra valorile naţionale şi a amenda derapajele separatiste?

Factorul Neagoe

În mod normal, discuţia face fâs atunci când afli că Sepsi are în lot doar 4 jucători cu origini maghiare – Niczuly, Fejer, Fulop şi veteranul Hadnagy -, în schimb este condusă de pe bancă de un oltean get-beget, Eugen Neagoe. Care Neagoe a fost adus la Sfântu Gheorghe atât pentru priceperea lui profesională, cât şi pentru acei „foarte mulţi prieteni din fotbal de la care primeşte informaţii”. Cine a denunţat primul complotul menit să o ducă pe Dinamo în play-off? Neagoe! Hmm, deci îi plagiem pe mitici ca să îi putem învinge? Nu-i frumos!

Legea

E clar că problema nu se rezolvă nici cu un articol de presă, nici cu o sută. Nici cu cei 3 milioane de euro primiţi ca finanţare de Sfântu Gheorghe şi de Csikszereda din partea Guvernului maghiar. Frumos şi sănătos ar fi să se aplice legea. Şi pentru galeria lui Dinamo, şi pentru aceea a lui Sepsi. Şi legile fotbalului dacă Sebastian Colţescu a greşit. Pe urmă, în armonie, vom putea gusta din delicioşii cozonaci ai domnului Dioszegi. Ori savarinele lui Copos. Vă mai aduceţi aminte?

Comentarii (57)Adaugă comentariu

Bârgaoanu Dragoş (48 comentarii)  •  12 februarie 2019, 19:28

Cam aşa aş trata şi eu "problema". Cu o oarecare condescendență şi cu ironie fină! Ce e cam de băcănie...este felul inconştient în care Neagoe bagă fitilele pt a-şi masca impotența profesională! Servus te...Cristian!

axel (48 comentarii)  •  12 februarie 2019, 19:37

Felicitari, Domnule Geambasu!

custov (17 comentarii)  •  12 februarie 2019, 19:39

cum ar fi fotbalul fara suporteri ?????????????ar fi frumos sa avem 20 cetateni la meci vezi voluntari ,chiajna,viitorul ?????????????? Atata timp cat secuii si DINAMOVISTII ,ma refer la suporteri nu au fost agresivi numai verbal ,ca asa e in galerie ,eu nu inteleg de ce apar comentarii atat de agresive ,din parte lui bokor si a lui david !!!!!!! Meciul a fost frumos castigat de echipa mai buna ,cu noroc ,ambele echipe avand suporteri minunati .

vic1968 (36 comentarii)  •  12 februarie 2019, 19:44

Eh, lasa...Nu poti fi cu *** in doua luntri...Se poate cita art din Constitutie care interzice drapelul Romaniei Mari?

Cruise (1 comentarii)  •  12 februarie 2019, 19:52

Cristi, bai Cristi... Vaszvari. Sunt 5... Dar ce conteaza

zona magheru (150 comentarii)  •  12 februarie 2019, 19:54

'Neagoe ala care se crede Mihai Viteazul ca si cel amintit s-a refugiat " la secui si provoaca spiritele de acolo ! Nu suport demagogia asa ca o sa ma rezum la spune ceea ce spun de luni de zile. Dinamo nu va ajunge in play off intretinuta de ipocrizia presei sportive dambovitene . Miloage.

Escu (33 comentarii)  •  12 februarie 2019, 19:56

Domnule, sa inteleg ca stadionul din ,,Groapa'' aflat in buricul targului in capitala ROmaniei este unul cochet, locul de unde comentati voi meciurile este unul ultramodern si nu in ultimul rand...terenul beneficiaza de incalzire in gazon asa cum prevede regulamentul de licentiere? Sau ca echipele care sun obligate sa joace in ***, sunt intampinate cu flori de ,,cei mai frumosi suporteri''??? Hai sa fim seriosi. Acei cetateni care sustin clona clubului ministerului de interne sunt masa de manevre politici, de spart manifestatii pasnice in plus, dovezi de rasism si ura pura ne-au adus cu sutele de-a lungul anilor fara ca nimeni sa ia nici o masura impotriva lor, fara ca clubul sa fie sanctionat sau sa fie obligat sa joace fara suporteri cum se intampla des la Steaua.

Kyro (16 comentarii)  •  12 februarie 2019, 19:57

Care Tinut Secuiesc? La ultimul recensamant 17 persoane au declarat ca sunt secui

Alin (1 comentarii)  •  12 februarie 2019, 19:57

Foarte bine punctat!

titi (1 comentarii)  •  12 februarie 2019, 19:58

am o intrebare,cum se face ca dinamomu indiferent de cate jocuri castiga e tot pe locul 11,l-a cumparat?

Ștefan (4 comentarii)  •  12 februarie 2019, 20:01

Urât ceea ce se întâmplă la noi. Bine că nu s-a repetat istoria. Mai bine zis, evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureș. Alt context, altă mâncare de pește.

adrian (4 comentarii)  •  12 februarie 2019, 20:05

ati scris ca oficialii celor de la Sepsi au obstructionat incercarea arbitrului Coltescu de a-i identifica pe cei care i-au adus injurii, pentru a fi consemnati in raport...FRF, nicio reactie ? de asemenea, daca un discurs identic cu cel al dlui Al. David (pigmentat cu un " Păi, să se mute cu totul în Ungaria") ar fi venit din partea lui Gigi Becali, ati fi titrat mare "inca un derapaj xenofob al lui GB", ati fi facut memorii la UEFA, FIFA, CNCD etc. si ati fi cerut sanctionarea drastica a FCSB

Ionel (1 comentarii)  •  12 februarie 2019, 20:07

In sport, temele nationaliste revin in actualitate doar cand unii se considera nedreptatiti... In rest, banii nu au culoare politica si in sport. Conteaza doar cine si cum ii cheltuie..

planetfun (10 comentarii)  •  12 februarie 2019, 20:14

ce a facut domnul astalosh(rot) cand la meciul dintre dinamo si echipa locala din sf gheorghe se striga "***". respect dinamo, de la un stelist !

Zagna (27 comentarii)  •  12 februarie 2019, 20:28

Cand te duci cu Danciulescu sef de delegatie, de ce te mai plangi ca au strigat ce au strigat kovasznenii ?

custov (17 comentarii)  •  12 februarie 2019, 20:48

titi ,de multi ani de zile DINAMOMU , asa cum le zici tu,ii bate pe fecesebei ,ii imbraca pe fecesebei si-i face sa termine pe 2 sau 3 anul acesta si daca DINAMOMU joaca in carji !!!!!!!!!!!!!!!!atentie la ne atentie ,vine DINAMOMU si iar va-ncalta fecesebeilor!!!!!!!!!!!!!!!!

constantin (241 comentarii)  •  12 februarie 2019, 20:49

Probabil că vor un loc în play-off pentru minorităţi, după modelul admiterii la Facultatea de Poliţie, Poliţia de frontieră: 15 locuri pentru bărbaţi, două pentru femei, un loc pentru romi, un loc pentru maghiari plus un alt reprezentant al altei minorităţi. La fotbal ar fi mai simplu: 5 locuri pentru români şi un loc pentru minorităţi. Cred că au dreptate.... Păi dacă sunt tot timpul la guvernare, nu este normal să fie tot timpul în play-off?...

Zonal magheru (6 comentarii)  •  12 februarie 2019, 20:59

@ escu Eu m-am ferit sa amintesc de sutele de ani unde apetheidul indreptat impotriva romanilor a fost politica de stat in Transilvania ! Las-o balta

Fabius (6 comentarii)  •  12 februarie 2019, 21:23

In Romania legea trebuie sa o aplice organele specializate, iar galeria lui Dinamo nu are atributii in acest sens. Daca la Sfantu Gheorghe este incalcata legea, Jandarmeria Romana trebuie sa ia masurile ce se impun. Daca galeria lui Dinamo incalca legea, tot Jandarmeria Romana trebuie sa ia masuri. Cred ca domnul David, cu discursul sau nationalist, mai mult inflameaza spiritele si prin asta face un mare serviciu extremistilor maghiari. Cred ca e cazul sa gandim mai mult, daca putem, si sa vorbim mai putin.

Alex (6 comentarii)  •  12 februarie 2019, 21:27

Bun articolul dar te ai stricat la sfarsit cu una dintre concluziile ca arbitrul ar trebui sa plateasca pt greselile din acest meci. Dezinformare si e urat ca scrii tampenii.

Andrei F (698 comentarii)  •  12 februarie 2019, 21:35

Asta este un articol tare tendentios!!! O sa demonstrez!!! Cica romanii patesc ceva...maghearii fac altceva...Toti!!!Daca ati fi o autoritate de impunere a legii ati avea credibilitate sau v- ati distruge complet si credibilitatea avuta...Sunt unii maghiari care incalca legea la fel cum sunt si multi romani care incalca legea...Proportionalitatea are rolul ei...Spre aducere aminte...galeria lui Dinamo a fost data afara din stadionul din Bilbao!!! Jandarmii olandezi monitorizeaza tot datorita bunilor dinamovisti cu vita nationalista toate echipele romanestii...Desigur in tarisoara Dinamo a ramas clubul unor autoritati si se vede de pe Luna ca legea lor nu li se aplica...Dovada este meciurile acelea unde jucatorii stelisti sunt loviti in meci oficial,unde partida incepe si se intrerupe dupa cum vor muschii unora,unde Teodora este gratulata si desigur unde FRF ,LPF si buna presa nu vede sau mai mult pune eticheta de cea mai tare galerie??!!!! Pai daca esti cea mai tare galerie nu e logic ca trebuie sa te razboiesti tu cu ungurii...??? Nu e normal ca cea mai tare galerie sa depaseasca numarul de bilete acordat ca ce siguranta sa fie in stadionul ala pricajit??? Asta ziaristul nu pare sa fi auzit...Cum nu pare sa stie ca la Sepsy joaca unul pe nume Stefan- nu si cel Mare....Da ala de care voi ca buni romani nu ati scris,vazut...ca a fost faultat in careul dinamovist...Desigur raii aia de unguri au meritat ca la Craiova sa li se anuleze gol valabil,cu CFR a fost normal ca au primit un gol in urma unui faut in atac...Pai ce Sepsy vrea sa joace fotbal in Romania?Sa ramana mai sus in clasament ca echipa Dinamo?!?!Jurnalistul vrea sa ajute Dinamo facand politica la fotbal.Domnule draga,stie toata lumea ca si galeria lui Dinamo participa la mitinguri politice.Acolo sa strige ca vor respectarea legii in ungurime...Asta daca vor respectarea legii si mai ales daca au respect pentru lege!!! Dar Dinamo si respectarea legii...???----- Tare si gluma cu Coltescu!!! Cica daca a gresit sa plateasca!!! Cand a gresit mai tare a platit de ma apuca rasul!!!De fapt la meciul de la Sepsy Coltescu a mai platit din datoria...

Zonal magheru (6 comentarii)  •  12 februarie 2019, 21:55

# Andrei F ......m-am saturat sa iti citeva ineptiille . Dintre toti esti cel mai mare internaut Demagog !

Demolarii (4 comentarii)  •  12 februarie 2019, 22:31

Vorba lui Eugen. Barbu. " Daca dreptatea ar fi o sarma, as indrepta-o eu....." Pentru că nu există în valoare absolută. Și cum la fotbal nu se pricep, nici LPF , nici FRF, ne rămâne circul de presă promovat de tandemul Sportului Roșu: Dragomir și Ioanitoaia. Acesta e impune jurnaliștilor sa fie judecători, sa de-a decizi : bun sau rău. Ei nu pun întrebări, căci nu înțeleg ( daca înțeleg , sunt prea leneși pentru a-și asuma sa trăiască altfel) realitatea. Ci mizează , că cei mulți nu au citit Biblia. "Să nu te iei după mulțime că să faci rău" e pus în realitate de-a-ndoaselea. Daca scrie presa trebuie sa fie adevărat , mai ales ca știrea apare în 4 virtuale de sport, musai să treacă ca și adevăr. Și uite așa Steaua nu e Steaua, Fcsb e Steaua, comisionară Ana devine impresar, Rednic e strâmb pentru că iubește și trăiește diferit de alții. Oare când Alibec si--a luat mașina , pe cine a copiat? Oare cine se laudă cu Maybach-ul, reparandu-l cu ranga ? Sigur că pe Rednic sau Lucescu!!! Sau pe Angelo Niculescu sau Halagian. Ori Laura Badea care a lovit suporteri pentru că nu au scandat ce a vrut patronul? Scuze, era vorba de MM ( probabil e complicat să-și spună numele de a ales o astfel de prescurtare)...Deci, hai sa judecam, să dăm biletele cu dreptatea, mai mare sau mai mică, după sponsorizare primită....de parcă influenta politică din fotbal nu vine prin presă care e independenta, doar cei care scriu folosesc ustensile colorate ...

alexandru mangu (30 comentarii)  •  12 februarie 2019, 22:52

In secolul al XIX-lea iredentismul romanesc din Transilvania, Banat,Crisana si Maramures era alimentat si de legile precursoare nazismului european , vezi legile antiromanesti de la Budapesta ale lui Apponyi si Andrassi . Este bine ca majoritatea neted - istoric romaneasca dintre Nistru si Tisa de mai bine zece secole sa nu intre in capcana propagandei negre-in sfera sovinismului si rasismului . In sport sa ne reamintim mereu de idealurile olimpice ,mai mult ca oricând in lumea de azi ,mai civilizata si mai culta , inzestrata insa si cu tehnologii moderne folosite de unii in scopuri distructive . SPORTUL TREBUIE SA NE UNEASCA !

Frenemy (71 comentarii)  •  13 februarie 2019, 0:25

Pana in adolescenta am crescut cu ideea ca a fi roman reprezinta o mandrie. Ce deziluzie oribila ...

Frenemy (71 comentarii)  •  13 februarie 2019, 1:00

Imi doresc aprig existenta mai multor state in care limba oficiala sa fie romana.

Centenar (64 comentarii)  •  13 februarie 2019, 2:18

@ Frenemy, 0:25 - Iti multumesc pentru rostirea acestui adevar. Nota 10. Si vreau sa stii ca nu esti singurul! P.S. Miticii vor turba... HAHAHAHAHA!

motanul incaltat (455 comentarii)  •  13 februarie 2019, 2:19

In priimul rind faza cu *** este interpretabila... Cu toate ca Bucurestiul e plin, nici Ungaria nu duce lipsa de ***....In al 2-lea rind e la fel de grav sa vrei autonomie ca ungur din Romania cum e la fel de grav sa pretinzi Romania Mare ca roman....De vina insa e Constitutia Romania care a permis infintarea UDMR datr si a Romaniei Mari ca partide cum a gresit infintind Universitati Particulare unde tot felul de *** cu bani pot avea o diploma universitara in loc sa fie muncitori necalificati de ex......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jos_cenzura (96 comentarii)  •  13 februarie 2019, 7:15

Cum oare să se interzică un steag sau un simbol? Ce înapoiați și complexați sunt europenii! În SUA, de exemplu, oricine poate afișa orice simbol... Și de aia nu se ceartă precum chiorii, sunt unii mai trăsniți dar sunt atât de puțini încât este o curiozitate până la urmă, și nu fac rău nimănui că se afișează cu niște simboluri.

ianiu (21 comentarii)  •  13 februarie 2019, 8:08

ptr. Fabius.....vreau să-ți spun un singur lucru. Locuiesc în Sf. Gheorghe, iar la ora meciului cu FC Botoșani din decembrie 2018 am dus-o pe fiica mea la un dispensar care se află în apropierea stadionului. Când am ieșit de acolo mai erau 5 minute din meci, și fetița mă implora să intrăm să vadă și ea pe viu puțin dintr-un meci. Erau vreo 4 jandarmi la poartă, i-am rugat să ne lase pentru acele 5 minute, dar nu ne-au dat voie, invocând faptul că ar contraveni regulamentului. Am plecat de acolo, dar fără să mă supăr. Ei bine...cum se explică faptul că galeria dinamovistă a introdus atâtea petarde la meciul de sâmbătă, fiindcă trebuia să treacă prin ”filtrul” format din acești vestiți octrotitori ai ordinii care sunt jandarmii? Dar acești subordonați ai ministerului de interne, care finanțează și echipa Dinamo, s-au dovedit a fi iarăși pentru unii mumă iar pentru alții ciumă.

scorilo (34 comentarii)  •  13 februarie 2019, 9:24

@Frenemy: Și eu îmi doresc să vă alipiți vecinilor cu capitala la Budapesta. Astfel, ar crește coeficientul de inteligență al României.

adi_dinamo (18 comentarii)  •  13 februarie 2019, 9:45

sunt socat de unele comentarii de pe aici...evident, imi dau seama de faptul ca IQ-ul lor incepe cu semnul - (minus) dar totusi. pentru ca nu va pot spune nimic inteligent din simplul fapt ca nu pricepeti, va spun doar atat: Invidia va omoara, si nu aveti leac! HAI DINAMO!

Costin (17 comentarii)  •  13 februarie 2019, 10:36

Noi ne dezvoltam prin taxe si impozite, zise o voce a autoritatilor din Voluntari , catre cei 8 suporteri ai echipei locale. Noi primim fonduri din Ungaria si ne mentinem prin spiritul suporterilor, zise o voce din clubul fotbalistic Sepsi.

Szabi (1 comentarii)  •  13 februarie 2019, 10:58

Ca un suporter al echipei Sepsi OSK, având abonament și fiind prezent la toate meciurile de acasă, aș vrea să fac câteva precizări: 1. Nu bubuie în boxe imnul Secuiesc! Înainte, în pauză și după meci sunt și melodii maghiare, e repetat de mai multe ori imnul echipei, dar niciodată imnul Secuiesc. Acesta se cântă la sfârșit, dar fără sonorizare, și îl cântă cine vrea. 2. La meciuri nu sunt fluturate steaguri ale Ținutului Secuiesc și nici al Ungariei. 3. Dacă suporterii vizitatori încep încă înainte de meci să strige sloganuri îndreptate comunității maghiare (Afară, afară …, *** etc.), atunci noi, localnicii, trebuie să zâmbim frumos? Să tăcem din gură, eventual să și plecăm? În nici un stadion, din orice colț al lumii, suporterii echipei gazde nu o să asculte în liniște cum sunt insultați de oaspeți. 4. Noi, suporterii de la OSK suntem controlați la intrare, se iau brichetele, recipientele din plastic, chiar și punga cu semințe. Dar suporterii dinamoviști au aruncat petarde pe parcursul întregii partide. Localnicii trebuiau să aplaude și asta, nu? Păcat că nici David și Danciu nu au auzit petardele. 5. În patriotismul ce caracterizează suporterii echipelor ce vin la Sf. Gheorghe, de ce nu se manifestă la fel și în alte ocazii? Nu am auzit la un meci, să zicem Botoșani – Călărași, să se strige România, România. Nu au fost steaguri românești nici la meciurile, și aleg la întâmplare, Viitorul – Chiajna sau Astra – Craiova. 6. Cât era Paszkany patronul de la CFR Cluj, ei erau huliți, ei erau pericolul național, acum suntem noi inamicii statului. Dacă așa dormiți mai bine, să fim noi OSK, maghiarii și Ținutul Secuiesc protagonistul cel rău. Sper ca echipa să reziste în Liga 1 și încet o să ne acceptați și pe noi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vali (11 comentarii)  •  13 februarie 2019, 11:01

@escu: steaua, asa cum ii spui tu echipei fcsb, joaca fara suporteri pentru simplul fapt ca acestia nu exista, nu pt ca ar fi sanctionata. cine sa sanctioneze o mana de samantari care vin cu nasul la bucuresti, pt ca nu au bani si de bilet?

Fabius (6 comentarii)  •  13 februarie 2019, 11:04

@Ianiu : Iti multumesc pentru ca mi-ai citit comentariul . Imi pare rau ca nu am fost destul de explicit, am vrut doar sa spun ca daca cineva incalca legea, masurile trebuie luate de organele abilitate, si nu de o galerie de fotbal. Nu am simpatie fata de jandarmerie, spun doar ca trebuie sa-si faca datoria conform legii. Ca tata de fata , empatizez cu tine si imi pare rau pentru gestul facut de jandarmi. Despre modul in care a introdus galeria dinamovista petarde in stadion, pot sa spun ca in urma cu cativa ani a fost filmat un oficial dinamovist, care dupa ce a intrat pe terenul de fotbal, a plasat o geanta plina cu petarde galeriei. Asta e o modalitate. Mai sunt o multime de alte modalitati, sa profiti de aglomeratie, sa le ascunzi pe sub haine etc. In final, pentru alti postaci, am citit aici tot felul de comentarii, trebuie sa spun ca este lipsa de cultura sa judeci oamenii dupa zona in care s-au nascut, dupa nationalitate, dupa sex sau religie. Fiecare om este unic in felul lui, este rezultatul unei educatii si unei culturi. A crede ca esti superior, doar pentru faptul ca te-ai nascut intr-o zona a tarii, arata ca nu poti arata prea mult din cultura si educatia pe care o ai, ramanandu-ti doar locul nasterii.

Ioan (1 comentarii)  •  13 februarie 2019, 11:19

Inchipuiti-va ce s-ar intampla pe un stadion din Ungaria cu suporterii unei echipe sponsorizata de Guvernul Romaniei,ai caror suporteri canta "Tu Ardeal"!

valeriu mangu (30 comentarii)  •  13 februarie 2019, 12:20

Din Boston va transmit ca in comentarii apar tot mai des neadevaruri . In USA nu sunt admise toate simbolurile . Sunt interzise cele naziste , rasiste , teroriste ...etc. Din pacate meciul Sepsi- Dinamao a prilejuit manifestari extremiste de ambele parti ceea ce inseamna ca ranile istorice se vindeca greu chiar si in zilele noastre .

alt sorin (65 comentarii)  •  13 februarie 2019, 12:59

1. Este preabine cunoscut faptul ca galeria celor de la Dinamo este de belea peste tot - vezi petardele care au bubuit tot meciul ,vezi comportarea de la meciul cu FCSB (se intampla ceva- sunt din nou de acord cu Andrei F!!!) vezi diferita aventuri in Piata Victoriei... Deci concluzionand daca apare o contradictie in privinta comportamentului spectatorilor cred ca dreptatea este a celorlalti! 2. Ce le-o fi venit celor de la Sf. Gheorghe sa fluture steagurile tinutului secuiesc si sa cante imnul aferent tocmai la meciul cu Dinamo? Cuum?? Ce spuneti???? Fac asta la toate meciurile ? Atunci de ce devine un subiect abia la meciul cu Dinamo?

gio (28 comentarii)  •  13 februarie 2019, 14:34

Eu nu cred ca dinamovistii au introdus bannerul impotriva autonomiei doar dupa ce aia aus candat Ria ria ungaria, mai degraba a fost invers. Adica te duci la aia acasa sa-i provoci si pe urma tot tu esti cu gura mare? Clubul Sepsi a fost prea de treaba, prea fraier, ar trebui sa aplice metodele din sud, pus bilete la oaspeti de 100 de euro sa-i sature. La fel cum au procedat in trecut si Astra si FC National si alte echipe care se pregateau de invazii ale galeriilor bucurestene.

gio (28 comentarii)  •  13 februarie 2019, 14:52

&Szabi Respect pentru comentariu! Galeria dinamo sau clubul sovietic dinamo nu sunt reprezentative pentru neamul romanesc si mojiciile comise cu ocazia acestui meci le apartin in exclusivitate. Cred ca este si vina clubului Sepsi OSK ca este prea primitor cu oaspetii, puneti-le suprapret pe bilet si o sa-i saturati de "romanism". Daca au ajuns David, Danciulescu si galeria respectiva sa fie "fibra neamului romanesc" inseamna ca ama juns rau.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  13 februarie 2019, 14:54

Nu stiam de monitorizarea in civilizatie a dinamovistilor si episoadele descrise de Andrei F. Imi amintesc insa de episoade recente din saga eroilor dinamovisti. Despre cel mai grav episod, care trebuia sa aduca depunctari, suspendari daca nu chiar aminarea meciului ori evacuarea galeriei dinamoviste, am mai vorbit: un meci cu Steaua care n-a putut incepe caci galeria trebuia sa-si faca reprezentatia profund nationalista cu scene mincinoase din istorie, desigur cu tricolor si cintece patriotice comuniste, l-au portretizat printre eroii neamului lor chiar si pe Stalin !!! Nu exista in toata lumea galerie care pretinde ca-i invata – fortat – pe altii istoria, care in loc sa-si cinte din ale lor isi inchipuie ca sint batalioane romane care trec Carpatii ! Nu stiu daca alte galerii sint mai normale la cap ori daca UEFA le monitorizeaza mai bine: nu degeaba sint astfel de manifestari politice interzise pe stadioane, ar fi trebuit de mult ca FRF sa sanctioneze aspru Dinamo si U Cluj. Cu asa zisii studenti clujeni s-au infratit dinamovistii. ------------------- Stalin e considerat chiar de istoricii rusi drept un criminal bolnav care a omorit 3 milioane dintre cei mai buni sovietici, a trimis alte milioane in lagare iar alte milioane au trebuit sa fuga in occident. Din 40 pina in 47 Transilvania n-a apartinut de Romania – o inventie caci Tara Romaneasca n-a existat niciodata, nu a fost niciodata mentionata istoric – dar si armata romana a luptat alaturi de germani pina cind a tradat la 23 august 44. Ca rezultat al eroismului mitic Stalin a ajuns la timp la Berlin ca sa ocupe si dicteze in jumate de Europa ! Stalin a instaurat teroarea comunista in toata Romania - unita conjunctural de catre altii nu de dinamovisti – el a instaurat guvernele din est, el a luat iar paminturile si proprietatile abia primite de romani, el a trimis in lagre zeci de mii dintre cei mai cititi si intreprinzatori romani ! - scuze dar in 1918 stiau doar 10% sa citeasca „ideal national“ de unde se vede si paguba imensa nu numai ca i-a pedepsit pe infaptuitorii unirii. Asa zisa alianta cu bolsevicii in primiul rind n-a existat in realitatea vazuta de bolsevici, iar interpretarea cum ca batalioanele dinamoviste ar fi luptat pentru a „recuceri“ - n-au cucerit-o niciodata – Transilvania este o alta minciuna gogonata. Pai sovieticii chiar luasera in 40 ce-au vrut muschii lor din Romania Mare iar prima unire pecetluita in 1920 nu este considerata ilegala caci in 1918 a fost doar o adunare ilegala a romanilor, cei mai multi mitici si moldoveni, ci pentru ca Rusia nu a recunoscut nici pina azi vre-o unire. Cea ce ar fi trebuit. N-au fost de acord nici cu cea in care au fost pacaliti moldovenii. De fapt nici pe asta n-au facut-o valahii, e opera moldovenilor. Marii moldoveni s-au mutat apoi la bordelurile din Bucuresti, Iasiul a fost capitala doar ca momeala. Rezultatul prostiei moldovenilor care au ales un fanariot *** se vede azi in drumul catre fosta capitala Iasi: sate parasite, subdezvoltare, drumuri mai rele ca in evul mediu, cai ferate ondulate, stilpi de electricitate strimbi care stau sa cada, doar „privighetorile“ de pe sirma mai lipsesc pentru filmul de groza !- asa se intimpla daca Soarele trebuie sa rasara doar de la Bucuresti. Hai Dinamo, aparatorii eroi ai Patriei !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

a dica (129 comentarii)  •  13 februarie 2019, 16:26

vali (11 comentarii)  •  13 februarie 2019, 16:26

@17 Nentori Tirana: cunosc un medic bun, pe care ti-l recomand. este adevarat ca nu are scoala (este de al vostru, sic), dar la cazuri din astea simple cum este al tau, nu are nevoie de pregatire de specialitate. doar de un galos tras de sfoara.

patrutreitrei (18 comentarii)  •  13 februarie 2019, 16:30

Geambasule, felicitari, esti un mare roman, sovinist de prima clasa. N-ai petrecut nici macar 1 zi din viata ta in Covasna sau Harghita, asa-i? Las ca esti tu frumos, destept si ieuropean din cale-afara, pacat de creierul neted. Multa sanatate! :)))

alexandru valeriu (1 comentarii)  •  13 februarie 2019, 17:15

Acest 17....nu mai stiu cum ne tiranizeaza cu aberatiile lui istorice . Poate are si el o diploma falsa in domeniu de la o facultate de la Elbasan. --Ca doar e la moda sa -si spuna parerea toti frustratii .

di livio (158 comentarii)  •  13 februarie 2019, 17:28

respect dreptu inalienabil al apropitarului dă blog să cenzureze...știu că n-am dreptu să mă amestec în trebile interne ale lu blogu...da însamnă că iară avusei dreptate...mai încerc să mai repet iară, din nou, ceva atrocități...discriminare, maghiarism, românism, xenofobie incriminată, separatism, șovinism, patron paravan, imnu secuiesc bubuitor...și celebrii, inevitabilii, papagalii dă UNII...ăia unii care vor spune, vor face și vor drege...UNII vor obiecta că ațîțăm focu...alții vor spune că iar băgași bățu pîn gard...unii poate vor spune că ești laș...împreună cu tătă gesepimea...Cornel Dinu îi unu din cei mari fotbaliști români...a fost, este și va rămîne...și vine *** dă prodancareghe și-l face-n tăte felurile...și voi tăceți

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Blakkumen (19 comentarii)  •  13 februarie 2019, 19:59

@17 Nentori : tu aberezi rau de tot, si ce e mai rau, minti si dezinformezi. Din fericire avem si alte surse de unde sa ne informam nu doar blogul acesta *** al geambasului. Apropo nu Armata "a tradat", nici nu avea cum, Maresalul refuzand categoric "propunerea" lui Maniu si Bratianu, Regele fiind doar mesagerul, deci ti-am numit adevaratii "tradatori", care se stie cum au sfarsit, in al doilea rand, Armata nu avea cum sa tradeze de una singura, din proprie vointa, fara ordinul Regelui.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jos_cenzura (96 comentarii)  •  13 februarie 2019, 20:05

@valeriu, nu mai dezinformati. Nu e interzis niciun simbol in SUA. Probabil ca nu sunteti la curent cu Bill of Rights (primele 10 amendamente ale Constitutiei, unde primul amendament garanteaza dreptul de exprimare politica dusa la absolut). Daca vreun primar de comuna indraznet doreste atentie si incearca sa interzica ceva, imediat este oprit de lege - toate tribunalele de toate culorile politice (dreapta, stanga, centru) au sustinut pana in panzele albe dreptul la exprimare libera. De aceea poate demonstra in pace orice grup comunist, nazist, rasist si asa mai departe. Este singurul mod civilizat de a aborda extremismul.

Frenemy (71 comentarii)  •  13 februarie 2019, 21:23

@Szabi: nu ai cu cine, iti bati gura de pomana.

Comentează