Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

POsaka

Ce se poate scrie despre un meci în care numărul 1 mondial pierde în faţa numărului 44 reuşind să îşi adjudece doar 3 game-uri?

Permalink to POsaka
sâmbătă, 17 martie 2018, 2:08

Aparent, sunt puţine de spus. A fost ceea ce se cheamă o întâlnire fără istoric. Simona Halep-Naomi Osaka 3-6, 0-6. Japoneza a evoluat consistent, curajos, a lovit constant tare, variat, a impus tempoul. A fost aproape insolentă prin maturitatea jocului ei. La polul opus, Simona s-a arătat nesigură, fără vlagă, grăbită şi nervoasă. Iritată de ceva. Şi uite că, forţat de evenimente, urmez sfatul unui cititor fidel. Ai răbdare, scrie, domnule, despre Simona la finalul competiţiei!

Teoretic, omul avea dreptate, doar teoretic. I-am explicat cu toată delicateţea de care sunt capabil că meseria de ziarist la un cotidian nu îţi permite răsfăţul acesta.

Cea mai grea înfrângere

Aş fi preferat să încalc iar îndemnul cititorului şi să vin cu un editorial despre Simona înainte de finala ei cu Kasatkina. N-a fost să fie. Constrâns de deznodământul meciului, scriu despre o înfrângere grea, poate cea mai grea din epoca modernă şi contemporană a Simonei. De când este în Top 10, de când aparţine clubului select al jucătoarelor care se bat pentru supremaţie. Întrebarea este dacă liderul WTA a pierdut forţat în faţa japonezei Osaka. Sau fortuit? Adică întâmplător, ca rezultat al unei excepţionale forme de moment a adversarei, cuplată pe o dispoziţie rea a campioanei noastre.

Mi-e teamă că nu avem un răspuns. Nu avem fiindcă nu ne ajută deloc nici Simona.

„Nu am fost pregătită să joc acest meci şi am evoluat prost. Am jucat bine până la 4-3, dar apoi mi-am pierdut concentrarea, nu ştiu de ce”.

Mirosea a praf de puşcă

Nici Darren Cahill nu a primit un răspuns atunci când a venit la marginea terenului. Osaka avea deja 1-0 la seturi şi 3-0 în al doilea. Întrebarea lui, pusă cu toată precauţia de care este capabil un bun pedagog care ştie că are un elev strălucit, dar dificil, a rămas suspendată în tăcerea agresivă a Simonei. Mirosea a praf de puşcă în aer la Indian Wells. Se simţea asta de la Bucureşti, prin ecranul televizorului. Cahill vorbea, ea tăcea cufundată în fluidul vâscos al gândurilor negre. El spunea lucruri de bun-simţ, sugera soluţii tehnice şi propunea schimbări de perspectivă. Ea tăcea privind în gol, poate spre tribunele unde nişte români mai găseau puterea să fluture steagul tricolor.

Găurile negre ale Simonei

Nu o condamnă nimeni pe Simona că a pierdut o semifinală la Indian Wells. Mai ales că rivalele au ieşit din competiţie mai devreme. Nu trebuie să ne indignăm nici pentru modul în care a fost învinsă. Scorul arată înfiorător. Se întâmplă, tenisul este nu doar un sport foarte frumos, ci şi parşiv. Nemilos. Dar! Oricât ai fi de pozitiv, recunoscător şi admirativ necondiţionat faţă de meritele unei campioane cum este Simona, aşa cum bunăoară ne pretindea deunăzi Nick Dică, nu poţi să nu observi găurile negre în care plonjează ea uneori. Că tot e la modă, dragă, să tratezi subiectul găurilor negre şi al naşterii Universului acum, după moartea lui Stephen Hawking.

Monologuri şi ghiduşii

Convorbirile Simonei cu Darren Cahill candidează la un supermanual de psihologie. Nu doar sportivă. Şi am fi nedrepţi cu destule dintre colegele de circuit ale Simonei dacă am vorbi numai despre „on court coaching”-urile româncei. Este acolo, în partidele circuitului WTA, material nesfârşit privitor la eternul feminin. Concentrându-ne pe cazul nostru, la tandemul Halep-Cahill vorbim, de fapt, despre nişte monologuri. În care el explică, analizează, psihanalizează, iar ea nu răspunde. Sau, foarte rar când o face, vorbeşte monosilabic. Peisajul ăsta contrastează puternic cu filmuleţele postate pe reţelele de socializare. Secvențe din zilele de pauză, în care el şi ea se dedau la tot soiul de ghiduşii menite a demonstra legătura nu doar profesională, ci şi de camaraderie dintre elevă şi profesor. Nu pare să fie teatru.

Încă o fisură

Simona Halep şi-a securizat locul 1 mondial la Indian Wells. În primul rând prin propriile eforturi, iar în secundar prin ajutorul indirect al rivalelor: Pliskova, Wozniacki, Muguruza. Halep şi-a asigurat primul loc în ierarhia mondială până dincolo de sezonul de zgură, ceea ce este imens, dar mi se pare că a mai adăugat o fisură în relaţia ei cu antrenorul. Aici, la comunicare, la dialog real, ar mai fi de lucru serios pentru Simona.

Altfel, nu va înţelege nici ea, nici noi cum a demolat-o o jucătoare mai prost clasată cu 43 de locuri. Tânără, talentată, inteligentă, dar mult mai slab cotată. E nevoie ca Simona să înţeleagă ce i se întâmplă pentru a merge cu adevărat mai departe, nu doar să spună „Mâine e o nouă zi”. Aşa cred, dragă Nick, cu toată profunda admiraţie pe care i-o port. I-o purtăm, îndrăznesc să generalizez.

Comentarii (125)Adaugă comentariu

Filbert (70 comentarii)  •  17 martie 2018, 17:52

Simona n-a jucat bine in turneul acesta. Pare a avea mai multa incredere cind Pavel e in echipa, atunci joaca mai agresiv.

Jean-Paul (174 comentarii)  •  17 martie 2018, 17:59

Scria cineva pe aici ca Halepa a mai castigat o data IW, dar nu a mentionat si contextul: in 2015,in semifinale, trebuia sa joace cu Serena, dar a avut zi libera fiindca Serena se accidentase si a spus pas ca la pocher. Halep s-a calificat deci fara joc in finala, unde a dat peste o sarboaica iesita din forma. Ca sa vedeti cat de norocoasa a fost finala de la IW, la Miami s-a reintalnit din nou Halep cu Williams si de data asta acolo s-a oprit. Turneul de la Miami fiind castigat, normal, de cine alta, decat Serena, care a demolat-o pe Carla Suarez Navarro in finala cu 6-2, 6-0.. P.S.A fost odata ca niciodata, pe cand umblau cateii cu covrigi in coada si plopii faceau pere. Asta se intampla undeva in Asia, la Singapore, intr-o zi cand Serena nu avea chef deloc de tenis si, in consecinta, a pierdut cu Halep cu 6-0, 6-2 in grupa.. Multa vreme dupa acea victorie, lumea tot asta vede si uita intentionat ca in finala, exact cand conteaza, Serena si-a luat o revansa aproape simetrica: 6-0, 6-3. Acea victorie a ramas unica in palmaresul intalnirilor dintre ele Fanii Halepei tin minte doar victoria si uita in mod intentionat revansa: asta nu e fair play din partea lor, dar nu-i condamn fiindca doar atata pot si ei

vio (42 comentarii)  •  17 martie 2018, 18:06

Chiar numarul 1 fiind, Halep nu "defileaza", ci "se strecoara". Nu impune regula , ci profita de lipsa de regula a adversarelor. Si asta în (mai) toate meciurile. Mai este nevoie sa facem trimitere la omologul din concursul masculin?? Cer si pamânt!!

alex (21 comentarii)  •  17 martie 2018, 18:29

Haleapa s-a chinuit rau in acest turneu. Trebuia sa fie eliminata inca din primul tur. Rusinoasă infrangere in fata unei copile de 20 de ani! Afro-japoneza a spulberat-o si a adus-o la conditia sa reala.

Octavian (48 comentarii)  •  17 martie 2018, 18:32

Jean-Paul draga: castiga si tu 18 si pierde doua (90%) in primele douazeci de meciuri ale anului impotriva cui DUmnezeu iti da sa joci din primii 100 de jucatori in orice domeniu uman. Dupa aia zii ca altii doar atata pot. Pana atunci: Santem Romani: avem o gramada de ganduri negere care nu ne lasa sa fim mai buni. O vad la mine si la ai mei - chiar si la copiii mei care s'au nascut in America. O vad si la Halep. O vad si la tine. Sa'ti dea Dumenzeu Sanatate si $22,577,513 (cat a castigat Halep din premii de tenis pana acum)!

flaviu (69 comentarii)  •  17 martie 2018, 18:43

Domnule Geambasu a-ti scris un articol in 6 martie despre decesul lui Astori. Poate sunt idei care se potrivesc si aici.. In rest, parerea mea este ca Simona Halep este o mare sportiva care face cinste Romaniei.

Adu (66 comentarii)  •  17 martie 2018, 18:50

Ce se poate scrie?! Ca jurnalist obiectiv, ai putea descrie si comenta meciul fara sa iei partea nimanui. Dar ca jurnalist român, totul e despre Simona - sa o lauzi daca bate, sa ii gasesti slabiciunile daca pierde, sa faci sedinta de partid din meciul ei, ca sa stie publicul RO ce se intampla cu ea. Osaka a avut doar ghinionul ca a batut! :D hahaha

Octavian (48 comentarii)  •  17 martie 2018, 18:55

Inca o chestie Jean Paul: Eu castig intre $500 de mii si $600 de mii pe an. Asa cum sant, tot asi fi tare fericit sa pot sa castig intr'o saptamana vreo 900 de mii si sa rada unii de mine ca a fost "cu noroc" - ca i'am batut numai pe cinci (5) galigani, si ca al saselea (cel mai important!) nu s'a prezentat. Asa ca trofeul meu si cei $900K "sant irelevante". Adica - vezi Doamne - nu le merit. Tu cat castigi pe an dragule?

iulian ene (1 comentarii)  •  17 martie 2018, 18:55

E iesita din forma. Sau nu e inca in forma din cauza de epuizare dupa AO plus accidentare. Ca a atins semifinale de PM si P5 in forma actula e dovada de profesionalism inalt. N-a mai mers ulciorul, asta-i toata explicatia, a castigat chinuit niste meciuri pe vointa si tras de ea. N-o sa faca mare lucru nici la Miami, tinta e sezonul de zguura si GS-ul de la RG. Multa teorie si mustruluiala pentru nimic.

Mr. E (3 comentarii)  •  17 martie 2018, 19:06

Stimate domnule Geambasu, aveam pretentii de la dvs. Coborati nivelul scrierii la nivelul cititorilor gazetei intentionat sau doar atat va pricepeti? Serios acum. Ma mir cum nimeni nu vorbeste de "surprizele de la Indian Wells". Suprizele de la Indian Wells sunt an de an. Ele nu mai sunt suprize, ele sunt regula, dar trebuie sa vindem senzationalul. Clima si perioada se potrivesc ca nuca in perete pentru acest turneu. Nu vi se pare ciudat ca doar la Indian Wells apar 7-8 americance de care nu a auzit nimeni pana atunci si de care nu mai aude nimeni dupa doar pentru ca "au facut aclimatizare" 1 luna la Indian Wells, inainte de turneu ? O jucatoare ca Vesnina nu ar fi castigat in veci un premier mandatory, dar la Indian Wells totul e posibil. Alaturi de englezii de la Wimbledon americanii sunt cel putin la fel de magari in ce priveste programarea meciurilor. La ce ora credeti ca ar fi jucat Simona, daca in cealalta semifinala nu juca Venus ? Va spun eu, la 11:00, la cat joaca si Federer maine, dar.... cu Venus avand sanse sa ajunga in finala gazdele s-au hotarat sa-i dea o mana de ajutor. Sa nu credeti ca e intamplare faptul ca o saptamana Simona a jucat la ora 11:00 dupa fusul orar al Statelor Unite si azi a jucat la ora 11:00 dupa fusul orar al Japoniei. Da, Simona nu a fost acolo si nu a avut chef sa joace pentru ca aia era ora la care organismul ei dormea. Personal cred ca i-ar face bine sa-i sara pe cei de la Indian Wells cativa ani. Sa se dea lovita, dar sa-i evite pentru magaria asta macar vreo 2-3 ani. Sa ne intelegem si Serena a pierdut vreo 2 Wimbledonuri pentru ca Sharapova a jucat pe central in timp ce numarul 1 din lume trebuia sa astepte sa se opreasca ploaia. Doar la Wimbledon se poate ca Simona sa fie in turul 2 si Sharapova in turul 4. Deci se poate si mai rau, nu zic nu. Ca sa nu ziceti ca sunt carcotas, as vrea sa va uitati cum se fac programarile la RG. Francezii au pacatele lor, ca n-au reusit sa isi puna un acoperis deasupra capului de 20 de ani, dar... respectul fata de joc si jucatori este deosebit la Paris. Jucatorii si jucatoarele care urmeaza sa se intalneasca in turul urmator isi disputa meciurile la aceeasi ora in conditii similare. Daca ploua sufera amandoua/amandoi, de odihnit se odihnesc la fel etc. Conditii similare. Sa invinga cel mai bun. Deci se poate... Da Simona nu a avut chef sa joace. Pe mine m-au apucat nervii numai cand am vazut programarea ... ma intreb oare ce a gandit si simtit ea. Contractele de sponsorizare o obliga sa se prezinte pe teren.... altfel i-as fi bagat si eu personal undeva pe acesti capitalisti pentru care victoria e totul... indiferent cum si cu ce mijloace.

Mr. E (3 comentarii)  •  17 martie 2018, 19:15

PS: Si daca Simona a tacut atunci cand Darren a intrat pe teren, a fost doar pentru ca meciul sa nu devina brusc PG-18 (parental guiding)... se citea insa si pe chipul lui Darren ca nu este tocmai incantat... si de data asta nu din cauza Simonei. V-as propune ca macar din cand in cand sa mai lasam "profesionalismul" la o parte si sa-i injuram pe magarii care merita injurati. Nu am auzit o vorba nici din partea comentatorului de la Digi, ceea ce mi se pare absurd. Juca totusi o romanca.... sau poate i s-a parut totul normal.... hmmmm ?

Octavian (48 comentarii)  •  17 martie 2018, 19:17

Alex puiule, eu la 26 de ani eram fizician la IRNE Pitesti si castigam 3,000 de lei (cam 30 de dolari) pe luna, la treizeci eram "PhD graduate student" in America si castigam $16,000 pe an. Acuma castig relativ bine da' in toata viata mea (toate adunate!) n'am castigat $20,000,000 (doua zeci de MILIOANE de DOLARI). Care crezi tu ca e conditia reala a Simonei Halep? Care la 26 de ani a trecut pest 20 de MILIOANE de dolari (oficiali din premii)! Eu zic ca e mai buna ca a mea, desi in scripte sant undeva in top 1-2% din US earners. Asa ca o admir pentru ceea ce a realizat. Cum ai descrie tu conditia ta reala?

Jean-Paul (174 comentarii)  •  17 martie 2018, 19:29

#Octavian Nu stiu cat de atent ai citit tu ce am scris eu, fiindca nu te referi deloc la aspectul tratat de mine. Initial, nici n-am vrut sa-ti raspund fiindca tu, de fapt, te-ai legat de ceva ce au scris altii. In al doilea rand, pe mine nu ma intereseaza nici aspectul financiar, nici nu ma deranjeaza ca a castigat nu stiu cate milioane. Bravo ei. Ca sa intelegi si tu ce am scris, am sa-ti explic cat pot de simplificat: ori de cate ori pierde Halep un meci fie cu o adversara mai slab clasata decat ea, sau pierde cand nu se asteapta fanii ei, acestia readuc in discutie problema castravetelui: "Halep este o jucatoare foarte valoroasa, dovada ca a invins-o cu 6-0, 6-2 pe nimeni alta decat Serena". Acestia fac abstractie in mod intentionat ca aceea e unica victorie a Simonei impotriva Serenei, plus ca palmaresul intalnirilor dintre ele este net favorabil americancei. Nu gasesc ratiunea aducerii in discutie a acelui rezultat de la Singapore, cu atat mai mult cu cat in finala de la TC Singapore, Serena i-a aratat cine este sefa.... In loc sa te legi de cei care o acuza ca o intereseaza doar sa castige cat mai multi dolari si euro(ratiunea participarii jucatorilor la turneu), tu ma acuzi pe nedrept, fie ca nu pricepi ce citesti, fie ai uitat de la mana pana la gura, ce am scris eu de fapt.... Sper ca macar acum constati ca ai fost in eroare.....

Andrei (222 comentarii)  •  17 martie 2018, 19:51

@Geambasu. Multumesc pentru raspuns, dar nu vad ce legatura au realizarile administrative ale lui Ioanitoaia cu calitatea textelor lui. La fel nu vad de ce ar fi conditionat dreptul meu de a-mi exprima o opinie vizavi de calitatea articolelor de propriile mele realizari in domeniul jurnalistic, care pot exista sau nu. Tu nu ai jucat tenis de performanta si totusi iti dai cu parerea despre Halep, la fel cum un critic de arta isi da cu parerea despre Rembrandt fara sa fi pictat vreodata nimic. Activez in mediul academic si am publicat o carte de specialitate la Cambridge University Press (afiliata institutiei la care a activat Hawking, ca tot il pomenesti), ceea ce imi da posibilitatea sa am o opinie avizata despre calitatea unei scriituri de orice fel, macar de o maniera generica. Iar cand spun ca stilul lui Ioanitoaia e extrem de plat si totodata duplicitar, din stilul "si tu ai dreptate, dar si tu ai dreptate", o fac avand in spate multe lecturi in care argumentatia era formulata intr-o cheie rabinica, din care in final, ca cititor, nu ramai cu nimic. In concluzie, nu e nevoie sa scriu editoriale mai bine ca tine, ca sa imi castig dreptul de a te critica. Obisnuieste-te cu ideea ca meseria de jurnalist este una in care te expui constant criticii, de multe ori neavenite. Inteleg ca in 2018 esti bombardat mult mai mult decat erai in anii '90 cand te-ai apucat de jurnalism, dar asta e viata. Nici studentii mei nu mai au profunzimea celor de acum 10-20 de ani. Iti inteleg frustrarea. Eu ma bucur ca inca am studenti, tu bucura-te ca ai inca cititori. Eu sunt unul dintre ei.

Io (3 comentarii)  •  17 martie 2018, 19:57

Noi suntem romani. Traim, sau incercam sa supravetuim intr-o societate salbatica, fara valori morali, cu penali care ne conduc spre ce? avem nevoie de repere morale, de idoli si eroi, de care ne agatam crezand ca propria noastra lasitate nu va fi descoperita. Multi am vrea ca Simona sa castige toate turneele, sa fie un adevarat numar unu. sa ne ascundem micimea in spatele ei. Si sa urlam a jale ca noi suntem romani de mucava. Dar ea? Ea ce vrea? Este foarte clar ca are niste probleme. Pentru ca suntem atotstiutori am zice ca sunt psihice. Dat cata dintre noi suntem capabili sa ajungem la acelasi nivel cu ea? Multi mai putini decat cei care o judecam la un sprit rece. E doar un om. Care nu este super erou si are niste limite. Peste care nu va trece nicodata.

itu52 (288 comentarii)  •  17 martie 2018, 19:58

Față de anul trecut a progresat, a ajuns în semifinalele turneului. Top 10, la acest turneu a jucat pe ritmuri tinerești și nu i-a priit. Singura care, inexplicabil, a mers mai bine a fost Venus Williams. Cea care a revenit mai greu în top, s-a zbătut ani de zile să-și ”reintre” în formă, ajungând să se ia la trântă cu tineretul, acum când are dublul vârstei multor colege. Avea parcă probleme musculare, parcă o boală rară, dar și-a revenit și acum, are musculatură de 16 ani, jucând mai abitir ca-n tinerețe. Tinerețe fară bătrânețe sau elixirul tibetan, fac din surorile Williams sportivele mileniului. Acum admirăm, ne plecăm în fața valorii. Poate că în timp lucrurile se mai schimbă, sper să nu ajungem la dezamăgiri. Zicea un premiant, că 6-7 turnee de constanță, aigură prezența în top 10. Fac un amendament, Sirina nu pierdea vremea pe la turneele mici, viza doar turneele mari, unde în lipsa continuității ar trebui să ai probleme. Probabil se antrenează special pentru aceste momente, atinge forma maximă în câteva meciuri premergătoare, iar la turneul țintă, demolează tot. Poate că elixirul tinereții descoperit într-o mănăstirea din Tibet, are prescripție periodică. Discontinuitatea nu asigură constanța, s-ar putea insă, să fie excepția ce întărește regula. Referitor la Simona să nu judecăm, o face pe mușchii ei, faptul că mai calcă-n străchini, demonstrează că este naturală, om normal. Să coborâm pretențiile noastre la posibilitățile ei. Mai rar, se întâmplă și din astea, au demonstrat-o, după cum s-a văzut Kerber și Pliskova.

Moshu (1 comentarii)  •  17 martie 2018, 20:05

@ fani si...pro...fani ! (ai... ,,Si... money") Halep este o jucatoare buna de tenis care participa la turnee pentru ...a casiga ...,,money" !!! PS Cat-o data poti castiga mai multi bani....pierzand !!! PPS ,,Money is ... the devil's eye" !!!

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  17 martie 2018, 20:05

Asta este. Nicodata nu vom sti adevarul despre Simona Halep. Antrenorul o stie foarte bine, dar totul are o limita omeneasca. Simona nu este intotdeauna atenta la ce spune mentorul ei si scapa de multe ori esentialul. Mai este ceva. Intelegerea limbii Engleze corect, este marele ei minus la comunicare, (parere personala). In rest, va veni o zi a razbunarii totale si pentru ea!....................... HAI SIMONA HALEP!

Adu (66 comentarii)  •  17 martie 2018, 20:10

Stimate Domnul Geambasu, aceasta e doar a 2-a infrangere a Simonei in 2018, si i-ati alocat atata spatiu, zicand ca nu prea stiti ce sa spuneti?! Dar despre cele 18 victorii ale ei din acest an, nu prea ati scris... Deci a cui e dilema, de fapt?!

pawn (106 comentarii)  •  17 martie 2018, 20:25

duios-indurerat articol! scuze, dar nu m-am putut abtine :) nu...e adevarat mult si incearca sa se apropie cu tact de...mhm, unele ezitari si blocaje ale celei mai mari sportive a romaniei (da, si peste nadia). dar altceva voiam sa zic: ca indragostit de joc ofensiv-creativ, va spun ca n-am mai vazut pe cineva care sa picteze pe teren cum o face kasatkina de la baietii din scoala franceza (santoro, noah, monfils), de la ilie nastase, d-astia. pur si simplu fata asta reinventeaza tenisul cu o gratie si o placere ludica de necrezut. amici mai stiutori in ale tenisului imi ziceau demult de ea (si de cehoaica vondrousova). pe prostiile astea de "retele de socializare" toata lumea e innebunita: " in sfarsit, o jucatoare cu care poti sa tii". si asta...pe mine, suporter din datorie patriotica al simonei, ma cam doare. inseamna ca lumea s-a cam plictisit de eterna ciocnire dintre 1.halep-wozniacki-kerber versus 2.muguruza-ostapenko-pliskova. vrea backhand-uri din saritura (ca brad pitt in "troia"), vrea scurte, vrea jucatoare care sa faca tot ce vor pe teren, ca federer la baieti.

Bogdan C.F.R. (2 comentarii)  •  17 martie 2018, 20:45

# Octavian, Ne-ai spus de trei ori in trei postari cat de bine castigi. Stimabile, ceea ce conteaza nu e cat castigi, ci averea pe care ai strans-o. Orice om bogat stie asta. Ori, dupa cum te exprimi, sunt sigur ca tu nu au dacat datorii !! Sigur, castigi bine si poti plati ratelee...deocamdata. In fond insa, ma tem ca esti un amarat !

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  17 martie 2018, 20:50

...orice cal ajunge gloaba ...a inceput ...declinu ...

ofsaid (12 comentarii)  •  17 martie 2018, 21:17

sigur simona are talent,a realizat chiar prea mult fata de dezavantajele din punct de vedere fizic,conjuctural a ajuns cum o numiti voi ziaristii regina tenisului, vedeti doar intalnirea anterioara cu cadoul setului decisiv care a propulsato in semifinala.ce i s-a intamplat simonei am vazut uneori si la case mai mari,insa nimeni nu vorbeste despre atitudinea ei...,mitocaneasca fata de antrenorul australian care a propulsat-o in varful ierarhiei.el vine in teren in momentele cand simona era grogy,ii vorbeste calm,o intreaba ce se intampla si ea nu-l baga in seama,invarteste sticlele de apa,se uita spre tribune,,,ca si cum i-ar spune ia mai taci ma din gura,nu ma mai plictisi.asta nu tine de mental ci din lipsa celor 7 ani de acasa.si a mai facut o declaratie deplasata cand a vorbit despre ajutorul pe care i l-a dat mustaciosul tiriac,spunand ca si cum se trage de sireturi cu fostul mare campion al romaniei,ion m-a sprijinit si ma sprijina,auzi la ea ION.asta-i culmea obrazniciei.inaintea optimilor a facut public presei australiene ca-i iubeste pe cei din tribune asa de mult incat la parasirea arenei dupa infringerea suferita si-a luat catrafusele si n-a catadicsit sa-si aplaude fanii pe care i-a laudat ,plecand neelegant val vartej,chiar si pentru curajul; japonezei si pentru efortul depus in timpul partidei cu nr.1 mondial-asa o fi halep.pe bune?-aceasta ar fi meritat o imbratisare nu o mana intinsa de=a sila .fetitei i s-a cam urcat la cap si din cauza supralicitarii voastre fiindca nicaieri in lume ziarele nu dau titluri bombastice,nelalocul lor.au trecut trei saptamani,sase saptamani,o luna de cand halep nu a fost detronata.caraghioasa socoteala daca tinem sema ca ziarele faceau aceasta statistica,gen parastas,sa-mi fie scuzata expresia,chiar si cand nu erau programate marile concursuri,cand halep chiar se odihnea sau facea recuperare.asa ceva nu s-a intamplat cu nciun nr 1 mondial.concluzia halep este acolo sus dar n-are alura si mai ales comportamentul ...reginei tenisului.

petrache (87 comentarii)  •  17 martie 2018, 21:18

Anul asta, Simona are 18 victorii din 20 de meciuri jucate. Adica 90%. Ca un element de reper, Serena, una din cele mai bune jucatoare care a trait pe planeta asta, in 2016, unul din cei mai buni ani ai ei, a castigat 38 din 44, adica 86%. Stefi Graf are in cariera ei 88.7% victorii. Nu spun ca Simona e la nivelul celor doua (nici pe departe) - vreau doar, pentru neavizati - sa explic ce inseamna un record de 90% victorii

marian (1 comentarii)  •  17 martie 2018, 21:22

Fata sta are probleme psihice. Se vede asta de mult timp. Nu va castiga un GS decat daca se accidenteaza adversarele.

de pe ‘ici ‘sa (10 comentarii)  •  17 martie 2018, 21:32

hai sa recunoastem ca tenizmana a ajuns nr. 1 in timp ce era la dus, nu-i vina ei, ci a regulamentului, asa ca...

alex (21 comentarii)  •  17 martie 2018, 22:00

Mister Octavian, nu e vorba de bani, dar nu poti intelege, pentru ca America distruge constiinta umana. De aia nu am plecat acolo. M-am multumit cu 4000 de euro ca IT-ist aici in Romania. E vorba de conditia lui Halep ca jucatoare considerata de talie mondiala! Deci...

a dica (129 comentarii)  •  17 martie 2018, 22:26

@Unii comentatori. De unde atata nesimtire? In primul rand o cheama Halep, nu Halepa sau Halepoaica. E romanca si o planeta intreaga stie sa-i pronunte/scrie corect numele. In al doilea rand, e un meci. In sport rezultatul e deschis. Ce daca a pierdut la nr.44. Putea foarte bine sa piarda si la nr.100. Si ea a castigat cu Serena la un scor neverosimil A foast o intamplare si atunci si acum. Atat!

alex (21 comentarii)  •  17 martie 2018, 22:30

Mister Octavian, Becali are mai multi bani decat domnia ta, deci iti e mult superior, dupa logica dumitale americanista! La fel si Adi Minune, sau Guta Popandau... Tiriac un muncitor lacatus, modest mobilat, care abia putea lega doua cuvinte, in viziunea dumitale, e un geniu, pentru ca poseda miliardul de euro. Bravos, stimabile! Halal gandire maniheista! Revino in Europa, pana cand nu iti vei pierde complet conditia umana! Citeste-i pe Platon, Maimonide, Spinoza, Hegel, Kant, Dante, Goethe, Tolstoi, Dostoievski, Kafka, Hesse, Camus, Faulkner, Asturias, Borges, Casares, Gandi, sau Senghor. Desi acum e tarziu, maestre! Mister Tavy, ne despart 2000 de carti pe care eu le-am citit in plus, dar asta e altceva...Incearca sa ii intelegi pe acesti mari scriitori si abia dupa aceea vino cu teorii vulgare despre bani si hamburgeri. Daca ai fi citit la timp altceva in afara de Jules Verne si Rodica Ojog Brasoveanu, ai fi inteles ca viata nu inseamna sa ai bani, ci intelect si spirit. SUA nu e un model pentru mine si nici pentru un om care se respecta. E doar bratul inarmat al Israelului, un stat masonic si corupt, un SRL .Atat. De aceea viitorul acestei tari este asa de sumbru... In rest, tacere, vorba unui nefericit print din Elsinore, care nu juca nici la Steaua, nici la Dinamo, asa cum poate, din nefericire, crezi!

dan b (129 comentarii)  •  17 martie 2018, 22:38

@ Geambasu Apropo de "monologuri", corecta ar fi observatia ca, de regula, discutile cu antrenorul se derulazeaza in acelasi stil: el spune ce are de spusa, ea mai ia o gura de apa, mai aranjeaza prosopul, niciodata nu-l priveste in ochi si rareori raspunde monosilabic. Sa fie asta chestie de psi. Altefel, aveti dreptate! Multi vorbitori de linba romana, chiar si jurnalisti, folosesc cuvantul fortuit atunci cand se refera la ceva fortat, nu la ceva intamplator.

p7 (3 comentarii)  •  17 martie 2018, 22:40

Cei care stiu cate ceva despre tenis stiu doua lucruri mare si late: 1) Tenisul feminin e mult mai supus surprizelor datorita importantei mai reduse a serviciului, facand break-urile sa fie mai putin importante in cazul fetelor. Indiferent ce parere aveti despre Halep, uitati-va la iesirile jenante doar in acest turneu a multor capi de serie la jucatoare relativ necunoscuta. Nu imi pot imagine un Federer, Nadal, Djokovic, Murray pierzand la locul 44 in lume castigand doar 3 ghemuri. 2) Esti jucator mare daca poti ajunge in fazele superioare prinzand si zile mai proaste. Am vazut majoritatea meciului si Halep nu a pornit deloc grozav, s-a vazut din primul set si, coraborat cu o jucatoare in forma si cu dorinta de revansa, a iesit acest rezultat oribil ptr jucatoarea noastra. Tenisul e un sport FOARTE dur daca nu poti fii cat de cat constant si te pedepseste grav daca nu poti sa iti revii rapid. Halep a jucat decent pana pe la finalul setului intai dar acolo i s-a rupt filmul si nu a mai gasit resurse, fie ca aceste resurse erau de natura mintala sau fizica. Cu o jucatoare in forma mai slaba poate ca si-ar fi revenit in setul 2 insa Osaka a pus constant presiune. Daca ar fi ceva de reprosat la Halep, ar fi revenirea la un stil mai defensiv. Nu stiu de ce se tot oscileaza intre un joc mult prea defensiv si unul cat de cat ofensiv. Banuiala mea e ca Simona nu face fata fizic la un joc ofensiv asa ca revine la situatia mai comoda de a baga mult topspin si a fugi stanga dreapta, sperand ca merge la majoritatea jucatoarelor. O sa repet ce au spus deja multi pe aici, si anume ca prezenta lui Pavel o face sa joace un pic mai ofensiv, Andrei nefiind un tacanitor pe vremea sa.

Josia (1 comentarii)  •  17 martie 2018, 22:57

Fiica mea ( 8 ani, joacă tenis de masă) e fericită : " Uite mami , Simona a luat bătaie şi nu este certată .Vreau şi eu la tenis. Nu trebuie să câştigi şi tot eşti lăudată că eşti prima. "

victor L (285 comentarii)  •  17 martie 2018, 23:04

E drept ca Halep a jucat prost, incit a speriat-o si pe japoneza care nu stie limba japoneza. Dar Romania macar are o seama de mari specialisti in a critica. Cu care ne putem mindri. Specialisti labili, care cad usor in fandacsie. Ceea ce pare si mai haios, multi o acuza pe Simona ca are probleme psihice. Adica o cetateanca romana, un pic plecata cu capul, a ajuns pe locul intii in sportul alb, a cistigat pina acum in cariera peste 22.000.000 de dolari, iar omenosii romani o fac cu ou si cu otet si o trimit la psihiatru. Criticii Simonei sint oameni perfecti, poate chiar de premiul Nobel, dar lumea nu-i recunoaste, ca e rea. Nu stim sa ne apreciem putinele valori pe care le avem. Caci Simona e o valoare a sportului mioritic.

pawn (106 comentarii)  •  17 martie 2018, 23:19

@alex ubbb, uuh, "america distruge constiinta umana", o sa razi, este si parerea mea, dar cu mici diferente :)) octavian cred ca a vrut sa spuna pur si simplu ca banii nu mai sunt interesanti pentru simona halep la ora actuala. pe bune! are 20 de milioane de parai (ca sa vorbesc pe intelesul unora), adica...nu mai are spaima intretinerii, cum o avem noi, muncitorimea romana (din care sunt imens de mandru ca fac parte).

Lila (31 comentarii)  •  17 martie 2018, 23:27

Biet ziarist fara discernamant, iti scriu in tonul folosit de tine fata de Simona. Imi spui si mie cine te-a catalogat drept respectat, temut si foarte apreciat? Nu de altceva dar, daca aprecierile au fost facute la ore mici asa cum a fost replanificat meciul Simonei, esti intr-o situatie mult mai rea decat Halep. Pe ce considerente iti permiti sa ii adresezi invective chiar in titlul asa-zisului articol? I-ai legat sireturile la incaltari?Eu zic sa pui, justificat, fermoarul la ineptiile pe care le debitezi, oricum IQ-ul nu iti permite sa intelegi cum stau lucrurile. Sa fii fericit in iluziile tale!

Nicco (44 comentarii)  •  18 martie 2018, 0:35

Intr-o relatie profesor-elev, conteaza foarte mult si elevul, mai exact, capacitatea elevului de a intelege ce-i cere profesorul. Evident, elevul trebuie sa fie capabil si sa faca ceea ce-i cere profesorul. Cum o fi, cum n-o fi Cahill ca profesor, dar Halep este o eleva mediocra...Dar a facut destui bani asa ca pentru ea e O.K. Restul nu conteaza.

Adu (66 comentarii)  •  18 martie 2018, 0:47

ce chestie! cateva comentarii de aici, cam identice, apar si in situl GSP, dar sub alte ID-uri... Fie unii le-au copiat de acolo fara jena, fie sunt aceiasi autori cu ID diferit! :D In oricare caz, este ca e de folos la rating?!

Claudiu (1 comentarii)  •  18 martie 2018, 1:59

Pentru Darren Cahill, cam este momentul sa se intrebe daca nu se decredibilizeaza si el, ramanand alaturi de Halep. Atrag atentia doua declaratii facute de Halep in ultima perioada. Prima declaratie este aceea ca (ea) nu are probleme "mintale" (cum spun altii) ci probleme "emotionale". Nici nu stii cum sa califici o asemenea enormitate (sediul emotiilor este in creier, nu in rinichi!). Dar a doua afirmatie ar cam fi o obraznicie fata de Cahill: Halep a afirmat ca l-a chemat pe antrenor sa o calmeze, in meciul cu Martic. Deci, Halep vede in Cahill un fel de rudotel, desi tot ea a decis ca nu are probleme "mintale". De altfel, Halep isi interzice in continuare reabilitarea, cata vreme "e si maine o zi". Ramane sa vedem cum va vedea Cahill aceasta propozitie. S-ar zice ca este inca o obraznicie, la adresa antrenorului.

Octavian (48 comentarii)  •  18 martie 2018, 2:53

4000 nu e rau. 40-50 de mii e mai bine, si mai greu de realizat. 4-5 sute de mii pe luna cat a luat Halep anu' trecut e mult mai bine si mai greu. Eu nu castig sute de mii pe luna nu pentru ca n'as vrea ci pentru ca NU POT. Sa castigi bani cinstit e greu. Sa castigi meciuri jucate be bani - e greu. Halep a castigat patru meciuri la Indian Wells. Unul din ele impotriva lui Caroline Dolehide care acum vreo cativa ani a batut-o pe fiica-mea. Punctele mele: 1) Cine nu s'a antrenat pentru meciuri jucate pe bani n'are idee de valoarea uneia ca Halep care saptamanile astea a castigat patru (4) meciuri la rand si vreo 3-4 sute de mii de dolari. 2) Eu am ceva idee : stiu bine cat am suferit si eu si fiica-mea. Am inca inregistrarea video a meciului cu Dolehide. Uneori privesc cateva game-uri. Dor si azi multe incheieturi reale si psihologice dupa eforturile care le-am facut ca sa castige destule meciuri ca sa aiba sansa sa piarda cu Dolehide. 3) Sa ajungi si sa supravituiesti la un anume nivel e greu. Cate garzi si insulte am indurat ca sa trec prin diferitele nivele de educatie, si cat risc iau de fiecare data cand incep un caz stiu doar cei care au trecut prin acelasi training prin care am trecut si eu. In ce priveste datoriile, da am datorii. De exemplu datorez vreo doua sute de mii pentru o proprietate in Dallas care e cotata la $630 de mii. Am acolo un teren de tenis pe care l'am construit eu pentru fetele mele. N'am fost in stare sa le ajut sa ajunga campioane. E probabil ca familia lui Halep n'a platit cat am platit eu. Dar au rezultate exponential mai bune. Sa'i dea Dumnezeu Simonei sanatate. Si mie si altora puterea sa ne domolim invidiile si sa admiram ce e de admirat. In ce priveste proprietatea mea: M'am mutat de acolo. Cat crezi ca iau chirie pe luna pentru proprietatea aia? By the way, cum spun stricatii de Americani, crezi ca aia e singura mea proprietate? Cat crezi ca o sa valoreze cand se va vinde - fie de catre mine, fie de catre fiicele mele?

George (1 comentarii)  •  18 martie 2018, 4:43

De obicei nu citesc comentariile si nici nu comentez, dar dupa ce am citit citeva comentarii nu pot sa spun si eu citeva cuvinte: 1. Se face prea mult caz de pierderea unui meci,chiar daca scorul suna pentru unii ca fiind dezastruos.Tenisul fiind un joc individual tot efortul fizic si psihic sta pe umerii unui jucator(nu este distribuit si implicit diminuat, asa cum este cazul unei echipe de fotbal cu 11 jucatorii. Daca jucatorul de tenis are o cadere momentana indiferent de natura ei, nimeni nu-l poate inlocui si sa salveze situatia. Meciul este pierdut. 2.Nu este neaparat foarte important ca Simona a pierdut la cineva care este pe pozitia 44. Acel cineva poate va fi saptamana viitoare pe pozitia 20 si poate peste un an poate va fii pe primul loc. Asa au ajuns toti cei din fruntea clasamentului. Clasamentul este folosit pentru stabilirea "seed"-urilor si pentru o masura relativa a constantei in joc. Poate fi folosit si ca un instrument de predictie pentru rezultate viitoare ale unui jucator, dar in nici un caz nu este o masura absoluta a talentului , a "skills"-urilor unui jucator, sau a capacitatii de a castiga un meci. 3. Sant unii care o critica pe Simona. Desigur oricine poate critica, dar numarul celor care ar putea sa realizeze, in orice domeniu, ceea ce Simona a realizat in sport, este infinitezimal. Simona este printre putinii care au facut ca numele Romaniei sa fie pomenit si in contexte pozitive. Sant putini care inteleg ca o parte din stress-ul la care Simona este supusa este datorat si dorintei ei da a nu-si dezamagi suporterii si pe romani. Sant unii care vorbesc urat despre Simona. Acestia trebuie ignorati pentru ca o asemenea atitudine este probabil generata de o agenda ascunsa sau de alte cause(ura, invidie, prostie, etc.). 4.Cahil este un mare antrenor,dar sa nu uitam ca meritul principal pentru atingerea pozitiei de lider mondial apartine Simonei. E mult mai greu sa ajungi un tenismen de varf decat un antrenor de varf. Cea mai buna pozitie pe care a avut-o Cahill ca jucator a fost 22 ATP ! 5. Simona nu este perfecta si ea stie asta. Niciodata nu va fi perfecta si ea stie. Ceea ce face ca ea sa fie o minunata fiinta umana este insa lupta ea spre a atinge aceasta himera care este perfectiunea. A trebuit sa lupte nu numai cu adversarele dar si cu ea insusi, pentru a compensa lipsurile din "zestrea" genetica cu care a fost daruita. A trebuit sa gaseasca arme sa invinga jucatoare cu gabarite si forte mult superioare ei si cu calitati fizice si psihice rar intalnite la femei! 6.Este adevarat ca Simona mai are (din ce in mai putine) rabufniri nervoase. Majoritatea jucatoarelor au rabufniri. Ea este printre jucatoarele care au dat dovada intotdeauna de mult "fair play"(cel mai recent in jocul cu Petra Martic-a renuntat la o minge castigata, un gest rar intalnit).In ciuda unora care sustin contrarul, ea are un respect enorm pentru antrenorul ei si pentru ceilalti din echipa ei. Unii o critica pentru ca nu ar avea o educatie, dar modul in care vorbeste in public eclipseaza pe multi cu diplome universitare sau asa zise "doctorate". 7. Parerea mea este ca este ca Simona n-are nici o "gaura neagra" in psihicul ei, nici nu are o cadere ireversibila, ci pur si simplu a avut in meciul cu Osaka o zi proasta cum pot avea toti sportivii chiar si cei de varf. Ca si pana acum, impreuna cu echipa isi va continua efortul de perfectionare si pentru asta are nevoie si de sprijinul nostru, al iubitorilor de tenis.

octavian (109 comentarii)  •  18 martie 2018, 7:18

Alt Octavian. Sa ne bucuram ca Simo poate cit poate si cum poate. Nu poti permanent sa suplinesti forta fizica. Si norocul si ghinionul fac parte din joc.Mi se pare nedrept sa o dam de exemplu pe Serena. Vorbim si nu tinem cont de unele date pe care pe care nu le avem.Cind esti puternic fizic altfel lovesti mingea, punctele vin mai lejer.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  18 martie 2018, 7:25

...este inceputul sfarsitului ...cand te bate asa categoric cineva la care tu castigai regulat ...nu ti mai revii...

Eugen (1 comentarii)  •  18 martie 2018, 9:39

Un om este valoros prin ceea ce poate da si nu prin ceea ce poate primi. SIMONA are valoare. Ne face multe bucurii. Stiindu-si starea poate era mai bine sa nu se prezinte .Cu toate acestea Simona nu a dat impresia ca vrea sa castige meciul. De ce? A spune adevarul este o virtute. Poti sa le zambesti dusmanilor. Poti ocoli un conflict. Nu-ti poti pastra prietenii daca nu le spui adevarul. Speram ca a fost un moment ce trebuie uitat. Publicul a ramas dezamagit. Personalitati ale tenisului s-au exprimat. Acum e de vazut ce-i de facut. Simona nu uita cat dispret e fata de Sarapova.....

victor L (285 comentarii)  •  18 martie 2018, 9:50

Cind iexpertul @ovidiu_3003 (539 comentarii) • 18 martie 2018, 7:25 iti spune ca a venit sfirsitul, e mai ceva ca de la baba Vanga. In orbirea lor, chibitii de paie ar vrea un fel de "din victorie in victorie si numai pe locul unu". Atunci orgoliul lor ar fi ostoit. Cind unul ca @ alex iti spune ca a plecat din America deoarece America distruge omul, si s-a intors in tara unde cistiga ca IT-ist 4.000 de euro pe luna, chiar te gindesti la ce comoara de om au pierdut fraierii de americani. Saracul @ alex, s-a intors in Romania ca sa-i strice viata o oarecare Simona Halep.

psiholgie (8 comentarii)  •  18 martie 2018, 10:03

Dincolo de problemele tipic femeiesti (acea zi cand unele femei nu sunt bune de nimic) Simona are urgenta nevoie de 1. un psiholog bun care sa o motiveze (de preferinta in romana) ; 2. un barbat care sa o linisteasca

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  18 martie 2018, 10:24

Inteleg punctele de vedere, inteleg pina si de ce apare Nick-mic aici unde crezi ca ai scapat de el – din sadism, nu ne enerveaza destul – dar am alte pareri. ------------------- Cauze. Si-au luat-o toate favoritele, unele mai rau, Simona si-a atins obiectivul, in conditiile date – nici nu stia scumpa cum sta ! - a realizat poate mai mult decit credea. Oboseala, multumire, RELAXARE, KAPUTT ! Daca tot trebe sa ne enervezi cu impiedicatu tau ia intreaba-l tu ce-ar face ai lui dupa ce-ar alega trei ore ! pe terenul tare din pusta americana, pe vint, dupa trei ore de concentrre maxima unde au dat mai mult decit maximum. Cred ca Budescu & Co n-ar mai misca nimic o saptamina, si-ar lua concediu medical ! Corpul Simonei a spun nu si trebuia motivat. Cum ? De obicei reuseste si supra-omenescul asta. A fost prea fericita dupa victoria grea obtinuta cu o zi inainte, s-a relaxat prea tare, iar dupa relaxare un restart este imposibil. Ia mai intreba-l pa Nik-stein al tau de ce 2-0 la pauza este cel mai periculos scor, sa vedem daca stie ? ----------------------- De fapt Simona n-a putut da restart partidei trecute, ea n-a fost pregatita pentru o partida noua, as paria ca nici nu si-a dorit destul sa cistige. Cu o zi inainte a luptat eroic, a avut rabdare sa caute o lovitura buna iar apoi a urcat in teren, asa mai tot jocul, aproape trei ore ! Cu Osaka n-a mai avut forta sa alerge, a stat in spate chiar si dupa lovituri bune, unele mingi le-a luat chiar din cadere, nici pentru mai mult spin n-a avut forta. Kaputt tata. O batea oricine dar eu nu vad unde vedeti voi ceva anormal. Da, de pe fotoliu, sigur. Ba, cei mai multi dintre voi nici nu sint in stare sa se scoale la timp in fiecare dimineata … iar Simona trebuie sa le bata in fiecare zi pe toate !!! Nu merge fratilor ! ------------------------- Va contrazic. Nu-i o stare de blocaj nici gluma de „intindere ...“. Din contra, Simona a demonstrat practic in fiecare meci din din ultimii ani ca este foarte tare psihic. A jucat mereu bine sub presiune, a cistigat majoritatea punctelor care trebuiau neaparat cistigate. Este poate calitatea ei cea mai mare. „Miine este o alta zi ...“ - cum din pacate a declarat - o fi enervant pentru organizatori si spectatori dar exact asa este. Poate este o calitate sa poti trece astfel peste un insucces. Ce sa spuna cei de la Wimbledon despre Sereana (si sora ei daca nu ma insel) ? Au dat surorile acolo un rateu mai ceva ca Simona. ESTE NEDREPT sa sustina organizatori si sportivi ca nu asa se comporta un lider mondial ! Simona a jucat in ultimul an cele mai tari si spectaculoase meciuri ! Nu s-a dat batuta desi a jucat cu dureri care n-o lasau nici sa se antreneze normal. A trras de ea cit a putut, nu s-a lasat batuta. Ieri n-a mai putut. Si gata. Adrenalina pentru munca de miine. ------------------------------ Cahill cu „restarul“ m-a enervat mai mult decit Nik. Dupa un joc prost se poate dar pe timpul unei relaxari decuplari de adversar niciodata. „Vreau sa ma concentrz pe jocul meu“ ar fi trebuit sa sune alarma. Antrenorii au gresit in pregatire dar si cu sfatul „restart“. Da ce-i Simona, masina ? Era evident ca nu poate. Cred ca Simona avea nevoie de intelegere. Ceva de genul : „Gata fata tati, a fost prea mult, hai, termina onorabil si hai acasa. Miine e o noua zi.“ Astfel poate ar fi terminat mult mai luminoasa si impacata meciul.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  18 martie 2018, 11:05

VictorL...dar iexpertul de tine ce spune ?...cand o sa castige Halepoaica un g.S. ?...la ce te astepti tu sa citesti in comentarii ?...ar fi bine sa n am dreptate ...dar ma bazez pe multa experienta ...oricum viitorul nu l stie nimeni ...

Ion Gheorghe (21 comentarii)  •  18 martie 2018, 11:05

DRAGA SIMONA ! MERITI FELICITARI PENTRU TOT CE AI REALIZAT PANA ACUM. SPER CA NU PUI LA INIMA UNELE COMENTARILE RAUTACIOSE FACUTE DE TOT FELUL DE NEISPRAVITI, FRUSTATI, CARCOTASI DE CARE ABUNDA POPORUL ROMAN DIN TOATE TIMPURILE, NU NUMAI DE ACUM, CAND S-AU INMULTIT CA NICI O DATA ! CITIND UNELE COMENTARII, CHIAR MI-E RUSINE CA M-AM NASCUT IN ROMANIA ! ITI UREZ MULTA SANATATE SI FERICIRE !

Ion Gheorghe (21 comentarii)  •  18 martie 2018, 11:31

Stimate Domnule Geambasu ! Eu va apreciez foarte mult si va stimez pentru articolele scrise de Dumneavoastra ! Dar dece scrieti si analizati ceiace nu va pricepeti ? De exemplu tenis. Despre Olimpiada de iarna in GSP nu s-a scris mai nimic. Ca de altfel nici in alte ziare. Suntem la pamant ca in toate domenile !

Ion Gheorghe (21 comentarii)  •  18 martie 2018, 11:37

DRAGA SIMONA ! NU POTI CASTIGA MEREU CA SA MULTUMESTI TOTI OAMENII FARA CARACTER DIN ROMANIA ! ESTE FOARTE GREU SA INVINGI O *** DE 1,8 m, TU AVAND 1,68 m si 60 Kg. PLUS MULTE, MULTE ALTE DESAVANTAJE. CRED CA SUNTEM UN POPOR BLESTEMAT DE DUMNEZEU CARE A DISTRUS IN 28 DE ANI CE TOT POPORUL ROMAN A CONSTRUIT IN SUTE DE ANI !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează