Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Fecesebecefere, fotbalul nostru unde e?

Tactică, ambiție, încrâncenare. Și un pic de nebunie pe final. 1-1. Două goluri, zero ocazii. Cam puțin la acest mult trâmbițat derby

Permalink to Fecesebecefere, fotbalul nostru unde e?
duminică, 29 aprilie 2018, 11:04

Sterp. Un derby care începe rău. Și nu naşte nimic în afară de ambiţie plată şi de încrâncenare cu gust de catran. FCSB-CFR, 0-0 la pauză.

Zero la zero şuturi pe spaţiul porţii. Zero acţiuni periculoase, zero pase filtrante, zero driblinguri. Zero Kelvin, inginerii ştiu de ce. Umaniştii, mai puţin. Fără să ai vreo bucurie estetică începi totuşi să te relaxezi.

Pentru că înainte de meci te simţeai cumva vinovat. Răutăţi. Nu faţă de fotbalişti, cu mici excepţii ei dansează pe muzica pusă de antrenori. Şi hai să nu mai supralicităm personalitatea fotbaliştilor care trec peste cuvântul omului-cheie de pe bancă.

Dar sentimentul acela de vinovăţie persistă. Te gândeşti. Ai fost prea dur cu Dan Petrescu. Ai exagerat atunci când l-ai descris ca pe un apucat, care protestează şi când adie vântul spre poarta lui Arlauskis. Ba nu ai exagerat nimic.

Începe meciul, pe teren nu se întâmplă nimic în afara unei lupte surde. La marginea terenului însă este iureş. De ce? Iaca-aşa. Domnu’ Dan protestează la orice aut, la fiecare duel terestru şi aerian. Fără supărare, domnu’ Dan, trebuie să ne calmăm. Altfel devenim caz clinique, ca să zicem aşa.

Repriza secundă arată un fotbal mai tăios. Mingea ajunge mai mult dincolo de linia careului de 16 metri şi jucătorii au nu doar contact vizual, ci şi tactil atunci când se încaieră. De exemplu, în minutul 60, după un fault inventat de Istvan Kovacs a cărui victimă ar fi fost Florin Tănase.

Care, fiinţă sensibilă, cade şi la o răsuflare mai grea a lui Vinicius sau a lui Boli. Noroc că Budescu şutează în zid. Noroc pentru că ar fi fost fructul otrăvit al unei greşeli de arbitraj, nu din cauză că FCSB nu merita să deschidă scorul.

Dar meritau elevii lui Gigi Becali să conducă? Fuseseră ei mai buni, mai clari şi mai direcţi pe poartă? Nici vorbă! Nu pentru că nu puteau, ci din cauză că se temeau. Ca și adversarii. Teama reciprocă, o boală cu transmitere directă.

O ţinem tot în întrebări și la 1-1. Schimbă imaginea de ansamblu golul lui Djokovici? Dar cel egalizator al lui Planici, reușit în prelungirile partidei? Când echipele se trezesc la viață și arată cum am fi vrut să arate din primul minut. Nu, cele două goluri nu schimbă nimic, nici măcar ordinea în clasament. Dar ne amăgesc că putea fi mai bine.

Reuşita mijlocaşului ceferist este chintesenţa pragmatismului petrescian. Şi o mostră de noroc. Că dacă ne spune cineva că a fost o fază îndelung exersată la antrenamente, chiar că trebuie toţi să ne internăm. Pentru analize de glicemie, ce altceva? Ce aţi crezut? Iar golul lui Planici este dovada că nu există sistem invulnerabil, oricât se chinuie Dan Petrescu să găsească piatra filosofală a jocului defensiv.

Mi-ar plăcea să cred că Nicolae Dică și Dan Petrescu au văzut Craiova-Viitorul. Și mai mult mi-ar plăcea să cred că le-a plăcut. Dar mă îndoiesc.

Comentarii (59)Adaugă comentariu

nypd (32 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 23:24

Stau si ma tot intreb, de ce orice sut fara preluare, "din prima", este "magistral" pentru cei mai multi comentatori si spectatori, nu cumva din cauza acelor antrenori, niste mestesugari ce prefera poteca batatorita si nu cer jucatorilor de fotbal(fotbalisti ar fi prea mult spus) sa exerseze chestiile alea ce fac deosebirea dintre un muncitor si un artist?

Vioreatza (19 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 23:27

Cum domnule "elevii lui Gigi Becali" ? Personajul acesta nu are nici o legatura cu FBSC. Sunt elevii lui Nicolae Dica sau a lui Vasile Jambasy :))

Andi (5 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 23:28

Este incredibil ce se întîmplă in fotbalul de la noi Aceasta echipa FCSB vrea sa fie campioana și se bucura ca face egal acasă Păcat de banii lui Becali a adus jucatori buni dar n a adus antrenori Acest Dica nici nu știe sa se exprime este penibil!

Serban (66 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 23:32

Eu am văzut ***, mult ***. Am și auzit mult ***. Șumudică este artist emerit pe lângă D.Petrescu. Dar problema-i alta Becali are bani, așa că trebuie ajutați alții și Kovacs se pricepe cum, iar D.Petrescu îl acuză ca să facă ceață. Nu contează cine merge în Europa, contează să nu dea faliment campionatul. Proastă socoteală.

noname (2 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 23:34

Acum serios, cu Burleanu presedinte mai vrem si fotbal! Du-te ba si spune-i lui Mutu asta! Daca vreti sa vedeti fotbal, va recomand divizia a 7-a din Malta sau divizia de amatori din Luxemburg! Plus ca prin jungla Amazoniana se joaca fotbal mai de calitate intre serpi si paienjeni! Dar sa lasam campionatul intern, ca incepe Campionatul Mondial din Rusia intr-o luna si sa vedem ce face acolo Romania, cate puncte o sa facem, Tavarashi Burleanu, ca doar de aia a fost reales, pentru ca a calificat nationala la Mondial!

Andi (5 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 23:37

Becali face echipa el este patron și antrenor Dica este doar o marioneta Țin cu Steaua dar de când a venit acest așa zis antrenor mi e lehamite!

Boeangiu Marian (65 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 23:37

Din acest joc trebuie sa remarcam antrenorii de copii si juniori sarbi care stiu sa-i invete pozitionarea corecta in teren si sutul la poarta pe elevii lor. Chiar si acestia mai putin performanti care ajung in Romania stiu mai bine decat jucatorii romani sa suteze de la distanta sau sa loveasca mingea cu capul . De fapt asta defineste fotbalul ,EXECUTIA. Fandoselile tactice cu tranzitii pozitive si mai putin pozitive nu fac doi bani daca atunci cand ai pozitii clare jucatorii romani au reusite de 10% si alea intamplatoare iar fotbalistii antrenati de antrenori adevarati ,asa cum sunt majoritatea in Serbia ,au 90% reusite . Asa-zisii antrenori romani par alesi dupa criterii psd-iste adica inculti, incompetenti ,dubiosi moral dar loiali partidului. Si asa vad eu lucrurile cand sunt bland!

Nic (4 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 23:45

Autorul are simtul observatiei, dar mi-ar placea si mai mult articolele daca n-ar incerca din greu sa arate si simtul umorului, cu glume de scoala generala, din acelea din care gasesti in fiecare fraza a unei colege a dumisale. Sau poate glumitzele astea fac deliciul marii mase a consumatorilor de presa sportiva, nu stiu...

Cristi (40 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 23:53

Boeangiu Marian, poti te rog sa ne spui care ar fi criteriile pnl iste sau pdl iste? Cumva alea pe care le au folosit intelectualii Chiliman, Udrea, Bica atunci cand *** si acum sunt la mititica sau pe cale sa ajunga (sau iohannis cand si a insusit “cu rea credinta” casele altora, asa cum au decis definitiv instantele)? Ipocrizia ***! Cum invocam noi politica cand nu avem argumente si nu suntem cu nimic mai buni decat cei pe care ii blamam!

gigelos (39 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 23:57

Geambasule , nu înțelegeam cum de aveai tupeul să-l cerți pe Lucescu .Dar se vede clar , te pricepi , fără doar și poate. Te ia Vochin la Națională feminina , Saldanha scrie pe tine

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 0:20

Interesante pareri de la cineva care vinde parchet stratificat. Foarte interesante. Si la obiect. Practic, ignifugabile. Asta apropo de tupeu.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 0:42

Interesant. Pareri stratificate, tari ca parchetul. Chiar ca unii au tupeu. Ignifugabil practic

dan b (129 comentarii)  •  29 aprilie 2018, 23:58

Au vazut meciul de la Craiova si le-a placut, insa voua lipsa de fairplay a gazdelor v-a placut? Nu face si asta parte din spectacolul sportiv? Iata ca nu numai Petrescu iese in decor.

Boeangiu Marian (65 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 0:00

Parca mi-a mai trecut din bladete si completez cu faptul ca simt o tristete infinita cand vad chinul ,suferinta fotbalistului roman cand trebuie sa suteze la poarta, sa centreze, sa dea o pasa scurta, sa faca un un-doi eficient ,SA GANDEASCA POZITIV CAND JOACA FOTBAL. Sunt incruntati, incordati ,frustrati. Nu se bucura niciodata de reusite! Ei se descatusaza! Sunt intr-o permanenta stare de razboi cu arbitrii, cu fostii antrenori, cu fostele echipe si ai lor conducatori, cu federatia. Si toate aceste nedreptati se petrec in conditiile unor merite personale exceptionale umbrite de rezultate INTAMPLATOR NEFASTE atunci cand intalnesc fotbalisti decenti din tari normale ale Europei. Sa fie si asta o explicatie a diferentei de valoare si pret dintre fotbalistul roman si cel sarb, de exemplu?

Fane (133 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 0:03

E foarte greu să scrii despre. ...nimic. Vă felicit! Nu am văzut meciul deoarece nu aveam ce. Dvs.. m-ati lămurit că am hotărât bine să nu-- mi pierd vremea cu așa ceva.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 0:38

Nu aveti pt ce. Eu nu puteam sa imi permit luxul asta

Nelu (1 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 0:15

Tot Viitorul nostru e mai tehnica dar jucatorii sunt prea tineri dar la anul campionatul e al nostru.FCSB si CFR au dezmebrat ehipa lui Gica si au dat milioane de euro pe jucatori dar pustii lui Hagi sunt cei mai buni.

Andrei F (698 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 0:24

...,,fotbalul nostru unde e?,, Pai cum unde este? In divizia a 3- a ,a 2 - a,la fotbalul de sala,la fotbalul feminin si cam 5% la Liga 1...Pacat ca ati vrut sa vedeti fotbal tocmai acum desi ce frumoasa a fost masinuta care a carat jucatorii accidentati! Si ce fotbal tare am avut daca jucatorii cadeau din picioare...Si ce reactii in meci si dupa au avut antrenorii si jucatorii!!! Ca parca astea punctau prin presa sportiva.Apropo,nu presa de fotbal,presa supermeseriasa il critica pe Dica pentru ca la meciul de la Roma nu a stat echipa la cutie,nu a fucat cu 10 fundasi...?Si chiar si inainte de meciul cu CFR Dica nu primise sfaturi de la specialisti pentru a intari apararea si mijlocul terenului?...

Boeangiu Marian (65 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 0:31

Cristi, cred ca ai dreptate cand sugerezi ca nu sunt cu nimic mai breze criteriile pnl-iste si pdl-iste celor psd-iste dar am dat acest exemplu pentru ca acum, la putere, e psd si toate nefacutele actuale le apartin iar pe de alta parte sa sugerez faptul ca tarele profesionale ale fotbalistilor se regasesc in societatea romaneasca de la varf ,referindu-ma direct la politicieni. Consider ca nu ai fost prea elegant in exprimare la adresa mea si ar trebui cu totii sa facem eforturi de a dialoga mai putin patimas si mai mult cu argumente, asa cum spui tu. Exprimarea mea dura la adresa politicienilor desi poate parea ofensatoare ARE CALITATEA DE A FI ADEVARATA si ARGUMENTATA de pozitia majoritatii intelectualilor romani. Ipocrizia pe care o invoci nu ma caracterizeaza dar din pacate nu pot aduce argumente in favoarea acestui lucru dar din fericire nici tu nu poti invoca ceva in favoarea caracterizarii tale.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 0:43

...un meci urat ...Jiji n are bani ...e *** ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod (270 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 0:53

Cand tot fotbalul nostru se învârte in jurul banilor de la UEFA, la ce te-ai fi așteptat... Marele Becali, bogătașul bogătașilor, joaca numai pentru banii de la UEFA că altfel nu tine echipa...!!!... Cand o sa avem bani și nu o sa mai depindem 100% de acesti bani, vom mai vedea si fotbal... Cam prin 2050...cam atunci o sa vedem noi fotbal... Pana atunci ne uităm la fotbal feminin, ca are Burleanu grijă sa fie reales de vreo zece ori... Schimba el regula ca sa-l bata pe Nașul la longevitate in funcție...!!!!

Urod (270 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 1:06

Am uitat sa spun că oricum FCSB va fi campioană, pt ca oltenii vor sta intr-o pozitie nefirească....

NR (26 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 1:21

Vă salut domnule Geambașu. Am urmărit în paralel, partajându-mi ecranul, încleștările CFR vs FCSB și Deportivo vs Barcelona, dar la prima a fost un impuls al curiozității, aceasta fiind intens mediatizată, cea de-a doua însă, jucându-se cu titlul pe masă, a însemnat, suma convingerilor într-un adevărat spectacol. ☺

Theo (8 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 2:48

Pentru Craiova - Viitorul te uiti la ... Craiova - Viitorul ... si pentru FCSB - CFR ... inchizi televizorul. Ce atata suparare? Nici Bayern - Real nu a fost ca Liverpool - Roma, si nu s-a suparat nimeni. Are balta peste, fiecare isi alege ce ii place sa priveasca. Cat despre "acest mult trambitat derby", asteptari a avut doar presa, si ma bucur ca ai plus in sfarsit punctul pe i in ceea ce priveste colegii de breasla: ei mai mult "trambitzeaza", gazetarie mai putin ...

sundance kid (150 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 4:49

Daca Craiova - Viitorul s-ar fi aflat in aceasi situatie atunci s-ar fi jucat la fel . Asa fara motivatie e normal sa faci spectacol deci sa nu exageram de dragul de a exagera. Una peste alta acum FCSB -UL are 70 % sanse sa castige campionatul . E imposibil sa piarda la Craiova !

Carol K (146 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 5:10

Deac a fost cel mai bun "stelist"! Iar Dan Petrescu pentru faptul ca nu l-a schimbat macar in primele 90 minute a contribuit decisiv pentru ca tot de la Deac a plecat si faza golului egalizator... Ai mingea la picior la centrul terenului , nemarcat, nepresat si in loc sa pasezi, sa lansezi contraatacul astepti parca intentionat sa apara un adversar de undeva sa te scape dea ea si sa lanseze faza de 1-1 ? Dar asa a jucat tot meciul, tot ce ajungea la el se intorcea impotriva propriei echipe. Iar Dan Petrescu in loc sa-l schimbe de la pauza sau prin min 70 se certa cu toti cei de pe margine. Sa nu am surpriza sa aud ca-l ia in curand Becali la FCSB , atunci voi gasi si explicatia.

X Ray (7 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 5:35

Geambașule, fotbalul vostru e în Liga a 4-a. Nu ați umplut voi paginile și ecranele cu apologia fotbalului adevărat de la amatori? :)) Ce pretenții mai ai?? Cine se așteapta la spectacol de la acest meci, înseamnă că este naiv. Meciul de aseară a fost foarte încrâncenat, cu o presiune enormă, resimțită și de jucătorii cu mare experiență. Ambele echipe au căutat să se anihileze reciproc, încă din faza de construcție, să nu ia gol, care contează la departajare. Când joci cu cuțitul la os, nu te mai gândește și la spectacol, ci numai la obiectiv (puncte). Steaua nu este Barcelona să rupă și anti jocul, iar CFR-ul este o echipă pragmatică cu cel mai închis joc din Liga 1. După gol, Bursucul a mai băgat și al treilea fundaș central să facă "Linia Maginot" în fața lui Arlauskis. :) Mai mult, a fractionat jocul și prin 28 de faulturi (Steaua a făcut 14). Cam un fault la doi minute de joc efectiv.

Englezu (32 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 6:32

Stimate Geambașu, îmi place stilul tau, dar nu ai menționat un lucru esențial, pe care sunt sigur că îl cunoști : " scopul scuza mijloacele " ! Pai scopul este ... money !!! Mijloacele - modeste, la nivel de ligile inferioare din țările cu fotbal dezvoltat ! Și atunci, ce așteptați ? Iar când jucam in Europa, abia atunci realizam cine suntem cu adevărat. Trist. Soluția ? O știm cu toții, până și copiii de mingii : reformarea fotbalului românesc, începând de la copii și juniori, altfel ne vom zbate în mediocritate, aranjamente de culise, etc. Din nefericire, toată societatea românească e bolnava : aranjamente, bani negri, interese politice, mafie, etc. Cine și când va lua " taurul " de coarne ? Dar poți avea un fotbal " curat " într-o societate bolnava ? Suntem pierduți pentru multi ani care vor urma. Din păcate. Sper sa fiu un profet mincinos ! Cu stima, N.D.

alex (107 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 6:55

Buna ziua! Realistic vorbind cele doua echipe se afla pe primele doua locuri datorita maturitatii/experientei jucatorilor si a tehnicii individuale a catorva! Sunt buni la faze fixe si la tavalit adversarul pe jos - duritati. Viitorul traieste prin omogenitatea data de Academie, iar Craiova prin viteza de joc si executie a 4-5 jucatori. Aceste doua echipe au suferit din cauza subtirimii băncii de rezerve....au vandut sau au accidentati. Craiova mai are "ghinionul" Cupei. Dan Petrescu nu intelegea de ce lumea se ia de el.....pai sa se transpuna in rolul de spectator. Etapa viitoare vor juca cu Craiova si vor juca la rupere....la intimidare...... Iar, Craiova ar fi bine sa-si vadă de interesul ei...Cupa si jucatori valizi si odihniti! Ca doar asa a zis Dan Petrescu ....antrenorul.....scopul scuza mijloacele! Zi faina sa avem!

Chis Alexandru (105 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 7:02

O "Fata Morgana", fantoma banilor din Liga Campionilor, a plutit - ca niste nori de furtuna, chiar de tornada - asupra National Arena. Cum sa mai fie si fotbal cand cele doua echipe tremurau la gandul ca pot pierde acest meci si implicit milioane de euro? In acest meci nici Legile lui Murphy nu au mai actionat, astfel ca "Ceea ce incepe prost", nu "S-a terminat si mai prost" decat pentru clocotitorul si contestatorul "de serviciu", al arbitrilor, neimblanzitul Dan Petrescu. Daca pe teren cele doua echipe nu au oferit nici macar o urma de fotbal cat de cat fluent, pe marginea terenului vulcaniciul Dan ne prezenta, "galant", toata panoplia de "Sfinti", gesticuland ca si cand ar fi vrut sa arunce cu pietre in bietii arbitri. Stau si ma intreb ce ar fi fost la gura lui Dan daca arbitrul ar fi pus mingea pe varul de la punctul supliciului, dupa acea faza controversata?! Nici nu vreau sa ma gandesc ce "Sfinti" ar mai fi blagoslovit nabadaiosul Dan, "ciupit" si de Istvan ca de un roi de albine, nu numai de Gaman sau Avram. In rest, vorba lui Toparcean: "Ce a fost? Nu-i nimic, a trect acceleratul"! Din pacate, cu un mers de marfar.

Alex One (122 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 8:10

Derby-ul a fost "mult trambitat" de voi jurnalistii, asa ca .....

paul (2 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 9:33

vreun articol despre etapa din Liga 1 feminin din weekend nimic ? Sau macar despre finala Champions League la fotbal feminin ? Cred ca va ajunge si voua cu atitudinea asta pro fcsb , unde implicit bagati in seama infractori de drept comun.

Tudor (116 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 9:45

Peștele de la cap se-mpute. UEFA, copil de-al UE, a nenorocit fotbalul în Europa cu politici, regulamente, subvenții și arbitraj. Dacă cineva mi-ar fi zis în 1990 că peste 28 de ani la meciul între locul 1 și 2, campionatul României, vor fi jumătate jucători străini iar arbitrul va fi ungur aș fi rîs. Azi nu-mi vine.

Balaci Ilie (1 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 9:51

Seamana cu presa din Romania, dle Geambasu! Pe dvs, la finalul meciului de la Craiova, va interesa ce facea Marcel Popescu, nu meciul in sine, neaparat.. Va place can-can-ul , asta e...

observator_federal (32 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 9:59

Domnule Geambașu, poate acum după acest răvășitor derby al campionatului, ar trebui să scrieți "mai cu curaj" despre jocul eficient și spectaculos al Craiovei și al Viitorului (cam asta ar fi ordinea corectă)... Păi avem - în sfârșit! - scheme de joc și execuții de rafinament ca în campionatele mari ale Europei și nu le mediatizăm așa cum merită? De ce? La noi se discută mult prea mult despre cifre de transfer și arbitraje iar pe un jucător ca Mitriță (el este cel mai bun exemplu, indiferent că asta le convine mai puțin unora) ne este teamă să-l dăm exemplu copiilor și micilor fotbaliști...

Sasa (51 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 10:10

Mihai Pintilii (FCSB): "Nu mi-a plăcut meciul, nu merităm titlul. Nici noi, dar nici CFR Cluj. La ce fotbal joacă, Viitorul şi Craiova trebuie să ia titlul, ei joacă aşa cum vrea lumea, joacă fotbal frumos"

Standard (1 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 10:13

Țineți cont in comentarii de faptul ca Geambasu e dinamovist declarat.

Ted (4 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 10:15

Din pacate am asistat la un meci intre 2 echipe conduse una de un antrenor slab si norocos si una de unul mediocru si frustrat. Sa spui de un arbitru care te-a iertat de un penalty in min 98 ca a tras cu adversarul arata incapacitatea de a vedea realitatea, ci doar dorinta de a gasi pe altcineva vinovat de propria mediocritate si incompetenta. A fi incapabil, cu un lot evident mai costisitor decat al adversarului, sa faci jucatorii sa aiba cel putin eficienta pe care o aveau la echipele de unde au venit, arata lacune mari de profesionalism, salvate doar de noroc. Norocul merge insa doar cand adversarul e aproximativ la fel de "competent", cu adversari adevarati este degeaba.

lolo (1 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 10:25

Foarte corect, mai putin partea cu faultul asupra lui Florin Tanase. Daca nici acolo nu a fost fault atunci ramane sa ne apucam de judo/rugby, precum jucatorii CFR-ului... Oricum, foarte slab meciul, rezultatul echitabil ar fi fost 0-0.

gigelos (96 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 11:58

@Cristian Geambasu - tupeu ? nu te-am jignit . Am vazut ca te intereseaza mult fotbalul feminin . Banuiesc ca Vochin iti e prieten , ar fi normal . Probabil nu stii cine a fost Saldanha si crezi ca te-am jignit . Azi e usor , poti afla , e de bine , stai linistit .

gigelos (96 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 12:04

@Cristian Geambasu - tupeu e ce ai facut tu cu Lucescu , impardonabil . Ce stii sa faci ? Inginer ? N-ai facut bine ca te-ai lasat dar ati avut noroc cu generatia aia de o luati voi azi la mishto , a fost interes pentru fotbal , ati mancat si voi un cozonac .Talentati , netalentati .Nema interes , nema cozonac . Uitam

Cipinho (34 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 13:16

iacata cum un jurnalist talentat scoate un articol din nimic, adica dintr-un meci cu zero cifre, dar cu 2 goluri pe final, primul dintr-o executie frumoasa dar intamplatoare si al 2-lea din geniul lui Texeira si sa recunoastem continuarea perfecta a lui Alibec, din instinct, fara sa ridice privirea. acum nu aveam la ce sa ne asteptam mai mult de la acest meci in care infrangerea era aproape echivalenta cu pierderea sanselor la titlu, cu atat mai mult cu cat avem un antrenor ultra defensiv si unul neexperimentat... ma bucur pentru Planic, fiindca el a fost deseori criticat degeaba fiindca a fost adus de MM Stoica dar golul lui s-ar putea sa nu fie de ajuns pentru campionat, La Iasi a mai facut FCSB un 0-0 care era s-o coste un titlu iar cu Craiova... mai vedem...

Andrei F (698 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 14:13

Intr-un campionat unde cica se pune accent pe promovarea tinerilor arbitrul a permis multe duritati....Este un mare rezultat daca o echipa cu slabutii-fizic-Benzar,Man,Tanase a putut face fata gladiatorilor de la CFR.Mai mult,gladiatorii CFR au avut si avantajul nesperat al plimbarii cu masinuta si a caderilor in grup pe gazon...Vinicius intr-o singura faza a produs mai multe lucruri penalizabile decat ce se reclama de unii la manifestarile lui Alibec,Budescu,Tanase,Pintili intr-un meci...Dar este bine cand nu este favorizata FCSB,nu?Domnul jurnalist se leaga iarasi de Tanase dar nu spune nimic de faulturi clare nesanctionate.Cel al lui Planici sub ochii asistentului ramane fara comentarii...Mingea care-l loveste pe clujean in cot ar trebui pusa in tandem cu faza cu Nedelcearu...Altfel da,vrem fotbal!Pentru ca am vazut meciul de data asta pe Dolce trebuie evidentiata caseta tehnica care cuprindea inaintea meciului si greselile arbitrilor dar desigur doar din Play-of...A ajuns sa fie considerata gresala mare de arbitraj acordarea unei lovituri libere dar se uita de eliminari.Comora de ce oare nu a fost eliminat jocul trecut?Si asta nu se contabilizeaza nu?

victor L (285 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 16:22

Nemica-nemicuta nu mai e in tara asta pe masura unor gusturi fine. De la fotbal pina la Halep totul ne provoaca grimase de lehamite.

crainic florin (1 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 16:32

Am informatii beton,ca Dica si Petrescu au vazut meciul spectacol(pt.Romania) Universitatea-Viitorul.Nu stiu daca le-a placut sau nu.Stiu sigur ca n-au inteles nimic !Proba zdrobitoare ,meciul FCSB-CFR.Ce poti sa astepti de la Dica,biet diminutiv al numelui circarului Sumudica(care sugereaza ceva mic,marunt,neinsemnat).Cat despre Petrescu,care de trei ori la rand a condus cu 1-0 pe FCSB fiind egalat pe final si nu a invatat nimic,perseverand in greseala,merita sa fie rebotezat Prostescu !Nu e capabil sa ia titlul,mai mult nici nu va reusi sa castige ultimele trei meciuri.L-a distrus pe Ionita sia pagubit clubul.Este cel mai bine platit,prost antrenor din lume.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 16:58

Chiar daca fac acum o simpla supozitie si speculez cred ca inteleg motivul pentru care Dan Petrescu sta atat de putin la o echipa sau alta. Imi amintesc cat de nedreapta mi s-a parut inlocuirea lui de la Dinamo Moscova dupa ce o luase de pe ultimul loc si o dusese la un singur punct si un singur meci de cupele europene. Cred ca acum inteleg de ce. Daca in public reproseaza arbitrului totul, inclusiv aspecte ridicole (exista o poveste de la un meci anterior cu reprosuri facute in secunda 30 pentru un aut), sunt convins ca in vestiare nu se opreste aici. Cred ca acolo se fac si altfel de reprosuri care creaza tensiuni. N-am de unde sa stiu, desigur, dar mi se pare foarte probabil. Altfel e un antrenor talentat care putea obtine mai mult in cariera (fara ca asta sa nu insemne ca n-a facut-o deja).

marian0904 (9 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 18:57

Geambasule, ti-au sparlit fotbalul astia de la Steaua si CFR. Pai despre ce fotbal vorbesti? Prietenul tau Tolo se bucura ca Burleanu le-a tras-o lui Dragnea si Firea, iar, mai apoi, s-a luat cu mainile de cap cand a aflat cum a facut-o. Ati ramas aceiasi prosport-isti amatori de scandal si prea putin dispusi sa cautati FOTBALUL, JOCUL pe care-l iubim cu totii. Geambasule, iti inchipui ca Ionut Lupescu, de pe la 5 - 6 ani pana s-a retras la 33 de ani, a fost de cel putin 3 ori pe saptamana pe terenul de fotbal pentru antrenamente sau meciuri? Nu la palavre, smenuri si alte chestii care voua vi se par mai interesante. Asta e nene, voi una vorbiti si alta fumati.

eugen (1 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 20:14

fotbal de divizia C

Che Guevara (113 comentarii)  •  30 aprilie 2018, 22:17

A fost mai frumos meciul Sepsi cu Dinam8 decat ceea ce au jucat literele ( FCSBCFR ) .

Valentin (33 comentarii)  •  1 mai 2018, 6:27

A fost meci de titlu. Asta e, a câștigat FCSB, că era rândul lor, asta i-a spus GG lui Hagi.

Valentin (33 comentarii)  •  1 mai 2018, 13:29

Două sute de mii nu-s problemă pentru Gigi. Este în buget. Chiar a ieșit ieftin, n-a trebuit să scrie o carte.

gicapuia (32 comentarii)  •  1 mai 2018, 19:41

Care este cistigul campionatului ca s-a intors antrenorul de calibru pe nume Dan Petrescu ? Sa fim seriosi .Au cistigat emisiuninle de "analiza" ahtiate dupa can can.

Che Guevara (113 comentarii)  •  1 mai 2018, 21:36

Am vazut meciul de la Craiova. Ianis Hagi - mult laudatul si ridicatul in slavi copil de star - mai mult incurca jocul. Echipa lui Hagi ar fi castigat la pas daca nu il avea pe Ianis in teren. Baiatul asta e total antitalent. Dadea din maini de parca era un copac batut de vant. Chiar mi-a fost teama sa nu scoata ochii vreunui coechipier. Cine l-a pus capitan la Viitorul? Si, mai ales, de ce?

Comentează